La Guía del Prado – Průvodce Pradem

1 960 zobrazení
TiskTisk

Začátkem letošního roku 2020 jsem se vydal opět do Madridu. Byl jsem tam již několikrát, v době kdy jsem ve Španělsku žil a pracoval. Vždy ale jenom velmi krátce. Při jedné z mých tehdejších cest do Madridu  jsem navštívil i Museo del Prado. Protože jsem tehdy byl velmi těžce nemocen, byla ta prohlídka bez výrazného efektu. Taková jen procházka galerií. Od té doby jsem navštívil i National Gallery London , tu mnohokrát, protože jsem asi sedm let v Londýně žil.  Louvre v Paříži a Národní galerie a galerie se soukromými sbírkami v řadě zemí. V Amsterdamu, Vídni, Tel Avivu.

Moje letošní cesta měla ,kromě toho vidět se zdravou hlavou poklady umění i smysl v dalším hledání klíče pro události ,které prožívali naši předkové a i my. Vy již víte, že absolutně odmítám jakékoliv náhody v historických událostech v uplynulých stovkách let. A když se nad tím zamyslíte, tak se mnou musíte souhlasit. Porovnáte li současný svět s tím před sto lety jde o až neuvěřitelný rozdíl. Je to něco grandiózního co se lidstvu podařilo za pouhých sto let. Úroveň života, využití přírodních zdrojů a výsledků přírodovědy a způsoby komunikace a technologie a vůbec všechno. Za sto let!!!

To samozřejmě “ nebylo samosebou“. To nespadlo z nebe. To byla a věřím, že je i nadále, velmi konkrétní , plánovaná a organizovaná činnost odpovědných institucí a odborníků.

Právě na  EL PRADO, vám chci ukázat další příklad, jak měly dějiny a historie lidstva velmi sofistikovaně zorganizovaný průběh.

Na úvod uvedu, proč byste měli vytrvat a text dočíst do konce. Muzeum bylo otevřeno veřejnosti 19.Listopadu 1819. Tedy metodou Moravcovi Dvojky plus 2, minus 2,krát 2 a  děleno dvěma, se jedná v tomto případě  o minus 2 a vyjde nám datum  – 19 – 2 tedy nám vyjde 17.Listopad. A 1819 – otec se narodil 1919. A 17.Listopadu 1825 byla založena švýcarská MILKA – chocolatte. A rodné číslo otce bylo XLM – Milch, Milk,Leche,Chalav,Moloko,Mléko…atd.

Znovu upozorňuji že smysl číst následující text má jen pro ty, kteří čtou všechny mé texty a chápou hru která se hrála v průběhu minulých staletí.

Z Wikipedia:

„Museo Nacional del Prado je muzeum a galerie umění nacházející se v Madridu hlavním městě Španělska. Vlastní jednu z nejlepších sbírek evropského umění od dvanáctého po devatenácté století na světě, jejímž základem je dřívější španělská královská sbírka. Bylo založeno jako muzeum maleb a soch. Sbírka obsahuje více než 5000 maleb, 2000 fotografií, 1000 mincí a medailí a téměř 2000 dekorativních předmětů. Sochařství je zde zastoupeno více než 700 sochami. Patří k tzv. Zlatému trojúhelníku umění v Madridu.

Se zhruba 1300 vystavenými kresbami je Museo del Prado řazeno mezi nejdůležitější světová muzea. Samozřejmě vlastní nejlepší sbírku španělských obrazů, s vysokými počty prací Diega Velazqueze a Francisca Goyi, stejně jako s výtvory El Greca, Murilla, Ribery a mnoha dalších. Nacházejí se zde také ve velkém počtu díla světoznámych autorů

Nejznámější dílo vystavené v Museu del Prado je rozměrný obraz „Las Meninas“ („Dvorní dámy“) od Velázqueze. Velázquez jako královský malíř Karla III je nejen autorem množství děl (portrétů členů královské rodiny i jiných), ale díky jeho bystrozraku a citlivosti se královská sbírka rozšířila o díla italských mistrů.“

V dalším textu se zaměřím na informace o umělcích jejichž díla jsou v El Prado vystaveny. Těch nejznámějších a nejvýznamnějších. Tak jak je uvádí právě nahoře vyfocená La Guía del Prado – Průvodce Pradem. To bude nyní i vaším  průvodcem jednoho z pramenů – zdrojů – pro přípravu a následné provedení Operace Benjamin. Ve Španělské větvi. Tu Americkou a Britskou znáte. Tu jsem již popsal. Tato španělská se od ní liší jen tím, a pouze tím, že je o  něco starší.

Abyste chápali o co stále jde, tak je to stále a pořád dokola využívání iniciál V a M a B a L. Obměna slova vasil, jména vasil – tedy psáno „hebrejsky“ bez samohlásek – VSL a tak dále. A přímá souvislost některých jmen a děl se jmény ,ale i akcemi a působením aktérů Operace Benjamin. A jedno důležité upozornění. U nás se moc neví, že jméno Jan – Honza, Juan, Jean atd. je rusky Ivan. Tady je to často velmi zřejmé. tedy J je I.

Budu na souvislost jmen a Operace Benjamin  upozorňovat.Bez vysvětlování.

Velmi důrazně upozorňuji že nejde o náhodu neboť uvádím skoro všechna jmen autorů uvedených v Průvodci Pradem. A pouze jen asi desetina z nich, možná ještě méně nemá pro mne odhalenou zřejmou na první pohled jasnou souvislost s Operací Benjamin. Píši odhalenou pro to, že ne vše údaje jsou zveřejněny, zachovány a publikovány veřejně. Jde o dost historické postavy. Naprostou většinou světoznámé. Ale ne všechny.

strana 12. Vista de la Galeria Central hacia 1897, fotografiada por J. LAURENT Y CIA

strana 24. Pintura Romántica.  I.Anónimo Cacería de LIEBRES. Ermita de San Baudelio. Casillas de Berglando ( Soria) 1125.

Hon na zajíce – LIEBRES – BaSiLeR(L) – B a B. Berg Lando B a L – V a L – klíč Leonarda da Vinci – LV – 55 atd…

strana 26. 2. Anónimo. Pinturas Murales de la Ermita de la Vera de Maderuelo – Murales. Siglo XII.( XII století)

zase Wasiler(L)  – MURALES. A  Vera Maderuelo je V.M. a DR a L.

strana 28. 3. Jaume Serra Barcelona. Episodas de las vidas de la Magdalena y de San Juan Bautista.

Barcelona je zase Basel R (L) a Magdalena a Bautistaje Juan je Ivan – M.B.I. – MBL

strana 32. Sala Várez Fisa. José Luis Várez Fisa ( Barcelona 1928). Luis – Ludvík a Várez je Vazil –  Vasil. Barcelona ( Barca) je zase Vasil…

strana 33. Jaume Serra. Virgen de Tobed con los donates Enrique II de Castilla, su mujer Juana Manuel, y dos sus hijos Juan i Juana. 1359-62. Je to

Enrique II – Jindřich II, jako věž Jindřicha II na náměstí Maxima Gorkého – M.G. Na kterou by výhled z mé kanceláře na ÚV SSM. Stejně jako do Jeruzalémské a Jjndřiššské ulice. Jejich DVĚ děti Ivan a Ivana – I.I. také DVOJKA.

strana 34. Taller del Maestro de Lluca.Je to  hned zřejmé –  M.L.

strana 36. Maestro de TORRALBA – Je to TORR a ALBA

strana 37. Luis Borrassa – Gerona 1380 – Barcelona 1424. – Je to   L.B. a Luis – Ludvík a Barcelona – Barca  je Vasil…Catalana – Kateřina

strana 38. Pintura Hispanoflamenca. Fernando Gallego. Salamanca. entre 1468 y 1507.

Je to  Hispano Flamenca – HF tedy HP. X – CHE. Flamenca – Plamenka – plamen – světlo OR. Fernando je Ferdinand – klaun, Vršťala/Bristol. Gallego je Galician. Ale Gallo španělsky je česky Kohout. Jako moje babička Hahn. Salamanca – vasil anca – Vasil Anča.

strana 40. Maestro de Zafra. San Miguel Arcángel.  MZ – MA a MA.

strana 41. Maestro de la Virgen de los reyes Católicos. Je to  M.V. a reyes Católicos Isabel a Fernando. Pár. Dva. – EL Rey Católico y LA Reina Católica.

strana 42. Bartolomé Bermejo.  Córdoba 1468 – Barcelona 1501.

Je to Bartholomeus – anagram Mohorita Vasil a  atribut  svatého Bartholomeus je kožařský nůž – OR – kůže,světlo. A Bermejo ve slabikách je Ber mejo – B.M. A zase Barca – Vasil.

strana 44. Paolo de san Leocadio, Reggio Emilia 1447 – Valencia 1520, La Virgen de caballero de Montesa. Emil bylo jméno otce v jeho falešném průkazu totožnosti ve Druhé světové válce, při vysazení se zpravodajskou skupinou ARAP. Valencia – vyslovuje se valensia – Vasil a Emilia – Emil. Obraz je L.V.M. – Tedy i naše známé L.B.M. A známý u nás v televizi Robot Emil.

strana 46. Juan de Flandes. Sur de los Países Bajos 1465 – Palencia 1519. Resurrección de Lázaro.

Juan nebo Jan nebo Ivan z Flander. Flander/ka se jmenoval můj blízký spolupracovník, kterého mi doporučil, jak se později ukázalo,jeden z nejbližšího okruhu Štěpána – Frčka. K jeskyni – nebo k místu kde žil – údajně – svatý Lazar na Kypru mne odvezl můj tehdejší přítel – můj svědek na mé svatbě a pracovník zahraničního stejného příjmení jako bylo křestní jméno otce Husáka. Nykodym Husák.

strana 48. Fernando Yáňez de la Almedina – 1489 – 1536. Santa Catalina.

Santa Catalina je SC – CS – X – CHE… A je to jméno Jekatěrinburgu kde byla vyvražděna rodina cara Nikolaje. A jmenuje se tak moje dcera. A syn je Nikola. Fernando je Ferdinand. Jako Klaun/ August –  Ferdinand – Vrstala/Bristol atd.

strana 50. Juan Vicente Masip. Valencia 1475 – 1550. La Visitacion.

Juan je Ivan a Vicente je V a Masip je M. I.V.M. – L.V.M. – L.B.M. Vicente je jméno výrobny torrón v Agramonte, Urguell ( jako Pilsen Urquell), založené – výroba čokolády – xocolate – v 1770 a torrón – turón v roce 1775. A je to i  jméno Van Gogh, narozeného 30.března v den narození Francisco Goya a dne odvodu mého otce v Buzuluku – 1943. Valencia je Valensia – Vasil a název obrazu jsou iniciály Leonardo da Vinci – L.V. a také 55 a 22 a 52 a 25…

strana 54. Luis de Morales, Badajoz 1510 – 1586. – Zřejmé na první pohled. L.M.B.

strana 58. Juan Fernandez Navarrete „el Mudo“. Logroňo 1526 – Toledo 1579. Navara byl můj spolužák z devítiletky a účastník našich sezení na Heřmaňáku, náměstíčku, jak jsme také říkali vedle naší ulice v Holešovicích Bubnech. A Fernandéz je zase Ferdinand. Jako Klaun atd.

strana 59. Juan Pantoja da la Cruz. Valladolid 1553 – Madrid 1608. Margarita de Austria.  Narodil se V a zemřel M. A byl i Ivan – Juan – I.V.M. – L.V.M. – L.B.M. Margarita je anagram Mohorita. V pravoslavné církvi je jméno Margarita – Marina. A Svatá Marina de Antiochoa má svátek 17.července. Datum vyvraždění carské rodiny, moje svatba atd…17.07. – 11.01. – 10.11. – 17.01. atd.

strana 60. EL GRECO. Česky Řek.Pravým jménem Theotocopoulos Domenicos. Narodil se v Candía – Crete 1541 a zemřel v Toledo 1614. El Greco se narodil na Krétě ale žil a tvořil a zemřel v Toledo. Z Toledo byl vévoda de ALBA de Tormes. A v období Druhé světové války byla Kréta obsazena německými  výsadkáři generála Kurt Benny Student. V operaci MERKUR. 20.května. Naší metodou 2 – děleno je to také 10.květen. Jako obsazení před tím holandského  Haag ( H.G. – Husák Gustáv / Augustin správně a také gereální tajemník Komunistické strany USA Guss Hall – G.H.). 10. května 1940. 10.května 1945 zahynul první manžel mojí matky, v Praze.A otec se stal kandidátem KSČ 10. května 1948. A více v předcházejících textech. Snad jenom to ,že právě za jednání svých vojáků na Krétě byl Student po válce odsouzen k trestu vězení. Ale byl předčasně propuštěn. Operaci 17.Listopadu 1989 v Praze na Národní třídě, nazvali ve Veřejné bezpečnosti – policii , Student.

strana 70. Juan Bautista Maíno. Pastrana, Guadalajara 1581 – Madrid 1649. Ivan a B.M. – I.B.M. tedy L.B.M. Ludmila a Vasil Mohorita A Pastrana je P což je také L a Guadalajara je G. Takže EL CHE. Anebo Guadalajara Madrid – G.M. – M.G. – Michail Gorbačov, Maxim Gorkij, náměstí ,kde já pracoval a ulice Mladé Gardy v Praze 7 kde žil bratr matky GEBELT – HAVEL T-  Karel ( Carlos – Charles – po dědovi pokrývači z H.P.) s rodinou.

strana 72. Juan Sánchez Cotán. Orgaz, Toledo 1560 – Granada 1627. Ivan Sánchez Cotán – I.S.C. – odzadu jako „hebrejsky“ X a I. L.X. EL CHE. Narozen v ORGAZ a to je OR a GAZ. Toledo odkud pocházel vévoda z ALBA. Orgaz Toledo je OT. Československá armáda vyvinula a výráběla a užívala OT SKOT. Generál Arnaldo (Ornaldo) Ochoa Sánchez byl spolubojovník EL CHE v době revoluce. V červenci 1989 byl bratry Castros na Kubě popraven. Pravděpodobně v době kdy jsem tam byl. V kasárnách Baracoa. Více jinde na webu.

strana 76. Ta má název El Bodegón del Siglo de ORO. Bodegón znamená v češtině zátiší. Ale Bodega je vinařství. I vinárna. Siglo del ORO znamená Zlaté století. ORO je zlato, gold. Ale také vyjadřuje dopředu i pozpátku naše dvě známa hebrejská slovíčka – světlo a kůže. Což je vlastně hebrejsky napsané Ruská osvobozenecká armáda a Rumunská/Románská osvobozenecká armáda, jak je již popsáno jinde. V souvislosti s událostmi v prosinci 1989 v Rumunsku a u nás v Československu.

Juan de Espinosa. Documentado entre 1628 a 1659. Bodegón de UVAS MANZANAS y CIRUELAS 1630. Česky  Zátiší s hrozny, jablky a švestkami. Juan je jako Jan nebo Ivan a Espinosa je Hlohovec. Jako Hlohovec v okrese Břeclav, na Česko Rakouské hranici. Mezi Valticemi a Lednicí  ( V a L ). Klasicistní kostel svatého Bartoloměje byl postaven v letech 1832–1835 a původně zasvěcen sv. Janu Nepomuckému. Po rozšíření v roce 1912 byl změněn i jeho patron, jímž se stal svatý Bartoloměj. Památkově chráněné jsou  v obci Hlohovec  Boží Muka u silnice do Valtic a socha sv.Floriána na návsi. Určitě by to bylo pro moje psaní nezajímavé, kdyby v Espinosa – Hlohovec nebyl změněn  před První světovou válkou patron kostela. Ze svatého Jana Nepomuckého právě na svatého Bartoloměje. A na návsi nestála památkově chráněná socha sv.Floriána. První manžel matky Florián pracoval v Bartolomějské ulici na policejním ředitelství v Praze, když zahynul v Hrad ištku 10.května 1945.A německy Bartholomeus je  anagram jména i příjmení  Mohorita Vasil/Basil. A druhá památka v obci jsou B.M. – Boží muka. Mezi Lednicí a Valticemi – L a V. A nebyl to kraj vína.Vinohradů jako na Vinohradech v Praze 2 a v Praze 7 – Santa Clara v Tróji.

Bartholomeus se slaví v moravském Hlohovci 28. srpna. Moravcovou metodou rozdělení dvěma nám vyjde dvakrát dvanáct. 12.srpna můj otec narození a 12.srpna Jakeš narození.

A ještě připomínám kostel Sv.Bartholomeus v Londýně – vedle Anglické národní banky a Lombardi street. Samostatný text k Londýnu a Lombard Street je v předcházejících kapitolách.

strana 77.  Juan Fernandéz „El Labrador“ Jaraicejo, Cáceres 1629 – Madrid 1657. Cuatro racimos de uvas – Čtyři odrůdy vína ( Hroznového – Svoboda Ludvík byl z Hroznatína). Fernando je je zase Ferdinand, jak už bylo několikrát uvedeno. Juan je Jan nebo Ivan. El Labrador je česky zemědělský nebo lesní dělník ( původní profese mého otce). Ale také je to část Kanady. Ta je pojmenována po muži – portugalském námořníkovi přesně stejného jména, který ale žil o více než sto let před tímto malířem. jmenoval se Joao Fernandes Lavrador a přičítá se mu právě objev tohoto severního koutu Amerického kontinentu.

Hebrejsky se řekne víno ANAVIM. ANA a VIM. Stejně jako Ana matka mého otce a její dva synové Vasil a Ivan Mohorita. Po třetím synovi Dinitrijovi, který se jmneoval stejně jako manžel Anna, napsali při odjezdu z Gulagu otci do dokumentů – Vasil Dimitrijevič. Všichni z Volové.

A stejně jako VMI – Virginia military institut kde studoval jediný náčelník generálního štábu US ARMY Georges Catlett Marshall.Otec „Marshall Plan“.

strana 78. Tomás Hiepes. Valencia 1610 – 1674. Frutero de Delft y dos floreos 1642. A druhý obraz je Dos fruteros sobre una mesa 1642. Křestní jméno je Tomás ( Jako Tomáš) a příjmení Hiepes.Jako kdybych tam viděl Hipies. Ale možná se pletu. Ale určitě tam je HPS. HP 2. Matka Horní Počaply a otec Horní Počernice – 2 HP.. Kromě toho DVĚ vázy – florelos jsou jako moji DVA bývalý nevlastní bratři Floriánové. A pod nimi jsou DVĚ mísy s ovocem na jedno stole.

strana 79.  Juan de Arellano. Santocraz, Madrid 1614 – Madrid 1676. Florero de cristal 1668. Juan je zase Jan nebo Ivan a AR – OR v začátku příjmení. Žil a zemřel v Madridu a obraz je křišťálová váza na květiny – Florero – jako matky původní jméno Florián.

strana 80. Pedro de Orrente. Murcia 1850 – Valencia 1645. OR na začátku netřeba zdůrazňovat – Otmar Reidl – Operace Benjamin. Narodil se v M a zemřel ve V. M.V.

Strana 82. José de Ribera. Játiva, Valencia 1591 – Nápoles 1652. Příjmení tohoto skvělého malíře z Siglo del ORO, znamená převodu do češtiny – u řeky. Anglicky je to shore nebo bank. Tedy nábřeží ,pobřeží atp. Určitě je to další základní klíč v našem příběhu spojení minulosti s dvacátým stoletím až po pád SSSR a světového komunismu. Oba moji rodiče žili u řeky. Otec ve Volové na Podkarpatské Rusi a matka v Horních Počaplech u Mělníka. Oba otcovi sourozenci Ivan a Marie dostali pozemky k výstavbě nových domů, když už se Volové jmenovalo Mežhorje v ulici Naberežnaja. Já jsem se narodil na Štvanici – na ostrově, na Vltavě – Moldau. A žili jsme celý život od II.Světové války kousek od Vltavy i Štvanice. Od řeky naší ulici Hrdiny SSSR Antonína Sochora dělilo jen nábřeží Hrdiny SSSR Otakara Jaroše a Antonínská ulice.

Svátek slaví Svatý Antonín zvaný Veliký ( Egypt) 17.01. – To je nám známa kombinace čísel jedna a sedm. Vzpomínáte? 17.07. – 11.10. – 10.11. – atd. A druhý Antonín Svatý z Padovy narozený v Lisabonu jako Fernando Martins de Bulhoes slaví svátek 13.června. Den před Vasilem a US ARMY. A narodil se 15.srpna. Což je po našem i 12.srpna. A je Ferdinand a  M.B. A je mu zasvěcen kostel na Strossmayerově náměstí hned vedle naší a výše jmenovaných ulic. Chodil jsem tam na ZDŠ. A na druhé straně řeky Vltavy, na nábřeží Hrdiny SSSR Ludvíka svobody sídlil ÚV KSČ, kde jsem organizoval v roce 1990 demontáž režimu. Která byla ukončena 18.sjezdem KSČ v říjnu 1990.Já jsem se narodil 1909. Jako první manžel mojí matky Florián. V 1909 se na Vinohradech ženil Edward Beneš s Annou a 1909 byl založen Tel Aviv. Aviv je česky z hebrejštiny jaro. Tak zněl původní název odbojové skupiny generála Luži. Než se po jeho smrti přejmenovala na  Radu Tří a v té době začala spolupracovat se zpravodajskou skupinou ARAP ve které byl otec. Vojenský velitel Rady Tří byl generál Braun a plukovník Steiner Veselý. Který byl otcův svědek na svatbě s mojí matkou 8.1.1949.  – Moravcova metoda – 8 – 2 je 6. A to jsou Tři králové atd.atd.atd. – popsáno jinde.

strana 92. Francisco de Zurbarán. Fuente de Cantos, Badajoz 1598 – Madrid 1664. Badajoz – Madrid je zase B a M. Fuente de Cantos se dá přeložit jako zpívající fontána.

strana 100. Velázquez y el Museo del Prado. Sevilla 1559 – Madrid 1660. Diego Velázques. Diego je v překladu Jakub, Yacob, Jakov, Santiago, James. A příjmení je anagram Vazilques. Vasilek – Masaryk. Narozen Sevilla – anagram Vasille a zemřel v Madrid – Megrit / Meyerit.

Samotný název v Průvodci je náš známý – V a M a P(L) – V.M.L. – B.M.L.

strana 146. Bartolomé Estéban Murillo. Sevilla 1617 –  Sevilla 1682. Tak křestní jmén je jasné – Bartholomeus – anagram Mohorita Vasil a kožařský nůž atd. A B a M. A dvakrát Vasile – Sevilla. Anagram. Kromě toho je ve španělštině Muro česky zeď. Dá se říct naším překladem že murillo je zedník. Španělsky je ,ale zedník ALBAŇIL. ALBA a NIL. Vévoda  Alba z Tormes ( původem z Toleda a guvernér v Países Bajos – Niederland-Holandsko) A ALBA je gaelský název Skotska.

strana 168. Goya. Francesco José Goya de Lucentes. Fuentetodosos Zaragozza 30 března 1746 – Burdeos 16.dubna. Velmi široce popsáno v předcházejících kapitolachách . Lucentes – zářící – jí narozen v září. 30.března 1943 byl otec odveden do Československé armády po propuštění z Gulagu. A 16.dubna vyletěl první výsadek z Londýna “ Dvojky“ s osobními vzkazy od presidenta Beneše do protektorátu Böhmen und Möhren. Otamr Reidl – Operace Benjamin.

(30.března se narodil i další velikán. Vincenc Wilhelm Van Gogh, z países Bajos.)

Ke královskému dvoru přivedl Goyu v roce 1775, rodák z Ústí nad Labem ( Aussig) Bohemian Mengs. Malíř jehož obrazy jsou také vystaveny v El Prado. Samozřejmě není předmětem mého psaní popisovat všechny Goyovi obrazy. Jen ty nejznámější a njevýznamější a související s naší Operací Benjamin. A které jsou vystaveny v El Prado. Na straně 180 je to obraz Gaspar Melchor de Jóvellanas. Gaspar a Melchor jsou dva ze tří králů, zde jde o jména. Jinak je to také známé G.M. Strana 181, La Condesa de Chinchón. Kněžna z Chinchón. Chinchón je španělská karetní hra, kdy každý hráč smí mít v ruce pouze 7 karet. 7 ne více ne méně. Je to město Anýzu, který je nezbytný k výrobě Anýzovky – Pastis, Ouzo, Samabuca, Mastika, Raki. Co je zvláštností tohoto nápoje? Že po přidání vody zbělá jako Mléko. Milk,Milch,Moloko,Chalav, Late.

A chanche říkali spolužáci  Ernesto Guevara – jako klukovi, ještě ve škole, doma v Argentině. Znamená to prase.

Dalším slavným obrazem – nebo spíše dvojím  obrazem je slavná Maja. Oblečená a svlečená. Bylo by to možná jedno, protože mnoha Mariím u nás se říká Maja. Ale na hospodářském oddělení ÚV SSM pracovala jedna slovenská, Maja, které se jinak neřeklo, a která se ještě navíc objevila i v mém prvním zaměstnání po odchodu z parlamentu. Na účtárně.

Další dva slavné obrazy jsou z roku 1808. První se jmenuje El 2. de Mayo 1808 en Madrid o „La lucha con los mamelucos“. Znázorňuje povstání obyvatel Madridu proti okupantům z Francie. Napoleonským gardám egyptských Mameluků. Povstání bylo tehdy tvrdě potlačeno a to je námětem Druhého obrazu. El 3 de Mayo en Madrid o “ Los fusiliamentos“ Znázorňuje popravu revolucionář§ z předcházejícícho dne. Z 2 a 3. měsíce 5. Května – Mayo, španělsky.V této souvislosti bych chtěl uvést, že v centru Madridu je náměstí které se jmenuje Plaza de Dos de Mayo. Náměstí Dvou z Května. Jde o dva hrdiny a vůdce povstání, kteří v průběhu povstání přímo tam na tom místě kde je nyní to náměstí povstání vedli a tam zahynuli. Zveřejním i fotografie s dalším komentářem, k této události.

Dalším slavným obrazem je La lechera de Burdos. Mlékařka z Bordeux. Mléko není asi třeba znovu vysvětlovat.( Margareta Thacher a její zákaz mléka do škol a rodné číslo mého otce římskými XLM – MILX – Milk – KLM atd… A iniciály L a B – L a V Leonardo da Vinci… Ludmila a Vasil.

Dalším slavným obrazem je obraz také z Burdeos / Bordeux. Obraz Juan Bautista Muguiro. Za prvé jde o Ivan, v překladu, Butista Muguiro. Tedy I.B.M. – Po našem L.B.M. A co je druhé znamení spojující nás dohromady? Jméno Muguiro. Vzpomínáte na verzi příjmení Mohorita/Megrit/Meyerit ve skotské Gaelštině? Macguire – Maguire. Z klanu Mac Donald a Mac Alpine.

Kromě těchto obrazů jsou ještě dva které mají podobnost s naší operací. První je chlapci pouštějí draka. To je česky. Španělsky je to však Chicos con Cometa. Dětský drak se ve Španělsku jmenuje  Cometa. A já jsem hrál basketbal za Meteor Praha abyl jsem s ním v Brémách atd.atd.atd.

Druhý ja Parasol. Slunečník. PARA SOL – Pro slunce, se dá říct. KE slunci. Jako PARAGUAS je deštník – pro vodu, na vodu. Obráceně  ARAP se jmenovala skupina ve které byl otec za 2 Světové války. A je to PARA hebrejské kráva – skot – dobytek – catlett atd.atd.atd.

strana 200. Vicente Lopéz Portaňa. Valencia 1772 – Madrid 1850. Za prvé je Vicente, jako van Gogh. Za druhé je vicente jako výrobna Torron, Turón v v Agramonte Urguell, Catalunya. Zahájená v roce 1775. A xocolate tamtéž v roce 1770. Za druhé je narozen V a zemřel v M. V.M. A jeho rok narození koresponduje po našem s oběma daty zahájení výroby sladkostí. 1770 – 1772 – 1775.

strana 202. Federico de Madrazo y Kuntz. Roma 1815 – Madrid 1894. Za prvé je Roma – R – L a Madrid – M tedy L.M. Za druhé je jeho příjmení česky Kunc. Tak se jmenoval předseda KV SSM v Ústí nad Labem ( odkud pocházel Mengs, který přivedl ke dvoru v roce 1775 Goyu) a který nastoupil po předsedovi který se jmenoval Boháč. Stejně jako ostravský autor Opery Goya. Který ji zpracoval podle námětu knihy Liona Feuchtwangera – Goya. Popsáno nedávno. Lion Feuchtwnger napsal kromě jiných i světoznámou knihu Židovka z Toleda ( odkud byl vévoda Alba de Tormes, správce Países Bajos). Kunc z Ústí měl ještě ke všemu křestní jméno Jindřich. Tak známé v našem příběhu. Operace Benjamin.

Další obraz tohoto umělce je obraz malíře, kolegy, El pintor Carlos Luis de Ribera. Karel a Ludví z nábřeží.

strana 208. Antonio Gisbert Pérez. Alcoy ,Alicante, 1834 – París 1902. Fusilamiento de Torrijos y sus companeros en las playas de Málaga. Ministr války byl popraven po návratu do Španělska po obnovení absolutismu Fernando VII. Byli popraveni na plážích Málaga. Torrijos už bylo mockrát a  víte co je a Fernando je Ferdinand.

strana 212. Eduardo Rosales. Madrid – 1836 – 1873. La Muerte de la Lukrecia. Eduard byl Beneš. Z Rosário v Argentině byl El Che. A k tomu název L a M.Byl z Madrid – Megrit/Meyerit.

strana 213. Antonio Muňoz Degrain. Valencia 1840 – Málaga 1924. Los amantes de Teruel. Antonín, jako ulice vedle naší a kostel u nás na Strossmayerově náměstí a manžel sestry mojí matky. Narozen V a zemřel v M. V.M. Obraz se jmenuje Milenci z Teruel. Teruel – zase naše známé – ter, toro, torrón, turón,tres,tri, tor atd…

strana 214. Francisco Pradilla y Ortiz. Villanuea de Gállego, Zaragoza 1848 – Madrid 1923. Jméno Pradilla nechci česky komentovat. možná je vám to hned na první pohled zřejmé co je v češtině. ORtiz je OR. Otmar Reidl atd.atd.atd. V a M. Gállego je kromě obyvatele Galicia také Gallo – Kohout jako moje babička Hahn. A Zaragoza protože je poslední tak muže být i první písmeno jako A nebo v naší „latinské abecedě“ l malé ( L velké).

Obraz znázorňuje Dońa Juana de Loca. Blázniva Jana – nebo Ivana. B.I. – B.L.

strana 216. Mariano Fortuny y Marsal. Reus, Tarragona 1838 – Roma 1874. F je L. Takže M.L. a k tomu Marsal. Jako naši maršálové. První Thomas Marshall vicepresident, presidenta Thomase Wilsona, se kterými jednal o Československu Thomas Masaryk ( Wasylek). Jako Marshal Catlett George, dnes několikrát vzpomínaný a jako maršálové – Češi. První český byl maršál Kašpar ( Klaun, jako Ferdinand Vršťala atd.) a další Albrecht ( Albert – Albertov ) z Valdštejna a další. K maršálům bude samostatná kapitola. Stejně jako k sovětským maršálům a jejich účasti v Operaci Benjamin.

A prvních pět maršálů SSSR v roce 1935. A maršál letectva ( modrá barva jako Navy) Pokryškin ( pokrývač), který mě „učil “ létat na IL – LI – LEE v Moskvě na letišti Šeremetěvo.V roce 1977. Roce Charty. A maršál Žukov – kožišník povoláním. Bartholomeus, Kožva,Kožlany, Kozina atd…

Rous se jmenoval druhý předseda Leniského svazu mladých v roce 1969. LSM – MSL – WSL – Wasil. On přidal k názvu Svaz mladých to Leninský. Pokud vím zemřel mlád. Nevím proč. A Tarragona je určitě více než jasná. Naše Tarr – tor,toro atd.atd.atd.

strana 220. Martín Rico y Ortega. Madrid 1833 – Venecia 1908. La Torre de las Damas en la Alhambra de Granada. Marin Rico – R je po našem L. Takže M.L. a ORtega je také OR – Otmar Reidl Operace Benjamin. Narodil se v M a zemřel ve V – M.V.. A vy určitě víte že Venecia je česky Benátky. Takže i to je M.B. A věž v názvu obrazu také už víme TORR atd.atd.atd.

strana 221. Aureliano de Beruete. Madrid 1845 – 1912. Vista de Madrid desde la pradero de san Isidoro. Aureliano je vysloveno oreliano – OR. A Aureliano je A i l – L a tedy L.B.M. jsou inicály jeho jména. Jméno obrazu znova. Velká písmena V.M.I. – V.M.L. – B.M.L. Aureliano je kromě jiného i Aurelius – Marcus. Římský císař. A jmenoval se což je velmi důležité pro můj celý příběh – Marcus Aurelius Antonius Augustus.

strana 222. Joaquín Sorolla. Valencia 1863 – Cercedilla, Madrid 1923. Je vystaven jeho obraz, předcházejícího umělce na straně 221 – El pintor Aureliano de Beruete.

Sorolla vyslovují Španělé Soroja. Obráceně Jaroš. Jako Otakar a nábřeží / Ribera/ vedle naší ulice antonína Sochora a antonínské a vedle školy na Strossmayerově náměstí. Narodil se ve V a zemřel v C a M. Po našem zase VIM – VLM. – B.L.M.

La colección de pintura italianaKolekce italských obrazů.

strana 226. Fra Angelico ( Guido di Piero ). Vicchio di Mugello. Florencia 1395 – Roma 1455. Jeho jméno je Fra – zkratka fratello – bratr. Bratr Angelico. B.A. BA byla sestra mojí matky a stejné iniciály měl i její manžel B.A. Fra Angelico  narozen ve V. a M. Florencia – Florenc.

strana 228. Andrea Mantegna. Isola de Carturo, 1430/31 – Mantua, 1506.

Jeho iniciály jsou A.M. jako mojí sestry a babičky a otcovi druhé manželky. Isola di Carturo inicály jsou I. C. – EL CHE.

Jeho obraz ,který je v Průvodce Pradem se jmenuje El tránsito de la Virgen. A byl zakázkou Ludovico Gonzanga, segundo marqués de Mantua. Zobrazuje Virgen María. Iniciály V.M. Česky je jméno zadavatele  Ludvík Gonzanga Druhý markýz z Mantovy. G.M. a Dvojka. A Ludvík jako Svoboda.

strana 229. Antonnelo de Messina. Messina 1430 – 1479. Antonnelo je Antonín a iniciály má opět shodné s jako u předcházejícího autora na straně 228. Používal techniku Flamenca. Což je Vlámsko ale také ptáci Plameňáci.

strana 230. Sandro Botticelli y Colaboradores. Florencia 1445 – 1510. Vlastním jménem Alessandro di Mariano di Vanni Filipepi. Opět iniciály A.M.V. a F je P – R – L. Tedy Anna Mohorita Vasil a dokonce Ludmila. M.B.L. – opět. Celá naše rodina. Matka otec sestra a já. A k tomu navrch Florenc. Proč? Přemýšlejte.

strana 232. Rafael – Rafael Sanzio, známý jako Rafael de Urbino. Urbino 1483 – Roma 1520. Iniciály R.S. – jsou po našem EL CHE. A Urbino je UL. a BN. Ústí na Labem a Benešov. Aussig – odkud pocházel malíř a patron Goyi, Mengs / Bohemian/ a Beneš už znáte a víte.

El Siglo XVI en Florencia a Roma.

strana 238. Anónimo ( Taller de Leonardo da Vinci) Mona Lisa, 1503 – 1519. Jde o obraz Mona Lisa z dílny Leonarda da Vinci. Je podobný tomu originálu v přížském Louvre. Iniciály LV již znáte. Jsou velmi významné v mém příběhu. Římskými 55. Nebo vlastně i 52 i 25 i 22. Dvě labutě, můj rok narození začátek presidentování Eisenhoovera a kralování Queen Elisabeth II. Můj ročník ve škole kde končila vláda totality – V 25, 25. výročí útvaru kde jsem sloužil v Jiřího z Poděbrad  atd.atd.atd. A iniciály Mona Lisa jsou stejné jako mojí matky – L.M. I obrácené ruské L které je jako písmeno V. Otec Vasil.

strana 239. Andrea del Sarto. Florencia 1486 – 1530. La Virgen con Niňo entre san Mateo y un ángel. Vlastním jménem Andrea d´Agnolo. Jeho obraz má iniciály velkých písmen ve španělském textu L.V.N.M. – Zase naše známé L.V.M. a N navrh. Nikola je můj syn. A byl to car Nikolaj zavražděný v Jekatěrinburgu / dcera je Kateřina/ 17.07. ve stejný den kdy jsem se ženil. ale to už ti co čtou znají.

strana 241. Bernardino Luini. Luino Lombardia, 1481 – Milán 1532. Sagrada familia. S.F. je také S.I. a to je C.L. – EL CHE.

V roce 1976 nebo 1977 mi doporučili z FVL UK do aparátu OV SSM Dvojka, pracovnici z Fakultní nemocnice. Jmenovala se Bernard ( ová).

A zcela jistě jste si všimli opět naše známé B.L.M. Nebo V.L.M. Co je na tom ještě zajímavé. Že se narodil v Lombardii. Lombardelli je příjmení mojí přítelkyně ze školy v Moskvě / 1971-72/. Je to Argentinka. Jako EL CHE. Argentina, stát se kterým vedla válku Margareta Thacher. Margareta anagram Mogorita. Thacher je pokrývač jako můj děda Gebelt / Havel. T./ a jméno Pokryškin maršál letectva trojnásobný hrdina SSSR. Který za válka létal na USA letadle Bell 39 – Cobra / Vasil/ .Který mě „učil “ létat s IL 62 / LI – LEE/ a jméno Tejado atentatník z Madridu v lednu 1977, kdy zavraždili pět advokátů a jemu se zdařilo uprchnout do Brasilia/ Basilia/. A co víc? Ti co čtou si jistě pamatují na obsáhlou kapitolu o Lombard Street v Londýně. S jejími „signs“ , znaky. A s jejím okolím. Anglickou národní bankou a kostelem San Bartholomeus atd.atd.atd.Kromě toho Milán byl prvním místem, které jsem v Itálii navštívil při návštěvě mého spolužáka z Komsomolky – školy v Moskvě v roce 1972, na Vánoční svátky.Žil tehdy s rodiči v Como. Španělské slovo como, znamená v češtině jak. Nebo taky tam můžeme vidět Yak. Jako Skot, dobytek Cattle. Nebo jako jméno Jakov, Yacob, Jakub, Santiago a diego. Anebo jako Jak eš.

strana 242. Corregio. Correggio, Emilia Romaňa, Italia 1493 – 1534. Vlastním jménem Antonio Allegri da Corregio.

Antonín z A.C. tedy i z l.C. – EL CHE. Jméno Antonín víme proč. A byl z Emilia Romaňa. Otec byl za války krycím jménem Emil ( Hazucha příjmením) a patřil k Románům. K US Army. Proto se oženil podruhé v Karlových Varech v sedmdesátých letech a jeho ženou se stala Anna Bessarab. A Bessarábie je jak víte  je součástí Romania. A proto také nás spojoval stejný osud v poválečném období a hlavně koncem roku 1989. Po svatbě se jeho druhá manželka jmenovala Anna Mohorita. Jako jediná Anna Mohorita ( Lemak ) žijící v USA. Která emigrovala z Podkarpatské Rusi koncem devatenáctého století.

strana 244. Parmigianino. Parma, Emilia- Romagna 1503 – Casalmaggiore, Cremona, Lombardia 1540. Vlastním jménem Girolamo Francesco Maria Mazzola.

Tady to bude trochu obšírnější. Parmigianino je také sýr. Španělsky Queso. Toto slovo v sobě skrývá jeden z rozhodujících ( kromě L.V. – 55 – Leonardo da Vinci) kód. Tak zvaný Q kód. Q U S. Vzpomínáte kde otec sloužil? V.S. – S.V. a já se učil V.S. – To bylo označení obou hlavních hráčů ve finále konce SSSR a světového komunismu. US a SU. Anglicky United States a Sowiet Union. A kromě toho je tento Q kód obsažen v názvu kanadského města. Četli jste kapitolu o vkladu Brtish Army do naší hry? Anto je to další z řady měst – Quebec – vyslovuje se Quebek – tedy i s může být na konci.

Kromě toho je zase z Emilia- Romagna. A zemřel v Lombardii. výše uvedeno podrobně. U strany 241. A co je novinka? CasalMaggiore. ČSLA – Macguire. Skotská podoba jména Megrit/ Meyerit – Mogorit a Mohorita. Členů klanů McDonald a MacAlpine. A jsme zase u třetí sestry British Army.

strana 246. Sebastiano del Piombo. Venecia 1485/86 – Roma 1547. Je to Sebastian z olova – italsky piombo je česky olovo. A to my už víme z aféry Šlouf -Šíma ,že  hovorový výraz je Volovo. Jako otcovo a Ivana Mohority – Volové. skot, Cattle atd. Volové města odkud pocházeli než odešli v říjnu 1939 přes Toruň do SSSR. Atd.atd.atd. Venecia jsou Benátky a Roma je Loma po našem. A zase máme V.L.M. – B.M.L.

strana 248. Bronzino. Florencia 1503 – 1572. García de Medici. Jeho jméno bylo Agnolo di Cosimo – přezdívka –  Bronzino. Bylo to z důvodu jeho tmavé pleti a rezavých vlasů. Jako mají Skoti, kromě jiného. Bronz je slitina mědi a cínu a dalších přísad.. Copper and Tin. Co je pro nás na tom zajímavé? Že můj spolužák a skvělý přítel ve škole v Moskvě ( 1971 – 72 ) , který se jmenoval Moisés La Braňa Mena , dostal ve škole krycí jméno Francesco García. Byl v osmdesátých letech předsedou odborů Mědného průmyslu v CHILE ( EL CHE) a navštívil mne v Praze na jaře 1989 a snídali jsme spolu v hotelu Revolučního odborového hnutí – President ,postaveného na pozemcích Augustiánů. Na nábřeží ( Ribera ) Vltavy ( Moldau) v Praze, Na Františku.

Bronzino se narodil 17.LISTOPADU roku 1503.

Operace TIN byl název výsadku do Protektorátu s cílem provést atentát na protektorátního ministra školství Emanuela Moravce. Výsadek byl dvoučlenný. Jeden z nich zahynul spolu s dalšími šesti výsadkáři ( celkem 7 )  v kryptě kostela svatého Karla Boromejského na Praze 2, v Resslově ulici. Druhý se pohyboval na Moravě a později, , v lednu 1943, se po udání také zastřelil.

Název obrazu García de Medici – Iniciály G.M. Gorbačov Michail, Maxima Gorkého – ÚV SSM a v  Mladé Gardy – žil strýc Gebelt. – Havel. T. Pracoval jako vrchní číšník v hotelu JALTA. VÁCLAVSKÉ náměstí…

García je také v naší řeči Hra CIA…

strana 248. Daniele da Volterra. Volterra, Pisa, Toscana 1509 – Roma 1566. Retrato de caballero. Obraz rytíře. Vyobrazený muž byl identifikován jako Alfonso II. D´ESTE. vévoda z Ferrary.

Alfonso jako Alfons Karásek – Miloš Kopecký ( matka Grimm, jako naše sousedka v domě) v televizních filmech.

A D´ESTE jako Ferdinand D´ESTE. Zavražděný v Sarajevo. Následník Rakouského trůnu. A jedna z mnoha příčin zahájení první světové války v roce 1914. A konce Rakousko Uherska a vzniku Československa. A Ferdinand – jako klaun – august – Ferdinand – Jiří Vršťala. VRSTL/BRISTOL.

strana 249. Federico Barocci. Urbino 1535 – 1612. La Natividad. Zrození. Tetno obraz byl darován v roce 1604 Margarita de Austria. Manželce Felipe III. Obraz daroval Bernardo Maschi, velvyslanec vévodství Urbino ve Španělsku. Margarita – angram – Mogorita. Daroval B.M.

Urbino je UL bino. Jako Aussig. Odkud byl Mengs – Bohemico.

VeneciaBenátky

strana 251. Giovanni Bellini. Venecia ( Benátky) 1432 – 1516. Bellini je i Bell – zvon. Stejně jako skotský  vynálezce telefonu a zakladatel společnosti Bell. Která se později přejmenovala a jmenuje se dodnes AT and T . Což je 19 a 9. Moje datum narození. Nebo nám už dobře známý rok 1909. A stejně jako US letadlo BELL 39 Cobra ( Vasil) se kterým létal za války maršál Pokryškin. Kromě toho je to i Bělini. Bílá. Jako Bělavskij , otcův velitel. Ulice Bělského nyní Dukelských hrdinů v Praze 7. A bílá barva , barva odpůrců Rudých.

strana 254. Tiziano.  Pieve di Cadore, Belluno, Védeto 1490 – Venecia 1576. Venus recreándose en la Música. Iniciály tohoto obrazu v El Prado jsou zřejmé na první pohled. V.M. Narozen v Belluno – stejné jako u předcházejícího autora Belliny.

Jeho jméno známe všichni jako Tiziano. ( anglicky Titian) Jeho celé jméno je však Tiziano Vecelli nebo Vecllio. Vasili – nebo Vasilio.

strana 260. V  Průvodci Pradem i v samotném EL Prado je samozřejmě více děl Tiziana. Já se zastavím jenom u jednoho. Již jsem se zmiňoval o historické události, kterou jsem popisoval na Facebooku při návštěvě Španělska začátkem letošního roku. Obraz se jmenuje „Carlos V en la Batalla de Mühlberg“. Carlos V v bitvě u Mühlbergu. ( MÜHL – BERG – M.B. a to je Horský mlýn v češtině.) Není to od nás daleko. Je to na Labi. ( ELBE). Carlos V ( může být i druhý – 5 – 2  anebo ruské L obráceně. Takže zase L . V. Leonardo da Vinci. A moji rodiče L a V.. A 55, 22 a 25 a 52.)

Bylo to střetnutí Katolíků a Protestantů. Po boku Carlos V. Bojoval i vévoda z ALBA. Z Alba de Tormes, původem z Toleda. A vévoda z ALBA byl rovněž guvernérem v Países Bajos – spodních zemích – podzemí – Nizozemí – Holandsku. Jako bylo holandské příjmení  manžele naší tety Marie v Bruntále Unverdorben a jméno Josef. Josef a Marie Unverdorben Bruntál. ( Neplést s babičkou a dědou mojí manželky Svoboda – Josef a Marie Boudník Beroun. Beroun – Bruntál…podobné, že?

ALBA de Tormes je kousek od předměstí města Salamanca ( čti Salamanka) – které se jmenuje Santa Martha ( anagram Mohorita) A Salamanca víte ,že je Vasil a Anka ( Anča – já a moje sestra). A na straně druhé  bojoval po boku Jana Fridricha I. muž nám známého jména. Hesse. Stejně jako Hess ze Druhé světové války. Zástupce Hitlera. Který 10.května 1941 seskočil ve SKOTSKU padákem a chtěl nabídnou spolupráci Velké Británii, před napadením SSSR. Ano 10.května. Jako 10.května kdy generála Kurt Benny Student přepadl v čele výsadkových vojsk HaaG. A kdy byla 20.května – metodou děleno dvěma také vlastně 10.května, zahájena Operace Merkur také generálem Studentem a napadena Creta – Kréta. Odkud byl výš zmiňovaný malíř z Toledo –  El Greco. A kdy 10. května 1945, byl zabit výbuchem miny v HRADištku u Prahy první manžel mojí matky Florián.. A kdy byl můj otec Vasil Mohorita v roce 1948 – 10.května přijat za kandidáta KSČ. A kdy vztyčili u Auguste parade v centru britského Bristol ( Vršťala) 10.května 1951 sochu Neptuna – vládce moří z trojzubcem. Uschovanou po dobu války před bombardováním.

Hess je stejné Hesse, jako vojenské boty které oblékal Wellington – ( Artur z Wellesley – čti O.R.  tur  Vasil Lee) a Churchill po dobu vojenské služby. Churchill byl Winston a vévoda z Marlborough –  jako cigarety. Winston a Marlboro. V devatenáctém století se  jeden z největších výrobců tabáku v carském Rusku jmenoval Žukov. To je jen shoda jmen s maršálem Žukovem – ten byl jenom obyčejný chudý kožišník v carském Rusku, než nastoupil do carské armády. A Žuk – je brouk a Beatles jsou brouci atd.atd.atd.

A celá tato bitva u Mühlbergu se odehrávala nedaleko Torgau. Ano přesně u toho Torgau na Labi ( ELBE) kde se setkali americká a sovětská armáda v roce 1945. A jejich zástupci si slavnostně podali ruce. Byli to Alexander SILVAŠKO – Vasil a Vašek v jednom jméně. To se asi často nevidí. Byl LT. Leutenant – poručík. LT jako  Litoměřice. Kde já jsem sloužil v kasárnách Jiřího z Poděbrad. A po válce byli Václav Havel, Forman a Mašín v internátě v Poděbradech.

Druhý byl William Robertson. 2ndLT. Dvojka Litoměřice. Dvojka poručík. William – WLIM. MLB. Dvakrát. Otec a syn. Otisk. Já a otec. Správněji otec a já. Kromě toho je William i BILL. Nebo když čteme to I jako hebrejské písmeno tak je to U. BULL. VŮL. Skot, Cattle, Volové atd.atd.atd.

A po této bitvě u MÜHLBERGU – M.B. patřilo TORGAU za ALBERT LINE. ALBERT… ALBERTOV.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *