K fotografiím na Facebook, pro historiky a geografy a novináře, jak píší dějiny US Marine…

1 283 zobrazení
TiskTisk

Fotografie náměstí San Bartolomeo v Murcía ( Španělsko) – Socha Merkur, za ním kostel San Bartolomeo a napravo Palácio LUISAS. – Dále v textu uvedeno do souvislosti

Na první fotografii na Facebook je vyfocena Jindřišská věž. ( německy Tor, stejně jako branka nabo gól ve fotbale například – to se bude hodit příště) Za ní v pravém rohu je vidět vykukující část budovy kde jsem sídlil od roku 1982 a před tím jsem tam vlastně již od roku 1969 – 1970 docházel. Za dvojicí HP. ( Himl – Poledník) Budova ÚV SSM. A jinde je popsáno proč a jak. Jindřišská věž stojí naproti kostelu svatého Jindřicha přes Jindřišskou ulici. Naproti němu je Jeruzalémská ulice a samotná věž stojí na Senovážném dnes – dříve Gorkého náměstí. Náměstí M.G. – Maxima Gorkého. K jeho hlavním dílům patřila kniha Moji Universitěty. Tedy MU – latinsky buď MU nebo M.V. A kdo byl M.G. nemusím snad připomínat. V minulém povídání jsem napsal o dopisu, který napsal generál František Moravec F.M. – přednosta 2.( tedy Dvojky) oddělení Generálního štábu Československé armády před a v průběhu Druhé světové války, kdy se zakládal už prakticky konec SSSR a světového komunismu, – sloužící v té době v M.B. Mladé Boleslavi, jako velitel Divize, ministru vnitra – MV – Noskovi. A napsaná adresa je Jeruzalémská ulice v domě číslo 9, kde žil a pracoval Šimáček pseudonym Bělík. Proč na to upozorňuji? Protože dvojjmení – užití dvou jmen u aktérů – ať už vědomých či nevědomých, bylo podstatou celého toho klíče. Z náměstí Maxima Gorkého – M.G. vede ještě ulice Jindřišská a na druhé straně Senovážná, kde jsem začínal pracovat v budově MV SSM. Za chvíli se dotanu k tomu proč je.

Připomenu ještě ,že na Dvojce sloužil otec v roce 1945 než se stalo 5. pod vedením Reicina. A domovské právo , po připojení Podkarpatské Rusi k SSSR, kdy optoval ,získal v Jindřichově Hradci. ( kde probíhá Poledník) a sloužil ve F.M. Frýdku Místku, než po roce 1948 “ zakotvil“ v Praze. A můj bratranec Karel Gebelt – Havel T. Emigroval po zakladní vojenské službě v Ruzyni do NSR a žil ve F.M. Frankfurtu nad Mohanem, Dvojkou v zemi Hesse, která vznikla v americké okupační zóně 19.09.1945..Před emigrací žil v ulic Mladé Gardy 9 v Praze 7. Nedaleko od nás. Tedy v ulici M.G.

Zvonice se jmenuje Jindřišská věž. A proč se jmenuje Jindřišská věž? Protože jméno získala po Císaři římské říše Jindřichovi II. Tedy Heinrich, Henrymu., Enrico atd. Ale II. A tady se dostáváme k samotnému praktickému smyslu toho celého veledíla. Je nutné upozornit všechny a to bez vyjímky, že příprava probíhala za chodu a založena byla dávno v minulosti. Staletí v minulosti a jen se prakticky po celá desetiletí a staletí přidávala k tomu celému základu další a další významové – především geografické a jmenné názvy, které zůstavájí po staletí neměnné a ani změny režimů – nebo systému ani války se jich nedotknou a když tak jenom provizorně a zase se vrátí původní jména. Tak jak to pamatujeme po pádu komunismu. Například zcela konkrétně pro úplné pochopení příklad z nedávné doby.

Jindřich II. Tedy Dvojka. II římskými a 2 arabskými – jako labuť, například jedna ze dvou anebo obrácená 5. Jako můj rok narození 52 a k tomu v latině 19 – písmeno T. Které má v celé té hře také významné místo. Je ale známo ,že byl ještě jeden Jindřich II. A to byl Anglický král. A žil  později než Jindřich II s věží u nás v Praze. Ten se ,kromě jiného zapsal do dějin tím, že nechal zavraždit v roce 1170 Thomase Becketta – Arcibiskupa z Canterbury. A proč to uvádím ??? No, protože je to číslice 1170. Se kterou se pozorní čtenáři mého webu již setkali. Ano 11.7. byl zavražděn car Nikolaj s rodinou a já jsem se ženil a Jakeš měl projev v Plzni – kterou osvobodil Patton atd.. A začal první let zkušební let B – 2 Spirit Stealth Bombardéru… V roce 1989.

Jakeš který se narodil ve stejný den jako můj otec 12.srpna – nebylo to jako ta legrace kterou si dělali ze mě ti, že Jakeš je můj „otec“. Bylo to přesně obráceně. Jakeš udělal kariéru proto, že se narodil 12.srpna jako můj otec – O.R. světlonoš Meier ( což je Mohorita) Otec byl ukazovatel, oznamovatel, prostě herec a já jao jeho Otisk( vzpomínáte na příjmení velitele Wolframu z londýna, který seskočil do Beskyd a spolupracoval s otcem?) A Bilak udělal kariéru proto aby označil svým původním příjmením mého otce – Gula – koule – 5 – 2. A k tomu Bílý. Vasil. Proto Bilak. Nemáte vůbec ponětí jak to fungovalo…Vzpomínáte si co už jsem mnohokrát napsal??? Geografická místa,jména, osob, míst, řek, pohoří, i firem, a k tomu hra s čísly a daaty narotzení a prolínání jazyků. To vše bylo na pořadu dne. Podle potřeby.

A úplně jasně a zřetelně. 1170 –  koule na konci se změní v kouli ve škole na pětku a je z toho 1775 a je to i rok založení US Army a datum jeho založení je – 14. června na svátek Vasila a 11.07. je 199 den v roce – na narození 19.9. Vasila – tedy mě. 19.09.1952. A římskými je 199 CIC. Tedy Counter Intelligence Corps. Zpravodajská služba US Army. 

A ještě jednou úplně jasně a zřetelně. A US Marine byla založena také v roce 1775 a to 11.10. – tedy s mým rukopisem k nerozeznání – 1170 nebo 1110…

A tomu se říká Military Time. M.T. Ano jako Masaryk Tomáš a president USA Thomas Wilson – s otočeným W – což je také M – tedy také T.M. A Wilsonův vicepresident Thomas Marshall.T.M. A jen pro pořádek připomenu ,že M je stějně tak druhé písmeno v abecedě jako B. Proč tak si ho pozorně prrohlédnětě – malé l. Malé l – jsem teď napsal a teď jsem napsal římskou jedničku I. Malé l – římská I. A je li římská I jednička tak v abecedě jde po ní dvojka. A to je M. Přiřadíme li  k písmenům čísla…

A jediný světový jazyk má jiné jméno pro jméno Thomas, Tomáš, Toma, Tuma. To je ruština tam je to Foma. Tedy Foma Masaryk je stejné jako František Moravec.A pak už jeno Bavoři a Korejci změnili Toma a to na DOMA…

(Foma jako firma na fotografický materiál založená v Hradci Králové, (kde se učil Bilak, krejčím) v roce 1921) a vedoucím tajemníkem KSČ byl celá sedmdesátá léta Tesař.Jako můj otec a Koněv. Původním povoláním Lumberjack…LMB Jack…

Ale zpátky ke věži.

Pro nás je nejzajímavějsší že na věži jsou tři zvony. Nejstarším zvonem na věži je zvon Maria. Tento zvon ulil v roce 1518 ( před pětisty lety) zvonařský mistr Barthlomäus. … Německy. Česky Bartoloměj anglicky Bartholomew. A co je na tom zajímavého ???

Za prvé. Bartholo Maus je zase B.M.

Za druhé Bartholomäus je  angram jména Mohorita Vasil – Mohorita Basil – přesněji řečeno.

Za třetí moje babička Hahn byla Maria a sestra Anna (které říkali v M.B. Moravskoslezských Beskydech Hana, jako Anně/Haně Benešové) – byla druhým ( Dvojka ) jménem  Maria.

Druhý zvon je Jindřich – po Jindřichovi druhém ( Dvojka ). A třetí je Dominik ( to znamená pan) a přelil jej zvonař BellmanB.L.M. zase nebo – Bell ManB.M. nebo V.M. Chceteli. To jsou fakta…zdroje jsou veřejné. Dnes dostupné každému. V minulosti nikoliv.

A ještě se u tohoto místa chvilku. zdržím, než se přesunu do Bartolomějské ulice, k dalším fotografiím a důkazům o tom jak to bylo doopravdy.

V Senovážné ulici, kde jsem začínal úplně první svoji práci v SSM, se otevřel někdy v roce 1972 nebo 1973 jeden vzorový obchod. Ne jen tak ledajaký. Byl to obchod podniku zahraničního obchodu Merkuria. Ano toho podniku kde pracoval otec moji první přítelkyne Mizera/ Miller, kteří žili v Koulově ulic v domě s ministrem obrany Marinem Dzúrem, se kterou jsem prožil v ulicích Prahy 21.srpen 1968. V ulici kde jsem se sešel v roce 1966 s Che Guevarou, který žil chvíli u nás za rohem v ulici Heřmanova Praha 7. Kde žil – v Heřmanově ulici Praha 7- po válce i můj strýc Karel Gebelt – Havel T. A ve stejné Heřmanově ulici Praha 7 žil i můj třídní Svoboda, který mě s s mojí první přítelkyní seznámil.atd.atd.atd. to už je jinde a mnohokrát popsáno.

Proč obchod? Za prvé to byl obchod Merkuria. A pozorní čtenáři mého webu ví, že jsem v Poznámkách číslo dvě, na mém webu uvedl následující. Ve Španělské m městě MURCIA – Mur CIA – před kostelem Sv.Bartholomea, stojí socha římského Boha Merkura instalovaná na tomro místě v roce 1966 při příležitosti Potravinářského veletrhu v Murcia. A jejím autorem je Antonio Campillo Párraga – ano vidíte tam správně paragán, nebo tábor paragánů spolu s campo-campilla. Nebo i PragaPraga. Párraga.Praga…Zadavatelem byla Obchodní komora Murcia. Což je španělsky Camara de Comercio – stejně jako Cámara je fotoaparát…to ale ,až jíindy.

A tato socha – spíše soška, stojí jak před kostelem San Bartholomeo tak i před Palácio de LUISAS. Který je na stejném náměstí. Spíše náměstíčku česky řečeno. A Luisas jsou Ludvík, – jako Svoboda, alei i Luis,Alois,Elwis, Lewis,Lojza atd…A Elwis a Lewis je také Vasil, v naší řeči…jak už dobře víte. A PALÁCIO je přece Palacký , účastník sněmu v Kroměříži odkud byl Ortmar Reidel, jediný účastník operace Benjamin, který na svou misi odlétal 16.04. 1941. Což je po našem 19.09.1991. A je to taky Palecek – V angličtině se háčky nečtou. A Palackého náměstí na Praze 2, kde sídlilo MPSV – Vidíte to tam??? M a PSV – RSV – LSV – VSL – Vasil M.

 

V tomto obchodě jsem si zakoupil v roce 1974 holicí strojek značky Braun. Ano stejné značky jako zapalovač, který věnoval můj přítel Vittorio když jsem za ním zajel do COMO ( JAK, YAK, Jan Amos komenský atd…Jakovlev) v roce 1972 ( Píši jinde). A stejného jména jako generál Braun z moravské větve Rady tří, která s Evženem Erbanem spolupracovala se skupinou ARAP, kde působil můj otec v průběhu Druhé světové války…foto o příslušnosti Erbana ke skupině ARAP jsem uvedl nedávno, z dokumentace-pozůstalosti mého otce.

A to už se dostávám k dalším fotografiím. Tentokrát je to Bartolomějská – Bartholomaus – Vasil Mohorita ulice. Na jedné fotce jsou vidět policejní budovy na jedné straně a naproti nim stojí kostel ,který dal ulici jméno St.Bartoloměje. Svatý Bartholomeus je další důkaz Dvojky. Říkali mu také Nathanel. Jako my jsme byli s otcem Mohorita i Meier, Jako byl Mlynář Miller, Tigrid – Shönfeld, generál Rusov -Ruswurm, generál Rytíř – Richter a kromě toho ještě Otakar takže O.R. jako my s otcem a Otmar Reidl jediný účastník Operace Benjamin atd.atd.atd.

A je třeba i znát další význam sv.Bartoloměje. Byl tzv. stažen z kůže. Na jednom obraze je vyobrazen jak stojí a drží v ruce svoji kůži a v druhé ruce kožařský nůž.Je patronem kožařů. A Žukov byl kožišník. A jeden z výsadků ke konci války se jmenoval KOZINA. Ano jako Jan ale i jako kůže, Kozina. A jeho velitelem byl Vasil Kiš. Ano KIŠ  jako v naší řeči Ivan Stěpanovič Koněv, nebo LX – El Che atd.atd.atd. A víte kdy se Ivan KIŠ velitel výsadku Kozina narodil??? No přece 17.Listopadu. A jeho děti byli, V.M. Jako Mlynáře, např.

A to co ještě přijde v příštím psaní o skupinách vysílaných z Londýna, stejně jako děti Mendělejeva byli V.M. Jako Mlynáře a Kiše. A pojmenovávány byly výsadky podle jeho tabulky prvků. A některé i u DVOU výsadků. Jeden název prvku třeba v latině, nebo v češtině a druhý v angličtině. Každý se na to může podívat na Wikipedii, nebo v příslušné literatuře o našich parašutistech. A možná přestanete už dělit někoho na parašutisty z Východu a Západu.

Vojenské výsadkové operace z obou míst – Londýna a Moskvy podléhaly jednomu klíči. Stanovenému US Army. Ve shodě Tří sester. Proč se sešli představitelé Tří sester na první schůzce v marocké Casablanca??? Morroco – je Vasil – vidíte to tam? A aby bylo jasné ,kdo to celé řídí!!! A skrzevá koho??? Casa Blanca. Bílý dům. Všechno od začátku do konce…Až do konce SSSR a světového komunismu…

A vy co dělátě že to všechno víte nejlépe víte co jsem měl na sobě u Sv.Václava na demonstraci v pondělí 20.listopadu. No přece koženou bundu. Psali to v Mladé frontě. I s tímto detailem. Našel jsem si to a mám to u sebe . Zveřejním to na Facebooku také.

Učitelé by měli do osnov zařadit výklad jednoho českého přísloví, na praktické ukázce toho co se tehdy odehrálo – JÍT S KŮŽÍ NA TRH…( Merkur je Bůh obchodu)

A aby to bylo úplně jasné tak na začátku ulice žil a zemřel významný činovník Sokol , Podlipný. Před válkou. A právě – jako důkaz pro zasvěcené ,že to je správné místo, byla vyslána ze SSSR bílými ruskými vojáky výsadková skupina TYRŠ. V ní působil Ignác Hazucha. Originál jméno parašutisty. Otec měl vystavené jako výsadkář ARAP falešné dokumenty na jméno Emil Hazucha. A teď ten úplný důkaz. Ivan Mohorita se kterým otec utíkal ve skupině 11 československých občanů do SSSR v říjnu 1939 a hranici přešli u Toruně, byl stejné jako otec z místa pod názvém Volové. Ale otec byl z Volové – okresního města a Ivan Mohorita byl z Volové -vesnice u Chustu. A po válce působil Ivan Mohorita celou svoji kariéru poválečnou v Tyršově domě. Jako docent na Fakultě tělesné výchovy a sportu.( a funkcionář Dukly) A byli tedy Sokolové – SoKoL – XL – El Che – nebo a teď zase pozor s o k o l – jako I van s těpanovič k oněv -. A koněv je konev, nebo vaněk, nebo i novak. V zpomínáte na to přání k narozeninám Havlovi v Rudém právu v létě 1989. Pan Vaněk má narozeniny…

A vzpomínáte MIV ? Co je a co to znamená???  Vasil Mohorita Ivan. Taky ,ale Virginia Miliitary Institut. Institu, který absolvoval G.Marshall – G.M. Druhým jménem Catlett. Jak už bylo napsáno Catle 1919 – rok narození mého otce a dobytek – volové, zkrátka a jednoduše řečeno. A proč je to zajímavé kro mětoho co už bylo napsáno? Že za války šéfující Joint of Staff US Army, generál Marshall a pozdější otec Marshallova plánu, byl první ze všech šéfů Joint of Staff v US Army, který neabsolvoval West Point ale, právě VMI. Takže plán měl dvě stránky. Tu veřejnou ekonomickou. A tu tajnou, pod vedením US Army, část, hru, které jsme se zúčastnili i my i ruská bílá armáda toho času sovětská. Která vyvrcholila pádem SSSR a světového komunismu 26.12.1992 na narozeniny mého syna Nikoly/Mikoly/Nikolaje/Nicholase atd…

A nyní k pamětní desce, což je finále a jasné jak vše bylo založeno dávno a dávno před tím než jste vyběhli na Letenskou pláň v listopadu roce 1989.

Na pamětní desce si můžete přečíst pět jmen. První příjmení je Beran. Ano jako moje babička z otcovi strany Anna Beran. A také jako před válkou působící pozdější kardinál Beran dlouhá léta v semináři u sv. Anny.

Druhé příjmení je důležité i se jménem.Jde o tutéž osobu v tomto případě. Florián Bohumil byl první manžel moji matky Ludmila Gebelt. Ano jako kostel na náměstí Míru, kde se ženil v roce 1909 Eduard/Edvars Beneš – Ben – eš- kdy ruské š na hlavu postavené je m – Ben M. Byl Benjamin, tak jako já…v rodině i ve velké politice když začínal, tak jako já. Proto Operace Benjamin.O.B. Otmar Reidl O.R. Světlo kůže. A Gebelt – Havel T.

Třetí příjmení je Komorous. Nemá to nic s tím komorousem co ho pamatujete. To byla zase nějaká hra starých nebo nových struktur. Protože v tomto případě šlo jen a jen o jméno – KoMoRoUS je Vasil M , nebo Masaryk. Vidíte to??? Nebo VasilUS.

Čtvrté jméno je Novák. to už nemusím vysvětlovat. Co je Novak. Výš už jsem o tom psal.Kromě toho mi jednou jako dítěti, když mě zase někdo opruzoval ve škole, co ,, otec odpověděl, že ve Volovén Podkarpatské Rusi je Mohorita něco jako  v Čechách Novák. Ale a teď zase velký pozor!!! Koncem osmdesátých let začal v Praze působit jako velitel české Veřejné bezpečnosti plukovník, později generál Novák. Je uveden i ve výpovědích z vyšetřovací komise k 17.listopadu. Každý může vidět co vypovídal. Ale proč ještě to je zajímavé??? Těsně před tím než jsem abdikoval z předsednictva České národní rady, abych nebyl u přijímání těch stalinistických-normalizačních, vládních návrhů zákonů na upevnění pravomocí bezpečnostních sborů, říká se tomu zákonná opatření předsednictva České národní rady a také to bylo přijato Federálním shromážděním, někdy koncem osmdesátých let, mě oslovil plukovník Novák na jednání Předsednictva ČNR. Zajímal se o to, kterého Mohority jsem syn. Stáli jsme tam o přestávce a on velmi ,ale velmi a to zdůrazňuji velmi zpozorněl ,když jsem vysvětlil, že jsem syn právě toho plukovníka Vasila Mohority z Volové – Jindřichova Hradce, výsadkáře ze skupiny ARAP. Ne plukovníka Vasila Mohority také z Volové, také výsadkáře velitele skupiny Borkaňuk ( vidíte tam Vasil nk – HK.) žijícího ve Svidníku, ne plukovníka Ivana Mohority také z Volové, ale ne výsadkáře ,ale také od Svobody Ludvíka, který utekl s otcem a prošel celou válku, v té době docentem v Tyršově domě.

Pochopitelně jsem o tom s otcem hovořil. generál Novák u něj v Jindřichově Hradci sloužil. Jestli mě pamět neklame,  otec říkal, že mu dělal výkonného praporčíka na rotě a po té přešel k Veřejné bezpečnosti, kde stal ,až, vlastně jejím nejvyšším velitelem v České republice, v hodnosti generála. Nevím jestli se s ním  otec poté co jsem mu to říkal ,setkal. Neptal jsem se a on sám  mi nic k tomu neřekl. Už nebyl , bohužel, čas s otcem hovořit. Zemřel.

A pochopitelně je třeba připomenout jetš jedno významné jméno. KIM Novak. Americká herečka českého původu. Kim jako upravené KIŠ/ z ruštiny poslední obrácené S/ a festival V Koreji a moje setkání s korejským KIM ir Senem v roce 1989. Těsně před událostmi, které navždycky změnily svět…KIM je i KLM – jako letadlo se kterým odlétalo 11 zpravodajců do Londýna…přes Holandsko – Nizozemí, Países Bajas, španělsky…

A kruh se uzavírá…

A už jsme u posledního jména. A to je Růžička. ano jako fotograf Růžička, přítel mojí ženy v době než jsme se spolu my dva seznámili. A co je ještě důležitější Zifčák – Šmíd – Růžička.

Tato tabule, s těmito jmény, byla umístěna na tomto místě právě v souvislostí s celou Operací Benjamin. Organizovanou Třemi sestrami. Je zcela zřejmé ,že komunisté z StB si její výklad upravovali po svém. A jak můžeme vidět na jménu Komorous i po revoluci. A přímo v revoluci tedy zavěšením mého jména na poslední místo na této desce. Proto tvrdím, že já jsem měl být tou obětí ,kterou představoval estébák Zifčák. Svědek Minařík odpovídá ve své výpovědi na dotaz Zifčák Šmíd Růžička, vyšetřovatelům: „Zeptejte se Vykypěla“. Nikdo se ho na to nezeptal…

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *