Díl III. 0000 a 2222 a 5555

943 zobrazení
TiskTisk

Datum 25.05. 25. květen ( May ) je 145. den roku podle gregoriánského kalendáře ( 146. v přestupném roce ). Do konce roku zbývá 220 dní. Svátek má Viola, v českém kalendáři. Na Slovensku Urban.

Narodili se dne 25.05.

1335 – Markéta Lucemburská, princezna, dcera krále Karla IV, uherská královna. ( zemřela 7. září 1349 ).

Markéta je Margharete – anagram Mohorita – Mogorita. Je M.L. – iniciály jmen mojí matky. Svatá Margharete má svátek 17.07. A je nazývána ve Východní církvi MARINE. Byla Magyar – M.G.R. – MoGoR – it – a. Dcera Karel IV. – Ivan a Václav ( Havel ) a Ivan a Vasil ( Mohorita ) a Ion a Vasile ( Mota a Marine ).

Zemřela 7. září. To je i Moravcovou metodou minus dva 5. září a to je i 2.září. To je datum konce Druhé světové války. Ale to i podle hodin 14. září. Obě data i 2 i 14 jsou důležitá v příběhu mého otce a jeho žádostí v souvislost se získání opce na československé občanství. Ale je to i obvod Dvojka kde já jsem pracoval i Klub Dvojka na rohu Vinohradské ( maršál Foche, maršál Schwerin, maršál Stalin, dříve ). Je to datum narození Jana Masaryka a úmrtí Tomáše Garrigue Masaryka. A narození mého předchůdce J.J. – KOTVA – A to je i Palác ( Palec, Paleček, Palacký ) Kotva – sídlo Vojenských staveb ( se kterými spolupracoval můj otec a já se u nich vyučil ) v REVOLUČNÍ ulici. Domu který je naproti budově Pražské posádky kde vznikl DRUHÝ dobrovolnický pluk a kde sloužil dlouhá léta ( sedmdesátá léta ) generál Stefan Bunzák z Volové – Mezihoří – Mižhirje – Valy – Valley – Valo atd.

7. září je i 14. září přímou metodou Moravce – krát dva.

1416 – Jakobus – James. Count of Lichtenburg. ( Zemřel 1480 ) . Jakobus je James – Yakov – syn Stalina, Jakovlev otcův instruktor v roce 1944 v Moskvě. Jakovlev pravá ruka Gorbačova a „Otec perestrojky“ ( byl jsem u něj v září 1990 ). A je to i Jakub a to je i Kuba ( Cuba ) a je to i Santiago ( jako Santiago de Chile ) a je to i Iago a Diego ( San Diego US Marine Base ) Jaqueline LEE Kennedy, Jacques, Jakovlev – letecký konstruktér a Jakovlev maršál SSSR.

A byl z Lichtenburg. Licht je v jazyce podzemí – holandštině, ale i německy- SVĚTLO – hebrejsky OR – Otmar Reidl – Operace Benjamin. A Světlana – dcera Stalina.

1417 – Catherine of Cleves. Duchess consort regent of Guelders. ( Zemřela 1479 ) . Kateřina je moje dcera. a je to název města Jekatěrinburg, kde byla vyvražděna rodina cara Nikolaje. 17.07. 1918. Cleves je anagram Vasilek – Wasilek – Masaryk. Guelders je GL DRS – DOCTORS EL CHE. Já a Ernesto Guevara.

1818 – Jacob Bruckhardt. Swiss historian and academic ( Zemřel 1897 ) .

Další Jacob – Kuba, Yakov atd. Bruck je anagram Basilek – Vasilek – Wasilek – Masaryk.

1818 – Louise de Broglie. Countess d’Haussonville, French essayist and biographer ( Zemřela 1882 ) . Iniciály L.B. – Ludmila a Basil/Vasil. Louise je Ludvík. Broglie je zase Basilly – Vasilly jako syn Stalina. Countess Haussonville je C.H. – CHE. A Louise je L. EL CHE.

1830 – Trebor Mai ( né Robert Williams ) Welsh poet. ( Zemřel 1877 ) . Trebor je naše známé Tree – Trojačky – Toronto – toro – turrón – Torino – Turzovka – Thor – Torre atd. Mai je květen – pátý měsíc – 5 a to je i 2. Měsíc Mai – květen je i měsíc srpen – August. May narozen Ivan Mohorita a August můj otec a Stefan Bunzák. Ale všichni tři z Volové. Byl vlastním jménem Williams – Wasilly M. A Robert je i Bob. Byl básníkem z Wales – Wasil a můj velitel v 6174 Litoměřice plukovník Valeš. Z Velešovic – Vasilovic. Na jižní Moravě.

1856 – Louis Franchet d’Espérey. Algerian – French general. ( Zemřel 1943 ) . Další Louis – Ludvík. V Alžíru jsem byl na sjezdu palestinských studentů. Asi v roce 1985. Popsáno celé dříve.

1854 – Otokar Mokrý. Básník, žurnalista a překladatel. (Zemřel 1.ledna 1899). O.M. – Ministerstvo obrany. Mokrý je Wet v angličtině – bez samohlásky je to WT. Dvě T. Jako konec jména CatleTT – generála Marshall.

1855 – Anton Rzehak. Geolog a archeolog. ( Zemřel 31. března 1923 ). Antonín je velmi významné jméno v příběhu – například kostel svatého Antonína na Strossmayerově náměstí a manžel sestry mojí matky a naše ulice Antonína Sochora, atd. Řehák byl manžel sestry manželky mého bývalého nevlastního bratra v Horních Počaplech.

1860 – James McKeen Cattell. American psychologist and academic ( Zemřel 1944 ) . Další Jakub – Yacob – Yakov atd. Cattell – Druhé jméno generála Marshall – náčelníka štábu US Army v průběhu Druhé světové války a tvůrce Marshallova plánu bylo Catlett – porovnej Cattell a Catlett. Obě jména obsahují anglické Catle – Skot. Tedy otcovo Volové, Torino, Toronto, Turzovka, Toro, Thor atd. A Karlovo náměstí na Dvojce – dříve Dobytčí Trh. McKeen je jméno pocházející ze Skotska. Keen z angličtiny přeloženo do češtiny znamená horlivý, bystrý, nadšený, vášnivý, ostrý, prudký, řezavý, pronikavý.

1868 – Otokar Bém. Architekt. ( Zemřel 28. října 1949 ). O.B. – iniciály Operace Benjamin. Příjmení Bém je po našem bez samohlásek B.M. – Mladá Boleslav nebo B.M. – Vasil Mohorita.

1877 – Augustin Štefan. Československý politik. Augustin – jméno shodné se jménem Augustina ( Gustava ) Husáka. Augustin jsou také ti narození v August – v srpnu. a když v srpnu tak i v květnu – May – Máj. Štefan Bunzák z Volové byl narozen v Augustu – tedy byl Štefan z August ( srpen ). Ten odvedl mého otce do SSSR v říjnu 1939. Augusti se říkalo v SSSR Klaunům – clown – klaun i klon – keř – bush v angličtině.

1889 – Ferdinand Pujman. Dramaturg, režisér opery Národního divadla v Praze, estetik. ( Zemřel 17. prosince 1961 ). Ferdinand je i klaun ( August, klon – bush ) Ferdinand – herec Vršťala – Bristol. Ve filmu 5. oddělení agent CIC – – moje datum narození ICC – 199 – 19.09. V naší řeči je to i Puchman. Pachman byl československý šachista, se kterým jsem se setkal v roce 1969 v pražských Emauzích ( Dvojka ). Seděli jsme společně s Pavlem Kohoutem ( moje babička Hahn ) a dal mi tehdy telefonní číslo. Mám jej myslím někde dodnes. Později emigroval do NSR. Náhoda by to byla, kdyby se mnou v ročníku V 25 na Vysoké škole politické ve Vokovicích – kde skončil československý komunismu v listopadu 1989 – se mnou nestudoval Pochman. Byl také z Prahy. Jako Pachman. Jako Pujman. Byl Zdeněk Pochman. A já. 17. prosinec je i 17.12. – rok 1775.

1889 – Hugo Sonnenschein. Německy píšící básník a anarchista. ( Zemřel 20. prosince 1953 ). Hugo je i H.G. – Husák Gustav, Guss Hall a Haag – který obsadil ve Druhé světové válce generál Kurt Benny Student. Schein je v češtině – klamný – zdánlivý – předstíraný. Prostě tunel, nebo letadlo, nebo podvod. Jeho inicály jsou H.S. – Holly Spirit.

1891 – Olga Masaryková. Dcera prezidenta Tomáš Garrigue Masaryk. ( Zemřela 12. září 1978 ). O.M. – Ministerstvo obrany. Narodila se na Vinohradech. Dvojka. Tak jako její bratři Jan a Herbert. Narodila se ve stejném roce jako můj děda Karel Gebelt z Horních Počapel ( narozen Dřemčice ). A zemřela dne 12. září. to se narodil syn mé sestry Michal H./G. Je to i 14. září – a to se narodil její bratr Jan Masaryk. A zemřel její otec Tomáš Garrigue Masaryk. Narodil se i můj předchůdce ve funkci předsedy ÚV SSM Jaroslav Jenerál – J zády k sobě tvoří kotvu. Marine. Olga je i stejné jméno jako Olga Havlová. A jsou to stejné iniciály jako měla moje spolupracovnice na OV SSM Praha 2 – Dvojka – Vinohrady Olga Mužíková. O.M. V naší abecedě kde je první písmeno l – malé L, protože vypadá jako jednička, je druhým M. Tak je to také to také O.B.

1893 – Ernest „Pop“ Stoneman. American country musician. ( Zemřel 1968 ). Ernest je jako Ernest Braunschweig manžel Louise Victorie dcery Viléma II. Na jejich svatbě v Berlíně se sešli v roce 1913 – bratranci George V. Britský král a Nikolaj II. Ruský car. Dvakrát II a jednou V. Můj rok narození 52. 1952. Ernest byl i Ernesto Che Guevara. Se kterým jsem se sešel v Praze v roce 1966. Ernest Stoneman je i Stoneman jako Stone – Rolling Stones s Michalem Myslivcem v čele – Michel Jagger. Stone je i Steiner – Veselý, významný odbojář z Rady Tří. Plukovník a svědek mého otce na svatbě s mojí matkou. Bydlel v Kamenické ulici. Steiner – Veselý.

1894 – Čeněk Junek. Automobilový závodník. ( Zemřel 15. července 1928 ). Junek byl pracovník zahraničního obchodu, který byl zvolen na mimořádném sjezdu KSČ v prosinci 1989 do ústředního výboru KSČ. Proslul transakcemi s Lucernou. Náhoda by to byla, kdyby jeho mladší bratr nechodil k nám do školy na Strossmayerově náměstí. Byl o rok níže než já a byl ve sportovní třídě. spolu s mojí platonickou láskou Kateřinou Štuchalovou, které její otec Jiří Štuchal – bavič, přivezl ze Světové výstavy v Montreal ( anagram Mohorita ) džíny značky LEE. A náhoda by to byla, kdyby se moje učitelka Tělesné výchovy na druhém stupni nejmenovala Junková. Jako slavná automobilová závodnice. Já jsem automechanik. Čeněk byl svazák na Praze 2. Nedávno jsem popisoval jak se se mnou chodil neustále radit o své touze stát se důstojníkem. doporučil jsem mu to. Pak pokaždé když přijel z vojenské školy, k nám na Valdek v uniformě chodil.

1898 – Bennet Cerf. American publisher and television game show panelist, co-founded Random house. ( Zemřel 1971 ) . Bennet je Ben ( Benjamin a Benedikt ). A Cerf je určitě z českého Červ. Worm – Wurm. Náčelník generálního štábu Československé armády generál Karel Rusov se původně jmenoval Russwurm. Můj spolupracovník na Dvojce – na OV SSM Praha 2 se jmenoval Wurm. A nedávno jsem popisoval co se odehrávalo v německém městě Worms. Kde byly projednávány “ kacířské “ názory Martina Luthera ( M.L. ). Ve španělštině je červ – gusano. Jako Gus – anglická zdrobnělina Gustav. Nebo jako Husano – Hus. Na ministerstvu školství Karmelitská ulice, byl ředitelem odboru, u náměstka Císaře Václava – skvělý člověk mimochodem – se kterým jsem úzce spolupracoval. Jmenoval se Červíček.

1901 – Břetislav Chrastina. Příslušník výsadku Spelter / Zinek. ( Zemřel 11. června 1971 ) . Břetislav je i Bratislav – Vratislav, jako jeden z mých bývalých nevlastních bratrů. Je to také Brat a Vasil. Chrastina se za války stal příslušníkem skupiny Flóra na Slovensku. Moje matka se jmenovala Floriánová. A Ivan Havel studoval na Floridě – USA Chrastina se jmenoval jeden ze členů skupiny Olympic. A Olympic se jmenovala jedna ze tří sester lodí ze skupiny Olympic, Titanic a Britannic. Ze společnosti White Star Line’s. Cesty bílých hvězd se to dá přeložit. Nebo lépe linie – cesty hvězd bílých. Vy už víte, že dvě sestry fungovali normálně a jedna ztroskotala. Tak jak to bylo i u Tří sester – USA a Velká Británie a Rusko – SSSR. Přesně stejně. A jak je to u Tří sester, pojmenovaných hor ve Skotsku u Glencoe – kde žil klan McDonald, do kterého patří McGuire! Dvě jsou u sebe a jedna je kousek dál. Glencoe je Mezihoří – Valley – Valy – Valo atd.

1902 – Jaroslav Rössler. Avantgardní fotograf. ( Zemřel 5. ledna 1990 ) . Rössler byl i Ivan Rösler z Vinohradského rozhlasu – od nás z Dvojky. konkrétně z Mikrofóra.

1904 – Jan Sokol. Architekt. ( Zemřel 27. září 1987 ) . Sokolové byli pravděpodobně všichni příslušníci československé armády, před Druhou světovou válkou a po ní. Můj otec ano. Jeden ze skupiny Tří králů z Volové – složené z můj otec, generál Stefan Bunzák a plukovník Ivan Mohorita se stal profesionálním Sokolem. Vyučoval na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Tyršově domě, vojenské tělocvikáře. Dalším sokolem byl Dr. Podlipný. Ten žil v Bartolomějské ulici v Praze. V místě kde působil první manžel mojí matky. Předválečný rotmistr vojenského dělostřelectva. V Bartolomějské ulici působil jako pyrotechnik pražského policejního ředitelství. A zahynul v Hradištku dne 10. května 1945. V Bartolomějské ulici je pamětní deska s jeho jménem. A i v Policejním muzeu v ulici Na Karlově na Dvojce je jeho jméno na opamětní desce. 27. září je i 21. září. To se narodil druhý manžel mojí sestry Uher – Magyar – Hungar – Vengr.

1905 – Ladislav Tikal. Československý gymnasta, Olympionik. ( Zemřel 30. června 1980 ) . František Tikal byl slavný československý hokejista. Znal jsem se s jeho synem, také hokejistou, od vidění, ze zimního stadiónu na ostrově Štvanice ( kde jsem se v nedaleké porodnici narodil ) u nás na Praze 7 – Spartanburgu. Náhoda by to byla kdyby se neoženil s velkou přítelkyní a spolužačkou mojí sestry jménem Zoja – Zoe. Také z Prahy 7. Z Veletržní ulice. Bydlela v bloku domů vedle bloku domů ve kterém žili Vladimír Remek a Vladimír Menšík. Asi sto metrů od domu kde žil po rozvodu s mojí matkou můj otec a po něm moje sestra. A samozřejmě že je třeba připomenout vietnamského mučedníka – Svatého Michala Ho Dhyn Hy – Tikal. A samozřejmě, že musím připomenout i přeměnu naší školy na sportovní – gymnastickou. To bylo asi v roce 1965 – možná dříve.

1910 – Antonín Haas. Archivář. ( Zemřel 17. prosince 1971 ) . Haas byl i slavný herec Hugo Haas. H.G. – H.S. A Antonín – důležité jméno v příběhu. Zemřel 1712 – to je i 1775.

1911 – František Horák. Knihovník a bibliograf. ( Zemřel 18. února 1983 ). Horák se jmenoval soused z Bubenské ulice. Profesor Horák – stejně jako znělo krycí jméno Julia Fučíka ( Park kultury a oddechu Julia Fučíka u nás v Praze 7 – Spartanburgu ), v ilegalitě ve Druhé světové válce. Náš soused v Bubenské ulici – přímo naproti kolejím nádraží – profesor Horák byl, myslím Robert. Tedy Bob. B.H. Havel Václav a Havlíčkův Brod. Před Okupací v roce 1968 byl jedním z porotců v televizní soutěži 10X odpověz. 10 X je i dvakrát X X. Dvakrát CHE. Sledoval jsem ji. Po Okupaci byl vyloučen z KSČ. Byl jedním z těch, kteří se, se mnou, jako klukem i později, na ulici u nás v okolí zastavili a popovídali. V roce 1989, před revolucí, prodával nábytek v obchodním domě Kotva – vedle paláce Kotva Vojenských staveb. V Revoluční ulici. Sešel jsem se tam s ním jednou. A vyprávěl mi zajímavé věci o Gorbačovovi. Náhoda by to byla, kdybych nedoporučil na tajemníka českého ÚV SSM Horáka z OV SSM Praha 6. A kdyby se nestal prvním polistopadovým předsedou Sociální demokracie profesor Horák z Kolumbijské university USA. Byl jedním z účastníků slavného pochodu studentů na Hrad v roce 1948, po komunistickém puči. Později emigroval. Vracel jsem v roce 1990 z majetku KSČ, majetek sociální demokracii a často jsem se s ním vídal a spolupracoval. Bohužel se sociální demokracie dostala pak do rukou známé pražské party pohrobků Antonína Kapka / Víta. Horák nevyslovují Španělé Orak. OR – Otmar Reidl Operace Benjamin.

1916 – Jaroslav Skála. Lékař, bojovník proti alkoholismu a zakladatel první záchytné stanice. ( Zemřel 26. listopadu 2007 ) . Jeho stanice byla u Apolináře, u nás na Dvojce. Místo je velmi široce popsáno v souvislosti s albem Beatles Sergeant Pepper. A působením Alberta Einsteina v Praze na Dvojce. Skála byl i Josef Skála, president MSS. SSM předseda byl skála – Rocky – já. Skála byl Rocky. Balboa. Tento film popisuje ve svých mnoha dílech spoustu situací z mého života. Budu je popisovat v samostatném příspěvku. Snad jen teď uvedu pro důkaz že jde o skutečnou souvislost a ne náhodu, že Balboa byl také Vasco de Balboa – portugalský mořeplavec. ( Jako Vasco de Gama ). V ringu byl přezdívaný the Italian Stallion – I.S. – Inteligence Service. Jeho role byla vytvořena na základě příběhu Rocky Marciano – Marciano je Wasiliano. Nebo Marťan – Mimozemšťan. Balboa znamená v jazyce Galicia ( místo odkud přišel na Kubu otec Fidela Castro a místo pojmenované podle Haliče, dříve Rakousko Uhersko, nyní Ukrajina, s centrem v Lemberk – Lvov a je to GL CIA – EL CHE CIA. ) ÚDOLÍ – krásné údolí. Jako Mezihoří a sídlo ministerstva obrany Československa Valy ( Valley ) a jako jméno mého kmotra generála Vasil Valo. Rocky měl manželku jménem Adriana – stejné jméno měla moje argentinská přítelkyně v Moskvě ( jako krycí jméno – byla Alicia Alcira Lombardelli, pro připomenutí – Alicia je naše Alena ). Rocky byl z Pennsylvania – stejně jako Anna Mohorita Lemak. A Sylva je Vasil. Běhal do schodů „Rocky Steps“, se jim říká – Tak mi nechal vyběhnout schody na stadiónu Dukly plukovník Ivan Mohorita, když jsem se chtěl stát hráčem fotbalu, a zúčastnil se na Dukle konkurzu. Asi v patnácti letech. Moje plíce to nevydržely a testem jsem neprošel ( připomínám, že to bylo velmi blízko místa, kde jsem se někdy v té době potkal s Ernestem Che Guevara. A ten jak určitě víte, byl astmatik ). Nejdůležitější je ale konec filmu – Nakonec Rocky v Moskvě porazil ruského – sovětského boxera Ivana Drago. Náhoda by to byla, kdyby ho nehrál Dolph Lundgren. D.L. Drago je jak už dobře víte i Dr.G. Dr. CHE. A I je i malé l – L. takže jeho jméno je EL CHE, v našem překladu. A nastává čas pro znovu připomenutí klíčové šifry Operace Benjamin. Velmi pozorně sledujte následující text. Dolph je zdrobnělina jména Rudolf. Respektive Rudolph. Tedy správně “ spisovně “ se jmenuje herec, který hrál Ivan Drago – Rudolph Lundgren. Tedy iniciály R.L. A to jsou iniciály shodné s iniciálami O.R. – Otmar Reidl. Proč ? no protože vy co čtete pozorně tak víte, že malé l – L, je vlastně také jednička. l – podívejte se na to. Je to tedy první písmeno v naší abecedě. která začíná l – jedničkou. Malým l – L. A O.R. ? No tam je přece také jednička. První číslo z číselné stupnice. O – nula je první. Třeba na pravítku, které často používali, zedníci – zednáři ale také vojáci, ke čtení map. Tam je první číslo O – NULA. A proto měl Otmar Reidl sraz s příslušníky domácího odboje po svém seskoku v roce 1941, ve Vinohradské záložně – u nás na Vinohradech na Dvojce v bloku domů, kde je také dům Valdek – OV SSM Praha 2 – později. Za prvé, Vinohradská Záložna je V.Z. Vojenské Zpravodajství. A nedaleko od toho místa došlo k demonstracím Pražanů dne 28. října 1939, které vyvrcholily 17. listopadem. Na tom místě byl zabit dělník Václav Sedláček ( V.S,) a postřelen Jan Opletal – student medicíny. A to se stalo nedaleko od místa je kde byl postřelen Alois Rašín. A.R. – A to je také stejné jako O.R. a L.R. – protože A je první v abecedě – ve všech abecedách ,které používáme. Tedy i O.R. i A.R. i L.R. mají v naší šifře stejnou vypovídací schopnost. Jméno Alois to potvrzuje ještě jednou. Jak ? No přece česky říkáme Alois i Lojza. Takže i Rašín byl i L.R. Samozřejmě, že v souvislosti s mým příběhem – s Operací Benjamin. Ve Vinohradské záložně je busta Aloise Rašína. Pracovníci české spořitelny, která tam sídlí dnes mi tvrdili, že tam byla umístěna po jeho zavraždění. Tedy před Druhou světovou válkou. a proto tam bylo místo srazu Otmar Reidl ve V.Z. kde byla busta A.R. – nebo L.R. ( součástí je i Alfréd Rédl – později o něm bude řeč )

Podle historiků – specialistů na naše výsadky z velké Británie – z Londýna jak jim také říkáme, i druhý československý parašutista z Londýna po Otmar Reidl, jménem František Pavelka měl jedno z kontaktních míst pro setkání z domácím odbojem ve Vinohradské Záložně. Jeho Operace se jmenovala Operace Percentage. František Pavelka byl vojenský spojař – jako já a můj otec. Několikrát jsem vyzýval k rozšifrování slova Percentage. Nikdo se k tomu nemá, nebo to nechce zveřejnit. František Pavelka byl nositelem informace – z hlediska poválečného vývoje velmi důležité. V souvislosti s Operací Benjamin – ukončení SSSR a světového komunismu. Připomínám, že to Pavelka seskočil v roce 1941 již po napadení SSSR. A Pavelka byl jediný účastník této Operace Percentage.

Píšu to P E R C E N T A G E – rozdělím na P E R C E N a T A G E. P E R C E N je P I L S E N. Tedy PLZEŇ a T A G E je G A T E – B R Á N A. Tedy to, že na konci války bude pro spolupracující z německé armádní DVOJKY – brána v Plzni. Aby to byla pravda, tak se v Plzni organizovala soutěž v COUNTRY a FOLK MUSIC jménem PORTA – BRÁNA – GATE a německy TOR. Po roce 1970 tuto soutěž organizovalo SSM. Jezdil jsem tam. V porotě byl dlouhá léta například „Strýček Jeňýk“ – Jan Antonín Pacák – BUBENÍK ze skupiny OLYMPIC. Byl i malíř obrazů. Seznámil jsem se tam s ním.

Ale zpět k ROCKY BALBOA. A jeho zápasu s Ivanem Drago – Dolph Lundgren. Dolph je tedy Rudolf. Náhoda by to byla, kdyby otec druhého manžela mojí sestry jménem UHER nebyl Rudolf Uher. Ten je jmenován v knize Zpověď vyšetřovatele Doubka Karla Kosíka. Byl totiž příslušníkem STB v letech procesů. Nebyl ale zapleten v nezákonných metodách padesátých let a celý život u STB sloužil. Viděl jsem ho asi podruhé možná potřetí a naposledy na pohřbu Jirky, jeho syna a druhého manžela mojí sestry a mého spolužáka přítele. Asi v roce 1977. Co je ale to nejdůležitější? Na vojně v Litoměřicích, ve vedlejší cimře, se mnou byl další Rudolf. Jmenoval se Paščák a byl z Vratimova. A říkal jsem mu tak jako všichni ostatní Dolfi – Dolphi. Nosil fešácký knír, jako oficiří z Rakousko Uherské armády. Například A.R. – Alfréd Rédl. Plukovník. A finále? Pánové z Dvojky hlavního štábu československé armády říkali před Druhou světovou válkou, představiteli sovětské GRU – vojenské rozvědky Rudolf. Takovou přezdívkou pro jasné označení o koho jde, o kom mluví, aniž by ho jmenovali.

A finále. Rocky Balboa – Rocky IV v roce 1985 – ( i BLB tam můžete číst – Švejk – Schweig – hnědý – Braunschweig ) porazil Rudolfa – Dolph Lundgren. Před zraky Michaila Gorbačova a politbyra KSSS. Kdo hrál Gorbačova no přece jeden z klíčů Operace Benjamin – herec jménem Lloyd !!! Jestli znáte ten film dobře, tak si na tu scénu vzpomenete. Kdo byl Rudolf ? Samozřejmě, že to mohl být kdokoliv z vedení KSČ. Já si ale myslím – podle toho co jsem prožíval před listopadem a ještě více podle toho co jsem prožíval po listopadu 1989 to byl Antonín Kapek – v Mitrochinově archivu v Cambridge označený krycím jménem Vít. Myslím, že on byl ideový otec 17.Listopadu 1989 – provokace. A cílem bylo skutečně dosáhnout změny ve vedení KSČ. A dosadit tam svého člověka – do funkce generálního tajemníka – Miroslava Štěpána. S celou suitou dalších jeho nejbližších spolupracovníků, nastupující generace. Miroslav Šlouf a Mikuláš Šutka, Ctirad Frčka, Jiří Baryl ale i řadou dalších, mně známých ale pro tento účel nedůležitých jmen. Myslím tedy, že ne Bilak ani Husák a ani nikdo jiný nebyl v čele rezidentury. Byl to člověk který byl u všeho, a ovládal centrum – což byla bezesporu za totality Praha.

A ještě pár drobností, heslovitě, pro ty co čtou vše tady na webu a orientují se. A které se určitě objeví v samostatném příspěvku.

Celým jménem Michael Sylvester Gardenizo Stallone. To je i Gorkáč SSM. To je i M.G. SS – Steam Ship. To je i Silvestr 31. 12. a to je i 31.01. a proto to je i 13.01. – den kdy padli Vasile Marine a Ion Motta v Mojadahonda u Madridu. Proto je ten hlavní zápas v Moskvě IV. pokračování filmu – I.V. Ion a Vasile a Vasil a Ivan a Václav a Ivan. Michaila Gorbačova hraje v tomto díle Lloyd. Stejně jako Benjamin Lloyd Marine z Liverpoolu, vyznamenaný hrdina Občanské války USA z lodi Wyalusing – Wasil ing – podle městečka také z Pennsylvania – založenho Moravskými Bratry – M.B. -Je to i první kavárna v Londýně – Kavárna Lloyd na Lombard Street v Londýně – moje Adriana byla Lombardelli příjmením. Lloyd Banka – s černým koněm – hřebcem – Italian Stallion. Proto jsme večeřeli před odjezdem do školy Moskvy v roce 1971 -v Černý koníček restaurace v Lucerně.

Matka se jmenovala Jacqueline. Jako Jacqueline LEE Kennedy. A jako ženská podoba Jakub, Jakov, Yakov, Kuba, Santiago, Jakovlev atd. Jeho otec byl FRANK – jako sestra prvního manžela mojí matky – Jeny FRANK. A narodil se v HELL’S KITCHEN. PEKELNÉ KUCHYNI. Tedy v podzemí, kde je dost horko i světlo. Narodil se 6. července. 06.07. – 09.07. se narodil první manžel mojí matky – DĚLOSTŘELEC a PYROTECHNIK, který zahynul při výbuchu v HRADištku u Prahy. Moravcovou metodou je 06.07. také děleno dvěma 03.07. To se narodil manžel sestry mojí matky – plukovník Antonín Baranikov od RAKETOVÉHO vojska. Žili v Mladé Boleslavi v osmdesátých létech – M.B. Kam byl před komunistickým pučem v Únoru 1948 převelen generál František Moravec. a odkud emigroval v tomtéž roce do Americké okupační zóny v Německu.

Filmová manželky Rocky Balboa byla Adriana Balboa. Herečka Talia Shire. Ze slavné americké imigrantské rodiny italských přistěhovalců – filmařů – “ Coppola“. Hrála i v Kmotr – který jsem viděl v premiéře v Lombardii – severu Itálie, na Vánoce 1972, po příjezdu ze školy z Moskvy a po odloučení s Adriana Lombardelli – z rodiny italských přistěhovalců do Ameriky – v tomto případě ale do Argentiny. Do kina mi vzal můj italský spolužák ze školy v Moskvě Vittorio. Od něj jsem jel do BRESCIA, za druhým spolužákem Aldo. Tam kde se vyrábí zbraně BERRETA. Název COPPOLA je také název černé čepice – BERRETO, typické pro sicilské rolníky. Druhý spolužák nejen, že pocházel se Sicílie. Bylo to na něm na první pohled poznat, že je právě ze Sicílie.

1919 – Josef Šmída. Herec, režisér a dramatik. ( Zemřel 7. července 1969 ) . Šmída je Šmíd. Martin Šmíd. Národní třída. „Ubitý student“ dne 17. listopadu 1989. Nadporučík Růžicka – Zivčák z Bruntálu.

1920 – Ctibor Rybár. Šéfredaktor nakladatelství Olympia, autor průvodců po Československu. ( Zemřel 13. února 2013 ) . Rybářovi žili v Horních Počaplech. A má zde na webu jeden příběh o tom jak STB chytila ale nezasekla. V jeho jméně je naše známé O.R. nebo A.R. C.R. je také Carpathian Ruthenia – C.R. – Churchill a Rooswelt. Czechoslovak Republic.

1922 – Enrico Berlinguer. Italský politik. Komunista. ( Zemřel 1984 ). To znamená Jindřich – Heindrich z Berlína. Nevím jestli je to jenom proto že Kennedy byl „Ich bin eine Berliner“, nebo je za tím někdo konkrétní.

1931 – Jiří Vacek. Mystik, spisovatel a překladatel duchovní literatury. Vacek byl můj soused z Bubenské ulice – naproti kolejím a nádražím. Jako děti jsme se prali na ulici u nás před domem a přitom jsem si zlomil ruku. Vacek byl i ministr obrany v roce 1989 a až do voleb v roce 1990. Pár let po tom jsem si zlomil ruku při organizované akci v hřebčíně Kinského v Chlumci nad Cidlinou. Omámený jsem byl donucen k jízdě na koni – kobyle Baneta, Judr. Petra Sisáka – kolegy Andreje Babiše – také slovenského miliardáře v Praze, z party Lorence. Kůň neměl schválně utažené sedlo a při Parkuru jsem z něj pochopitelně spadl. A přerazil si tu samou ruku. A utrpěl úraz hlavy. Rok 1931 je i rok narození sestry mojí matky a rok narození Borise Jelcina a rok narození Gustava Husáka 1913 a číslo popisné našeho domu v ulici Antonína Sochora 4 – 1391.

1932 – Taras Kuščynskij. Fotograf. ( Zemřel 27. prosince 1983 ) . Nejsem si stoprocentně jist ale Kuščynskij byl jeden pracovník aparátu SSM nebo KSČ. Dokonce si myslím, že studoval nebo pracoval v Moskvě v době kdy já jsem tam byl na studiu Vysoké školy komsomolské v roce 1971 – 1972. Ale to je bez záruky. V čísle roku jeho narození je i 123. Moje rodné číslo. Taras byl i Bulba – srovnej s Balboa.

1932 – Jaroslav Boček . Spisovatel, scénárista, dramaturg, publicista a filmař. ( Zemřel 15. března 2003 ) . Boček byl myslím ředitel jihomoravských lesů a snad i ministr lesního a vodního hospodářství České republiky za totality. Byl to i jeden z pracovníků aparátu SSM . V čísle roku jeho narození je 123.

1932 – Jiří Urbanec. Literární historik. ( Zemřel 15. listopadu 2014 ) .Také je to 123. Generální tajemník ÚV KSČ Karel Urbánek byl ještě jako šéf českých komunistů na sjezdu španělských komunistů v den 17.listopadu 1989. Proč to srovnávám ? A uvádím do souvislosti, která nebyla náhodná? Ve Španělsku vyslovovali jeho příjmení stejně jako by tam vyslovovali příjmení Urbanec – Urbanek i Urbanek.

1932 – Jindřich Brabec. hudební skladatel a publicista. ( Zemřel 5. července 2001 ) . Jindřich je známé jméno. Brabec byl také generál Brabec, náčelník Hlavní politické správy ČSLA. Zemřel ještě v aktivní službě. A bydlel na Molochově – naproti Letenské pláni. Brabec byl a další hudební skladatel Jiří Brabec. Známý z Country Music. Bydlel v Antonína Sochora číslo 7. Tedy naproti našemu domu. Ten dům byl zajímavý tím, že tam žil můj přítel z dětství Jirka Chyba, se kterým se nám tam podařilo jednou zapálit popelnice. A také byl zajímavý tím, že když se budovalo Metro a Severojižní magistrála, tak se přestěhoval z Antonínské ulice někam do vily Oldřich Švestka – O.S. – strategické operace. Do bytu po něm se nastěhoval Juraj Varholík. První předseda SSM v roce 1970. ( Z východního Slovenska. Nevím zda byl Rusín jako Andy Varhol ). Žil tam se svou druhou manželkou, matkou houslisty Václava Hudečka ( V.H. – také Václav Havel a Vítězslav Hálek a Havlíčkův Brod atd.). Při té velké stavební akci museli totiž procházet přes vnitroblok do naší ulice právě domem Antonína Sochora číslo 7. Nějakou dobu, než se v ulici Antonínská zprovoznily tramvajové koleje. A dokončil most magistrály ( anagram Mogorita L ). Bylo to v době ,kdy syn Varholíka emigroval do NSR a Varholík tam pro něj jel, aby ho přesvědčil k návratu. Myslím, že se vrátil. Ale to je také bez záruky. Zajímavé je to proto, že si vůbec nepamatuji od kdy tam Jiří Brabec bydlel. Zda tam žil před Revolucí v listopadu 1989, nebo až potom. A úplně nejzajímavější je to proto, že jeho manželka se za svobodna jmenovala Rezková. Rezek byl můj spolužák a přítel v učení u Vojenských staveb. Byli jsme taková parta já a oni tři. Uher – Magyar a druhý manžel mojí sestry, Mikeš – kterému jsme říkali Lojza ( byl Milan jako Milán ale ne kocour Mikeš ) a Rezek Vojtěch – Vojta. Právě v této partě jsem se s Rezkem vsadil asi v roce 1969 nebo 1970 o jedno sto korun českých, že dostanu z Československa Sovětskou okupační armádu. Bylo to buď U Synagogy v Pařížské ulici, nebo ve vedlejší ulici v hospodě U Parlamentu. V obou točili Plzeň. Rezek byl i ostravský zpěvák a dokonce byl Vojtovi trochu podobný. Vídal jsem ho tak čas od času na televizní obrazovce.

Finále? Jiří Brabec z Antonína Sochora číslo 7, spáchal 17. LISTOPADU 2003 sebevraždu. Prý měl dluhy. Vidíte dobře – dne 17. LISTOPADU 2003.

1933 – Sarah Marshall. English – American actress. ( Zemřela 2014 ) . Tento den je také svátek Černé Sáry. ( Bude později ). Ale hlavně její příjmení je stejné jako příjmení Alan Marshall – spisovatel “ Už zase SKÁČU přes kaluže.“ Knihu kterou mně darovala matka k mým dětským narozeninám. A tako George Catlett Marshall – klíčová osoba v příběhu. Generál a náčelník štábu US Army v průběhu Druhé světové války a tvůrce “ Marschall Plan“. Jediný náčelník štábu US Army do té doby absolvent V.M.I. – Virginia military Institu ale i Vasil Mohorita, Mohorita Ivan a také Vasile Marine, Mota Ion. Maršálové jsou také podle potřeby potřeby v Operaci Benjamin, vojáci v hodnosti maršál. Maršál příjmením se jmenoval dlouholetý vedoucí oddělení vysokých škol na MV KSČ v Praze. Končil někdy v osmdesátých letech. Nejsem si jist zda právě jeho střídal Miroslav Štěpán, když začal na krátkou dobu tuto funkci vykonávat, než se stal tajemníkem. Nebo jestli tam už byl po Maršálovi někdo jiný.

1937 – Milan Růžička. Televizní a filmový režisér a scénárista. ( 4. března 2011 ) . Růžička se jmenoval přítel mojí manželky, před tím než jsme se seznámili. Byl fotograf. Růžička byl také generál Růžička, ředitel Vojenských lesů a statků. A můj kolega poslanec v České národní radě. Růžička byl také pracovník mezinárodního oddělení ÚV KSČ – pracoval v odboru SSSR. Růžička byl i filmový herec, syn Heleny Růžičkové, který byl u nás na Dvojce, Praha 2, předsedou ZO SSM v závodě Potraviny 12-17 – učil se tam prodavačem. A samozřejmě, že je třeba zmínit Růžička – Zifčák – Šmíd. Růžička je ale i Rosario – provincie v Argentině ze které pocházel Ernesto Che Guevara. Je to i anglická Válka růží – červených s bílými.

1938 – Margaret Forster. English historian, author a critic. ( Zemřela 2016 ) . Margaret je anagram Mogorita. Forster znamená adopce – nebo pěstování v češtině. V roce 1965 vyšel její velmi úspěšný román Georgy Girl. Narodila se v Carlisle – Carl Isle – C.I. – CHE EL. Je to i Karlův ostrov. Georgy byl například Žukov.

1939 – Jaroslav Koloděj. Řezbář loutek a amatérský dramatik. ( Zemřel 22. dubna 2008 ) . 3 týdny byl na zámku v Kolodějích ve sklepeních – v podzemí vězněn a brutálně vyšetřován Augustýn Husák. Pak byl převezen do Ruzyně. A Jaroslav obsahuje Jaro a Vasil. Kolo děje – Kolo dějin – Boží mlýny.

1944 – Frank Oz. English – born American puppeter, filmmaker and actor. FRANK – jako otec Sylvestr Stalone a sestra prvního manžela mojí matky FRANK. O.Z. jako Obranné Zpravodajství. Složka Ministerstva Obrany. A jako známý Čaroděj ze země OZ. Tu knihu pro děti napsal Lyman ( LEE man a Lehman Brothers ) Frank ( teta Jeny Frank a K.H.Frank ) Baum – v naší hebrejštině bez samohlásek B.M. Spisovatel se narodil dne 15. května a to vy již víte že to je i 12. srpna – den kdy se narodil můj otec a Jak eš. Zemřel 6. května 1919. A to jak již víte je plné datum narození mého otce, plukovníka Vasila Mohority. 6 květen je i 6. srpen a moravcovou metodou je to krát dvě 12. 12.srpen a k tomu stejný rok 1919. Narození mého otce. Kromě toho je 6. srpen i 9. srpen. A to se narodili moji dva bývylí nevlastní bratři. A 6. srpen a 9. srpen je i první a poslední použití atomových bomb. Hirošima a Nagasaki.

1946 – Milan Buben. Historik, heraldik. M.B. – více možností existuje pro výklad těchto iniciál. Všechny už tu byly. hlavně je ale Buben jako Holešovice Bubny. Nebo jako Drum – DR. V.M. A jako Plechový bubínek Günther Grass. slavný román.

1947 – Catherine G. Volf. American psychologist and computer scientist. Catherine je moje dcera Kateřina a Jekatěrinburg. Volf je Wolfram –

1950 – Otomar Kvěch. Hudební skladatel a pedagog. Kvěš se jmenoval profesor Kvěš – Rektor Vysoké školy politické ve Vokovicích v době kdy jsem tam já studoval. Jmenovala se tak i jedna skupinová vedoucí PO SSM – moje spolupracovnice na OV SSM Praha 2 – Dvojka.

1955 – Honza Volf. Básník a kreslíř a prozaik. Volf. Wolfram a předseda OV SSM Praha 10. Volf byl i Rudolf Volf, řidič autobusu na MV SSM Praha.

1957 – Edward Lee. American author. Edward byl Beneš z Vinohrad, původně Eduard. Lee je moje datum narození, metodou Leonardo da Vinci – lee – 199 – 19.09. A tedy i rok 1909 – rok kdy se ženil president Edward Beneš a na Vinohradech ve svaté Ludmile s Hanou/ Annou a rok kdy se narodil první manžel mojí matky. Je to firma LEE založená v roce 1889 v USA. Je to i jeden z Otců zakladatelů USA . Je to i velitel armád konfederace v době Občanské války v USA – generál LEE. Je to i běžné čínské jméno Li – LI.

1959 – Rick Wamsley. Canadian ice hockey player and coach. WAMSLEY je anagram WASYL M. VASIL M.

1963 – Mike Myers. Canadian – American actor, singer, producer and sreenwriter. Myers je i Mayer a Meyer i Müller i Megrit i Machar – Mizer atd. Mike je Michal – Michail.

1963 – Ludovic Orban. Romanian engineer and politician. 68. Prime Minister of Romania. Narodil se v Brasov – anagram Vasil nebo Basil . Ludovic je Ludvík – Alois – Lojza. LUDVÍK SVOBODA. Orban je OR BEN. OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN. A je to ROMAN – RUMUN – ŘÍMAN.

1970 – Octavia Spencer. American actress and author. O.S. – Strategické Operace. Narodila se v Montgomery Alabama. Montgomery je anagram Mogorita – Nebo Mon Mogorita. Proto odešla moje manželka v roce 1988 pracovat na MON – Mezinárodní organizaci novinářů v Praze. Montgomery je Maršál Bernard Law Montgomery, britský vojevůdce. Připomínám, že moje spolupracovnice byla Bernard. Iniciály jeho jména jsou základním klíčem v Operaci Benjamin – B.L.M. Přezdívali mu „Spartan general“ – Připomínám generál Westmoreland narozený ve Spartanburg a Spartanburg Praha 7.

Dále v Montgomery Alabama zahájili svoji hvězdnou dráhu Lehman Brothers, kteří sem přišli z Bavorska obchodovat s bavlnou – rusky chlopok. Anglicky baumwool. B.M. – Vůl. Skot a Catle ( TT ). Byli to bratři Mayer, Henry a Emanuel. Vyslov anglicky Líman.

Spencer se nazývá také krátká přiléhavá bunda – Jacket – kterou nosily ženy děti na začátku 19. století. Je to i Bolero. Byla to i plachta “ bez výložníku na předním nebo hlavním stožáru lodi se čtvercovými výstroji ( nahrazena v polovině 19. století zádržnými plachtami ). Slovník angličtiny toto říká.

1977 – Petra Kostovčíková. Tanečnice a trenérka. Kostovčík se jmenoval můj spolupracovník na ÚV SSM. Přišel do Prahy z Východního Slovenska. Jmenoval se Michal. První významnou funkci dostal v roce 1989.

1550 – Svatý Kamil de Lellis. Patron nemocných a umírajících. ( Zemřel 14. července 1614 ) . V latině je to Camillus – anagram Wassilly nebo Vassilly. Zemřel v den kdy padla později Bastille v Paříží – Bastille – The Basilly – Vasilly. Camillo byl i Camillo Cienfuegos ( Sto ohňů ) – spolubojovník Ernesto Che Guevara. Spolu dobily provincii a město Santa Clara na Kubě. Kamil i soused v Horních Počaplech – Kamil Groman – byl mým vzdáleným bratrancem.

1677 – Františka Marie Bourbonská. Nemanželská dcera francouzského krále Ludvíka XIV. ( Zemřela 1. února 1749 ) . Základní klíč k operaci Benjamin F je i P a to je i R a to je i L. Byla tedy L.M.B. kromě toho získala od otce Ludvíka XIV ( Ludvík Svoboda, Alois, Lojza ) titul Mademoiselle de Blois – Blois je Basil – Vasil. Provdala se Filip ORLEÁNS – O.R. – Otamr Reidl Operace Benjamin. Kromě toho byl Filip II – Druhý – Dvojka.

1713 – John Stuart. Skotský šlechtic a britský premiér. ( Zemřel 10. března 1792 ) . John Stuart. Narodil se v Edinburghu ve Skotsku. A byl prvním předsedou vlády, Skot, ve společném statě Angličanů a Skotů podle Zákonů o Unii z roku 1707. Rok 1707 je i 17.07. – den vyvraždění carské rodiny v roce 1918 a datum mojí svatby v roce 1976 a svátek svaté MARINE z Antiochie, a první let neviditelného bombardéru Stealth B-2 v roce 1989.

1881 – Luis Magnus. První prezident Mezinárodní federace ledního hokeje. ( Zemřel 1. listopadu 1950 ) . Luis je Ludvík a Alois a Lojza. Je to tedy Ludvík Veliký. Byl šéfem první hokejové federace, kterou založil 15. května 1908 v Paříži. Jméno – LIHG. 15. května je i 15. srpna a to je i 12. srpna a to se narodil můj otec a Jak eš. Zkratka LIHG je i LI a HG. Tedy LEE a Husák Gustav. Nebo Guss Hall nebo Haag – Gaaga, La Haya. Hokej byl i dvě pražské hokejové haly v Praze – obě dvě na Praze 7 – Spartanburg. Jedna na Štvanici, kde jsem se narodil a trávil spoustu volného času bruslením. A druhá byla v Parku kultury a oddechu Julia Fučíka. Kam jsem se čas od času šel podívat na hokej, nebo lední revue.

1882 – Ernst von Weizsäcker. Německý diplomat, státní tajmeník ministerstva zahraničí za Druhé světové války. ( Zemřel 4. srpna 1951 ) . Nacistický politik. Ernst jako Braunswchweig a jako Che Guevara. Jako české Arnošt. Anglicky jsou Sackers – pytle. Bílé pytle podle jeho příjmení. Pytle na padlé.

1889 – Igor Sikorsky. Letecký konstruktér. ( Zemřel 26. října 1972 ) . I.S. Secret Inteligence. Je pokládán za otce vrtulníku. Dvoumotorového.

1890 – Alexander Jakovlevič Arosev. Ruský spisovatel, politik a diplomat. ( Zemřel 10. února 1938 ) . Jeho iniciály jsou AJA. Jako Ája Alena Vrzáňová československá krasobruslařka a dcera sestry mojí matky Alena Ája. Alena je i Alice jako pravé jméno mojí argentinské přítelkyně – Alicia / Adraina, krycím jménem v Moskvě. Kromě toho je Jakovlevič. Jako Jakub, Kuba, Yakov, Jacqueline, Santiago, Diego atd. A jeho příjmení začíná na ARO.

1924 – Marshall Allen. Americký saxofonista. Shodné jmeno s australským spisovatelem Alan Marshall. Více je výše. U jména Marshall.

1925 – Rosario Castellanos. Mexická spisovatelka. ( Zemřela 7. srpna 1974 ) . V Rosario v Argentině se narodil Ernesto Che Guevara. 7 srpna je Moravcovou metodou i 9.srpna. To se narodili moji dva bývalí nevlastní bratři a byla svržena atomová puma na Nagasaki. 7. srpna jak víme je i 7. května a to se narodil jeden ze Tří králů plukovník Doc. Ivan Mohorita z Volové.

1931 – Georgij Michajlovič Grečko. Sovětský kosmonaut. ( Zemřel 8. dubna 2017 ) . Byl to sovětský kosmonaut. Vystudoval L.I.M. – Leningrad Institute of Technology. Dvojnásobný Hrdina SSSR. Vykonal první vycházku z kosmické lodi do vesmíru v kosmickém obleku značky ORLAN – O.R. Otmar Reidl Operace Benjamin. ORLAN je název pro mořského orla – „sea eagle“ . Planetka objevená astronomem ČERNYCH NIKOLAJ STEPANOVIČ, číslo 3184, je pojmenována po kosmonautovi Grečko. Jeho manželka byla Ludmila jako moje matka ( a kostel na náměstí Míru ) a dcera byla Olga jako Olga Havlová. Georgij – Jiří byl druhý manžel mojí sestry a Michal byl její syn z prvního manželství.

Jeho jmenovec Andrej Antonovič Grečko byl i maršál SSSR. Ten se narodil 4.října – nebo 17. října 1903 podle starého kalendáře. V obci Golodojevka u Rostova. Hladovka a Rostov. 4. Za Druhé světové války velel 1. Gardové armádě a osvobozoval Ostravu a válku končil v Praze. Po válce sloužil v Kyjevě, když byl Chruščov 1. tajemníkem KS Ukrajiny. Byl velitelem sovětských vojsk v Německu. A v době okupace Československa v roce 1968 byl ministrem obrany SSSR. Od roku 1973 byl členem Politbyra KSSS. Prvním po 16 letech. S rektorem university z Rostova na Donu jsem se sešel v Tatrách na Slovensku, kam jsem cestoval za mým přítelem – kolegou z družebního Leningradského rajónu Moskvy Artamonovem. Připomínám knihu Dělo Artamonovych a generála carské armády Artamonova. Popsáno dřívě.

1941 – Vladimir Nikolajevič Voronin. ( Prezident Moldavska ). Byl to etnický Moldavan. Jeho děda byl Isidor Sarbu, antikomunista v Rumunsku po roce 1944. I.S. – Secret Inteligence a Romania – Říman. Voronin byl jako vrchní velitel sovětských okupačních vojsk v Československu v roce 1989 – Vorobjev s Vor na začátku. Vor je z klád složené plavidlo pro přepravu kmenů z lesů. A můj otec pracoval jako vorař, před Druhou světovou válkou. Vor je ale také název pro vězně ze sovětských nápravných táborů – koncentráků – Gulag. Tam můj otec také byl. Vorobjovi hory jsou Leninské hor v Moskvě, kde mého otce v konspiračním bytě připravoval instruktor Jakovlev na vysazení do Protektorátu v roce 1944. Nejoblíbenější válešná píseň mého otce byla Smugljanka Moldavanka. V Moldávii byl 1. tajmníkem také v časech Stalina Brežněv. Jediný maršál ve funkci generálního tajemníka ÚV KSSS – nepočítám li Stalinovu hodnost Generalissimus. Vor je také město Vorkuta – Vor kutá. V Pečorské pánvi, kde byl otec v letech 1939 – 1943 v Gulagu. Také tam byl Menachem Wolfovič Begin, hlava podzemní organizace v Britské Palestině – Irgun.

Voronin byl Nikolaveič. Jako car Nikolaj a můj syn Nikola.

1950 – Jevgenij Nikolajevich Kulikov. Sovětský rychlobruslař, olympijský vítěz. Narodil se v Bogdanovce ve Sverdlovské oblasti. Bogdan se jmenoval můj spolupracovník na ÚV SSM. Bohdan byl můj spolužák ze třídy na devítiletce ze Strossmayerova náměstí. Příjmením Plichta. Jako Plichta z odbojové skupiny bratří Mašínů. Sverdlovská oblast je pojmenována po Sverdlovovi. Jakovovi. Jakub, Yacov, Jakub, Kuba, Jacqueline, Santiago atd. A Nikolajevič jako Nikolaj car a můj syn Nikola.

Kulikov byl i maršál SSSR. Ten se narodil dne 5. července, v obci Verchnaja Lubovša v Orelské oblasti. Byl velitelem Varšavské smlouvy, ve slavných letech od roku 1977 – Charta 77 – do roku 1989 – Listopadové revoluce u nás i v dalších východoevropských zemích. Před tím stejně jako Grečko sloužil jako velitel vojsk v Německu a byl velitelem vojsk na Ukrajině. Ve městě Nevinnomyssk vystudoval 10 letou ŽELEZNIČNÍ 5. školu. Pak studoval vojenské učiliště pěchoty ve městě HROZNÝ. Jeho umístění na začátku války bylo ve městě VLADIMIR VOLYNSKIJ, na nové hranici s Německem ( Polsko ). Byl v sestavě 41 Tankové divize, 22 Mechanizovaný sbor 5 Armády. Myslím, že to vidíte – 41 je 14 – tedy Dvojka a 22 a 5. A jméno města je V.V. – 5.5. nebo 25. Atd. A Volynskij jako mého otce rodné Volové. Kulikov je kromě toho po našem Vasilek – nebo Wasilek – nebo Masaryk.

1953 – Colin Falconer. Britský spisovatel. Užívá i jméno Colin Bowles anebo jméno Mark D’Abranville. Narodil se v Londýně a přestěhoval se do Sydney, Austrálie. Velmi stručně. Colin je Kolín. Tam měl být vysazen Otmar Reidl Operace Benjamin. V Kolíně je také kostel svatého Bartoloměje. O tom bude už příští samostatný příběh, který připravuji. Jeho jméno je Sokolník – Sokol. Užíval jméno Colin Bowles – Wasil – Basil – nebo Basil M. Bowless také znamená, přeloženo do češtiny „bez luku“. Tedy ne lučištník. Nestřílející šípy. Jeho druhé jméno které používá je Mark – a to je také po našem Wasil. D’Abranville – To je i Baranville. To byla moje babička Baran a její město bylo Volové. Nebo je to Dr. Ben Ville. Město Dr. Benjamina. a to byla Kroměříž – u Otmara Reidla. Nebo Volové/ Mezihoří/ Valley u mého otce a nebo Praha u mě. A aby to všechno byla pravda tak se přestěhoval do Austrálie a žil i v Sydney. Kde žila s rodiči koncem šedesátých let a začátkem sedmdesátých let moje manželka Vlasta Svoboda. Baran je i druhá část slova Wolfram – Vlk a Ram – Baran. Manžel sestry mojí matky byl Baranikov.

Zemřeli dne 25.05.

1907 – Jan Gebauer. Jazykozpytec. ( Narodil se 8. října 1838 ) . Gebauer byl předseda ONV Praha 3. V sedmdesátých a osmdesátých letech ( nevím to přesně ).

1915 – Heinrich Reininger. Poslanec Českého zemského sněmu a starosta Mariánských Lázní. ( Narodil se 15. února 1860 ) . Jindřich a Mariánské Lázně. M.L. moje matka a Jindřich – můj otec z Jindřichova Hradce. A vše další – Jindřišská věž, Jindřišská ulice, Jindřich Poledník

1919 – Antonín Škoda. Pedagog, překladatel z řečtiny a latiny. ( Narodil se 7. ledna 1839 ) . Škoda je Mladá Boleslav. M.B. – místo působiště generála Františka Moravce před emigrací v roce 1948. Místo kde žila sestra mojí matky s manželem „Rakeťákem“ plukovníkem Antonín Baranikov. Škoda byl i Emil Škoda. Emil byl Robot Emil – herec Šašek a můj otec na falešných dokladech.

1996 – Jaroslav Simonides. Překladatel. ( Narodil se 17. květen 1915 ) . Simonides ( Werich ) byl továrník z předválečného filmu V.W. – ( V.M. ) Voskovec a Werich. Byl to můj přímý nadřízený – plukovník Dr. Simonides , na základní vojenské službě u útvaru 6174, Litoměřice, kasárna Jiřího z Poděbrad, Zpravodajská správa Západního Vojenského Okruhu – Tábor.

2008 – Antonín Jelínek. spisovatel, literární historik, kritik, publicista ( Nerodil se 10. července 1930 ) . Klíčové jméno v mém příběhu Antonín. A klíčové příjmení v mém příběhu. Jelínek byl otec Mercedes po které je pojmenován automobil Mercedes Benz ( M.B. ) Jelínek byl podvodník, který prodal Karlštejn ( Karel ) , Jelínek je likérka v Prostějově ( Prostějov – hloubkový průzkum – parašutisté, kam jsem dostal v roce 1974 povolávací rozkaz na vojnu, který změnil generál Stěpan Bunzák – parašutista, z kasáren Jiřího Poděbrad v Praze, náměstí Republiky, naproti Palác Kotva – Vojenské stavby v Revoluční ulici na povolávací rozkaz do Litoměřic do kasáren Jiřího z Poděbrad. Více o kousek výše. Jelínek byl Rudolf Jelínek – herec z Vinohradského – Armádního divadla na náměstí Míru na Vinohradech – Dvojka, naproti mojí kanceláři na OV SSM Praha 2 v domě Valdek. A Jelínek byl náš soused v Antonína Sochora 1391/4, který byl malíř pokojů a nastěhoval se do bytu po rodině s příjmením Lemon. Po smrti paní Heleny Lemon – ové.

Zemřeli ve světě dne 25.05.

1555 – Jindřich II. Navarrský, král Navarry. ( Narodil se 18. dubna 1503 ) . Jindřich je místo opce mého otce Jindřichův Hradec. Je to Jindřišská ulice, s Hlavní Poštou, Je to kostel Jindřicha II ( Druhého ) a Jindřišská věž – s výhledem z mojí kanceláře předsedy ÚV SSM – stejný pohled měl můj předchůdce J.J. – Kotva a Jindřich Poledník. Připomínám poledník v Jindřichově Hradci. A by to byla pravda, byl král Jindřich také II – Druhý a narodil se 18. dubna – Moravcovou metodou je to i 16. dubna. a to seskočil Otmar Reidl – O.R. – Operace Benjamin O.B. – v roce 1941. Jindřich byl Navarský. Franta Navara byl můj starší spolužák ze školy na Strossmayerově náměstí. Bydlel v Heřmanově ulici ( vedlejší s naší Antonína Sochora ) s výhledem na Heřmaňák – kde jsme se scházeli a hráli poker, nebo vyráželi za zábavou, když nám bylo okolo patnácti let. Nebo šli na pivo k Baráčníkům – Obec Baráčnická – O.B. Tamtéž na Heřmaňáku.

1607 – Mary Magdalene de Pazzi. Italian Carmelite nun and mystic. ( Narodila se 1566 ) . Marie byla moje babička, teta, a druhým jménem sestra. Stejně se jmenovala Dietrich – která si jméno zkrátila na Marlene. Více dříve u obalu gramofonové desky Sergeant Pepper – Beatles. Magdalena se jmenovala moje spolužačka ze studijní skupiny ve škole v Moskvě. Také se jí říkalo Lena. Jako Magdelene Dietrich. Mary Magdalene byla Karmelitánka. Jako Karmelitská ulice s ministerstvem školství v Praze se všemi tam mými spolupracovníky Vondruška ( stejné příjmení měl můj kolega v ročníku V 25 na VŠP ve Vokovicích ) Císař Václav ( bytem u Letenské pláně s dcerou v emigraci v NSR ) Čepička ( jako ministr obrany Čepička, který přejmenoval Vinohradské na Armádní divadlo a jako Marta ( i Martha ) Gottwald – Čepička, bytem na Vinohradech na Dvojce, se kterou mi jednou někdo donutil se sejít – už nevím kdo přesně ). A Červíček – španělsky Gusano.

1741 – Daniel Ernst Jablonsky. Německý teolog a reformátor. biskup Jednoty Bratrské. ( 20. listopadu 1660 ) . Narodil se v roce 17 a 14 – 5 a 2, podle hodin. Jmenoval se křestním jménem Daniel – Daňhel se jmenoval můj spolupracovník na ÚV SSM , který organizoval s nezávislými strukturami vzpomínkovou událost v Praze na Albertově dne 17. listopadu 1989. Ernst byl Ernest Braunschweig manžel dcery císaře Viléma II ( na svatbě byl Nikolaj II a George V ) Ernest byl i Thalmann šéf německých komunistů, před Druhou světovou válkou – narodil se 16. dubna 1886. 16. dubna ale roku 1941, seskočil Otmar Reidl Operace Benjamin. Ernst Thalmann byl popraven v koncentračním táboře Buchenwald v roce 1944 – 18. srpna.. Ernest Byl i Ernesto Che Guevara se kterým jsem se potkal v Koulově ulici v Praze v roce 1966 atd. Ernst byl i státní tajemník nacistického ministerstva zahraničních věcí – Bílé pytle – Weizsacker. Jablonský byl československý velvyslanec ve Velké Británii ( nevím přesně ale v zahraničí ano ) v době totality. Jeho syn Jablonský byl můj spolupracovník na OV SSM -Praha 2 – Valdek – Dvojka. A byl předsedou SSM v Československý rozhlas – Vinhradské ulici ( třídě tří maršálů – maršál Foche, maršál Schwerin, maršál Stalin ).

Jablko – Apple se jmenovala nahrávací společnost Beatles. A nyní světoznámá US firma na výrobu výpočetní techniky.

1787 – Carl Gustav Jablonsky. Německý přírodovědec a ilustrátor. ( Zemřel 1756 ) . Jablonsky ještě jednou – Tentokrát je ale Gustav jako Augustýn Husák a Guss Hall. A je také Karel jako můj děda, strýc a bratranec.

1913 – Alfred Redl. Rakousko-uherský důstojník a ruský špión. ( Narodil se 14. března 1844 ) . Klíčové iniciály v mém příběhu. Dříve vysvětlené – A.R. jako O.R. i jako L.R. Narodil se v Lemberk – L.M. a Vasil. Nyní Lvov ( L.V.V. i jako L. W. i jako L.M. ) v Haliči. Ve španělské Haliči – Galicia se narodil otec Fidela Castro. Avstro Vengrija se rusky píše A.B. Narodil se ve stejný den 14. března jako manželka bratra mojí matky – Karla. A ve stejný ve který opouštělo letadlem KLM Československo 11 mužů z Dvojky hlavního štábu Československé branné moci generála Moravce. A Moravcovou metodou plus dva, je to i 16. března a to je datum narození mojí sestry Anna Marie Mohorita. Otec Alfréda Rédla pracoval u dráhy – na kolejích. Ve filmu o sobě říkal Alfréd Rédl ,že je Rusín – Rusínské národnosti. Nikde jsem tuto informaci nenašel. A také mu říkají v tom samém filmu že jeho matka je Židovka. Také nikde tuto informaci nenacházím. Jisté, ale je že byl homosexuál. Což mohl být tehdy v armádě důvod k sebevraždě. Co tím chci říct ? Že nemusel udělat nic z toho co se mu připisuje. Spáchal sebevraždu a nemohl se bránit. A ti kteří způsobili předání zpráv Rusům byli zachráněni. Nebo je předali spojenci Rakousko Uherska. To jen na okraj.

1917 – Maksim Bohdanovich. Belarusian poet and critic. ( Narodil se 1891 ) . Z Bílé Rusi a M.B. Narodil se ve stejný rok jako můj děda z horních Počapel ( Dřemčic ) Karel Gebelt. A znova Bohdan Plichta můj spolužák ze třídy na devítiletce a jako Bogdan můj spolupracovník na ÚV SSM. Maxim byl Gorkij. A značka britského kulometu. A slavná restaurace “ Maxim „, v Paříži.

1923 – Josef Neumayer. Poslanec a starosta Vídně. ( Narodil se 17. března 1844 ) . Nový a Mayer. Poručík Nový byl můj velitel čety v kasárnách Jiřího z Poděbrad v Litoměřicích. Já jsem Mayer. Wiena Austria je i M.A. Anna Mohorita moje sestra, otcova matka a otcova sestra a i otcova druhá manželka. I druhá manželka Karl Herman Frank – Anna Müller/Mayer/Mlynář atd. M.A. je i hebrejským způsobem zapsané zkrácené slovo – první a poslední písmeno – MohoritA. Nebo Montgomery Alabama. 17. března se narodila dcera jednoho z mých dvou bývalých nevlastních bratrů.

1934 – Gustav Holst. English trombonist, composer and educator. ( Narozen 1874 ) . Iniciály G.H. Gustáv Husák a Guss Hall.

1937 – Henry Ossawa Tanner. American french painter and ilustrator. ( Narodil se 1859 ) . H.O.T. – Horké. OSS je název zpravodajské organizace USA v době Druhé světové války. WA – je i M.A. MohoritA. Tanner je Tanečník. Henry je Jindřich.

1942 – Emanuel Feuermann. Ukrainian – American cellist and educator. ( Narodil se 1902 ) . Emanuel je jeden za tří bratrů Lehman z Montgomery Alabama. ( Harry a Maier ). M.A. Feuer je oheň – světlo. Feuermann může být ten kdo zapaluje i ten kdo hasí. Ale v každém případě je to světlo – O.R. V Hebrejštině i Světlana Stalin.

Události dne 25.05.

240 BC – First recorded perhelion passage of Halley’s Comet. Haleyova Kometa je i Hradec Králové, kde se učil Vasil Bilak na přímluvu bratra Dmytri. Je to kraj kde pracoval na opevněních můj otec před Druhou světovou válkou.

1084 – Alfonso VI of Castile takers Toledo, Spain back from the Moors. Alfons se jmenoval v televizních filmech – Alfons Karásek – Miloš Kopecký. Jeden se odehrával v Karlových Varech – maminka Grimm. Grimm naše sousedka v domě Antonína Sochora 1391/4. Pohádky Bratří ( Dvou ) Grimm. Král byl Alfonso VI – to je i Václav a Ivan i Vasil a Ivan a i Ion a Marine – padli ve Španělsku. Získal Toledo. Z Toledo byl vévoda z Alba de Tormes. Alba je bílá a ve skotské gaelštině název SKOTSKO – SCOT LAND.

1420 – Henry the Navigator is appointed governor of the Order of Christ. Martin V. Pope of Roma. Navigátor Jindřich. Martin V. ( M.V. ) Papež Římský ho jmenoval do čela řádu – v portugalštině je to Military Order of Christ. M.O. Jeho znakem je Portugalský kříž – který je Bílo – červený. Řád vznikl v roce 1317 či 1318 převzetím portugalské části majetku a snad i členů Templářů. Důležité je ale to, že byl jeho vznik potvrzen papežskou bulou „Ad ea ex quibus“, dne 14. března 1319. 14. března se narodila manželka bratra mojí matky ve Fridnava – Havlíčkův Brod. 14. března 1939 odletěl generál Moravec s KLM do Londýna. Moravcovou metodou 14 plus dva je 16. březen a to se narodila moje sestra Anna Marie Mohorita.

1644 – Ming general Wu Sangui forms an alliance with the invated Manchus and opens the gates of the Great Wall of China at Shanhaiguan pass, letting the Manchus through towards the capital Beijing. V hrobce dynastie Ming a na Velké čínské zdi jsem byl v červnu 1989 – v době výjimečného stavu v souvislosti s událostmi na náměstí Tian Men v Pekingu.

Přes Mandžusko ( Manchus ) putoval vlakem T.G. Masaryk do korejského Fusan, koncem března 1918 při své cestě z Ruska do Ameriky. Já jsem v roce 1989 odcestoval z Číny do Ruska ( Moskva ) a domů. A vzápětí jsem odcestoval do Koreje. Mandžusko ( Man Džus Ko ) bylo mezi světovými válkami kolonií Japonska. Proto mi poslal Kim Ir Sen zaplavat si do Japonského moře v srpnu 1989. Džus je žlutý“ – ORange a Japonské moře je také „žluté“. Moje ohodnocení.

V naší řeči je to krásné “ rumunské “ slovo – Mandžusko – Man a Džus a rumunská koncovka ko – nebo – co.

1660 – Charles II lands at Dover at the invitation of the Convention Parliament, which marks the end of the Cromwell proclaimed Commonwealth of England, Scotland and Ireland and begins the Restoration of the British monarchy. Karel II – Dvojka byl přivítán v Dover – Bílé útesy doverské. Nastala restaurace British Monarchy – B.M. Bylo to v roce 1660 – to je i 1990 – ale i 19.09. datum mého narození i 1909 tok narození prvního manžela mojí matky a svatba Ben eš ve svaté Ludmile na vinohradech Dvojka, založení Tal Aviv.

1738 – A treaty between Pennsylvania and Maryland ends Conojocular War with the settlement of a boundary dispute abd exchange of prisoners. Pennsylvania – anagram Vasil. místo kde žila Anna Mohorita Lemak, kde žil filmový Rocky Balboa s Adrianou, v Pennsylvania je město Wyalusing ( Wasil ing ) po kterém se jmenovala USS Wyalusing na které sloužil hrdina Občanské války Benjamin Lloyd, Marine narozený v Liverpool. Město po kterém se loď jmenovala založili Moravští Bratři – M.B. Maryland je Mary Land – M.L. Moji rodiče – B.M. a M.L.

1787 – After a delay 11. days the United States Constitutional convention formally convenes in Philadelphia after a quorum of seven states is secured. Po zpoždění 11 dnů ( XI a 1a je Dvojka ) Jisté quorum sedmi států – Sedmička – Praha 7. Město Beerševa v Izraeli – ševa je hebrejská 7. Nebo 7 piv a nebo Varšava.

1798 – United Irishmen Rebellion: Battle of Carlow begins. Execution of suspected rebels at Carnew and at Dunlavin Green take place. Irská rebelie. Bitva u Karlova začala. Karlov se nazývá část Horních Počapel. Je to také část Prahy 2 – Dvojky. Kde je Muzeum Antonína Dvořáka a Policejní muzeum.

1809 – Chuquisaca Revolution. Patriot revolt – modern day Sucre – Bolivia – against Spanish Empire, sparking the Latin American war of independence. Ve městě Chuisaca ( Čí saka ? se ptá krejčí – třeba Bilak Vasil ) , které se dnes jmenuje Sucre – jako Sugar – Cukor – Sachar – Sochor. Antonín Sochor, hrdina SSSR, po němž nesla jméno naše ulice. Bolívie je země do které odešel krátce po setkání se mnou v Praze Ernesto Che Guevara a kde dne 9. října 1967 “ údajně zahynul „.

1917 – Při výbuchu v muniční továrně v Plzni zahynulo asi 202 lidí. Plzeň je město, kde se narodil otec mojí manželky a moje manželka také. Sloužil tam generál Moravec a narodila se tam jeho manželka. Je to město jehož název Pilsen dal název jednomu druhu piva – světlé ( bílé ) Ve městě je katedrála svatého Bartoloměje a bylo branou – portou na konci Druhé světové války, do americké okupační zóny v Německu. Osvobozoval ho generál Patton. Uvádí se počet 202 obětí. 222 a 000 a 555. Je to město slavných „Pětatřicátníků“ pluku číslo 35 – 35 je i 1775, rok založení US Army a US Marine US Navy.

1810 – Vyhlášení nezávislosti Argentiny. May Revolution. Citizens of Buenos Aires expel Viceroy Baltasar Hidalgho de Cisneros during the “ May Week „. starting the Argentine War of Independence. Začal „May Week“ – M.W. který začal válku o nezávislost Argentiny. Obyvatelé Buenos Aires ( B.A. ) vyhnali místokrále “ Viceroy“ Baltasar Hidalgho de Cisneros – Cisne je španělsky Labuť – byl tedy z Labutí. A to jsou Dvojky jak víte, když se na ně podíváte. Kromě toho je to pozdější balet Čajkovského – Labutí Jezero. V Argentině se narodil Ernesto Che Guevara, v provincii Rosario. Z Buenos Aires byla moje přítelkyně ve škole v Moskvě. A hlavně dlouholetým presidentem a presidentkou byli manželé – PERÓN. To je u nás v Česku užívaný název pro nádražní nástupiště – perón. A je to přímo u kolejí. Říkalo se jejich politické straně Perónisté – Nádražáci – modrá barva. PERONI je i značka italského „lager beer“. Také jsou to nádražáci od kolejí. A také proto jsou v našem příběhu proto, že moje argentinská přítelkyně měla italské předky – proto bylo její příjmení Lombardelli – Lombarďanka, přeloženo do češtiny. A je to v mém příběhu i proto, že pivo se vyrábělo ve Vigevano, Italy – V.I. Václav a Ivan a Vasil a Ivan a Ion a Vasile. Nejslavnější je jeho značka „Peroni Nastro Azzuro“ – Naše modrá nástupiště. Samozřejmě, že to je náš překlad. Modrá – barva Marine – Navy – Air Force – Námořnictva a letectva. U nás to byla i barva železničářů.

Kromě toho jsou to Květnové události. Jako Květnové události při Povstání Madriďanů ve španělsku proti Napoleonovi. Které ztvárnil na svých obrazech Francisco GOYA. ( můj otec rukoval v den kdy se narodil Goya a Gogh a zemřel May ) Jako Květnové událost v Praze v roce 1945. Revoluce a Povstání.

Kromě 25. května, dne kdy slaví Argentina tento svůj nejvýznamnější svátek, Den pracovního klidu, slaví i Den Deklarace nezávislosti Argentiny. Tento den se slaví 9. července. Že to není náhoda ? 9. července se narodil první manžel mojí matky, který zahynul v Květnových událostech roku 1945. V Hradištku u Prahy – narozen v roce 1909. A vy víte, že Moravcovou metodou je to i plus dva 11.. červenec a to se narodil otec mojí manželky – Miroslav Svoboda z Plzně – stejné jméno jako syn Ludvíka Svobody – A narodila se Olga Havlová. Kromě toho víte, že 11. je i 17. A to je svátek Marine – Margharete. A byla vyvražděna carská rodina a já jsem se ženil s Vlasta Svoboda, narozenou v Plzni.

Argentina je země, kde se používá v rozhovoru přátelské oslovení CHE – EL CHE. Pochází z jazyka indiánů MAPUCHE, z jihu Chile a Argentiny a znamená to člověk. Je to jako naše, někým používané, například mnou v mládí a i otec mé manželky to používal “ člověče „. Vyslovuje se to dokonce nespisovně “ čoveče „.

1819 – The Argentine Constitution is promulgated. Vyhlášena Argentinská ústava. Skoro přesně sto let před narozením mého otce ve Volové na Carpathian Ruthenia.

1833 – The Chilean Constitution is promulgated. Chile je anagram El Che. Hlavní město je Santiago a to už víme, že je je i Jakov, Jakub, Kuba, Iago, Jacqueline, Jakovlev, James, Diego atd. Santiago de Chile je je také KUBA z EL CHE – Právě Kubánci začali říkat Ernesto Geuevara EL CHE. Byl tedy EL CHE z KUBY – obráceně. Vlajka Chile je velmi podobná vlajce Texasu – amerického státu. A to už nemluvím o tom, že Ústavu vyhlásili v roce 1833, sto let před nástupem Hitlera k moci v Německu. A už ani o tom, že vojenské přilby v době převratu Augustín Pinochet, byly velmi podobné těm přílbám ve Wermachtu v době Druhé světové války. A už jsem psal že Augustín Pinochet je také Gustav Pan Otec. Což se krátce po jeho převratu v roce 1973 ( 11. září ) u nás uskutečnilo a Augustín – Gustav se stal presidentem.

1865 – In Mobile, Alabama, around 300 people are killed when ordnance depot explodes. V MoBiLe – M.B.L. – základní klíč k Operaci Benjamin. A bylo to v Alabama – kde v Montgomery zahájili svůj byznys tři bratři – Lehman Brothers. A iniciály jsou M.A. – jako moje sestra, otcova matka a otcova sestra a otcova druhá manželka.

1878 – Gilbert and Sullivan comic opera H.M.S. Pinafore opens ar the Opera Comique in London. V tento den měla premiéru komická opera H.M.S. Pinafore. V divadle komedie v Londýně. Byla velmi úspěšná a měla velký mezinárodní ohlas. Její skladatelé byli Arthur Seymour Sullivan a William Schwenck Gilbert. Sullivan je Vasillin – Veselin a Seymour je Wasil. Arthur je také OR TUR. Gilbert je také The Basilly. Nebo GL – EL CHE a Bert – Bart – Bartholomew. Co je na opeře pro můj příběh tak zajímavé? Její jméno samo o sobě je velmi komické. Název H.M.S. se používá pro válečné lodi, jeho nebo jejího veličenstva britského panovníka. Ale samotný název lodi je Pinafore – což je v překladu do češtiny ZÁSTĚRKA. Nevím jestli v angličtině znamená slovo zástěrka, také to samé co může znamenat v češtině. Zastřít něco. Zamaskovat – přikrýt. Velmi zajímavá jména jsou i mezi těmi ,kteří v opeře vystupovali. Ať už při premiéře, nebo i později. Například Temple, Bond, Cook, Elsie Spain, Grossmith, Vincent Ruth, Rudolph Lewis, Louie René, Rosina, Alice, Henry Lytton, Bertha Lewis, Ann Drumond Grant, Pauline Wales, Michal Rayner atd.

1895 – Oscar Wilde je odsouzen ke dvěma letům vězení. Za homosexualitu.

1926 – Sholom Schwartzbard zavraždil Symona Petljuru který byl v čele exilové ukrajinské vlády v Paříži.

1935 – Spanish civil war. The bombing of Alicante kills 313 people. V provincii Alicante, jejiž hlavní město je Alicante se nachází město ELCHE. Píše se v místním jazyce ELX. Je po Alicante, druhé největší v celé provinci. Je to místo nálezu slavné sošky DAMMA de ELCHE. S copy podobnými sluchátkům.

1940 – World War II. The German 2nd Panzer Division captures the port of Boulogne – sur – Mer. The surrender of the last French and british troops marks the end of the Battle of Boulogne. Druhá divize a přístav B.M.

1953 – Nuclear weapons testing. At the Nevada Test Site, the United States conducts its first and only artillery test. V tento den v roce 1953 uskutečnily USA jediný – první a poslední nuklární test s dělem. Dělostřelecký test. Co je na tom zajímavého? Když jsem byl při cvičení Štít povolán na vojenské cvičení k tankové divizi do Karlových Varů – můj velitel byl plukovník Čech – tak jsem byl vyzván náčelníkem štábu divize, abych se ještě jako četař, zúčastnil nočního plánování vojenských operací v bunkru pod budovou velitelství divize. Proč to spojuji? Protože on tehdy mluvil, tam dole v bunkru nad obrovskými mapami evropského válčiště o použití dělostřeleckých granátů s nukleární hlavicí. Proč to vím jistě i po 40 letech? Protože mi to přišlo zvláštní, že by armády používali dělo jako odpalovací zařízení pro nukleární hlavice. Ten náčelník štábu to ale tak zdůrazňoval, že se to nedalo zapomenout. Asi proto, že mi to připadalo nesmyslné. Již jsem dříve tady na webu tu situaci na mém tehdejším vojenském cvičení popisoval. I okolnosti proč a kdy jsem tam šel na 6 týdnů. Právě při cvičení Štít. Například, pro ty co nečetli mé předchozí příběhy, že Štít se jmenuje část obce Klamoš, kde jsem žil v devadesátých letech. A odkud mi donutila rasistická a komunistická ŠtB a KGB nedobrovolně odejít. Za použití vražedných metod. Klamoš byl totiž i generál Klemeš z výsadku ze Západu . Ten se narodil ve městě Čadca, u kterého seskočil můj otec ve výsadku z Východu – Makov okres Čadca. Oba byli váleční radisté. A já ve Studené válce. Ve městě Čadca je kostel svatého Bartoloměje. Více bude v samostatném příspěvku. Klamoš je i Kašpar jako maršál Kašpar a jako Klaun – Clown – klon – Otisk a Bush atd.

1953 – The first public television station in the United States officially begins broadcasting as KUHT from the Campus of the University of Houston. Dnem , které se pokládá za první počin k otevření University v roce 1927 je 7. březen. Moravcovou metodou je to krát dvě 14. březen. Datum narození manželky bratra mojí matky – tety Aurélie Gebelt z Fridnava v okrese Havlíčkův Brod. Je to i 14. březen kdy odletěl s nizozemskou KLM do Londýna generál Moravec se svými spolupracovníky z Dvojky. Například pozdější zakladatel československého výsadkového vojska generál Paleček a další. Ale za den skutečného otevření se počítá datum 19. září – 19.09. datum mého narození a i rok 1909. mnohokrát tady i dříve popsaný. Prvním presidentem University byl Edison Ellsworth Oberholtzer. Edison byl i Thomas Alva ( vyslov španělsky Alba ) Edison – vynálezce. Ellsworth je WORTH – MOHRT – Mohorita a ll – 11. Tedy i Dvojka a římskými XI – Xl. EL CHE. Jeho příjmení bylo Oberholtzer. To se dá přeložit jako – donést výše. Nahoru. Proč v Houston? Tento den a v tomto datu začala vysílat televize? Protože Houston má tři okresy – jeden se jmenuje Harris county. Jako Jindřich. A jako ostrovy Harris a Lewis ( Jindřich a Wasil ) u Scotland. Druhý se jmenuje Fort Bend County – Benda – můj přítel který se po Okupaci v roce 1968 zastřelil na vojně a sousedi z domu v Antonína Sochora 1391/4 – Aleš a Stěpan Benda. Jako O.B. – Olga Benda profesor z Přírodovědecké fakulty UK – Albertov, se kterou jsem sedával v předsednictvu OV KSČ Praha 2 . Sedávala naproti mě vedle Strnad Oldřich – Strategické Operace, předsedy obvodní O.R. – odborové rady, ale také O.R. – Otmar Reidl, O.B. – Operace Benjamin. A vedle mě seděl Franta Majer, ředitel O.B. – Balírny Obchodu – pro připomenutí ) . A její manžel byl Břetislav Benda syn akademického sochaře Břetislava Bendy. Ten se stal stejně jako já dne 26. listopadu 1989 členem předsednictva ÚV KSČ. Nikdy ale na zasedání, jako řada dalších nepřišel. To je ale jiný příběh. A třetí je Montgomery okres. Jako maršál Bernard Law Montgomery – B.L.M. základní klíč Operace Benjamin. A město Montgomery v Alabama kde žili tři bratři – Lehman Brothers – Henry, Maier a Emanuel. A Montgomery jako anagram Mogorita a Mohorita.

Náhoda to není i proto, že otec přinesl první televizi z obchodního domu u nás ve Spartanburgu na Praze 7 Brouk a Babka. Brouk je Beatles a Žukov a Babka je Granma – Babička od B.N. Ale je to také jméno lodi které velel jako kapitán Ernesto Che Guevara, když pluli s Fidelem a dalšími z Mexica na Kubu. Bojovat proti diktatuře Batisty. Televizi otci prodal švagr generálplukovníka Vasila Valo – mého kmotra a otcova spolubojovníka ze Druhé světové války. Ten byl totiž ředitelem obchodního domu Brouk a Babka. Za totality se jmenoval LETNÁ ( U Letenské pláně – druhý Brouk a Babka byl obchodní dům BÍLÁ LABUŤ ). A Vasila Valo švagr se jmenoval příjmením BOMBA.

1955 – Britští horolezci George Band a Joe Brown poprvé vystoupili na třetí největší horu světa Kančendžengu. Byli DVA a hora byl TŘETÍ nejvyšší. 32 – 1775. A jmenovali se Brown Band . Brownova Banda. To byla také skupina slavného abolicionisty, který chtěl se zbraní v ruce vybojovat zrušení otroctví v USA. Brown Banda byla popravena oběšením. V americkém filmu který zachycuje popravu Browna hraje v roli důstojníka US Army Ronald Reagan. Pozdější president USA. V období pádu komunismu. Při samotném aktu popravy ve filmu – pokud si dobře vzpomínám – Ronald Reagan pláče, nebo slzí.

Na horu vstoupili v roce 1955 – a to je i 1920 a 1922 a 1925 a 1950 a 1952. Dříve podrobně rozepsáno.

1961 – Prezident USA John . F. Kennedy ve svém projevu uvedl, že by Spojené státy měly v rámci programu Apollo dopravit člověka na Měsíc a bezpečně zpět na zemi do roku 1970. 1961 je i 1919 rok narození mého otce a rok 1991, rok plánovaného ukončení SSSR. Je to i rok narození William Shakespeare 1616. Jeho manželka se jmenovala Jacqueline LEE. Jakub LEE nebo Kuba LEE atd.

1963 – The Organisation of African Inity is established in Addis Ababa, Ethiopia. Byla založena 32 státy. 32 je i 1775 – US Army a US Marine a US Navy. V lednu 1989 jsem Addis Ababa Ethiopia, navštívil. Popsáno podrobně dřívě. Bylo to přesně na vánoce které se slaví v Etiopii podle Východní ortodoxie. Tedy 7. ledna Vánoce a 14. ledna Nový rok.

1966 – Explores program: Explorer 32 launches. 32 startů programu Explorer – 32 je i karet – carta – charta. Je to i rok 1775 – rok založení US Army a US Marine a US Navy. 23. dubna se narodil William Shakespeare.

1977 – Star Wars – is released v theatres. Tento den se do kin uvedl slavný film Star Wars – v překladu – Hvězdné Valky. V.H. Václav Havel. V roce Charty 1977.

1977 – The Chinese goverment removes a decade – old ban on Shakespeare’s work. Efectively ending the Cultural Revolution started 1966. V roce Charty a Star Wars zrušili čínští komunisté zákaz Všech děl William Shakespeare. Asi bude dobré připomenout, že v ruštině je Uiljem – tedy písmeno U ale v ruštině je to Y. A Shakespeare je ruské a hebrejské písmeno S, stejné – trojzubec. Nebo dvojité W, nebo obráceně je to M. Takže je to U.M. nebo když místo Ypsilon napíšeme měkké I, tak je to I.M. Vasil Mohorita a Ivan Mohorita. Tedy naše známé Ivan a Václav a Ivan a Vasil a Ion a Vasile. Shakespeare se narodil v roce 1616. Můj otec v 1919. Plánovaný rok konce SSSR byl rok 1991. A tak se také stalo. Narodil se 23. dubna. A 23 je také rok 1775. US Army a US Marine a US Navy.

1961 – rok kdy prezident Kennedy vyhlásil program Apollo – let člověka na Měsíc a zpět. Zcela v souladu s kdysi fungující v Birminghamu v Británii “ Lunatic Society “ Měsíční společností. Apollo vysloveno ve španělštině je Apojo. Stejně jako španělské slovo Apoyo. To znamená pomoc. Podpora. 1961 je i 1919 rok narození mého otce i rok plánovaného ukončení SSSR.

1982 – Falklands War. HMS Coventry is sunk by Argentine Air force A-4 Skyhawks. Válka o Falklandy. Válku zahájila Margharet Tatcher ( Mohorita Pokývač ) a jejím důsledkem byl pád fašistické argentinské junty. Loď britského námořnictva jménem Coventry byl potopena. Coventry je město ve West Midlands ( W.M. ) v Británi. Je známo, že bylo vybombardováno nacistickou Luftwaffe za Druhé světové války. A Churchill a spojenci o tomto bombardování věděli. Nemohli ale obyvatelstvo upozornit, aby se neprozradilo, že Spojenci znají nacistické šifry, kódy a umí je rozluštit. Město založil Leofric z Mercia ( L.M. ) Murcia je hlavní město provincie ve Španělsku. Jeho název je z arabského slova, které znamená MOLO – jako MOLE, nebo jako M.L. V Murcia je také kostel svatého Bartoloměje. a před ním stojí socha MERKURa. V provincii Murcia jsem žil a pracoval počátkem 21. století. Asi dva roky.

Svátky dne 25.05.

Aldhelm – Narozen asi 639 ve Wessex. Zemřel 25. květen 709 v Doulting, Somerset. Je vzpomínán v Římské katolické církvi, Východní ortodoxní církvi a Anglikánské církvi. Jeho první učitel byl irský mnich Máeldub, nebo Maildubh. Ten žil v Bladon, v okolí města Mailduberi, Maildubesburg a konečný název města je Malmesbury. V roce 668, Papež Vitalian vyslal Theodore of Tarsus Do Canterbury jako Arcibiskupa. V té samé době byl Hadrian, severoafrický učitel opatem v klášteře Sv. Augustýna v Cantenbury. Aldehelm byl jeho žákem. Když jeho irský učitel Máeldub zemřel, byl Aldehelm podle neověřeného tvrzení William of Malmesbury, naznačen Leuthere, Biskup z Winchester do funkce opata v klášteře. Zavedl v klášteře Benediktínská pravidla. V roce 701 vykonal pouť do Říma. kde získal od papeže Sergius I. papežskou bulou povolení, zřídit ve Frome klášter. Tam již dříve vybudoval kostel Sv. Lorence, Bradford on Avon. Aldhelm se stal Biskupem z Winchester asi v roce 705. Proslavil se jako učitel a získal povolení od Artwill, syna irského krále, korespondovat se svými žáky. Jeden z nich byl Cellanus, irský mnich z Peronne. Aldhelm zemřel v roce 709 v Doulting. Byl pochován v kostele St. Michala v Malmesbury Abbey – opatství. Jsou po něm pojmenována některá místa. například Dorset mys je znám jako St. Alban – a je jmenován také jako St. Aldhelm Head.

Velmi stručně – Bladon Máeldub – B.M. a kromě toho je to IR – LI -LEE a Dub. jako poručík Dub v románu J.Haška. Konečný název města je Malmesbury. To je buď Malmes a Bury – M.B. Nebo Malme a sbury – MLM a BaSiL. Moji rodiče. M.L.M.B. Theodor ( or ) of Tarsus ( Tar – Tur a SS – označení lodí ), Arcibishop. TTA nebo ATT – nadnárodní americká spojovací společnost, kterou zakoupily od vynálezce telefonu Bell. Půbodně se tedy jmenovala Bell. ATT je v naší řeči i 199 – 19.09. a 1909 ( kdy l je jednička v abecedě tak T je devítka ). Na letadle Bell létal za Druhé světové války maršál Pokryškin ( pokrývač jako Margaret Thatcher a můj děda Karel Gebelt z Horních Počapel ), který mě učil létat na trenažéru v Moskvě na letišti Šeremětevo. Škola Komsomolu v Moskvě na které jsem studoval byla hned vedle zámku hraběte Šeremetěva. A můj spolužák Ital z Brescia v Lombardii, kde se vyrábí zbraně Berreta se jmenoval Aldo – srovnej s Aldhelm. Leuether Bishop of Winchester ho jmenoval opatem. Winchester je také slavná zbrojovka. A iniciály jsou L.B.W. – Tedy i L.B.M. základní klíč v Operaci Benjamin. Jméno papež Sergiu I. mu dal povolení postavit klášter kde byl kostel St. Lorence – Lorenc je už mnohokrát popisováno. Sergo se jmenoval Sergo Ordžonikidze ( S.O.), z Georgie. Ruský revolucionář z dob Lenina. Jeho vnuk mi navštívil v Praze na jaře 1989. Byl to Iosif Ordžonikidze, tajemník ÚV Komsomolu. ( O.R. ). Cellanus mnich z Perone – Peón – Argentina a pivo Peroni a perón nástupiště na nádraží. Nástupiště se také říká ve vojenské terminologii místu odkud se vyráží do útoku. Aldhelm byl pochován v kostele St. Michael. To je i můj synovec i Michail Gorbačov. I Míša – ruský název pro medvěda. Kompletní práce St.Aldhelm vydal v roce 1919 Rudolph Ehwald pod jménem Aldhelmi Opera v Berlíně. V roce 1919 se narodil můj otec a byl to rok plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. historik se jmenoval Rudolph.

Beda Venerabilis – Ctihodný Beda. Narozen 672/673 ve Weartmouth v Northumbria. Zemřel 26. května v klášteře Jarrow, v dnešním hrabství Tyne and Wear. Byl to anglosaský Benediktínský teolog a historik. Je uctíván v katolické církvi, v pravoslavných církvích, v anglikánském společenství a v některých protestantských církvích. Zabýval se aritmetikou. speciálně výpočty pohyblivých svátků Velikonoc. Vypočítal i začátek světa. Bylo to prý 18.března 3952 před naším letopočtem. V roce 1899 byl prohlášen za svatého papežem Lvem XIII. Jeho ostatky jsou uloženy v galilejské kapli v Durhanu. Ve Walhalla poblíž Řezna – Regensburg, je mu věnována pamtětní deska. Zajímavé je to, že je na rozdíl od ostatních “ Svatých “ nazýván “ Ctihodný „. Latinsky je to “ Venerabilis „. “ Beda Venerabilis „. Jeho atributy jsou brk a pravítko a zeměkoule a kompas. Je také prezentován když čte v knize.

Ctihodný Beda je C.B. – České Budějovice. Je to i písmeno číslo 3 a 2 v abecedě. 32 – 35 – 1775. Beda je i český název pro Bedřicha. Přímo naproti mně v kanceláři pro dva, ve Valdek na náměstí Míru, Vinohrady, Praha 2 Dvojka seděl můj spolupracovník jménem Bedřich Lokaj. Nechával si říkat Beda. Žertoval a někdy z toho dělal španělské Escobedo. Lokaj je i Lokai a to je i LK – EL CHE. Lokaj je i Kolej. Ctihodný Beda zemřel v Jarrow. Na Jarově jsou vysokoškolské koleje. Několikrát jsem tam byl – ve studentském klubu Jarov. A samozřejmě je to i Kolej – železniční kolejnice. Ctihodný Beda se narodil ve Wearthmouth Northumbria. První je The W. Mohorita. Druhé je Mohorita Ben. Benjamin. Vypočítal začátek světa na 18. březen. To je Moravcovou metodou minus dva 16. březen a to se narodila moje sestra Anna Marie. V čísle roku které udává za počátek světa je číslo 39 a číslo 52. Dvojčíslí 39 bylo první dvojčíslí na první značce automobilu, který jsem vlastnil. Druhé dvojčíslí pak bylo číslo roku ve kterém byl Beda prohlášen za Svatého – 99. A 25 bylo číslo ročníku ve kterém jsem studoval Vysokou školu politickou V 25 . To je i B 25. V ruštině nebo španělštině. Beda byl Benediktýn – Ben. Počítal kdy se mají slavit Velikonoce – Vasilin, Veselin, Vasilek. Je jiný než ostatní svatí – je Venerabilis – Bilis – Basil a Venera je Nevera jako nevěra nebo jako španělsky lednice – anglicky fridge – rusky cholodilnik. Nebo je to Verano – to je španělsky léto – L.T. Litoměřice. Atributy jsou zcela bez pochyby nástroje užívané vojáky – pravítko, brk, kompas a zeměkoule. Připomínám, náměstí Míru na Vinohradech – Mir je rusky i Mír ale i svět. První manžel mojí sestry byl Bohumil ( jako první manžel mojí matky ) a říkali jsme mu Bóďa – ne Beda, ale Bóďa. Kromě toho je to i oslovení pro medvěda Méďa Béďa – M.B.

Svatý Canius – Také San Canio, San Canione a Cania. Narodil se v Iulia ( poblíž Carthago ) v první polovině 3. století a stal se biskupem v Acerenza. V období persekuce Diocletian byl zatčen a mučen a odsouzen k trestu smrti stětím. Bouře spojená se zemětřesením pomohla některým věřícím vojákům dopravit cania na lodi do Volturno. Iulia je i Julius a je to i July – sedmý měsíc. Carthagena je i město v provincii Murcia – česky MOLO z arabštiny, které je pojmenováno po Carthago. Žil jsem tam blízko dva roky. Tato Carthagena, je to přístav ve Středozemním moři, byla jedním z prvních cílů bombardování na počátku Občanské války ve Španělsku. Jeho jméno je shodné se jménem vrcholného komunistického funkcionáře v Polsku. Ten se jmenoval Kania Stanislav. Narodil se 8. března – krát dvě je to 16. březen narození mojí sestry Anna Marie. Kania byl ve vrcholné funkci pouze několik měsíců – od 26. května 1980 do 18. října 1981. 26. květen je i 26. srpen a to je i 29 .srpen Slovenské národní povstání v roce 1944. Je to děleno dvěma i 13. srpen datum narození Fidel Castro. A 18. říjen je děleno dvěma 9. říjen a to je datum „úmrtí“ Ernesto Che Guevara. Je to i 6. říjen a to byl Den československé armády. Tento den to byl proto, že vojska Československého armádního sboru Ludvíka Svobody vkročili na československé území. Že to není náhoda dokazuje to, že Kania byl z této oblasti. Z obce Wrocanka – a to je Wasilek – Masaryk. Podkarpatské Vojvodství. Tak jako můj otec byl z Podkarpatské Rusi – Carpathian Ruthenia. Obec Wrocanka je součást okresu Jaslo. Tam se odehrávala bitva československých dělostřelců z armád Ludvíka Svobody. 15. leden kdy se bitva odehrávala se slavil jako den Československého dělostřelectva. 15. leden je Moravcovou metodou minus dva i 13. ledna. To je den kdy u Mojadahonda u Madrid / Megrit, padli dva dobrovolníci – fašisté Vasile Marine a Ion Mota v roce 1936. Připomínám také, že první manžel mojí matky byl před Druhou světovou válkou rotmistr dělostřelectva a že manžel sestry mojí matky sloužil u raketového vojka – moderního nástupce dělostřelectva.

Po Stanislav Kania ( S.K. – X – CHE ) se stal hlavou polských komunistů generál Wojciech Jaruzelski. Tedy česky Vojtěch, jako český svatý Vojtěch a můj přítel a spolužák z učení Vojtěch Rezek. Také jako jeden ze tří svatých kterým je zasvěcena katedrála na Pražském hradě ( P.H. ) Vojtěch, Václav a Vít. V.V.V. nebo 5.5.5. anebo 2.2.2. anebo 0.0.0. S Jaruzelským jsem se sešel jednou. V Berlíně na oslavách 40. ( XL ) výročí založení NDR dne 7. října 1989 ( nevím přesné datum , ale vím, že 5. října se narodil Václav Havel a 7. října seskočil můj otec a 9. října “ zahynul “ Ernesto Che Guevara a 11. října se narodil Ivan Havel – 2 a 2 a 2 dny ) 7. října byl den kdy v roce 1944 otec seskočil u obce Makov ( maková pole symbol konce První světové války, maršál Foche – Vinohradská třída na Dvojce ) v okrese Čadca, kde se narodil generál Klemeš a kde je kostel svatého Bartoloměje. V Berlíně je také kostel svatého Bartoloměje – na rohu ulice Otto Braun ( O.B. a Braun ) a Friedenstrasse — Mírová ulice nebo ulice Míru. Jako náměstí míru, kde jsem pracoval na Dvojce. Operace Benjamin. A šli jsme do finále.

Dionysus, Bishop of Milan – Je uctíván Katolickou církví a Východními Ortodoxními církvemi. Skoro nic se o něm neví z doby před tím ,než se stal Biskupem v Miláně ( B.M. ). Byl pravděpodobně řeckého původu. A před jmenováním biskupem byl pravděpodobně přítelem Římského císaře Konstantina II. V roce 355 byl svolán do Basilica Maior, nebo také Basilica nova, nebo St.Tecla Synod in Milan. Svolal ho císař na žádost papeže Liberius. šlo o snahu vyřešit spor mezi “ Nicean Faith “ a “ Arian Bishops „. To není pro můj příběh podstatné. Podstatné je to , že na jednu stranu se “ Nicean Faith “ se postavil Eusebius of Vercelli a papežský legát Lucifer of Cagliari a Bishop of Milan Dionysus. Na druhou stranu Arian Bishop Valens of Mursia ( B.V.M. ) navrhovaný dokument roztrhal. Všichni kteří podepsali včetně papaže byli donuceni k exilu. Dionysus žil v Caesarea of Cappadocia. Tam zemřel mezi lety 360 až 362. Neprokázaná pozdější tradice spojuje Dionysus s Milánskou rodinou Mariani. Ostatky Dionysus jsou v Milánské katedrále od roku 1532.

Dionysus byl pravděpodobně řeckého původu. Řecký bůh vína se jmenoval Dionysus. Byl znám jako šlechtitel a pěstitel vinných hroznů – keřů. Římaní ho nazývali Bacchus. A víno je především bílé a červené a Ludvík Svoboda byl z Hrozenkova a rusky je keř klon – clown – August – Kašpar a šašek, atd. Vinohrady na Dvojce. Byl Biskupem v Milano. B.M. Milan je také Mlynář – Müller – Mayer – Majer – Meyer – Mizer – Machar atd. Město Milan je v Lombardii – moje argentinská přítelkyně byl Lombardelli. Milan bylo první město v Itálii, do kterého jsem přicestoval vlakem z Vídně, na vánoce v roce 1972. Za mým spolužákem ze školy v Moskvě. A jeli jsme dál do Como. Bylo to také první italské město, které jsem viděl na vlastní oči – včetně katedrály, ve které jsou ostatky Dionysus. Uvnitř jsem ale tehdy nebyl. Z časových důvodů. Dionysus se před tím než se stal biskupem přátelil s císařem Konstantinem II. Konstantin se jmenoval můj spolupracovník na ÚV SSM. Byl vedoucím oddělení studující mládeže na II. stupni škol. A aby nebylo pochyb byl příjmením Havlíček – malý Havel. Na synodu v milánském kostele Basilica Maior – B.M. a Basil, nebo Basil. I česky Major – tedy i Machar a vše další co k tomu patří – Magor – Machir – Mayer atd. Akt víry – dokument podepsal tehdy na synodu Eusebio of Vercelli – Vasilly, Lucifer of Cagliary – L.C. – EL CHE a Dionysus Bisho of Milan. Naopak nepodepsal a dokonce dokument roztrhal Valens of Mursia – Vasilin nebo Veselin z MOLO – překlad z arbského slova, ze kterého slovo Murcia vzniklo. MurCIA. WULCIA. Připomínám, že jsem v murcia asi dva roky žil a pracoval v první desítce 21. století. A jezdil tam i později. V Murcia je kostel svatého Bartoloměje, před kterým je umístěna socha MERKUR. Papež Liberus byl také vyhnán do exilu – Liberus je Volný – Svobodný.

V této souvislosti musím připomenout jednu příhodu. Již jsem ji popisoval a tak ti, kteří četli vše zde na webu to znají. Někdy v roce 1970 jsme v LSM ( WSL – Wasil ) schůzovali. A při té příležitosti někdo přinesl i přihlášky do právě vznikajícího SSM. Nevím přesně co mi tehdy popadlo, ale pravděpodobně to bylo proto, že schůzovat v čase kdy jsem mohl dělat jiné věci mně extrémně vadilo, jsem tu přihlášku vzal a roztrhal a hodil do popelníku. A snad i zapálil. Tehdy se na schůzích ještě mohlo kouřit. Jedna kolegyně, se šíleným výrazem v očích, ke mně přiběhla a zasyčela mi do ucha -“ co blbneš, podívej se jak na tebe zírá Semecký, jeho táta dělá u Bilaka “ Sloužil tedy tehdy jako strašidlo. Vůbec jim ale nevadilo – protože tato kolegyně patřila do party, která mě chtěla mocí mermo uvést do vztahu s dcerou Bilaka. to bylo ale o pár let později a bylo to v Moskvě. To už tu ale také bylo, proč se jim to nepovedlo a jaký trest a lekci mi za to “ udělili „.

Dúnchan mac Cinn Fáelad – Byl to 11. opat z Iona. Byl to syn Cenn Fáelad a vnuk Máel Coba. z Cénel Conaill. Narození není známo. V roce 707 se stal opatem a zemřel v roce 717. Poprvé je zmíněn jako opat z Killochuir na pobřeží na jihovýchodě Ulster.

Byl 11. opat. To je i XI – EL CHE ale i Dvojka. 11. bylo číslo na Evžena Erbana na seznamu spolupracovníků skupiny ARAP, mého otce. 11 byl počet mužů kteří odletěli v čele s generálem Moravcem do Londýna přes Amsterdam s letadlem KLM. 11 členů mají i fotbalové týmy. Také to je 77. Tedy označení Charty 77. Roku 77. A 7 a 7 je 14 – zase Dvojka. Že to není náhoda potvrzují roky. 707 je i 07.07. – 7. červenec. Ten je Moravcovou metodou plus dva 9. červenec a to se narodil první manžel mojí matky. Rok 717 – rok jeho smrti je i 07.17. – 17. červenec. To byl zavražděn car Nikolaj s rodinou v Jěkatěrinburgu, já jsem se ženil, je to svátek Margharete – Marine z Antiochie a v roce 1989 letěl na první zkušební let neviditelný letoun Stealth B-2. Děda opata se jmenoval Coba – Koba. to bylo jedno ze jmen – krycích jmen nebo přezdívek, Iosif Džugašvilli – Stalin. Byl opat z Killochur- Kill je z angličtiny zabít a ochur je naše CHR – Tedy i CHL – EL CHE. Klášter byl u Ulster – UL jei ÚL dříve vzpomínaný a je to i zkratka Ústí nad Labem a je to začátek jména mého kolegy a mého dohromady – ULMAJER – UL MAJER.

Gerard of Lunel – G.L. – EL CHE. Narodil se 1275 v Lunel Francie. Zemřel 1298 v Monte Santo Itálie. Je uctíván římskokatolickou církví. Narodil se v zámožní rodině. Byl baronem s majetky na jihu Francie. V 18 letech projevil přání žít život poustevníka. A s bratrem Effrenaud ( Effrendo ) se rozhodli žít dva roky ve dvou jeskyních. Podle pověsti přišla velká bouře a déšť jim znemožnil vycházet z jeskyní. Po tu dobu jim přinášeli potravu dva hadi. Po dešti to vyprávěli lidem a jeskyně se staly poutním místem. Poté se rozhodli navštívit svatou zemi. Dva roky strávili v Římě. Navštěvovali kostely a svatá místa. Doslechli se že ve městě Ancona žije muž, který Svatou zemi navštívil Liberus z Ancony. Chtěli se s ním sejít tak putovali z Říma do Ancony. Cestou ale Gerard zemřel. Bylo to poblíž Ancony v monte santo, dnes Potenza, Picena. Od roku 1371 slaví v Monte Santo den Svatého Gerarda právě dne 25.05, z rozhodnutí místního zastupitelstva. Další jeho svátek je i 6. května. Beatifikován – prohlášen za blahoslaveného byl Gerard dne 1. srpna 1742 papežem Benediktem XIV.

On byl tedy G.L. jeho bratr byl E.L. Dva bratři žili ve dvou jeskyních, kde jim v nouzi pomohli dva hadi. Dva roky strávili v Římě. A Blahoslaveným jej učinil Benedikt – tedy i Ben – XIV – 14 – zase Dvojka. Spolu byli G.E. – General Electric. Je znám také jako Gérard, Gerio, Girio, Géri, Gerius a Roger. mnoho jmen. Podle internetu je jméno Gerard významově shodné se jménem Jaromír. Tak se jmenuje jeden z mých dvou bývalých nevlastních bratrů – dvojčat. Druhý je Vratislav. Město ve kterém zemřel Monte Santo je dnes Potenza. Ta je v provincii BASILICATA. Dříve LUCANIA. Tedy B a L. Moji rodiče i já. Gerard je i Dr.G.R. – Dr.EL CHE. Byl prohlášen za blahoslaveného 01.08. a to je i 08.01. – 8. leden. To se konala v roce 1949 svatba mých rodičů Ludmila a Vasil – Basil. Kromě svátku 25.05. je jeho svátek i 06.05. A to víme je i 06.08. – Moravcovou metodou je to krát dvě 12. srpen. Narození mého otce a také 12.08. – 08.12. datum narození mojí manželky Vlasta SVOBODA. Gerard s bratrem chtěli v provincii BASILICATA navštívit muže jménem LIBERUS – tedy SVOBODNÝ.

Sophie Barat – Magdalena Sophie Barat se narodila 12. prosince 1779. v Joigny v Burgundsku. Zemřela 25. května 1865 v Paříži. Je zakladatelkou katolického ženského řádu sester Sacre Couer – Posvátné srdce, nebo Srdce Ježíšovo. Řád založila dne 21.11. 1800. Jako dítě ji vzdělával doma bratr Louis. V roce 1805 odjela s bratrem do Paříže, kde se živila vyučováním. Spolu s dalšími ženami založila Řád. Přijala náboženské jméno Magdalena. Od roku 1806 až do svého úmrtí byla představenou tohoto Řádu. Založila pobočky na různých místech v Evropě, USA, Chile na Kubě, v Kanadě a Alžírsku. Podstatou Řádu je umožnit vzdělávání chudých. V současné době je asi 3 000 sester v ve 41 zemích. Magdalena Sophia Barat byla blahoslavena v roce 1908 a kanonizována v roce 1925. V Německu je po ní pojmenována škola v Hamburku.

Narodila se 12. prosince roku 1779 – 1779 je i 1776 – rok vzniku USA. 12. prosinec je i 12. leden a to je Moravcovou metodou minus dva 10. leden. A to se narodil Augustýn Husák. Její bratr byl Louise – Ludvík, jako Ludvík Svoboda a můj spolužák Šťastný. Řád založila 21.11. a to je i 11.12. – 1112 – 1775. Rok založení US Army a US Marine a US Navy. Přijala jméno Magdalena – Jako Marlene Dietrich jako moje spolužačka ve škole v Moskvě. Sacre Couer je S.C. – X – CHE. Založila pobočky, kromě jiného v Chile a na Kubě. Kanonizována byla v roce 1925 – velmi známém roce v mém příběhu. Přejmenování Carycin na Stalingrad a vydání Mein Kampf a přejmenování Bubenského náměstí na Strossmayerovo náměstí a vyznemnání Ben Musolliny Tomášem Garrigue Masarykem. A je to i rok 1922 a to se narodila moje matka i rok 1950 to se narodila moje manželka i rok 1952 a to jsem se narodil já ( Eisenhower a Alžběta II ) a rok 1955 rok narození dcery sestry mojí matky Alena/Alicia Baranikova. Nejnámější škola která nese její jméno je v Hamburku – místo kde začínala skupina Beatles a kde ústí do moře Labe – L.B.

Maximus of Évreux – Narodil se a zemřel ve 4. století. Jmenoval se Maximus – Mauxe. Jeho bratr byl Venerandus nebo Victorinus. Je uctíván římskokatolickou církví i východní ortodoxní církví. Narodili se v Brescia. Maximus byl Biskup a Victorinus byl kněz. Oba byli vysláni papežem Damasus I. do Gaul. Cestovali s dalšími dvěma mnichi. V Acquigny byli Maximus a Victorinus zajati a popraveni stětím hlavy. Jejich ostatky byly nalezeny v roce 960 mužem jménem Amalbert. Těla byla odvezena do do Fontenelle Abbey. Kde byla později vybudována kaple. Richard I. z Normandie. Jejich hlavy zůstaly v Acquigny kde nad místem jejich pohřbení byl vystavěn klášter Benediktýnů.

Bratři se jmenovali Maximus – Maxim a Victorinus – M.V. Narodili se v Brescia. V Brescia se narodil můj spolužák ze školy v Moskvě, kterého jsem tam v Brescia ( výroba Berreta zbraní ) navštívil. Nebyl Maximus, ale byl Aldo Quaresmini. A druhý Ital – byli jenom dva Italové ve škole a bydleli spolu na jednom pokoji – se jmenoval Vittorio – Victorinus. Jako bratr Maximuse. Papež Damasus je poslal do Gaul. Damasus je i Damascus. hlavní město Sýrie, kde jsem byl asi v roce 1985. Acquiny je místo, které bylo známo jako Vasconia, jméno, které se změnilo v Gascony. Vasco je jasné – Vasil – Vaska, třeba Trubačov, z ruské knihy. Nebo Vasco de Balboa ( Rocky Balboa ) a Vasco de Gama. A Gascony je D’Artagnan – Ten byl GASKONĚC – GAS KONEC – KONEC HUSÁK. Čtvrtý z knihy Tři mušketýři. Gallia/ Gaul – místo kam byli vysláni papežem je i podle různé výslovnosti Gaulle ( De Gaulle Charles – Karel – Charlie – jako můj děda ) Goya ( Francisco Goya de Luciente – Francisco jako František španělsky také Pako) i Gogh ( Vincent van Gogh – Vincent jako můj praděd ). Hlavní město Gascony je Bordeaux. Tam zemřel Francisco Goya. Na jehož a Goyovo datum narození ( a úmrtí May ) můj otec v Buzuluku narukoval do československé armády, pokud si vzpomínáte 30. března 1943 to bylo přesně. Maxim byl i Gorkij – náměstí Maxima Gorkého – kde sídlilo ÚV SSM. Nad jejich pohřbenými hlavami vyrostl klášter ( Monastir – Moharit ) Benediktýnů – Ben. Kapli nad jejich pochovanými těly vybudoval Richard I. z Normandie. Richard je Dr.LCH – Dr. EL CHE. Normandie je také letka francouzských pilotů bojujících v Sovětském svazu za Druhé světové války. Je známa jako Normandie Němen. Piloti – modré uniformy.

Papež Bonifác IV – Datum arození není známé. Narodil se v místě kde je dnes provincie L’Aquila – Orel – Eagle. Jeho otec byl lékař jménem John. Rodina byl Marsi původu. Marsi byli původní obyvatelé Itálie a žili v oblasti zvané Marruvium. Zemřel 8. května 615. V době papeže Gregory I. řídil Lateran Palace jako klášter – monastery. Papežem byl zvolen hned po smrti Boniface III. ale devět měsíců čekal na potvrzení volby císařem v Constantinopolu. Vatikán udává datum jeho začátku výkonu funkce papeže dnem 25. září 608. Historici udávají i data 25. srpen a i 15. září. V době kdy vykonával funkci papeže vytvořil z římského Pantheonu kostel. Dne 13. května 609 proměnil Pantheon zasvěcený Agripoou – Jupiter the Avenger, Venuse a Mars, v chrám Virgin Mary and all the Martyrs. 28 plně naložených vozů ostatků křesťanů z Katakomb bylo pohřbeno pod oltářem v tomto novém chrámu. V roce 610 měl setkání s Bishop Mellitus of London, v Římě. Datum jeho smrti je 8. května ale udává se i datum 25. května – 25.05.

Jmenoval se Bonifác. to je jedno ze Tří jmen Tří ledových mužů – Pankrác, Servác a Bonifác. Bonifác slaví svátek 14. května. A to víme je děleno dvěma Moravcovou metodou i 7. května. A to se narodil Ivan Mohorita z Volové. 14. květen je i 14. srpen. A to je Moravcovou metodou minus dva 12. srpen a to se narodil ve Volové můj otec Vasil Mohorita. Když ta data sečteme, tak nám vyjde 12 plus 7 je 19. A to se 19 srpna narodil ve Volové Stěpan Bunzák. Bonifác byl IV. A to je známé Ivan a Vasil a Ion a Vasile a Václav a Ivan. Jeho rodina byla Marsi – to může také být jako ti od Marse – Boha války. Oblast kde Marsi žili se jmenovala Marruvium – srovnej Moravium. Hlavní město toho místa se jmenuje L’Aquila – orel. Mnoho užití má orel. Ale je to například tělovýchovná organizace vedle Sokol a jmenuje se tak ruské město Orel. Je to slovo hojně používané – anglicky eagle – GL – EL CHE. Před nástupem do papežského úřadu řídil Lateran Palace – To je i Laterna – jako svítilna – světlo – Or – Světlana a Palace jako Palacký a Paleček. A Paláce v Praze s jejich již mnohokrát popsaným významem v Operaci Benjamin. Funkce se ujal asi 25. září po potvrzení císařem z Konstantinopole – dnes Istanbul, Turecko. 25. září je Moravcovou metodou i plus dva 27. září a to je i 21. září a to se narodil můj přítel a druhý manžel mojí sestry Uher -Magyar – Vengr. Udává se i datum 25. srpna a to je Moravcovou metodou i 27/21 srpen a bylo to v roce 608 – tak je to i srpen 68 – Okupace Československa. Papež Bonifác přeměnil 13. května roku 609 Pantheon v chrám Virgin Mary – V.M. 13. květen je svátek druhého ledového muže Serváce a je to také 13. srpen. A to se narodil Fidel Castro. Papež Bonifác měl setkání s Bishop Mellitus of the London – Základní klíč k Operaci Benjamin – B.M.L. Bishop vzal při cestě zpět do Anglie dopisy Arcibishop Laurence of Canterbury a celému duchovenstvu v Anglii. Lorenc – netřeba připomínat kdo byl Lorenc v Československu. Laurence z Canterbury je také L.C. – EL CHE. Jeho úmrtí se udává jak 25.05. tak i 08.05. ( Jaffé 1881 ) – 8. května skončila Druhá světová válka v Evropě.

Papež Gregory VII – česky Řehoř VII. Původně Hildebrand of Sovana – Ildebrando da Soana, se narodil mezi roky 1025 až 1030 pravděpodobně v Soana. Zemřel 25.05. v roce 1085 v Salerno. Jeho otec byl pravděpodobně kovář – Blacksmith. Sovana je v Grosseto , Toskánsko. Jako mladý byl poslán do kláštera svaté Marie do Říma. Jeho učiteli byli Lawrence z Amalfi a Johannes Gratianus. Spolupracoval s papežem Řehořem VI. a doprovázel ho v roce 1046 na synod Sutri do Kolína nad Rýnem. Po nástupu Lva IX do funkce papeže byl vyslán jako papežský legát do Tours ve Francii. Nástupce Lva IX. Viktor II ho potvrdil jako legáta. Jeho nástupce Stěpán IX. jej vyslal se Anselm z Lucca do Německa získat svoje potvrzení papežem od císařovny Agnes. Štěpán IX. zemřel ještě před jeho návratem. Římané si vybrali za papeže – antipapeže Benedikta X. Ten ale byl nahrazen i s pomocí Agnes Nicholasem II – Biskupem z Florencie. Hildebrant se postavil do čela vojska proti kontra papežovi Benediktovi, který byl na zámku Galeria Antica. V roce 1048 byl zvolen papežem Lev IX podle přání Jindřicha III. Po něm Alexander II. Ten zemřel v roce 1073. Na jeho pohřbu občané Říma volali, že Hildebrand by měl být papežem. Byl tedy zvolen „aklamací“ můžeme říct. Samozřejmě, že byl potvrzen volbou kardinálů a jmenován císařem Jindřichem IV. Měl s císařem velké spory a celkem třikrát jej exkomunikoval z církve. Například Jindřich IV. mu napsal v souvislosti se Soudem ve Wormsu dne 24. ledna 1076 dopis aby abdikoval. Za to byl exkomunikován. Řehoř VII je s ohledem na jeho “ Gregoriánskou reformu církve “ je považován za jednoho z nejdůležitějších ale i nejkontroverznějších papežů vůbec. Nakonec byl vyhnán po napadení Říma Normany, občany Říma, do exilu. Usadil se v Salerno, kde zemřel. A kde je také v katedrále pochován. Blahořečen byl v roce 1584 papežem Řehořem XIII. Kanonizován byl pak papežem Benediktem XIII dne 24. května 1728.

Tento tex je velmi zkrácený. Je to možné, ale i nutné proto, že nepopisuji událost z hlediska historického ale proto, jakou má souvislost s naší Operací Benjamín. Proto se souvislost s pokusím napsat velmi stručně. Jde samozřejmě o jména, která v textu figurují.

Italsky se jmenoval Ildebrando da Soana – I.S. – Secret Inteligence. Byl ze Sovana. Jiřina Sovová byl členka předsednictva OV SSM Praha 2 v letech 1976-78 ( asi tak nějak ). Jeho otec byl pravděpodobně Kovář – jako vedoucí kádrového oddělení na ÚV KSČ. kovář je ale také německy Schmidt – česky Šmíd. Jako Růžička- Zifčák – „mrtvý“ student Martin Šmíd na národní třídě. Jeho učiteli byli Lorenc a Johannes – Lorenc byl náměstkem ministra vnitra v roce 1989 a šéf státní bezpečnosti. A Johannes byl ministr zahraničních věcí v té samé době. Řehoř byl herec, v Praze, kterého jsem potkával u Letenských sadů v KOSTELNÍ ulici u ulice Veverkova ( tam bydlel generál Rusov ) se psem na vycházce. Řehoř byl také tajemník KV SSM v Hradci Králové. Gregor se jmenoval můj kolega v letech 1973 -74, když jsem byl tajemníkem na Dvojce. On byl ve stejné funkci na Praze 5. Dále jsou v textu dva Jindřichové – Jako Jindřich Poledník a Jindřichův Hradec – místo kde můj otec získal domovské právo, po připojení Podkarpatské Rusi k SSSR. Lev IX. vyslal Hildebranda do Tours. To je naše známé – Turnov, Toronto, Torino, Turzovka, Turrón, toro, Thor, Tor atd. Papež Štěpán jej vyslal za Agnes. Štěpán je Miroslav Štěpán, ale také generál Štěpán Bunzák z Volové. Agnes je v češtině Anežka. Klariska. Která byla svatořečena papežem Janem Pavlem II. – Druhým a Honzou Pavlem – H.P. – zvýrazňuji, 12. listopadu 1989. V době mojí celostátní konference SSM. V Lucerně. Kde se proslavil Jakeš výrokem “ Štěpán tady sedí a sedět bude „. Papež Řehoř dostal dopis od Jindřicha IV. z Worms – armádní generál Rusov Karel byl původně Ruswurm. a můj spolupracovník na OV SSM Praha 2 – Dvojka byl Wurm. Ještě k tomu je třeba přiřadit ředitele odboru ministerstva školství jménem Červíček. Ten byl spolupracovníkem náměstka Císaře – Václava a profesora – ne Jindřicha. Kromě toho jsou v textu jména Alexander a Nicholas – jména ruských carů. A Nikola i jméno mého syna. A jmeno Beneditkt – zkráceně Ben jako Benjamin. A papež byl Gregor – Řehoř IV. – jako už stokrát opakované Ivan a Vasil a Václav a Ivan a Vasile a Ion. Jeho jméno v latině Gregor a v češtině Řehoř je G.R. – tdy G.L. – EL CHE.

Co je ale nejzajímavější v souladu s volbou papeže „aklamací“ římským lidem? Po nástupu Jakeše do funkce generálního tajemníka ÚV KSČ se v souladu s požadavky „Perestrojky“ zavedli v KSČ tajné volby. A asi dva roky se to praktikovalo. V SSM jsem to zavedl již předtím. V listopadu 1989, na zasedání ÚV KSČ ve Vokovicích, na mé Alma Mater, v revolučních dnech, mi řekl tehdejší už dva dny zvolený generální tajemník Urbánek, že mi doporučí zvolit do funkce tajemníka ÚV KSČ. Byl jsem ale vyslán do návrhové komise a tak jsem nebyl po další jednání v sále. Až po skončení práce návrhové komise jsem šel zpět do sálu. Cestou jsem potkal v chodbě jednoho pracovníka ÚV KSČ, který mi popřál ke zvolení. Tedy nebyl jsem u toho. Co je ale důležité? Na začátku volby zrušili „perestrojkovou“ vymoženost, tajné volby a vrátili se zpět k volbě aklamací. Nebyl jsem u toho a nevím, jak kdo volil. Nikdo to nikdy nikde neřekl a nikdo to nikdy nikde nezveřejnil. Nakonec ale římský lid papeže, vyhnal. To ponechám bez komentáře. Římský lid zvolil a římský lid vyhnal. Komunisté zvolili a komunisté vyhnali. Se svojí rasistickou a komunistickou ŠtB a KGB, pochopitelně.

25.05. je i svátek Gregor. Česky Řehoř. Z řečtiny je překlad tohoto jména do češtiny – dívám se, jsem na stráži. Ale také jako pastýř, nebo strážce. Objevuje se i v ženské podobě jako Gergoria. A je i křestním jménem i příjmením. Zajímavé jsou jeho překlady do některých jazyků. Ve Finštině je to Reijo, Frísky je to Joris, Havajsky Kelekolio ( jako ruský kolokol – zvon – bell ), Polsky Grzegorz ( jmenoval se tak jeden Polák v komsomolské škole v Moskvě), Švédsky Greger, Maďarsky Gerö nebo Gergely nebo Gergö. Ukrajinsky samozřejmě bez G – Hryhori, Hryhir, u zvířat pak například Hryz a Hryzko.

Urban I. – Byl 17. papežem katolické církve. Jeho pontifikát se datuje do let 222 – 230. Zemřel 23. května 230. Jeho svátek je spojen s datem jeho pohřbu dne 25.05. Je patronem vinařů a bednářů. Byl papežem za vlády Alexandra Severa. Byla to doba relativního klidu pro křesťany. Podle Liber Pontificalis pocházel Urban z Říma jeho otec byl Pontianus. Jeho předchůdce byl Kalixt I. Pokračoval ve sporech se vzdoropapežem Hyppolytem. Podle legendy také obrátil na víru Valeriána, manžela svaté Cecílie a jeho bratra Tiburtia. Existuje názor, že to nebyl on ale jiný Urban – svatý Urban z Langres.

Urban byl můj kolega na obvodě Praha 5. Předseda na OV SSM Praha 5, jako u předchozího papeže uváděný tajemník Gregor. Tamtéž. Pontifikát je od roku 222. Zemřel 23 – to je i 35 a to je i 1775. Je patronem vinařů a bednářů. Víno je snad zcela zřetelně jasné v souvislosti s Hrozenkov a Vinohrady a Smugljanka Moldavanka, bílé a červené atd. Bednář se jmenoval příjmením pracovník MV KSČ Praha v době kdy byl předseda MV SSM v Praze Miroslav Štěpán a náčelníkem Pražské posádky byl generál Štěpán Bunzák. Štěpán a Bednář byli věčně vidět spolu. Kromě toho byl Bednář velký zpěvák a vinař. Otec papeže Urbana byl Pontianus – v roce 1989 byl rektorem vysoké školy chemickotechnologické v Praze profesor Mostecký. Jeho předchůdce byl Kalixt. Kalista byl plukovník československé armády a předseda hlavního výboru SSM na Ministerstvu Obrany. Byl od roku 1970 asi odhadem pět let členem předsednictva ÚV SSM. Také velký vinař a zpěvák. Jako Bednář. Legenda říká, že obrátil na víru Valeriána. Na vysoké škole v Moskvě 1971 – 1972, se se mnou seznámil kolega, místní student – Rus – jménem Valera. Křestním jménem. Byl parašutista a bylo vidět, že se se mnou chce seznámit. Jinak se s námi jeho kolegové posluchači příliš nekamarádili. Tento Valera se objevil v Praze v roce 1989 a jen tak z ničeho nic za mnou přišel na ÚV SSM. Seděl jsem s ním v kanceláři. A protože jsme se vlastně neznali, tak to byl takový ten rozhovor “ pamatuješ tehdy ve škole “ a „kdo je teď rektorem“ a „jsou tam postaveny nové koleje“ atp. A zase už jsem ho neviděl. Papež Urban I. vládl za vlády Alexandra Severa. Sever je North a v angličtině to znamená krutý. Severe. Píší ale na Wikipedia, že Sever Alexander krutý nebyl. Kromě toho byl dalším Urbanem místopředseda české vlády v roce 1989. Přímo v revolučních dnech. A generálním tajemníkem ÚV KSČ byl malý Urban – Urbánek. Urban byl i fotbalista. později sportovní novinář v Rudém Právu, který byl naším sousedem ve Farského ulici. Dříve Strossmayerova ulice. Také jsem ho tam potkával a zdravili jsme se i když jsme se osobně neznali.

Tento den se také slaví svátek křestního jména Urban. Například na Slovensku a v katolických kalendářích. Jeho původ je v latinském slově Urbanus – městský. Nebo také zdvořilý, vzdělaný. V našem překladu je to i UL BEN. Tento den 25.05. se od doby Urbana I. slaví také jako městský den. Podle legendy, když byl Urban i. sťat, tak z oblohy pršelo víno.

Zenobius of Florence – Narodil se v roce 337 ve Florencii. Zemřel 25.05. 417 ve Florencii. Byl to první Biskup ve Florencii. Narodil se v dobré florentinské rodině. Vzdělávali ho jeho nevěřící rodiče. Dostal se pod vliv biskupa Theodora, který pokřtil jeho a jeho rodiče. Stal se klerikem a postupoval rychle v církevní hierarchii. Jeho jméno se stalo známým a Svatému Ambrožovi a papež Damasus I. ho pozval do Říma a pověřil ho různými úkoly. Včetně mise do Constantinopole. Po smrti Damasuse se vrátil do Florencie. A stal se biskupem. Jeho spolupracovníky byli Svatý Eugene a Svatý Crescentius. Podařilo se mu evangelizovat město Florence. Po smrti byl pohřben v Basilica di San Lorenzo ve Florencii. Jeho život a podobu ztvárnili Ghiberti, Giovanni Balducci a Monte di Giovanni a Sandro Botticelli.

Florenc je autobusové nádraží v Praze, kde pracoval jako dispečer po vynuceném odchodu z armády hrdina SSSR generál Tesařík. Byl i u nás doma, spolubojovník mého otce. Byl pod vlivem Theodora. Theodor byl prezident USA Theodor Roosvelt. Jeho jméno se stalo známým Ambrožovi. do Ambrožovi ulice v Praze se přestěhoval z ulice Mladé Gardy nejprve můj bratranec Petr a po něm také jeho otec – bratr mojí matky, Karel Gebelt. Florence je také Flore – Fiore a Florián, jméno mojí matky po první svatbě a Florida kde studoval Ivan Havel – původ v názvu květiny – Bloom anglicky – B.LM. základní klíč k Operaci Benjamin. Damasus byl popsán před chvílí výše – Damascus – Damašek Sýrie. Jeho spolupracovníky byli Eugene. To byl jak Oněgin ale také se tak jmenoval náš soused v bytě na stejném patře v ulici Antonína Sochora – Hrdiny SSSR. Crescentius je půlměsíc. Crescere ale znamená vyrůst – grow v angličtině. Byl pohřben v Basilica di an Lorenzo. Basilio a Lorenc.

Den nezávislosti Jordánska. Ten den Jordánský parlament ratifikoval Londýnskou smlouvu. A stát se stal Jordánským královstvím. Podívejte se na fotografii na Wikipedia. Stojí tam král Abdullah I s jeho synem Hussein. S nimi pak britský generál John Bagot Glubb – Ano příjmením Glubb – GLBB. GABEL B. HAVEL V. Havel Václav. A když si ke slovu glubb přidáme člen THE, tak z toho je i T GBL. GBLT – GEBELT anebo LGTB. Že to není náhoda dokazuje i to, jedním z vysokoškolských funkcionářů mého českého vysokoškolské ústředí v první polovině osmdesátých let byl student filosofické fakulty v Praze příjmením Jordán. A že to nebyla náhoda dokazuje to, že byl křestním jménem Hanuš. Jako profesor Kafka Hanuš – soused z našeho domu v Antonína Sochora 1391/4. A že to nebyla náhoda, dokazuje i to že Hanuš Jordán žil také v sousedství tohoto domu. Tam jsem ho také potkával. I v pozdějších letech.

Svatá Sára, nebo také Černá Sára. V katolickém kalendáři je její svátek právě 25. května. O jejím původu neexistují spolehlivé záznamy. Byla pravděpodobně služebnicí některý z žen z okolí Ježíše Krista. Podle jedné legendy přišla v době pronásledování křesťanů v roce 42 na jih Francie. Do Provance – Camargue. Svaté ženy se kterými přišla se nazývají Tři Marie. Svatá Marie z Magdaly, svatá Marie Salome z Galileje a svatá Marie Kleofášova. Jsou to tedy Tři Marie – tři M a jedna – Svatá Sára. Svatá Sára je také nazývána Sára Cikánska, nebo Sára Žebrák. Je Patronkou Rómů – Gitanos, Gitans – a Sintů. Ti se sjíždějí každoročně na 25. května do Saintes – Maries de la Mer uctít její památku.

25. květen – 25.05. – ve Východní Ortodoxní církvi. Tento den se slaví svátek všech Svatých, narozených podle starého kalendáře. Tedy i ti kteří se narodili 12. května a těch kteří se narodili 7. června. Tento den je tedy velmi významný v celém mém příběhu. Vy víte, že 12. květen je podle Moravcovi metody minus dva dnem, kdy zahynul první manžel mojí matky v roce 1945, 10. května. A kdy byl můj otec přijat za kandidáta KSČ v roce 1948. Ale je to i den 12. srpna – a to se narodil můj otec a druhý manžel mojí matky, v roce 1919. 7. červen je podle Moravcovi metody krát dvě 14. červen. A to je svátek Vasila, datum narození Ernesto Che Guevara a datum založení US Army v roce 1775.

Poslední Zvonění v SSSR. Je to svátek žáků škol, kde byla již ukončena výuka a začíná období zkoušek. V SSSR byl tento svátek zaveden zasloužilým učitelem Ruska Fjodoroem Fjodorovičem Brjuchoveckým. První svátek v SSSR se uskutečnil 25. května – 25.05. – 1948. Bylo to na škole N°182 – nyní N°1388 v Moskvě. Jde o slavnost na které tančí žáci školní VALS , jsou oblečeni do školních uniforem různě ozdobených, například malými zvonky a baví se v objektech škol i na veřejnosti. Co má poslední zvonění společného s mým příběhem? Především s datem. První bylo totiž v roce 1948. Tento rok byl podle starého kalendáře 25.05. i 12.05. A to bylo popsáno podrobně v předcházejícím odstavci. Je to 12. srpen – narození mého otce, je to 10. květen přijetí mého otce do KSČ – těsně před první oslavou Posledního Zvonění v Moskvě ve škole – přesně 15 dní před touto událostí – to je také 3×5. A to je i 35 a to je i 1775. Jak si určitě vzpomínáte, poslední zvonění KSČ a totality v Československu v Listopadu 1989, bylo na škole. Na mojí škole. Na mé Alma mater – Vysoké škole politické ve Vokovicích. Bylo to vlastně 25. listopadu. 25.11. a to je i 25. 1 plus 1 a to je dva. Takže můžeme napsat že to bylo 25.2. – To byla komunistický puč v roce 1948. A je to vlastně i 25.5. kdy v Moskvě zavedl Fjodor Brjuchevskij Poslední zvonění. A je to také 7. červen jak je popsáno v předcházejícím odstavci. A to je Moravcovou metodou i 14. červen Den vzniku US Army a den narození Ernesto Che Guevara a svátek Vasila.

A proč je to pravda a ne nějaká hra s čísly? Fjodor Brjucheckij se totiž narodil 16. května 1915 – to je i 29. květen podle nového kalendáře. A my již víme že je květen – protože je to pátý měsíc od začátku roku, může být i pátý měsíc od konce roku a to je srpen. 16. květen je i 16. srpen a tam postavené na hlavu, podle Lenina, je to i 19. srpna. a to se narodil Stěpan Bunzák z Volové. A když odečteme od jeho data narození datum narození mého otce, Vasila Mohority z Volové 12. srpen, tak nám vyjde 7. srpen – a to je plus dva narození mých bývalých nevlastních bratrů – dvojčat. 9. srpen. A datum svržení atomové bomby na Nagasaki a je to i 6. srpen a to je svržení atomové bomby na Hirošimu. A také víme, že 7. srpen je i 7. květen a to se narodil Ivan Mohorita z Volové. A navrch k tomu je datum 29. srpen. To je přece datum Slovenského národního povstání v B.B. Kde byl Husák, Novomeský a Clementis. A bojoval tam kapitán Baranski z OSS – US Army, který zahynul. Byl tam na místě Jan Šverma, který tam zahynul a byl tam i Rudolf Slánský a celá řada a řada dalších významných osobností, vojáků, později partyzánů z celého světa. Včetně DRUHÉ – 2. Paradesantní brigády z Československého armádního sboru.

Tento svátek, jak již bylo uvedeno zavedl Fjodor Brjucheckij. Tento učitel se narodil ve městě Jekatěrinodar. Dar Kateřiny – přeloženo do češtiny. A stejně jako Jekatěrinburg – Město Kateřiny, kde byla vyvražděna rodina cara Nikolaje a odkud pocházel Boris Jelcin. Učitel Brjucheckij také v tom samém městě zemřel. To se ale jmenovalo, a jmenuje dodnes, Krasnodar. Rudý dar. můžeme přeložit.

A co ještě můžeme uvést v souvislosti s Operací Benjamin? Učitel odešel po Okupaci města nacisty – okupováno bylo od 12. srpna ( anglická Wikipedia ) nebo 9. srpna ( ruská Wikipedia ) 1942 do 12. února 1943 – vykonávat učitelské povolání na Sibiř. Do vesnice Šarynovo. Šaryna říkáme v Čechách Šárkám, jak se jmenovala moje spolužačka ze školy – dcera kouzelníka Kelnera – a kteří bydleli v Heřmanově ulici, vedle nás. Šárka je i známé jméno z české historie, i část Prahy u Vokovic – Veleslavína. Po vyhnání nacistů se vrátil zpět. A stal se ředitelem školy. U Železniční ( Railroad a koleje ) ulice. Podmínky pro výuku byly velmi těžké a složité. Řada dětí byla válečnými sirotky, byl hlad a bída. Válka totiž pokračovala. Proto jim říkali, že jsou jako z Republiky ŠKID. Objasním za chvíli souvislost. Dne 23. ledna 1943 přišel do školy dopis z města na Něvě. Na řece Něva. Tedy asi z Leningradu – Petrohradu – Petersburgu. V něm bylo sdělení, že absolvent jejich školy, byl vyznamenán titulem Hrdina Sovětského svazu, za hrdinství v boji s nepřítelem. Náhoda by to byla kdyby se ten absolvent školy nejmenoval Mironěnko. Jako můj kolega 1. tajemník ústředního výboru Komsomolu z let 1988 a 1989. Ten nebyl Alexander jako onen Hrdina SSSR ale byl Viktor. A nebyl z Krasnodaru, ale byl z Černigova – to je od černá.

Ve městě Krasnodar došlo k jedné ne moc známé události. Dne 14. června 1971 došlo k výbuchu bomby ve městském autobusu. Mentálně nemocný Peter Volynsky položil sebevražednou bombu vedle plynové nádrže. Výbuch zabil deset osob a 20 – 90 dalších zranil.

A zpět proč jim říkali, že jsou jako republika ŠKID. Republika ŠKID je název románu, který mi také jednou k některým narozeninám, věnovala moje matka. Nikdo jiný mi knihy nekupoval, takže se nemohu splést. Otec nosil domů knihy které dostával při různých besedách a slavnostních příležitostech. Ale k narozeninám mi žádné dárky – alespoň pravidelně nedával. Matka mi kupovala knihy. Přibližně jednou za rok k narozeninám a možná někdy k Vánocům. Půjdu hned k věci. Naší hebrejštinou bez samohlásek je sám název knihy důležitý – ŠKID je tedy ŠKD – a po doplnění samohlásek z toho máme ŠKODA. A to je Plzeň a Mladá Boleslav. Primárně. Závody mohl mít i jinde. Ale toto jsou místa, která značku Škoda proslavila. A obráceně. A vy už víte, že otec byl ve falešných dokumentech Emil, a že v Plzni se narodila otec mojí manželky a ona také. A že tam sloužil generál Moravec a vzal si rodačku stejného jména jako moje manželka – Vlasta. Obě byli V.M. po svatbě. A Moravec byl z Čáslav – Vasilek a Masaryk atd.atd.atd. A Plzeň a generál Patton a moje přísaha na kolejích na nádraží Holešovice Bubny a Porta v Plzni.

Kniha Republika ŠKID popisuje život bezprizorných dětí – sirotků, po Sovětské revoluci v česky řečeno Dětském domově. Knihu napsali dva absolventi Grigorij Bělych – v knize vystupuje jako Černych – přezdívka Jankel a Aleksej Pantělejev – přezdívka Ljoňka. Kniha vyšla v roce 1927 a měla obsrovský úspěch. Redaktory prvního vydání byli Jevgenij Švarc ( tedy Schwarz – zase Černý ) a Samuel Maršak – Samuel je angram Wasil a Maršak je anagram Masaryk a zase Wasilek. A maršak je také někdo, kdo pochoduje. Marsch – německy. Grigorij Bělych byl v roce 1935 odsouzen za kontrarevoluční činnost a v roce 1938 zemřel na tuberkulózu ve vězení. A kniha se do roku 1960 nevydávala. Od prvního vydání roku 1927. V roce 1966 byl příběh z knihy zfilmován režisérem Genadij Polok – Plk. jako zkratka vojenské hodnosti plukovník. Jména vystupujících postav v knize a jich pravá jména.

Nikolaj Gromonoscev – přezdívka Cikán. Vlastním jménem Nikolaj Pobědonoscev. Po ukončení ŠKID absolvoval průmyslovku v Petergovském újezdě a poté pracoval jako agronom v sovchoze. Nikolaj Hromy nosič a skutečné jméno Nikolaj a Vítězství nosič. Cikán byl Hromy nosič a Vítezství nosič.

Georgij Džaparidze – přezdívka Dze. Vlastním jménem Georgij Lapidze. Pracoval v konstrukční kanceláři v Leningradu. Zemřel v průběhu blokády Leningradu 1941/42. Je Georgij – George – a jeho obě jména jsou z Georgie – rusky Gruzie – gruzínská. Jako Žukov. A Stalin.

Georgij Jeonin – přezdívka Japonec. Vlastním jménem Georgij Jonin. Stal se policistou, pak vystudoval scénografii a spolupracoval s Dimitrijem Šostakovičem na libretu opery Nos, podle knihy Nikolaj Gogol. Poté pracoval v divadle klasických miniatur. Zase Georgij ( Jako Žukov – připomínám ) První písmeno jeho příjmení v knize je v ruštině E a ve skutečném jménu I. To my to měníme na písmeno J. Jeho iniciály jsou tedy G.E. a G.I. V ruštině dokonce s písmenem G – které je jako na hlavu postavené L – je to L.E. a L.I. – to je španělské EL LI – EL LEE. Ano je to tak LEE jako jméno a lee jako moje datum narození. Pracoval s Dimitrijem na opeře Nos podle Nikolaj – ukrajinsky Chochol – Gogol. Tedy název pro Ukrajince. Všechna jména jsou v příběhu. Dimitrij můj děda Ukrajinec ( Rusín ) Nikolaj car a můj syn a Nikola Šuhaj Ukrajinec ( Rusín ) od Olbrachta. Nos je hebrejsky EF. Anglicky Nose a španělsky a ve skotské gaelštině srón – tedy po našem slon. Španělsky nariz – nariz je anagram Zrna. Náhoda by to byla kdyby dvě patra pod námi v domě Antonína Sochora nebydlela rodina příjmením ZRNO. Nos znamená ve španělštině také nosotros – české MY. Tak se jmenoval časopis v roce 1968. Nejsem si jist, ale pokud mně moje sloní paměť dobře slouží, byla jeho šéfredaktorkou matka mého spolužáka Jakuba Berdych ze třídy a naše sousedka paní Berdychová. Co je na tom zajímavého ? Anglicky je MY – WE – ale vyslovujeme to WY – WÝ. Tedy je to ukázka naší šifry. V češtině a v angličtině je M a W prostě stejné. Jenom se musí postavit na hlavu, nebo na nohy. Přezdívka byla Japonec – tedy s dovolením, žlutý.

Konstantin Finkelštejn. Přezdívka Kobčik. Skutečné jméno Konstantin Lichtenštejn. Pracoval jako novinář. Vydal knihu “ Dobrodružství pana Flusta v obchodním přístavu „. Zahynul za Druhé světové války u Leningradu. Měl syna Jurije. Konstantin byl můj spolupracovník na ÚV SSM, příjmením Havlíček – malý Havel. Přezdívka Kobčik je zdrobnělina přezdívky Stalina – ten byl Koba. Jméno v knize o obchodním přístavu je Flust – a vy víte, že „l“ je také „a“ a tedy že to je i Faust. Faust a Markétka – Marghareta. A je Faustův dům na Karlově – dříve Dobytčím trhu, na Dvojce. Kromě toho je Den obchodního loďstva USA také 22.05. Nedávno jsem jej popisoval. Jeho syn byl Jurij – zase Georgij – George – Georgia. Jeho jméno v knize je Finke – Pěnkava. Náhoda by to byla, kdyby se tajemník českého ÚV SSM začátkem sedmdesátých let a přímý spolupracovník Jindřich Poledník a Antonína Himl, kterého jsem tehdy společně s nimi osobně poznal, nejmenoval František Pěnkava. Tu samou funkci , kterou on dělal na začátku sedmdesátých let, já jsem dělal na začátku osmdesátých let. Na náměstí Maxima Gorkého – autora slavného Moji Universitěty – M.U. – v latině i M.V. A náhoda by to byla kdyby nebyl malý Koba – Stalin a jeho pravé jméno nebylo svítící kámen – jako Světlana, Stalina dcera.

Ofenbach. Přezdívka Kupec. Skutečné příjmení bylo WOLFRAM.. Pracoval v Leningradu jako inženýr. Zemřel jako poslední z těchto ŠKIDovců, v roce 1995. To je zcela jasné. Ofenbach byl Jacques – Jakov, Jakub, Kuba, Santiago, Igo, Diego, Jacqueline ( LEE ) a Jakovlev. Jakovlev byl otcův ( ŠKODA EMIL ) instruktor který ho připravoval na seskok ve skupině ARAP. Tam se setkal se skupinou Wolfram vyslanou z Londýna. WOLF je Vlk a rusky Volk – to je pozpátku Klov – a moje babička z Horních Počapel byl Hahn – kohout, drůbež. A druhá babička z Volové byla RAM a to je Baran – babička byla Baranová. Jedna byla Marie a druhá Anna – a moje sestra byla Anna Marie. Kromě toho tajemník ÚV KSSS u kterého jsem byl v srpnu 1990 a připravoval jsem ho osobně na pád Sovětského svazu tím, že jsem mu vyložil co jsem udělal já a co by asi měli udělat oni, aby se to obešlo, bez tragických následků, se jmenoval KUPCOV. Prodej se řekne hebrejsky Machira – jako Magira – Machara – Megrit – Mogorit atd. Jméno v knize je Ofenbach – to je i ofen – pec a bach je potok. To je jako Pečora. Řeka podle které se jmenoval Gulag, kde byl vězněn od roku 1939 do roku 1943 můj otec a s ním i i Menachem Wolfovič Begin. A pace je také světlo a horko – modrá barva. A také každá mašina, tehdy měla pec – ohniště. Aby to všechno co tady píšu byla pravda, tak se Offenbach Jacques narodil v Kolíně. Německém Kolíně nad Rýnem. Také u Kolína, ale nad Labem, měl seskočit Otmar Reidl 16. dubna 1941. Operace Benjamin. O.R. je světlo a kůže v hebrejštině – jako otcův Gulag – Pečora – Kožva. A aby bylo vše úplně jasné tak se syn Jakuba Offenbacha jmenoval AUGUST.

A posledním ze skupiny chlapců v republice ŠKID je Jakuška. To je zdrobnělina Jakova, Jakuba, Santiago, Diego atd. Jeho příjmení bylo Jakovlev. Jako otcův instruktor v Moskvě v roce 1944. Jako konstruktér letadel Jakovlev, jako maršál Jakovlev a jako tajemník ÚV KSSS, kterého jsem navštívil v té samé budově v Moskvě přesně měsíc po návštěvě u Kupcova. To bylo v září 1990. JAKOVLEV – „Otec Perestrojky“ a pravá ruka Gorbačova.

Abych to dokončil. Jakuška – Jakovlev pracoval jako řidič – šofér ve městě Kalinin – dříve a nyní zase Tver. Kalina – rostlina je hebrejsky Moran. Jako Moráň v Praze. U Faustova domu a vedoucí přímo na Palackého náměstí, k Emauzím a k Palackému mostu a k Vltavě. Kudy chodil Albert Einstein při svém pobytu v Praze do práce, z PĚTKY na DVOJKU. A kudy táhly letecké svazy US Air Force, bombardující Prahu v roce 1945. Vedle Resslovy ulice s kostelem svatého Karla Boromejského – místo kde padli výsadkáři, Místo kde je deska Řezáče, Kyncla a kostel svatého Václava. A odkud je pár metrů k domu kde žil Václav Havel. Zkrátka na DVOJCE.

ŠKID – republika. ŠKID je zkratka Škola sociálně individuálního vzdělávání Dostojevského. Škola nesla jméno slavného ruského spisovatele Fjodora Dostojevského. Spisovatele jenž ve svých dílech psychologicky rozebíral zločince, revolucionáře, prostitutky a lidi s duševními poruchami. Autora takových děl, jako byly Zápisky z podzemí, Hráč, Zločin a trest, Idiot, Běsi, Bratři Karamazovovi a některá menší díla jako například Bílé noci. Tak pojmenoval svoji knihu o věznění v Rusku – SSSR, v Gulagu, Menachem Wolfovič Begin. Kniha vyšla v roce 1957 v hebrejštině a až v roce 1977 v angličtině. Dostojevskij byl také vězněn na Sibiři. Patřil do skupiny Michala Vasilijeviče Petraševského ( Michal, Vasil Petr ) , která vystupovala proti caru Mikuláši/ Nikolaji I. Byl odsouzen k trestu smrti ( jako Husák ), ale pak mu byl změně trest na trest v káznici a vyhnanství na Sibiři. Dostojevskij byl vězněn celkem asi 8 let . Jeho manželky byly, jedna Anna a druhá Marie. On sám absolvoval Ženijní vojenské technické učiliště v Petrohradu, obor – konstrukce mostů. Opakuji ještě jednou konstrukce mostů. Byl tedy ženista – sapér. Inženýr. Možná si vzpomenete jak jsem popisoval, jak v Horních Počaplech stavěli ženisté pontonové mosty. A i na to, že v Litoměřicích byla ještě jedna kasárna kromě našich Jiřího z Poděbrad. V těch druhých byli právě ženisté. Po návratu ze Sibiře vydával časopisy Doba – Vremja a Epocha. Po návratu z vězení také strávil nějaký čas v zahraničí v západní Evropě. Věnoval se tam své hráčské vášni. Byl však stále pod dohledem carské policie. Fjodor Michajlovič Dostojevskij se narodil dne 11.listopadu 1821. A to je i 11.11. A to je i 17.11. – 17. listopadu. 11.11. je i 2 a 2, nebo 5 a 5 anebo X a X. Zemřel 9. února. To je Moravcovou metodou minus dva i 7. února. A to se narodila matka mojí manželky Vlasta Svoboda. Také Vlasta Svoboda.

Samozřejmě, že právě proto, o čem tu píšu nebyla kniha Republika ŠKID do roku 1960, od roku 1927 vydávána. Byla, podle mne, na programovaném indexu. Až do doby, kdy se začalo chystat finále, pádu SSSR a světového komunismu.

25.05 je také den který na první pohled s předcházejícím příběhem nesouvisí. Ale ano. Zcela jednoznačně ano. V roce 1983, právě přesně 25. května vyhlásil president USA, Ronald Reagan, tento den za Národní den ztracených dětí. V angličtině to vypadá jasněji. National Missing Children’s Day. Náhoda to není protože Missing je také Miss ing. Slečna inženýr – S.I. Secret Inteligence. Ale také to je MSS a ing. Nebo SSM a ing. V případě SSM jsem to já inženýr ve smyslu vyučen, nebo ženista, sapér. Ale protože je to v roce 1983 – rok po ukončení mého studia na Vysoké škole politické ve Vokovicích, kde jsem obhajoval diplomovou práci na téma “ Studenti v boji za mír a sociální pokrok “ je zde zřejmá souvislost. Oponentem mojí práce byl tehdy president MSS inženýr Miroslav Štěpán. Popsáno dříve. A určitě ještě popsáno bude v dalších příbězích a v mých celkových pamětech. A proč to souvisí s předcházejícím příběhem ? Co byly bezprizorné děti ? Byly ztracené bez rodičů a bez rodiny. Přesně jako Tři králové. Měli právo optovat v Československu po Druhé světové válce, ale tím se vlastně rozešli s rodinami. Mohli je čas od času navštěvovat. to je pravda. Ale jejich nejbližší žili v SSSR. Od roku 1945. Tento den vyhlásil Ronald Reagan v souvislosti se zmizením mnoha dětí. Konkrétně ale se zmizením Etan Patz, šestiletého chlapce, který zmizel v New York City na cestě autobusem z domova do školy. To se stalo 25.05. roku 1979. A to jak víte je i 1919. Rok narození mého otce plukovníka Vasila Mohority z Volové, a generála Štěpána Bunzáka, z Volové a rok plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu.

Dne 7. listopadu 1989, vyhlásil president USA George W. Bush, den 25. květen – 25.05. – Národním dnem stepování – National Tap Dance Day. Zajímavé datum? Za prvé je to i 7. únor a to je datum narození matky mojí manželky Vlasta Svoboda. Za druhé je to 07.11. a to je 10.11. den založení US Marine a úmrtí Leonida Brežněva a datum povýšení mého otce na plukovníka. A za třetí je 7. listopad datum VŘSR. Proč právě v roce 1989 na den výročí Velké říjnové a socialistické revoluce v roce 1917, v Petrohradu. Samozřejmě, že už víte, že 07.11. je i 1775 – rok založení US Army a US Navy a US Marine. A že tento rok začal Vincent vyrábět v Agramonte – Cataluňa, vyrábět Turrón – španělský nugát. Nugát oblíbenou a myslím jedinou, pochoutku mojí matky. Prodával se za totality na váhu v malé cukrárně na Strossmayerově náměstí – rohu Dukelských hrdinů a Obránců míru. Proč vybral president USA právě tento den? Je to totiž datum narození slavného stepaře, afroameričana – Bill „Bojangles“ Robinson. A vy přece dobře víte, že Robinson byl také jeden „Ztroskotanec“ jménem Robinson Crusoe. A Robinsonka byla hlavní postava v románu české spisovatelky jménem Marie MAJER. Jako moje sestra v Praze a jedna sestra otce a moje sestřenice ve Volové. Marie Majer – Mohorita – Mogorita. Aby bylo jasné o co jde, byla Robinsonka za totality zfilmována DVAKRÁT. Kromě toho se jmenovala Marie Majer za svobodna Bartošová. Jako sousedi u nás v domě – o dvě patra pod námi Bartošovi. Nastěhovali se do bytu po rodině profesora Hanuše Kafky. A vy víte, že Bartoš byl i název Velitelství za Pražského povstání v květnových dnech v roce 1945. Marie Majerová byla dvakrát vdaná – první manžel byl Josef Stivín a druhý manžel byl Slavoboj Tusar – ředitel Melantrich ( anagram Mohorita EL CHE ). A aby to byla pravda tak musím uvést i datum jejího narození 1. února. A to je i 7. února. a to se narodila matka mojí manželky Vlasta Svoboda. Důležité je i její dílo. Především román Náměstí republiky – důležité místo v Operaci Benjamin. I když samozřejmě nemá s románem nic společného, pozdější Náměstí Republiky v centru Prahy. Zajímavé je i načasování vydání románu Siréna. Bylo to v roce 1935.

Ale zpět k „Tap Dance“. Tap, v angličtině, se dá do češtiny přeložit jako zvuk, který je vydáván při prudkém styku dvou ploch. Tento zvuk umocňuje to z jakého materiálu jsou tyto dvě plochy vyrobeny. Proto jsou stepařské boty „okovány“ ( jak bývaly vojenské boty ). Mají plechové plíšky, které na tvrdém dřevěném povrchu zvuk kontaktu – KLAPNUTÍ – zvyšují. I sesterské formy „Tap Dance“ používají tvrdou obuv – s dřevěnými podrážkami – například holandské. Nebo těžkými botami – irské, anglické a skotské a velšské. Na klasický step jsou prý nejlepší bot od firmy BLOCH. Tu založil Jakob Bloch v Sydney v Austráli v roce 1932. Bloch je z Jidiš jazyka Vlach. Tedy Ha Vasil. A Jakub Kuba atd. atd.atd.

„Tap Dance“, klasický step – v češtině, má kořeny v „Gioube Juba Dance“, „English clog dancing“ a „Irish jigs“. Především Juba dance je pro náš příběh zajímavý. Tento tanec se v Americe objevil s přivlečenými otroky z Konga. V Charlestonu South Carolina – Charles – Charlie – Karel a S.C. – X. Že to všechno má souvislost s operací Benjamin potvrzuje to, že v Kongu byl v šedesátých letech jako vojenský poradce generál Štěpán Bunzák. U premiéra Patricia – Vlasta – Lumumby – L.M.B. Základní klíč k operaci Benjamin. A za pár let po něm byl v Kongu jako vojenský poradce Comandante Ernesto Che Guevara. Který se potom zastavil v Tanzanii, před svým odjezdem přes Prahu na Kubu a pak do Bolívie ( Sucre ). A v Praze jsme se při této cestě setkali. A Tanzanie byla první zemí, kterou jsem jako předseda Českého vysokoškolského ústředí SSM navštívil v roce 1984. Letadlem Mc Donnell Douglas 10. ( X ). Na trase Zürich – Daresalam ( Dr.Wasil ).

Nejslavnějším Juba Dance propagátorem byl v 19. století William Henry Lane. Tedy Bill Henry Lane. Nebo Bull/Vůl Jindřich Lane – Line. Například. Byl to Afroameričan. Česky Černoch. Španělsky Negro. Hebrejsky Šachor – Sochor.

Mezi nejslavnější tanečníky stepu patří Fred Astaire. Tak přezdívali pracovníci MSS, svému řediteli československého aparátu MSS, Miloši Jakešovi – synovi Miloše Jakeše generálního tajemníka ÚV KSČ. Dalšími známými tanečníky byli v USA – Bratři Nikolové – Nikolajové – Mikulášové, Nicholas Brotohers.

V ruštině se tomuto tanci – stepování – říká „čečjotka“. To je v ruštině i název pro ptáka pěnkavu. Před pár odstavci jsem vzpomínal na mého předchůdce ve funkci tajemníka českého ÚV SSM Františka Pěnkavu. A co je nejdůležitější? Že v SSSR nebyl tento tance příliš rozšířen. Ale přesto měl své dva slavné protagonisty. Ti se jmenovali – Bratři Husákové. V ruštině – Bratja Gusakovi. A dokonce se objevili i v několika sovětských filmech, z nichž ten nejznámější byl Karnevalová noc.

A co nakonec ? Anglické slovo Tap je také přeloženo do češtiny kohoutek. V tomto smyslu vodovodní uzávěr. Ale je to také malý Kohout. Jako Pavel Kohout se kterým jsem se seznámil v Emauzích v roce 1969/70. Ale také jako Hahn – Han, moje babička z Horních Počapel. Manželka Karel Gebelt. The Havel. S původem příjmení Hahn – jako židovského jména v Bavorsku. A původem příjmení jména Gebelt – židovského příjmení Goeblat, v Bádensku Württembersku. A za chvíli bude následovat proč to právě teď a tady zvýrazňuji.

Než k tomu dojde ještě poslední informace. Dne 25.05. mají v českém kalendáři svátek nositelky jména VIOLA – FIALKA v překladu do češtiny. Jako slavný mim Fialka Ladislav. A vy víte, že to je jak jméno tak i barva – například na uniformách příslušníků Vnitřní Stráže u které sloužil můj otec, ale také je to název pro HOUSLE. Na které „hrála“ – formou pantomimy, moje manželka na plese k 25. výročí založení Vojenského útvaru 6174 Litoměřice. Všem ze Zpravodajské zprávy Západního vojenského okruhu v Táboře. Je to ale i Kočka s houslemi, znamení na domě, na Lombard Street v Londýně a Kočka na rozpálené střeše a Šumař na střeše. I housle bratra mojí matky Karla Gebelt. I houslisty V.H. – Václava Hudečka a houslisty Jaroslav Svěceného i Ženatého Ivana. Ty jsem poznal při našich akcích SSM osobně.

Závěrem tohoto dílu a celého seriálu o 0000 a 2222 a 5555, jenom pár drobných informací.

Před chvílí jsem vzpomínal rodné jméno mojí matky Gebelt. A jeho židovský původ v v zemi Baden Wirtemberg. Proto je třeba upozornit ještě na jednu souvislost. A to je výroba automobilů v této zemi. Tam se ve městě Stuttgart vyrábí automobily Mercedes Benz ( M.B. ) Tato značka je od roku 1925. Nebudu již znova znova opisovat co všechno se v tomto roce stalo. To už tady bylo mnohokrát. I varianty roku 1925. Upozorním v této souvislosti jenom na to ,že jméno Mercedes převzala tato automobilka po dceři svého nejlepšího prodejce příjmením Jelinek. A že celý název firmy včetně místa kde působí je zcela v duchu těchto tří dílů – Mercedes Benz Stuttgart Badens Württemberg. Samé 2. Celkem 5x.

Když jsem ve škole v Moskvě v roce 1971 poprvé navštívil moje latinskoamerické přítelkyně, krycími jmény Adriana, Mariana a Marina, tak mně pustily gramofonovou desku. Mercedes Sosa. Argentinská folková zpěvačka a skladatelka. Co jí spojuje s mým příběhem ? Adriana moje argentinská přítelkyně mi při našem rozloučení v červnu 1972 album s gramofonovými deskami této umělkyně věnovala. Mercedes Sosa se narodila v San Miguel. A její oficiální jméno je Haydee Mercedes Sosa. Doma jí ale tak nikdo neříkal. Rodiče se shodli, že se bude jmenovat Marta Mercedes Sosa. Když jí šel otec zaregistrovat po narození tak místo Marta uvedl jméno Haydee. To ale matka odmítala a říkala jí, jako všichni ostatní pouze Marta. Ted Marta Mercedes Sosa San Miguel. Samé Dvojky. Celkem 5x. Aby to byla pravda tak se narodila dne 9. července roku 1935. 9. července se narodil první manžel mojí matky a je to i 11. červenec narození mého tchána a Olgy Havlové. A je to i 17. červenec poprava Nikolaje s rodinou a datum mojí svatby a svátek svaté Marine – Marghareta Antiochia.

To samé je v další spolkové zemi Bavorsko. Odtud pochází židovské jméno Hahn. Příjmení mojí babičky za svobodna. Tam je automobilka B.M.W. Ta byla založena v roce 1916 ( to je i 1919 rok narození mého otce i 1991 rok plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu ) V Mnichově začala tato automobilka fungovat v roce 1922 a to je rok narození mojí matky Gebelt. A je to i rok v různých variantách mnohokrát a mnohokrát opakovaný. Co je důležité je to, že je to zase samí dvojka B.M.W. a Mnichov a Bavorsko. Samé 2. Celkem 5x.

Další automobilkou je Volkswagenwerk ve Fallersleben v Dolním Sasku – Niedersachsen, nedaleko od města Braunschweig. Na řece Aller. Země Niedersachsen – Dolní Sasko, zcela obklopuje stát Brémy. A je v něm střední povodí Labe – Elbe. Proč je tato automobilka stejná podle názvu se dvěma předcházejícími ? Protože se po Druhé světové válce z města Fallersleben stalo město Wolfsburg. A je to tedy Volks Wagen Werk Wolfs Burg. Zase samé 2. Celkem 5x. Kromě jiného v něm působil před válkou konstruktér Ferdinand Porsche narozený v Ústí nad Labem – U.L. nebo ÚL. A Ferdinand jako klaun Ferdinand – Vršťala – Bristol. Ten navrhl také první automobil v tomto závodě vyráběný od roku 1938 – V New York Times ho nazvali 3. července 1938 – Beetle – Brouk – Žuk, v množném Beetles. Město je v Britské okupační zóně. a já jsem jí musel projet vlakem do státu Brémy v říjnu 1969, do Americké okupační zóny. Přestupoval jsem z rychlíku jedoucího z Prahy do Würzburg, ve městě Norimberk. Město dnes pojmenované Wolfsburg – Vlčí město – je nedaleko města Braunschweig. Ano města, které nese jméno toho, který se v roce 1913 ženil s Louise Victoria, dcerou císaře Viléma II. Na svatbě byl i George V. král Velké Británie i jeho bratranec car Nikolaj II. A jméno je i Braun a i Švejk. Braunschweig byl Ernest, křestním jménem.

Závěr: Poslední naplánovanou operací II. oddělením – skupinou D, exilového Ministerstva obrany v Londýně, v čele s generálem Františkem Moravcem byla operace organizovaná společně se SOE. Její krycí jméno bylo Operace Ochre. Jediný účastník této operace byl vojín Václav Michal. Podle plánu operace se měl v přestrojení za vojáka Wermachtu dostat po vysazení ve Francii do Protektorátu a zajistit vytvoření kurýrní cesty a zpět se vrátit pozemní cestou do Velké Británie. Operace byla zrušena. Jmenoval se Václav Michal a měl v přestrojení za vojáka Wermachtu cestovat do Protektorátu. Vy už víte, že jeho iniciály jsou V.M. a že Wermacht je anagram Vasil Vasilič Mohorita – C – španělsky vysloveno CHE. A celé dohromady je to Operace Ochre Václav Michal Wermacht. Samé 2. A 5x. Barva Ochre je česky Okr. Druh jílovité zeminy s různým obsahem Oxidu železa ( OZ ). Její barva je od žluté, Yellow – přes oranžovou, Orange – až po hnědou Brown. YOB. A vy už víte, že OCHRE je CHR a to je CHL a to je EL CHE.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *