Václavu Klausovi jak se v kapitalismu „neplánuje“

1 557 zobrazení
TiskTisk

Václavu Klausovi, jak se v kapitalismu “ neplánuje „.

Tak už je to tady. Slíbil jsem ,že vbrzku napíšu jak to bylo doopravdy a tak začínám právě teď. Na tom větším snímku vidíte náměstí MÍRU v plné kráse. Je tam svatá Ludmila. Kostel kde měl svatbu vinohradský sudent z Kožlan (kde je i Bučkov,jako ulice kde bydlel generál Moravec) Eduard/ Edward Beneš s Annou/ Hanou, v roce 1909. Kdy se narodil první manžel mojí matky Ludmily. A nalevo od svaté Ludmily je „Armádní “ divadlo ,kde hráli kromě jiných Miloš Kopecký( maminka Grimm) a Rudolf Jelínek / Hradec např./ A nahoře jsou vidět sochy dvou ( II. nebo 2.) mužů s orlími křídly.OR el.
To už jsem popsal u našeho domu v posledním povídání na mém webu. www.mohoritavasil.cz
Fotil jsem to od mé školy, do které jsem nikdy nechodil protože byla uzavřena pro rekonstrukci, na dost dlouho.( A chodil jsem do Malesic , U Krbu,( Wasil M. UK.) To je také tam popsáno. Ale k věci, k dnešnímu příběhu.
Na té další fotografii je dům Valdek. Všimněte si jak má zvláštní roh, vytrčený, vystupující z fasády jedna řada oken. Je to jak několik námořních můstků nad sebou. A právě v tom rohovém okně v prvním patře byla kancelář předsedy OV SSM Praha 2.
Seděl tam Madlik ( znalci hebrejštiny ví co to je) po něm TůMa a po něm Ulmajer – UL Majer. A po něm já. Vasil Mohorita – Mayer, Majer,Meier,Miller atd. Vasil – Vasilek, Basil, Vasco atd.
V domě bylo v podzemí kino Varšava, v přízemí klasický Automat a v prvním patře kavárna. A domem vedl podchod,průchod nebo tunel z Jugoslávské do Anglické Waldek je součást Hesenska, spolkové země NSR, která má stejnou vlajku jako Polsko,nebo Slavie ( Vasile) a bylo vytvořeno v Americké okupační zóně 19.září 1945. Já se narodil 19.září 1952.

Spolková republika Hesensko  – v originální Němčině Hessen a v angličtině HESSE… vznikla sloučenám několika historických německých zemí a území. Jejím hlavním městem se stal Wiesbaden. To je složeno ze dvou slov – Wies a Baden – W a B. Nebo M a B. M.B. Ačkoliv je největším městem HESSE, Frankfurt nad Mohanem, nestal se hlavním městem a tak je sice největším, ale druhým městem. Chceteli po našem Dvojka. Jako náš Diskotékový klub – OV SSM Praha 2,  na rohu Italské a Vinohradské umístěný v podzemí. Dvojka. A iniciály města jsou F.M. Jako generál František Moravec šéf Dvojky na Generálním štábu Československé armády před a v průběhu WWII. Kde sloužil od června do listopadu 1945 můj otec. A odtud odešel sloužit do Frýdku Místku. Chceteli iniciály F.M. A že to není náhoda? Ve Frankfurtu nad Mohanem F.M. žil v emigraci můj bratranec Karel Gebelt – španělsky je bratranec primo. Emigroval po Okupaci v srpnu 1968. Před tím, ale ,absolvoval základní vojenskou službu u spojařů v Ruzyni. V Ruzyni v Praze u spojařů. V kasárnách ,kde bylo v 17.Listopadu 1939 popraveno 9 studentských vůdců. A co je můj děda, z H.P. srýc z H.P a bratranec z Mladé Gardy 9 – M.G. – španělsky primo Karel Gebelt. Naší řečí G e B e L e T. H e V e L e T. HAVEL , ToMáš.Nebo Tomis – Ale určitě T.M.  O tom už jsem také psal a pozorní čtenáři si toho určitě všimli…

Ta další fotografie ukazuje Spořitelnu v Jugoslávské ulici ( jako záď lodi ). V této Spořitelně měl kontaktní místo Otmar Reidl O.R. úplně první a samostatný a jediný příslušník skupiny „Operace Benjamin“.(1941) Přistál „omylem“ v Landeck, a byl dva měsíce ve vězení v Innsbruck. Pak se vrátil do B.M. Protektorátu B.M.  Do své mateřské firmy Baťa.
A na místo schůzky se přesto, přes zatčení,dostavil s časopisem Světozor,, jak měl určeno v Londýně. Nikdo už ho ,ale nečekal. To je ,ale jiný příběh. My jsme měli jako OV SSM v této Spořitelně bankovní účet. Místo určení kontaktu měl v této spořitelně a druhé ve Spořitelně v Chrudim i druhý zcela sám vyslaný parašutista František Pavelka – Percentage. To si už určitě rozšifrujete sami…

V Insbrucku byl po vyhnání z Českolovenska koncem sedmdesátých let profesorem university Chartista Mlynář – původně Müller z Vysokého Mýta… V.M.I jeho děti jsou V.M.

A jeho první manželka, Rita Mlynářová Budínová za svobodna – což je R.B.M.- v naší řeči L.B.M.) se synem Vladimírem Mlynářem, V.M. bydlela s mojí matkou L.M. s manželem V, což je v naší řeči L.B.M. ve stejné ulici, ve stejném domě na stejném patře, sousedili, v pplk.Sochora 34. Poté co se ode mne odstěhovala z pplk.Sochora 4/ 1391.
Z Vysokého Mýta byl i Rytíř – původně Richter, generál, Otakar Rytíř.. O.R. Z Čs. armády Ludvíka Svobody,.Tedy i spolubojovník mého otce.
.

Mlynář studoval s M.S.Gorbačovem v letech 1950 až 1955, Lomonosovovu ( vasilmoho) universitu v Mokvě. A ta byla vybudována na tzv. Leninských horách – původně Vorobjevových – Vrabčích horách. Znalci ruského podsvětí ví ale také co je Vor. Otec říkal ,že byl vorař a smál se u toho.
Ano jako generál Vorobjev, velitel střední skupiny vojsk Sovětské armády v Československu v roce 1989…
Or je hebrejsky světlo nebo kůže. Jde o to jestli je první Alef nebo Ájin.
To už tu ale všechno bylo…A pozorní čtenáři mého webu, už ví o co jde.

Zpět k fotkám. Ta spolřitelna je UHLopříčně k rohu kde jsem sedával já. A obráceně pochopitelně.
Stejně jako rohová kancelář mojí maminky na StrossMayerově náměstí byla k domu StrossMayerovo náměstí 10. S iniciálami V.H. – Václav Havel.atd.atd.atd. A moje maminka z toho rohu viděla na Obránců Míru – M.O. Ministerstvo Obrany.Dříve Belcredi.
Dukelských hrdinů. Dříve Bělského
A StrossMayerovo nám.
Naší rusko angličtinou – Bí Bí Sí – čteno anglicky BBC. British Broadcasting Company.
Nebo také BBC rusky psáno a čteno –  Vojeno vzdušnije sily. Air Force. A ti nosí modrou. Jako Division AZUL.

A teď přijde to hlavní. Moje kancelář byla směrem :
na náměstí MÍRU (před válkou Vinohradské náměstí, za WWII Říšské náměstí – )                                                                                                                                           na ITALSKOU ulici ( měla stejné jméno i za WWII.pochopitelně)                                                                                                                                                                   na ANGLICKOU ( za WWII. Irské ulice) ulice.
A to jsou iniciály jmen ulic Italská – I , náměstí Míru/ Mírák – M a Anglická A, – IMA – nebo po našem IWA.
Ale adresa kanceláře byla JUGOSLÁVSKÁ ulice ( za WWII.Priennova). Která je na druhé straně podchodu z Anglické. A když  přidáme inicálu J k tomu dohromady tak nám vyjde. JIMA a spolu IWA JIMA. A to víte co bylo??? Znáte tu slavnou fotku US MARINES z dobytí IWA JIMA???

Jednou tam na Valdeku, někdo v noci, vyprávěl, před cca 45 léty, jak,  kdyby praskly všechny přehrady na Vltavě, tak by v Praze zůstalo jedno nezatopené místo a to by bylo náměstí Míru. Smáli jsme se.Byl to někdo od vodních projektantů.Už nevím kdo. A ani už nevím, proč k takové debatě došlo
Ostrov…
www.mohoritavasil.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *