Machina Vremeni – Машина Времени a Locomotive GT

1 579 zobrazení
TiskTisk

1969 začátek konce. Ještě 22 let a bude hotovo…
Pro ty co čtou můj web, znají historii a nevadí jim rock. Především to poslední jméno a příjmení ze skupiny Mašina Vremeni ( V.M.) má význam.
Rovnou to napíšu.
Margulis a u nás z padesátých let, z procesu s Rudolfem Slánským známé příjmení Margolius. Obé je Mohorita Vasil. ( přesněji základ mého příjmení MGR, bez latinské přípony -it a bez ruského suffixu u ženských židovských jmen -a. A křestní Vasil – LIUS. S U jako latinským i V. Margolis byl popraven 12.03.1952. Narodil se 31.srpna. Kdy jsem byl přijat ( neplatně ) do KSĆ v ulici Mezihoří ( Mežgorje – Volové ) v sídle U.S. V.S. Učňovské Středisko Vojenských Staveb.

„Mašina Vremeni“spustila. M.V.
„Time Machine“. Anglicky a „Zeitmaschine“ německy.
T.M. Tomáš Masaryk, Thomas Marshall a Thomas Wilson.

TIME ( T.M.) a česky ČAS. CS . Za 32 ( To je i 1775, to už vědí ti co čtou vše tady na webu ) let od prvního vydání prvního čísla časopisu ČAS vzniklo CS. ČeskoSlovensko. Časopis Čas založil  Jan Herben ( srovnej s Erban – Herben – Hurban, ale také s Hrubec. Hrubec se mnou sloužil v Litoměřicích na základní vojenské službě, na rotě, ve Školním praporu v roce 1974 ).

Španělsky je čas HORA.

Hebrejsky je čas ZMAN.

Německy ZEIT.

První číslo ČAS vyšlo 20.prosince 1886 a až do roku 1889 vycházel DVAKRÁT do měsíce. Od roku 1889 pak vcházel jako týdeník. Přispíval do něj Tomáš Masaryk 1889 je rok narození Anna Mohorita Lemak. A založení PAUL.

Machine. Není to česky i lokomotiva? Jako maďarská Locomotive GT??? Ta vyjela v roce 1971. Kdy jsem vstoupil do rockového světa i já, v Moskvě.
Pro rockový svět naštěstí jenom na rok. Ale jako Lucerna a světlo, osvětlovač, na evidenci – zaznamenání zainteresovanými, to stačilo…

Wikipedia:
Mashina Vremeni (Russian: Машина времени, lit.’Time Machine‘, and known as Time Machine in English music sources) is a Russian rock band founded in 1969. Mashina Vremeni was a pioneer of Soviet rock music and remains one of the oldest still-active rock bands in Russia. The band’s music incorporates elements of classic rock, blues, and Russian folk music. Mashina Vremeni’s best known members are Andrei Makarevich (founder, principal singer-songwriter, public face of the band), Alexander Kutikov (bass player and producer/sound engineer), and Evgeny Margulis (guitarist/songwriter).[1]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *