CESTA DO FINLAND-SUOMI. Díl VII. Poslední pokračování příběhu o podílu „HELSINEK“ na OPERACI BENJAMIN.

280 zobrazení
TiskTisk

Dnes z HELSINEK zase zamířím na jih. Tentokrát ne na ukrajinský KRYM – CRIMEA – TAURUS ale do ITÁLIE. Kdo by nevěděl, že mapa ITÁLIE -T.L. – L.T. má tvar BOTY. Vysoké HOLINKY-BOTY. Jezdecké HOLINKY. Otec měl takové doma. Na slavnostní přehlídky. A i s šavlí.

Vy kteří čtete, tak si vzpomínáte, na jedinečné spojení mezi LOMBARDSKO a BENÁTSKO s rodem HABSBURKŮ a tak i spojení s MEXIKEM. Osobou MAXMILIÁNA mexického císaře, popraveného v QUERÉTARO. Tento příběh je tady na mém webu popsán podrobně. A víte, že QUERÉTARO je QUITAR. Naše slavná paní RETTIG a ještě slavnější švédsko-finská rodina RETTIG, která přesídlila ze švédského GÄVLE do finského TURKU je GUITAR. A ARTEK v tomto případě obojí i ten finský i ten krymský je úplně jednoduše české KYTARA. Co tu ještě nebylo, že před MAXMILIÁNEM byl z vůle rakouského monarchy v čele LOMBARDSKO a BENÁTSKO proslavený velitel českého původu maršál RADECKÝ z RADČE. A ten také v MILANO – LOMBARDY zemřel. Tento příběh vám ukáže o jak velmi sofistikovanou operaci se jednalo.

Jen pro připomenutí v roce 1811 zřídil ALEXANDER I. ruský car na KRYMU, BOTANICKOU ZAHRADU – BOTANICK GARDEN – BOTANIC JARDÍN -vyslov CHARDÝN se jménem NIKITSKY. Návrh na její zřízení mu předložil de RICHELIEU vojenský gubernátor oblasti kam KRYM v té době spadal a prvním ředitelem tohoto zařízení pod názvem IMPERIAL TAURIDE STATE BOTANICAL GARDEN v NIKITSKY se stal CHRISTIAN STEVEN – STEFAN – ŠTĚPÁN – ISTVÁN – ŠTEFAN a tak i malý ŠTEFÁNIK.

Kde se vzaly BOTANIC GARDEN? První a nejstarší na světě je právě v ITÁLII. Je na území které v době jeho podřízenosti Rakousku právě maršál RADECKÝ z RADČE a MAXMILIÁN HABSBURSKÝ z pověření vládce spravovali. BENÁTSKO. O LOMBARDSKO přišli dříve ale na určitý čas jim potom ještě zbylo BENÁTSKO. A protože vy vidíte, že BENÁTSKO je v češtině BEN tedy jakoby i země BENA, víte, proč mě tam hned v prvních dnech ledna 1972 moji italští kolegové ze školy VLKSM v MOSKVĚ vzali z MILANO – COMO – BRESCIA – LOMBARDIA na výlet. Přímo do BENÁTEK – VENEZIA. Byla to v té době moje druhá cesta na Západ. První byla ta s METEOR LIBEN v září – říjen 1969 do BREMEN s BREMEN-HAVEN a HELGOLAND v americké okupační zóně. Severoněmeckého hansovního města když jsem měl i možnost strávit před tím několik hodin v NORIMBERKU. Kde jsem byl před nádražím svědkem mnoha a mnohatisícové pouliční bitky NEONACISTŮ s DEMOKRATY a ve finále i s POLICIÍ. A víte, že jsem ještě ten samý rok 1972 byl v ITÁLII po převratu AUGUSTO PINOCHET v SANTIAGO de CHILE podruhé. To bylo v TORINO v PIEMONTE – ÚPATÍ HORY. Nebo u PATY HORY – H.P. A při této cestě jsem se také stavoval v BENÁTKÁCH. Tedy dvakrát v jednom roce BENÁTKY-VENEZIA.

Ta nejstarší BOTANIC GARDEN je v BENÁTSKU. Zřízena byla na základě rozhodnutí Senátu BENÁTSKÉ republiky. Je spojena s Universitou ve městě PADOVA. A její název je ORTO BOTANICO di PADOVA. Když víte, že ORTO je i TOOR a tak vysloveno TUR anebo je to TO OR – to je OR – OTMAR REIDL a hebrejské KŮŽE a SVĚTLO a tak víte že to je ORTO BOTANICO tedy O.B. OPERACE BENJAMIN. Důležité je vědět, že název města PADOVA je v latině PATAVIUM. Ano vidíte a čtete to správně PATA V.M. Nebo také cesta PATA – PATTY – PATTON a tak i město PILSEN. A VLAJKA – BANDIERA města PATAVIUM je červenobílá. A když si k tomu přidáte TORINO, po našem VOLOVÉ v PIEMONTE na ÚPATÍ HORY tak máte hned před očima celý popis-označení dvou – OTEC a SYN ( to si zapamatujte bude to hrát ještě velmi důležitou roli v dalším příběhu). OTEC a jeho OTISK. O.B. byla zřízena v roce 1545 – MDXLV. Přesně 400 let před koncem Druhé světové války, kdy dojel PATTON GEORGE SMITH do PLZNĚ a maršál RYBALKO P.S., směrem od MĚLNÍKA, pod velením maršál KONEV S.I. (VANEK-NOVAK) do PRAHY a maršál ŽUKOV GEORGIJ KONSTANTIN byl v BERLIN. Stejně jako maršál BERNARRD LAW MONTGOMERY – B.L.M. narozený dne 17. LISTOPADU a vrchní velitel spojeneckých vojsk generál DWIGHT DAVID EISENHOWER. DVAJT – DVOJITÝ DAVID a EISENHOWER-ŽELEZNÝ a HOWER je HOW – JAK a tak je to po našem ŽELEZNÝ JAKISTA. A ze španělského JAK byl můj přítel VITTORIO v LOMBARDY – COMO se to město jmenuje. Samozřejmě je JAK i TUR – SKOT. A i JAKOV – YACOB- SANTIAGO – KUBA – DIEGO a IAGO atd.

Připomínám, možná zbytečně, že samotné české slovo PATA je spojeno v hebrejštině právě se jménem IÁKOV. Syn IZÁKA a REBEKY. To byl ten který se držel při porodu svého bratra-dvojčete jménem ESAU/ESAV za PATU ( hebrejské AKEV -עקב s přidaným písmenem YOD – יעקב které je postavené na hlavu jako naše LI s čárkou na konci – יוד. Anglické PATA – HEEL . A vy víte, že YÁCOB je i JAKOV, JAKUB a tak i české KUBA ale také španělské SANTIAGO a IAGO a DIEGO a anglické JAMES a francouzské JACQUES a JACQUELINA. Ta JACQUELINA KENNEDY k tomu byla i LEE.

Pro můj příběh je zcela klíčové a rozhodující i to, že v O.B. ve městě PATAVIUM je nejstarší rostlinou PALMA vysazená v O.B. v roce 1585. Tedy přesně 40 let – SOROK v ruštině a XL římskými číslicemi po otevření či ustavení zahrady. Ta PALMA má svůj název. Jmenuje se PALMA di GOETHE. Klíčová postava v mém přístavu IOHANN WOLFGANG GOETHE z FRANKFURT am MAIN žijící ve WEIMAR na pozvání vévodkyně BRAUNSCHWEIG. Později tam žil i SCHILLER a LISZT. A místní rodina FALK. PALMA byla pojmenována po GOETHE proto, že ji zmiňuje ve svém díle. Ta se jmenuje METAMORPHOSIS of PLANTS v angličtině a METAMORPHOSE der PFLANZEN v němčině. Knihu vydal v roce 1790 a to vy víte, je i 17.09. a tak i 17.06. datum narození v HORNÍ POČAPLY, MĚLNÍK, mojí babičky HAHN – HON, jménem MARIE dcery TERESIE RILLE z VESELÍ u CHCEBUZE. Plus DVA je to 19.09. a to je datum narození ZÁTOPKŮ a moje. A je to i 16.09. svátek svaté LUDMILY jak se jmenovala moje matka. Také z HORNÍ POČAPLY u MĚLNÍKA. A vy kteří čtete víte, že METAMORPHOSIS je anagram MOHORITA W. H.P. – HORNÍ POČAPLY a HORNÍ POČERNICE a S.I.S. – SECRET INTELIGENCE SERVICE. Kdo a co nám potvrzuje, že to je pravda a určitě to není náhoda? Protože o METAMORPHOSIS napsal povídku FRANZ KAFKA. Česky se jmenuje PROMĚNA. A byla poprvé otištěna měsíčníku Die WEISSEN BLÄTER – M.B. Nebo v překladu BÍLÉ LISTY. Ještě ten samý rok ji vydalo nakladatelství KURT WOLF jako knížku. V povídce dochází k PROMĚNĚ hlavního hrdiny jménem GREGOR SAMSA. Ano vidíte dobře. GREGOR – ŘEHOŘ – zakladatel církve svatého BARTHOLOMAUS, také MOHORITA. ŘEHOŘ OSVĚTLITEL také O.R. ARMENIAN – HAYK. A GREGOR – GRIGORIJ z GEORGIA který mě pozval na srpen 1991 do ARTEK na CRIMEA-KRYM-TAURUS. Kromě jeho rodičů se objevuje v povídce jeho sestra GRETTE. A to vy víte, že je i MARGARETTE – MARGHARET. Ano zase MOHORITA. A také GOETHE postava z jeho FAUSTA. A finále? Soused dvě patra pod námi v ulici SOCHOROVA1391/4. Profesor MUDr. KAFKA. HANUŠ KAFKA a jeho manželka GERTA KAFKA. Oba přeživší HOLOCAUST. Kteří spolu se dvěma dcerami JANA a ZUZANA emigrovali po Okupaci v roce 1968 do Německé spolkové republiky. Jejich třetí dcera KATEŘINA zůstala. A ještě jednou. WEISSEN BLÄTER – BÍLÉ LISTY byl název měsíčníku ve kterém otiskly poprvé povídku METAMORPHOSIS KAFKY. Další soused z našeho domu SOCHOROVA 1391/4, který stejně jako KAFKA po Okupaci 1968 emigroval byl A.J. LIEHM. Ten žil v Paříži. A vydával tam časopis , dvouměsíčník který se jmenoval LISTY – přesněji LETTRE INTERNATIONALE. Ano jako já L.I. – čínská podoba LEE. Moje datum narození zrcadlově – lee – 199. A slavná značka JEANS. HENRY-JINDŘICH DAVID LEE.

Je zřejmé, že sbírka rostlin a dřevin v ORTO BOTÁNICO v PATAVIUM je úžasná. To ale není předmětem mého psaní. Jen ještě na závěr uvedu, že se tam nachází sbírka rostlin z vulkanických kopců v okolí PADOVA-PATAVIUM – COLLI EUGANEI a z oblasti TRIVENETO – okolí BENÁTEK, z TRIDENTSKO – HORNÍ ADIŽE a FURLÁNSKO- JULSKÉ BENÁTSKO.

Aby vše bylo každému čtenáři tohoto příběhu jasné jak to bylo doopravdy, musím zmínit i pár informací o samotném království LOMBARDSKO-BENÁTSKÉM. Byl tedy L.B. jako LABE a ELBE a BÍLÉ a LÍBA a všechny další varianty těchto dvou souhlásek. Na začátku připomenu, že moje přítelkyně ve škole VLKSM v MOSKVĚ z BUENOS AIRES z ARGENTINA, finsky psané ARGENTIINA, se jmenovala příjmením LOMBARDELLI. ALICIA ALCIRA. Krycím jménem ve škole ADRIANA VILLEGAS. Ona byla tedy LOMBARDELLI a já jsem byl BEN. Připomínám i slavnou LOMBARD Street v LONDÝNĚ. Tady velmi podrobně popsanou. Dnes jenom připomenu její umístění u BANK of ENGLAND, BARTHOLOMAUS Street a kavárnu která zde byla otevřena jako první kavárna v LONDÝNĚ pod jménem LLOYD. Ano jako slavný COAL HEAVER – C.H. z LODI WYALUSING z Občanské války v USA. BENJAMIN LLOYD. WYALUSING je WASIL ING. a je to město které v USA založili MORAVIAN BROTHERS. M.B. To už tady ale všechno bylo a podrobně.

Království LOMBARDSKO – BENÁTSKÉ v italštině REGNO LOMBARDO VENETO vzniklo v severní ITÁLII po porážce NAPOLEON BONAPARTE -co skončil na ELBA, na základě rozhodnutí Vídeňského kongresu z 9. června 1815 jako součást Rakouského císařství. Zaniklo roku 1866 když jeho poslední zbytky anektovalo Italské království a zrodila se na mapách komplet BOTA. Lombardská část se skládala z provincií Milano, Como, Bergamo, Brescia, Pavia, Cremona, Mantova, Lodi-Cream a Sondrio. Benátská část se skládala z Benátek-Venezia, Verona, Padova, Vicenza, Treviso, Rovigo, Bellino, Udine. V čele království stál Rakouský císař. František I. a pak Ferdinand I. Dobrotivý a pak František Josef I. Ten měl ale v tomto království místokrále. Prvním místokrálem byl RAINER JOSEF HABSBURSKO LOTRINSKÝ. Ten se narodil v PISA, 30. září 1783 a zemřel 16. ledna 1853 v BOLZANO – BAZILIN. V době kdy byl místokrálem žil v MONZA a zajímal se o BOTANIKU. MONZA je dnes známá především díky jejímu automobilovému okruhu a tak zvaným automobilovým závodům v MONZE. MONZA je i MON a A.Z. Mezinárodní organizace novinářů v Praze v Pařížské ulici, kde pracovala v roce 1989 moje manželka. Hned vedle budovy MSS. Důležité je také to že měl zájem o BOTANIKU. Pro můj příběh je ale důležité to, že jméno RAINER se v mém příběhu již dříve objevilo. A to podrobně. V podobě REINER. To byl ředitel Městské politické školy KSČ v KARLÍNĚ. PhDr. RUDOLF REINER CSc. ten se před LISTOPADEM 1989 angažoval v celé řadě státobezpečnostních aktivit spolu s 13. oddělením ÚV KSČ – státní administrativa, vedená R.H. A také s ideologickým oddělením, vedeným J.J. KOTVA ale v tomto případě JAROSLAV JENÍK. Bylo to také v souvislosti s Akcí KLÍN. Jeho aktivity, ale vyvrcholili po zvolení Karla Urbánka generálním tajemníkem. Stal se jeho blízkým spolupracovníkem a společně bránili celému tomu procesu změn koncem roku 1989. Podle některých informací byl on sám příslušníkem 1. správy STB – Zahraniční rozvědky v jejímž čele stál generál LORENC. A do funkce v karlínské MPŠ ho snad jmenoval Miroslav ŠTĚPÁN-STEVEN-STEFAN. Proč je to ještě důležité se dozvíte při dalším čtení tohoto příběhu. A co proč se tehdy na scéně objevil název KLÍN se dozvíte, zase v dalším pokračování. Ne, nemělo to nic do činění s tím co ta Operace navenek představovala. Ti lidé tam nemohli dělat vůbec nic. Ale tím názvem se informovalo, že OPERACE BENJAMIN pokračuje úspěšně tak jak má. Byla to informace v OPERACE BENJAMIN. Nic víc a nic míň. KLÍN je totiž v ruštině slovo BAŠMAKI. A stejné slovo se používá i pro BOTY. V příštím pokračování si budete moci přečíst, že první film v historii filmu pro DĚTI ve třicátých letech v SSSR vůbec, se jmenoval překladu do češtiny O.B. OTRHANÉ BOTY – RVANYJE BAŠMAKI. Ale to bude příště. Včetně hrozných tragických událostí, které OPERACI BENJAMIN z důvodu vytvoření tohoto informačního systému, tehdy před vypuknutím Druhé světové války provázeli.

Dalším místodržícím – generálním guvernérem v LOKMBARDSKO BENÁTSKÉM království byl maršál RADECKÝ. Josef Václav Antonín František Karel hrabě RADECKÝ z RADČE. Ten se narodil dne 2. listopadu 1766 na zámku TŘEBENICE, německy pravděpodobně TREBNITZ. Zemřel dne 5. ledna 1858 v MILANO, LOMBARDY – M.L.. Český šlechtic a slavný rakouský vojevůdce. Proč RADECKÝ a RADEČ – DR. ČE – CHE a tak vlastně RADEK se dozvíte za chvíli. Víte, že 1766 je i 1919 a 1991. A když se vrátíte k poslední větě předchozího odstavce tak jen zmíním jméno RADEK. Je to jeden z těch kterého se ta věta týká.

A dalším, tentokrát ve funkci místokrále, byl jak již dobře víte velmi podrobně popsaný v celém jeho životě v předcházejícím příběhu MAXMILIÁN HABSBURSKÝ. Mexický císař který byl popraven v QUERÉTARO.

Protože již dobře víte, že součástí celého toho mého příběhu je i značka SHAKESPEARE WILLIAM – VILÉM a tak i B.L.M. a vlnící se nebo třesoucí se anebo kmitající OŠTĚP – SHAKE SPEAR a jeho „reprezentantkou“ v mém příběhu je DANA ZÁTOPEK manželka EMIL ZÁTOPEK oba narozeni dne 19. září 1922 jako já 19. září v 1952 a oba bytem v domě v TRÓJA u ZOO a BOTANICK GARDEN a vinice svatá KLÁRA-CLARA a TROJSKÝ ZÁMEK, je třeba napsat, že oblíbená místa velikána světové literatury v jeho příbězích odehrávajících se v ITÁLII byla města VERONA a MANTOVA a samotná PADOVA – PATAVIUM. Tedy města v pozdějším LOMBARDSKO BENÁTSKÉM království Rakouska. A tak VERONA V. a MANTOVA M. a k tomu PATAVIUM tedy JAKOV-JAKUB ale i zdrobnělina ruského JAKOVLEV – JAK EŠ. A tak V.M. a PATA V.M. Ve VERONA se odehrává příběh DVA ŠLECHTICI Z VERONY. Příběh o krásné ale zlé KATEŘINĚ a její sestře BLANCA – BÍLÁ se odehrává v právě PATAVIUM. Na SICÍLII se odehrává jeho ZIMNÍ POHÁDKA se vzpomenutým krajem BOHEMIA. A komedie MNOHO POVYKU PRO NIC se odehrává v sicilské MESSINA. Ano v té MESSINA kam spěchal generál GEORGE SMITH PATTON ve své dobrodružném klání a soutěžení s generálem BERNARD LAW MONTGOMERY. Po vylodění na SICÍLII kterou také kdysi obývali NORMANÉ. A tak nejenom NORMANDIE na severu FRANCIE byla dobyta Spojeneckými vojsky ale i kraj kdysi vládnoucích NORMANŮ na SICÍLII. PATTON GEORGE SMITH který se narodil 11.11. (1885) a dobyl MESSINA dne 17. SRPNA, v den výročí křtin mého otce na METER přepsaného na VASIL. Samozřejmě, že po našem je MESSINA i naší hebrejštinou HA MSS a tak i HA SSM. V azbuce MCC – CCM. A přímo v BENÁTKY – VENEZIA se odehrává KUPEC BENÁTSKÝ – THE MERCHANT of VENICE – opět M.V. v hebrejštině HA SOCHER MVENECIA – הסוחר מוונציה. Ano vidíte dobře SOCHER a tak i SOCHOR a SACHAROV. Druhá byla OTHELLO – MOUŘENÍN BENÁTSKÝ – M.B. který je ještě ke všemu MOUŘENÍN – ČERNÝ anebo počerněný jak bývá každý den HORNÍK po práci, nebo ČERTI co žijí v podzemí. V této hře je i postava IAGO což je zase JAKOV – SANTIAGO – JAKUB a KUBA. A EMILIE, jako EMILIE JINGMANN a zase BIANCA-BLANCA-BÍLÁ a pochopitelně DESDEMONA manželka OTHELLO a dcera BRABANTIO. A vy kteří čtete víte, že DESDE MONA je ve španělštině někdo kdo je DESDE – Z MONA. Z nakladatelství českého svazu žen v letech totality. Z MONA byl největší časopis pro ženy VLASTA – PATTY – TRISHA. Hra OTHELLO byla poprvé hrána dne 01.11. 1604 v LONDÝNĚ. Ano 0111 a tak 1775 a 16.04. datum dne kdy seskočil z letadla vypraveného z ANGLIE OTMER REIDL OPERACE BENJAMIN. I 11.01 a 17.01. a 11.10. a 10.11. a 17.07. a 11.07. A proč je i toto pravda ? Protože WILLIAM SHAKESPEARE zemřel v roce 1616 a vy víte, že můj otec se narodil v roce 1919. Což byl i rok plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. A finále? Londýnské divadlo SHAKESPEARE WILLIAM se jmenovalo a to nově zbudované na skoro stejném místě v dnešním LONDÝNĚ se jmenovalo a jmenuje THE GLOBE – GEBELT. Ano jako můj děda KAREL a praděd VINCENC a prapraděd. BRABANTIO je i v naší řeči BALABÁN TIO – strýček BALABÁN. Třeba ten ze TŘÍ KRÁLŮ. Nebo nějaký STRÝČEK z nyní ve Španělsku vládnoucího rodu TIO BOURBON. Španělsky také BORBÓN. Prvním králem Španělska po odcházejícím FRANCO FRANCISCO byl BORBÓN JUAN CARLOS I. Ten se narodil 5. ledna v ROMA ITALY. Stejný den jako moje dcera KATEŘINA. A den kdy zemřel v MILANO LOMBARDY později ITALY maršál RADECKÝ z RADČE.

Kromě měst, která jsem navštívil skutečně a reálně v letech 1971 a 1972 v LOMBARDSKO BENÁTSKÉM království MILANO, COMO, BRESCIA, BENÁTKY – VENEZIA jsou v tomto bývalém království Rakouska ještě DVĚ místa ve kterých jsem nikdy nebyl ale vlastně byl. Je to CREMONA a CREMA. Ano vidíte dobře CRIMEA – CREMA a CREMONA. KRYM-TAURUS a KRÝM – CREAM a tak i náš slavný SMETANA BEDŘICH. H.S. – HUDEBNÍ SKLADATEL z LITOMYŠL – L.T. WASIL. Který jak bylo napsáno minule jezdil i do ŠVÉDSKA a GOETHEHO a SCHILLEROVA WEIMAR-VÝMAR. Tam jezdil za LISZT FERENC. Rakouský MAĎAR. Ke kterým se sám hlásil. Nárok si na něj ale dělají i SLOVÁCI a NĚMCI. Ano je to ten co jezdil až do HRADCE nad MORAVICÍ – OPAVA. Spolu s BEETHOVEN LUDWIG z BONN na řece RHEIN-RHÓNE. Proč je to pravda ? V italské CREMA se narodil slavný italský KONTRABASISTA. Dirigent a skladatel. Je považován za nejlepšího kontrabasistu všech dob. Já znám ještě jednoho BASISTU. Na KYTARA – ARTEK – QUERETARO – RETTIG tak zvanou BASU hrál a ještě hraje MCCARTNEY. Ano MCC – CCM a MSS – SSM. A k tomu zbyde TORNI, nebo TURNO nebo TORNO atd. Z BEATLES-BEETLES-BROUCI-BUG- ŽUK. Pak znám ještě jedno baskytaristu. A tím jsem byl já . V MOSKVĚ ve škole VLKSM jsem hrál v naší bezejmenné kapele na basovou kytaru. Ta je čtyř strunná. I.V. IVAN a VÁCLAV a ION a VASILE a IVAN a VASIL. To znáte. Všimli jste si že jsem ještě neuvedl jméno slavného rodáka kontrabasistu z CREMY nebo CREMA? Ano, schválně! To nejlepší na konec. Byl příjmením BOTTESINI a studoval v MILANO -B.M. Jak říkají na Kroměřížsku BOTY – BOTE anebo BAŤE SYNI. BAŤOVO SYNI. To byli ti DVA ve vedení KSČ – JOZEF LENART za SLOVENSKO a MILOUŠ JAK EŠ za ČESKO. Odchovanci BAŤOVO fabriky. ODCHOVANCI BAŤI – O.B. BOTASINI. Nebo španělské SIN BOTTE – SIN ZAPATOS – BEZ BOT a to je české BOS. Naší hebrejštinou – SOB – STRATEGICKÁ OPERACE BENJAMIN. A jsme zpět o BOTNICK záliv ve Finsku a Švédsku a u BOTNÍK a BOTANICK a BOTIČ a BOTAS atd. A SHOES a BOOTS a BOATS a BATINKY a SAPAGI a BAŠMAGI a TUFLI a ČEREVIKY a ČOBOTY. SAAPPAAT – vyslov SÁPAT.

Když píšu ukrajinské slovo ČOBOTY pro BOTY tak musím zmínit další příhodu z naší OPERACE BENJAMIN. Je to jako slovenský dotaz „ČO BOTY“? Když potkáte někoho bez BOT a je BOS. Ne? Můj kolega z pokoje na koleji ve škole VLKSM v MOSKVĚ se pár let po našem návratu ženil. Bylo to v zámečku v LIBEŇ hned vedle SOKOLOVNY METEOR. Šel jsem mu za svědka. Svatební hostinu měli v restauraci HAMBURK na SOKOLOVSKÉ třídě. Vlastně obrazně řečeno v ÚSTÍ LABE – UL. Pak jsme jeli k nim domů a slavili jsme. Z nějakého divného a nevysvětlitelného důvodu jsem měl přání najednou z ničeho nic tu oslavu opustit. Jediné vysvětlení, kromě těch nadpřirozených je to že na mě dolehla ta oslava svatby. Protože já jsem se svojí vyvolenou nemohl být. Právě svatba toho kolegy ze koleje ve škole VLKSM mně asi vrátila zpět k mé ALICIA ALCIRA LOMBARDELLI ze školy. Nějaká beznaděj a bezmoc s tím moci něco udělat. A já jsem se probral k vědomí až na zastávce autobusu na sídlišti v Bohnicích jen tak bez bot. Byl jsem BOS a na nohou jsem měl jenom rusky NOSKI. Ruce v kapsách. A tak jsem se vydal zpět do toho paneláku a vzal si tam sako a boty a odešel jsem již doopravdy na cestu domů řádně vybaven.

A finále? Město CREMA je na řece SERIO. Víte co je také „SERIO“ ? To je ve španělštině dotaz jako náš v rozhovoru vedeném dotaz “ VÁŽNĚ?“ nebo „SKUTEČNĚ?“. Takové to anglické „REALLY?“ Řeka SERIO se vlévá do řeky ADDA. A víte čím ještě kromě skvělé hry na KONTRABAS se zapsal BOTTESINI do dějin hudby? Řídil světovou premiéru AIDA. Tehdy v CAIRO-KÁHIRA. Bylo to na štědrý den 24. prosince roku 1871. VERDI a BOTTESINI byli přátelé od doby kdy se setkali v BENÁTKY-VENEZIA. A proč je to všechno pravda ? V němčině je to španělské a italské SERIO slovo ERNST. Ano jako teta ERNA – ERNESTA sestra tety AURÉLIE a EMILIE a hlavně jako ERNESTO GUEVARA de la SERNA. EL CHE. A ERNST BRAUNSCHWEIK. Manžel dcery WILHELM II. kterým byli na svatbě v BERLIN roce 1913 i NIKOLAJ II. a GEORGE V.

A proč ještě je to pravda? V okrese CHRUDIM – DR.M.CHE kde měli svoji posádku výsadkáři ČSLA se nachází město SKUTEČ. V minulosti bylo známé rozsáhlou těžbou kvalitního KAMENE. To by bylo málo pro spojení s OPERACÍ BENJAMIN. A tak zde byla vystavěna v roce 1963 výrobna OBUVI. Pod mezinárodně známou značkou BOTAS v O.B. OBUV – BOTANA. BOTAS je španělské slovo pro BOTY ale ještě jedno je ZAPATAS – jako vůdce dalšího povstání mexického lidu ZAPATA – BOTA. Ten byl EMILIANO, důležité jméno v mém příběhu. A další spojitost s mým příběhem je i to, že u SKUTEČ bylo po vzniku Československa vybudováno Vojenské letiště. A proč to nebyla náhoda? SKUTEČ má několik sídelních lokalit. LAŽANY, jejichž název je nápadně shodný s LOŠANY u KOLÍNA odkud pocházel plukovník JOSEF MAŠÍN, jeden ze Tří králů. Dalšími sídelními lokalitami jsou samotná SKUTEČ a ještě PŘIBYLOV. PŘIBYL byl můj kolega ve studiu na VŠP v Praze. Byl předseda ZO KSČ ročníku. To znamená v takovém stranickém ústavu byl nejvýznamnější osobou. Byl ze ŽĎÁRU. A vybral mě na cestu nejlepších posluchačů ročníku na cestu do BULHARSKA. Samozřejmě, že jsem zase nebyl z nejlepších, ale HOLY SPIRIT to tak prostě chtěl. A tam jsem mu u skleničky dobrého bulharského červeného vína Býčí krev nebo koňaku Pliska či zbělené jak mléko Mastiky ze žertu zpíval staropražskou písničku „Byla tam jeden civil – Emanuel Přibyl“. On byl ale ve skutečnosti JIŘÍ.

Také připomenu dědu KAREL GEBELT. Ten bojoval na italské frontě. Kde? To se asi už nedozvím.

A tak se dostáváme od dalších BOT k další BOTANICK GARDEN – ORTO BOTÁNICO. Tentokrát v Praze. O zřízení Botanické zahrady v Praze usiloval již od roku 1752 první profesor lékařství a botaniky na Univerzitě Karlově SCOTTI de COMPOPSTELLA. Ano byl SCOTTI jako množné číslo v češtině pro obyvatele SKOTSKA – jsou to SKOTI. Nebo i SKOTOVÉ. Jeden je SKOT. Samozřejmě ne TUR. Jeho příjmení bylo COMPOSTELLA. To je španělské slovo pro MILKY WAY ( M.W.) česky MLÉČNÁ DRÁHA. A je také názvem slavného a místa ve Španělsku. Které jsem pochopitelně navštívil. SANTIAGO de COMPOSTELLA. SANTIAGO je JAKUB- KUBA -JAKOV a další před chvílí podrobně zmiňované jméno. SANTIAGO de COMPOSTELLA je svatým patronem Španělska. Uchránil jej prý několikrát před MAORY – MAURY. Říká se mu také MATAMOROS ( M.M.) – MAUROBIJEC (M.B.).

Zahrada byla ale zřízena až později. Bylo to v období po té v PATAVIUM – PADOVA – BENÁTSKO ale před tou v NIKITINSKY na KRYM-CRIMEA-TAURUS. Osvícenská císařovna MARIA THERESIA (zase MOHORITA R.S. – L.S. – L.C. – EL CHE a moje babička a prababička MARIA a THERESIA-RILLE) rozhodla o jejím zřízení v klíčovém roce mého příběhu. V roce 1775. Ano ve stejném roce jako byla v PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA zřízena 14. června (14.06) 1775 US ARMY. Na svátek VASIL a ROLAND a o mnoho a mnoho let později datum narození ERNESTO GUEVARA de la SERNA. Ten samý rok byla zřízena i US NAVY a to dne 13. října (13.10.) 1775 a také US MARINE a to dne 10.11. (10.11.) 1775. Zahrada se nacházela v prostoru zahrady MICHNŮ z VACÍNOVA (M.V.) na SMÍCHOVĚ. Prakticky v těch místech kde se dnes nachází v jednom z předcházejících příběhů velmi podrobně popsané náměstí 14. ŘÍJNA a vedlejší Dienzenhoferovi sady. Ohraničené dnes ulicí K BOTANICE která si zachovala až do dnešní doby svůj název připomínající právě ta místa kde první Botanická zahrada v Praze stála. Jenom pro připomenutí je to zhruba prostor mezi dnešními ulicemi K BOTANICE, PRESLOVA a MATOUŠOVA. A vy víte co je BOTANIKA a vzpomínáte, že PRESL je i záměnou písmene PREIS, jak se jmenovala moje prababička ANNA rodným příjmením. A MATOUŠ je i kolega z OV SSM PRAHA 5 v ulici PRESLOVA u náměstí 14. října a tak i NEPTUNA příjmením MATĚJÍČEK a můj velitel roty v kasárnách Jiřího z Poděbrad v Litoměřice VÚ 6174, 7. spojovací pluk příjmením MATIÁŠEK zvaný MATES. ŠTEFSKÁ neboli KOUNICKÁ zahrada byla k Botanické zahradě připojena v roce 1835. A po roce 1919 byla pojmenována další blízká hlavní třída jménem M.R.S. ( WASIL) ŠTEFÁNIKA. Slovenský politik, generál francouzské armády astronom a pilot. Prvním jménem MILAN. Druhým jménem RASTISLAV. To jméno tu ještě jednou bude úplně na konci tohoto příběhu. KOUNICE jsou i koleje v BRNĚ ale také dříve popsané a vzpomenuté KUNÍN a KUNOVICE. Připomínám i ulici LESNÍ která je v těsném sousedství míst kde stála tato BOTANICKÁ zahrada a kde žil později ALBERT EINSTEIN. Paní oslovovaná ŠTEFKA byla i jedna z návštěvnic v tom velkém domě KAREL KARAS ve STARÉ HAMRY. Kam jsme jezdívali. Nevím odkud byla, ani ke komu patřila. Jen se pamatuj, že tam s námi bývala i ŠTEFKA. Samozřejmě i lounský rodák ŠTĚPÁN MIROSLAV. ŠTĚPÁN BENDA od nás z domu v SOCHOROVA. A generál STEFAN BUNZÁK z VOLOVÉ. A STEVEN první ředitel BOTANICK GARDEN NIKITINSKY na KRYM-CRIMEA-TAURUS.

Prvním ředitelem této první pražské BOTANICKÉ zahrady byl JOSEF BOHUMÍR MIKAN. Byl tedy PEPA a to vy již dobře víte, že dvě P jsou dohromady složené B. A tak byl i B. B. M. A víte, že jméno BOHUMÍR je česká informace o tom že „R“ je skutečně i „L“. Podle modelu – BOHUMIL – BOHUMÍR. Mají tedy v mém příběhu stejnou hodnotu, nebo váhu. Prostě jsou shodná. A vy víte, že první manžel mojí matky byl BOHUMIL a první manžel mojí sestry byl BOHUMIL. Po B.M. se stal ředitelem zahrady VINCENC FRANTIŠEK KOSTELECKÝ. A vy víte, že můj pradědeček byl VINCENC, to byl právě manžel prababičky ANNA PREIS. A že V.F.K. je i F je P a to je i R a tak je to i L. A tak jeho iniciály byly také V.L.K. – VASIL nebo WULFF a WOLF a LOBO a SUSI. A víte, že můj otec byl odveden do československé armády v BUZULUKU dne 30.03. 1943 v den výročí narození VINCENC van GOGH. A narození FRANTIŠEK – FRANCISCO GOYA de LUCIENTE de FUENTETODOS. Byl to také den výročí úmrtí KAREL MAY. A tak si srovnejte iniciály VINCENC FRANTIŠEK KOSTELECKÝ – V.F.K s „iniciálami“ křestních jmen těchto tří známých osobností – VINCENC – FRANCISCO – KAREL – V.F.K. Vy kteří si pamatujete skutečně všechno si vzpomínáte co jsem psal dříve, že předsedou SSM u pražské SNB a tak i pražský funkcionář SSM byl v době kdy jsem studoval Vysokou školu politickou VÁCLAV ZÁKOSTELECKÝ. Popisoval jsem tady jeho a moje vztahy s MIROSLAV ŠLOUF. Ale to je zase jiný příběh. Nyní je důležité to že byl V.Z. – VOJENSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ a VINOHRADSKÁ ZÁLOŽNA a k tomu to potvrzovalo ještě to ZA KOSTELECEKÝ. ARMÁDNÍ ZPRAVODAJSTVÍ je KOSTELECKÝ. Tedy V.F.K. -den 30.03.(1943) odvod do československé armády – tedy můj otec a tedy i jeho OTISK a to jsem byl já. Protože já jsem byl z vojenské evidence přeřazen do zálohy také 30.03. (1976). Přesně 33 let po tom. A tak jen zbývá dodat že můj bratranec a přítel PETR GEBLT se oženil s V.H. dne 03.03. (1973) V interhotel JALTA. Kde pracoval můj strýc KAREL GEBLT II. Vedle průchodu JALTA se slavnou rybí restaurací a bufetem, které vlastnil pan VAŇHA. Ten přijde na řadu za chvíli a proto to příjmení připomínám. Otec mě tam vodil jako malého kluka na FISCH and CHIPS. HENDRICH srovnej s HENDRIX JIMMY (JAKOV-JAKUB) slavný KYTARISTA, který v mládí vstoupil na vlastní žádost do US ARMY v FORT ORD (!) O.R. a poté výsadkář u slavné 101 (C.I. – EL CHE) výsadkové divize, která má ve znaku OREL BĚLOHLAVÝ – O.B. a také je to EL O.R.- BÍLÁ HLAVA – H.B. Proslavila se ve WWII. OBLÉHÁNÍM BASTOGNE – O.B. Proč to ale srovnávám HENDRICH -HENDRIX ? V červnu 1972 když odjížděli moji italští přátelé ze školy VLKSM v MOSKVĚ zpět domů mi VITTORIO z COMO – JAK věnoval z ničeho nic fotku JIMMY HENDRIX. Neměl jsem ani ponětí proč zrovna fotku tohoto kytaristy. No dobrý kytarista jsem určitě nebyl a tak to mohlo znamenat pouze to spojení se slavnou 100 – C.I. – EL CHE výsadkovou divizí s OREL BĚLOHLAVÝ ve ZNAKU – OB. – OPERACE BENJAMIN. Nic jiného mi tehdy nedal. Fotku HENDRIX JIMMY. A nezapomenutelný večer v luxusní a jedinečné papalášké GEORGIAN restauraci v MOSKVĚ u TVER. O tom tu také byla řeč. A ještě bude v dalším příběhu. ARAGVI se jmenovala. Jako jedna gruzínská řeka s délkou toku 66 km. Vzniká soutokem BÍLÉ a ČERNÉ, které pramení na jižních svazích Velkého KAVKAZU. A vlévá se do KURY. Řeky jménem KURA. Proč mě pozvali právě tam on s druhým italským kolegou se také dozvíte v příštím příběhu.

BOTANICKÁ zahrada byla zasažena ve dnech 2 a 3. září 1890 velkou povodní. Z tohoto důvodu a také z důvodu uvolnění prostoru pro další industrializaci a výstavbu SMÍCHOVA byl přeložena na druhou stranu řeky. Na SLUPSKOU STRÁŇ. SLUP je název pro pasti či pomůcky pro chytání ryb. A také je tam ulice NA SLUPI. Dnešní název je BOTANICKÁ ZAHRADA UNIVERZITY KARLOVY. A vlastníkem je PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UK.

SLUPSKÁ zahrada byla původně pustá stráň kde začala s výstavbou skleníků v roce 1882 Česká společnost pro zvelebování zahradnictví. Po roce 1890 pozemek odkoupily pražské univerzity. Německá i česká společně. A v roce 1895 pozemek odkoupil Rakousko – uherský stát s cílem vybudovat zde BOTANICKOU ZAHRADU. V souvislosti s tím byl v ulici BENÁTSKÁ č. o. 2 vystavěn český BOTANICKÝ ÚSTAV. A v ulici VINIČNÁ č. o. 5 byl vystavěn německý BOTANICKÝ ÚSTAV – BOTANISCHES INSTITUT. Spojenecký nálet na Prahu dne 14. února 1945 zcela zničil německé skleníky a poškodil české. Německé skleníky nebyly již po válce obnoveny a české byly v letech 1945-1949 zcela přestavěny. V roce 1977 byly části BOTANICKÉ ZAHRADY rozděleny na jednotlivá odborná oddělení. Součástí expozic je významný unikátní exponát JINAN DVOULALOČNÝ,GINKGO BILOBA cv. PRAGA, který je obří BONSAI ve stáří okolo 130 let. V zahradě je i jedna z METASEKVOJÍ dovezených do EVROPY a další dřeviny.

Spojenecký nálet dne 14. února jsem již dříve velmi podrobně popisoval. Dnes jenom připomenu, že není náhoda, že zničil německé skleníky a české pouze poškodil. Piloti se nepletou. Při té příležitosti jenom připomenu ,že se moje tchýně VLASTA-PATTY-TRISHA SVOBODA/BOUDNÍK narodila dne 7. února. Tedy 14 děleno DVĚMA. A přímo dne 14. února, ale v roce 1955 se narodila moje sestřenice ALENA/ALICE/ÁJA BARANNIKOVA. Samozřejmě, že i všímáte, že v roce velmi důležitém v mém příběhu začala přestavba zahrady – 1977. Sídlí na DVOJCE. Přemístěn sem byla z PĚTKY – 2/5. Jedno jest.

Samozřejmě, že jste zaznamenali kde byly vystavěny B.Ú. a B.I. bylo to v ulici BENÁTSKÉ a VINIČNÉ. Obě slova patří k těm nejdůležitějším v mém příběhu. Co je ale zcela rozhodující je popis samotné ulice kde má BOTANICKÁ ZAHRADA UK sídlo. Je to ulice NA SLUPI. Směrem od BENÁTSKÁ a dolu k VLTAVĚ směřující TROJICKÁ ulice je to hned právě BOTANICKÁ ZAHRADA. Další ulicí kterou ukončuje je ulice APOLINÁŘSKÁ. Tam na rohu stojí kostel PANNY MARIE SEDMIBOLESTNÉ a KAPLE svaté TEKLY. dále je to klášterní kostel PANNY MARIE SEDMIBOLESTNÉ a za ním klášter ALŽBĚTINEK v PRAZE. Na druhé straně ja malá ulice VINAŘICKÉHO a hned za stanicí ALBERTOV je to ulice BOTIČSKÁ. Po pár metrech je to další ulice – prostranství ALBERTOV a naproti ní ulice SVOBODOVA. Na rohu ALBERTOV a NA SLUPI je REVMATOLOGICKÝ ÚSTAV a za ním kostel ZVĚSTOVANÍ PANNY MARIE NA TRÁVNÍČKU. Pak je to zase zastávka ALBERTOV a dál ulice HORSKÁ. Na konci ulice NA SLUPI je ještě VINICE ALBERTOV. Tam překračuje ulice BOTIČ a prakticky končí ulicí SEKANINOVA a OSTRČILOVO náměstí.

Právě dostáváte odpověď proč bylo shromáždění organizované neoficiálními organizacemi studentů a SSM dne 17. LISTOPADU 1989 právě na ALBERTOVĚ. Byla to pochopitelně informace pro, jak já je nazývám TŘI SESTRY. A všechny do OPERACE BENJAMIN zapojené DVOJKY z Východní i Západní Evropy. Jako důležitý mezistupeň informací ke konečnému cíli v roce 1991. Pádu SSSR a světového komunismu.

Takže je to BOTANICKÁ ZAHRADA – BOTAS a BOTINKY a BOTY a končí BOTIČEM. BOTIČ se píše BOTIČ ale bývaly prý časy kdy se psalo i BOTYČ. Ten je přímo pod ulicí NA SLUPI a SEKANINOVA a OSTRČILOVO náměstí – S.O. – STRATEGICKÉ OPERACE. A nyní pozor vy kteří čtete a rozumíte víte, že byla také samotná OPERACE SEKANINOVA – MLETÉ MASO – OPERATION MINCEMEAT. Její hlavní hrdina byl Z WALES. ale to už tady také všechno bylo a podrobně. Jak pořád pekli babička MARIE s dědou JOSEF BOUDNÍK v BEROUNĚ v ulici BRIGÁDNICKÁ u SOKOLNICKÉ a SPOJOVACÍ v KOMAROV sekanou. A tchýně mě to vyprávěla dnes a denně když byli s tchánem v Praze z AFGHANISTÁN KABUL nebo z BARMA MYIANMAR na dovolené. Tchýně říkala „FAŠÍRKA, zase byla FAŠÍRKA“. Top je i FASILKA – VASILKA“.

Víte, že první zahrada byla na PRAZE 5 – PĚTKA a tato je druhá na PRAZE 2 – DVOJKA. Obě jsou postavěním na hlavu stejné číslice – 5/2. Aby nechybělo další důležité číslo kde je v Praze další BOTANICKÁ ZAHRADA a to je PRAHA 7 – TRÓJA, je tam v ulici NA SLUPI kostel PANNY MARIE SEDMIBOLESTNÉ. A vy víte, že číslo 7 je důležité pro to, že je 7 dnů v týdnu, ale je důležité i proto, že v mém příběhu spojuje SEDMIČKA celou řadu míst, která byla podrobně popsána v některých dřívějších příspěvcích. Je to i místo mého bydliště. I bydliště mého OTISKU mého otce VASIL-METER a mého OTISKU syna NIKOLA. I místo bydliště moje. V SOCHOROVA v H.B. Dvě ulice na ALBERTOV – NA SLUPI jsou spojeny přímo s VÍNEM – VINIČNÁ a VINAŘICKÉHO a tak i s VINOHRADY výše na DVOJCE a vinicemi svatá KLÁRA-CLARA-KLARISKA ANEŽKA v TRÓJA. U BOTANICKÉ ZAHRADY. A s HROZNATÍN LUDVÍKA SVOBODY v okrese TŘEBÍČ. A ve VINIČNÉ ulici také přednášel za svého pobytu v Praze ALBERT EINSTEIN. BENÁTSKÁ je zřejmě zcela jasná BEN – Tak je to i ulice BENŮ. Stojí tam KAPLE svaté TEKLY. A vám to určitě připomíná nejoblíbenější nápoj v MEXICO – zemi úzce spojené s mým příběhem. TEKILA. Proč si to dovolím tvrdit? V Čechách prý nikdy nepatřila svatá TEKLA mezi oblíbené světce. Přesto jí kromě této kaple v ulici NA SLUPI byl vystavěn kostel v obci VODKA. Další kaple je v obci BABÍ, dnes součást TRUTNOVA. Ta byla vybudována asi v roce 1753. Tak má svatá TEKLA dvě kaple a v obci VODKA kostel. Náhoda to není proto, že tato obec česky VODKA je slezská obec WÓDKA. Je dnes na polském území u města HLUBČICE-GLUBCZYCE nedaleko od města v mém příběhu velmi důležitém a to je OPAVA. V době stavby kostela svaté TEKLA bylo toto území VODKA součástí českého státu. Proč je to pravda? Na hřbitově u kostela svatá TEKLA je čistě český náhrobek katolického kněze LELEK CYPRIAN – L.C. – EL CHE. Náhoda to není proto, že v našem domě v ulici SOCHOROVA 1391/4 žila L.C. LENKA CYPRIAN. CYPRIAN je i slovo spojené se slovem MĚĎ – CUPRUM. Která se těží ve velkém v CHILE – L.C. Byl to obor ve kterém pracoval můj přítel MOISÉS LA BRAŇA MENA. A je to i KYPR ostrov na kterém jsem byl vůbec na své první zahraniční cestě ve funkci předsedy Českého vysokoškolského ústředí SSM. Kde v té době náhodou pracoval můj kolega z vojny jak se říká. Příjmením jako křestní jméno otce HUSÁKA AUGUSTINA. Byl NIKODÝM. A finále? LELEK byl jeden z nejvýznamnějších vysokoškolských funkcionářů SSM. Byl dlouholetým členem Československého ústředí vysokoškoláků. Vystudoval na DVOJCE. Byl lékař. Jako KRIEGEL a CHE GUEVARA a KAFKA. Ale také jako další spojka mezi OPERACÍ BENJAMIN a mým příběhem. Tím byl profesor TOMÁŠ TRÁVNÍČEK. A to je další kostel NA SLUPI – PANNA MARIE NA TRÁVNÍČKU. Náhoda to není proto, že profesor TRÁVNÍČEK vykonával stejnou funkci jako MUDr. KRIEGEL. Byl v čele NÁRODNÍ FRONTY, ale té normalizační. Patřil ke generaci českých studentů odvlečených 17. LISTOPADU 1939 do koncentračního tábora ORANIENBURG-SACHSENHAUSEN. Jeho dcera KATEŘINA byla funkcionářkou na střední škole WILHELMA PIECKA v ulici WILHELMA PIECKA číslo 2. u nás na DVOJCE. Budova gymnázia byla vlastně na rohu ulice a náměstí MÍRU vedle Domu železničářů a armádního divadla Na Vinohradech u kostela svaté LUDMILY na proti mojí školy automechaniků a OV SSM Praha 2 s kavárnou HLAVOVKA. Tento prezident NDR se ještě v mé příběhu objeví, nezapomeňte na něj. TRÁVNÍČKOVI bydleli ve Francouzské ulici nad náměstím MÍRU na VINOHRADECH. Profesor TRÁVNÍČEK byl ten, kterého jsem požádal aby se mnou společně odhalil pamětní desku na zdi Seminářské zahrady v Žitné ulici v předvečer mojí Celostátní konference SSM. Dne 10.11. 1989 večer. Odmítl to. Určitě ne kvůli tomu o co v tom aktu šlo. Bylo to kvůli tomu ,že jsem to byl já. Stejně jako další nejvýznamnější funkcionáři strany a státu se se mnou prostě v době očekávaných velkých změn nechtěli ukazovat. Druhým takovým podobným byl například i ČALFA. Ale to je jiný příběh. Vy víte že TRÁVNÍČEK je i TRÁVNÍK a tam roste TRÁVA a to je i SENO – HAY. Senovážné náměstí – Maxima Gorkého a Senovážná ulice. Finsky RUOHO.

NA SLUPI je dále ulice SVOBODOVA. To není po LUDVÍK SVOBODA z HROZNATÍN ani po rodině mojí manželky SVOBODOVI z PLZNĚ ale po JAN SVOBODA. Byl to ten který v Emauzské obecné farní škole v dnešní ulici NA HRÁDKU založil opatrovnu pro děti předškolního věku. Ulice nese jeho jméno již od roku 1844. Další významnou institucí v ulici NA SLUPI a tak i na ALBERTOV je REUMATOLOGICKÝ ÚSTAV. Německy RHEUMATOLOGIE anglicky RHEUMATOLOGY. Ano vidíte dobře obé je anagram MOHORITA L.G. – EL CHE. Náhoda to není proto, že vy víte, že nemoc kterou tento ústav zkoumá postihla hlavního hrdinu románu Jaroslava HAŠKA. ŠVEJK trpěl na REGMA – REVMA v koleni. Mazal si ho OPODELDOKEM. A to je BALZÁM – BASIL M. Jméno OPODELDOK prý pochází od lékaře – vědce PARACELSA – PARA hebrejské slovo KRÁVA-COW a otcova skupina ARAP. KRÁVA-PARA-COW je ve finštině LEHMÄ. Ano vidíte dobře. Perfektní anagram LIEHM ANTONÍN a HIML ANTONÍN. Vlastním jménem byl lékař – vědec PARACELSUS také AUREOLUS jako moje teta SCHIDLAK AURÉLIE a AURORA a byl také BOMBASTUS jako manželka generálplukovník VASIL VALO, můj kmotr. Ta byla BOMBOVÁ MILUŠE. Byl také PHILIPUS von HOHENHEIM – P.H. – H.P. – HORNÍ POČAPLY a HORNÍ POČERNICE. I HP – KOŇSKÁ SÍLA – KS – X – CHE.

A ještě je tam NA SLUPI – ALBERTOV ulice HORSKÁ. A to vy již víte vysloví Španělé slovem ORSKÁ. H se nevyslovuje. A tak je to vlastně celé území ORSKA – O.R. – OTMAR REIDL – OPERACE BENJAMIN a SK – KS – X – CHE. V HORSKÁ sídlí budovy Přírodovědecké fakulty UK a Fakulty strojního inženýrství ČVUT. A pravda je to všechno proto, že ústí na druhé straně do ulice BOŽENY NĚMCOVÉ. B.N. – BEN. A autorka BABÍ-BABIČKY, jak můžeme také láskyplně říkat. Tu napsala hned vedle v JEČNÉ ulici.

Další kaple svaté TEKLA je v obci BABÍ, dnes součást TRUTNOVA. Ta byla vybudována asi v roce 1753. Jen ještě poznamenám, že se svatá TEKLA narodila ve městě KONYA. CONYA-CONYO je také španělské slovo které používal ve svých monolozích můj bratranec KAREL GEBLT III. Je neslušné. A vy víte, že BABÍ je po našem i B.B. a to je 22. Nebo Bánská Bystrica, kde můj otec před Druhou světovou válkou pracoval. A kde vypuklo koncem srpna 1944 – 29. srpna 1944 Slovenské národní povstání. To je i 27.08. minus DVA a to je i 12.08. Datum narození mého otce a JAK EŠ a mojí manželky 08.12. Jehož přípravy a provedení se zúčastnilo mnoho mužů ale hlavně AUGUSTÝN NIKODYM HUSÁK. Zvaný GUSTAV HUSÁK – G.H.

A protože zase víme, že by to bylo málo pro orientaci všech zainteresovaných v OPERACI BENJAMIN tak se objevuje v PRAZE další BOTANICKÁ ZAHRADA. O zřízení ZOO a BOTANICKÉ ZAHRADY v pražské TROJI se začalo jednat poté co velkostatkář ALOIS-LUDVÍK SVOBODA věnoval dne 7. října 1922 československému státu rozsáhlé pozemky ke vzdělávacím účelům. 7. říjen seskok skupiny ARAP v roce 1943. Bylo to 82 ha včetně TROJSKÉHO ZÁMKU. K celému tomu záměru se ale přistoupilo až v polovině 60 let. A v roce 1966 byla v těchto místech zřízena PRAŽSKÁ BOTANICKÁ ZAHRADA. Pak se ještě pokračovalo s další výstavbou v 70 a také v 80. letech. Prvním ředitelem této zahrady byl od roku 1969 JAN JAGER. A druhým od roku 1973 do roku 1989 JOSEF VYSKOČIL. Vy kteří čtete pozorně a pamatujete si víte že JAGER a VYSKOČIL je kombinace anglického a německého slova pro VÝSADKÁŘ – FALLSCHIRMJÄGER. FALL – PÁD – VYSKOČIL a JÄGER – JAGER. Také MYSLIVEC – VASIL M. CHE. FALLSCHIRM je padák a JÄGER je MYSLIVEC. Anglické slovo padák je PARACHUTE. Ano PARA – ARAP a CHUTE. Finsky je padák – LASKUVARJO – VASILEK EL CHE. Španělsky PARACAÍDAS. A to nám připomíná i to co používáme v dorozumívání OPERACE BENJAMIN běžně a to jsou české PÁDY. PARA-ARAP znáte CAÍDAS jsou PÁDY. Což jsou PÁDY – z výšky, ale také morfologická kategorie. A čeština jich má 7. A my mluvíme o PRAZE 7. Kde byl JAGR a VYSKOČIL ředitelem PRAŽSKÉ BOTANICKÉ ZAHRADY. K tomu již jenom připomenu generála německých výsadkových vojsk KURT ARTHUR BENNO STUDENT. A jsme vlastně zpátky u studentů na ALBERTOV – místě fakult vysokých škol. Těch největších a nejvýznamnějších škol – U.K. a ČVUT. TROJA je důležitá i jednou další možná zdánlivou maličkostí. Chodili jsme tam na výuku tak zvaných „POZEMKŮ“. Na POZEMKY jsme chodili do TROJE. Bylo to odpolední vyučování protože cesta od ZDŠ školy na STROSSMAYEROVĚ náměstí tam zabrala kus času. My průměrní žáci jsme ten předmět měli moc rádi. A tak jsem zcela pravidelně každých čtrnáct dní protože mezitím byl předmět DÍLNY chodil do TROJA. Celé roky a roky. DÍLNY a POZEMKY a zase DÍLNY a POZEMKY. Dílny někde v budově školy a pozemky v TROJA. Samozřejmě, že JOSEF VYSKOČIL spojuje tento příběh i s příběhem Jaroslava HAŠKA. PEPEK VYSKOČ. Zapsán do análů rakouského a uherského četnictva strážmistrem FLANDERKOU jako JOSEF VYSKOČIL. V obci PUTIM. Možná že právě teď stojí za to upozornit, kde je HAŠKOVA LIPNICE – od LÍPA stejně jako LIPANY co mají obraz u nás ve STROMOVCE v panoramatu M.B.L. jsou LINDE ale ve finštině LEHMUS – WASIL bez španělského „H“ a v samotné španělštině TILO – L.T. nebo TYL. Je 22 kilometrů od FRÝDNAVA, FRIEDENAU, MÍROVKA kde žili SCHIDLAK – ERNA a EMILIA a AURELIE. Kde ale žili také jacísi LEDL, KOHOUT, PELIKÁN a HRÁDEK. To je z matriky. Okres HAVLÍČKŮV BROD. H.B. Tam co se narodil LANDOVSKY.

A tak dne 7. října 1922, v roce kdy se dne 19.09. narodili Olympijští vítězové z Olympiády v roce 1952 v HELSINKY plukovník EMIL ZÁTOPEK a DANA ZÁTOPEK kteří žili později v TROJI věnoval SVOBODA ALOIS což je v překladu české jméno LUDVÍK, jako SVOBODA LUDVÍK. 7. OKTOBER – ŘÍJEN – O.R. – měsíc v našem dvojjazyčném statě. A den kdy seskočil po převelení LUDVÍKEM SVOBODOU do kurzu pro výsadkáře a zpravodajce v roce 1943 u obce MAKOV okres ČADCA můj otec ve skupině ARAP. Je to i minus DVA 5. října, kdy se narodil VÁCLAV HAVEL a je to plus DVA kdy údajně zahynul ERNESTO GEUEVARA/HUEVARA/HAVEL de la SERNA zvaný EL CHE. Je to i 7. března a to je i krát DVA 14. března. Datum kdy se narodil ALBERT EINSTEIN a moje teta AURÉLIE SCHIDLAK a den kdy odletělo v roce 1939 11 mužů z DVOJKY v čele s F.MORAVEC do LONDÝNA společností KLM via AMSTERDAM. Samozřejmě je to i slavný den československé historie14. října (1918). Se Smíchovským náměstím, Praha 5, po tomto datu pojmenovaném, v místech kde přibližně sídlila první BOTANICKÁ ZAHRADA v PRAZE od roku 1775. A kde stojí kostel svatého VÁCLAVA a PORTHEIMKA – MOHORITKA L. I 14. října datum narození generál DWIGHT DAVID EISENHOWER. Prezident USA.

Protože to co dělali vojáci bylo vždy dokonalé a precizní, tak je ještě jedna zásadní a jasná souvislost mezi OPERACÍ BENJAMIN a tímto územím v TROJI. Tam v TROJI se nacházela pravděpodobně jedna z nejstarších trojských VINIC. Říkalo se tomu později PUSTÉ VINICE. A právě tyto PUSTÉ VINICE a ÚDOLÍ POTOKA HALTÝŘE se stalo dne 1. září 1982 místem vyhlášení přírodní památky HAVRÁNKA. Vím ,že ty co čtou nemusím stále vyzývat k tomu aby právě teď věnovali tomu co budou číst velkou pozornost. Ale v tomto případě to udělat musím. Dne 1. září 1982 jsem nastoupil do funkce tajemníka českého ÚV SSM. Po ukončení studia na VYSOKÉ ŠKOLE POLITICKÉ v PRAZE – VELESLAVÍN nebo VOKOVICE. S tím, že jsem trval na tom ,že budu vykonávat funkci předsedy Českého vysokoškolského ústředí SSM. Tu v té době zastával HAVRÁNEK. Byl ze STUDÉNKA. A vy víte, že jedno písmeno sem a jedno písmeno tam nehraje v našem dorozumívání roli. A tak je to i pro nás STUDENTKA. Proto byl předseda Českého vysokoškolského ústředí SSM přede mnou. STUDÉNKA je město kde byla VAGÓNKA STUDÉNKA – V.S. a U.S. a S.U. To jsou ta zařízení co jezdí po KOLEJÍCH. A mezi VAGÓNY na odstavných KOLEJÍCH jsem já v roce 1962 skládal na nádraží H.B. HOLEŠOVICE BUBNY u nás v PRAZE 7 u ulice SOCHOROVA, přísahu US ARMY a generálu PATTONOVI. HAVRÁNKA jsem ve funkci vystřídal. A předsedou Českého ústředí vysokoškoláků jsem se stal po něm. A on se snad vrátil zpět domů do aparátu KSČ v okresu NOVÝ JIČÍN. Kde je STUDÉNKA. Nebo jinam tam v Severomoravském kraji. To nevím. Nezajímal jsem se co dál a kde dělal. Neměli jsme se totiž vůbec rádi. Proč? Společně jsme nastupovali ke studiu školy VLKSM v MOSKVĚ. Prošli jsme společným kurzem ruštiny a další přípravou v Praze. a pak tam společně odcestovali. S jediným rozdílem. On jel studovat vysokoškolské čtyřleté studium a já jsem jel jenom na ročku – jednoleté studium. On byl předsedou Základní organizace KSČ a dost si tu funkci užíval. A tak se samozřejmě nemohl stát přítelem nikoho z naší tříčlenné pražské party z našeho pokoje na koleji. Ale to by byl zase jiný příběh. A teď ještě jednou požádám o vaší pozornost. Vystřídal jsem HAVRÁNKA. A ta oblast je ze dvou částí PUSTÉ VINICE a ÚDOLÍ – VALLEY – VALY – MINISTERSTVO OBRANY v PRAZE a také je to MEZIHOŘÍ kde jsem se učil u V.S. v jejich U.S. A také je to MEŽHORIJE-MIŽHIRJE dříve VOLOVÉ. ÚDOLÍ bylo POTOKA – německé STROM – a tak zpětně anglické TREE. Je to také BACH jako IOHANN SEBASTIAN BACH. Anebo FLIESS – a to je anglické LÉTAJÍCI 22 – to byl YOSARIAN letec a HLAVA 22. Román Ve finštině je potok VIRTA a to je anagram TRÁVA a tak zase finské RUOHO, nebo TRÁVNÍK a tak i TRÁVNÍČEK – prof TOMÁŠ TRÁVNÍČEK a kostel na ALBERTOV. A SENO – SENOVÁZNÉ – MAXIM GORKIJ – M.G. Samozřejmě, že VIRTA je i VATRA a to je jedno z DÁCKÝCH slov které se zachovalo až do dnešních dnů v češtině. Je to i VARTA a to je STRÁŽ, rusky ČASOVOJ a ruské slovo ČASOVNJA je KAPLE – CHAPPELE. Potok je anglické slovo BROOK a to je ostravský – SEVEROMORAVSKÝ herec KOBR. A naše důležité BARKA a tak i BÁRKA. A pro nás co nám to moc nejde ve škole je to i BROUK. Tak já bych klidně napsal do diktátu místo BROOK BROUK. BUG – BEETLE – ŽUK. A finále? Potok se jmenuje HALTÝŘ. HALTÝŘ byl název pro drobné stavby nad PRAMENEM- ZDROJEM která sloužila k chlazení potravin. Tady se stala přímo názvem potoka. HALTÝŘ. Vy co umíte německy kdo je HALTÝŘ ? Také je to ten co něco zastaví. HALT – ZASTAVENÍ. A HALTÝŘ je ten kdo to ZASTAVENÍ provede. A vy si právě teď vzpomínáte na seriál 17 Zastavení jara, který měl jenom 12 dílů. Napíšu to pro vás jasně proč to tak bylo SEDM-NÁCT a DVA-NÁCT. A vy si vzpomenete, že mi volal předseda HÁJEK jestli nechci jít z DVOJKY na SEDMIČKU a já jsem řekl že ne že na DVOJCE jsou studenti a s nimi uděláme revoluci. Vzpomínáte?

Autorem námětu pro seriál byl SEMJONOV IULIAN – S.I. SECRET INTELIGENCE. V hlavní roli VJAČESLAV VASILJEVIČ TICHONOV – ve filmu byl MAXIM ISAJEV – M.I. – MILITARY INTELIGENCE. Pod německým jménem OTTO von STERLITZ – S.O. STRATEGICKÉ OPERACE. Dále hráli a to si to určitě přeložíte sami : LEONID BRONĚVOJ -HENRICH MÜLLER, IURIJ VIZBOR – MARTIN BORMAN, MICHAIL ŽARKOVSKY – ERNEST KALTENBRUNNER, JEVGENIJ KUZNĚCOV – FRIEDRICH WILHELM KRÜGER, VASILIJ LANOVOJ – KARL WOLFF, NIKOLAJ PROKOPOVIČ – HEINRICH HIMMLER, WILHELM BURMEIER – HERMAN GOERING, OLEG TABAKOV – WALTER SCHELLENBERG , SERGEY GOLOVANOV, EMILIA MILTON – PANÍ SAURICH, SVĚTLANA SVĚTLIČNÁ – GABI NABEL, ELEONORA ŠAŠKOVA – ALEXANDRA GAVRILINA, INNA ULJANOVA, NIKOLAJ GRICENKO. Za kamerou stál KATAJEV a hudbu zkomponoval MICHAL LEON TARIVERDY. První díl byl odvysílán dne 11. srpna 1973. Den narození VASIL GYULA BILAK. Minus DVA datum 9. srpna narození mých dvou bývalých bratrů DVOJČAT a shození atomové bomby na NAGASAKI a také je to 6.srpna shození atomové bomby na HIROŠIMU. Plus DVA je to 13. srpna datum narození FIDEL CASTRO – KUBA – JAKUB – JAKOV atd. Ve filmu jsou scény z BERLIN a BERN a BASILEA-BALLE. První promítání 12 dílů seriálu skončilo dne 24. srpna. Ano 24 děleno DVĚMA je 12. Zase 12.08. datum narození mého otce ve VOLOVÉ-MEZIHOŘÍ a JAK EŠ v BRLOHU a mojí manželky VLASTA PATTY TRISHA SVOBODA z PLZNĚ. Vše v roce 1973. V roce mých dvou cest-pobytů v ITÁLII v LOMBARDSKO-BENÁTSKO a v roce převratu-puče v CHILE. V SANTIAGO de CHILE s generál AUGUSTÝN PINOCHET v čele. A v roce mého nástupu na náměstí MÍRU k ARMÁDNÍMU DIVADLU a DOMU ŽELEZNIČÁŘŮ a mojí škole AUTOMECHANIKŮ a naproti kavárně HLAVOVKA. Na VINOHRADY. Na DVOJKU. Proč je to pravda ? V titulcích filmu je zapsán jako poradce při výrobě filmu generál MIŠIN. Má to být prý skutečný armádní generál KGB SEMJON CVIGUN. Německy je jeho příjmení psáno ZWIGUN. A tak vy kteří čtete a rozumíte, víte že to je německé ZWEI. DVOJKA. Křestním byl SEMJON a to je další slovo v azbuce které se dá napsat na stroji s latinkou – CEMËH. A tak vy vidíte M a CH – M. CHE. A aby to byla skutečně pravda tak se ZWIGUN narodil na UKRAJINĚ v oblasti VINNICA v obci STRATIVKA u města HAYSYN, rusky GAYSYN a okres ČEČELNIK-CHECHELNYK. A protože vím, že se vám to stále plete, tak znovu upozorňuji, že to že zrovna tento pán byl v té funkci v té organizaci a měl takovou hodnost a zúčastnil se natáčení filmu nebyla v žádném případě jeho zásluha ale zásluha DVOJKY. TŘÍ SESTER. Zapadal do potřebného schématu. Nebo chcete-li organizoval to HOLY SPIRIT. aby byl dodržen časový rozvrh OPERACE BENJAMIN. A SSSR a světový komunismu padnul právě v roce 1919. Bez jaderné války. Jinak to přece ani nejde zařídit. To snad chápete?

A finále? Na jaře roku 1978 jsem už jako posluchač pražské Vysoké školy politické navštívil se svým tehdejším šéfem – předsedou pražského MV SSM Miroslavem ŠLOUFEM Moskvu. Psal jsem o tom jak jsme ho v noci v hotelu přenášeli zcela vytuhlého z křesla do postele. Nesli jsme ho spolu se jmenovcem pseudonymu poradce při výrobě seriálu MIŠINEM. Ano MIŠIN VIKTOR – M.V. se jmenoval ten se kterým jsme ŠLOUFA vynášeli. MIŠIN končil tehdy ve funkci hlavy moskevského VLKSM a po něm nastupoval SAŠA BORCOV – ALEXANDER BORCOV. VIKTOR MIŠIN se stal vzápětí hlavou – Prvním tajemníkem celého VLKSM SSSR. Byl to ten který nakonec koncem srpna nebo začátkem září roce 1991 po zlikvidovaném puči a zákazu KSSS odcházel spolu s GORBAČOVEM poslední z budovy ÚV KSSS v MOSKVĚ a budovu uzamkl. A tím skončila více než 70 let trvající komunistickou totalitu v Rusku. A vy si vzpomínáte, že s ALEXANDER BORCOV jsem byl v době puče v ARTEK. Po našem rozhovoru odletěl do MOSKVY a TAMAN divize se obrátila proti pučistům. JANAJEV a spol. To tu také bylo. Proč je to pravda? Se mnou tam byl tehdy bývalý spolupracovník s ÚV SSM nástupce BRUNNER jménem LEDL. Mezinárodní tajemník LEDL. To nebyl ten z FRÝDNAVA. Tento LEDL byl ze ZLÍNA města BOT. A narodil se dne 07.23. Ve stejný den jako generál FRANTIŠEK MORAVEC. Nebyl tam aby mě jako STB hlídal. I když on se tak choval jako i předtím na ÚV SSM. Pro to ho tam GRIGORIJ z GEORGIA se mnou nepozval. Pozvali ho proto, že sloužil jako důkaz že já jsem ten kdo řekne jak to má být. Protože ten den 07.23. je i 123 moje rodní číslo ale hlavně datum odchodu mého otce – člověka DVOJKY-MORAVCE do SSSR dne 11.23. 1943. A stejné je datum narození generálporučík letectva VASILLY STALIN dne 03.21. A tak se také stalo. A tak můj otec přešel pěšky hranici do SSSR dne 10.23. 1939 – ilegálně – z území patřícího Československu. U TORUŇ. A já jsem přešel pěšky koncem srpna 1991 s LEDL narozeným 07.23. ve ZLÍN hranici ze SSSR do Československa. V UŽHOROD. Tuto celou hru pochopitelně KGB a STB nemohla registrovat. Mohli rozebírat pouze to co se stalo. A ne co se stane a proč se to stane. A tak mně nenáviděli a zavraždili otce i matku i tchýni. A zkouší to stále i na mě.

Zpět do TROJA. PUSTÉ VINICE. PUSTA. Co je PUSTA ? Je to MAĎARSKÁ STEP. Je to TRAVNATÝ BIOM – ano M.I. a OPERACE BENJAMIN a finské RUOHA k tomu a anglické GRASS. Je to nevšední jednotvárná travnatá ROVINATÁ krajina v národním parku HORTOBÁGY – H.B. u řeky TISA. Maďarsky HORTOBÁGYI NEMZETI PARK. ROVINATÁ jako okolo LABE u KOLÍNA, kde se narodil a žil MAŠÍN a MORÁVEK a měl seskočit OTMAR REIDL – OPERACE BENJAMIN a jako ROVINA mezi ÁVILLA a ALBA de TORMES a SALAMANCA v CASTILLA y LEÓN y a jako ROVINAMI známá LAPLAND na severu FINSKA u města ROVANIEMI. Stejné jako TISO – slovenský prezident fašistického státu po Druhé světové válce popravený.

A proč je to všechno pravda? S HAVRÁNKOU je v TROJA jedna souběžná hned vedle ulice. Moc jich tam není. Jedna ale přece. Ta se jmenuje NA PAZDERCE. A tak již víte, že HAVRÁNEK byl přede mnou předseda Českého vysokoškolského ústředí SSM. A já ho střídal. Ale nevíte, že dlouholetou předsedkyní Československého ústředí vysokoškoláků SSM – kde já jsem byl místopředsedou – byla PAZDEROVÁ. Byla HANA PAZDEROVÁ – H.P. a byla z BRNA. Úplná informace. Její manžel PAZDERA byla chemik univerzity v BRNĚ. Ten byl dobrovolným funkcionářem mého předsednictva Českého vysokoškolského ústředí. Z BRNA tam byli celkem čtyři. Jezdili na zasedání autem. A tak CHEMIK PAZDERA vždy „NAVAŘIL“ jak jsme tomu říkali a přivezl 50 procentní rum, nebo borovičku. Pro „studenty“ na ochutnání.

V České republice bylo v té době i řada dalších BOTANICK GARDEN a ARBORETUM. Je jich pěkná řádka. Zmíním jenom ty, které skutečně a jednoznačně spadají do sféry OPERACE BENJAMIN. Nevznikly tedy žádnou náhodou nebo nějakou aktivitou přátel této formalizace BOTANIKY. Hned první nás spojuje s KARLOVY VARY. BEČOVSKÁ BOTANICKÁ ZAHRADA byla vybudovaná v BEČOV nad TEPLOU v letech 1925-1927. Vznikla na panství JINDŘICH z BEAUFORT-SPONTIN a jeho ženy MARIE BEAUFORT (B.M.) Otcem MARIE BEAUFORT byl ERNEST EMANUEL SILVA-TAROUCA. Ta celá jména patří do „slovníku“ OPERACE BENJAMIN. Zahradu vybudoval zahradník JOHANN KODITEK, také JAN KODÝTEK. Řeka TEPLÁ protéká KARLOVÝMI VARY.

ARBORETUM BÍLÁ LHOTA. B.L. – L.B. Nachází se v areálu zámečku BÍLÁ LHOTA a jeho založení jako původně parku se datuje kolem roku 1700. V roce 1926 zde dendrolog QUIDO REIDL soustředil několik stovek druhů okrasných dřevin. Ano vidíte dobře QUIDO REIDL – OTMAR REIDL. O.R. – OPERACE BENJAMIN. Protože my co nám to moc ve škole nejde klidně zapomeneme u „Q“ udělat tu malou čárku která to písmeno odlišuje od obyčejného „O“. K tomu LB – LABE a BÍLÁ barva a je to zcela jasné a nezpochybnitelné. Aby to co bylo založeno před Druhou světovou válkou byla pravda, tak byl Park-arboretum vyhlášen přírodní památkou dne 17. prosince 1970. Ano vidíte dobře 17.12. – to je i 1775. V samotné obci pak stojí kostel svaté KATEŘINY jako moje dcera a socha svatého FLORIÁNA, jako příjmením moji dva nevlastní bývalí bratři. Obec spadá pod obec LITOVEL. Ano L.T. – LITO – Jako u LITOMĚŘICE a LITOMYŠL. A ještě k tomu jednou zase V.L. tedy i B.L. Okres OLOMOUC – L.M.C. – W.C.L. – WASIL. MCL je římskými arabské číslo 1150. To je i 11.05. a tak i 11.08. Datum narození VASIL GYULA BILAK. První zmínka o obci je z roku 1350 – 13.05. a to je i 13.08. datum narození FIDEL CASTRO.

ARBORETUM BOROTÍN. Nachází se na BOSKOVICKU v oblasti MALÉ HANÉ. V okrese BLANSKO. To založili členové JZD někdy v osmdesátých letech minulého století. BOSKOVICKO a BOROTÍN a BLANSKO. BASKOVICE-VASKOVICE a BASILENKO-VASILENKO. BOROTÍN je i v sérii BRNO – BRUNTÁL – BRUNNER – BEROUN anebo V.R. a TIN. Byl výsadek z Londýna pod krycím názvem TIN. Česky je to CÍN – SN z latinského STANNUM. Německy je to ZINN a tak i ZINA a ZINOVEY z minulého příběhu. Rusky a ukrajinsky OLOVO a finsky TINA. Anglicky je to také PEWTER. To byl další výsadek PLATINUM-PEWTER. Dvě P a to je po našem jedno B. Tento výsadek letěl z letěl z letiště v B.I. -BRINDISI v ITÁLII. Kraj APULIA. Státu tvaru BOTY-HOLINKY. A PULIA je KOULE.

JAPONSKÁ ZAHRADA. V obci BŘEZOVÁ-OLEŠKO. Ano vidíte dobře O.B. a ještě k tomu BŘEZOVÁ – model BŘEZEN -BERZIN – BREZHNEW – BŘEZINA atd. Aby to všechno byla pravda tak je kousek vedle od DOLNÍ BŘEŽANY. Historie zahrady sahá až do roku 1937 – ne do1973 ale do roku 1937. Pozemek tehdy začal přetvářet v arboretum- zahradu VÁCLAV WIESNER. A vy kteří čtete víte rodina WIESNER nebo české VÍZNER žije v HORNÍ POČAPLY. Také víte, že V.W. je i VOSKOVEC a WERICH a VOLKS WAGEN a tak i WOLFSBURG a také V.M.

ARBORETUM ZAHRADNICTVÍ školy v LIBVERDA. Celá adresa je SŠZZ ANTONÍN EMANUEL KOMERSE, Českolipská 123, DĚČÍN XXVII – BŘEZINY. Historie této školy sahá až do roku 1850. Dnešní název je jméno prvního tehdejšího ředitele. V roce 1938 se stala jedinou vysokou školou v Sudetech. V roce 1971 založili manželé KUBÍČEK a KUBÍČKOVÁ, učitelé zahradnických předmětů FLORISTICKOU soutěž DĚČÍNSKÁ KOTVA. KUBÍČEK se také jmenoval náčelník oddělení mládeže na II. správě STB FMV. Tohoto KUBÍČEK s jeho podřízeným HRÁDEK mi přivedli přátelé STB LEDL a ŽÁK – moji spolupracovníci, těsně před Festivalem v Koreji někdy v létě 1989 do mojí kanceláře. Žádali aby tam mohl jet HRÁDEK a ještě jeden. Jeli tam. Po návratu z FESTIVALU byli z STB propuštěni. Říkalo se že zatajili nějaký dar od korejských STB. Já osobně si myslím, že vojáci z DVOJKY, kteří tam byli také ale ti se samozřejmě před tím nikde nehlásili a nepředstavovali a nejednali o tom veřejně, dozvěděli o tamějších jejich aktivitách vůči mojí osobě. A tak tu máte aspoň máte příklad toho kdo celý ten cirkus přesně „OD – DO“ řídil. Nekompromisně. Termíny byly termíny a ty byly domluveny a musely být dodrženy. Aby nebyla jaderná válka. Ale to už tady taky všechno bylo. Tak pracovala DVOJKA. Napříč stoletími. Bez ohledu na KGB a STB, na slavné či neslavné papaláše či nepapaláše.

LIBVERDA je DR.BUVOL tedy SKOT, DOBYTEK, TUR a CATTLE. číslo domu je 123 moje rodné číslo a veškerá data spojená s těmito číslicemi klíčová v mém příběhu. S nulou navíc. XXVII je i DVOJKA a SEDMIČKA. Moje pracoviště a moje bydliště. Je to v BŘEZINY. To tady bylo v předcházejícím odstavci. A finále? DĚČÍN a DĚČANY – DĚČANY je sousední obec obce DŘEMČICE. V DĚČANY žila rodina HEBLT a v DŘEMČICE žila rodina GEBLT. Ano vidíte dobře jakoby Ukrajincem čtené GEBLT – to je HEBLT. Vše pochopitelně u L.B. LABE. FLORISTICKÁ soutěž je moje matka v prvním manželství s FLORIÁN – FLORIÁNKA. A finále? Samozřejmě je to název soutěže KOTVA. To je jméno Paláce v REVOLUČNÍ ulici naproti kasárnům Jiřího z Poděbrad. Tam sídlily moje a mého otce VOJENSKÉ STAVBY. V čele s plukovník – generál ŽLEBEK a náčelníkem politického oddělení plukovník PENIGER. Aby to bylo dokonalé tak je příjmení prvního ředitele školy v 19. století KOMERS. Tak se říkalo v němčině – KOMMERS – těm nejoficiálnějším slavnostem STUDENTŮ. Jsou organizovány v NĚMECKU,RAKOUSKU a v BALTSKÝCH zemích a také v POLSKU. Samotné slovo KOMMERS je prý užívané pro jakoukoliv a teď čtěte pozorně – velmi hlasitou a dobře slyšitelnou a viditelnou příležitost organizovanou STUDENTY. Žádné náhody neexistovaly.

ARBORETUM JOSEF EBERT. toto arboretum se nachází v ve Frýdlantském výběžku v kraji Liberec u domu číslo popisné 62 ve FERDINANDOV, součásti města HEJNICE. Autorem je JOSEF EBERT který od padesátých kolem svého domu rozvíjet sbírku dřevin. Prvními stromy v jeho arboretu byly dva smrky PICEA OMORIKA. Další stromy nakupoval v POPLZÍ na LITOMĚŘICKU či je vozil z LITOMYŠLE. Vy samozřejmě víte, že jméno EBERT je zdrobnělina jména ALBERT – BERT. FERDINAND, název obce je prý po synovi hraběte jménem FERDINAND CLAM – GALLAS. víte, že CLAM je EL CHE a M. Anebo je to MCL jako u arboretum BÍLÁ LHOTA – OLOMOUC – MCL. 1150. tam to výše bylo popsáno. Samozřejmě je CLM i WSL – WASIL. Také si vzpomenete na KLAUN FERDINAND kterého představoval v televizi JIŘÍ VRŠŤALA. Ve filmu 5. oddělení agent CIC – 199 římskými číslicemi. A tak i 19.09. datum narození ZÁTOPKŮ a moje. A také je to rok 1909 se vším co k němu patří. VRSTL – BRISTOL britský přístav – město maršál SLIM – CLAM – WASIL. A město ve kterém Britové ubytovali po emigraci důstojníka GRU jménem B.REZUN který přijal jméno SUVOROV – který byl i VASILIJ. Který žil v Praze na NÁRODNÍ u plukovník WIMMER. V obci bývala velká papírna stejně jako ve ŠTĚTÍ naproti HORNÍ POČAPLY a HNĚVICE a vedle POČEPLICE na břehu LABE. V okrese LITOMĚŘICE. Kde jsem strávil Štědrý den a další sváteční dny v roce 1974 na brigádě po havárii švédského zařízení ( stejné barvy vlajky jako ukrajinská vlajka) na výrobu celulózy. FERDINANDOV je součást HEJNIC. A moje babička je HON – HAN – HAHN.A nástupce JAK EŠ byl HAJN z ÚSTÍ nad LABEM. Místní restaurace se jmenovala WALDFRIEDEN. A vy víte že z FRIEDENAU – FRÝDNAVA a MÍROVKA byla rodina mojí tety SCHIDLAK. Té u H.B. a LIPNICE. A v příběhu je i FRÝDEK a FRÝDLANT a můj spolužák z devítiletky FRIED. V roce 1986 odhalili na domě číslo 21 Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak pamětní desku. Je na ní text : „Zde byl v roce 1914 naposledy spatřen JÁRA DA CIMRMAN“. Deska je ze ZVONOVINY. To je materiál na výrobu BELL. A s americkým letadlem BELL – COBRA létal a bojoval ve Druhé světové válce maršál POKRYŠKIN. To je ten co mě učil létat na IL 62 na letišti SHEREMETEVO v MOSKVĚ. Samozřejmě, že FRÝDLANTSKÝ výběžek nás spojuje i s FRÝDNAVA u H.B. a FRÝDLANT u FRÝDEK – MÍSTEK. FRÝDLANT nad OSTRAVICÍ. To je tam co seskočila skupina WOLFRAM a co dělal ředitele bratr plukovníka V.H. – VLADIMÍR HARTMAN ředitele pivovaru. Tam kde ve FÝDEK – MÍSTEK sloužil můj otec po Druhé světové válce. A tam ve FRÝDEK – MÍSTEK kde dostal byt otcův spolubojovník KAREL KARAS po zatopení místa kde stál jeho dům ve STARÉ HAMRY. Místo operačního působení skupin ARAP a WOLFRAM a také Brigády Jana Žižky.

A proč je i toto pravda? Z. SVĚRÁK je VASILÁK 2 a LADISLAV SMOLJAK je LADISLAV – DALI – SALVADOR a VASIL a SMALL JAK – MALÝ JAK. Malý SKOT či TUR či CATTLE. Nebo i aby to doopravdy byla pravda WASIL JAK. WASIL z VOLOVÉ. Či JAK – JAKOV – JAKOVLEV – YAKOV – JAKUB – KUBA – SANTIAGO – IAGO atd. Nebo je to JAK S-2 a MOLE – KRT – KURT – KRTEK. Ty přece musí v BOTANICKÝCH ZAHRADÁCH dobře znát- Pravda je to proto a může se to jejich přátelům a známým líbit nebo ne, protože SMOL – SMALL je i SLIM. Maršál SLIM velitel spojeneckých jednotek z BARMA – MYANMAR – B.M. Ze země kde sloužil můj tchán MIROSLAV SVOBODA s tchýní VLASTA – PATTY – TRISHA SVOBODA-BOUDNÍK na začátku osmdesátých let. Je to ten maršál SLIM který má v BRISTOL – VRSTL-VRŠŤALA-CIC, u AUGUSTYNE parade a u pomníku NEPTUNA svojí sochu. Maršál se narodil dne 6. srpna. A to je i 9. srpna datum narození mých dvou bývalých nevlastních bratrů a také je to krát DVA i 12. srpen a to je datum narození mého otce 12.08: a mojí manželky 08.12. Je to i 6. srpna a 9.srpna svržení atomových bomb na HIROŠIMA a NAGASAKI. Dnes k tomu přidávám že jsou to stejná data s JINDŘICH VAŇHA. To bude ale na konci tohoto příběhu samostatně. SLIM se narodil v roce 1891 – v roce narození dědy KAREL GEBLT I. A roku sletu SOKOLŮ ve STROMOVCE při příležitosti Národní výstavy v přilehlém JULDA FULDA – VÝSTAVIŠTI.

ARBORETUM STŘEDNÍ LESNICKÉ ŠKOLY v HRANICÍCH. To bylo založeno v HRANICÍCH v německé lesnické škole u VOJENSKÉ AKADEMIE v Rakousko – Uhersko. Škola byla přesunuta ze SOVINEC a v pozadí stál starosta Dr. PLACHKÝ. Po našem i PALACKÝ. Uspořádání ARBORETUM vytvořil v převážné části F.THOMAYER. Ano ten THOMAYER bratr MUDr. THOMAYER kterého známe z nemocnice v KRČ. THE MAYER. Napomáhal mu první ředitel školy Ing. Dr. HERMAN REUSS. To byla první etapa výstavby ARBORETUM v letech 1900 až 1922. HEŘMANOVA je ulice souběžná se SOCHOROVA. A vedoucí tajemník jihomoravského KSČ v BRNO – HERMAN – ESPERANTISTA a RADIOAMATÉR. REUSS je i ROUS, to byl předseda SVAZU MLADÝCH který přidal do názvu slovo LENINSKÝ a tak vznikl LSM – SLIM a SMOL a WASIL. On a jeho sestra BLANKA také chodili na školu na STROSSMAYEROVO náměstí Po roce 1922 kdy se stal ředitelem FRANTIŠEK MATĚJKA došlo za odborné pomoci architekta ŠKROBÁNKA z MARIÁNSKÉ HORY, dnes OSTRAVA. Zase MATĚJKA – MATES – MATIÁŠEK – MATĚJÍČEK atd. Byla vysazena BŘEZOVÁ MATĚJKOVA ALEJ – BŘEZOVÁ – a vzniklo ROZÁRIUM -ROSARIO EL CHE – a byly vystavěny terasy a vyhlouben rybník a zbudována lesní školka. Na výměrách a úkolové sadbě se podílel také Ing. PRAŽAN. PRAŽAN byla značka piva vařeného v HOLEŠOVICE BUBNY – H.B. v HOLEŠOVICKÉM PIVOVARU – H.P. V roce 1926 byl přijat jako zahradník FRANTIŠEK JANEČKA. A ten se o zahradu staral až do roku 1979. Botanickou část ARBORETUM měl na starosti prof. S. ŠTĚPINA – ŠTĚPÁNI 2. Výzkumná políčka obhospodařoval Ing. JUKLÍK – KOLEJÍK jak na DRÁZE tak STUDENTSKÉ. V období Okupace po roce 1939 bylo ARBORETUM dost poničeno. Po Druhé světové válce se stal ředitelem VÁCLAV SADÍLEK (V.S. a stejného jména generál VÁCLAV SADÍLEK absolvent Vojenské akademie tam v HRANICE v letech 1925 až 1927 který byl vojenským pedagogem po většinu služby v armádě) který přivedl zpět FRANTIŠKA JANEČKA. V roce 1958 se ředitelem stává MILOŠ VYSOCKÝ (M.V. a VYSOCKÝ k tomu). Pak je to O.HOLINKA (O.H. a BOTA – OBUV – BOOTS – BAŠMAKI – ZAPATOS k tomu)a po něm ANTONÍN MATOUŠEK (A.M. a MATOUŠ – MATĚJ – MATĚJÍČEK a MATIÁŠEK – MATES a ulice MATOUŠKOVA a stejné jméno jako měl můj ředitel MATOUŠEK na učňovské škole automechaniků na náměstí MÍRU DVOJKA) . Ten žádá zahradního architekta HERBERT ARBTER ( H.A. a HERBERT jako syn T.M.) o plán na rekonstrukci ARBORETUM (ARBTER plánuje ARBORETUM – STROMY). To dostává na starost OSWALD HLÁVKA ( O.H. a OSWALD LEE vrah presidenta KENNEDY. Také OSWALD spolupracovník mojí manželky který k nám nosil celý rok 1989 domů v neděli večer vejce, OSWALD je i WASIL a HLÁVKA jako známý mecenáš STUDENTŮ a zakladatel HLÁVKOVI KOLEJE na DVOJCE ) a po něm PETR GÖTHANS ( PETR a G.H. – GUSTÁV HUSÁK). Ředitelem je v té době SUMARA JIŘÍ ( S.J. a tak i S.I. SECRET INTELIGENCE a SUMARA i WASIL a SOUMAR – OSEL – VOSEL – VASIL).

Pro můj příběh je ale klíčovou osobností – značkou z těch všech které jasně spojují OPERACI BENJAMIN s touto školou a jejím ARBORETUM, ve kterém pečují o STROMY a vzácné dřeviny informace FRANTIŠEK JANEČKA. Jeho jmenovec FRANTIŠEK JANEČKO s ukrajinským KO na konci byl příslušník osmičlenné para skupiny ARAP. Vysazený s mým otcem tehdy ppor. VASIL MOHORITA. Měl hodnost četaře. Skupina byla vyslaná do Protektorátu ÚŠPH – Ústředním štábem partyzánského hnutí v Kyjevě – Ukrajina. Odlet ze LVOV-LEMBERG. FRANTIŠEK JANEČKA se o STROMY v ARBORETUM staral od roku 1926 až do roku 1979. A to je i 1919. Ano jako do roku narození mého otce 1919 a do roku plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. Rok 1926 je i rok 1962. Rok mojí přísahy ukončit SSSR a světový komunismus generálu SMITH GEORGE PATTON a US ARMY na nádraží H.B. na kolejích, mezi vagóny.

A finále? v HRANICE žila rodina sestry mojí tchýně VLASTA – PATTY – TRISHA – SVOBODA (BOUDNÍK). Teta MARIE (BOUDNÍK) a manželka strýc EMIL KRATOCHVÍL. EMIL byl také voják z povolání – podplukovník. Teta MARIE pracovala jako lakýrnice v SIGMA HRANICE. Byla poslankyně Národního shromáždění. Po Okupaci 1968 byla vyloučena z KSČ a tak skončila i v té funkci poslankyně. Pracovala dále jako lakýrnice s barvami. Jejich dcera DANA byla myslivec. Nevím zda absolvovala tuto školu v HRANICE. Ale je to možné. Byla aktivní myslivec a za aktivního myslivce se provdala. Do KRNOVA. Byl jsem tam na jejich svatbě. A finále ? V letech 1931 až 1934 vyučoval na vojenské akademii v HRANICE jazyk MAĎARSKÝ – MAGYAR jazyk pozdější armádní generál a otcův velitel LUDVÍK SVOBODA. Vy víte, že patří do skupiny UGROFINSKÝCH jazyků. Ukrajinci vysloví UHROFINSKÝCH. A vy víte, že moje sestra byla ve druhém manželství UHER – UHROVÁ. A otec byl po matce BÁRÁN také MAĎAR. OVCE – SHEEP – vyslov ŠÍP – ARROW – rusky STRELKA – ano ukazatel směru.

ARBORETUM BUKOVINA u HRUBÉ SKÁLY – KARLOVICE. Nachází se nedaleko SEDMIHORKY na TURNOVSKU v okrese SEMILY. Bylo založeno v letech 1860 až 1862 JAN BEDŘICH LEXA z AEHRENTAL a jeho lesníkem LEOPOLD ANGER. Vy samozřejmě již víte, že BUKOVINA je také historický název části UKRAJINY a RUMUNSKA – ROMANIA. KARLOVICE jsou v naší rodině i HORNÍ POČAPLY – KAREL GEBLT I. a KAREL GEBLT II. a KAREL GEBLT III. a KAREL GEBLT IV. A je to i KLARA – CLARA – CLARISKA a KARLA. Další KARLOVICE jsou obec v okrese BRUNTÁL v údolí – mezihoří řeky OPAVA. HRUBÁ SKÁLA je i H.S. SEDMIHORKY je další místo v RUMUNSKU – SEDMIHRADSKO – TRANSYLVÁNIA. Tak se jmenovala ve Druhé světové válce ulice JERUZALÉMSKÁ do které jsem měl okna z kanceláře na ÚV SSM. Ze které psal po válce dopis generál MORAVEC ministru vnitra NOSKOVI. A tomu kdo to ještě nepochopil tak musím sdělit proč byl příběh OPERACE BENJAMIN samý NOSEK. NOSKY jsou rusky ponožky. Ty co se nosí do BOT. Finsky je to SUKAT – Proto byli moji přátele ve škole v Moskvě FIN a ITAL příjmením PREZIATI. Vyslov PRECJATY. A ti co měli si tu informaci „přečetli“ – SUKAT a PRECJATI.

SEMILY jsou WASILY. A TURNOV je také NOVÝ TUR. Nebo rusky NOVOTUR – známé HOBO ROGATY SKOT – ukrajinsky ROHATY SKOT. HRUBÁ SKÁLA je ČESKÝ RÁJ. BOHEMIAN HEAVEN – H.B. A JAN BEDŘICH je i HONZA BEDŘICH a tak i H.B. Byl LEXA – L.X. – EL CHE. Tento šlechtický rod vytvořil své jméno ze jména ALEXANDER. A stali se tak LEXA – vynechali koncovku DER – DR. A tak byli LEXA ale i SAŠA a tak i ŠURA – manželka HAŠKA ale také matka mého strýce plukovníka BARANNIKOV, protože ta byla SURÁ. Potomek rodu byl počátkem dvacátého století velvyslancem Rakousko-Uherska v Rusku. V Petrohradu. Pak se stal ministrem zahraničí Rakousko-Uherska a funkci vykonával v letech 1906 až 1912. To byl ALOIS LEOPOLD LEXA z AEHRENTAL. K jejich majetkům patřily i DOKSANY – LITOMĚŘICE. Proč je to pravda ? LEXA je i OLEXA. Tak se jmenovala para výsadková skupina plukovníka VASIL MOHORITA, bratrance mého otce O.B. – OLEXA BORKAŇUK. OLEXA ale příjmením byl i můj kolega ve škole VLKLSM v MOSKVĚ. Byl jménem JIŘÍ a byl z LITOMĚŘIC. L.T.

Víte, že ANGER je anglické slovo pro HNĚV jako HNĚVICE u HORNÍ POČAPLY a naproti POČEPLICE. A také jako WRATH – MOHORITA. I jako s dodaným španělským nečteným „H“ HUNGAR – MAĎAR.

AMERICKÁ ZAHRADA. Toto chráněné území v okrese KLATOVY v kraji PLZEŇ se nachází vedle CHUDENIC v komplexu ŽĎÁR po rozhlednou BOLFÁNEK. A to vy víte je i VOLFÁNEK malý VLK -VLČEK.VLČEK se jmenovala manželka prezidenta BEN EŠ. Americká zahrada leží v geologickém regionu BOHEMIKUM – BARRANDIEN a vy víte, že moje babička z otcovi strany byla BÁRÁN. A sestra matky se provdala za BARANNIKOV. KLATOVY tady měl svůj podrobný samostatný příběh. Zajímavé je že AMERICKOU se začala nazývat asi čtyři roky po založení v roce 1828. Tedy asi od roku1832. Bylo to uvedeno jako „AMERICKÁ ZAHRADA“ v jednom rozpočtovém návrhu EVŽEN ČERNÍN z velkostatku CHUDENICE. Samozřejmě víte, že narážím na rozmístění americké armády v této oblasti po Druhé světové válce. V čele s GEORGE SMITH PATTON. KLATOVSKÝ MILOŠ byl kolega pracovník SSM v PRAZE. Pracoval na OV SSM PRAHA 10 – X. Pak učil na Vysoké škole politické kde jsem ho potkával. A byl to on kdo mě motivoval k tomu abych také zůstal na škole učit. To ale neměl HOLY SPIRIT v plánu.

Výsadbu v zahradě realizoval zahradník KAREL ZAHN v roce 1842. Z parku v BUBENČI v PRAZE byly zakoupeny exotické dřeviny. Dále byly přivezeny sazenice z FLOTTBECK od firmy JAMES BOOTH. Ano JAMES- JAKOV-JAKUB -KUBA-SANTIAGO a BOOTH. BOOTH je BOUDA co v ní bydlí BOUDNÍK nebo CABAŇA ve španělštině jako pevnost v HAVANA – KUBA kde velel EL CHE. A bez „H“ je to BOOT a to je BOTA – BOTINKA – BAŠMAKI – ČOBOTY – BOTNÍKY. Také je to příjmení atentátníka na v pořadí 16. prezidenta USA ABRAHAM LINCOLN. Bylo to v divadle FORD při sledování hry “ Náš americký bratranec“. Dne 14. DUBNA 1865. A my víme, že16 president byl zavražděn 14.dubna a víme, že OTMAR REIDL byl vysazen 16. DUBNA. A to je i 16.09. a to je i 19.09. atd. A víme, že to je i 14. ZÁŘÍ – úmrtí T.M. a narození JAN MASYRYK na VINOHRADECH a seskok skupiny WOLFRAM u MORÁVKA – FRÝDEK MÍSTEK.

FLOTTBECK což je i ruské FLOTT – FLOTILA – MARINE a BECK – BASKA. Toto místo je součástí ALTONA a tak i HAMBURG u ústí LABE. ALTONA je i ALT statkář v HORNÍ POČAPLY a můj dětský kamarád jeho syn ZDENĚK ALT. Je to i architekt AALTO z FINSKA zakladatel ARTEK. Je to i rodina ALT od nás z domu v SOCHOROVA 1391/4. Je to i L.T. LITOMĚŘICE nebo L.N. LOUNY. Ale to celé je HAMBURG FLOTTBECK a to je H.F. a tak i H.P. – HORNÍ POČAPLY a HORNÍ POČERNICE. Samozřejmě, že víte, že HAMBURG je i divadlo ve kterém předvedl premiéru své hry ve funkci ředitele divadla LESSING z KAMENEC který zemřel v BRAUNSCHWEIG. Byla to LESSING hra MINNA von BARNHELM – L.M.B – B.M.L. Právě z FLOTTBECK – ALTONA – HAMBURG pochází DOUGLASKA TISOLISTÁ v AMERICKÉ ZAHRADĚ, která dnes dominuje svou velikostí a je pravděpodobně nejstarším jedincem tohoto druhu v EVROPĚ. Protože jde o významný orientační bod, protože jde o něco výjimečného na našem území, zmíním se i o BOTANIK DAVID DOUGLAS po kterém se tato rarita v AMERICKÉ ZAHRADĚ u KLATOVY na PLZEŇSKU jmenuje. Byl to SKOT. (Křestním jménem DOUGLAS byl generál MACARTHUR). Narodil se dne 25. června1799. A vy víte, že 25.06. je i 25.09. a to že je proto, že 5 je i KOULE i 20.09. A to se narodil v roce 1907 bratr mého otce PETR MOHORITA. Náhoda to není proto, že BOTANIK se narodil v roce 1799 a to je zase i rok 1919 kdy se narodil sám můj otec. 25.09. je i plus DVA 27.09. a to je 12.09. a to se narodil OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN. Otec BOTANIKA byl KAMENÍK. Žili v starobylém skotském královském městě s „KÁMEN OSUDU“ který jste měli nedávno příležitost vidět při korunovaci KAREL III. – město SCONE u PERTH. Navštěvoval školu KINNOUL (KINO a OUL) a pak se stal zahradníkem v SCONE PALACE u MANSFIELD. Náhoda by to byla kdybych neseděl na MV SSM v Praze v SENOVÁŽNÉ ulici v roce 1972 v kanceláři s dívkou příjmením MANSFELD. A kdyby SCONE nebylo kdysi hlavním městem ALBA. Bylo tam i BEN – BENEDIKT opatství. Scone je sídlo známého STONE of SCONE – AN LIA FÁIL – STONE of DESTINY – KÁMEN OSUDU -korunovační kámen skotských králů. DOUGLAS pak pracoval v BOTANICK GARDEN v GLASGOW. To je anagram VOGZAL i WASIL G – CHE. A je to město u kterého seskočil RUDOLF HESS. Na popud sira WILLIAM JACKSON HOOKER se DOUGLAS zúčastnil slavné expedice do severního Pacifiku v roce 1824. V NEW YOURK navštívil sbírku rostlin LEWIS a CLARK – WASIL a CARL nebo KAREL. O nich tu kdysi již také byla řeč. Dále bádal a bádal. Zemřel za nejasných okolností dne 12. července 1834 na HAVAJI. Spadl prý do jámy nastražené na zvěř spolu s BÝKEM – TUREM, SKOTEM a ten ho v té jámě měl ubít k smrti. Je pohřben na neznámém místě na veřejném místě poblíž Misijního domu v HONOLULU. HON je příjmení mojí babičky( i HAHN a HAN) OLULU je OULU – OUL – ÚL – U.L. – UHL. Ty nejasnosti s jeho úmrtím vám určitě připomínají mnohé příběhy které jste tady nedávno četli. NEIZVESTNY a ARTEK hrdinové například. A finále? V roce 1829 pojmenoval KŘEPELKU HORSKOU – OREORTYX PICTUS. A na jeho počest je pojmenován KĚROVÝ STŘAPEC – CALLIPEPLA DOUGLASI. Ano CALLIPEPLA – všechna ta CAPPELLE a CAPELI a KAPELI a KAPLE a CHAPEL a POCAPLI – POČAPLI a POČEPLICE a CZAPLE a CHALIAPIN a CHAPLIN atd. Aby to byla pravda tak jsem letěl v roce 1983 do města kde žil asi půl roku ERNESTO CHE GUEVARA -DARESALAM TANZANIA letadlem americké výroby DC-10. MCDONNELL DOUGLAS 10 a to je i X – CHE. STŘAPEC je velmi viditelná ozdoba na vojenských čepicích takzvaných „LODIČKÁCH“ ve španělské armádě. Všiml jsem si toho ve španělském filmu SEDMÁ KULKA který jsem viděl kdysi dávno u nás na SEDMIČCE v kino VELETRHY, ve VELETRŽNÍM PALÁCI. Španělsky je STŘAPEC – CALLIPEPLA slovo BORLA. Množné číslo BORLAS – OR BASIL.

A právě teď přichází důkaz, že všechno co tady píšu je pravda a nic než pravda. V roce 1874 se totiž vedení AMERICKÉ ZAHRADY ujal lesmistr BASEL. Ano vidíte dobře BASEL. Jako moje teta BASILEA a jako BASILEA-BALLE ve SCHWEIZ se ZLATÁ BULA SICILSKÁ v roce 1212. Za vedení BASEL prý zahrada zažila největší rozkvět. Ve čtyřicátých letech 20. století – tedy za OKUPACE změnila AMERICKÁ ZAHRADA majitele. Stal se jím lesní závod ČERVENÉ POŘÍČÍ. Pochopení toho proč se stala ve čtyřicátých letech AMERICKÁ ZAHRADA majetkem ČERVENÉHO POŘÍČÍ nechám na vás.

A finále ? Jako Chráněné území kategorie národní přírodní památka byla AMERICKÁ ZAHRADA vyhlášena dne 17. prosince 1970. Ano vidíte správně 17.12. i naším čtením 11.12. a oboje je – 1775. Rok založení US ARMY a US NAVY a US MARINE. Následující měsíc po Celostátní ustavující konferenci SSM která skončila u nás na SEDMIČCE v parku JULDY FULDY dne 11.11. 1970. A jak čtou Španělé CHUDENICE ? ČUDENICE. A co je rusky ČUDO ? ZÁZRAK – MIRACLE – MILAGRO. Něco nadpřirozeného způsobeného H.S. Možná znáte ruské pohádky o ČUDO JUDO. JUDA byly prý i víly JUDA SAMOVILA – VASILA M. Nebo snad mořští živočichové. Co žijí v TICHOM MIRE – PODVODNÍCI. ČUDENICE jsou i ČADCA a RAUCHENAU a KUŘIM a KUŘIMSKÁ. Vše místa z mého příběhu.

JABLUNKOVSKÉ ARBORETUM. Také nazývané ARBORETUM u SANATORIA v JABLUNKOVĚ, nebo PARK u plicního sanatoria se nachází východně od soutoku potoka OŠETNICE a řeky LOMNÁ, ve městě JABLUNKOV v okrese FRÝDEK – MÍSTEK. V nížině JABLUNKOVSKÁ BRÁZDA v MORAVSKOSLEZSKÉM kraji.

V zimě 1923 a na jaře 1924 prováděla fryštátská pojišťovna na Těšínsku terénní a klimatický výzkum, aby nalezla vhodné místo ke stavbě léčebného ústavu pro své tuberkulózní členy a jejich rodinné příslušníky. Shodou okolností se dozvěděl ředitel pojišťovny Lev Kazík o zajímavé závětí jablunkovského lékaře MUDr. Josefa Sikory. Oblíbený lékař Sikora odkazoval objekt někdejšího velkého mlýna v osadě Lazy nejmenované instituci k přeměně na ústav s čistě humánním posláním. Zakladatelem původní léčebny v Jablunkově se tak stala Okresní nemocenská pojišťovna ve Fryštátě. Z důvodů sporů mezi městem Jablunkovem a Okresní nemocenskou pojišťovnou ve Fryštátě o pravoplatnosti darovací smlouvy převzal dnem 1. ledna 1925 nově zřízenou léčebnu pro 38 lůžek spolek veřejného charakteru „Slezská Humanita v ORLOVÉ“. A tak i H.S. – ORLOVÉ.

Teď si vzpomínáte, že i finský architekt AALTO zakladatel ARTEK projektoval plicní sanatorium. A také víte, že ARTEK na KRYM – CRIMEA – TAURUS byl otevřen v roce 1925 jako plicní sanatorium lékařem doktorem SOLOVJEV. Odborníkem na plicní choroby. Jméno LEV je jasné – LEMBERG – LVOV. Odkud odlétala skupina mého otce aby nedaleko JABLUNKOV u MAKOV seskočila. KAZÍK byl můj kolega na Vysoké škole politické. Jmenoval se KAZIMÍR, křestním jménem. Nikdo mu jinak neřekl než KAZÍK. Příjmením byl MAREK – WASIL. Byl také ze severní Moravy myslím ale snad odněkud z TĚŠÍNSKA. Oblíbený lékař SIKORA daroval MLÝN. Jméno SIKORA nese most v OSTRAVĚ. Při osvobozovacích akcích OSTRAVY, které usnadnilo předání plánů obranných opatření WERMACHTU získaných skupinou mého otce ARAP od skupiny RADA TŘÍ – generál BRAUN a VYSOCKÝ-KLAUS a plukovník STEINER-VESELÝ a EVŽEN ERBAN a které přenesl přes frontu KAREL KARAS s bratrem JOSEFEM a polským příslušníkem skupiny ARAP GENNADIJ EICHNER do štábu 4. ukrajinského frontu, se vyznamenal mladý chlapec EMIL SÝKORA. Zachránil od výbuchu ostravský most přes OSTRAVICI. Most mohl být tak použit pro přesuny sovětských vojsk na druhou stranu řeky.

Dne 29. června 1927 byl položen základní kámen pod první budovu tzv. JOHANIS pavilón (na počest tehdejšího ředitele Ústředního svazu nemocenských pojišťoven se sídlem v Praze). V neděli 23. prosince 1928 byl tento pavilón s kapacitou 120 lůžek otevřen. Spolek Slezská Humanita se však dostal do velkých finančních potíží. Sloučením zámožného spolku Ochrana zdraví se Slezskou Humanitou dne 25. května 1930 vznikl nový dobročinný spolek Humanita pro zemi moravskoslezskou se sídlem v Brně. Jejím předsedou byl zvolen VÁCLAV JELÍNEK. Novým ředitelem sanatoria se stal MUDr. BOHUMIL URBANČÍK.

Pavilón JOHANIS byl slavnostně otevřen dne 23.12. – 12.23. a to vy víte je i 123 a DVOJKA. Moje rodné číslo. Ale je to také den kdy byl popraven LAVRENTIJ BERIJA v roce 1953. Je to i 07.23. datum narození generál MORAVEC a tajemník ÚV SSM LEDL který byl před JOHNES. Je to i datum přechodu hranic u TORUŇ pěti kamarádů z VOLOVÉ dne 10.23. A datum narození VASILY STALIN dne 03.21. Pavilón měl 120 lůžek – CXX. Další jméno v souvislosti se SANATORIUM a ARBORETUM JABLUNKOV je JELÍNEK. JELÍNEK byl RUDOLF z armádního divadla NA VINOHRADECH a JELÍNEK z VIZOVIC s jeho SLIVOVICE – VASIL VICE. Výrobce lihovin. JELÍNEK se jmenoval soused v našem domě SOCHOROVA 1391/4. Bydlel v tak zvaném domovnickém bytě po rodině domovníka LEMONA. Když zemřela paní LEMONOVÁ. Byl malířem pokojů. JELÍNEK byl i prodejce vozů BENZ v NICE. Po jehož dceři MERCEDES pojmenovala firma BENZ své automobily a tak jsou dnes MERCEDES BENZ. M.B. JELÍNEK byl i trumpetista který žil nedaleko od nás. Blíž k JULDA FULDA. Tam kam se nastěhoval po rozvodu s mojí matkou můj otec. JOHANES byl ministr zahraničí v roce 1989 a jeho syn z prvního manželství s ruskou občankou VLADIMÍR JOHANES byl tajemníkem ÚV SSM. Tedy můj spolupracovník. A BOHUMIL URBANČÍK? To je malý BOHUMIL URBAN. Tak se jmenoval ministr zahraničního obchodu federální vlády a ve vládě ADAMEC- ATOS byl jeho 1. místopředsedou a předsedou státní plánovací komise se sídlem na nábřeží KAPITÁNA OTAKARA JAROŠE u nás na PRAZE 7. Přes řeku a ostrov ŠTVANICE k nábřeží LUDVÍKA SVOBODY. Dříve KYJEVSKÉ BRIGÁDY.

Základní myšlenkou nového vlastníka bylo vybudovat dokonalý ústav podle nejmodernějších lékařských a technických zásad. 28. května 1933 byla zahájena stavba podle projektu Prof. Ing. Arch. MILOŠ LAML. To je M.LAML. LAMELA je také součástka automobilů. Anebo je to dvakrát L.M. Moje matka LUDMILA MOHORITOVÁ a můj otec když ruské L postavíme na hlavu a tak z něj uděláme V. Nová budova byla předána s kompletním vybavením k přestěhování nemocných 23. srpna 1934. Ano 23. srpna a to je i minus DVA 21. srpna a tak i 12. srpna 12.08. a tak i 08.12. V tom roce otevírá JINDŘICH VAŇHA v domě číslo 43 na VÁCLAVSKÉM náměstí RYBÍ restauraci. Více bude na konci tohoto příběhu. Pak se ihned přešlo k adaptaci starého pavilónu, aby dostal stejný vzhled a podobné vybavení jako čerstvý vzor. Vzniklo tak sanatorium s lůžky pro 270 pacientů, které dosahovalo svými parametry špičkové mezinárodní úrovně, jehož slavnostní otevření proběhlo ve dnech 26. a 27. října 1935.

Souběžně s budovou bouřlivým rozvojem prošel i ústavní park. Jeho původní rozloha (v roce 1924) činila 5,2 hektaru. Do konce roku 1929 se park nákupy a výměnami rozrostl na 14,4 ha. Vy víte že 14.4. je i 19.9. a 5.2 je rok 52. Moje datum narození 19.9. 1952. V té době získala Humanita pro funkci vedoucího zahradníka talentovaného odborníka LADISLAV PAVLACKÝ. Písmeno sem písmeno tam a je to také PALACKÝ a V přidáme k L a je to L.V. – L.B. – ELBE – LABE – BÍLÉ – LÍBA atd. Projekt nového vzhledu parku vypracoval ředitel brněnské Městské zahradní správy arch. J. RULL a obsahoval i záměr vybudovat arboretum – nějaké muzeum živých rostlin. Při mém dost velkém konfliktu s ruštinářkou REGAL, která mě vytáčela tím že mně oslovovala ve třídě VASJO a VASJENKO a já jí za to odmítal respektovat, mně otec řekl ať se jí zeptám jak se řekne rusky VOLANT. To věděla – je to RULL. Od té doby byl klid. Nerozuměl jsem tomu, ale byl jsem tomu rád. Říkala to takovým tím láskyplným hlasem který měl po tom ještě podobný VÁCLAV KLAUS když jsem ho navštívil v lednu 1990 v jeho pracovně na Ministerstvu financí. Byl u toho i jeho tehdejší pravá ruka TŘÍSKA. Plocha parku jablunkovského sanatoria dosáhla v roce 1936 více než 36 ha. Výsadba dřevin kulminovala v roce 1937. Číslo popisné našeho domu a roky narození v mém příběhu G.M. a B.J. a moje teta ALENA BARANNIKOVA. Parková sbírka jablunkovského sanatoria patřila již k nejbohatším a nejlépe vedeným na celé Moravě. Byla rozvinutá intenzivní spolupráce s v té době špičkovými zahradami – např. Dendrologickou společnosti Průhonice, Vysokou školou zemědělskou v Brně či školkami MLÝŇANY (dnes arboretum Ústavu dendrobiologie Slovenské akademie věd) a také odborníky – dendrologem světového jména prof. Dr. AUGUST BAYER, průkopníkem moderního zahradnictví arch. JOSEF VANĚK a dalšími. BRNO a MLÝŇANY jsou jasné. B.M. a MILLER a MLYNÁŘ a BRNO – BERN – BRUNNER atd. AUGUST je SRPEN a HUSÁK a BAYER – BAJER byl předseda středočeského KV SSM. Ten byl ale myslím PETR BAJER. VANĚK je i KONEV a NOVAK i VAŇHA. I moje učitelka češtiny na devítiletce VANĚK – OVÁ.

V ARBORETUM jsou umístěny tři pískovcové skulptury sochaře VINCENC MAKOVSKÝ. Jedna se jmenuje SEDÍCÍ ŽENA. A já dodávám tedy JEDNA SEDÍCÍ ŽENA. Ta je z třicátých let dvacátého století. Druhá se jmenuje ODPOČINEK a ta je z roku 1933. Třetí se jmenuje DVĚ SEDÍCÍ ŽENY a ta je z roku 1937. Jestli čtete pozorně tak byste mohli uhodnout proč VINCENC MAKOVSKÝ. VINCENC byl můj pradědeček VINCENC a VINCENC van GOGH na jehož výročí narození byl můj otec odveden do československé armády v BUZULUKU po příjezdu z GULAK PEČORLAG v KOMI. 30.03. 1943. A víte, že můj otec seskočil u MAKOV. byl tedy také trochu MAKOVSKÝ. A víte, že můj bratranec KAREL GEBLT III. se narodil dne 11.11. a to bylo výročí ukončení První světové války. Které všude po celém světě symbolizují květy MÁKU. Podle básně kanadského důstojníka MCCRAE ( MCC – CCM – SSM a MSS ) MAKOVÁ POLE. Nebo také FLANDERSKÁ POLE. A to je zase strážmistr FLANDERKA z PUTIMY z knihy Jaroslava HAŠKA a můj spolupracovník v mém sekretariátu předsedy ÚV SSM příjmením FLANDERKA to byl jakoby LOMBARD – byl MILAN. A upozornil jsem vás na to že je JEDNA sedící ŽENA a jsou také DVĚ SEDÍCÍ ŽENY. Naše vám velmi dobře známé 1 + 2. TŘI SESTRY – JEDNA PLUS DVA. USA a VELKÁ BRITÁNIE a k tomu SSSR. Kousek dál od nich. A také GLENCOE ve SKOTSKU TŘI SESTRY. DVĚ vedle sebe a jedna kousek dál. Byl jsem se tam na to podívat. Pravda je to proto, že sochař V.M. se narodil v NOVÉ MĚSTO na MORAVĚ. A vy víte, že moji bratři byli ve vojenském spojovacím učilišti v NOVÉ MĚSTO nad VÁHOM. A VÁCLAV HAVEL se narodil ve znamení VAH. Skupina ARAP mého otce seskočila u MAKOV ve znamení VAH a ERNESTO CHE GUEVARA „zemřel“ ve znamení VAH. A já jsem byl v roce 1969 v období znamení VAH v NSR – cestou přes NORIMBERK v BREMEN a BREMENHAVEN a na ostrově HELGOLAND. Samozřejmě, že to NOVÉ to ruské HOBO- a název města. A tak je to i H.B. A finále? MAKOV je hned vedle JABLUNKOV. Vy víte, že v MICHALSKÉ ulici v PRAZE je dům „U ŘÍŠSKÉHO JABLKA“. Napsáno je to staročeštinou a písmena vypadají jako „jablka“ – „gablta“ – geblta – GEBLTA. Víte, že JABLUNKOV byl v operačním prostoru skupiny ARAP. Ale také skupiny WOLFRAM, která seskočila přibližně stejně daleko od JABLUNKOV ale ZÁPADNĚ od něj na českém území u obce MORÁVKA u FRÝDEK – MÍSTEK. Zatímco MAKOV je na slovenském území a VÝCHODNĚ od JABLUNKOV. Přesněji je to S.Z. a J.V. Víte, že tam je vedle také pivovar v NOŠOVICE – NOSOVICE kde působil jako ředitel bratr plukovník VLADIMÍR HENDRYCH. A že ve FRÝDEK – MÍSTEK dostal přidělený byt příslušník skupiny ARAP KAREL KARAS. Po zatopení STARÉ HAMRY kde vlastnil dům. Víte, že FRÝDEK – MÍSTEK je i místo kde sloužil po Druhé světové válce můj otec. Tam mu překládali doklad který dostal z VOLOVÉ od předsedy místní samosprávy ŠUBERTA jako potvrzení o místě narození. Potřebné pro opci aby mohl zůstat československým občanem. A také víte že JABLUNKOV je i JABLKO jako APPLE. Jak se jmenovala společnost BEATLES. Která sídlila na SAWILE ( WASILE ) ROW v LONDÝNĚ slavné ulici pánských KREJČOVSTVÍ v MAYFAIR. Ne VASIL GYULA BILAK tam nešil. A proč je to pravda? Protože je v ARBORETUM u plicního sanatoria JABLUNKOV ještě jedna socha. To je pomník obětem Druhé světové války. A je dílem sochaře JAN TŘÍSKA. Ten se narodil dne 4. prosince 1904 v PELHŘIMOV a zemřel dne 24. září 1976 v PROSTĚJOV. A vy víte, že 4. prosince je i 8. prosince 08.12. datum narození mojí manželky a také mého otce 12.08. a je to také 4. ledna a to se narodila moje matka. Je to také plus DVA svatý NIKOLAJ – MIKULÁŠ – MIKOLA – NIKOLA. A je to také 6. ledna TŘI KRÁLOVÉ a 8. ledna 1949 svatba mého otce s mojí matkou. Se svědky plukovník KAREL STEINER-VESELÝ bytem v KAMENICKÉ na LETNÉ u nás v PRAZE 7 a KAREL GEBLT II. bratr mojí matky. PELHŘIMOV je PILGRIMOV a ve městě je kostel svatého BARTOLOMĚJE a můj kolega ve studijní skupině na Vysoké škole politické byl z tohoto města a jmenoval se příjmením NOVÁK. Sochař zemřel v roce 1976 ve městě PROSTĚJOV, kam jsem v roce 1976 dostal povolávací rozkaz a generál BUNZÁK STĚPAN MICHAL ho změnil na LITOMĚŘICE. Sochař zemřel dne 24. září toho roku 1976. A to je děleno dvěma i 12. září. A to se narodil OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN. Nebyl to ale jediný JAN TŘÍSKA. Stejného jména byl i známý herec. Ten emigroval v roce CHARTA 77 – 1977 do KANADY a pak do USA. Je uváděn jako herec ČESKO-AMERICKÉHO původu. Údajně je zapsán v seznamech STB pod jménem TOMAN. On to odmítal. Ale to není předmětem mého psaní. TŘÍSKA byl i pravá ruka KLAUSE. Toho bývalého politika.

HAMZOVA LÉČEBNA LUŽE – KOŠUMBERK. Tuto léčebnu založil MUDr. FRANTIŠEK HAMZA v roce 1901. Byl to první léčebný ústav pro tuberkulózní a skrofulózní děti ve střední Evropě. Ve skromných podmínkách založil tehdy MUDr. HAMZA ústav ve své vile pod poutním kostelem na CHLUMKU v obci LUŽE – EL CHE. V průběhu prvního roku jeho činnosti v roce 1901 se zde léčilo 11 dětí. Léčebna se rozšířila do prostorného svahu mezi MARIÁNSKÝM CHRÁMEM na CHLUMKU a zříceninou hradu KOŠUMBERK. V roce 1962 byla léčba tuberkulózy ukončena a léčebna byla upravena na zařízení pro rehabilitaci nemocných s pohybovými vadami. V těch letech byl ředitelem ústavu MUDr. ZDENĚK MÁTL a působily tam MUDr. VĚRA STARÁ a MUDr. MILOSLAV MOTYČKA. MÁTL – M.A. a L.T. a V.S. a tak i U.S. a S.U. a nakonec M.M. – i W.M. či V.V.M.

FRANTIŠEK HAMZA je F.H. a ta k i P.H. a H.P. – HORNÍ POČAPLY a HORNÍ POČERNICE. Narodil se dne 7. března 1868 v KLETEČNÁ. Vy víte, že 7. března je i 7. října a to seskočila skupina mého otce ARAP u MAKOVA. A také víte, že to je minus DVA i 5. října a to se narodil VÁCLAV HAVEL a plus DVA je to i 9. října kdy „zemřel“ ERNESTO GUEVARA/HUEVAR/HAVEL de la SERNA zvaný EL CHE. 7. března je i 14. března a to se narodila moje teta AURÉLIE GEBLT rozená SCHIDLAK a narodil se ALBERT EINSTEIN a odletělo 11 zpravodajců v čele s FRANTIŠEK MORAVEC do LONDÝNA via AMSTERDAM s leteckou společností KLM. Také víte že KLETEČNÁ je HA LETECKÁ. A 1688 je i 1988. Jméno HAMZA se objevuje i dávno v historii. HAMZA ibn ABDUL MUTTALIB byl strýc proroka MOHAMEDA. Byl základní klíč OPERACE BENJAMIN – M.B.L. a TATA a tak i ABDUL – DOUBLE. OTISK TATA. Jeho přezdívka byla LEV ALLÁHA – HAVEL a argentinská španělština LL – Ž a tak k tomu byl 2 – DVOJKA. Kde také konec konců HAVEL bydlel. Pro doplnění a představu celém tom systému – narodil se v roce 567 a zemřel v roce 625. Bojoval u BADRU – DR. B. a u UHUD – UHDE MILAN – V.M. z BRNA. Tam u UHUDU dne 22. března 625 zahynul. A to je ten poslední kdo nám chybí v BŘEZEN-MAREC B.M co je i OKTOBER-ŘÍJEN O.R. kalendáři – 22. října děleno dvěma je i 11.října a to se narodil IVAN HAVEL. Ten jak víte studoval v KALIFORNIA – FLORIANKA. Tam je kromě Univerzity kde studoval IVAN HAVEL ještě jedna a ta se jmenuje CALTECH – vyslov KALTECH – KLETEČNÁ – KLETECH. CALIFORNIA je španělsky a tak je to i bez N protože to je v azbuce H a to se nevyslovuje. Kromě jiných slavných vědců zde studoval i STEPHEN – STEVEN – ŠTĚPÁN WOLFRAM. Dále SCHMITT, SMITH, TEMIN, MILLIKAN, MCCARTHY, MCMILLANLEWIS, BROWN, BORMANKNUTH a dvakrát OPPENHEIMER – což je i OBENHEIMER. Univerzita byla založena v roce 1891. Roce narození mého děda KAREL GEBLT I. A roce slavných událostí v pozdějším „JULDA FULDA“ – Národní výstavy a sletu SOKOLŮ ve vedlejší STROMOVCE. PRAHA 7. FRANTIŠEK HAMZA zemřel dne 4. června 1930. Ano 04.06. ve stejný ve který se narodil největší FIN švédského původu generálporučík R.I.A. a finský maršál MANNERHEIM. A také ve stejný den kdy se narodil můj děda KAREL GEBLT I. – 06.04. 6. dubna. Což je i 6. září a to je krát DVA i 12. září. den kdy se narodil OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN.

A proč je to pravda? Léčebna je v LUŽE. LUŽE mají vlajku a znak v ukrajinských anebo švédských barvách. V obci LUŽE je kostel svatého BARTOLOMĚJE. A nedaleko je vrch KLAPALKA jako generál KLAPÁLEK a jsou tam také ŠTĚPÁNSKÉ vrchy. Je to vedle města SKUTEČ kde vyrábí BOTAS – BOTY. Je to v okrese CHRUDIM -sídla výsadkářských jednotek ČSLA. Nedaleko je VYSOKÉ MÝTO – V.M. místo kde žil armádní generál O.R. – OTAKAR RYTÍŘ – RITTER. A kde se vyráběli autobusy. Jeden, který vyrobili nad plán jako dar Koreji jsem vezl do Severní Koreje na Festival v létě 1989. Ve městě teče vodní tok NOVOHRADKA. Ano NOVO – HOBO a HRADKA.

Ale hlavně je to také jméno jednoho z hrdinů protinacistické odboje. generála VOJTĚCH ( ADALBERT – ALBERT ) BORIS ( BASIL ) LUŽA. Ten se také narodil ve stejný rok jako můj děda KAREL GEBLT I. 1891. Bylo to v UHERSKÝ BROD dne 26. března. Studoval VUT v BRNĚ. A byl povolán k 35. pěšímu pluku v PLZNI. Odveden byl dne 3. srpna 1914. K slavným „Pětatřicátníkům“. Kde sloužil o mnoho let později i generál FRANTIŠEK MORAVEC. 35 – 1775. A v PLZNI sloužil i první manžel mojí matky BOHUMIL FLORIÁN u dělostřelců. Na ruskou frontu byl odeslán dne 14. listopadu 1914. Dne 30. srpna – což je i 12.08. a tak i 08.12. byl zajat u obce MALÁ PLANČA v okolí města HALYČ. Města které dalo této celé oblasti jméno – HALYČ – GALIČ a i španělské GALICIA, odkud odešel na KUBU otec FIDEL CASTRO. Ve městě VENĚV v gubernii TULA ( L.T.) se dne 11. dubna 1916 (!) přihlásil do LEGIÍ. 11.04. je i 09.04. datum narození mého dědy KAREL GEBLT a také je to 04.06. datum narození maršál MANNERHEIM. Rok 1916 je i 1919, rokem narození mého otce a také rokem 1991 rokem plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. Pravda je to proto, že LEGIE je EL CHE. Dne 20. července 1916 byl přiřazen k 1. srbské dobrovolnické divizi a jako podporučík se zúčastnil bojů v DOBRUDŽA. Pak byl ale na vlastní žádost dne 11.01. – ano vidíte dobře dne 11.01. což je i 17.01. kdy se později narodil bratr mého otce MOHORITA IVAN – M.I. ve VOLOVÉ a je to i 17.07. datum pozdější popravy cara NIKOLAJ II. A je to i rok 1775 – přidělen k 2. STŘELECKÝ PLUK JIŘÍHO Z PODĚBRAD. Jako velitel kulometné roty bojoval u ZBOROVA a na TRANSIBERIAN MAGISTRAL a domů se vrátil přes TERST ( MAXMILIÁN CÍSAŘ MEXICKÝ) na lodi MADAWASKA – „MAD WASKA“ dne 1. května 1920. To vše již umíte přečíst. V První republice dosáhl hodnosti generála. Oženil se s MILADA VEČEŘOVÁ – M.V. a narodil se jim syn RADOMÍR VÁCLAV LUŽA. Za nacistické okupace byl v ilegalitě. Založil skupinu JARO spolu s GRŇA JOSEF a ROBOTKA a KAREL STEINER VESELÝ. Spojení s Londýnem zajišťovala vysílačka SPARTA. V roce 1944 se organizace JARO sloučila s organizací AVALA JOSEF CÍSAŘ. Vytvořili RADA TŘÍ – R-3. GRŇA-LUŽA-CÍSAŘ. Později také přijali skupinu JOSEF SVATOŇ. Sám generál LUŽA byl zabit protektorátními četníky dne 2. října 1944 v obci HŘIŠTĚ u PŘIBYSLAVI. JARO je SPRING – také ZDROJ – ZŘÍDLO – PRAMEN a finsky je to KEVÄT – KOTVA. Proč JARO ? Slovo JAR v ruštině znamená buď : strmé pobřeží, útes. Nebo je to hluboká zarostlá rokle – CAŇADA-MEZIHOŘÍ. Byl to ale také název věhlasné restaurace v MOSKVĚ kde sídlil VGIK – Vsesajuznij institut kinematografii. Proč to sem píšu? To se dozvíte na konci tohoto příběhu. Samozřejmě je to i jeden z mých bývalých nevlastních bratrů JAROMÍR. JARO MÍR. Který to jméno dostal v srpnu 1943. Jsou to i všichni JARO SLAV – JARO VASIL. Jenom jeden ale byl také v mém příběhu. Byl to JAROSLAV z ROHU – KOUTNÝ. Pravda to byla proto, že byl můj kolega v ročníku na Vysoké škole politické v Praze a společně jsme se stali tajemníky českého ÚV SSM po absolvování školy. Ve stejný den. Byl z HODONÍNA. Že to není omyl signalizovalo i to, že spolu s námi byl v ročníku ještě jeden a ten se jmenoval příjmením KOUT.

Další CÍSAŘ byl také později 1. náměstek ministra školství v Karmelitské ulici. Profesor Václav Císař. Můj partner když jsem vykonával funkci předsedy Českého vysokoškolského ústředí SSM. Jeho dcera emigrovala do NSR. A žil na LETNÉ u LETENSKÉ pláně u nás na Praze 7. Další SVATOŇ byl ředitelem Střední ekonomické školy na VINOHRADSKÉ třídě na DVOJCE. Navštívil jsem ho tam s prosbou aby přijal nějakou dívku na studium. Měla obavy, že ji nepřijmou. Měla rodiče vyloučené z KSČ. Dojednali jsme tehdy i stáže děvčat ze čtvrtého ročníku u nás na OV SSM.

RADA TŘÍ spolupracovala s para skupinami ARAP a WOLFRAM.

Syn RADOMÍR LUŽA se narodil dne 17.10. 1922. Ano 17.10. Jako IVAN HAVEL ten 11.10. A je to zase i 17.07. Datum popravy cara NIKOLAJ II. a celé carské rodiny včetně carevny ALEX HESSE. V JEKATĚRINBURGU městě KATEŘINY. Je to datum mojí svatby v roce 1976 (1919 i 1991 ) a je to i vystoupení JAKEŠ v ČERVENÝ HRÁDEK u PLZNĚ a start bombardéru B-2 SPIRIT s technologií STEALTH- lidově řečeno neviditelný. Je to i 11.07. datum narození mého tchána MIROSLAV SVOBODA v PLZEŇ a OLGA HAVEL v PRAZE. Je to i 10.11. založení US MARINES a úmrtí BREZHNEW a povýšení mého otce na plukovníka dne 11.01. LUŽA vystudoval po Druhé světové válce práva na MASARYKOVÉ UNIVERZITĚ ( M.V.) v BRNO. Odešel do emigrace studoval i pařížskou SORBONNA (tu skutečnou, ne tu moji VOKOVICKOU) a angažoval se v exilových organizacích. Od roku 1967 (1919 a 1991) působil na TULANE UNIVERSITY v NEW ORLEANS. Vy víte, že TULANÉ mohou být i ti co se toulají. PILGRIMS – POUTNÍCI. Zemřel v PENNSYLVANIA v roce 2009. Tam kde to všechno začalo 4. července 1776. Vznik USA. A datum kdy otec obdržel v roce 1947, jako také takový tulák své domovské právo v Československu v JINDŘICHŮV HRADEC. Protože byl OR – LÁNY. Světlo HRADU.

Zpět k léčebně. Dr. František HAMZA (rodák ze mlýna na Jankovském potoce nedaleko ŽELIVA – VAZIL), využil mimořádné polohy, příznivé nadmořské výšky a zcela čistého prostředí tohoto místa k založení pravděpodobně prvního léčebného ústavu pro tuberkulosní a skrofulosní děti v Evropě. Příjemného prostředí využíval především k terapii, léčení stravou, pohybem, pobytem na čistém vzduchu a slunci v pískových koupelích. Od roku 1901 také vedle stavby prvních budov léčebného ústavu rozvíjel i svou vizi: Zasadit léčebné zařízení právě do přírodně krajinářského parku a zpříjemnit tak svým pacientům pobyt a léčbu, ba co víc – využít park k terapii, jako jednu z léčebných metod. Ostatně přírodní prostředí průmyslem nezatížené okolní krajiny bylo také jedním z Hamzových impulsů při výběru místa. Dal zde vysadit hájky (modřínové, březové), ve kterých, jako první na světě, nechal vyučovat dlouhodobě nemocné děti pod širým nebem. Kolem prvních léčebních pavilónů byly vysazeny rozmanité dřeviny ve stylu lesoparků, cesty v areálu osazeny alejemi.

ARBORETUM SOFRONKA. Je na severním okraji BOLEVEC v PLZEŇ. Vzniklo v roce 1956, jako detašované pracoviště Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti se sídlem v PRAHA -ZBRASLAV – STRNADY. Založil jej ing. KAREL KAŇÁK poté co byl ČSAV vypsán výzkumný úkol “ ŠLECHTĚNÍ BOROVICE“. Vy již sami čtete KAŇÁK jako KAŇKA. Ano to je ten dům na NÁRODNÍ třídě s památníkem událostí 17.LISTOPADU 1989 právě tam a v okolí. Na rohu MIKULANDSKA-NIKOLANSKÁ. Naproti Palác METRO kde pracoval v té době můj bratranec PETR GEBLT, vedle ulice SPÁLENÁ ( SPALENTOR a další SPALEN- také v BASILEJI to přijde na řadu v příběhu o BASILEA-BALLE) a vedle restaurant VYSOČINA kde pracoval v padesátých letech otec mého bratrance PETR GEBLT a můj strýc KAREL GEBLT II. Pochopitelně musím připomenout i dům plukovník WIMMER kde pobýval ALEXANDER VASILI SUVOROV. BOROVICE je ve finštině MÄNTY. BOROVICE je v ruštině i ukrajinštině SOSNA – obé lze zase napsat na klávesnici s latinkou v azbuce – COCHA. Auto, předmět mého vzdělání je španělsky COCHE, ženský rod to asi nemá ale kdyby mělo byla by to COCHA. Ve španělštině je to PIŇA. Právě do SAN PEDRO del PIŇATAR v MURCIA jsem byl pozván v červenci 2005 v LONDÝNĚ. Žil jsem v kempu hned vedle letiště ACADEMIA GENERAL del AIRE – AGA se sídlem v obci z druhé strany a jménem SANTIAGO de la RIBERA. Tam jsem se dozvěděl o teroristickém útoku v LONDÝNĚ. Bylo to po mém návratu z výletu po jižním pobřeží až do HUELGA a GIBRALTAR a SEVILLA a CORDOBA a zakončeném návštěvou muzea PICCASO PABLO v MÁLAGA. Dne 07.07. 2005.

Výzkumný ústav který zřídil ARBORETUM SOFRONKA sídlil na ZBRASLAV – VASIL – BAZIL. A ještě STTRNADY. STRNAD byl u nás na DVOJCE předseda obvodní O.R. – ne OTMAR REIDL ale ODBOROVÁ RADA – ROH. Byl to ten S.O. ( STRNAD OLDŘICH ) STRATEGICKÉ OPERACE se kterým jsme po vyslechnutí textu CHARTA 77 na předsednictvu OV KSČ v prosinci 1977 veřejně prohlásili “ že to bychom podepsali také“.

BOROVICE je i BASIL nebo VASIL. Je to i BORO – O.R. OTMAR REIDL a OPERACE BENJAMIN. A VICE – to je vysloveno v angličtině VAJS – Ano jako VASJA jak mě stále říkala ruštinářka na ZDŠ, která mě tím vytáčela skutečně jak málo kdo. Nebo BÍLÝ a VASJA.

Bylo to v roce 1956. Kdy vypuklo povstání maďarského lidu. A jehož hnací silou byli studenti. To začalo na „výročí“ kdy můj otec 17 let před tím překročil hranice SSSR u TORUŇ a byl od toho dne vězněn – 10.23. 1939. Ano 123 – moje rodné číslo a datum narození generál František MORAVEC v ČÁSLAVI 23.07. a datum narození generálporučík VASILY STALIN dne 03.21. A brzy se dozvíte, že v den narozenin generála MORAVCE, tedy dne 07.23. zemřela tragicky velmi důležitá postava v mém příběhu – dětská herečka, herečka a scénáristka a režisérka MARGARITA ALEXANDRA BARSKA, autorka slavného filmu O.B. – OTRHANÉ BOTY a filmu OTEC a SYN. A mého spolupracovníka tajemníka ÚV SSM LEDL z ZLÍNA také narozeného v ten samý den 07.23. Maďarské povstání skončilo dne 10.11. Datum založení US MARINE a úmrtí BREŽNĚV a povýšení mého otce na plukovníka. A rok 1775 – založení US ARMY a US MARINE a US NAVY. Maďarské povstání potlačila sovětská armáda v čele s KONEV ( VANEK, NOVAK) S.I. Někteří historici označují datum konce povstání jako den 11.11. A to skončila První světová válka a narodil se můj bratranec KAREL GEBLT III. A je to také „po našem“ i 17.11. 17. LISTOPAD. A finále? Je to součet dat narození mého bratrance PETR GEBLT 6.11. a jeho staršího bratra KAREL GEBLT 11.11. – 17.11. 17. LISTOPAD.

Pravda je to proto, že mým nástupcem ve funkci předsedy OV SSM PRAHA 2 – DVOJKA byl ŠAFRÁNEK a tak byla jeho manželka ŠAFRÁNKA. Znal jsem ji. Připomínám, že přede mnou byl ULMAJER a před ním TŮMA a před ním MADLIK. A také proto, a nyní velký pozor v BASILEA-BALLE stojí SAFRAN ZUNFT. Sídlil v počátku od roku 1423 – ano 123 a 4 na ANDREAS Platz. V roce 1899 ( i 1989 ) musel být zbořen kvůli rozšíření GERBEGASSE. Tam byl vystavěn další dům ve kterém je od 20.01. 1902 dodnes. Proč GERBER ? To je v němčině KOŽELUH. Ten kdo dělá do KŮŽÍ. Hebrejské OR, stejně jako SVĚTLO. A s kůžemi pracoval přece kožišník maršál ŽUKOV. Byl v oboru vyučen. Kůže je i para výsadek KOZINA. A také předseda ONV PRAHA 7 – KOŽELUH s jehož synem JANEM a dcerou IVOU jsem jezdil do SKOKOVY, pošta LOUKOV, ŽĎÁR u MNICHOVA HRADIŠTĚ, okres MLADÁ BOLESLAV. IVA mě tam naučila hrát na KYTARU. Samozřejmě i slavný KOŽELUH sportovec SPARTA PRAHA u nás na PRAZE 7. Hokejista i fotbalista. Ten například rozhodl v roce 1925 svým gólem ve vítezství nad SCHWEIZ – ŠVÝCARSKO na mistrovství EVROPY v ICE HOCKEY. A tak jsme se stali mistry EVROPY. Byl i vynikající TENISTA. Zemřel při autonehodě v roce 1950 v KLÁNOVICE.

A proč je to pravda? ARBORETUM SOFRONKA se nachází ve čtvrti města PLZEŇ zvané BOLEVEC (BASIL či VASIL) v češtině a v němčině BOLEWTZ. Je na severu města. Je to také název katastrálního území ve kterém leží kromě BOLEVEC i LOCHOTÍN ( PORTA ) a KOŠUTKA – maďarský státník LÁJOSZ KOSSÚTH – KOŠUT a jeho manželka THERESIE MESZLÉNY tak byla KOŠUTKA – náhoda to není proto, že KOSSÚTH se narodil dne 19. ZÁŘÍ jako já a EMIL a DANA ZÁTOPEK a den kdy vznikla HESSE ve FRANKFURT am MEIN v roce 1946 kdy tam v čele americké okupační správa stál generál DWIGHT DAVID EISENHOWER. KOŠUTKA byla i manželka mého dalšího spolupracovníka, dokonce mého zástupce, tajemníka ÚV SSM z Bratislavy ,příjmením DVORSKÝ – říkalo se mu jen a pouze KOŠO. Tak jeho manželka musela být KOŠUTKA. Co říkáte? Je to tak, ne? Patří tam i M.B. – MALÝ BOLEVEC, B.H. – BÍLÁ HORA a ZAVADILKA. ZAVADILKA byl manželka ZAVADILA, člena předsednictva ÚV KSČ a předsedy ROH v roce 1989. To je ten co byl také předseda mládežnické organizace v Československu jako já. On ale ČSM před rokem 1968. Je to ten který měl viditelně poškozené nemocné jedno oko. V tomto katastrálním území je i soustava BOLEVECKÝCH RYBNÍKŮ. Rybník je ve finštině LAMPI. Jako když já napíšu do diktátu LAMPY. Jinak i – OR – SVĚTLA – VALO. Katastrální území BOLEVEC má rozlohu, nevím od kdy, 16.02 km2. To je i 16.02. A to je minus DVA i 14.02. a to se narodila moje sestřenice ALENA/ÁJA BARANNIKOVA v roce 1955. A 16.02. je i 16.11. A to se narodil v roce 1956 (!) její bratr IVAN BARANNIKOV. Ano v roce kdy vzniklo ARBORETUM SOFRONKA, pár dní po potlačení Maďarské revoluce.

Ves BOLEVEC je písemnými prameny poprvé zmiňovaná v roce 1382 – 123 a 8. Původní název – VOLEVES – byl patrně odvozen od osobního jména VOLEK či VOLIMÍR – to znamená VOLOVA – VOLIMÍROVA ves. Varianta BOLEVEC se v pramenech uvádí od 18. století. A vy víte, že můj otec a naše celá maďarská a rumunská rodina žila v ukrajinském VOLOVÉ. A víte že místo kde žila česká menšina byla VOLYNĚ a nevím jestli víte, že na Ukrajině na železniční trati je i město VOLOVEC. Sám jsem to četl na ceduli když jsem jel jednou do MOSKVY a vlak na tom nádraží nějakou dobu stál. V těch letech kdy je obec BOLEVEC poprvé zmíněna, 1382, ji vlastnila kapitula svatého APOLINÁŘE na Novém městě pražském. Ano jejich sídlo je v ulici APOLINÁŘSKÁ která je spojena s ALBERTOV a NA SLUPI a BOTANICKÁ ZAHRADA a BOTIČ. A další dříve uvedené.

BOLEVEC bylo také město HORNÍKŮ. Těžilo se tam černé uhlí. V roce 1893 začalo hloubení dolu ANTONÍN. Jako ANTONÍN z PATAVIUM – PADOVY narozený v LISBOA. Po němž se jmenuje kostel na STROSSMAYEROVĚ náměstí u naší školy. Jmenoval se tak křestním jménem plukovník – gunner, strýc BARANNIKOV – otec výše uvedené ALENA a IVAN. Pak to byly doly Svatý VÁCLAV a Svatý JIŘÍ. VÁCLAV jsme byli my s otcem. V rodině jedině VÁCLAV a VAŠEK. Vy kteří si pamatujete víte, že mně na ZDŠ spolužáci říkali VAŠEK. Kromě ruštinářky REGAL s jejím VASJA a VASJENKA. JIŘÍ byl druhý manžel mojí sestry – UHER. Vlastně taky MAĎAR. A FIN – UHRO – FIN. JIŘÍ je GEORGIJ a GEORGE a JYRKI a GEORGIA – jedna byla v USA a jedna byla v SSSR. Zapamatujte si tento řádek. Objeví se v příštím příběhu s důkazem že nic v O.B. nebylo náhoda. Navíc tam byl i důl MARIE který prý dosáhl hloubky 45 meter. V.L. je 45. B.L. a L.B. A moje sestra ANNA byla také MARIE a babička z H.P. dcera THERESIE byla MARIE a teta ve VOLOVÉ byla MARIE. A LÁZNĚ byly MARIÁNSKÉ. Plus další dvě MARIE manželky JOSEFŮ, jedna v BEROUN a druhá v BRUNTÁL.

BOLEVEC leží na řece MŽE. Německé MIES a latinské MISA. MIES je M.I. MILITARY INTELIGENCE a S – 2 – DVOJKA. A MISA je i všude jinde napsaný MÍŠA. Tak se jmenoval syn mé sestry ANNA MARIE z prvního manželství s H.B. MICHAL – MÍŠA. To je ten co se narodil ve stejný den jako OTMAR REIDL – OPERACE BENJAMIN. Řeka MŽE pramení v BAVORSKU (BARSKAJA v češtině BARSKOVÁ) v okrese TIRSCHENREUTH v HORNÍ FALC. TIR – TUR a NREUTH je s malým psacím hebrejským N které je ale písmenem M je MOHORITA. V obci MÄHRING blízko ASCH. Také víte že HORNÍ FALC je i PFALTZ a tak je to i H.P. HORNÍ POČAPLY a HORNÍ POČERNICE. A hlavně je to PALEC – generál PALEČEK KAREL z MORAVCOVI 11. v LONDÝNĚ a prvního velitele výsadkových vojsk ČSLA, kde sloužil s pozdějším generál BUNZÁK ISTVÁN-STEFAN-STEVEN z VOLOVÉ, také zatčeným spolu s mým otcem a ŠUBRTY dne 10.23. 1939 u TORUŇ. Také je to PALACKÝ co nejel do FRANKFURT am MEIN a napsal tam dopis. A po něm se jmenuje ulice v LITOMĚŘICE kde žila moje sestra ANNA MARIE se svým synem MÍŠA se svým druhým manželem UHER JIŘÍ. A je to ii PALACKÉHO náměstí v KARLOVY VARY kde žil můj otec s jeho druhou manželkou ANNA MOHORITA. Před tím BESSARAB. Jako první manžel JULIE MELTZER z BALLET – vyslov BALE v ODĚSA, manželky JAKOV STALIN. Ten první její manžel byl BESSARAB a zahynul jako mnozí tehdy před Druhou světovou válkou ve věznicích NKVD. A finále? MŽE se vlévá do řeky BEROUNKA. Ano klíčové BRN – BRUNNER- BRNO – BRUNTÁL atd. v mém příběhu. Město BEROUN na jehož teritoriu leží v KRÁLŮV DVŮR a obec POČAPLY, kde zemřel VÁCLAV I. při honu – štvanici na JELENA – OLENA – DEER – STAG – PEURA -CIERVO – SZARVAS. Město kde žili prarodiče mojí manželky MARIE a JOSEF BOUDNÍK. V ulici BRIGÁDNICKÁ u SOKOLNICKÉ a SPOJOVACÍ ve čtvrti KOMAROV. Délka toku MŽE je 106,5 kilometer. Je to i 16.05. a to je i 16.08. a to je i 19.08. a to se narodil generál ISTVÁN-STEVEN-STEFAN MICHAL BUNZÁK. Ve VOLOVÉ. A finále? Jménem MŽE – MEIS – MISA se označovala řeka z BAVORSKA až do ústí do řeky VLTAVA – MOLDAU. Pojmenování BEROUNKA je poprvé doloženo teprve roku 1638. Je zmíněna i v KOSMOVA KRONIKA a RUKOPISE ZELENOHORSKÉM. Německý název MIES v němčině označuje zároveň město STŘÍBRO. To je to město kde jsem jednou byl. Vezl jsem tam na rozkaz mého velitele roty MATIÁŠEK – MATES – VLADIMÍR – M.V. jednoho vojáka který tam byl převelen. STŘÍBRO je i SILVER jako DVA výsadky z LONDÝNA. STŘÍBRO je finsky HOPEA – H.P. A norsky SØLV. Ano vidíte dobře. Obě otcova jména a označení příslušnosti k vojenské odbornosti – VASIL a DIA METER. DIA – VASIL METER. DEFNSE INTELIGENCE AGENCY – VASIL METR. A navrch dodávám já : z VOLOVÉ – BOLEVEC, kde protéká MIES – MISE.

Zpět k ARBORETUM SOFRONKA. Pro seriózní řešení úkolu úspěšného pěstování rodu BOROVICE – PINUS bylo rozhodnuto právě o zřízení této světové sbírky sortimentu druhů tohoto rodu. V tom místě se o to pokoušel také již v první polovině dvacátého století lesník JOSEF SIGMUND. Název ARBORETUM SOFRONKA byl převzat z názvu nedaleké lesovny plzeňského lesníka VÁCLAV SOFRON. Od roku 1965 ( to je i 1956 ) je v objektu umístěna i METEOROLOGICKÁ stanice. Ta byl v roce 1969 začleněna do klimatologické sítě Českého HYDROMETEOROLOGICKÉHO ústavu pod názvem PLZEŇ-BOLEVEC. A vy víte, že v roce 1969 jsem cestoval s METEOR do BREMEN v bývalé americké okupační zóně v NSR. Víte, že METEOROLIGIE je METEOR a L.G. – EL CHE. A k tomu HYDROMETEOROLOGIA – DR. MOHORITA EL CHE.

Arboretum se rozkládá na ploše asi 22 HEKTARŮ – které lesní cesta dělí na dva úseky. V severní části se mezi pokusnými pěstebními plochami nachází dva rybníky bolevecké rybniční soustavy VYDYMÁČEK a ROZKOPANÝ. zatímco jižní část zaujímá kromě dalších pokusných ploch také školka a skleník  i zmíněná meteorologická stanice. V roce 1962 byl jižní pozemek doplněn malou provizorní budovou s laboratoří kterou roku 1966 nahradil současný zděný provozní objekt.

Vy kteří mému příběhu rozumíte, víte, že maršál KONEV S.I. byl povoláním stejně jako můj otec LUMBERJACK (L.M.B) – DŘEVORUBEC nebo TESAŘ či možná i jako můj otec i VORAŘ. A tak si zkuste přeložit tento následující text jakoby do textu popisující svět vojáků :

„Od roku 1956 do současné doby bylo na ploše arboreta vysázeno 61 druhů borovic z celého světa a tato unikátní sbírka se stala jednou z největších na EUROASIJSKÉM kontinentu. V současné době je reprezentativně zastoupeno 16 druhů borovice, které se zde úspěšně adaptovaly, plodí a přirozeně se zmlazují (obnovují se pod mateřským porostem). Dalších 14 druhů přežilo v jednom nebo několika exemplářích. Ostatní zkoušené druhy vyhynuly buď po první zimě, nebo během několika málo let. Vzhledem k přírodním podmínkám stanoviště lze říci, že druhy, kterým se v arboretu daří, lze bez obtíží pěstovat na většině území střední EVROPY.“

Veškerý sadební materiál byl vypěstován ve vlastní školce na SOFRONCE z osiva, získaného soukromou cestou od vědeckých a výzkumných pracovníků z různých států, díky osobním kontaktům zakladatele arboreta, popřípadě výměnou s různými institucemi. Ve školce i ve výsadbách se zásadně nepoužívalo hnojení ani chemická ochrana, do výsadeb se nezasahuje ani probírkou nebo prořezávkou.

Jedinečnost arboreta ovšem nespočívá jen v samotném počtu druhů, ale v několika desítkách až stovkách zeměpisných odchylek a variant – proveniencí – některých druhů. Díky tomu lze dobře studovat proměnlivost borovic v rámci jednoho druhu vlivem různých stanovišť v odlišných zeměpisných oblastech. Na Sofronce lze pozorovat zejména 256 variant (proveniencí) BOROVICE LESNÍ – PINUS SILVESTRIS s územním rozptylem od severního polárního kruhu po TURECKO a od SKOTSKA po ČÍNU. Větším počtem proveniencí je zastoupena rovněž BOROVICE BANKSOVA – PINUS BANKSIANA, BOROVICE POKROUCENÁ – PINUS CONTORTA či BOROVICE ČERNÁ – PINUS NIGRA.

SOFRONKA se tak stala jediným lesnickým pracovištěm, které se zabývá evolucí lesa, aplikovanou v ekosystémovém pojetí zacházení s lesem, tedy teorií biologického způsobu pěstování lesa.“

A finále? Ve škole VLKSM v Moskvě bylo zaměstnáno několik desítek tlumočníků. Naše tlumočnice češtiny byla statná žena z GRUZIE – GEORGIA. A vy si vzpomínáte, že to byla právě ona která přišla jednou k nám do posluchárny kde nás bylo asi 15 a vstoupila do výuky a hledala MARGARITU, že má ve sborovně telefon. A my jsme to po pár minutách prohlížení jeden druhého rozluštili, protože mezi námi žádná MARGARITA nebyla že jde rusky vyslovené MOGORITA. A já šel do sborovny a bylo to skutečně pro mě. K naší tlumočnici se vrátím v příštím příběhu. Teď ale připomenu ještě jednoho. Všechny jsem znal od vidění ale jenom tu naši a pak jednoho tlumočníka Španělštiny. Byl to blízký přítel a pak i manžel největší přítelkyně mojí ALICIA ALCIRA LOMBARDELLI – ADRIANA VILLEGAS která byla Bulharka a jmenovala se PEPA. To vy víte že je i PP a tak i B. A on byl SAFRONOV a z ní byla po svatbě SAFRONOVA, jak říkáme u nás v Česku byla z ní SAFRONKA.

Takk asi takk.

V České republice jsou ještě další ARBORETUM a BOTANICKÉ zahrady místního a celostátního významu. Například u univerzit. Uvedl jsem jenom příklad o činnosti DVOJKY. Napříč stoletími a místy spojenými společnými příběhy vojenské OPERACE BENJAMIN. Možná se k těm dalším ještě vrátím ale věřím, že vám jako příklad přesvědčivě poslouží právě ty výše uvedené.

A tak už jenom jednu v tomto příspěvku poslední. Říkají jí BOTANICKÁ ZAHRADA v MALEŠICE – WASILICE. Původně vznikla jako park JIRÁSKOVI VILY. To byl průmyslník. Ale stejného příjmení jako ALOIS-LUDVÍK JIRÁSEK z LITOMYŠL – L.T. WASIL. Jehož jméno nese náměstí mezi kterým a náměstím PALACKÉHO stojí dům rodiny HAVEL. A kde VÁCLAV HAVEL žil i v letech totality. A co je důležité je to, že náměstím JIRÁSKA začíná dlouhá cesta nahoru na VINOHRAD. Nejprve ulicí RESSLOVA s kostele KARLA BOROMEJSKÉHO. místa posledního boje hrdinů – výsadkářů. Pak pokračuje náměstím KARLOVÝM dříve DOBYTČÍM trhem kde žila BOŽENA NĚMCOVÁ a KAREL HYNEK MÁCHA který zde napsal MÁJ. Pak pokračuje JEČNOU ulicí, kde také žila BOŽENA NĚMCOVÁ a napsala zde BABIČKU. Pak na náměstí I.P.PAVLOVA nositele NOBELOVI ceny z roku 1904. Předtím to bylo náměstí J.A.K. – KOMENSKÉHO a ještě před tím PETRA OSVOBODITELE, prvního panovníka JUGOSLAVIA – IUGOSLAVIA – I.G. VASILA – EL CHE VASILA. Pak pokračuje náměstím TYLA – L.T. toho co také sloužil v kasárnách JIŘÍHO z PODĚBRAD ale těch v PRAZE kde sloužil generál STEFAN MICHAL BUNZÁK na náměstí REPUBLIKY. Zatímco já sloužil v těch v L.T. stejného jména JIŘÍHO z PODĚBRAD. Dál vede kolem VINOHRADSKÉ ZÁLOŽNY -V.Z. kde měl mít schůzku s představiteli domácího odboje OTMAR REIDL – OPERACE BENJAMIN. Která se neuskutečnila protože seskočil u LANDECK,INNSBRUCK, AUSTRIA a ne u KŘEČHOŘ u KOLÍNA. Měl mít v ruce časopis SVĚTOZOR. Ale to už je JUGOSLÁVSKÁ ulice, která byla poštovní adresou mého OV SSM PRAHA 2 – DVOJKA. JUGOSLÁVSKÁ 29. A ta pomyslná čára od náměstí ALOIS-LUDVÍK JIRÁSEK končí ve dveřích kostela svaté LUDMILY na náměstí MÍRU. S armádním divadlem NA VINOHRADECH – s ulicí ŠUBERA a IBSENA. Domem ŽELEZNIČÁŘŮ a gymnasiem WILHELM PIECKA a HLAVOVKA. A mojí školou do které jsem nechodil protože byla v rekonstrukci. Nechal jsem si ji na konec, protože právě proto, že byla škola uzavřena, i když jsem měl její razítko v Učňovské knížce jsme chodili do MALEŠIC. Ano tam co je ta BOTANICKÁ ZAHRADA, která vznikla na zahradě průmyslníka JIRÁSKO. S ukrajinským -KO na konci. Před ním tam byla usedlost HAVLÍČKA Josefa. Na pracích při budování zahrady se podílel zase známý zahradník THOMAYER. A samotná zahrada se nachází na úbočí hory TÁBOR. Ano TÁBOR jako město kde začala ŠVEJKOVA anabáze při cestě do PÍSKU. TÁBOR sídlo ZÁPADNÍHO VOJENSKÉHO OKRUHU s prvním velitelem generálplukovník VASIL VALO – můj kmotr manžel MILUŠE BOMBA. Pokud vím z PÍSKU. A TÁBOR sídlo nadřízené kasárnům JIŘÍHO z PODĚBRAD v L.T. kde jsem soužil já. A do TÁBORA na ZVO jsem čas od času cestoval. To tam ale velel generál VESELÝ. Ano jako VESELÍ nad LUŽNICÍ odkud byl STROUGA-L. – SUTROLOG, ukrajinsky STROUHA-L. A jako VESELÍ u CHCEBUZE odkud byla moje prababička THERESIE RILLE (STROUHA). Samozřejmě jako hora TABOR-TAVOR v IZRAELI. Kde jsem pochopitelně byl. V chrámu na jejím vrcholku. CHRÁM PROMĚNĚNÍ PÁNĚ. Hora je v GALILEJA – srovnej s GALICIA – HALILEJA – HALICYA. Nebo je to ve španělštině dvakrát EL CHE – jednou G.L. a jednou L.J. Hora TÁBOR je poprvé zmíněna v BIBLI v knize JOZUE – 19.22.( rok narození ZÁTOPKŮ a mojí matky a roky 25,50,52,55) Jako hranice mezi třemi izraelskými kmeny ZABULÓN-ISACHAR a NEFTALÍ. Víte že ZABULÓN je BAZIL ON, bytem SOCHORA a LÍ – LEE – lee -199 – 19.09. NAFTA je finsky ÖLJY a tak je NEFTALÍ i LEE EL CHE. Tedy moje jméno BAZILÓN – SOCHORA ulice – LEE EL CHE. Podruhé je zmíněna v Knize soudců, když prorokyně DEBORA – DR. B přikázala vůdci BÁRAKOVI. BARAK je i kubánská BARACOA. V GUANTANÁMO. Kde jsem byl v roce 1988. Av kasárnách BARACOA v HAVANA – KUBA byl popraven generál ARNALDO OCHOA SANCHEZ v roce1989 v době kdy jsem pravděpodobně v HAVANĚ byl. Byl velitel ZÁPADNÍHO VOJENSKÉHO OKRUHU – KUBY a HRDINA ANGOLY.

Na hoře došlo k průběhu JEŽÍŠOVI proměny. V jejím průběhu promlouval JEŽÍŠ k MOISES a ELIJAH. MOISÉS LA BRAŇA MENA byl můj kolega ze školy v VLKSM v MOSKVĚ. Který se na jaře 1989 objevil z ničeho nic v Praze. Byl předseda odborového svazu pracovníků v MĚĎNÉM průmyslu. Stejné příjmení MENA používal na falešných dokumentech ERNESTO GUEVARA de LA SERNA. ELIJÁŠ byl plukovník a člen mého předsednictva ÚV SSM v roce 1989.

Jako první ztotožnil horu TABOR s biblickou horou řecký teolog ORIGENES. A můj osobní poznatek z návštěvy hory TABOR v GALILEJI? V podhůří žijí DRÚZOVÉ. I mikrobusy které vás vyvezou na horu řídí DRÚZOVÉ. Kteří i slouží v izraelské armádě, protože jsem s nimi na několika základnách byl a mluvil. Tak to vím zcela určitě. Nevím od kdy žijí u hory TABOR. Jestli od jakživa nebo jestli to je tradice až třeba z poslední doby. Ale vím, že příjmení armádního generála DZÚR je anagram DRÚZ. To je ten co bydlel ve stejném domě jako moje přítelkyně V.M. VLADISLAVA MIZERA se kterou jsem strávil v ulicích PRAHY celý den 21. SRPNA 1968. A jejíž otec byl pracovník MERKURIA. Ten ministr DZÚR se kterým jsem se jednou setkal na akci studentů – posluchačů Vojenských vysokých škol. Kde na slova jeho pobočníka mladého generála, že bych byl určitě dobrý voják odpověděl“ To by němal taků zasratů flákareň ako v tom SZM“. A já věděl že mám zůstat a nikam neodcházet. Ale to už tady také bylo. A finále? Kde ja tato pražská hora TÁBOR s BOTANICKOU ZAHRADOU? Ta je hned vedle ulice U KRBU. Ve které sídlila škola do které jsme chodili, protože naše „mateřská“ škola automechaniků na náměstí MÍRU byla v rekonstrukci. Ta část Prahy se jmenuje i TŘEBEŠÍN. Ano jako TŘEBÍVLICE, TŘEBÍČ, TREBIŠOV. A ulice U KRBU je souběžná s ulicí POČERNICKÁ. A vy víte, že sídlo učňovského střediska U.S. Vojenských staveb V.S. Bylo v HORNÍ POČERNICE. Kde sloužil můj otec u útvaru SILNIČNÍHO VOJSKA.

A tak nyní bude následovat ukázka propojení BOTANICKÝCH ZAHRAD u nás a ve finských HELSINKÁCH.

PARK KAISANIEMI nebo KAJSANIEMIPARKEN a švédské KAISANIEMI PARK. Je to park v centru hlavního města Finska v Helsinky. V severní části čtvrti KLUUVI. Helsinská BOTANICK GARDEN se nachází v severní části tohoto parku. Část parku získala Helsinská univerzita pro výstavbu zahrady již v roce 1829 a nejstarší pavilón zde byl vystavěn již v roce 1889. (i 1988)

Na území parku je kromě BOTANICK GARDEN i fotbalové hřiště a basketbalové hřiště a tenisový kurt. V severozápadním rohu parku se nacházela restaurace KAISANIEMI. Celý park je pojmenován po zakladatelce této restaurace CAJSA-KAJSA WAHLLUND.

Kdo byla tato žena? CATHARINA CHRISTINA WAHLLUND? Za prvé se jmenovala C.C.W a to je i C.C.M. a tak i kanadská hokejová výzbroj ale i ruské CCM – SSM a MSS. Platí to proto, že tehdy vládl Finsku ruský car ALEXANDER I. Říkalo se jí CAISA-KAJSA. To je i známý český název pro brýle – hovorově CAJSKY. Podle vzoru jména – přezdívky CAJSA to je jakoby množné číslo CAJSA – CAJSKY – KATEŘINY-KATEŘINKY. Ale my víme, že to má původ v německém ZEISS. V názvu německé optické a mechanické firmy kterou založil CARL ZEISS v roce 1846 v THÜRINGIA – DURYŇSKO ve městě JENA. A nyní velký pozor! Bylo to dne 17. LISTOPADU 1846. Po druhé světové válce fungovaly její závody jak v sovětské okupační zóně a NDR a také v Západní okupační zóně a tak i NSR. Dnes sílí v OBERKOCHEN – BADEN-WÜRTTEMBERG. OB KOCHEN-KUCHYŇ.

CCW – CCM byla ŠVÉDKA a tak je třeba připomenout, že vedle kanadské (CANADA – MEZIHOŘÍ a vojenské BOTY zvané KANADY) hokejové výstroje CCM – SSM – MSS jste mohli vídat i švédskou hokejovou výstroj V.M. A asi víte, že švédská vlajka a ukrajinská vlajka mají stejné barvy.

KATEŘINA se narodila se dne 1. května 1771. Stejně jako moje dcera KATEŘINA. CAJSA dne 01.05. a moje dcera americkým způsobem čtení dat stejně v tento den 05.01. A zemřela dne 13.07. 1843. To je i 11.07. a tak i 17.07. Švédka, ze země s vlajkou barevně stejnou jako Ukrajina přišla ponejprv v roce 1810 do finského TURKU – ÅBO. Ano do VOLOVÉ a TORINO a TORONTO. Tam vedla restauraci TURKU SOCIETY ROOM, po zkrachovalém BECKMARK – B.M., která byla velmi populární mezi studenty. V roce 1819 se přestěhovala do Helsinek. Tam si pronajala rohový dům obchodníka SUNNIT. SUNNITÉ jsou také MUSLIM kteří po smrti MOHAMEDA uznali za jeho nástupce ABÚ BAKR. Dům stál na rohu ALEKSATERINKATU a SOFIANKATU. Jména ALEXANDER a SOFIE-ŽOFIE. Zde otevřela hostinec. Byl velmi populární v tak zvané lepší společnosti. Pak otevřela v SILTASAARI restauraci EMILIENBURG. EMIL – VASIL jméno mého otce na falešných dokumentech. Té prý říkali občané ze žertu „SPOŘITELNA“ protože právě tam končily peníze movitých měšťanů. My víme, že česky je to i ZÁLOŽNA. Jako například V.Z. Vinohradská Záložna na ANGLICKÉ-IRSKÉ na DVOJCE, kde se měl sejít OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN s příslušníky domácího odboje. Dnes je to SPOŘITELNA. A právě tato restaurace se stala po přestěhování finské UNIVERZITY z TURKU do HELSINEK jedním z nejoblíbenějších míst pro studenty. Byla to ona kdo měla velký vliv na studenty při vzniku tradic spojených s oslavou 1. MÁJE. Dnes bychom asi řekli MAJÁLESY. Určitě to bylo také proto že se narodila přímo v den 1. MÁJ.

V roce 1827 začala CAJSA pořádat venkovní kafé bufety v dnešním Kaisaniemi Park. Ten byl založen na břehu zálivu TÖÖLÖNLAHTI. Velmi důležité místo v OPERACE BENJAMIN a přijde na něj řeč později. V roce 1837 jí město Helsinky pronajalo právo provozovat restauraci v parku na 15 let. Nejprve zde otevřela malý stánek s občerstvením, ale již o dva roky později restauraci SJÖPAVILJONKE, která se stejně jako „SPOŘITELNA“ stala oblíbenou u studentů. Podle jména její majitelky byla brzy známa jako restaurace CAJSANIEMI-KAJSANIEMI.

CAJSA-KAJSA si také pronajal Městský sklep a restauraci v divadelní budově, později divadlo ARKADIA. KAJSA měla adoptovanou dceru EMILIE MYHRMAN která po její smrti v roce 1843 pokračovala v provozování restaurace KAISANIEMI. ARKADIA byla také vinárna v Praze ve Slovanském domě v ulici NA PŘÍKOPĚ. A pozorně se podívejte na jméno a příjmení její adoptované dcery v mužské podobě EMIL MYHRMAN – MYHYRMAN.

MAMSELLI WAHLLUND – MATKA WAHLLUND – M.W. – M.V. – byla mezi studenty obzvláště oblíbená. Vždy na jaře pokračovali studenti z Univerzity v HELSINKY ve staré tradici z TURKU Academy a v KAJSANIEMI přivítali jaro zpěvem. Vzhledem k tomu, že ruský car  zakázal organizovaní oslav Svátků jara, začali studenti slavit prvního máje jako oslavu narozenin KAJSA WAHLLUND. Akce měla jasný dopad na současné prvomájové tradice a mezi švédsky mluvícími studenty pokračuje oslava narozenin CAJSA-KAJSA i dnes prvomájovým piknikem v parku KAISANIEMI. Finsky mluvící studenti se naopak začali shromažďovat v důsledku velkého jazykového sporu, nejprve v restauraci ALPPILA a poté v ULLANLINA.

KAISANIEMI Park je domovem nejstarší veřejné památky v Helsinkách: tzv. ZEDNÁŘSKÁ HROBKA je z roku 1700. Tak je to také číslo 5. A to je i 2 a pro nás koulaře i 0 – 5.

Co všechno se nachází ve čtvrti KLUUVI kromě park KAJSANIEMI a BOTANICK GARDEN? KLUUVI je také VUULKI – VŮL a K. Nebo VOLEK. Jako třeba MIKI VOLEK který chodil k nám do DVOJKY klubu na VINOHRADSKÉ třídě. Švédsky je název čtvrti GLOET. A to vy si za prvé vzpomenete na I.O. – 10 – X – CHE IVAN OLBRACHT a jeho GOLET V ÚDOLÍ – V MEZIHOŘÍ či VALLEY – VALY. Odehrávající se v kraji co je tam MEZIHOŘÍ-VOLOVÉ. Stejně jako jeho další román NIKOLA ŠUHAJ LOUPEŽNÍK. Ale také vidíte, že kombinací finského a švédského názvu s azbukou je to GLOET s vypůjčeným z KLUUVI – V-B i GOBELT. Staré židovské příjmení z BADEN WÜRTMBERG, ze kterého vzniklo naše GEBELT-GEBLT i HEBLT. A zůstane nám K.L. – C.L. – EL CHE. Proč je i toto pravda? Protože LOUPEŽNÍK ŠUHAJ NIKOLA je také L.Š.N. LOŠANY. Místo narození plukovník JOSEF MAŠÍN. Jeden ze TŘÍ KRÁLŮ. ( BALABÁN a MORÁVEK byli ti další DVA). LOUPEŽNÍK je také název knihy SCHILLER – přítel GOETHE. Je o LOUPEŽNÍCÍCH v ČECHÁCH. GOLET V ÚDOLÍ je i , protože to je na Ukrajině i HOLET V ÚDOLÍ. A to je H.V. a VALLEY – VALY. Nebo MEZIHOŘÍ – CAŇADA. HENDRYCH VLADIMÍR skutečně na VALECH – Ministerstvu obrany pracoval. A H.V. HAVEL VÁCLAV byl pod ochranou MINISTERSTVA OBRANY – VALY. Jako nastávající prezident, tedy vrchní velitel PROMĚNY. POSTUPNÉ PROMĚNY – METAMORPHOSIS – MOHORITA W.L. – S.I.S. Ano jako té kterou popisoval GOETHE a KAFKA.

Tak za prvé je v KLUUVI – HLAVNÍ NÁDRAŽÍ – VOKZAL – VAZILEK. Celé helsinské Hlavní nádraží. PÄÄRAUTATIEASEMA. Ano PARA a ARAP. Vedle něj stojí KIVI pomník a NÁRODNÍ DIVADLO s číslem 11. Sídlí tam původní centrála HELSINSKÉ UNIVERZITY a také je tam reprezentativní prodejna ARTEK. Je tam i hned vedle UNIVERZITY a HLAVNÍHO NÁDRAŽÍ a NÁRODNÍHO DIVADLA hotel ARTHUR. Ano jako generál MACARTHUR. Velitel spojeneckých vojsk v PACIFIKU se sídlem v SYDNEY, AUSTRALIA. Poté i velitel vojsk OSN v COREA – KOREJA. Byl k tomu i DOUGLAS jako letadlo DC 10 kterým jsem letěl ze SCHWEIZ – ZURICH do DARESALAM TANZANIA. Přesně MCDONNELL DOUGLAS. Vidíte? Také není v názvu letadla to skotské MC a když to samé uděláme u jména generála tak je to jenom ARTHUR. Jako ten hotel v HELSINKY. Na VUORIKATU 19, 00100. Ano čtete dobře VORKUTA. Ten GULAG byl v republice KOMI, kde byl můj otec (KOŽVA) a můj kmotr generálplukovník VASIL VALO a MENACHEM BEGIN a další v mém příběhu. To bude v příštím příspěvku následovat.

A finále? KAJSANIEMI je jméno parku ze jména CAISA-KAJSA – CATHERINE-KATEŘINA. Jeden z mých dobrých přátel, z KSČ v normalizaci vyloučený příslušník V.B. byl přeložen na nejnižší funkci na tak zvaném Železničním oddělení V.B. u nás na DVOJCE. Na Hlavním nádraží v PRAZE 2. Několikrát jsem tam s ním byl blahopřát jeho náčelníkovi k narozeninám či na nějaké oslavě. Náčelník se jmenoval příjmením KASJANIENKO. Jako když uděláte z helsinského parku KAJSANIEMI ukrajinské slovo KAJSANIEMKO. A k tomu byl VALDEMAR – V.M. V množném čísle “ viděl jsem VALDEMARY – VEDLE MARY – to jsem byl já. Moje sestra byla také, kromě ANNA ještě MARIE. A můj děda KAREL byl také VEDLE MARY – mojí babičky.

Ale zpět k BOTANICK GARDEN. Je tedy v KLUUVI-GLOET a v parku KAJSANIEMI. Je jednou ze DVOU botanických zahrad v HELSINKÁCH. Ta druhá přijde na řadu později. Ta je v KUMPULA. Obě patří HELSINSKÉ UNIVERZITĚ. Jaká byla historie této BOTANICK GARDEN? V roce 1763 ( i 1973 převrat v CHILE a moje dvě cesty do LOMBARDSKO BENÁTSKO – MILANO, COMO, BRESCIA a VENEZIA a PIEMONTE – TORINO a také VENEZIA) si HANS HENRIK BÖJE pronajal od města pozemek na dálnici do HÄME a založil na něm zahradu. V roce 1773 přešla zahrada pod kontrolu zahradníka ERIK EDBOM – EDBOM – IRSKÉ ED‘ BOM. Poté, co Helsinky získaly v roce 1812 status hlavního města, byla zahrada označena jako veřejná zahrada města. Později v roce 1827, se začalo místo přeměňovat na veřejné místo pro s možností návštěv občanů. To se dělo podle návrhů CARL LUDWIG ENGEL. V ENGEL plánu byl park rozdělen na dvě části: symetrický park proříznutý řadami stromů a krajinářskou zahradu tvořenou klikatými cestami. V roce 1829 byla pěší zóna zmenšena, když se vedle ní přestěhovala botanická zahrada univerzity z TURKU.

Botanická zahrada Helsinské univerzity má tedy své kořeny v botanické zahradě v AKADEMIE TURKU založené v roce 1678 profesorem ELIAS TILLANDZ. Rok 1678 je i rok 1978 kdy jsem začal studovat Vysokou školu politickou anebo rok 1987 kdy jsem se stal předsedou ÚV SSM. ELIÁŠ je OHEŇ a blesk a TILLADZ je TIL – TYL JOSEF KAJETÁN který sloužil v kasárnách Jiřího z Poděbrad na náměstí Republiky naproti Palác KOTVA. Tam kde byl dlouhá léta velitel a náčelník generál STEVEN MICHAL BUNZÁK. Naproti JAKUBSKÉ ulice a vedle TRUHLÁŘSKÉ ulice. TYLOVO náměstí je náměstím na DVOJCE. Hned pod náměstím MÍRU. Je to také L.T. LITOMĚŘICE. Zbyde nám i dost písmen na slovo ŽIDLE – CHAIR – STUL A protože to je i množné tak je to i 12 STULEV. Hlavní hrdina O.B. – OSTAP BENDER z románu ILF – PETROV. Oba autoři pocházeli z ukrajinského města ODĚSA.

Zahrada v té době byla jen malým zeleným sadem, kde se také pěstovaly léčivé byliny. Po TILLADZ smrti převzal zahradu profesor PETER KALM. Ten se narodil dne 6. BŘEZEN-MAREC / B.M. 1716 – to je i pozdější datum vzniku USA 1776. A zemřel 16. listopadu ( to se narodil bratranec IVAN BARANNIKOV v roce 1956) roku 1779. A to je také a znova 1776. Už přesně. KALM je i K.L.M – letecká společnost NIZOZEMÍ se kterou odletělo 11 zpravodajců z DVOJKY v čele s MORAVEC František via AMSTERDAM do LONDÝNA dne 14. BŘEZEN – MAREC / B.M. 1939. Zahrada vzkvétala poté, co KALM přivezl stovky rostlin ze SEVERNÍ AMERIKY. Před vznikem USA. V roce 1828 se celá zahrada z TURKU přestěhovala do Helsinek, do vám již dobře známé, ale později tak pojmenované oblasti parku KAJSANIEMI – KAISANIEMI. Tady začal budovat novou zahradu CARL REINHOLD SAHLBERG. Ten se narodil v roce 1779 také tedy jakoby v roce založení USA 1776. Bylo to 22. ledna. Zemřel dne 18. OKTOBER-ŘÍJEN/ O.R. 1860. To je i 1980. To byl OLYMPIÁDA v MOSKVĚ. 18. je i 9. OKTOBER -ŘÍJEN datum údajné smrti ERNESTO GUEVARA/HUEVAR/HAVEL de la SERNA – EL CHE. Je to i minus DVA 16. OKTOBER – ŘÍJEN /O.R. a to je den kdy se narodil můj děda DMITRY MOHORITA ve VOLOVÉ. To bylo v roce 1883. 18. OKTOBER – ŘÍJEN /O.R. je i 18. MAREC-BŘEZEN/ M.B. A to je minus DVA i 16. MAREC – BŘEZEN / M.B. kdy se narodila moje sestra ANNA MARIE naposledy s příjmením UHER. Iniciály vědce jsou i C.S.R. CZECHOSLOVAK REPUBLIC.
Hlavní zahradník petrohradské botanické zahrady, FRANZ FALDERMANN byl pověřen přípravou projektu. Zahrada, kterou navrhl, byla rozdělena na dvě části, pravidelné zahrádky a parkové arboretum. Navrhl také skleníkové budovy, z nichž první byla dokončena v roce 1832 (123 a 8). Prvním ředitelem botanické zahrady byl SAHLBERG, který považoval za svůj cíl shromáždit všechny domácí rostliny a co nejvíce zahraničních rostlin, kterým se daří ve finských podmínkách. Kdo byl FALDERMANN – no v našem jazyce je FALDER někdo padající. Třeba výsadkář. Jak je v němčině název této vojenské odbornosti FALLSCHIRMJÄGER. „S padákem padající myslivec“.

Dřevěná jednopatrová hlavní budova, navržená ENGEL byla dokončena v roce 1831. V roce 1850 byla zvýšena o jedno patro v souladu s plánem JEAN WIIK – VĚK. F.L.

Současné budovy botanické zahrady navrhl architekt GUSTAF NYSTRÖM. Jeho jméno GUSTAV a v azbuce jeho příjmení začíná na H. A tak byl i G.H. Původní skleníky navržené FALDERMANN byly nahrazeny v pozdních 1800s novými skleníky navrženými NYSTRÖM. V roce 1889 byla dokončena velká tropická palmová místnost se skleněnou střechou a v roce 1896 byly dokončeny další skleníky. V roce 1903 byl původní dům zahradníků nahrazen budovou BOTANICKÉHO ústavu, také navrženou NYSTRÖM ve které byla umístěna katedra botaniky a herbář stejně jako oficiální rezidence profesora. Herbář je tam stále. Dům zahradníků byl přestavěn na západním okraji oblasti. Kromě toho, v roce 1990, dřevěné budovy z 1800 byly přesunuty na severní okraj zahrady podél ulice KAISANIEMENRANTA z jiných míst v Helsinkách: dvě z UUSIMAANKATU a jedna z PUNAVUORENKATU. UUSIMAANKATU je jako u rodiny matky mého tchána SVOBODA MIROSLAV z PLZNĚ. Jeho matka byla SCHIMAN a tak když tam někdo byl tak byl u USCHIMAN KATI – KATEŘINY třeba. Nevím jestli měli KATEŘINU, protože babička byla ANDĚLA. Ano jako další tvůrce který se podíle na zrodu této BOTANICKÉ ZAHRADY příjmením ENGEL. Ano CARL LUDVIG ENGEL – KAREL a LUDVÍK ANDĚL. UUSI MAN je také MUŽ s VOUSY -KNÍRY.

V Pokračovací válce zasáhly zahradu tři bomby a zničily skleníky. V důsledku toho, s výjimkou jednoho  CEDR a semen leknínu bylo vše zničeno. Semena leknínu přežila na dně leknínového jezírka a současný obří leknín je jejich potomkem. Více než 1 500 rostlinných taxonů  ve sklenících tehdy zmrzlo.

A tak v Pokračovací válce padly sovětské bomby na skleníky. Tato válka trvala od 25. června 1941 do 19. září 1944. Ano vidíte dobře 19. ZÁŘÍ. Datum mého narození a narození EMIL a DANA ZÁTOPEK žijící v TROJA hned vedle BOTANICKÉ ZAHRADY hlavního města PRAHY. Té co je u ZOO na POZEMCÍCH darovaných statkář ALOIS-LUDVÍK SVOBODA v roce 1922 – roce narození EMIL a DANA ZÁTOPEK PRAZE. Patří k nim zámek TROJA kde malovali GODYNOVCI a také vinice svatá CLARA-KLÁRA a naučná stezka HAVRÁNKA. A vedlejší ulicí NA PAZDERCE.

Co v zahradě v KAJSANIEMIN přežilo SOVĚTSKÉ bombardování? Za prvé CEDR – DR. CE – DR. CHE. Za druhé PARANANJÄTTILUMME – VICTORIA CRUZIANA snad v češtině LEKNÍN OBROVSKÝ, Nebo OBŘÍ LEKNÍN SANTA CRUZ. Vy ale vidíte, na začátku toho dlouhého finského slova PARA – ARAP. Anebo PARANA jako řeka PARANA v Jižní Americe. Pravda je to proto, že tento leknín se nachází především v ARGENTIINA, vlasti DR.CE – DR.CHE. A také v PARAGUAY-PARA GUY. Či ARAP GUY. A finále? LEKNÍN je finsky i VESILILJA. Ano tak to prostě je. VESILILJA. VESI LILJA – VODNÍ LILIE – V.L. A tak je i VESILILJA i VASIL ILJA- VASIL EL CHE. Druhé slovo pro LEKNÍN je LUMME. L.M.W. nebo L.M. a vyslovené „W“ jako V. A tak je to také „L.M.V.“ – „L.M.B.“ ZÁKLADNÍ KLÍČ OPERACE BENJAMIN. Nebo je to MOLE anebo LUDMILA MOHORITOVÁ a WASIL.

A co mně to také připomíná, když je řeč o bombardování sovětským letectvem? V kteří „čtete“ jste o tom již četli. Jak byla při přepadení AFGHANISTÁNU sovětskou armádou zraněna raketou VZDUCH-ZEMĚ moje tchýně. Seděli prý tehdy když začala invaze sovětských vojsk s tchánem pod schody v domě v KABUL. Jedna raketa zasáhla strom na zahradě. A střepina zranila tchýni na nártu chodidla – PIE. Čekal jsem na ni a na tchána v Praze na letišti a tchýně vyšla do haly s celou zasádrovanou nohou od zdola nahoru. Ten strom prý byla BROSKVOŇ co na ní rostou BROSKVE – BASILEK nebo VASILEK. Finsky PERSIKKA a rusky PERSIK. Anglicky PEACH. Vyslov PÍČ. Jako PJOTR ILJIČ ČAJKOVSKIJ – LABUTÍ JEZERO a další. Nebo to PÍČ ve španělštině jako CONYA – které často říkával můj bratranec KAREL GEBLT III. Ano jako název místa KONYA. Tam kde se narodila svatá TEKLA. Která má kapli na ALBERTOVĚ. To už tu také bylo. Před chvílí. V maďarštině – ugrofinském jazyku je BROSKEV – BARACK. Ano jako BARACK který dostal příkazy od DEBORY – DR.B. Podle BIBLE.

SKLENÍK byly obnoveny a modernizovány v roce 1950. Ano to se narodila moje manželka a je to také i 1952 a 1955 a také 1920 a 1922 a 1925. V angličtině je SKLENÍK – GREENHOUSE – G.H. A také ZELENÝ DŮM. Nebo GLASSHOUSE a to je i dům BRÝLÍ. Které měl skutečně G.H. velmi skleněné. OPTIKA-ZEISS. A finále? V ruštině je skleník TEPLICA a tak i TEPLICY – naše známé TEPLICE ŠENOV – TEPLITZ SCHÖNAU V polštině HORKÉ PRAMENY – H.P. Odkud z HORNÍ POČAPLY přišel bratr mojí sestry KAREL GEBLT II. do TEPLICE do učení na obor číšník. Těsně před Okupací v roce 1939. Kde se narodil můj bratranec KAREL GEBLT III. který sloužil základní vojenskou službu v kasárnách v RUZYNI. Tam co byli popraveni studentští vůdcové dne 17. LISTOPADU 1939. A který po Okupaci v roce 1968 odešel do emigrace do Německa a žil ve FRANKFURT am MAIN. A pracoval tam také jako číšník.

Dalším místem který souvisí s tématem tohoto příběhu je HELSINSKÁ ZIMNÍ ZAHRADA. Je to SKLENÍK – GREENHOUSE-TEPLICA v oblasti ZOO severně od zálivu TÖÖLÖNLAHTI v HAMMARSKJÖLDINTIE 1 A. Schraňuje širokou škálu rostlin z nichž velká část pochází z tropů. A tak je to TÖÖLÖN – buď LITOMĚŘICE nebo LOUNY a HAMMAR – jako STARÉ HAMRY místo operačního působení skupin ARAP a WOLFRAM. Kde žil otcův spolubojovník KAREL KARAS. A kam jsme jezdili na letní prázdniny.

Za zimní zahradou se nachází městská zahrada v Helsinkách, která je veřejnosti uzavřena a pěstuje mimo jiné květiny pro městské parky. Na nejvyšším místě kopce je oficiální sídlo městského zahradníka.

Budova zimní zahrady byla původně postavena pro generálmajor JAKOBA JULIA af LINDFORSE, který ji daroval Finské zahradnické společnosti. Budovu navrhl architekt GUSTAF NYSTRÖM. Zimní zahrada byla zpřístupněna veřejnosti v roce 1893. V souladu s přáním dárce je přístup do sbírek od počátku zdarma. V roce 1907 město Helsinky koupilo zimní zahradu a další budovy zahradnického sdružení, v jehož oblasti byla vytvořena městská zahrada. Další JAKOB a další JULEK a další KAŠTAN. Jako WILLIAM KASHTAN generální tajemník Komunistické strany CANADA – CAŇADA španělsky ROKLE-MEZIHOŘÍ a u nás také název pro vojenské vysoké BOTY. Narodil se v roce 1909 v MONTREAL a zemřel v TORONTO.

Prosklená budova je třídílná, s palmovou částí, kaktusovou částí a západním křídlem. Před dokončením rekonstrukce v roce 2012 měla zimní zahrada celkem asi dvě stě rostlin cizího původu, palem sahajícím až ke stropu a stoletou KAMÉLII. Na konci je nástěnná malba, kterou v roce 1893 vytvořil SALOMO WUORIO. WASIL WOR – VOJENSKÁ ROZVĚDKA. Nebo známé označení VOR – vězňů v sovětských gulazích.

Ve velkém skleníku je také bazén, kde plavou KOI kapři. Mimochodem ruské slovo „KARP“ a české „KAPR“ je důkazem toho, že to co tady píšu je tak a ne jinak. Vidíte obyčejnou přesmyčku ale slovo má stejný význam. V jiném jazyce. KOI je i K10 – a tak K – 11 číslo v pořadí a k tomu 10. A tak je to i 1775. A vám již známé 35. Platí to ale jenom s dalšími souvislostmi v příběhu.

Před zimní zahradou, směrem k HELSINGINKATU která vede podél břehu zálivu TÖÖLÖNLAHTI je náspová  RŮŽOVÁ ZAHRADA. Místo je teplé a slunečné. Je to jedno z prvních míst, kde na jaře rostou cibulovité květy. ZAHRADA ROSARIO. Těch ja také po světě spousta. Jedno místo se ale jmenuje ROSARIO. To je v ARGENTIINA. To je to místo kde se narodil ERNESTO GUEVAARA/HUEVARA/HAVEL de la SERNA EL CHE. Dne 14.06. na den výročí vzniku US ARMY v roce 1775 a den svátek VASIL a ROLAND.

Ta druhá nemocnice, LAAKSO byla zřízena v přibližně stejné době jako KRYMSKÝ ARTEK. A z podobného důvodu. Pro léčbu TUBERKULÓZY – TBC. Ta je jen 200 metrů od nemocnice AURORA. LAAKSO – ano vidíte dobře LKS – L.X. – EL CHE. A spolu jsou s druhou nemocnicí AURORA protože ta byla tak pojmenována v roce mého narození a vítezství EMIL ZÁTOPEK kousek vedle na Olympijském stadiónu – LAAKSO – EL CHE. Zahájení revoluce EL CHE. VÝSTŘEL Z AURORA – EL CHE. A tak se také stalo. A v plánovaném roce 1991 skončil SSSR a světový komunismus. Samozřejmě, že teta AURÉLIE to jenom potvrzuje.

KDE JE TENTO SKLENÍK – v ruštině TEPLICA?

Je v ZOO švédsky DJURGÄRDEN – TAKA TÖÖLÖ Helsinky. U  zálivu TÖLÖÖNLAHTI od kterého ho odděluje rušná ulice HELSINGINKATU. Na severu je ZOO ohraničena NORDENSKIÖLDINKATU na druhé straně, mezi nemocnicemi AURORA a LAAKSO vede průchod do CENTRAL PARK. A vy hned víte, že tím průchodem mezi AURORA a LAAKSO, obrazně řečeno, jsme vám jakoby otevřeli cestu do toho skutečného CENTRAL PARK – toho v NEW YORK v USA.

ZOO a zátoka TÖLÖÖNLAHTI jsou také považovány za součást helsinského Central Parku. Co pro můj příběh představuje nemocnice AURORA? Její původ nacházíme v roce 1914. Byla nemocnice pro léčení přenosných chorob. Od třicátých let dvacátého století se postupně přeměnila na dětskou nemocnici. Své jméno má od roku 1952 (!) a je pojmenována po AURORA KARAMZINOVA. Kdo byla tato žena. Byla známá filantropka. BARONKA EVA AURORA CHARLOTTA DEMIDOV KARAMZIN rozená STJERNVALL se narodila dne 1. srpna 1808 v ULVILA a zemřela dne 13. května 1902 v HELSINKY. Otec byl CARL JOHAN a matka EVA GUSTAVA von WILLEBRAND (W.B. – M.B.). Nevlastní otec byl CARL JOHAN WALLEN (VALLEY – VALLILA). Její mladší setra EMILIE ( otec EMIL a EMILE SCHIDLAK-JUNGMAN)byla provdána za hraběte V.M. – VLADIMÍR MUSIN – PUŠKIN ( V.M. – RIFLEMAN). Měli dceru MARIE LINDER – KASHTAN. Tu vychovávala ale AURORA po předčasném úmrtí EMILIE. A vy víte, že moje teta AURÉLIE měla sestru EMILIA. AURORA se provdala za hofmistra PAVEL NIKOLAJ DĚMIDOV. Měli syna PAVLA. V 31 letech ovdověla. Zimy trávila v paláci BOLŠAJA MORSKAJA ( B.M.) VELKÁ MOŘSKÁ (V.M.) GREAT MARINE (M.G.) v Petrohradu. Druhým manželem byl plukovník ANDREJ KARAMZIN. Ten ale zemřel v KRYMSKÉ válce. CRIEMA-TAURUS WAR. Poslední roky života prožila v HELSINKY. Samozřejmě, že její příjmení připomíná slavný román Bratři KARAMAZOVI F.M.DOSTOJEVSKÉHO. Ten do češtiny přeložil JAROMÍR HRUBÝ ( moje sestra byla HRUBÁ). Pak STANISLAV MINAŘÍK ( netřeba vysvětlovat). poté KVASNIČKA ( můj spolužák ve třídě na devítiletce, KVASNÍK, emigroval do CANADA) a HAMPL – HA LAMPA. Pak VLADIMÍ RYBA (V.R.) a pak BŘETISLAV HŮLA (H.B.) A pak dvakrát před rokem 1989 ještě PROKOP VOSKOVEC – a když PROKOP tak také HOLÝ a když VOSKOVEC tak také JIŘÍ a dohromady jsou JIŘÍ HOLÝ herec – proč ten ? Narodil se totiž stejně jako ERNESTO GUEVARA de la SERNA v ROSÁRIO-RUŽOMBEROK na SLOVENSKO ale byl to ČECH. Narodil se dne 27.11. Ano vidíte dobře 1775. U divadla začínal v roce 1945 ve skupině OBRATNÍK – OB a OR. Tu skupinu vedl tehdy ZDENĚK MÍKA. Ten byl ředitelem armádního divadla NA VINOHRADECH v době kdy jsem tam já působil na druhé straně náměstí MÍRU, proti divadlu na OV SSM PRAHA 2. Znali jsme se osobně. Kniha Bratři Karamazovi byl zfilmována – v americkém filmu z roku 1958 hrají v hlavních rolích YUL BRYNNER (BRUNNER atd) a MARIA SCHELL ( značka BOT) a CLAIRE BLOOM (B.L.M. základní klíč OPERACE BENJAMIN a CLARA-KLÁRA a KLARISKA ANEŽKA k tomu). Režie RICHARD BROOKS – VASILEK. Ruský film z roku 1969 režíroval KIRILL (KAREL – KONSTANTIN) LAVROV a IVAN PYRJEV ( PYR – OHEŇ a PYROTECHNIKA). Hraje v něm KIRILL LAVROV a ANDREJ ABRIKOSOV – VASILEK či BASILEK a AND RJ – A EL CHE. Finské APRIKOOSI a ruské ABRIKOS je naše MERUŇKA. V.M. – VLADIMÍR MERUŇKA byl můj kolega přímo ve skupině na Vysoké škole politické v Praze. V maďarštině je to SÁRGABARACK. Ano jako před chvílí vzpomínaný BÁRAK. A hospoda U BARÁČNÍKŮ která byla na tak zvaném HEŘMAŇÁKU v HEŘMANOVĚ ulici souběžné s naší SOCHOROVA. Čepovali tam HOLEŠOVIC.KÝ PRAŽAN – H.P. Nevím jestli tam chodila SÉGRABARACKA ale moje SÉGRA ne.

ZOO vznikla v roce 1851, kdy byla založena parková společnost HENRIK BORGSTRÖM. Ano H.B. a JINDŘICH. Také BORG – GORB ruské HRB a hebrejské HARBE – MNOHO ale po našem i HAVEL. . Švédské STRÖM jako německé a anglické STROM – ZDROJ, PROUD, TOK. A české STROM – TREE -DEREVO. Ale veledůležité je že to je i STURM. STURM UND DRANG. Literární směr v Německu. HENRIK BORGSTRÖM si pronajal od města velkou plochu severně od zálivu TÖLÖÖNLAHTI. TÖLÖÖ je místní název a je to také T.L. a tak i L.T. – LITOMĚŘICE. A jedno Ö a k tomu dvě ÖÖ. Druhá část slova LAHTY znamená ZÁLIV – VAZIL. A tak jsem byl na vojně v LITOMĚŘICE.

Firma v okolí vybudovala chodníky, vysušila bažiny, které na některých místech byly, a zřídila letní restaurace, ale v jiných ohledech zůstal zachován původní, převážně skalnatý charakter oblasti. Z prostředků darovaných společností H.B. zde Helsinské zahradnické sdružení také vybudovalo zimní zahradu. Před vznikem ZOO chyběl v Helsinkách veřejnosti otevřený park, kde by se obyvatelé města bavili.

Oblast se brzy stala vyhledávanou turistickou oblastí. Zpočátku se jmenoval TÖLÖÖNPUISTO – park, ale v roce 1870 byl název změněn na ZOO po stockholmském vzoru parku DJURGÅRDEN. V roce 1889 bylo naplánováno vybudovat zde skutečnou ZOO která se tehdy a dodnes nachází v KORKEASAARI. Název ZOO byl formalizován v roce 1909. DJURGÅRDEN – DJUR a GÅRDEN – ZAHRADA – GARDEN – GARTEN – SAD a finsky buď PUUTARHA nebo PIHA – P.H. – HORNÍ POČAPLY a HORNÍ POČERNICE. Ve Stockholmu dostala své jméno v 15. století , kdy se stala královským loveckým parkem. Tu helsinskou však téměř od počátku rozdělila ŽELEZNICE-DRÁHA na DVĚ části. Část na východ od trati byla později přejmenována na ALPPIPUISTO. Počátkem 19. století byla největší parkem ve městě. A vy víte, že ALPPI PUISTO je i ALBI PUISTO. ALBA – SKOTLAND a ALBA de TORMES v CASTILLA y LEÓN. V rumunštině BÍLÁ barva. ALPPI jsou i ALPY a to je zase finsky ALPIT – TIPLA – TEPLA – TJOPLA.

ZOO je především nejvýznamnějším sportovním parkem ve Finsku. Sportovní zařízení začala být plánována v oblasti od roku 1890.Nejprve zde bylo v letech 1907 až 1910 vybudováno sportovní hřiště ZOO, které je jedním z nejaktivněji využívaných atletických hřišť ve Finsku. Bylo důkladně zrekonstruováno pro Mistrovství světa v atletice v roce 1983. Hřiště sloužilo jako tréninkové hřiště pro účastníky mistrovství. Samotné mistrovství bylo na vedle stojícím Olympijském stadiónu. Důležité je vědět, že toto mistrovství světa bylo ve dnech 7. až 14. srpna 1983. Československo skončilo v počtu medailí celkově čtvrté s 9. medailemi. 4. zlaté 3. stříbrné a 2. bronzové. Byl to ten stadión kde proběhli slavné Olympijské hry v roce1952. S úspěchem EMILA ZÁTOPKA jeho manželky DANY ZÁTOPEK. Kteří žili v TROJA v sousedství se ZOO a BOTANICKOU zahradou. Na rozdíl od HELSINEK, kde je místo označováno ZOO ale ZOO tam není, v TROJA je skutečná ZOO. Právě teď stojí za připomenutí jméno dcery LUDVÍK SVOBODA. Jmenuje se ZOE. Dcera generála a prezidenta a kromě jiného i učitele UHRO-FINSKÉHO jazyka maďarštiny v HRANICÍCH. Sestra popraveného ve WWII. MIROSLAV SVOBODA. Stejně jako se jmenoval otec mojí manželky. MIROSLAV SVOBODA s otcem MILOSLAV SVOBODA – jeden z návodů vojáků že „R“ je i „L“.

OLYMPIJSKÝ stadión byl v této oblasti dostavěn v roce 1938. Připraven pro OH v roce 1940. Které se neuskutečnily z důvodu vypuknutí WWII. A tak byly až v roce 1952. Ty slavné ZÁTOPKŮ. To bylo v roce kdy se ujal prezidentské funkce generál DWIGHT DAVID EISENHOWER a britská královna ELISBETH – ISABEL II. A v roce kdy jsem se já narodil. A kdy byly dne 12.03. popraveno 11 příslušníků tak zvané skupiny Slánského. V místě byl také vystavěn Olympijský venkovní plavecký stadión, zimní stadión HELSINKYY a fotbalový stadión TÖÖLÖ.

BOTANICKÁ ZAHRADA Helsinské univerzity KUMPULA v HELSINKY  je součástí botanické jednotky Ústředního přírodovědeckého muzea UNIVERZITY HELSINKY. Zahrada udržuje vědeckou sbírku živých rostlin pro výzkum a vzdělávací účely.

Projekt další BOTANICKÉ zahrady v HELSINKY se začal připravovat, když začala být kapacita BOTANICKÉ zahrady KAISANIEMI omezena. Bylo to v roce 1970. Rok před tím navštívil finský prezident URHO (UHER) KEKKONEN Československo. Ano v roce 1969. Roce nástupu normalizace, kdy se do čela KSČ dostává GUSTÁV HUSÁK. Do Československa přijíždí představitel státu který byl sto let kolonií Ruska. Přijíždí do státu která byl 25 let kolonií Ruska-SSSR a před sebou měl ještě dalších 20 let tohoto „vzájemného“ vztahu. V roce 1970 oplácí prezident ČSSR armádní generál LUDVÍK SVOBODA tuto návštěvu návštěvou Finska. A a nastupuje tak zvaná „normalizace“ československé společnosti. 11.11. 1970 vzniká SSM. Právě v té době bylo rozhodnuto přemístit UNIVERZITU HELSINKY do nových areálů a v souvislosti s výstavbou areálu KUMPULA bylo rozhodnuto vybudovat novou BOTANICKOU zahradu. V roce 1975 se uskutečňuje V Helsinkách Konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě. 1977 vzniká CHARTA 77. V roce 1987 byly v územních plánech města vymezeny hranice pro výstavbu nové BOTANICKÉ zahrady. V areálu KUMPULA CAMPUS HELSINSKÉ UNIVERZITY. To bylo v roce kdy jsem se stal předsedou ÚV SSM.

KUMPULA, švédské GUMTÄKT je 24. obvod a významná čtvrť v Helsinkách. K Helsinkám byla připojena v roce 1906 a je součástí tak zvaného primárního okresu Helsinky – Starého města. Sousedními okresy jsou PASILA, VALLILA, KÄPYLÄ, TOUKOLA, KOSKELA a VANHAKAUPUNKI.

Jednou ze zajímavostí tohoto obvodu je KARTANO KUMPALA. PANSTVÍ KUMPALA. Současná hlavní budova byla dokončena v roce 1844. A právě toto místo je nyní obklopeno novou BOTANICKOU zahradou Helsinské univerzity. Zde také sídlí Přírodovědecká fakulta Helsinské univerzity. A je zde sídlo jednoho ze čtyř kampusů univerzity. V tomto obvodě také sídlí Finský meteorologický institut a Institut mořského výzkumu. Takový pražský ALBERTOV. Co ještě vám připomíná slovo – název KUMPALA? Ano KAMPALA. Pražská LA KAMPA. Nebo LAMPÁK. To je ten co patří k LAMPÁM – SVĚTLO – SVIT – JAS – VALO – OR. KAMPALA je hlavní město státu UGANDA. Když se podíváte na mapu tak uvidíte, že sousedí s TANZANIA a dělí se s ní a s KEŇOU o VIKTORINO JEZERO – VICTORIA LAKE – V.L. A vy si vzpomínáte, že jsem u VICTORIA LAKE byl. Letěl jsem tam tehdy z DARESALAM letadlem FOKKER. Z toho DARESALAM kde žil dávno předtím ERNESTO GUEVARA de la SERNA. Po ukončení neuskutečněné mise v KONGO. A chystal se na cestu do Prahy kde jsme se setkali. A pak do BOLÍVIE. KONGO – CONGO také leží na hranicích s UGANDA. A žil tam můj spolužák ze třídy z devítiletky ŠORŠ, to je jak francouzsky vyslovené GEORGE. Bydleli NA OVČINÁCH u DUKELSKÝCH hrdinů. Nad UGANDA je ze shora SUDÁN. To je po našem PIVOVAR – země , nebo místo SUDŮ. No není ta čeština nádherná? A ještě je tam sousedem KENYA, kde jsem také byl. Sice jenom na letišti v NAIROBI (ROBIN) ale celý den a noc. Ale zpět ke KAMPALA. Pro můj příběh je důležité kromě toho co jsem již napsal i to, že v KAMPALA žijí lidé BANTU. Ano vidíte to moc dobře – TU BEN. Ty jsi BEN.

Kumpula je také domovem venkovního bazénu KUMPULA dokončeného pro Olympijské hry v roce 1952. a významné zahrádkářské kolonie v Helsinkách.

KUMPULA je původně starý název vesnice, z roku 1460. A to vy víte, je i 14.06. Den založení US ARMY a datum narození EL CHE a svátek VASIL a ROLAND. A je to také 14.09. Úmrtí T.G.M. a narození Jan MASARYK na VINOHRADECH a seskok skupiny WOLFRAM a narození mého předchůdce ve funkci předsedy ÚV SSM JAROSLAV JENERÁL – J.J. zády k sobě je to KOTVA, finsky ANKKURI – KURI AN. Název města byl zanesen jako GUMTÄCKT. Ano G.M. a TAKT. TAKT je synonymum pro slovo RYTMUS – MUSORYT. Nebo MOST a LI – LEE. V záznamech z roku 1569, podle které bylo šest domů v této vesnici darováno městu Helsinky, bylo jméno napsáno GOMTÄCHT. Rok 1569 je i rok 1956 – Maďarské povstání. Podrobně popsané dříve. Jeden z domů zůstal v soukromém vlastnictví a byl vykoupen městem až v roce 1893. To je i rok 1983 a to jsem byl v BERLIN a RUYANA a NICOSIA – CYPRUS. Tento prostor byl rozdělen na části VIKSBERGAS ALLODIALSÄTERI a B. KOTTBY, nazývané GUMTÄCKT GÅRD. Finské jméno bylo potvrzeno v roce 1909 jako GUMTÄHTI a v roce 1928 jako KUMPULA. Základní částí švédského názvu je TÄKT „půda zabraná a určená k pěstování, nové výsadbě“ a přívlastkovou částí je zkratka jména GUMME, která je odvozena od mužského jména GUDHMUND. Název vesnice GUMBÖLE v SIPOO má stejné kořeny. GUMBÖLE je i CHE – M.B.L. Nebo G.M. a KOULE.

Nejstarší urbanistická oblast v Kumpula je dlouhá a úzká oblast rodinných domů na obou stranách silnice, LIMINKANTIE ( to je i MILKINANTIE – ULICE MILKINA a toto jméno přijde na řadu za chvíli v příštím příběhu). Tam je množství dřevěných rodinných domů postavených v letech 1920 až 1930. Kromě tohoto zůstala KUMPULA téměř bez výstavby až do roku 1980, kdy se začal stavět kampus KUMPULA Helsinské univerzity. V té době byla kolem kampusu postavena řada bytových domů a také nájemní byty. Vy víte, že rok 1980 je i 19.08. A to se narodil ve VOLOVÉ generál STEVEN-STEFAN MICHAL BUNZÁK. Plus DVA je to 21.08. Vám dobře známé datum Okupace v roce 1968 a konec neúspěšného pokusu o převrat v Moskvě 1991. Ale také je to 12.08. datum narození mého otce ve VOLOVÉ a JAK EŠ v BRLOH a také je to 08.12. datum narození mojí manželky VLASTA – PATTY – TRISHA – SVOBODA, v PLZNI.

Panství Kumpula, KUMPULA KARTANO švédsky GUMTÄKT GÅRD také známý jako KUMTÄHTI MANOR je historické panské sídlo v KUMPULA. Na jeho pozemcích se nacházejí nejstarší budovy okresu. Všechny pocházejí z roku 1800, s výjimkou venkovských sklepů z 1700s. Panství v roce 1841v dokončené hlavní budově jsou nyní umístěny geologické sbírky Finského přírodovědeckého muzea. Zámecký park byl přeměněn na BOTANICKOU zahradu která je v létě přístupná veřejnosti.

První nápisy o sídle jsou z roku 1460. V roce 1481 se stala SÄTERI nebo SÄTERITILA – rezidenčním panstvím šlechtice. V 1498 RÄLSSITILA sídlem osvobozeným od placení daní. RÄLSSI – FRÄLSE svobodný. Několik kilometrů od panství bylo v roce 1550 založeno město HELSINKY. To je i 15.05. A to je i 15.08. a tak i 12.08. a 08.12.

Na konci roku 1500 bylo vlastnictví farmy rozděleno a žádný z majitelů na farmě sám nežil. To získal v 1600 bohatý celní inspektorem jménem AUGUSTIN LARSSON (zemřel 1658). Byl povýšen do šlechtického stavu a jmenován SVANSTRÖM. Po jeho smrti přešlo hospodářství nejprve na vdovu ANNA GRÖNFELT ( zemřela 1682) a poté na dceru ANNA SVANSTRÖM provdanou za majora GUSTAV JOHAN von SCHROVE. A to je jednou AUGUSTIN a jednou GUSTAV. A dvakrát ANNA. Jako moje babička ANNA BÁRÁN ve VOLOVÉ a po ní moje sestra ANNA.

Své rané dětství prožil v KUMPALA cestovatel a BOTANIK PETER FORSSKÅL. Jeho otec, JOHAN FORSSKÅHL vikář v Helsinkách, převzal panství jako zástavu od důstojníka, plukovníka JOHAN CONRAD CEDERSPARRE v květnu 1732 – 123 a 7. Nejmladšímu synovi rodiny, Petrovi, bylo tehdy několik měsíců. Rodina tam žila do roku 1740 ve kterém se přestěhovali do Švédska a zástavní právo na panství bylo prodáno poručíku ERIK ARMFELT. Plukovník byl CEDER SPARRE – buď DR CHE nebo strom CEDER a tak zase i DR. CHE. SPARRE je v němčině KROKEV. Co je to KROKEV? Je to šikmý prvek krovu, nesoucí střešní latě na nichž je upevněna střešní krytina. LATĚ – L.T. a na tom jsou TAŠKY, nebo DOŠEK či THATCHER či KRYŠA. A vy víte, že moje teta BASILE byla provdána za ŠEGDO – DOŠEK a že byl generálporučík ŠÁDEK – DOŠEK a soused v HORNÍ POČAPLY byl DOŠEK a THATCHER byla MARGARETA a létat mě učil maršál letectva POKRYŠKIN. ten který létal ve WWII. na BELL – COBRA letadle. KROKEV je po našem i VASILEK.

Panství KUMPULA zvěčnil na své krajinomalbě MAGNUS von WRIGHT v roce 1861. WRIGHT je anagram MOGORITA či MOHORITA. A k tomu NÁŠ M.G. 1861 je i 1891. Narození mého dědy KAREL GEBLT I. a také Národní výstava na VÝSTAVIŠTI později JULDA FULDA se sletem SOKOLŮ v pražském parku STROMOVKA v místech kde stála restaurace JINDŘICH VAŇHA a kousek od místa kde stála POLSKÁ KRČMA ve které jsem měl svatbu. A kousek od M.B.L. MAROLDOVO BITVY u LIPAN. Kde jsem poznal generál H.S. – JAN SYROVÝ. Kousek od ulic u PARTYZANSKÉ a DUKELSKÝCH HRDINŮ.

HJALMAR ERIK GABRIEL von BONSDORFF syn majitele panství, státního rady a barona JOHAN GABRIEL von BONSDORFF neboli “ BARON Z KUMPULY“ ( zemřel 1905), prodal panství v roce 1883 jeho poslednímu soukromému majiteli, HERMAN STANDERTSKJÖLD – NORDENSTAM. HJALMAR GABRIEL je H.G. HUSÁK GUSTAV který byl nejvyšším představitelem ČESKOSLOVENSKA když v NDR byl nejvyšším představitelem ERIK HONECKER a v čele STASI stál ERIK MIELKE. Ten pán tehdy byl i H.B. – HAVLÍČKŮV BROD. A byl i BONSDORF – BEN S DR. Nebo DR. FASIL a FASIL – německé VASIL a VASIL. Posledním majitelem byl HERMAN , jako HEŘMANOVA ulice souběžná se SOCHOROVA, tam co měl byt EL CHE při pobytu v PRAZE a kde žil můj třídní SVOBODA a přítel KOLMAN a přítel NAVARA a spolužačka KELNER, dcera opravdového kouzelníka( umělce). HERMAN si vzpomínáte byl v čele komunistův BRNO ( BARON ) a byl znalec ESPERANTO a RADIOAMATÉR-SPOJAŘ. HERMAN v HELSINKY pronajal část panských pozemků jako obytné parcely, které tvořily okresy HERMAN a TOUKOLA a část VALLILA. Během roku 1880 podepsalo panství Kumpula asi sto nájemních smluv. V roce 1893 prodal panství městu Helsinky a v roce 1906 bylo jeho území WIKBERG a GUMTÄHTI připojeny k HELSINKY. A to je i W.G. a tak i M.G.

Od roku 1905 do roku 1960 byl zámek pronajat městské lékařské radě a vznikla zde nemocnice pro pohlavně přenosné nemoci. Později zde byly nájemní byty, s výjimkou bývalé pobočky nemocnice, která sloužila jako základní škola. Základní škola byla zrušena v roce 1977, kdy město prodalo celý bývalý KUMPULA MANOR státu. O dva roky později byly budovy pronajaty univerzitě se záměrem založit BOTANICKOU zahradu a areál studentského kampusu. Výstavba zahrady začala v roce 1987. 1977 CHARTA 77, která se odvolávala na HELSINSKOU konferenci a rok 1987 kdy jsem se stal předsedou ÚV SSM.

Právě teď si vzpomínáte na můj příběh dříve zde popsaný, jak jsem s kriminalistou VOSTROVSKÝ, roznášel po nemocnicích na PRAZE 2 volební lístky. Při volbách v roce 1976. Aby mohli i nemocní volit. A vzpomínáte na jeho úžasné vystoupení při našem vstupu do VENEROLOGICKÉ kliniky u APOLINÁŘE, kousek od ALBERTOV. Otevíral a zavíral dveře loktem. Nenapadlo by mě že to je vůbec možné. On to profesionálně zvládal. Když jsem se smál tak říkal“ tady jeden nikdy neví co by mohl chytit“.

VALLILSKÉ ÚDOLÍ – VALLILANLAKSO (také známý jako Kumpula Manor Valley) je oblast parku v severní části VALLILY a jižní části KUMPULY. Je tam i významná ZAHRÁDKÁŘSKÁ oblast VALLILA. Ta byla založena v roce 1932 ( 123 a 9 ) a nyní je chráněna městským plánem. A BOTANICKÁ zahrada v KUMPULA je v bezprostřední blízkosti této zahrádkářské kolonie. Park má pěší a cyklistické stezky, stejně jako otevřené travnaté plochy lemované skupinami parkových stromů a malých stánků. Vysoké budovy na svazích, které lemují údolí, zdůrazňují efekt údolí. VALLILSKÉ údolí bývá nazýváno městským parkem a významnou místní rekreační oblastí, zejména jeho východní část jako kulturně a historicky cenné a provinčně významné kulturní prostředí.

A vy již dobře vidíte, že VALLILA přečteme-vyslovíme v argentinské a uruguayské španělštině VAŽILA. Se španělským V-B vysloveným něco mezi je to i BAŽILA. Ano přesně tak jak se říkalo mojí tetě křtěné BASILEA. VAZILA – VASILA. A protože byla z MEZIHOŘÍ – MIŽHIRJE tak byla i z VALLEY. A toto její místo narození a místo narození mých dalších příbuzných a pochopitelně také i mého otce VALLEY – VALLILA bylo před tím VOLOVÉ. A také víte, že můj kmotr byl generálplukovník VASIL VALO. A tak také V.VALO. Který úřadoval jako náměstek ministra obrany ČSSR na u Pražského hradu v místě zvaném VALY. A také víte, že VALO je finské slovo pro SVĚTLO – THE VASIL. Hebrejské OR a které je k tomu ještě KŮŽE.

Oblast je ohraničena na západě MÄKELÄNKATU, na severu KUMPULAN ISONNIITYNKATU a na jihu dvěma fotbalovými hřišti sportovního oddílu MÄKELÄNRINNE.  Jde o komplex tvořený zahradami a rušným koridorem pro pěší a cyklisty, který se táhne do HÄMEENTIE mezi nimi, a také se mu říká údolí VALLILA. Celková plocha území je asi 43 000 m². Kromě zahrad a hřišť patří mezi památky KUMPULA MANOR  stejně jako dvoupatrový červený dřevěný dům ve vlastnictví města, VILLA NOVILLLA, postavený v pozdních letech 19.století.

Samotné slovo MÄKELÄNKATU tedy ulice MÄKELÄN je i jakoby skotské MEK ELAN – MAC ELAN. A vy víte že na Slovensku hrál a zpíval MEKY – ŽBÍRKA a skupina ELAN. Tu zakládal RÁŽ a to je i VLADIMÍR RÁŽ český herec a také VOJENSKÁ ROZVĚDKA a VINOHRADSKÁ ZÁLOŽNA ale hudebník RÁŽ byl JOZEF tak i IOSIF a tak i R.I. – LI – LEE. Druhým zakládajícím byl VAŠO PATEJDL. PATEJDL, shodného příjmení byl a to si nejsme stoprocentně jist, ředitelem buď naší školy na STROSSMAYEROVĚ náměstí nebo gymnasia Nad Štolou na Letenské pláni. Nejzajímavější je ale název sportovního klubu tam v místě. MÄKELÄNRINNE. To je i složeno ze dvou slov – KOLÍN a MARINE. U KOLÍNA měl seskočit OTMAR REIDL – OPERACE BENJAMIN. U obce KŘEČHOŘ. KOLÍN je i místo kde se narodil V.M. VÁCLAV MORÁVEK a u kterého žil MAŠÍN IOSEF – M.I. – DVA ze TŘÍ odbojářů TŘÍ KRÁLŮ. KOLÍN je i v NĚMECKU na řece RHEIN-RHONE a v jeho katedrále jsou umístěny ostatky TŘÍ KRÁLŮ. Z KOLÍNA byl i poslední ministr obrany ČSSR MIROSLAV VACEK. M.V. Který žil později v KARLOVY VARY. Jako můj otec, který tam také žil. M.V. A samotné MÄKELÄNKATU a ISONNIITYNKATU je M.I. – MILITARY INTELIGENCE.

Chráněná zahrádkářská kolonie a okraj HÄMEENTIE jsou zelené plochy v územním plánu. Zatímco západní část Vallilanlaakso na okraji Mäkelänkatu je zónována jako částečné vnitřní města. A je tu i VALLILANLAKSO – VASIL A L KS – VASIL – EL CHE. Dohromady jsou ta dvě místa V.M. Zase V.M.

Na konci roku 1970 bylo VALLILANLAAKSO stále otevřenou kultivovanou krajinou s KUMPULANPURO a farmou uprostřed údolí. Dvůr byl lemován zónou stromů. Hospodaření na půdě v těchto místech bylo pozemkové, orné a zahradnické.

Vodní tok KUMPULANPURO jediný částečně otevřený potok ve vnitřním městě, protéká údolím VALLILA z ILMALA. V zahrádkářské kolonii protéká částí HERMANNEM do VANHAKAUPUNGINLAHTEEN. Podél ní byly v údolí VALLILA vybudovány dva rybníky . Usiluje se o to, aby byl potok přirozenější a aby se otevřely jeho úseky průtoku.

Tato část Helsinek 21. obvod se jmenuje HERMANNEM. Jako HEŘMANOVA ulice souběžná s naší SOCHOROVA v H.B. HERMANN byl i několikrát vzpomínaný vedoucí tajemník KV KSČ Jihomoravského kraje z BRNA. Byl to amatérský RADIOAMATÉR – SPOJAŘ a také byl ESPERANTISTA. Mluvil UMĚLE vytvořeným jazykem. Kterým se ti co ten jazyk znali dorozumívali. Ano už víte co mám na mysli.

A nyní nás přivádí tento text k další části městě HELSINEK. Je tu 27. obvod města HELSINKY a ten se jmenuje VANHAKAUPUNKI. Švédské GAMMELSTADEN. A znamená to v překladu z finštiny STARÉ MĚSTO. Je to VANHA -STARÉ a KAUPUNKI-MĚSTO. Co vám připomíná slovo VANHA? No je to i anagram HAVANA. Hlavní město státu KUBA – CUBA. Které mají v mém příběhu svoje stále a nezaměnitelné místo. A co ještě ? No je to přece jméno slavného českého, pražského podnikatele. Tak jak mu říkali všude ve světě kde žil a pracoval bez našeho českého háčku nad N – VANHA. Doma v Čechách se jmenoval VAŇHA JINDŘICH. A tak byl i VANHA HENRIK. V.H. Ano vidíte zase dobře VÁCLAV HAVEL. Byl ale také JINDŘICH což je zásadní jméno v mém příběhu. A tak to byl i STARÝ JINDŘICH. To byl pravděpodobně POLEDNÍK. Dělal tu samou funkci jako já ale dříve. U kostela JINDŘICH II. A JINDŘIŠSKÁ VĚŽ a JINDŘIŠSKÁ ulice. A vy víte, že můj otec získal domovské právě v JINDŘICHŮV HRADEC kterým prochází POLEDNÍK.

WIKIPEDIA říká, že JINDŘICH VAŇHA, pražský restauratér, se narodil dne 8. prosince 1889 v HOLEŠOVICE – BUBNY. Zemřel dne 21. srpna 1961 v SYDNEY AUSTRALIA. A to vy vidíte, že je 08.12 a 21.08. Datum narození mojí manželky a mého otce. Rok úmrtí je rokem narození mého otce. A také rokem plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. Údajně pocházel ze starého pražského rodu. Z HOLEŠOVICE BUBNY. Údajně však jméno v archívech chybí a tak se prý mohl jmenovat kdysi dávno WANĚK.A tak byl i VANĚK a KONEV a NOVAK. První doložený WAŇHA je JOSEF narozený v roce 1824. Jeho manželka byla KATEŘINA BLÁHOVÁ. Generál BLÁHA se jmenoval také prvorepublikový generál a legionář. BLÁHA byl také soused hned vedle domku mojí matky v HORNÍ POČAPLY. Ten byl HASIČ. Otec JINDŘICHA VAŇHY byl prvorozený a jmenoval se KAREL – K.V. KAREL otec mojí matky a jejího bratra KARLA také číšníka. Jeho manželkou a JINDŘICHOVOU matkou byla ELIŠKA BURIANOVÁ. Jako ZUZANA BURIANOVÁ z divadla SEMAFOR moje sousedka v bloku ve FARSKÉHO ulici. Manželka JÁNA ROHÁČE. Wikipedia píše, že JINDŘICH VAŇHA začal studovat sochařství. Studium ale opustil a vyučil se číšníkem v HYBERNSKÉ ulici. A pak hodně cestoval po celém světě. V První světové válce byl těžce raněn. Po válce otevřel v pražském parku STROMOVKA restauraci po vzoru rodinné restaurace která fungovala v TROJI prý od konce 19. století. Je to tam kde dnes stojí PLANETÁRIUM, nedaleko od POLSKÉ KRČMY a panoramatu MAROLDOVI BITVY u LIPAN. Ve třicátých letech vybudoval síť restaurací po republice. Dařilo se mu. Vystavěl si dům v HOLEŠOVICÍCH U URANIE. V roce 1934 otevřel na Václavském náměstí v pasáži domu č. 43 Rybí restauraci a bufet. Ta se stala brzy slavnou. V té době také spolupracoval s firmou z BREMERHAVEN – NORDSEE. Po roce 1948 emigroval a po krátkém působení v BREMENHAVEN v NĚMECKU odcestoval do AUSTRÁLIE kde v SYDNEY podnikal ve stejném oboru. A tam také dne 21. 08. 1961 zemřel.

A nyní můj příběh. JINDŘICH VAŇHA se tedy vyučil číšníkem v HYBERNSKÉ ulici. Tam stojí dodnes hotel METEOR ve kterém se vyučil po návratu z emigrace v Německu můj bratranec PETR GEBLT. V roce 1969 odešel po základní vojenské službě v kasárnách v RUZYNI do emigrace v NĚMECKU KAREL GEBLT můj starší bratranec. Žil ve FRANKFURT. Poté jsem já v září – říjen odcestoval do NĚMECKA na basketbalový turnaj do BREMEN-BREMENHAVEN. V té době jsem se učil u Vojenských staveb Praha po mém odchodu z VOJENSKÉHO GYMNÁZIA v OPAVA. Krátce po mém návratu z NĚMECKA ještě ten rok 1969 emigroval mladší bratranec PETR GEBLT do NĚMECKA. Přešel ilegálně hranici do RAKOUSKA a pak se přesunul do NĚMECKA také do FRANKFURT. Ten se ale z emigrace vrátil a doučil se v oboru číšník v hotelu METEOR v HYBERNSKÉ ulici. Po vyučení narukoval na základní vojenskou službu do kasáren v RUZYNI.

VAŇHA si postavil dům U URANIE v HOLEŠOVICÍCH. OPERACE URAN se jmenovala operace RUDÉ ARMÁDY připravená GEORGE KONSTANTIN(KAREL-KYRIL) ŽUKOV a ALEXANDER VASILEVSKY. Trvala od 19.11. 1942 do 23.11. 1942. Cílem operace bylo osvobodit město STALINGRAD-CARYCIN. Začala útokem na RUMUNSKÉ jednotky. Ve městě CARYCIN byl v První světové válce v zajetí pozdější generál MORAVEC František. Ten se narodil dne 07.23. – OPERACE URAN skončila 11.23. Oboje je moje rodné číslo 123 a datum narození VASILLY STALIN dne 03.21. A poprava 11ti ze skupiny SLÁNSKÝ dne 12.03. a poprava LAVRENTIJ BERIJA – L.B. dne 12.23. Ale hlavně datum přechodu hranice z „MAĎARSKA“ do SSSR mého otce „UKRAJINCE“ v roce 1939 a to ve stejný den jako OPERACE URAN skončila.11.23. Přesně. A právě teď si vzpomínáte, jak mně matka odmítla koupit někdy koncem šedesátých let malý magnetofon URAN a koupila mi místo toho malý a levnější magnetofon BLUES.

Po Druhé světové válce dostává moje matka jako válečná vdova přidělený byt u nádraží HOLEŠOVICE BUBNY. Její bratr číšník KAREL GEBLT s ní seznamuje v té době mého otce. V roce 1948 odchází z HOLEŠOVIC BUBNY na ZÁPAD JINDŘICH VAŇHA – HENRIK VANHA – H.V. nebo STARÝ JINDŘICH – a z VÝCHODU přichází můj otec. Který podle zákona optuje a je mu jako místo opce přiděleno město JINDŘICHŮV HRADEC. Kde je POLEDNÍK. Otec přichází po působení ve skupině ARAP s ukrajinským velitelem NIŠČIMENKO. ŠČI je ruská a ukrajinská rybí polévka. Otec je milovníkem ryb. Matka mu dělávala na vždy na Vánoce velký pekáč rybího sulce. V roce 1989 jsem pozván k návštěvě MAĎARSKA. Dlouho tam před tím nikoho z vedení SSM nepozvali. Můj partner CSABA HÁMORI mě odváží po pár dnech v BUDAPEŠTI do lesů v TATABANIYA (BATA TANIYA). Tam čekal druhý muž Maďarské socialistické – komunistické strany IMRE POSZGAY. Říkalo se mu „MAĎARSKÝ GORBAČOV“. A ten mi v průběhu jednoho příjemného dne vaří na kotlíku na ohni originál maďarskou rybí polévku – HALASZLE. Vezmu si recept a vařím ji v tom roce a snad pak ještě jednou či dvakrát doma na Vánoce.

V roce 1934 otevírá JINDŘICH VAŇHA Rybí restauraci a bufet na VÁCLAVSKÉM náměstí, dům číslo 43. Velmi úspěšnou. Po převratu v roce 1948 funguje zestátněná i nadále. A já si vzpomínám, jak mě tam jako hodně malého vozil čas od času tramvají můj otec na úžasné „FISCH and CHIPS“. To byl svátek. Jak jsem se dozvěděl nedávno pracovala tam v té době moje teta AURÉLIE SCHIDLAK-GEBLT, tehdy bytem v M.G. MLADÉ GARDY. Já si ji tam nepamatuji. Je to ale pravděpodobné. Velmi dobře si ji pamatuji později. V sedmdesátkách. To pracovala v polotovarech v RYBNÉ ulici. U paláce KOTVA a náměstí REPUBLIKY a REVOLUČNÍ třídy. Chodil jsem tam za ní s mými tehdy úplně malými dětmi. Její sestra ERNA SCHIDLAK byla provdaná FISHER. S tetou se hodně kamarádila. A bydlela v ARGENTINSKÉ ulici jako moje sestra na rohu ARGENTINSKA a M.G. – MLADÉ GARDY. A finále? V proluce po vybombardovaném domě vedle domu s RYBÍ restaurací na Václavském náměstí se staví hotel. Dostává jméno JALTA. A údajně se na jeho výstavbě, výběrem obložení – kamenů podílel A.Z. ANTONÍN ZÁPOTOCKÝ. Byl kameník. A vy víte, že mě matka odvedla na PRAŽSKÝ HRAD velmi pravděpodobně to bylo 17. LISTOPADU 1956 k jeho tělu vystavenému tam v rakvi. A v hotel JALTA někdy potom začíná vedle již přejmenované pasáže z VAŇHA pasáž na JALTA pasáž pracovat jako číšník bratr matky a můj strýc KAREL GEBLT. V roce 1973 tam poprvé a naposledy přicházím já. Na svatbu svého bratrance PETR GEBLT s V.H. dcerou plukovníka VLADIMÍR HERMAN původem z OPAVSKA. Byl to dne 03.03. Tak jako „den“ kdy byl můj otec v BUZULUKU odveden v roce 1943 dne 30.03. do československé armády a jako den kdy já jsem byl převelen do zálohy československé armády dne 30.03. v roce 1976. 33 let na to. Přesně.

A ještě jeden příběh. Koncem šedesátých odjíždí na velvyslanectví ČSSR do SYDNEY v AUSTRÁLIA rodina MIROSLAVA SVOBODY, narozeného v PLZNI. Otec MIROSLAV SVOBODA a matka VLASTA PATTY TRISHA SVOBODA – BOUDNÍK s dcerou také VLASTA SVOBODA. Otec pracuje na Obchodním oddělení velvyslanectví. Doma v Československu zůstává jejich syn. Studuje VOJENSKÉ GYMNÁZIUM. Počátkem sedmdesátých let se rodina SVOBODY vrací do Československa a jejich dcera VLASTA SVOBODA narozená dne 08.12. jako JINDŘICH VAŇHA a (můj otec 12.08.) odjíždí pracovat na zastoupení ČEDOK na dva roky do NEW YORK USA. Dříve NEW AMSTERDAM. Odtud se vrací a seznamujeme se. V roce 1976 máme dne 17.07. svatbu. A vy víte, že do SYDNEY AUSTRALIA odcestoval po pobytu v americké okupační zóně v BREMEN-BREMENHAVEN JINDŘICH VAŇHA. Založil tam také restauraci a pokračoval tak v tradici své profese. Zemřel dne 21. 08. 1961. Je pochován na OLŠANSKÝCH HŘBITOVECH v PRAZE. A také víte, že SADNEY bylo velitelských spojeneckých vojsk v PACIFIKU v době WWII. Velitelem byl generál MACARTHUR – MOHORITA – C – CHE. DOUGLAS. Později velitel vojsk OSN ve válce v KOREJI.

A finále? Když mi bylo asi deset let tak jsem se stal členem Českého svazu rybářů. Jejich organizace sídlila na nábřeží se jménem hrdiny od SOKOLOVA – OTAKARA JAROŠE. Hned vedle slavné prodejny KRÁLE ŽELEZNIC. A určitě také víte, že první tanky které přijeli do Prahy dne 9. května ( tak i 9.srpna) 1945 od MĚLNÍKA byly z jednotek maršála RYBALKO. Když jsem sloužil v kasárnách Jiřího z Poděbrad na základní vojenské službě, tak tam byl jeden ze zástupců velitele útvaru plukovník VALEŠ jménem podplukovník PETÁK. Dost výrazně kulhal. A pořád. Ptal jsem se co se mu přihodilo. Dostalo se mi odpovědi, že nemá PATU. Že chytal s dalšími ryby za pomoci granátů a jeden granát předčasně vybouchl a zranil ho na noze a on přišel v nemocnici o PATU.

26. května 1931 rozhodla rada pro výstavbu města Helsinek, že „oblast mezi TOUKOLOU a KUMPULOU bude upravena pro zřízení zahrádkářské kolonie. Vallila Allotment Garden Association byla založena 16. dubna 1932 a zahrádková zahrada zahájila svou činnost na jaře 1932. Členy sdružení byli městští dělníci, mezi profesemi jsou kováři, pomocní dělníci, pilníkáři, prodejci ovoce, uklízeči a policisté, mimo jiné. Vallila allotment garden je Zahrádkářská kolonie která se skládá ze 174 pozemků v údolí VALLILA v HELSINKY. Kolonie je třetí nejstarší v Helsinkách. Vy víte, že 16. dubna ale roku 1941 seskočil OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN. A také víte, že 16.04. je i 16.09. a to je svátek svaté LUDMILY a je to také 19.09. a to je moje datum narození a také ZÁTOPKŮ. Rok 1932 je i moje rodné číslo 123 a všechna ta data výše uvedená. O zřízení rozhodla rada dne 26. května 1931. A to je i 26. srpna a to je i 13. srpna datum narození FIDEL CASTRO z CUBA – HAVANA – VANHA. Je to ale také 29. srpna a to je datum SLOVENSKÉ NÁRODNÍHO POVSTÁNÍ v B.B. Bánská Bystrica. Kde také pracoval před Druhou světovou válkou můj otec. Rok rozhodnutí je 1931. Číslo popisné našeho domu v SOCHOROVA a rok narození sestry mojí matky ALENA/ALICE/AJA BARANNIKOVA-GEBLT a narození M.G. MICHAIL GORBAČOV a B.I. BORIS JELCIN a plukovník VLADIMÍR HENDRYCH-HENDRYX. V kolonii je přesně 174 zahrádek s domky – boudami – cabanas – chatkami – dačami. To je i 17.04. A tak i 17.09. a tak i 17.06. Datum narození mojí babičky MARIE HAHN na mém křestním listu po mém narození na ostrově ŠTVANICE. Byla ale HON. A tak mohla být i HUN.

Za povšimnutí stojí i to, že finské slovo VIILA tedy jakási zkrácená kombinace VALLILA znamená PILNÍK. PILNÍK je i nástroj k pilování, kterého jsem si dost užil v útrobách stadiónu SOKOLŮ na STRAHOVĚ v prvním ročníku učení. Jako všichni začínající učni. Ale také je to někdo kdo je PILNÝ. Jako například poslední totalitní vedoucí tajemník MV KSČ BRNO příjmením PILNÝ. Patřil a patří ke konzervativnímu jádru v KSČ. Vy ale teď už víte, že to bylo úplně jedno kdo jaký byl ve svých názorech. Pro nás bylo důležité co označoval – o čem informoval a vypovídal jako značka v systému OPERACE BENJAMIN. VIILA pilník je i PANCHO VILLA. Jeden z mnohých revolucionářů v MEXICO. Důležitá spojnice v mém příběhu. Proto tam PILNÝ-VIILA v BRNĚ-BRÜNN byl. Byl informace že revoluce bude. Jeho názory, náboženství nebo filosofické myšlení před tím nebo potom nemají s naší OPERACÍ BENJAMIN víc nic společného.

V zahrádkářské kolonii měla být podle rozhodnutí města vystavěn na všech 174 zahrádkách jeden typ chatky. Návrh jak má vypadat byl navržen architektem BIRGER BRUNILA a architektem VÄINÖ TUUKKANEN. Byl to jediný povolený typ chaty v oblasti v roce 1930. A vy víte, že to je i B.B. a BRUNILLA je i BRÜNN – město PILNÝ – VIILA – PILNÍK. A tak i všechny další varianty BRUN – BRUNILLA – BRUNNER -BEROUN – BERN – BRUNTÁL atd. A také si možná vzpomenete, že manžel mojí babičky HAHN -HON můj děda KAREL GEBLT měl amputovanou jednu a potom i druhou nohu. Byl vysoký muž. Pak v takovém smutném žertu říkával, že je stejně velký jako babička. Nemoc kterou prý měl a proč k amputaci došlo se jmenovala BÜRGER vyslov BIRGER. Já jsem pevně přesvědčen, že nebyl nemocný. Smyslem této akce bylo aby se odstěhoval s babičkou do okresu LOUNY. Ke své dceři BARANNIKOV. A jejímu manželu plukovníku u dělostřelectva -raketového vojska BARANNIKOV. Z toho okresu totiž jeho předci pocházeli. Před přestěhováním se kdysi do okresu LITOMĚŘICE. Dalším důvodem bylo to, abychom přestali do HORNÍ POČAPLY jezdit jako rodina. A scházet se tam společně. A tak po OKUPACI ukazovat případným novým STB a KGB na souvislosti v OPERACI BENJAMIN o které tady píši. Ano trpěli i nevinní. Nejen přímý odpůrci režimu. Ale tak to ve válkách chodí. Druhým architektem byl pan VÄINÖ. To je zkrácené jméno jednoho finského mýtu. VÄINÄMÖINEN. Ruské VAJNA – VÁLKA. A dohromady VÄINÄ MÖINEN – V.M. Je to jedna z nejvýznamnějších postav finského národního eposu KALEVALA. Vzpomínáte? Nejstarší písemná zmínka tohoto jména pochází od MIKAEL AGRICOLA z roku 1551. (I 1212 – Zlatá Bula Sicilská BASILEA BALLE) V překladu je to BŮH STVOŘITEL, MOŘSKÝ HRDINA – asi jako NEPTUN? Je to ZRUČNÝ KOVÁŘ -SMITH – ŠMÍD a HRÁČ na KANTELE – DRNKACÍ strunný nástroj – taková jakoby KYTARA-QUITAR-GUITAR. Příjmení toho druhého architekta bylo TUUKKANEN. Vy víte, že TUKA byl VOJTĚCH – ALBERT. Slovenský válečný zločinec z období Druhé světové války. Funkcionář Hlinkovi slovenské lidové strany. Po WWII. byl popraven. 20. srpna 1946 v Bratislavě.

ELIZABETH KOCH, zahradní konzultantka města Helsinky, navrhla výsadby ve společných prostorách zahrádky a také vypracovala modelové plány pozemků. Návrh modelu mohl být vykoupen od realitní kanceláře a zahradní konzultant KOCH – OVÁ navštívila místo, aby poradila s návrhem a kultivací pozemku. Náhoda ta určitě není proto že tato paní byla ELISABETH tedy i ISABEL – BASIL – ELISABETH. KOCH byl také tenista z BRAZÍLIE – BAZÍLIE – VASILLY jak někdy píší v angličtině ruské VASILIJ. KOCH je i KOCHE – AUTO ve španělštině. A také s trochou fantazie i KOŠ. Ten v BASKETBALU- KOŠÍKOVÉ. A tak i KOŠO a KOŠUTKA. Proč je to všechno pravda co tady píšu? KOCH hrál v PRAZE na ŠTVANICI, tedy na ostrově na kterém jsem se narodil a který je na VLTAVA-MOLDAU mezi nábřežím KYJEVSKÉ BRIGÁDY/LUDVÍKA SVOBODY z jedné strany PRAHA 1 a z druhé, té naší v PRAZE 7 nábřežím kapitána OTAKARA JAROŠE a BUBENSKOU ulicí, zápas v DAVIS CUP. Tehdy za mnou přišel někdo ze třídy na základní škola, že půjdeme na toto utkání. A tak jsme tam šli. Dodnes mám schovanou vstupenku s autogramem tenisty KOCH. Z parku na ostrově ŠTVANICE. Byl jménem THOMAS-TOMÁŠ a narodil se dne 11. května. A to je i 11. srpna – ano 11.08. Jako VASIL GYULA BILAK. Dva dny po mých dvou nevlastních bývalých bratrech dvojčatech 09.08. A HIROŠIMA a NAGASAKI. A je to DVA dny před FIDEL CASTRO RUZ. Narodil se v roce 1945. A tak to bylo přesně DVA dny po 9. květnu, které bylo tehdy v sovětských satelitech slaveno jako konec Druhé světové války.

Původně pavilonový společný prostor zahrádkové zahrady VALLILA a TOIMELA byl dokončen v létě 1937. To je zase také i rok 1931 před chvílí zmiňovaný – rodné číslo našeho domu v SOCHOROVA – 1391 a další. V roce 1972 byla rozšířena na klubovnu podobnou té současné. to byl rok kdy jsem končil školu VLKSM spolu s finským kolegou ESA LASSI z KOTKA. A cestoval jsem do LOMBARDIE – ITALY.  Zpočátku tam v kolonii nebyly žádné společné umývárny kromě venkovní sprchy, ale v roce 1990 zde byla postavena hospodářská budova o rozloze 55 metrů čtverečních se saunou. TOIMELA a TOMOLYA – To byl můj spolupracovník na ÚV SSM. Myslím že byl ŠTĚPÁN – STEVEN – ISTVÁN. A jestli si to skutečně dobře pamatuji tak měl na starosti na oddělení závodů R.M. Tak zvaný REFLEKTOR MLADÝCH. SVĚTLO-VALO-SVIT-JAS-LIGHT atd.

Jedna z CHATEK – BOUD – CABAŇA – DAČA byla v roce 1977 (!) vykoupena pro muzejní účely, a nyní zde sídlí VALLILAN SIIRTOLAPUUTARHAMUSEO – VALLILA ALLOTMENT GARDEN MUSEUM. To přibližuje návštěvníkům historii zahrádkářské kolonie od třicátých let. Zahrádka, zařízená podle doby, je jedním z nejmenších muzeí ve Finsku. Ale kromě chaty o rozloze 10 metrů čtverečních zahrnuje muzeum také pozemek, podobný tomu z roku 1930.Políčka na pozemku navazují na původní plány zahradní poradkyně ELISABETH KOCH pro zahrádkářskou zahradu VALLILA, včetně rostlinných druhů. Ačkoli byl rok 1930 časem nedostatku potravin a pozemek zdůrazňuje prospěšné pěstování kořenové zeleniny a zeleniny, pěstování okrasných rostlin hrálo také významnou roli pro zlepšení vzhledu zahrádky. Artefakty související s muzejním chalupářským životem a péčí a úpravou zahrady byly shromážděny od pěstitelů zahrádkářské kolonie a artefakty byly vyfotografovány, číslovány a katalogizovány podle obecných směrnic muzeí. Budova muzea je chráněna.

Proč je tato část zemědělské malo produkce a rostlinné výroby a pěstování květin, a keřů a stromů, která má hodně společného i s BOTANICKÝMI zahradami a ARBORETY důležitá? Vzpomínáte si na moje psaní o mém moskevském příteli z MAI – Moskevského leteckého institutu příjmením TICHOMIROV? TICHYJ MIR. PODMOŘSKÝ SVĚT se to dá přeložit. DOCENT JURIJ TICHOMIROV. Jednou bylo to počátkem osmdesátých let jsem byl v MOSKVĚ. Už jako předseda Českého vysokoškolského ústředí a tajemník SSM. Samozřejmě, že jsem se mu jako příteli z družebního obvodu PRAHA 2 – LENINGRADSKÉHO rajónu Moskvy ozval. A byly zrovna Velikonoce a on mě pozval domů. Žili v místě které se nazývá SOKOL. Dříve VŠECH SVATÝCH. A to místo také spadá do LENIGRADSKÉHO rajónu jako letiště SHEREMETEVO a samotná MAI a HYDROPROJEKT a další. Žili tam kde byla ve dvacátých letech dvacátého století vystavěna na základě dekretu LENINA ze dne 08. SRPNA 1921 ve VELKÉM HÁJI – V.H. na okraji obce VŠECH SVATÝCH – V.S. vystavěna první družstevní vilová osada v Moskvě právě pod názvem SOKOL. Nešlo o zahrádkářskou kolonii. Ale o kolonii domků ke stálému bydlení. S malými pozemky okolo kde pěstovali a asi i pěstují ovoce a zeleninu a květiny a keře a stromy dodnes. Když jsme si vyšli na tu zahrádku zakouřit s TICHOMIROV tak se přímo proti nám nad tou celou kolonií tyčil obrovský dům. Jak bylo ve velké Moskvě zvykem stavět velké domy. Ptal jsem se co to je a odpověď zněla že nemocnice – porodnice. V tu chvíli mě napadlo, že snad by mohli chtít zbourat i celou tu kolonii SOKOL. Říkal to nepřichází v úvahu. Vznik družstva SOKOL prý podepsal osobně LENIN a to si nikdo nedovolí. Nevím zda stojí ještě dnes. Stejně tak LENIN osobně podepsal samostatnost FINSKA. A proč je to všechno pravda co tady píšu? V domku se zahrádkou v této kolonii s nimi žila i tchýně TICHOMIROVA. Byla vdova. V době života svého manžela s ním byla Misi SSSR v OSN v NEW YORKU (NEW AMSTERDAM) . Jestli zrovna v té době jako moje manželka to nevím. Na to se přece člověk pozůstalých nevyptává. A finále? Úplně prvním předsedou představenstva tohoto družstva SOKOL, které vzniklo v roce 1923 (123 a 9) a 11. dubna ( i minus DVA 09.04. a tak i 06.04. narození mého dědy KAREL GEBLT I. a také 04.06. narození maršál MANNERHEIM) měli první ustavující schůzi byl VASILI SACHAROV. Ano VASIL ze SOCHOROVA. ASACHAR Palác naproti budově ÚV SSM na náměstí MAXIMA GORKÉHO. U JINDŘIŠSKÉ. Jak VASILI SACHAROV tak jeho zástupce, místopředseda družstva SOKOL příjmením JANKO se stali obětmi Stalinských represí. A vy si vzpomínáte, že muž stejného příjmení generálplukovník JANKO spáchal dne 14. BŘEZNA-MAREC / B.M což je i 14. OKTOBER – ŘÍJEN / O.R. v roce 1968 sebevraždu na STRAHOVÉ u stadiónu SOKOLŮ, kde jsem se já v útrobách tohoto stadiónu nedaleko od BRÁNY BORCŮ začal v září v prvním ročníků v oboru automechaniku V.S. učit. Ta data provází celý můj příběh. A dobře je znáte. To vše bylo nedaleko od studentských kolejí kde došlo v roce 1967 k takzvaným Strahovským událostem. Pod heslem “ Chceme světlo“ a „Chceme více světla“. Bylo to 31. OKTOBER – ŘÍJEN / O.R. Což je také jak víte i 31. BŘEZEN – MAREC / B.M. 1967.

Proč je to ještě, kromě té podoby dvou kolonii uprostřed zástavby v hlavním městě Helsinky a v Moskvě zajímavé? Tam v SOKOL, na LENINGRADSKOM ŠOSÉ bylo otevřeno v areálu bývalé restaurace JAR – filmové studio. Bylo to v roce 1925. V roce přejmenování CARYCIN na STALINGRAD, roce přejmenování BUBENSKÉHO náměstí na STROSSMAYEROVO náměstí a roce vydání MEIN KAMPF v Německu. Samozřejmě, že to je i celá varianta let 19 a koncovka dvojic čísel s 2,5,0 v předchozích a dalších letech jak už je dobře znáte. Říkáte si co toto ještě má společného se zahrádkářskou kolonií v HELSINKY a kolonií domků se zahrádkami v MOSKVĚ společného s BOTANICK GARDEN a ARBORETY? A tak i s OPERACÍ BENJAMIN která měla za cíl pád SSSR a světového komunismu bez jaderné války? A má? Nebo nemá? Odpověď , že pochopitelně má dostanete v příštím příspěvku. Teď jenom takový krátký úvod do té další části.

V roce 1969 se poprvé a naposledy objevila na táboře ve SKOKOVY, pošta LOUKOV, ŽĎÁR u MNICHOVA HRADIŠTĚ u MLADÁ BOLESLAV, na pozemcích rodiny SIMER, velmi hezká slečna. Byla také praktikantka jako já. Já jsem tam na rozdíl od ní byl už po desáté. Jmenovala se JITKA HAMERNÍK. Její otec byl EMILIÁN HAMERNÍK. Vlastně také EMIL KOVÁŘ – SMITH – ŠMÍD. A také STARÉ HAMRY KARLA KARASE. Byl ministrem práce a sociálních věcí ČR. Na náměstí PALACKÉHO u EMAUZ a ALBERTOV na DVOJCE. JITKA v té době vystupovala v divadle SEMAFOR. Po táboře jsme spolu párkrát randili. Kino či diskotéka v DÉČKU-DVOJKA na VINOHRADSKÉ třídě. Nic závazného. Dokonce mě seznámila s otcem. Jednou navrhla ať ji přijdu vyzvednout k nim domů a tak jsem to udělal a než se vypravila jsem s ministrem chvíli klábosil v kuchyni. A pak jsme se již moc nevídali. Až v roce 1972 když jsem přijel ze školy VLKSM v MOSKVĚ na prázdniny se mi ozvala. A že prý nás oba zve její bratr do vinárny. Její bratr byl také V.H. – VLASTIMIL HAMERNÍK. A také byl doma na prázdninách ze školy v MOSKVĚ. On ale studoval státní vysokou školu VGIK. VSESAJUZNYJ GOSUDARSTVENYJ INSTIT KINEMATOGRAFII. Všesvazový státní institut kinematografie. Takové naše FAMU a DAMU dohromady. Studoval tam tehdy obor KAMERAMAN. Finsky KUVAAJA anglicky i rusky OPERATOR. španělsky CAMARÓGRAFO. A tak jsem s ním poprvé a naposledy sešel a s ní ne poprvé ale naposledy také. Ne, proto že by se tam snad něco stalo ale prostě proto, že já jsem se jí neozval a ona mně také ne. Vím, ale že V.H. později pracoval v KRÁTKÉM FILMU, kde byl koncem osmdesátých let ředitelem jeden ze synů JAK EŠ – LUBOŠ JAKEŠ, svazák od nás z DVOJKY. Kam mě pozvali tehdy v roce 1972 ? Do vinárna SANTA KLARA v pražské TROJI. Ano jako provincie a hlavní město SANTA CLARA kterou osvobozoval EL CHE a CAMILO CINFUEGOS a kde je mausoleum EL CHE. CLARA i jako KARLA. Jako KLARISKA svatá ANEŽKA a jako španělské CLARO – JASNO nebo JASNÝ jako VOJTĚCH -ALBERT JASNÝ. Režisér. To je ta vinárna v TROJI vedle ZOO a BOTANICK GARDEN a ulice HAVRÁNKA ( ten byl v té době se mnou ve škole v MOSKVĚ – HAVRÁNEK MIROSLAV ) to je vedlejší ulice, ulice NA PAZDERCE. Tak se jmenovala moje pozdější kolegyně a spolupracovnice, pozdější tajemníce ÚV SSM a předsedkyně Československého ústředí vysokoškoláků PAZDEROVÁ HANA – H.P. z BRNO. Na HAVRÁNCE jsem byl několikrát ale NA PAZDERCE jsem nebyl nikdy. A to všechno je tam jak již dobře víte, kde stojí také zámek TROJA s malbami GODYNOVCŮ a s vilou ZÁTOPKŮ a s místem našich školních pozemků na které jsme chodívali z naší školy na STROSSMAYEROVĚ náměstí. To vše je na pozemcích, které ALOIS-LUDVÍK SVOBODA věnoval československému státu. V roce narození ZÁTOPKŮ 19.09. a roce narození strýce M.I. MOHORITA IVAN ve VOLOVÉ – 17.01. a mojí matky 04.01. v H.P. v roce 1922.

A finále? VLASTIMIL HAMERNÍK – V.H. podle dostupných informací studoval obor kamera u profesor GOLOVŇA. A to vy již víte, že je ukrajinsky HOLOVŇA. A tak i HAVLOŇA i HLAVEŇ i HLAVUŇA.

Ta škola kde V.H. – VLASTIMIL HAMERNÍK počátkem sedmdesátých let studoval byla vůbec první podobnou státní institucí na světě. Byla založena dne 1. září 1919 – 01.09.1919. Sídlila na rohu náměstí TVERSKÉHO – SOVĚTSKÉHO a ulice TVER později M.G. MAXIMA GORKÉHO. Jejím úplně prvním představitelem, hlavou školy, ředitelem byl ruský herec a režisér a scenárista VLADIMIR GARDIN. Tak jako všichni důležití v mém příběhu se i on jmenoval jinak ale to přijde na řadu v tom příštím příběhu. Nyní na závěr jenom to, že pocházel ze šlechtické rodiny z TVER. V roce 1894 absolvoval vojenskou školu DRUHÝ MOSKEVSKÝ KADETNÍ SBOR cara NIKOLAJ II. Takové dnešní VOJENSKÉ GYMNÁZIUM. Poté studoval na KYJEVSKÉ VOJENSKÉ ŠKOLE na UKRAJINĚ. A v letech 1896 a 1897 sloužil jako DĚLOSTŘELEC-GUNNER v pevnosti NOVOGEORGIEVSK – HOBO – H.B a GEORGIJ – GEORGE – JIŘÍ – JURIJ. A po propuštění se dal k filmu. Jak se u nás říká. A finále k této části? Jeho přijaté příjmení je GARDIN. To vyslovíme anglicky jak? Zkuste si to – GARDEN a teď vyslovte GARDIN. Oboje vám vyjde jako GAADEN. ZAHRADA. Žádný rozdíl. A finále k této části ? Když jsem se seznámil s mojí manželkou VLASTA – PATTY – TRISHA SVOBODA už po jejím návratu ze SYDNEY a NEW YORK tak jsem s ní žil nějaký čas v bytě jejích rodičů na SPOŘILOV – SPOŘITELNA a ZÁLOŽNA. Byt byl ve druhém patře. V prvním patře přímo pod námi bydlel pan ZAHRÁDKA s rodinou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *