CESTA DO FINLAND-SUOMI. Díl VI. Pokračování příběhu o podílu „HELSINEK“ na OPERACI BENJAMIN. Zase „ARTEK“. Tentokrát ale navazující příběh z ukrajinského „APTEKA“.

218 zobrazení
TiskTisk

AYU – DAG (Medvědí hora) je oblíbenou turistickou atrakcí a symbolem nejen Artek, ale i celého jižního pobřeží Krymu. Hora je přirozenou hranicí tábora a má významný vliv na klima v Artek, chrání tábor před východními větry. Od prvních let existence tábora je Ayu-Dag součástí života a kultury obyvatel Artek. První táborníci podnikali výlety s přenocováním na vrcholu hory a v dutině dubu v lese Ayu-Dag zanechali vzkazy obyvatelům Artek a další směně. Tento strom se stal známým pod názvem „OAK POSTMAN“. O.P. Rusové to přečtou jako OR – O.R. OTMAN REIDL OPERACE BENJAMIN. Ayu-Dag je motivem pro mnoho básní a písní v Artek. Dobrodružství obyvatel Artek během výletů na jeho vrchol jsou popsány v knihách ELENY ILYINY „Čtvrtý stupeň“ a „Medvědí hora“. To je v překladu BEAR MOUNTAIN – B.M. A symbol všech měst a míst důležitých v mém příběhu. BERN hlavní město SCHWEIZ, kterého název je vysloven v angličtině BEN. Historický název země SCHWEIZ(SCHWEIG-ŠVEJK) – ŠVEJCARIJA-SWISS a byl i HELVETIA – HAVLOVA TETA, nebo TETA HAVLA. Ale i označení kdo stojí v čele celého tohoto dění TETA HLAVA. TÍA CABEZA – TETA BASCA/VASCA v překladu ze španělštiny do našeho jazyka. Dalším městem s medvědem ve znaku je MADRID, jehož jméno bylo původně MEGRIT. A další je BERLIN – BEROUN a LOUNY/LÁNY. A nakonec je to samotný český BEROUN, kde žili prarodiče mojí manželky MARIE a JOSEF BOUDNÍK. V BRIGÁDNICKÉ ulici, do které jsme jeli v KOMAROV, po SOKOLSKÉ a kousek po SPOJOVACÍ. BEROUN, v jehož teritoriu jsou jedny, ty nejslavnější české POČAPLY. Je to také rodný stát SAMANTHA REED SMITH – MAINE s hlavním městem AUGUSTA, který má ve znaku medvěda. A MAINE je i řeka MAIN, jako řeka, na které stojí klíčový FRANKFURT. Symbolický obraz medvědího mláděte Ayu-Dag je jedním z talismanů Artek a tradičním dárkem pro vážené hosty. VESLICE – VASIL CHE – vyjížděly z tábora na MYS-CABO-CAPE k hoře AJU DAG. V BULHARŠTINĚ je MYS-CAPE-CABO bulharské slovo v azbuce napsané na latinské klávesnici HOC – čti NOS. Ano NOS – NOSE – NOSEK – LOMONOSOV – NOSOV. Ayu-Dag. A nakonec je MEDVĚD i spolupracovník M.G. akademik MEDVĚDĚV. Se kterým jsem trávil nějaký čas na FOROS-JUŽNOJ. V zařízení vedle letního sídla M.G. na KRYMU v létě 1990.

Na úpatí hory jsou nejstarší tábory Artek – „MORSKOY-MARINE – MOŘSKÝ „, ten je, jak plyne z názvu na pobřeží a nad ním v kopci je „GORNY-MOUNTAIN-HORSKÝ“. A vy velmi dobře vidíte, že ten HORNÍ je i rusky a anglicky a česky i G.H. a M.G. – GUSTÁV HUSÁK a MICHAIL GORBAČOV. Ti byli, jak v říkáme v Čechách „NAHOŘE“. A dole byl M.M.M. – a tak i W. M. nebo M.W. VASIL VASIL MOHORITA nebo WASIL MOHORITA. MARINE. A ten dole dělal to aby to, co představovali ti nahoře skončilo. A proto tam jezdil. A tak se také stalo. A ti dva „ZEZHORA“ na KRYM také jezdili ale jinam. Na místa na která jako ti „NAHOŘE“ patřili. Ne do spartánských podmínek ARTEK.

A k tomu byl na MEDVĚDÍ HOŘE i OAK POSTMAN – DUB POŠTÁK – předával zprávy. Je třeba vědět že DUB je ve finštině TAMMI. A to je jak TIME – CAS – UHRE, a tak i MIŤA zdrobnělina jména DMITRY – METER. Samozřejmě i T.M. TOMÁŠ MASARYK. A IOAN TOMA, můj rumunský partner. A také ION MOTA, dobrovolník z IRON BRIGADE, (spolu s VASILE MARINE) z ROMANIA. A také TŮMA velitel naší dětské odbojové skupiny na nádraží H.B. a TŮMA můj mistr v MEZIHOŘÍ-LIBEŇ a TŮMA druhý předseda OV SSM Praha 2 spolu s tajemník LEMAK a před ULMAJER a mnou. Ve skotské gaelštině je DUB – DARACH – DR.CH. – DR. CHE. A k tomu přidejme HAŠKOVA poručík DUB – L.T. DUB v angličtině i ruštině LIEUTENANT a LEJTĚNANT – L.T. LITOMĚŘICE. A jméno toho, kdo na KRYMU v Paláci LIVADIJA-JALTA zemřel, cara ALEXANDER III. Jako ALEXANDER DUBČEK. A také toho ALEXANDER I. který na KRYMU dne 17. LISTOPADU onemocněl a po návratu do TAGANROG dne 19. LISTOPADU zemřel. V roce 1825. V náručí své ženy-carevny JELIZAVET-ISABEL-BASIL-BASEL-BASILEA. Ukrajinci vysloví TAGANROG – TAHANROH. Předpokládám, že ALEXANDER DUBČEK také na KRYMU byl. Ale to nemohu tvrdit.

V těsné blízkosti pobřeží tábora Lazurnaya jsou ADALAR ISLES. ADALARSKÉ OSTROVY. Jsou známé, jako jeden ze symbolů poloostrova KRYM. V roce 1930 podnikli táborníci výlety lodí do ADALARYAN. Podobná plavba je zobrazena ve filmu „Nový GULLIVER“. Ukrajinsky vysloveno HULLIVER – HLAVA a HAVEL a i VARHOL-ÍK. Filmu vyrobeného ve filmovém studiu M.G. – MAXIM GORKIJ – JALTA – KRYM. Na konci turnusu je každý oddíl z tábora Artek tradičně fotografován na pozadí ADALAR.

ADALAR ISLANDS jsou i IA jak v češtině napodobujeme zvuky které vydává OSEL-VOSEL-VASIL. Nebo jako hlavní město OSLO v NORWAY – SEVERNÍ CESTY, jak můžeme přeložit název státu NORSKO z angličtiny. V historii se objevil i svatý ADALARADOLAR, nebo ADALHER (starohornoněmecky AETHELHERI). Byl jedním ze společníků svatého BONIFÁCE. BON-BEN a FACE – TVÁŘ.

ADALAR byl spolu s BONIFÁCEM a četnými společníky, včetně EOBAN – další BEN – B.N. BENEŠOV, zabit pohanskými FRÍSY v DOKKUM ve FRÍSKU 5. června roku 754 nebo 755. Ostatky ADALAR, spolu s ostatky EOBAN ostatky, byly převezeny z UTRECHT do opatství FULDA po roce 756 a byly pohřbeny vedle ostatků BONIFÁCE. Před rokem 1100 byly převezeny do ERFURT, kde byly nalezeny v roce 1154. Jeho hrob je stále v ERFURT CATHEDRAL. Nalezeny byly v roce 1154 a to vy víte je i rok 1415. A to je rok, kdy byl 6. července v KONSTANZ upálen JAN HUS. A také je to 14–2 a 15–3. 23 a tak i rok 1775. Rok 755 je i 15.5. – 15.05. a to je i 15.08. a to je i 12.08. Datum narození mého otce a je to i 08.12. datum narození mojí manželky. Předpokládám, že proto se píše rok jeho zabití 754 NEBO 755. Pravda je to proto, že samotné datum zabití je 5. června a to je 05.06. a to je i 06.05. a to je i 06.08. A to je datum svržení atomové bomby na HIROŠIMA a je o i 09.12. a to je svržení atomové bomby na NAGASAKI. A také je 09.08. datum narození mých dvou bývalých nevlastních bratrů – dvojčat. A vy víte, že to datum můžeme podle generála MORAVCE jednou – pouze jednou – buď dvakrát znásobit, nebo dva přičíst anebo dva odečíst. A právě v tomto případě při znásobení 06.08. nám vyjde zase 12.08. Datum narození mého otce anebo americkým stylem psaní dat i 08.12. a to je datum narození mojí manželky.

FRÍSKO je nizozemsky FRIESLAND. Podle legendy byl prvním a jediným BISKUPEM ERFURT DIECÉZE založené BONIFÁCEM v roce 742. Ta byla po jeho smrti připojena k DIECÉZI MOHUČ. ADALAR je vyobrazen v kněžství s KNIHOU – BOOK – BUCH – LIBRO finsky KIRJA-JIRKA, hebrejsky SEFER – FESER – FASIL – VASIL. Je také někdy zobrazován v biskupském rouchu. Je patronem města ERFURT a PATRONEM DOBYTKACATLLESKOTTUR – PARA – JAK-KARJA atd. A DOBYTČÍ TRH/KARLOVO NÁMĚSTÍ se vším, kdo a co k němu patří. Je mu zasvěcena kaple na PILLERSEE – i POLAR, a i PELAR i PILAROVÁ, a i PILLSER ale i PEARL. Hlavním městem FRIESLAND je LEEUWARDEN. LEE VM DR EN. Nebo v překladu z angličtiny LEE WARDEN – SPRÁVCE (VASIL CHE) LEE. Anglicky vysloveno je to FRIES-FRAJS. Také víte, že FRIES jsou FRENCH FRIES – HRANOLKY. POTATO -PATATAS. Podle Wikipedia se objevily i na večeři v BÍLÉM domě, kterou pořádal THOMAS JEFFERSON (TOMÁŠ SYN ŠOFÉRA-KOČÍHO) „POTATES SERVED IN THE FRENCH MANNER“. Název FRENCH FRIES se, ale stal populární až když s ním přijeli američtí vojáci z První světové války. Kde je to naučili připravovat Francouzsky mluvící BELGIČTÍ vojáci. A vy víte, že generál GEORGE SMITH PATTON sebou do PLZNĚ-PILSEN přivezl skupinu BELGICKÝCH vojáků. A také již víte, že si můj otec koupil v červnu 1948 pušku -rifle tzv. „BELGICKOU opakovačku, tak zvanou EFENU“ (WINCHESTER jako MINE ČESTR – české strakaté plemeno a MINA, a F.N. – FABRIQUE NATIONAL) z BELGICKÉ firmy v HERSTAL.V LUTYCH – L.T. anebo THE EL CHE. Kterou založil H.P. HENRI PIEPER – JINDŘICH DUDÁK. Firma která vyrábí BROWNING o kterém se zmiňuje v úvodu díla ŠVEJK Jaroslav HAŠEK. A hlavně je to BROWN – BRAUN – BRNO – BEROUN – BRUNNER – BERN – BÁRÁN – BERNACKÝ – BARRANDE-BURUN atd. Také víte, že z PLZEŇSKA pochází rodina KROC – který dovedl na vrchol MCDONALD i s jeho FRENCH FRIES. A KROC byl také můj kolega, svazák, ve studijní skupině na Vysoké škole politické. A také byl z PLZEŇSKA. Jako rodina mojí manželky.

Ostatky ALADAR byly převezeny do FULDA. A tak je třeba připomenout že PARK KULTURY a ODDECHU JULIA FUČÍKA u nás v Praze 7 u STROMOVKY a PARTYZÁNSKÉ ulice byl nazýván park JULDA FULDA. Tam co jsem trávil mládí. U panoramatu M.B.L. a POLSKÉ KRČMY, ve které jsem měl svatební hostinu a STROMOVKY a z druhé strany u TRÓJE. A že FULDA jsou i LETOPISY FULDA, které popisují právě tu dobu, ve které žil ADALAR, ale ve východofranské říši. A je to můj spolužák ve třídě v učení. PETR FESL. Který po druhém ročníku emigroval a napsal nám pohlednici z německého města FULDA. A je to město, které leží ve významném pro můj příběh HESSE. Jako FRANKFURT AM MAIN. Pak byli ostatky ADALAR přeneseny do ERFURT. Německy THÜRINGEN – TUR ING. A latinsky THURINGIA. V češtině se T mění v D a je to DURYNSKO. ERFURT má červenobílou vlajku. A je to v našem jazyce “ POŘÁD ER“ nebo „SAMÉ ER“ ale také je to nevím kde vzniklé a u nás v kasárnách často používané „FURT jak starej HURT“.A vy si vzpomínáte, že nadřízený našeho útvaru 6174 v kasárnách Jiřího z Poděbrad v Litoměřicích byl generál HURT. Se sídlem na velitelství ZVO TÁBOR. To je ten kterým jsem zpíval na 25. výročí založení našeho útvaru v roce 1975 ve vojenském klubu “ Už troubějí už troubějí na horách je Lenin“. V ERFURT studoval MARTIN LUTHER, jehož socha je jednou ze tří soch v katedrále v Helsinkách, který se narodil dne 10.11. a jeho jméno a příjmení je anagram MOHORITA TUNEL. Nebo MOHORITA LETNÁ. A působil zde MISTR ECKHART. Jako soused v HORNÍ POČAPLY příjmením EKHARD. Jeho manželka byla spolužačka mojí matky. A žili také přímo u LABE. OB dům vedle babička a děda GEBLTOVI. ERFURT je město kde se v roce 1970 poprvé sešli západoněmecký kancléř WILLY BRANDT a východoněmecký premiér WILLY STOPH. OBA BYLI VILÉM – V.L.M/B.L.M. Ten východoněmecký se k tomu ještě jmenoval STOP. K setkání došlo dne 19. března. ANO vidíte dobře BŘEZEN-MAREC. B.M. BASIL MOHORITA. A dne 19 což je i 16. A to se narodila moje sestra ANNA MARIE MOHORITA v té době provdaná HRUBÁ. A také víte, že 19. BŘEZEN je i 19. ŘÍJEN-OKTOBER. O.R. SVĚTLO-KŮŽE a OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN. A pravda je to proto, že 19. ŘÍJNA je i 16. ŘÍJNA, a to se narodil ve VOLOVÉ můj děda DMITRY – METER MOHORITA. A také proto, že jejich druhé setkání bylo dne 21. KVĚTNA v KASSEL. A vy víte že 21. KVĚTEN je i 21. SRPEN. Klíčové datum v mém příběhu. A je to také 12. SRPEN datum narození mého otce ve VOLVÉ a JAK EŠ v BRLOH. A také je to 08.12. datum narození mojí manželky v PLZNI. KASSEL je i KS – X a EL – EL CHE. Rok kdy se setkání uskutečnilo je také 19.07. A to je i minus DVA i 17.07. A vše, co se k tomu datu a obměnám sestavy jeho čísel váže a je to také datum prvních voleb po pádu císař VILÉM v Německu – WEIMAR DEUTSCHLAND. Město ERFURT leží na řece GERA. GERO byl i MARKÝZ GERO – M.G. z básně PETR BEZRUČ – VLADIMÍR VAŠEK – V.V. Voják a podnikatel na Severní Moravě. HABSBURSKÝ BEDŘICH, a tak i H.B. GERO byl i jeden spolupracovník na ÚV SSM. Jeho rodina, pokud si dobře vzpomínám, také pocházela z PODKARPATSKÉ RUSI. Jako můj otec.

A finále? V diecézi FULDA je jeho vzpomínkový povinný pamětní den dne 7. června. A to je i krát DVA 14. června. Den založení US ARMY v 1775 a den svátku VASIL a ROLAND a den kdy se narodil v ROSARIO ERNESTO CHE GUEVARA. 14.06. je i 14.09. a vše co se k tomu váže. MASARYK TOMÁŠ, MASARYK JAN, seskok skupiny WOLFRAM. A také zde vidíte další návod k našemu klíči plus DVA minus DVA a krát DVA. Katolická církev slaví svátek ADALAR dne 5. června. FULDA dne 7. června. Stejná osoba a DVA dny rozdíl. V diecézi MOHUČ – MAINZ vyslov MAJNC slaví jeho památku dne 20. DUBNA. A to je zase i 20. ZÁŘÍ datum narození mého strýce PETR MOHORITA ve VOLOVÉ. MAJNC je jako stát MAINE a řeka MAIN s CHE na konci.

Kdo byla autorka knih „ČTVRTÝ STUPEŇ“ a „MEDVĚDÍ HORA“? Známá byla v SSSR pod jménem ELENA ILYINA. Vlastním jménem pak LEAH YAKOVLEVNA PREIS, rozena MARSHAK. Ano vidíte dobře. Byla LEAH vysloveno jako LÍJA. EL CHE. Byla YAKOV – JAKOV – SANTIAGO – JAMES – JAKUB – KUBA- JAKUBSKÁ atd. A byla za svobodna MARSHAK jako manželka ANVAR AALTO z finského ARTEK – MARSIO a dcera ERNESTO CHE GUEVARA příjmením MARCH po matce MARCH de la TORRE. A je to i MARX. Jak KAREL, tak jeho manželka a všechny jejich dcery jménem JENNY. Jako naše teta JENNY FRANK z VELEŠOVIC. A pochopitelně je to i slovenský MAREC a všechny podoby tohoto slova v různých jazycích. Ale hlavně to bylo česko-slovensky MAREC-BŘEZEN – M.B. A tím dochází k propojení se všemi B-R-Z-N kteří tu byly podrobně v minulém příběhu.

A FINÁLE? MARSHAK BYLA PROVDANÁ PREIS. Ano stejné příjmení jako moje prababička z Třebívlice-Dřemčice ANNA PREIS. Manželka mého praděda VINCENC GEBLT. Který byl synem ANTONÍN GEBELT, kočí a KATEŘINA GEBELT rozená ŠTĚPÁNOVÁ. Ano vidíte dobře. Moje pra-pra babička byla ŠTĚPÁN-STEVEN-ISTVÁN-STEFAN-ŠTEFAN-ŠTEFÁNIK a ŠTĚPÁNSKÁ ulice, kde je LUCERNA a pochopitelně jako ŠTĚPÁN Miroslav. VINCENC GEBELT a ANNA PREIS byli rodiče mého dědy KAREL GEBLT I. Z panství ULRIKE von LEWETZOV. U LABE a LITOMĚŘIC v kraji U.L. A jako nedávno popsaná přesmyčka – ulice PRESL, když ve jméně PREIS budeme vidět „I“ jako malé „L“. Tam co sídlilo OV ČSM a pak i SSM u sochy NEPTUNA na náměstí 14. října. Vedle kostela svatého VÁCLAVA a PORTHEIMKA – MOHORITKA L. U ulice ŠTEFÁNIKA- ŠTĚPÁNÍKA v češtině a z druhé strany ZBOROVSKÁ. Kde žil v LESNÍ ulici EINSTEIN ALBERT za svého pobytu v Praze. Který se narodil ve stejný den jako moje teta AURÉLIE ZLATA z FRÝDNAVA-FRIEDENAU-MÍROVKA u H.B. 22 kilometrů od LIPNICE Jaroslava HAŠKA na VYSOČINĚ. Den kdy odletěla MORAVCOVA DVOJKA v počtu 11 důstojníků letadlem KLM via NIZOZEMÍ do LONDÝNA. 14. BŘEZEN-MAREC 1939. A vy již víte že 14. BŘEZEN-MAREC je také 14. OKTOBER – ŘÍJEN – O.R. a že tak se jmenoval první a poslední sólový parašutista kterého MORAVCOVA DVOJKA z LONDÝNA na okupované území protektorátu vyslala. Byl to O.R. – OTMAER REIDL. Po něm to měl být až V.M. VÁCLAV MICHAL v ROCE 1945. Ale tento sólový pozemní výsadek se již neuskutečnil A víte, že 14. OKTOBER-ŘÍJEN se narodil Vrchní velitel spojeneckých vojsk v Evropě generál EISENHOVER. Po válce se sídlem ve FRANKFURT am MAINE – v HESSE které vzniklo dne 19.09. 1946. A kde žil můj bratranec, syn tety ZLATY-AURÉLIE, KAREL GEBELT III. narozený dne 11.11. ( 1948). Ten samý den kdy oficiálně vzniklo v roce 1970 SSM. Na Celostátní ustavující konferenci od 09.11. do 11.11. A vy víte, že jeho bratr Petr GEBELT se narodil 06.11. a že součet jejich dat narození je 17.11. – 17. LISTOPAD. To „de facto“ SSM v roce 1989 skončilo. Zpět na SMÍCHOV. Ta všechna místa jsou také ohraničena ulicí K BOTANICE. Tam totiž stála první „BOTANIC GARDEN“ v Praze, založená v roce 1775. ano 1775. A to přijde na řadu v příštím příběhu.

Spisovatelka a překladatelka se narodila dne 16. června. To je i 16. září svátek svaté LUDMILY a je to i 19. září moje datum narození a narození ZÁTOPKŮ a svátek ZITA provdaná za KAREL HABSBURK a matka OTTO. A je to také 16. duben. Datum seskoku OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN. A datum narození génia filmu CH.CHAPLIN. Narodila se ve městě OSTROGOŽSK ve VORONĚŽ gubernie. OSTROG znamená PEVNOST-FORT. VORONĚŽ se družila s Jihomoravským krajem a ve partnerském městě BRNO je snad dodnes hotel VORONĚŽ – VOR – VORONA – VRÁNA. CROW – WASIL. Nebo je to také anglicky CORBIE – jako GORBIE. Jak se říkalo M.G. MICHAIL GORBAČOV. Poslouchal jsem to na tribuně v BERLÍNĚ, kde jsem stal hned za ním. Na oslavách 40. (XL) výročí založení NDR. V říjnu 1989. GORBIE-GORBIE-GORBIE. Skandovali davy členů FDJ pochodujících před námi s hořícími pochodněmi. Ve finštině je VRÁNA slovo VARIS – VASIL. Bylo to, myslím, 6. října večer. V den, kdy se u nás vzpomínal den Československé armády. Boje na DUKLE. Samotný den založení NDR byl den na to 7. října. A to v roce 1943 seskočila skupina ARAP. PARA výsadek mého otce. Minus DVA 5. října narození VÁCLAV HAVEL. Následujícího 9. října pak byla největší protikomunistická demonstrace v LIPSKU. To bylo na den „úmrtí“ ERNESTO CHE GEUVARA v H.B. – HIGUERA BOLIVIA. Plus DVA 11.10. narození IVAN HAVEL. A hlavně ŘÍJEN-OKTOBER – O.R. OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN. A když to bylo vše v ŘÍJEN-OKTOBER tak jako by to bylo v BŘEZEN – MAREC. B.M. VASIL MOHORITA. Proto jsem tam tehdy v delegaci s JAK EŠ a MATEJ LÚČAN byl. LÚČAN je od slova LÚČ – POCHODEŇ. A také se MATEJ jmenoval vůbec první slovenský občan v MAKOV, u kterého po seskoku zaklepal můj otec na dveře chalupy-domku-boudy-cabaňa. A LÚČAN byl zase další spolupracovník jejich skupiny.

Prakticky celé její spisovatelské dílo nese známky spojení s OPERACÍ BENJAMIN. Posuďte sami. První povídku zveřejnila v časopise NEW ROBINSON. A román M.M. MARIE MAJER „ROBINSONKA“( dále SIRÉNA a SEDM HROBŮ a H.B. – HAVÍŘSKÁ BALADA a BRUNO a DIVOKÝ ZÁPAD atd.) V roce 1936 vyšla její kniha „DVACÁTÝ TŘETÍ CESTUJÍCÍ“. A vy víte, že 23 je i 1775. Rok založení US ARMY a US NAVY a US MARINE. Napsala také knihu DĚTSTVÍ A MLADÁ LÉTA KARLA MARXE“. Asi v TREVÍRU-TRIER-TRÉVES ve RHEINLAD PFALZ a to je RHEIN-RHONE- RÝN-RENOS a PALEC , kde se narodil. Její povídky byly vydány ve sbírkách a knihách „LYOSHKA HOMELESS“ LYOSHKA česky LJOŠKA je zdrobnělina ALEXEJ. Tak se také jmenoval carevič – dítě, zavražděný v JEKATĚRINBURG, později SVERDLOVSK, „TWO ORPHANAGES“, Dva sirotčince, FORTY CROW“ to je – XL. WASIL – VORON-CORBIE, dále „OUR TRAIN“ to je NÁŠ VLAK – VASIL a DRÁHA-ŽELEZNICE, “ KÁŤA MÁ NAROZENINY“, moje dcera a další, “ V AUTOBUSE“, „FLUFFY GUEST“ a „BÍLÁ A ČERVENÁ“. ELENA ILJINA – MARSCHAK – PREIS také přeložila knihu BASKIRIJA básníků. BASKORTOSTAN-BAŠKORTOSTÁN je BASHKIRIA – jako país BASCO/VASCO ve Španělsku. Ve španělštině je totiž název této autonomní oblasti v Rusku BASKORTOSTAN-BASKIRIA-VASKIRIA-VASKO-BASKO. V maďarštině BASKÍRIA. Ve finštině BAŠKIRIA a PAÍS BASCO je BASKIMAA. Hlavní město BAŠKIRIA je UFA, a to je jediná souhláska, když použiji naši metodu souhlásek, „F“. A písmeno „F“ je také jediná souhláska ve vysloveném hebrejském slově pro náš NOS – NOSE- NOSEK – NOSOV – LOMONOSOV. EF.

A nyní k její knize spojené s ARTEK. Je to kniha „ČTVRTÝ STUPEŇ“ Popisuje v ní život jedné z účastnic tábora ARTEK. A STUPNĚ představují její ČTYŘI rozhodující momenty v jejím životě. Příběh je o dívce, která se jmenovala GULJA KOROLEVA. Vy samozřejmě víte že GYULA byl VASIL BILAK, než se nechal přejmenovat. A že GULYA byla moje přítelkyně, primabalerína z TAŠKENT národní divadlo. KOROLEVA byla i KRÁLOVÁ příjmením, naše sousedka v domě v ulici SOCHOROVA 1391/4. GULYA nebo GULJA KOROLEVA se jmenovala vlastním jménem M.V. – MARIONELLA VLADIMIROVNA KOROLEVA. Narodila se dne 9. září 1922 v Moskvě. Její matka byla ZOJA MICHAL BOGDANOVÁ(KOZITSKÁ). Byla i KOSICKÁ a její manžel byl KOSICKÝ. Buď KOŠICKÝ VASIL MOHORITA, bratranec mého otce žijící v KOŠICÍCH. Anebo můj ručitel na neplatné přihlášce do KSČ. Ten se jmenoval PAVLÍČEK příjmením ale byl z KOSIČKY. Obce u H.K. ZOJA byla spolužačka a kamarádka mojí sestry, která bydlela ve VELETRŽNÍ ulici, hned VEDLE VLADIMÍR REMEK a VLADIMÍR MENŠÍK a po rozvodu mého otce s mojí matkou i hned vedle mého otce, který se tam do této části HOLEŠOVIC nastěhoval. KOZITSKÁ byla i BOGDAN. Bez -OVÁ. Přesně tak se jmenoval pracovník mezinárodního oddělení ÚV SSM. Slovák JOZEF BOGDAN. Měl na práci kontakty s VLKSM. I jsem s ním do SSSR cestoval. BOGDAN-BOHDAN byl i můj spolužák ve třídě na Strossmayerovo náměstí. Příjmením PLICHTA. Ano jako jeden z z účastníků střelby v BABICÍCH. V němčině je slovo PFLICHT. CLO v češtině. A tak i LC. EL CHE. Ve finštině je to VELOITTAA. A to byl můj otec i já. Proč ptáte se? VELO TATA. A vy víte že do rozsudku napsali otci že je z KOLOVO a z KOLOVECKÉ oblasti, ZAKARPATSKÉ UKRAJINY. VELOCIPÉD. A já jel na KOLE spolu s dalšími, v roce 1970 „Štafetu družby“ z PRAHY do UŽHOROD. Na ZAKARPATSKOU UKRAJINU. Z.U. – a tak i Z.V. VINOHRADSKÁ ZÁLOŽNA (OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN – ANGLICKÁ ulice VINOHRADY) a VOJENSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ. Že to není náhoda potvrzuje, že můj otec uvedl při jeho lustraci pro Ministerstvo Vnitra ČSR v padesátých adresu svého otce – mého děda ve VOLOVÉ – MIŽHORIJE ulici jménem BOGDAN – BOHDAN CHMELNICKY. A že to je pravda potvrzuje to, že BOHDAN CHMELNICKÝ byl prvním jménem ZINOVIEJ. Vzpomínáte na minulý příběh o zakladatelích ARTEK a ZINOVĚV a výsadku ZINC? Druhým jménem byl BOHDAN a byl i MICHAL. A narodil se na Den TŘÍ KRÁLŮ a to 6. ledna v SUBOTIV (1596) a to vy víte je i 6. prosince den svatého MIKULÁŠE – NIKOLAJE. A minus DVA je to datum narození mojí matky 04.01. a plus DVA je to datum svatby mojí matky a mého otce 08.01. A vy víte, že 6. prosinec je plus dva 8. prosinec a to je datum narození mojí manželky. A je to také 08.12. a to je americkým způsobem psaní dat i 12.08. a to se můj otec a JAK EŠ narodil. Zemřel dne 6. srpna (1675). V ČYHYRYN. A to je skoro jako ČYCHYRYN-ČECHYRYN. A zase vy víte, že 6. srpna je den kdy byla shozena atomová bomba na HIROŠIMU a také víte, že to je i 9.srpna a to byla shozena atomová bomba na NAGASAKI. A v roce 1943 se narodili moji dva bývalí nevlastní bratři dvojčata. 6. srpen je krát dva i 12. srpen. Datum narození mého otce ve VOLOVÉ a JAK EŠ v BRLOH. A je to i 12.08. a to je i 08.12. a to se narodila moje manželka VLASTA PATTY SVOBODA v PLZEŇ-PILSEN. Slavný HETMAN-HEJTMAN-KAPITÁN je pochován v ILLINSKA CHURCH v SUBOTIV. Ano I.C. nebo česky I.CH. – EL CHE. A vy víte, spisovatelka JAKOVLEVNA PREIS-MARSHAK užívala pseudonym ELENA ILYINA. ILLIN a ILYNA a ILJA je v českém překladu jméno ELIÁŠ. To je i generál ELIÁŠ a ELIÁŠOVA ulice LITOMĚŘICE kde získali moji dva bratři po ukončení učiliště v NOVÉ MESTO nad VÁHOM po nástupu do kasáren Jiřího z Poděbrad první byt. A jsou to také ELIÁŠOVI sestry z ANTONÍNSKÉ ulice u nás za rohem SOCHOROVA. Jejich otec byl pilot. Samozřejmě, že připomenu i ELIJÁŠŮV OHEŇ – ELEKTROMETEOR objevujících se kdysi na vrcholcích dřevěných stožárů plachetnic.

BOHDAN byl příjmením CHMELNICKÝ. A v ulici po něm pojmenované ve VOLOVÉ – MIŽHORIJE žil můj děda. CHMELNICKÝ je i CHMEL. A ten se pěstoval v Československu na hodně místech. Ale v HORNÍ POČAPLY H.P. také. CHMELNICE byly za obcí směrem na HNĚVICE a na BECHLÍN – H.B. Směrem od jejich domku. Chodil jsem tam vypomáhat babičce, když byla ve věku ,že si mohla něco přivydělat. To jsem byla ale hodně malý kluk. CHMEL byl i vedoucí pracovník Učňovského Střediska – U.S. Vojenských Staveb V.S. v ulici v MEZIHOŘÍ. Později se dokonce stal ředitelem celého U.S.V.S. To už si ale vystavěli moderní budovu v místě kde sloužil můj otec. V HORNÍ POČERNICE. H.P. CHMEL je i anagram MICHAL anebo EL CHE M. či W.

Životní příběh GULYA KOROLEVA byl v SSSR zfilmován dvakrát. Poprvé v roce 1968 ho natočila IYA MIRONOVA film s názvem „GULYA KOROLEVA“ s RAISA RYAZANOVA v hlavní roli. Důležité je vědět že RAISA byla manželka Michail Gorbačov. A že existoval od roku 1928 sovětský němý film RJAZAŇSKÉ ženy. RJAZAŇ je i město i oblast. A znamená to v češtině STŘIH. Což víte je jak u filmu, tak i v oboru krejčovském. Ve kterém se vyučil GYULA BILAK VASIL. MIRONOVA je z příjmení z křestního jména MIRON stejně jako příjmení MIRONĚNKO. To byl můj poslední partner ve funkci v čele sovětského VLKSM. VIKTOR MIRONĚNKO – V.M. Samozřejmě, že i rok natočení filmu je pro můj příběh důležitý.

I rok natočení druhého filmu je pro můj příběh důležitý. Byl to rok 1977(i 1979 se uvádí). V tom hrála hlavní roli OLGA AGEEVA. OLGA jako OLGA HAVEL a v příjmení AGEEVA jsou souhlásky G.V. ukrajinské H.V. – VÁCLAV HAVEL. Druhým jménem NIKOLAJEVNA. Narodila se dne 03.03. A to je také 30.03. kdy byl odveden můj otec do československé armády v BUZULUK. Narodil se GOYA a GOGH a zemřel MAY. A je to také 30.03. kdy já jsem byl převelen do zálohy československé armády. A je to také 03.03. přesně kdy se ženil můj bratranec PETR GEBLT s V.H. VLADIMÍRA HENDRYCH dcera plukovník VLADIMÍR HENDRYCH. OLGA AGEEVA byl provdaná TELEGOVÁ (TELE). Druhý manžel byl TOLUBEYEV ( TOL – CLO – MERCURIO a finsky TULLI německy PFLICHT). Název filmu byl shodný s názvem knihy „ČTVRTÝ STUPEŇ“. Rusky „ČETVYORTAYA VYSOTA“ anglicky „FOURTH HEIGHT“. A to je F.H. a tak i P.H.- H.P. Ve filmu vystupuje i další herečka v tomto případě dětská herečka která představuje GULYA KOROLEVA v dětství. A ta se jmenuje MARGARITA VLADIMIROVNA SERGEJEČEVA. Ano MARGARITA a M.V. Narodila se totiž 24. května, a to vy víte, že je i 24.srpna to je i 12. srpna. Narození V.M. mého otce MAGARITA v ruštině a také je to 08.12. narození mojí manželky. Pravda je to proto, že se narodila v NOVOMOSKOVSK. A vy víte že jsem se s GULYA CHAMRAJEVA seznámil v NOVOSIBIRSK. Dříve NOVONIKOLAJEVSK. Samé NOVO – v azbuce HOBO. Ano jako HOBO cestující vlaky po kolejích na dráze, po USA a jako H.B. Havlíčkův Brod. Pro můj příběh je kromě toho ještě velmi důležité to, že film natočil režisér IGOR VOZNĚSENSKY. Ten vystudoval Institut tělesné výchovy ve SMOLENSK. A vy víte, že můj strýc IVAN MOHORITA byl docentem na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. Igor pracoval nejprve jako OSVĚTLOVAČ. Ano jako ŘEHOŘ OSVĚTLITEL – GRIGORIJ ARMENIAN-HAYK, církev svatého BARTHOLOMÄUS. A pak absolvoval katedru režie VGIK. Byl ženatý s herečkou ELENA VALAJEV. Co je VALA JEV ? Finské VALA je světlo a tak VALAJEV je SVĚTLO. Srovnej s VALO VASIL – VALO V. Můj kmotr generálplukovník ze ZADNÉ u MUKAČEVO. Pravda je to proto, že se narodila v ŽUKOVSKIJ – městě LETECTVA pojmenovaném na počest zakladatele moderní aerodynamiky ŽUKOVSKY. A my víme, že je to velmi blízké maršál ŽUKOV. ŽUKOVSKY a ŽUKOV. Samý ŽUK – BROUK – BEETLE – BUG. A BUG řeka na Ukrajině přijde na řadu za chvíli. A proč je to pravda? Finsky je BROUK – BEETLE – BUG slovo KOVAKUORIAINEN. Ano KOVÁK-KOVÁŘ jako SMITH – SCHMIED – HAMERNÍK a ŠMÍD. A druhá polovina slova se vysloví finsky jako ORIAINEN. Jakoby někdo kdo s tím OR souvisí. Jakoby z ORIAINU, kdyby také místo existovalo. Jako ORIAINEN někdo z ORIONU. Ano OR. OTMAR REIDL. OPERACE BENJAMIN. A předměstí BERLIN ORANINEN – BURG s koncentračním táborem SACHSENHAUSEN, kde byli vězněni studenti po uzavření českých vysokých škol 17. LISTOPADU 1939. To bylo přesně 17 dní z měsíce LISTOPAD a 7 dní z měsíce ŘÍJEN potom co můj otec ve skupině PĚTI kamarádů přešli hranici do SSSR u TORUŇ – ZAKARPATSKÁ UKRAJINA. Ano vidíte dobře 17.7. Jako vyvraždění rodiny cara NIKOLAJE s rodinou v JEKATĚRINBURG. Jako datum mojí svatby v roce 1976. Jako projev JAK EŠ na PLZEŇSKU v ČERVENÝ HRÁDEK a jako první start B-2 SPIRIT v USA. SACHSENHAUSEN – ORANIENBURG byl ten koncentrační tábor, kde zahynul IAKOV IOSIF STALIN a kde byl vězněn A.Z. ANTONÍN ZÁPOTOCKÝ – KAMENÍK a s ním i DOLANSKÝ.

S kým nás ale propojuje tento příběh z ARTEK. Se jmenovcem režiséra filmu IGOR VOZNYESENSKY. A tím byl ANDREJ VOZNYESENSKY. Ten se totiž narodil přímo 12. května, a tak i 12. srpna, a tak i 21. srpna. Bylo to v roce 1933. Bylo to ve městě podle názvu pro nás v Čechách velmi blízkém. Bylo to v PEREDELKINO. Tomu určitě rozumíte. Byl to slavný ruský básník “ šedesátých let“ 20. století. Právě nyní stojí, zato opět připomenout kdo měl veškerou „moc“ v SSSR v rukou. Vzpomínáte, jak bylo v minulém příběhu napsáno o tom, že Chruščov říkal prvním tajemníkům VLKSM z Ukrajiny, v době, kdy byl předseda vlády Ukrajiny, že nechce žádné ARTEKY? A ARTEK se budoval a rozrůstal. A on tam ještě pak přijel i besedovat. Tady je to stejné. Na setkání s inteligencí v Kremlu v Moskvě v březnu 1963 básníka Andrej Voznesensky ostře kritizoval. Řekl asi toto: „Žádné tání ale mrazy. Navrhli jsme PASTERNAKOVI aby odešel. Chcete zítra dostat pas? Vypadněte pane VOZNESENSKY ke svým pánům“. Po těchto slovech nejvyššího představitele KSSS navštívil VOZNESENKY celkem čtyřikrát Francii, třikrát NSR, pětkrát Itálii, čtyřikrát Velkou Británii, šestkrát USA, jednou Kanadu a jednou Mexiko. Nepočítám socialistické státy. A to přitom ještě odsoudil Okupaci Československa v roce 1968 a stále i pak cestoval. Skládal texty pro VLADIMIR VYSOCKY a ALLA PUGAČOVA. Jeho vzorem byl V.M. VLADIMIR MAJAKOVSKIJ – také můžeme číst MAJÁKOVSKÝ. Po našem. A právě výše Chruščovem kritizovaný BORIS PASTERNAK zemřel v PEREDELKINO. A vy si právě teď vzpomínáte, že METALNIKOV vědec popsaný podrobně v minulém příběhu dostal v době, kdy žil na KRYMU, na území pozdějšího ARTEK, v letech Občanské války v Rusku, pozvání ke spolupráci s PASTEUER ústavu v PAŘÍŽI. A PASTEUER by byl v Čechách v hospodě určitě jmenován jako „starej PASTERNÁK“. Byl to ten METALNIKOV jehož matka se podruhé oženila s VINNER. Generál dělostřelec-gunner. Výrobce střelného prachu a výbušnin který spolupracoval s otcem a bratrem ALFRÉDA NOBEL. Těmi NOBEL, u kterých přebýval ve dnech Říjnové revoluce v Petrohradu tehdy generálporučík RIA, velitel osobní gardy carevny ALIX Von HESSE a RHEIN – ALEXANDRA FJODOROVNA, a pozdější maršál FINSKA MANNERHEIM. VINNER měl první továrnu v NIKOLSKOJE a jmenovala se po jeho manželce KATEŘINSKÁ (JEKATĚRINSKÁ). Jako moje děti NIKOLA a KATEŘINA.VINNER byl majitel pozemků na KRYMU v místech, kde se rozkládá ARTEK. Kam jsem moje děti stejného jména jako car NIKOLAJ popravený ve městě pojmenovaném po KATEŘINĚ-JEKATĚRINBURG, vozil. Městě později SVERDLOVSK odkud přišel do MOSKVY po GRIŠIN – ze jména GRÍŠA- GRIGORIJ-ŘEHOŘ – BORIS IELCIN. B-I. A GRÍŠA-GRIGORIJ – ŘEHOŘ byl kolega našeho BOGDAN. BOGDAN dělal VLKSM a GRÍŠA-GRIGORIJ-ŘEHOR dělal SSM. A byl to ten co mi pozval do ARTEK na srpen 1991. Na dobu pokusu o převrat v Moskvě.

A jednu novinku pro zajímavost přidávám. Majitel pozemků a nemovitostí na KRYMU v ARTEK příjmením VINNER, výrobce výbušnin a střelného prachu a partner rodiny světoznámých výrobců výbušnin a vynálezce dynamitu NOBEL byl generál – dělostřelec. Byl dělostřelec jako všichni TŘI KRÁLOVÉ – MAŠÍN VLADIMÍR IOSIF – M.V.L. – M.B.L. a VÁCLAV MORÁVEK – V.M. i B.M. a IOSIF BALABÁN – B.I. Dva byli z okresu a města KOLÍN. U LABE. A jeden byl z DOBŘÍŠ – DOBRIS – francouzské DEBRIS znamená v češtině TROSKY – TROCKY. U dělostřelectva-raketového vojska sloužil i strýc plukovník ANTONÍN BARANIKOV – otec mého bratrance B.I. Bydleli v M.B. V oboru výbušnin a dělostřelectva pracoval i první manžel mojí matky. Sloužil v PLZNI a pak a v roce 1938 se stal pyrotechnikem Pražského policejního ředitelství v Praze Bartolomějské ulici. Při jejich prezentaci, například jsem nedávno viděl knihu, kde se označují prvními velkými písmeny z jejich příjmení. M.B.M. To je pro vás pochopitelně jasná souvislost s mým příběhem. Ale pravda je to proto, že můj otec má ve svých dokumentech zmíněny TŘI KAPITÁNY. Žádné jiné. Jeden byl jeho instruktor v MOSKVĚ kapitán JAKOVLEV. Křestní jméno otec neuvádí. Dalším byl velitel jeho výsadku kapitán BIELAVSKY LEONID ze LVOV. Svým jménem kapitán NIŠČIMENKO ADAM. A třetí, který se v jeho životním příběhu objevuje je kapitán OTISK JOSEF z BRNO. Velitel výsadku WOLFRAM. A to je zase B.M.B. BIELAVSKY MOSKVA BRNO. A tak do sebe „zapadají“ – M.B.M a B.M.B. jsou celkem TŘI M.B. neboli TŘI M.V. v latince. A to byl můj otec plukovník VASIL MOHORITA, výsadek ARAP, a jeho bratranec plukovník VASIL MOHORITA výsadek O.B. – OLEXA BORKAŇUK – a to jsou DVA. A třetí odlišný – v tomto případě věkem a ne plukovník a pozemní výsadek VASIL MOHORITA. a to jsem já. To že pozemní určil ten plánovaný a neuskutečněný z LONDÝNA. Jediný po OTMAR REIDL plánovaný jako jednočlenný pozemní výsadek MICHAL VÁCLAV nebo VÁCLAV MICHAL – V.M. Ano klasické 2 + 1.

A finále? A.VOZNESENSKY byl přítelem rodiny ARTHUR MILLER a jeho manželky MERYLIN MONROE. A také ALLAN GINSBERG.

Proč ještě VOZNESENSKY? Na Ukrajině leží město, které nese stejné jméno. VOZNESENSK. A leží v oblasti v ukrajinštině MYKOLAJEVSKÉ v ruštině NIKOLAJEVSKÉ. Založila ho KATEŘINA VELIKÁ. Na místě, kde leželo město SOKOLY. A tak zase KATEŘINA a NIKOLA. A SOKOL. Město leží na levém břehu řeky JIŽNÍ BUG. U jeho soutoku s řekou MERTVOVID. Že to není náhoda potvrzuje to, že počátkem dvacátého století se zde budovala DRÁHA-ŽELEZNICE z BACHMAČ do ODĚSA. Ano O.B. OPERACE BENJAMIN. A BACHMAČ také B-MACHAČ. Jako generálporučík MACHÁČ JAROMÍR spolubojovník mého otce a dalších ve Východní armádě Ludvíka Svobody. Ten se narodil v Havlíčkově Brodě – H.B. Byl také asi kromě jiného čtyři roky náčelníkem Vojenské kanceláře prezidenta republiky Ludvíka Svobody. Názvy řek jsou zcela klíčové v mém příběhu IUŽNYJ BUG a MERTVOVI – I.B.M. a my víme, že to je i L.B.M. Základní klíč OPERACE BENJAMIN. BUG a MERTVOVID je B.M. A BUG je BŮH a MERTVOVID je MRTVÁ VODA. A v angličtině je BUG – BROUK – BEETLE. Starověké jméno řeky EXAMPEY popsané Herodotem je prý přesný překlad MRTVÁ VODA – M.V. Jiní odborníci tvrdí že MERTVOVID-MERTVOVOD je cesta ke skalnatému prameni řeky kam byli posláni SKYTŠTÍ králové do podsvětí mrtvých. Další výklad je že řeka dostala název po strašné bitvě mezi kozáky a Turky kdy v ní tekla jenom krev zabitých. Název řeky JUŽNOJJ BUG byl v řečtině HYPANIS – H.P. Nebo HA PANIS. PANIS byl poslanec Federálního shromáždění za Slovenskou národní stranu – S.N.S. Přesněji PÁNIS. Důležité je vědět že řeka pramení v PODOLÍ. Ne v tom v Praze pochopitelně. Ale v tom ukrajinském mezi Ukrajina a Moldavsko – V.M.

Pro můj příběh je důležité to, že město založila dne 14. února 1760 carevna KATEŘINA VELIKÁ. A je to i datum narození mojí sestřenice a vnučky Ukrajince PETR BARANNIKOV a dcery dělostřelce plukovníka ANTONÍN BARANNIKOV a sestry B.I. jménem ALENA/ÁJA BARANNIKOVA. Je to také děleno dvěma 7. února, a to se narodila matka mojí manželky VLASTA PATTY SVOBODA-BOUDNÍK. 1760 je i 17.06. a tak i datum narození mojí babičky v HORNÍ POČAPLY. Původní název místa, kde se město nachází bylo SOKOLY. A já začal v učení u vojenských staveb – V.S. v prvním ročníku na Strahovském stadiónu – stadiónu SOKOLŮ.

V roce 1790 se VOZNESENSK stal součástí NIKOLAJEVSKÉHO újezdu a kozácký pluk BUG sestál součástí JEKATĚRINOSLAVSKÉ jízdy. Založení oblasti se datuje v roce 1795. Toto píšu především proto abych ukázal na spojení oblasti odkud pocházel otec mého strýce plukovník BARANNIKOV ANTONÍN. Jmenoval se PETR BARANNIKOV a pocházel z JEKATĚRINOSLAVSKÉ GUBRENIE.

A finále? Jména VOZNĚSENSK i VOZNĚSENSKY jsou ruská slova překládaná do češtiny jako NANEBEVSTOUPENÍ PÁNĚ. Tento svátek je velkou slavností křesťanského kalendáře. Připomíná výstup JEŽÍŠE KRISTA z hory OLIVETSKÉ na nebesa. Stalo se to 40 dní po jeho vzkříšení ZMRTVÝCHVSTÁNÍ v neděli po BÍLÉ sobotě, VELKÉM pátku a ZELENÉM čtvrtku. Vy samozřejmě víte, že 40 je i XL. A je možné že proto má ruština zcela jiné a odlišné slovo pro číslo 40 – SOROK – a to je také pro můj příběh i SROK – TERMÍN – TIME – CAS a tak podobně. SOROK je i ROKOS, a i KARAS, a i KRAS i KROS, a tak i KROC ale i SIRKA – ZÁPALKA to byl přítel KARAS ve STARÉ HAMRY – HAMERNÍK je SMITH. ŠMÍD. SOROK je i ROKS. Vyslovené ROCKS – KAMENY. V jednotném ROCK – ROČK a ROCKY. NANEBEVSTOUPENÍ je v angličtině FEAST of the ASCENSION. Německy CHRISTI HIMMELFARTH – C.H. Španělsky DÍA de al ASCENSIÓN a finsky HELATORSTA. Hebrejsky CHA HAALIJA. HA je člen, a tak samotné to slovo je ALIJA. L a J – EL CHE.

Nejprve se zaměřím na název dalšího území v táboře ARTEK. Je to území tábora „LAZURNAJA „. V překladu jde o AZUR barvu. Ta je sytě modrá. Modř čisté bezoblačné oblohy – BLANKYTNÉ. Samotný název je perského původu od „azurového kamene“. LAPIS LAZULI drahokam, který obsahuje tmavě modrý nerost LAZURIT. Pigment, který se získává MLETÍM z tohoto kamene se nazývá ULTRAMARÍN. Z latiny přeloženo MODŘEJŠÍ NEŽ MOŘE. V 17. století byla jako náhrada za přírodní ULTRAMARÍN vyrobena BRÉMSKÁ MODŘ – B.M. A také si právě teď vzpomínáte, že jsem byl v září-říjen přibližně ve znamení PANNA v BRÉMÁCH-BREMEN. Byl jsem určitě ULTRAMARÍN. Jediný jsem nezvracel na té obrovské lodi, která nás vezla v nevídaných vlnách na ostrov HELGOLAND. AZUROVÁ je také barva CYAN…

A tak u tábora pod názvem „LAZURNAIA“ jsou další dva pozoruhodné objekty: „CHALIAPIN ROCK“ vystupující z moře. Prodaný majitelem panství SUUK – SU FJODORU CHALIAPINOVI. Na něm prý CHALIAPIN zpíval. Vy, kteří čtete tak víte, že o CHALIAPIN jsem psal již dříve. VELMI PODROBNĚ, a to v souvislosti s CHAPLY – CHAPLINKA – CHAPLIN – CZAPLE – CAPELLE (VLASY-VASIL-HAIR) – CAPPELO (KLOBOUK) a POČAPLY a HORNÍ POČAPLY a POČEPLICE. A když CAPELLE a CAPPELLO tak i české KAPELA. Finské BÄNDI, německé a anglické stejné slovo BAND. A tak i BANDA – BANDERA – BANDER. Samozřejmě, že BANDERA je jiné slovo je to VLAJKA – VASIL CHE. Ale je to také ten, kdo stojí v čele BANDY. Hlavní BANDITA. Jak říkali nacisté například PARTYZÁNŮM. BANDITEN jsou i RÄUBER – LOUPEŽNÍCI jako slavné dílo SCHILLER. Odehrávající se v ČESKÝCH lesích. Ale to už tu všechno bylo. Tak jenom pár slov k CHALIAPIN ROCK. Je to skalnatý MYS – 40 METER – Ano XL – EL CHE METER-VASIL. Je přímo naproti ADALAR MYS. Vdova po BEREZIN příjmením SOLOVYOVA (shodného příjmení s pozdějším zakladatelem ARTEK) ho prodala pěvci CHALIAPIN v červenci 1916 (to je i 1919 a 1991). Skála byla původně nazývána FUTYA a vedlejší byla nazývána JAVA. A té se říká PUŠKINSKÁ. V ARTEK je kromě toho ještě jeskyně nazvaná po PUŠKIN.

K CHALIAPIN ještě několik důkazů potvrzujících moje tvrzení o OPERACI BENJAMIN. Jeho iniciály jsou F.I.Š. – tedy i anglické FISH a německé FISCH – RYBA. KALASTAA je to finsky. A moje teta AURÉLIE pracovala v obchodě v RYBNÉ ulici, to je ta u ulice JAKUBSKÉ vedle O.D. KOTVA. A vy, kteří si pamatujete víte, že druhým zástupcem ministerstva obrany v nejvyšších orgánech SSM byl po plukovník (později generál) MOŤOVSKY – MOTO, další plukovník, příjmením KALISTA. MISTR se narodil ve městě, kde mnozí z mého příběhu žili či studovali v KAZAŇ. Hlavní město TATARSTÁN, jehož původní obyvatelé obývali a někteří dodnes obývají i KRYM. Byl to pěvec s hlasem BAS – byl tedy BASISTA jako já s BAS kytarou v naší ROCK BÄNDI ve škole VLKLSM v MOSKVĚ. Jeho první manželkou byla Italka – BALETKA jménem IOLA TORNAGI. Ukrajinci řeknou TORNAHY. Měli společně šest dětí. Syny IGOR a BORIS, dvojčata FJODOR a TATIANA, a dcery IRINA a LYDIA. Jeho druhou manželkou byla MARIE VALENTINA PETZOLD. Ano vidíte dobře M.V. a P je i R, a to je i L. A tak byly její iniciály i KLÍČ OPERACE BENJAMIN. A proč je to pravda? Měli spolu tři dcery. První byla MARTHA druhá byla MARINA a třetí byla DACIA. To je jak, odpusťte mi to z mého tajného kádrového dotazníku – MRTHA-MOHORITA a MARINE a po otci DÁK. Protože MOHRIT je DÁCKÉ slovo – JMÉNO. CHMURNÝ to znamená v překladu. A to slovo se stále v rumunštině užívá. Když k tomu přičteme MARIE VALENTINA – M.V. a vysloveno JOLA – EL CHE TORNAGI tak je to i VOLOVÉ. A CHALIPIN s POČAPLY a FIODOR – DR. F v ruštině Ф – DIAMETER – DIA – DEFENSE INTELIGENCE AGENCY a METER, jak byl otec původně zapsán, než to někdo přeškrtl a napsal nad to VASIL. Ale i kdyby se to nestalo tak byl stejně METER – po otci. Proč je to ještě určitě pravda? Protože v roce 1925 měl CHALIAPIN první koncert v PRAZE, a to v Paláci LUCERNA. Tam kde já narozený v 1952 jsem měl poslední „koncert“ jako představitel SSM v roce 1989. V letech 1930 až 1934 vystupoval v PRAZE s se souborem opery Slovenského národního divadla, jehož ředitelem byl OSKAR NEDBAL. Tělovýchovný náčelník v kasárnách Jiřího z Poděbrad v L.T. kde jsem sloužil od 1974 do 1976 základní vojenskou službu byl NEDBAL. A vy víte, že další plukovník MOHORITA IVAN byl DOCENT DR. v tělocviku v domě SOKOLŮ – TYRŠ. Na FTVS UK. A finále? V roce 1932 (123 a 9) vystoupil v BRNO-BRÜNN (!) na scéně MĚSTSKÉHO DIVADLA v roli BORIS GODUNOV. A v roce 1934 vystoupil v BRATISLAVA-PRESSBURG-POZSONY – ale v našem příběhu je to také moje zemřelá nevlastní setra VRATISLAVA – a jeden z mých dvou bývalých bratrů dvojčat VRATISLAV, a to je i město WROCLAW – BRESLAU kde žil a pracoval pro armádu LESSING z KAMENCE zemřelý v BRAUNSCHWEIG a jeden ze Tří německých géniů – GOETHE-LESSING-SCHILLER představitelů STURM UND DRANG – v inscenaci GOUDON opery FAUST. V BRNO-BRÜNN to byl GODUNOV a v BRATISLAVA-PRESSBURG-POSZÓNY to byla opera GOUDONA. A právě teď si vzpomínáte na bratry GODYNOVCE, jak bychom mohli nazvat po slovensky bratry GODYNOVI. To jsou ti malíři, kteří vyzdobili zámek v TRÓJA. V té naší. V Praze 7. U BOTANICK GARDEN a vinic svatá CLARA- KLÁRA, tam kde nedaleko žili manželé EMIL a DANA ZÁTOPKOVI. Na PRAZE 7 od nás za STROMOVKOU a PARKEM JULDA FULDA. Slovensky byli také ZÁTOPKOVCI. Operu FAUST. GOUDONA nepomáhal vytvořit GOETHE, ale víme, že FAUST (MARGHARETA) je také jedno z celoživotních děl GOETHE. Do Československa zajížděl také CHALIAPIN jako lázeňský host. Oblíbil si především MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. To je tam co byl zavražděn LESSING – LÉVY, který převzal jméno po LESSIN z Trojice německých géniů. To je tam co požádal o ruku GOETHE ULRIKE VON LEWETZOV. Na jejichž panství žil můj praděd VINCENC GEBLT (V.G. ukrajinsky V.H.) a jeho manželka ANNA PREIS. A narodil se tam můj děda KAREL GEBLT I. Který se oženil do HORNÍCH PO CHAPIEL – POČÁPEL. A jeho manželka byla MARIE jako MARIÁNSKÉ LÁZNĚ a on byl KAREL jako KARLOVY VARY.

U LAZURNAYA je tak zvaná „PUŠKINOVA JESKYNĚ“. Několik horských říček protéká územím ARTEK a ústí do moře: ARTEK (KAMAKA-DERE) v MARINE-MORSKOY, PUTANIS-PUTAMISH v pobřežním, SUUK -SU ústí do moře v LAZURNY – AZURE. Jsou částečně vedeny v potrubí a podzemní. Parky jsou nespornou výzdobou Artek. Zakladatel tábora, Z. P. SOLOVYOV, zdůraznil jejich význam pro dětské lázně. Začátek výstavby parku na území ARTEK byl položen v XIX století GUSTAV OLIZAR, jehož panství se nacházelo v blízkosti hory AYU DAG. Dnes má parkový soubor „MORSKOY-MARINE“ a „GORNY-HORNÍ-MOUNTAIN“ sestupující k samotnému moři, až tisíc druhů stromů a keřů.

Nedaleko je malý, ale jedinečný ve své sbírce, GARTWYS-VINNER Park (v sovětských dobách – „KOMSOMOLSK“). Byl založen v roce 1820 ředitelem Imperial NIKITINSKY botanické zahrady N.A. GARTWYS. N.A.HARTWIS – v minulém příběhu. Zde se pěstují vzácné druhy rostlin: železné dřevo, a korkový dub, kafrový strom, Bolear a stále zelený zimostráz. Magnolia Sukanegara „AZUR-LAZURNAYA“ byl známý v předrevolučních dobách, kdy se zde nacházelo středisko „SUUK-SU“. Tehdy park dostal vzhled italské terasovité zahrady: opěrné zdi, balustrády a mosty s kovaným zábradlím, kamenné schody jsou harmonicky zahrnuty do svěží parkové vegetace. Neméně krásné a pozoruhodné ve složení a uspořádání jsou parky „Cypress“ a „Coastal“. Několik uliček a náměstí na území tábora položili samotní obyvatelé Artek. Jedním z nich je náměstí Přátelství ve Lazurném, 48 cedrů vysazených dětmi ze 48 zemí, které odpočívaly v Artek během X. světového festivalu mládeže a studentstva v BERLIN – 1973.

Tohoto Festivalu ani žádného jiného před ním jsem se nezúčastnil. Ani dalšího v roce 1978 v HAVANA, CUBA. Až toho XII. v roce 1985 v MOSKVĚ jako vedoucí klubu ČS. mládeže v podnikovém domě kultury továrny Z.I.L. A to už tady také bylo. A pak toho posledního XIII. v roce 1989 v KOREJI. Proč jsem tam nejel? Proč jsem tam nejel v roce 1973? Ten rok jsem se v lednu vrátil z Itálie. Z návštěvy mých kolegů ze školy VLKSM v Moskvě. Festival v BERLIN byl ve dnech 28. červenec až 5. srpen. 5. srpen se narodil MIROSLAV ŠTĚPÁN-STEVEN, a ten tam určitě byl. To si myslím, podle jeho tehdejší funkce. Vy víte, že 5. srpen je i 5. květen, a to je výročí PRAŽSKÉHO povstání. A to se stalo v roce 1989.

V době konání X. (!). Festivalu se udála ještě jedna důležitá událost související s Operací Benjamin. V průběhu Festivalu zemřel předseda Státní řady NDR. Nejvyšší státní funkcionář. WALTER ULBRICHT. A vy víte, že můj předchůdce ve funkci předsedy OV SSM 2 byl dva roky na to ULMAJER. To je ten po TŮMA a MADLIK. Víte, že WALTER je i WALTHER. Značka zbraní a “ náš“ anagram MOHORITA L. Nebo EL MOHORITA. Asi nevíte, že ULBRICH byl i ERNST. Ano jako sestra a neteř mojí tety AURELIE-ZLATA GEBLT. ERNA. A jako ERNESTO CHE GUEVARA a ERNST THÄLMAN. A jako ERNST BRAUNSCHWEIG manžel dcery císaře VILÉMA II. na jejichž svatbě byl i NIKOLAJ II. a GEORGE V. A samozřejmě že víte že iniciály WALTER ULBRICHT jsou i W.U. a to je i M.V. Narodil se v Lipsku. A to tady bylo již dříve o českých sourozencích LIPSKÝCH. Narodil se 30. června – 30.06. A to je i 30.09. a to je děleno dvěma zase 15.09. vražda LUDMILY. A to je i 12.09. datum narození OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN. A vnuka mojí matky LUDMILY, mého synovce MICHAL G./H. První manželka W.U. byla MARTA SCHMELLINSKY. A MARTA je i MARTHA. MOHORITA. A SCHMELLINSKY je ten kdo neplatí CLO – EL CHE. A tak obchází MERCURY- MERKURIA který je symbolem CELNICE-CELNÍKŮ. A CLO je finsky VELOITTAA a celnice je TULLI a německé PFLICHT a celnice je ZOLL ano jako ZLO-ZLÍN a anglické TOLL a CUSTOMS. Velmi zajímavé je ruské slova pro celnice. TAMOŽNJA. TAMO a ŽNJA. TAMO ŽENA nebo TAMO a ŽEŇA. A česky je to i TA MOŽNÁ. Proč je to zajímavé? MOŽNÁ, rodina s tímto příjmením žila v HORNÍ POČAPLY. Říkali jsme jim MOŽNEJCH. Rodina MOŽNEJCH. Samozřejmě že SCHMELLINSKY jsou i české ŠMELINÁŘI. V němčině je to i slovo SCHIEBER. Počeštělé ŠÍBR. To je i náš anagram BASIL. To už určitě znáte. Ale nevím zda víte že SCHIEBER je i POSUNOVAČ u DRÁHY. Otec mého kamaráda z dětství který se jmenoval ZDENĚK POŠÍK byl posunovač u dráhy. Na nádraží Holešovice Bubny. A pokud si dobře vzpomínám tak právě s ním a s PEPÍKEM WERTHEIM jsem tehdy v roce 1962 šel na sraz naší skupiny kde nás „velitel“ starší spolužák ze školy TŮMA svázal přísahou generálu George Smith Patton a US ARMY. Že ukončíme SSSR. A proč je to zase všechno pravda? Druhá manželka WALTER ULBRICHT byla L.K. Jménem LOTTE. Ano TOLL a TULLI. A samozřejmě že v mém příběhu klíčové L.T. LITOMĚŘICE. Příjmením byla KUHN. To je i náš KŮŇ. Ale i KAHAN. LUCERNA. SVĚTLO. VALO. OR. LUZ. A můj spolupracovník v SSM v PRAZE. PETR KUHN. A finále? Otec W.U. byl krejčí. Jako VASIL GYULA BILAK. Jako generál KREJČÍ, legionář. Jako ulice KREJČÍ, po GEOLOG- ŠUTROLOG- ŠTROUGAL-STROUHA L z VESELÍ nad LUŽNICÍ jako RILLE-STROUHA-ŠTĚRBINA, moje prababička TERESIE z VESELÍ u CHCEBUZE. V ulici tohoto geologa KREJČÍ, žili GEBLTOVCI také vnuk a pravnuci RILLE. Také to byl soused KREJČÍ nebo KREJČA v HORNÍ POČAPLY. ULBRICHT WALTER se vyučil truhlářem. Stejně jako můj strýc ANTONÍN BARANNIKOV. A tak jako truhlář dělal se dřevem jako maršál KONEV S I. a můj otec. A je to jako nejslavnější londýnská ulice KREJČÍCH – SAVILE ROW – W.R. VASIL. VOJENSKÁ ROZVĚDKA VASIL. Je to v MAYFAIR. MAYFAIR je i anagram mého staršího přítele a v O.B. “ jmenovce příjmením“ ředitele B.O. Balíren Obchodu MAJER.F. Je to ulice kde se v čísle 1. nacházela Královská geografická společnost, kde se plánovaly významné průzkumy Afriky a Severního pólu. Je to ta ulice kde sídlily kanceláře APPLE BEATLES a na střeše toho domu číslo 3. se konalo improvizované závěrečné vystoupení kapely- finsky zvané BÄNDI BEATLES.

V centrální části ARTEK vedle „MARINE-MORSKOY“ je postaven památník V.I. L. – LENINA. Památník byl postaven podle projektu architekta M. F. SINYOV a umělců SSSR A.T. POLYANSKY a N. A. SHCHERBAKOV a otevřen v roce 1985. Není zajímavé když Památník LENINA staví SINYOV – SINYJ – MODRÝ tedy MARINE nebo AIR a AZUL a tak i ULTRAMARÍN – CYIA a s ním POLYANSKY – POLEN – POLÁK a s nimi SHCHERBAKOV což je přeloženo z ukrajinštiny SHCHERB – ŠROT. SCRAP-PARCS-PARKY. A ve finštině je šrot slovo ROMU. Slovo SHCHERB je v bulharštině POŠKOZENÍ. V ruštině je to slovo USHCHERB – UŠČERB.

Památník má spolu s podstavcem výšku 19 metrů a pylony za ním, zobrazující stožáry praporů, dosahují výšky čtyřiceti dvou metrů. V ruštině SOROK DVA. A tak i XL a DVOJKA. EL CHE DVOJKA. I proto a vzhledem ke své velikosti byl památník do přímořského systému MARINE zařazen jako NAVIGAČNÍ ZNAČKA. Další je „Památník přátelství dětí světa“ v táboře „MARINE“. Byla založena v roce 1962 dětmi z 83 zemí, které do Artek přinesly kusy různobarevných kamenů. COLOR ROCKS, STONE, STEIN, KIVI. Základem pomníku je velká skořepinová deska s reliéfními obrazy dětských tváří a nápisem „Se srdcem planoucím, sluncem zářícím, ohněm úsvitu, dětmi zeměkoule, cestou přátelství, práce, štěstí, míru, svobody, rovnosti, bratrství jsme navždy osvětlené.“ SAME SVĚTLO. Panel je umístěn na strmé stěně strmého břehu, rámující kruhovou plošinu. Autorem pomníku je ERNST IOSIFOVIČ NEIZVESTNY. Na uličkách „Coastal“ je jeho několik dalších děl. Jedná se především o malé kovové sochy, zjevně navržené podle myšlenky autora, aby symbolizovaly krymskou přírodu: obrazy ryb a ptáků na abstraktních strukturách; za druhé, unikátní panel z nerezové oceli poblíž paláce SUUK-SU. Díky nim bylo jméno sochaře zvěčněno v jedné z ARTEK písní, které se táborníci zpívají „…Zde kdysi NEIZVESTNY-NEZNÁMÝ, vytvořil řadu mistrovských děl.…“.

Kdo byl známý sochař příjmením NEZNÁMÝ- UNKNOWN- UNBEKANNT- TUNTEMATON-DESCONOCIDO-anebo ve skotské gaelštině NEO-AITHNICHTE? V češtině je to slovo velmi podobné slovu NEZVĚSTNÝ-ZTRACENÝ. Vy kteří znáte ŠVEJKA, víte že tam byla příhoda s jedním co byl „ZTRACENEJ“.

Ruský umělec se jmenoval se ERNST IOSIFOVIČ NEIZVESTNY. Byl původně ERIK. Kdy se z něj stal ERNST jsem nevypátral. Narodil se dne 9. dubna 1925 ve Sverdlovsk. Ano v dříve JEKATĚRINBURG, místě vraždy cara NIKOLAI a jeho rodiny dne 17.07.1918. Ve městě kde působil B.I. BORIS JELCIN a i B.IELCIN. Narodil se v pro nás čitelném roce 1925 a ve městě pojmenovaném po JAKOV- JAKUB nebo i v Česku KUBA příjmením SVERDLOV – v mém příběhu DR.WASIL. Narodil se dne 09.04. A to je i 06.04. A to vy víte že se narodil můj děda KAREL GEBLT I. A aby to byla pravda Tako to je i 04.06. a to se narodil velitel osobní gardy carevny ALEXIS HESSE původním jménem, také zavražděné s manželem carem NIKOLAI v rodném městě NEIZVESTNY. A tím velitelem byl tehdy byl generálporučík ŠVÉD a největší FIN všech dob maršál MANNERHEIM. NEIZVESTNY zemřel v měsíci AUGUST a to dne 9. srpna. Na narozeniny mých bratrů. Dvojčat. A zemřel v USA. V NEW YORKU. A připomínám že JEKTĚRINBURG-SVERDLOVSK bylo město kde byl v čele stranické organizace BORIS JELCIN a bylo to město které mělo velmi úzké DRUŽEBNÍ a partnerské styky s městem PLZEŇ.

ERNST NEIZVESTNY žil s rodiči v ulici ČERNYŠEVSKY 8. Ano ČERNY ŠÉFSKÝ. Byl ERIK a někdy došlo ke změně na ERNST. Jeho matka byla básnířka a prozaička narozená na Ukrajině v provincii KYJEV ve městě ČERKASY. A v PRAZE byl v roce 1989 kulturní rada na velvyslanectví SSSR příjmením ČERKASOV. Byl, jak se tehdy říkalo mužům s dlouhými vlasy v češtině MÁNIČKA. Matka se jmenovala BELLA ABRAMOVNA DIZHUR. A to vy vidíte, že iniciály jsou B.A.D. Ale byla BELLA a tak i LABE a ELBE a ELBA a BÍLÁ a LUBA- LUBOŠ a LÍBA – LIBUŠE i L.B. LIBEREC. Její otec pocházel z VINICE- VINITSA a to jsou vlastně VINOHRADY nebo HROZENKOV a místo narození LUDVÍKA SVOBODY – HROZNATÍN. Matka poházela z BELOZERYE, dříve BELOOZERYE – BÍLÉ JEZERO. A velmi důležité je její příjmení. Byla DIZHUR. A to vy víte že je i DZÚR, protože to H se nevyslovuje. Ano ten armádní generál DZÚR který bydlel v KOULOVA ulice, v domě s mojí přítelkyni V M. Jejíž otec pracoval v MERKURIA. DZÚR na kterého čekal v autě řidič na ulici před domem, dne 21. srpna 1968, když jsem tam šel asi v 8 či 9 hodin ráno mojí přítelkyni vyzvednout a vyrazili jsme spolu do právě okupované Prahy. Ten DZÚR který o mnoho let později na slova jeho pobočníka mladého generála, že by ze mě byl dobrý voják, když jsem chtěl odejít ze SSM řekl, že “ v armádě by neměl takú zasratů flákáreň ako má v SSM“. A tak jsem v SSM zůstal. To je ta M.I. Pro ty co to stále nechápou. Ano to byla ta KOULOVA ulice KDE JSEM SE POTKAL S ERNESTO CHE GUEVARA/HUEVARA/ HAVEL.

Jeho dědeček MOISEI LEIB IOSIFOVICH NEIZVESTNY ( NEIZVESTNOV 1874-1945) pocházel z rodiny kantora YOSEL NEIZVESTNY. V roce 1900 se s rodinou přestěhoval z ORENBURG do BELORETSK. Tam otevřel tiskárnu. V roce 1905 se rodina přestěhovala do VERCHNEURALSKU. Byla to jeho manželka ESTER ARONOVNA a tři děti. Zde založil v domě TROFIMOVÝCH na KOMMERCHESKAYA ulice největší tiskárnu ve městě. Po revoluci v roce 1917 pracoval jako sazeč. A vy samozřejmě vidíte že dědeček byl MOISEI-LEIB a to jsou souhlásky MSLB – VASIL M. A vzpomínáte že můj přítel z CHILE ve škole VLKSM v Moskvě byl také MOISEI a k tomu LA BRAÑA MENA. To byl ten s tím nemocným okem. MENA bylo jedno z krycích jmen na dokumentech ERNESTO CHE GUEVARA. A vidíte že se stěhovali z ORENBURG – OR města také založeného KATEŘINOU ve kterém jsem byl cestou do KARAČAGANAK a KAZACHSTAN ALMA ATA. A stěhovali se do BELORETSK. A ORENBURG a BELORETSK je O.B. OPERACE BENJAMIN. A k tomu ještě O.R. OTMAR REIDL. Pak se přestěhovali do VERCHNEURALSK. VU. To je připomenutí že v latině je V i U a obráceně. Ale také to je české VU – VOJENSKÝ ÚTVAR. A právě teď si vzpomínáte že po mém příteli ARTAMONOV na družebním obvodě naší pražské DVOJKY v MOSKVĚ-LENINGRADSKEM rajónu, tam nastoupil TROFIMOV.

Otec NEIZVESTNY byl IOSIF MOISEIEVICH NEIZVESTNY. Narodil se v ORENBURG v roce 1898. A zemřel v roce 1979 ve SVERDLOVSK – JEKATĚRINBURG. Otec byl OTORINOLARYNGOLOG. Česky UŠNÍ NOSNÍ KRČNÍ. UCHO NOS KRK. Toho jsou i slova která celý můj příběh provází. KRK-KRČNI-KRCH-KERSKO-KRČ- KERČ a NOS – NOSEK-NOSOV- LOMONOSOV. A film UCHO s B.B. 22-BOHDAL( ,-OVÁ) BRZOBOHATÝ. Který vzpomínal INDRA na předsednictvu ÚV KSČ v říjnu 1989 když mě tam “ dusili“ nad mojí zprávou pro Celostátní konferenci SSM v pražské LUCERNĚ. Španělský je UCHO OREJO vysloveno ORECHO. Ano jako ORECH. OŘÍŠEK. Vzpomínáte na pevnost OŘÍŠEK? Španělsky je krk CUELLO a NOS je NARIZ. Finsky je UCHO – KORVA. KRK je KAULA. NOS je NENÄ. To poslední NENÄ je shodné se španělským NENA. Tak oslovují ve Španělsku malé děti. Je to ale také oslovení někoho ke komu máme velmi vřelý vztah. Slovník píše MLADÉ ŽENY ale já ve Španělsku slyšel tak oslovovat staré muže své stejně staré manželky. Je to prostě něco co je pro toho kdo tím oslovuje velmi drahé. Ve španělštině něco co VALE MUCHO. To že to je všechno pravda dokazuje to, že zkrátka oboru lékařů- doktorů je ORL. A tak pro nás co umíme od každého kousek to může být i EL OR. TEN OTMAR REIDL.

NEIZVIESTNY byl dvakrát ženatý. První manželka byla DINA PETROVNA rozená MUKCHINA. Byla KERAMIČKA. (Vzpomínáte? Jako sestra od září do prosince 1941, v ZIMNÍ VÁLCE NEZVĚSTNÉHO zakladatele ARTEK ve Finsku. On byl NILS GUSTAV HAHL – skřítek NILS a G.H. a jeho sestra byla ESTER MARITA LYBECK.) Měli spolu měli dceru jménem OLGA. Náhoda by to byla kdy se DINO nejmenoval manžel dcery mojí ručitelky do KSČ. Té která ji zneplatnila. Vzpomínáte, byla členka ÚV KSČ a ti podle stanov “ RUČITELSTVÍ NEDÁVAJÍ “ Byla to bývalá vězeňkyně koncentračního tábora RAVENSBRÜCK. Spolupracovnice František KRIEGEL na NÁRODNÍ FRONTĚ ČSR ve ŠKRÉTOVÉ ulici u nás na DVOJCE. Jmenovala se LADISLAVA BESSEROVÁ. L.B. A finále? Jeden MUKCHIN byl pracovník KMO. To byla ta organizace kterou vedl dlouhá léta JANAJEV GENADIJ. VÝBOR MLÁDEŽNICKÝCH ORGANIZACÍ SSSR. Ten pučista JANAJEV. Viceprezident Gorbačova. MUKCHIN byl přesně stejné postavy jako BORCOV. Malý a hubený. A vy víte, že BORCOV byl ten se kterým jsem měl u láhve něčeho v době puče v Moskvě velmi závažný rozhovor v ARTEK na KRYMU. A on okamžitě po rozhovoru odcestoval do MOSKVY a Tamanská divize se obrátila proti pučistům. A dne 21. srpna 1991 byl konec puče a začal finální pád KSSS a SSSR a světového komunismu. Podobný rozhovor jsem na KRYMU v ARTEK vedl ještě jednou. Byl to v roce 1986. A bylo to s MUKCHIN. Myslím že byl NIKOLAJ. Čekali jsme před jídelnou na začátek výdeje obědů. On ke mně přišel a povídal mně abych s ním na chvíli šel. A odvedl mě k němu na pokoj v tom sparťanském zařízení. Tam otevřel láhev skvělého červeného vína. Byli to v době prohibice zavedené GORBAČOVEM ve všech takových zařízeních. Láhev jsme tak z kalíšku na čištění zubů asi na dvakrát vypili. A šli zpět do jídelny.

Druhá manželka NEIZVESTNY byla ANNA GRAHAM. Ta pracovala jako jeho osobní sekretářka a manažerka. A vy víte že moje sestra byla ANNA MAHAR nebo MAGAR. S latinskou koncovkou – IT a sufixem u ruských židovských ženských příjmení tak MAGAR-IT-A. Ukrajinsky MAHAR-IT-A.

ERNST NEIZVESTNY studoval na škole č. 16 ve Sverdlovsku. V letech 1939 až 1942 se účastnil celosvazových soutěží dětské tvořivosti. Od roku 1942 studoval na Střední umělecké škole v LENINGRADU. A byl také jako celá škola s personálem evakuován do SAMARKAND. To je do státu UZBEKISTÁN. Odsud pocházela moje přítelkyně z NOVOSIBIRSK – NOVONIKOLAYEVSK u řeky OB, jménem GULYA CHAMRAJEVA, primabalerína z TAŠKENT, hlavního města UZBEKISTÁN.

V srpnu 1942 byl povolán do Rudé armády a poslán jako kadet do 1. turkestánské kulometné vojenské školy (KUŠKA, oblast Marie, TURKMENISTÁN). Náhoda by to byla kdyby na mezinárodním oddělení ÚV SSM nepracoval jeden kolega příjmením KUŠKA. Po absolvování školy v říjnu 1943 byl podporučík NEIZVESTNY poslán do aktivní armády v jednotkách VÝSADKOVÝCH vojsk na nově vytvořeném. IV. Ukrajinském frontu. Dne 14. března 1944 byl jmenován velitelem střelecké čety 260. A to vy víte, že 14. Březen- Marec / B.M./ se narodil Albert Einstein a moje teta Aurelie- Zlata, a ten den v roce 1939 odletělo 11 členů Zpravodajské Dvojky v čele s Moravcem do Londýna via Amsterdam. A víte že 14. Březen-Marec B.M. je i 14. Říjen-Oktober O R. kdy se narodil generál EISENHOVER.

Tato četa byla součástí gardového střeleckého pluku 86. gardové střelecké divize 5. úderné armády. Později se jako součást divize zúčastnil mnoha bojových operací 2. a 3. ukrajinského frontu, včetně útoků na BUDAPEŠŤ. Na konci  války dne 22. dubna 1945, byl v Rakousku vážně zraněn. Byl prohlášen za mrtvého a posmrtně mu byl udělen řád Rudé hvězdy. Který mu byl udělen až o 25 let později, a medaile „Za odvahu“. Poté, co byl zraněn, chodil tři roky o berlích, se zlomenou páteří, injekčně si podal morfium, bojoval s hroznými bolestmi, dokonce začal koktat. 22. dubna je i 22. září. A to je i 20. září když odečteme Moravcovu DVOJKU. A to se narodil můj strýc PETR MOHORITA ve VOLOVÉ. To je ten který podle slov mého otce padnul někde na Východní frontě v řadách maďarské fašistické armády admirála MI.HORTY. To křestní jméno admirála je MIKLÓS – NIKOLAJ. Nevím jestli byl strýc PETR MOHORITA nezvěstný anebo jak to vůbec s jeho úmrtím bylo.

NEIZVESTNY pote vyučoval kreslení nějakou dobu vyučoval na Sverdlovské-Jekatěrinburgské pěchotní škole. V letech 1946-1947 studoval na Akademii umění v RIGA, LOTYŠSKÁ SSR. A vy si vzpomínáte, že se mnou absolvoval půlroční poddůstojnickou spojovací školu v kasárnách Jiřího z Poděbrad v LITOMĚŘICÍCH , který spal nalevo ode mne taky na bidle mezi okny BORIS RIGO.

17. června 1973, na den narozenin mojí babičky v Horní Počaply, požádal ERNST NEIZVESTNY o odjezd do IZRAELE. A až 10. března 1976, po třech letech opustil Sovětský svaz a emigroval do USA. Přes švýcarský CURYCH. A vy víte, že 10. BŘEZEN – MAREC B.M. je i 10. OKTOBER – ŘÍJEN O. R. A děleno dvěma je to 5. ŘÍJEN – OKTOBER kdy se narodil VÁCLAV HAVEL – HUEVARA – GUEVARA EL CHE ERNESTO. Bylo to 20 – XX dní před tím než jsem byl převelen do zálohy československé armády. Ten samý rok . Dne 30.03. Přesně po 33 let po tom kdy byl můj otec do československé armády odveden. 30.03. V den výročí narození GOYA FRANCISCO DE LUCIENTE Z FUENTETODOS. A narození VINCENT VAN GOGH. A den úmrtí KAREL MAY. 10. BŘEZEN je plus DVA i 12. BŘEZEN. A tak je i 12.03. A to je i 03.21. kdy se narodil VASILLY STALIN. A všechny další varianty dat s 123 – mým rodným číslem, které již dobře znáte.

Od roku 1977 žil ERNST NEIZVESTNY v New Yorku  a pracoval na KOLUMBIJSKÉ UNIVERZITĚ. Ano od roku 1977. COLUMBIA UNIVERSITY NEW YORKU.

V roce 1996 byl kulturním poradcem ruského prezidenta Borise Jelcina.

Neznámý zemřel v New Yorku 9. srpna 2016 ve věku 92 let. Pohřební obřad se konal podle pravoslavného ritu v katedrále svatého MIKULÁŠE -NIKOLAJE na Manhattanu. Byl pohřben ve Spojených státech na SHELTER ISLAND.

Jako student Surikovova institutu obdržel ERNST NEIZVESTNY zakázku na návrh nové expozice v Muzeu Sverdlova. Provedl dvě díla: vysoký reliéf „JAKO SVERDLOV“ vyzývá uralské dělníky k ozbrojenému povstání“ a sochu „JAKOV SVERDLOV seznamuje LENINA a STALINA“. Po jeho vyhnání do Švýcarska vedení muzea sochy z výstavy odstranilo, ale díky muzejním pracovníkům, kteří je ukryli ve stodole, která sloužila jako skladiště, se zachovaly. Obnovené z trosek, byly práce NEIZVESTNY vystaveny v Muzeu historie Jekatěrinburgu (SVERDLOVSK) v květnu 2009.

Práce z třetího ročníku ERNST NEIZVESTNY získala mezinárodní medaili a získala ji TREŤJAKOVSK GALLERY. Práce z pátého ročníku práce “ Stavitel KREMLU FJODOR KON“ byla nominována na Stalinovu cenu a zakoupilo ji Ruské muzeum. FJODOR KOŇ byl druhým jménem po otci SAVELIEV. To je anagram jak na objednávku pro můj příběh. Je to jasné VASILIEV a londýnská SAWILE street v MAYFAIR. Narodil se okolo 1540 a zemřel po roce 1606. Vy samozřejmě víte, že když po 1606 tak je důležité právě to 1606. Protože je to i 1909 a19.09. Badatelé se domnívají, že KOŇ pocházel z TRINITY MONASTYR v BOLDINO. Ano M.B. A TROJICE. Jeho syn byl M.I. – ne MARTIN IVANOV. Stavěl zdi a věže BÍLÉHO MĚSTA MOSKVA a MĚSTO BORISOV. Také prý BOLDIN MONASTYR podle hypotézy BARANOVSKÉHO – to není ani nikdo z rodiny mojí babičky BARAN a ani nikdo z rodiny tety a strýce BARANNIKOV. Snad stavěl i MONASTYR PAFNUTEV – BOROVSKY. A SMOLENSK WALL – nejdelší pevnostní zeď v Rusku. Ale co je zcela klíčové pro můj příběh že to bylo za vlády BORIS GODUNOV. Ani né GOUDON ani ne GODYNOV ale GODUNOV.

V letech 1954-1962 se NEIZVESTNY zúčastnil mládežnických republikových a všesvazových výstav v Moskvě, včetně výstavy na VI. světovém festivalu mládeže a studentstva v roce 1957, kde sochař obdržel dvě ceny; Celosvazová umělecká výstava „40 let KOMSOMOLU“ v roce 1958 a to je i XL. VLKSM – VASILEK M – EL CHE; výstava děl studiových umělců E. BELYUTIN (Taganka – připomínám TAGANROG) v roce 1962 za účasti Y. Sousta, V. Yankilevsky a Y. Sobolev-Nolev.

V časných 1950s, ERNST NEIZVESTNY vytvořil sérii soch „Válka je …“, „Roboty a polo-roboty“, vytvořil celá alba kreseb pod obecným názvem „Gigantomachy, nebo bitva obrů“.

V roce 1956 začal umělec pracovat na architektonické památce „Strom života“ – obří socha symbolizující tvůrčí spojení umění a vědy. Tento projekt je podle sochaře hlavním projektem jeho života.

V roce 1957 vytváří NEIZVESTNY sochu, která se proslavila – „MRTVÝ VOJÁK“. Česky M.V. Je to ležící postava s téměř rozpadlou tváří, obrovskou dírou v hrudi a dopředu nataženou a stále zběsile zaťatou do pěsti ruku – muž, jehož poslední gesto stále symbolizuje boj, pohyb vpřed.

Dále vytváří obrazy, které se ostře liší od obvyklých stojanů těch let – „Sebevražda“ (1958), „Adam“ (1962-1963), „Úsilí“ (1962), „Mechanický muž“ (1961-1962), „Dvouhlavý obr s vejcem“ (1963), „Postava sedící ženy s lidským embryem v děloze“ (1961).

V roce 1959 se ERNST NEIZVESTNY stal vítězem All-Union-Všesvazové soutěže, na vytvoření památníku vítězství ve Velké vlastenecké válce (porota této soutěže, která zahrnovala slavné umělce, sochaře, architekty, veřejné a vojenské osobnosti, rozhodla, že žádný z předložených projektů nemohl být přijat; vítězové nebo vítězové soutěže nebyli oficiálně vyhlášeni).

V roce 1961 se konala první osobní výstava NEIZVESTNY v moskevském klubu „Družba“. První výstava byla v klubu DRUŽBA – v roce 1961. Tedy i roce narození mého otce 1919 a roce plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. A možná také víte že DRUŽBA je ten kdo organizuje SVATBY pro své přátele a příbuzné a bývá i SVĚDKEM jednoho z oddaných.

V roce 1962 se zúčastnil slavné výstavy v Manéži „30 let MOSKH“ kterou zkritizoval NIKITA CHRUŠČOV. Nazval sochy NEIZVESTNY „zvrhlým uměním“. Řekl údajně “ proč tolik zkreslujete tváře sovětského člověka“.

Od roku 1965 se opakovaně účastní uměleckých výstav na Západě.

Nejvýznamnějším dílem NEIZVIESTNY v sovětském období je dekorativní reliéf „PROMÉTHEUS“ (150 m dlouhý a tak i CL a to je i EL CHE ) v všesvazovém „All-Union Pioneer Camp “ ARTEK“ (1966) a „LOTUS FLOWER“ (87 m vysoký), postavený na Asuánské přehradě v Egyptě (1971). PROMÉTHEUS je anagram MOHORITA SUP a s výškou 150 metrů CL je to EL CHE. To byl ten PROMETHEUS co přinesl lidem SVĚTLO a byl za to potrestán. Byl přikován ke skále v KAVKAZ – to je i – VAZKA- VOZKA- VASKA. A každou noc přilétal OREL nebo SUP a vyrval mu játra. Měl prý po 12 generací co jíst. Protože mu JÁTRA- LIVER dorůstala. Finsky jsou játra MAKSA. A MAKSA je i zdrobnělina MAXMILIÁN. OREL je KOTKA. Z města KOTKA byl můj kolega, jediný FIN ve škole VLKSM v Moskvě. SUP je ve finštině KORPPIKOTKA. To je i KORBIKOTKA. A když KORBI tak i GORBI. Kromě květů LOTUS byl i automobil LOTUS. Ve VELKÉ BRITÁNII skončila jeho výroba v roce 1970 a v roce 1971 se v zemi VELKÉ BRITÁNII, v roce kdy jsem nastoupil do školy VLKSM v MOSKVĚ, objevil LOTUS FLOWER. Důležité je to proto že automobil vyráběla firma LOTUS spolu s FORD. Jeho název byl FORD LOTUS. A byl vyráběn na základě automobilů FORD CORTINA MARK I. a pak i FORD CORTINA MARK II. Na trhu znám jako CORTINA LOTUS. Myslím, že tento model prodával i československý podnik zahraničního obchodu TUZEX. Ale to nevím jistě. Je třeba ale vědět, že v severní ITÁLII je město CORTINA a je v provincii BELLUNO v regionu BENÁTSKO. Česky i B.B.C. V němčině bývalo i HAYDEN nebo HAIDEN. Jazykově patří do italské LADINIE. Vy samozřejmě víte že LADINO je i jazyk španělských Židů. A také víte, že německé HAYDEN nebo HAIDEN je anglické HIDDEN – SECRET. SKRYTÝ-TAJNÝ.

V roce 1970 vyšel román FJODORA DOSTOJEVSKÉHO ZLOČIN A TREST s ilustracemi ERNST NEIZVESTNY.

Po smrti CHRUŠČOVA, na žádost příbuzných bývalé hlavy státu, v roce 1974, ERNST NEIZVESTNY vytvořil na NOVODĚVIČIJ ( NOVO DĚVIČIJ) hřbitov náhrobek na hrobě NIKITY CHRUŠČOVA. 1974 je číslo mého vojenské útvaru 6174. A rok je 1974 shodný s rokem úmrtí maršál ŽUKOV G.K. V ruštině je možné iniciály CHRUŠČEVA také napsat na stroji s latinskou klávesnicí. SERGEJEVIČ NIKITA CHRUŠČEV – C.H a X. – CHE je DVOJKA.

V roce 1974 provedl obrovský vnitřní reliéf (970 m²) po obvodu knihovny v ZELENOGRAD. 970 METER čtverečních je i podpis mého dědy na oznámení o narození mojí tety BASILEA – XXX a M – METER nebo MOHORITA. A zase je to číslo mého vojenského útvaru. VÚ 6174 – 7. spojovací pluk.

V letech 1973-1975 vytvořil osmimetrový památník „Srdce Kristovo“ pro klášter v Polsku.

V roce 1975 vytvořil ERNST NEIZVESTNY BASRELIÉF na budově archivu Ústředního výboru Komunistické strany TURKMENISTÁN v AŠCHABAD. Byla to poslední práce v Sovětském svazu před emigrací. A tak byla jeho poslední práce v TUR – TURK – MENISTÁN a tam v AŠ CHABAD.

Od začátku roku 1960 až do svého odchodu vytvořil sochař více než 850 soch – jedná se o cykly „Podivné narození“, „Kentauři“, „Lidská konstrukce“, „Ukřižování“, „Masky“ a další. Na svých sochách neznámý strávil téměř všechny peníze, které vydělal, pracoval jako zedník nebo restauroval a restauroval reliéfy zničené katedrály Krista Spasitele, která se nachází v klášteře Donskoy.

10. března 1976 NEIZVESTNY emigroval ze SSSR do Švýcarska (žil v Zürichu), v roce 1977 se přestěhoval do Spojených států. V roce 1983 byl ERNST NEIZVESTNY zvolen profesorem humanitních věd na OREGON UBIVERSITY (USA), profesorem filozofie na COLUMBIA UNIVERSITY (USA). V roce 1986 byl zvolen do Královské švédské akademie věd a Newyorské akademie umění a věd a v roce 1989 se stal členem Evropské akademie umění, věd a humanitních věd.

V pozdních 1980s, na žádost Magna Gallery v San Franciscu cyklus Man through the Wall který byl věnovaný pádu komunismu.

Přednášel na univerzitách v OREGON ve městě EUGENE a na univerzitě v BERKELEY v KALIFORNII. Vy víte, že na BERKLEY university studoval kdysi IVAN HAVEL. A že KALIFORNIA je FLORIANKA jak se říakolo asi mojí matce po svatbě s prvním manželem FLORIANEM. OREGON je OR a GONE a EUGENE je ONEGIN. A to je JEDEN DUCH – RUACH -SPIRIT.

V roce 1987 ve švédském městě Utters Berg (švédsky Uttersberg) otevřel muzeum „Strom života“, věnované dílům Ernsta NEIZVESTNY. Proč to bylo právě toto město? Jméno města je podle jména podnikatele UTTERCLOU. Již v 16. století zde byly první dílny na zpracování železa. Využívaly k pohonu vodu z řeky HEDSTRÖMMEN. HAMRY – KOVÁRNY. Švédsky FLODHAMNAR. Bylo to tam samý KOVÁŘ a SCHMIED a SMITH a ŠMÍD. Byly to HAMRY jako STARÉ HAMRY kde žil spolubojovník mého otce KAREL KARAS a kam jsme v létě jezdívali na setkání bývalých partyzánů . A také jako EMILIÁN HAMERNÍK ministr práce a sociálních věcí z PALACKÉHO náměstí v Praze na DVOJCE a otec mojí přítelkyně. A proč je to pravda a není to náhoda že zrovna tam se v roce 1887 věnovali dílům NEIZVESTNY ERNST? Město se nachází v oblasti VÄSTMANLAND. A TO JE ANAGRAM : VASIL TAMAN END.

V roce 1989 navrhl památník obětem táborů ve VORKUTA.

V roce 1990 navrhl pomník ANDREJE SACHAROVA. A vy víte, že naše ulice byla SOCHOROVA. A naproti ÚV SSM stál SACHAR PALÁC. A vídeňský podnikatel SACHER byl ze slovenských ŽELIEZOVCE.

V říjnu 1990 podepsal ŘÍMSKOU VYZVU“. 22. dubna 1990 navštívil NEIZVESTNY Sverdlovsk-Jekatěrinburg na návrh veřejné organizace Memorial. Dne 24. dubna 1990 byla uzavřena autorská smlouva mezi E. Neizvestny a výkonným výborem města Sverdlovsk a Sverdlovského „památníku“ na instalaci uměleckého díla „Památník obětem stalinských represí“.

NEIZVESTNY měl v úmyslu vytvořit „trojúhelník smutku“ a instalovat jeden památník obětem sovětských represí v Jekatěrinburgu, Magadanu a Vorkutě. Tento projekt byl částečně realizován. A vy víte, že JEKATĚRINBURG je i Iekatěrinburg a Magadan a Vorkuta je i I.M.V. A víte že „I“ je i malé „L“ a tak je to i L.M.V. – L.M.B. Základní klíč OPERACE BENJAMIN.

Knihy:

  • „Dialog s Chruščovem“;
  • „Katakombní kultura a oficiální umění“;
  • „Budoucnost režimu“;
  • „Potíže a štěstí ruského umělce“.

A finále. Co se stalo ve Druhé světové válce? ERNST NEIZVESTNY? Byl v bojích prohlášen za mrtvého. A ocenění získal až 25 let poté “ co vstal z mrtvých“. Právě teď lituji že není jasné kdy se stal z ERIK – ERNST. Protože jsem zcela přesvědčen, že to souviselo s osudem ERNESTO CHE GUEVARA. Ten byl také prohlášen za mrtvého. A byl NEZVĚSTNÝ. Pohřben někde v H.B. A pak se podařilo “ hrob“ najít a jeho ostatky byly převezeny na KUBU. A tam byl se všemi poctami pohřben v Mauzoleu v SANTA CLARA. A ERNST NEIZVESTNY žil nakonec v USA. A tak je podle mě zřejmé v souvislosti osudů těchto dvou mužů to stejné. Oba se znali s CHRUŠČOVEM. A oba sovětský režim kritizovali. A nakonec po tom všem skončili oba v USA. A ERNESTO CHE GUEVARA tam žil a byl NEIZVIESTNY. Samozřejmě pod jinou identitou. A proč je to pravda? ERNST NEIZVESTNY odcestoval dne 10. BŘEZNA -MAREC/B.M./1976 ze SSSR do SCHWEIZ-HELVETIA. A to je i 10.OKTOBER- ŘÍJEN. A vy víte, že ERNESTO CHE GUEVARA “ zemřel“ dne 9.OKTOBER-ŘÍJEN 1967. A tak mohl 10.OKTOBER-ŘÍJEN/O.R. OPERACE BENJAMIN/ z H.B. HIGUERA BOLIVIA odcestovat. Asi rovnou do USA, nebo také přes nějakou třetí zemi jako ERNST NEIZVESTNY. SAMOZŘEJMĚ ŽE VÍTE ŽE ROKY JSOU STEJNÉ 1967 a 1976. A jsou shodné s roky narození mého otce a generál STEVEN MICHAL BUNZÁK.1919. A víte že STEVEN- ŠTEFAN MICHAL BUNZÁK byl pár let před ERNESTO CHE GUEVARA také vojenským poradcem v KONGO. A vy kteří čtete a pamatujete si, víte že v roce 1976 jsem ukončil základní vojenskou službu a odešel do zálohy. A ten samý rok jsem se dne 17.07. oženil. A 17.07. je i 1775. A roky všech jmenovaných jsou spojeny s rokem 1991. S rokem plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. Kdy jsem byl ARTEK kde je památník vytvořený ERNST NEIZVESTNY. A je to PAMÁTNÍK PŘÁTELSTVÍ DĚTÍ CELÉHO SVĚTA. A kameny k jeho stavbě přivezly děti z celého světa. Před chvílí popsány výše. SAMÉ KAMENY A SAMÉ SVĚTLO. V táboře MARINE. A ještě si děti na počest ERNST NEIZVESTNY o něm zpívaly písničku. Píseň o ERNESTO CHE GUEVARA mě naučila moje přítelkyně ALICIA LOMBARDELLI také z ARGENTINY jako byl ERNESTO CHE GUEVARA, ve škole VLKSM v Moskvě. Na pokoji bydlely dvě ARGENTINKY a jedna COLUMBIANA jménem MARINA. Moje přítelkyně měla dokumenty v Moskvě vystavené na jméno ADRIANA – jako manželka ROCKY DE BALBOA( PAÍS BASCO. Španělská autonomie v BISCAY záliv kde maturoval OTTO HABSBURG. A příjmením byla VILLEGAS. Jako jeden ze spolubojovníků ERNESTO CHE GUEVARA. A tak už jenom že ERNST NEIZVESTNY se stal profesorem na OREGON UNIVERZITA. EUGENE, PORTLAND. Ano OR a GONE. A EUGUENE, jako EUGUENE ONEGIN. Dílo PUŠKIN PUSCHKIN. Z ruského PUŠČA – LES. Také byl profesorem na COLUMBIA UNIVERZITA. Ano jako moje kamarádka z pokoje od ADRIANA a MARIANA ze státu COLOMBIA. Jménem MARINA.

Několik památek v táboře ARTEK je spojeno s historií Velké vlastenecké války. V parku mezi „MARINE-MORSKOY-DOLNÍ“ a „MOUNTAIN-GORNY-HORNÍ“ je památník „Neznámého námořníka“, který zemřel v bitvě s útočníky Krymu v roce 1943. Památník, který vytvořil A. A. EMELYANTSEV v roce 1962 z bílého kamene, je sochařským obrazem sovětského vojáka v době bitvy na pobřeží. V sovětských dobách to byla jedna z hlavních památek tábora.

Alexander EMELYANTSEV se narodil 3. ledna 1931. A vy víte že se narodil ve stejném roce jako moje teta ALENA BARANNIKOVA, MICHAIL GORBAČOV, BORIS JELCIN a plukovník V.H. VLADIMÍR HENDRYCH. A víte že je to 1913 a to se narodil AUGUSTÝN – GUSTAV-GUSS HUSÁK. A je to číslo popisné našeho domu v SOCHOROVA 1391. Ulice pojmenovaná po Hrdinovi SSSR původem z DUCHCOVA u TEPLIC a BÍLINA.
Vystudoval Moskevskou vyšší uměleckou školu pojmenovanou po SG Stroganov, diplomová práce – pomník Neznámého námořníka. Člen Svazu umělců SSSR/Ruska. Člen sochařské sekce Moskevského svazu umělců a Asociace moskevských sochařů. Autor mnoha monumentálních děl nainstalovaných v různých městech zemí.
Společně s architektem A.T. POLYANSKY se podílel na vytvoření nového architektonického a krajinného obrazu All-Union Pioneer Camp „ARTEK“, na jehož území jsou četná díla A.A. EMELYANTSEV.

Také již dobře víte, že 03.01. je i 12.03. 3. prosinec. Moje rodné číslo 123 a datum popravy 11 odsouzených v procesu se Slánským. V roce 1952.

Památník Neznámého námořníka – NEIZVESTNY MARINE – UNKNOWN MARINE, (ne Neznámého výše uvedeného sochaře) byl odhalen dne 13. července 1962. Jeho autorem byl Alexander Alexander ještě jednou a příjmením EMELJANCEV – vyslov IEMELYANCEV. Ano jako křestním jménem EMELJYAN PUGAČOV. Vůdce povstání sedláků, které skončilo porážkou po dvou letech v roce 1775. A jako ALLA PUGAČOVA, zpěvačka. Která byla stejně jako moje přítelkyně ALLA GOTTWALDOVA, s příjmením shodným, s také “ vůdcem povstání GOTTWALDEM“. Budu li brát převrat v roce 1948 jako povstání. A samozřejmě že víte, že ALLA se čte španělsky AJA. A to byla moje sestřenice ALENA BARANNIKOVA a AJA VRZÁŇOVÁ, krasobruslařka z Prahy 2, emigrantka.

Památník byl odhalen dne 13.07. a to je i minus dva 11.07. a to je i 17.07. To už musíte také znát nazpaměť tato klíčová data v mém příběhu. Bylo to v roce mojí přísahy generálu George Smith Patton na nádraží H.B. v roce kdy jsem nebyl přijat do Pionýra a cestoval jsem s otcem a sestrou k němu do rodného města MIŽHIRJA- VOLOVÉ.

Památník zobrazuje raněného námořníka ležícího na hromadě kameni. A teď si vzpomínáte na památník ERNST NEIZVESTNY který je vytvořen z kamenů které přivezly děti z celého světa.

Nedaleko od něj byl v roce 1985 otevřen památník na památku zaměstnanců tábora a vojáků Rudé armády, kteří zemřeli během Velké vlastenecké války. Autorem projektu je výtvarník Artek Y. SOLOVYOV. Ano stejného jména jako lékař – doktor SOLOVYOV zakladatel ARTEK jako místa pro léčení tuberkulózy. A jako SOLOVYOV vdova po BEREZIN, majitelích pozemků a SUUK-SU v ARTEK v dobách před Revolucí. A právě teď si vzpomínáte že finský ALVARO AALTO z finské firmy ARTEK stavěl jako jednu z prvních zakázek sanatoria pro léčbu tuberkulózy. Památník je vyroben ve formě symbolického tvaru lodi. Proč LOĎ víte? To je přece anglické BOAT. Anagram BOTA. A LIDI jsou BOATS a tak jsou to DVĚ BOTY neboli česky i PÁR BOT. Rusky BOTINKY. Nápis na mramorové desce informuje, že na tomto místě jsou pohřbeni vojáci, kteří zemřeli při osvobozování Artek. V jejich blízkosti se konají setkání veteránů žijících v GURZUF. V táboře „Azure“ je památník na počest obyvatel Artek, kteří zemřeli během Velké vlastenecké války. Je vyroben ve formě mramorové desky se jmény hrdinů. Mezi nimi: GULYA KOROLEVA, RUBEN IBARRURI, VOLODYA DUBININ, BARASBY KHAMGOKOV. Navzdory skutečnosti, že deska byla několikrát změněna na novou, jméno ALIYA MOLDAGULOVA je na ní napsáno znovu a znovu s chybou. To nepíšu já, ale upozorňuje na to Wikipedia. Před chvílí tady bylo hebrejské Nanebevstoupení – HA ALIJA. A vy vidíte, že je to shodné s křestním jménem této dívky. Po otci byla NURMUKHAMBET, a to je jasný anagram MOHORITA BEN a ještě K a N – KŮŇ, jako FJODOR KŮŇ nebo KOŇ, před chvílí zmiňovaný a nebo španělské COÑO. To už tady také bylo. MOLDAGULOVA je německé MOLDAU a GULOVA – a to je ulice KOULOVA v překladu do češtiny nebo to tady v minulém příběhu vyfocené z rozsudku vyneseném nad mým otcem KOLOVO-KOLOVECKO. A moje spolupracovnice z DVOJKY příjmením KOLOVECKÁ a ještě k tomu LUDMILA. GULOVA je i GYULA-BILAK a GULYA moje přítelkyně primabalerína a výše uvedená herečka GULYA KOROLEVA.

ALIJA se narodila 25. ŘÍJEN – OKTOBER. Ve stejný den jako moje teta BASILEA. A v našem roce dvojčíslí 2,5,0 – v roce 1925. Také je to 25 minus DVA i 10.23. Přechod pěti kamarádů, včetně mého otce u TORUŇ v Zakarpatské Ukrajině do SSSR v roce 1939. ALIJA zemřela – padla dne 14. ledna 1944.

Narodila se ve vesnici BULAK, srovnej s BILAK. V regionu AKTOBE v KAZACHSTÁNU. Její otec byl SARKULOV a to je VASIL a R.K. RYCHNOV nad KNĚŽNOU – RAUCHENAU, kde můj otec stavěl opevnění. Nebo R.K. – L.K. – L.CH- EL CHE. Její otec byl z kmene TABYN. Podle jednoho výkladu to znamená TABYNAY – SLOUŽIT a podle druhého výkladu je to mongolský název číslice 5. A tak pro nás i 2 a i 0. TABYN nebo TABUN je i skoro jako TABEN – BEN z T.A. Z TÁBORA. Samozřejmě že do tábora nebo na tábor jsem jezdil každoročně a do Tábora pak v průběhu základní vojenské služby také. Prvním velitelem ZVO v Táboře byl můj kmotr Vasil Valo s manželkou za svobodná B.M. BOMBA ( OVÁ) MILUŠE.

ALIJA studovala nejprve na 11. škole v AULIA-ATA a pak v ALMA – ATA. Kde jsem v roce 1988 byl. A přicestoval jsem tam z ORENBURGU. Přes KARAČAGANAK. Rodina se rozpadla a ona žila u babičky a strýce ABUKIRA z matčiny strany MOLDAGULOVA. S nimi se stěhovala do Moskvy a pak do Leningradu. Když začal být Leningrad obléhán nacisty 8. září 1942, odešla se školou do VJATSKOJE v JAROSLAV oblasti. Po absolvování 7. třídy odešla dne 1.ŘÍJEN-OKTOBER do RYBINSK na průmyslovou školu. A pak požádala o přijetí do Rudé armády. Že školy byla z tohoto důvodu uvolněna dne 21. prosince 1942. A nastoupila do kurzu odstřelovačů – snajprů. Kurz byl organizován u Moskvy. Byl založen ve vesnici VYŠNYAKI dnes v ulici JUNOSŤI 5. Na území pozemcích hrabat SHERMETEVO v KUSKOVO. Tam na tom místě, kde probíhal tento kurz byla možná už před Druhou světovou válkou, to ale nevím, ale po Druhé světové válce určitě, to vím ,vystavěna VYSOKÁ ŠKOLA VLKSM. Ano ta škola, do které jsem přicestoval koncem srpna 1971 já s dalšími účastníky ročního kurzu. A dalšími kolegy z celého světa. To už byly tyto obce součástí Moskvy. Po jezeře SHEREMETEVO jsme jezdili s mým italským přítelem VITTORIO na loďce a na silnici do KUSKOVO byl v zatáčce pivní bar. Kam se také často ze školy chodilo.

23. února 1943 složila ALIJA s dalšími absolventy kurzu válečnou přísahu a v červenci 1943 byla spolu se svými spolužáky poslána jako odstřelovač k 54. (LIV) střelecké brigádě v 22. Armádě, 2. Pobaltského frontu. Během LENINGRADSKO-NOVGORODSKÉ operace na začátku ledna 1944 pochodovala 54. (LIV) střelecká brigáda podél fronty k NOVOSOKOLNIKY v oblasti PSKOV. Tam byla ALIJA v boji u KAZACHIKHA smrtelně zraněna. Dne 14. ledna 1944 zemřela. Pochována v MONAKOVO. NOVOSOKOLNIČESKOJE.

4. června 1944 byl ALIJA posmrtně oceněna titulem Hrdina Sovětského svazu. Zároveň jí byl udělen Leninův řád. A vy víte že 04.06. se narodil maršál MANNERHEIM. A je to také 06.04. a to se narodil můj děda KAREL GEBLT I. V roce 1944 bylo dědovi 53 let. Ano a to je i rok 1775.

Dalším komu je pomník věnován je RUBÉN RUIZ IBÁRRURI. Syn DOLORES IBÁRRURI. Generální tajemník Komunistické strany Španělska. Byla tady již o ní i o něm řeč. Připomínám jenom, že chodila do našeho domu v SOCHOROVA na schůzky s legendárním republikánským generálem JUAN MODESTO. Byl to náš soused v domě. A že jsem ji i viděl a jako řádně vychovaný jsem ji i se suitou asi pěti lidí v chodbě dole v domě pozdravil. Také připomínám že o generál JUAN MODESTO se zmiňuje ERNESTO HEMINGWAY v knize kterou jsem si s chutí po tomto setkání přečetl – Komu zvoní hrana. První jméno syna DOLORES je RUBÉN. A to vy víte je i LUBEŇ a tak i LIBEŇ a tak i LEE BEN. Druhé jméno respektive příjmení je RUIZ. Ano jako příjmení bratrů CASTROS , je to ve španělštině. FIDEL CASTRO RUZ a RAÚL CASTRO RUZ. Ty odlišovalo od RUIZ jenom to že oni měli o I a I v příjmení méně. Prostě o II čárky- písmena méně. Jejich otec přicestoval na KUBU ze španělské HALIČE – GALICIA. A měli nevlastní sourozence LYDIA a EMILIO. IBÁRRURI pocházeli z PAÍS BASCO-VASCO. Přesně z provincie BISCAYA-VIZCAYA. Jako v češtině odvolávka na KÁJU – KARLA – KARLU – VIZ KÁJA. RUBÉN RUIZ IBÁRRURI se narodil 09.01. 1920. A to je 06.01. svátek TŘÍ KRÁLŮ. A je to také 06.12. svátek svatého MIKULÁŠE -NIKOLAJE. Zemřel dne 14. ZÁŘÍ 1942 v bitvě o STALINGRAD. Titul Hrdina SSSR mu byl udělen dne 22. SRPNA 1956. 14 let po smrti – DVOJKA. Je pochován v blízkosti MAMAYEVOVA MOHYLA. Rusky MAMAYEV KURGAN. A právě teď si vzpomínáte že v CARYCIN- STALINGRAD- VOLGOGRAD, městě mnoha jmen byl v zajateckém táboře v První světové válce, tehdy asi nižší důstojník a nakonec generál FRANTIŠEK MORAVEC z ČÁSLAVI. Který sloužil po První světové válce v PLZNI za Druhé světové války v LONDÝNĚ a po Druhé světové válce v M.B. MLADÉ BOLESLAVY. Hlava DVOJKY. Který emigroval po převratu v roce 1948 do Německa a v době úmrtí pracoval v PENTAGONU. USA.

VOLODYA DUBININ. VLADIMIR po otci NIKOFOR DUBININ se narodil dne 29. srpna 1927 v KERČ. V den pozdějšího vypuknutí Slovenského národního povstání. A mínus DVA podle MORAVCE je to i 27. srpen a to je i 21. Srpen a 12. Srpen. Dvě zcela klíčová data v mém příběhu. A je to plus DVA i 31. Srpen a to je datum mého neprávoplatného přijetí do KSČ v ulici MEZIHOŘÍ v LIBEŇ. Narodil se tedy i jako v den narození mého otce a zemřel ve stejný den kdy se narodila moje matka. Jeho smrt způsobil výbuch nastražené miny. Stejně jako způsobil výbuch nastražených min smrt prvního manžela mojí matky. V HRADIŠTKO u PRAHY. VLADIMIR se zúčastnil partyzánských akcí v KAMYSH – BURUN u obce STARÝ KARANTIN. V dětství často lomy prolézal a tuto znalost místa využíval při své partyzánské- výzvědné činnosti. V době úmrtí bylo VLADIMIROVI pouhých 14 let. Pochován je v KAMUSHBURUNSKY. Nedaleko od lomů. ARTEK navštívil jako aktivní pionýr v roce 1941. Vy samozřejmě víte že BURUN je i RUBÉN a BRUNN a BRNO a BRUNNER a BEROUN atd. KAMYSH je i MYŠKA. Tak se jmenoval vedoucí mojí manželky v CKM ÚV SSM v ŽITNÉ ulici. KERČ je i KRČ s nemocnicí. THOMAYER v Praze. A je to KERSKO a KURS a KRCH z ÚV KSČ. A na druhé straně od bydliště VOLODYA DUBININ je poloostrov TAMAN. Ano ten poloostrov po kterém se jmenuje TAMAN DIVIZE u Moskvy. U které jsme byli všichni zahraniční posluchači ve škole VLKSM v Moskvě. Ta DIVIZE která rozhodla že se puč viceprezidenta JANAJEV a maršál JAZOV a dalších nezdařil. Ve dnech 18. Srpen až 21. Srpen 1991. VOLODYA měl po celém SSSR vystavěno několik památníků. Jsou po něm pojmenovaný ulice a místa. A jedno město. DUBININ. O jeho zřízení bylo rozhodnuto v roce 1961(!). V roce 1975 se tam objevila ložiska uhlí. VLKSM vyhlásilo místo za Celostátní stavbu mládeže pod jménem KATEK. Co je ale zcela jednoznačně klíčové pro můj příběh? Důl se jmenuje BEREZOVSKIJ. ANO JAKO V MINULÉM PŘÍSPĚVKU VŠICHNI RI CO MAJÍ NĚCO SPOLEČNÉHO S BREZEN- BERZIN- BREZEN A BŘEZINA a BREZHNEW a další. Vy víte že BEREZOVSKIJ byl jedním z prvních investorů na KRYMU a to právě na dnešním území ARTEK. Nechal se přejmenovat na BEREZIN, se svolením cara. Manželka byla SOLOVYOV. To je ta co prodala skálu ROCK u tábora MARINE pěvci CHIALIAPIN. A jeho příjmení. To tu také byl v souvislosti s AJU DAG. OAK POSTMAN. DUB POŠŤÁK. Velmi podrobně a nemá smysl to znova opisovat. Dnes je DUBIBINO součástí SHARYPOVO. Je to KRASNOJARSKÝ kraj. DUBSKÝ byl i můj spolužák ve třídě na STROSSMAYEROVO náměstí. IVAN DUBSKÝ. Jeho matka tam na naší škole učila, myslím, matematiku. A DUB poručík – L.T. a DUBČEK ALEXANDER. Jako celkem TŘI carové v 19. století v RUSKU. TŘI ALEXANDER a DVA NIKOLAJ. 32 – 1775.

A poslední hrdina který je vyobrazen na Památníku je KHAMGOKOV BARASBI BEKOVIČ. To do latinky přepisované KH je ruské CH které je jako jinde užívané „X“. A ta jsou jeho iniciály БХ. B.X. Je samozřejmě jasné že BARASBI je i anagram BESARAB. A tak se jmenoval manžel baletky JULIE MELZER z ODESSA, kterou si vzal za manželku JAKOV IOSIFOVIČ STALIN. Že to je pravda potvrzuje svatba mého otce s ANNA BESARAB v KARLOVÝCH VARECH, kde spolu žili na PALACKÉHO NÁMĚSTÍ. Je to i součást ROMANIA-BESARABIA. Odkud pocházeli předčí mého otce a tak také mojí DAACI. DÁKOVE, lidé VLKA. A BARASBI je také VASIL B. Byl po otci BEKOVIČ. To je jako naše BEKOVKA. Taková co jsem našel u otce v šatníku a měl jsem ji na sobě ( to si myslím, protože zrovna v té době jsem ji nosil) když jsem potkal ERNESTO CHE GUEVARA v KOULOVA ulice u hotelu INTERNATIONAL. Jeho otec byl BEK. A to i herec BEK. OBČAN BRYCH. Například. O.B. A nakonec to počáteční písmeno z příjmení a tím je „X“. To je i označení slova XRISTUS, v řečtině. A je to samozřejmě i CHE. Ve španělštině tak vyslovované. Válečný hrdina BARASBI se narodil v roce 1922. Jiný údaj jsem nenašel. Ale vy víte že tento rok se také narodila moje matka LUDMILA a EMIL a DANA ZÁTOPKOVI. A že to koncové 22 je možné obměnit jako 25,50,52 a 55. Roky související s narozením mojí manželky 1950 a moje 1952 a sestřenice ÁJA/ALENA BARANNIKOVA 1955. ROK 1925 je plný událostí a to zase nebudu opisovat. Důležité je přejmenování BUBENSKÉ HO náměstí na STROSSMAYEROVO a přejmenování CARYCIN- STALINGRAD. Tento pán se narodil v KENZHE. U NALČIK v KABARDINO BALKÁNSKÁ autonomní oblast. Byl národností DŽIGIT. Pracoval jako pěstitel a chovatel koní. A také jako jezdec na koni. V roce 1934 věnoval jejich koně maršálu BUDYONY. V roce 1936 byl oceněn na Všesvazové konferenci pěstitelů- kolchozníků Čestným odznakem a dostal jako odměnu účast v táboře ARTEK. Připomínám že můj otec přešel hranici do SSSR v roce 1939. V té době vytvořil sochař M.LEZVIEV kompozici nazvanou “ BARASBI se svým koněm.“ Vy víte že anagram jména sochaře je WAZIL M. Jak mi taky čas od času někdo říkal. Konkrétně řídící školy v Horní Počaply V.M. VÁCLAV MEDAL. Otec manželky jednoho z mých dvou bývalých nevlastních bratrů. BARASBI se v roce 1939, tedy v roce příchodu mého otce v jejich pětici kamarádů do SSSR, zúčastnil v Moskvě dostihů, kde závodil s bratry KANTEMIROVÝMI. Celkem šest krát vyhrál. Filmová společnost LENFILM natočila film “ JEZDEC Z KABARDY“. Režisérem byl N.LEBEDEV. Ano jako LABUŤ národní symbol FINSKA a jako slavny “ BALLET“ BÍLÁ LABUŤ od autora P.I.Č. Ale také jako generál LEBEDĚVV, který vyváděl sovětská vojska z AFGHANISTÁNU. Kde pracoval a žil v sedmdesátých letech můj tchán z PLZNĚ jménem MIROSLAV SVOBODA s manželkou VLASTA PATTY SVOBODA- BOUDNÍK. Kteří tam vpád sovětských vojsk zažili. Ten generál LEBEDĚV se kterým jsem se setkal v KREMLU na oslavách 80. výročí založení VLKSM. V roce 1998. Při mojí poslední návštěvě RUSKA. V tom samém roce složili SURKOV A. slova a skladatel B.SHEHTER “ PÍSEŇ O BARASBI“. A zase SURKOV je VASILEK a také SIRKOV. Tak i světlo potřebné k zapálení co je třeba zapálit. A když SIRKOV tak ZÁPALKOV. ZÁPALKA byl přítel KAREL KARAS že STARÉ HAMRY. Také jsem měl možnost se s ním seznámit. Skladatel ŠACHTJOR. Ruské slovo pro náš název profese těch co pracují v podzemí. HORNÍK. A vy si vzpomínáte že ANNA HORNÍK bydlela nad námi v domě v ulici SOCHOROVA. Já jsem fáral do podzemí několikrát a několikrát jsem i byl na HORNÍKA pasován. V tak zvaném obřadu“ SKOK PŘES KŮŽI“. Ano KŮŽE – hebrejské OR. A výsadek KOZINA s VASIL KIŠ v čele. A zástupcem velitele MELNIKOV. Proč je připomínám? Ta autonomní republika se jmenuje KABARDINO BALKÁRSKÁ. Ve španělštině je to BALCARIA. A to je jako BULGARIA. A jeden z výkladu o vzniku názvu se skutečně kloní k výkladu že to jméno pochází ze slova BULGARIA. Které je v mém příběhu velmi důležité. Protože například HORNÍ POČAPLY jsou v českém okrese MĚLNÍK a v BULHARSKU je také město MELNIK. Oboje souvisí s MLÝNY a tak i s MLYNÁŘI -MILLER. BASARBI byl v roce 1941 povolán do Rudé armády. Bojoval na KRYMU jako příslušník 129. střelecké divize. A vy víte že 129 je i 12.09. a to se narodil OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN. Divize nesla jméno OREL. ZASE EL OR. Jako voják napsal dne 14.12. 1943 dopis sovětským dětem. Píše se že slavným dopisem. Text neznám. Ale vím že 14.12. je minus DVA i 12.12. a to je i rok 1212. Zlatá Bula Sicilská sepsána ve městě BASILEA- BALLE na řece RHEIN, RHON,RENUS. A také to je i 12.12. 1943 kdy byla podepsána smlouva SSSR a ČSR. MOLOTOV a FIRLINGER za přítomnosti STALIN a BENEŠ. BASARBI se v roce 1945 zúčastnil slavné přehlídky Rudé armády na Rudém náměstí. Po válce byl poslán studovat školu VLKSM. Nevím zda to bylo tam co byla za války škola odstřelovačů a pak jsem tam byl i já. To prameny neuvádí. Ale fakt je ten BASARBI – VASIL B. měl stejnou školu jako já. Po ukončení školy pracoval v VLKSM a později i v sovětském ROH. Byl i novinář a výkonný tajemník Společnosti výboru pro styky se zahraničím v jejich autonomní republice. Jeho celoživotní přínos pro jejich republiku byl oceněn titulem Hrdina socialistické práce. Ale pojďme se vrátit k místu kde se narodil a kde začínal. Název vesnice je KENZHE-КЕНЖЕ-CHENZ- KUESHROKUEI. Ten poslední název byl v ruštině uváděn jako KOŠEROKOVO. A byl zmíněn v dokumentu geodetů. Samozřejmě jde pravděpodobně o místo kde žili ŽIDÉ a název měl původ ve slově KOŠER. A to je v naší řeči i KOŠÉR, ten kdo má co do činění s KOŠI. BASKETS. A tak to může být basketbalista jako jsem byl já nebo i ten co něco plete. POPLETE. A to vy víte že je základní a ta nejdůležitější podstata tohoto příběhu. Že klíče jsou si podobné a nemusí vždy být stejné. Tak jak to my dobří vojáci můžeme poplést. Písmeno sem písmeno tam. Důležitá je KONCOVKA. Aby to byla pravda tak můj zástupce na ÚV SSM měl přezdívku KOŠO. Po revoluci byla vesnice již jako součást města NALČIK přejmenována právě na to KENŽE- KENZHE. Podle řeky u které se nachází. Jsou dva výklady co slovo KENŽE-KENZHE znamená. Jeden je že to je MĚLKÁ VODA. Ano M.V. V angličtině SHALOW WATER. A to je i HAWASIL anebo hebrejské SHALOM. Finsky je to MATALA VESI. MAT VASIL. A tak se stalo. Je to i MAŤ VASILA a také iniciály M.V. A nyní velký pozor je prý také možné že název řeky a tak i vesnice je od slova KANŽE- KANZHE. A TO ZNAMENA V KABARDŠTINĚ SLOVO- ČÍSLO ČTYŘICET. A to vy víte že je v ruštině výjimka a 40 je СОРОК. Ano SIROK a to je i SROK- TERMÍN. A latinské XL. A tak i EL CHE. Vesnice je součástí města НАЛЬЧИК- NALČIK. Původ tohoto slova je nejasný. Zavedený názor ale je , a to vy již víte, že v mém příběhu je důležité co se jak vykládá a nemusí to být vždy to pravdivé, že jde o slovo PODKOVA. To je v místních jazycích slovo NAL. A tak je asi NALČIK – MALÁ PODKOVA. Asi znáte ruské slovo МАЛЬЧИК. A protože se jedná o oblast kde žilo kdysi hodně židovských obyvatel tak může jít o prohození hebrejského malého psacího M které se v hebrejštině píše jako naše N. To je můj výklad. Neodborný. Pro můj příběh je důležitější ta PODKOVA. PROTOŽE V ANGLIČTINĚ JE TO BUĎ SHOE-BOTA nebo HORSESHOE. KOŇSKÁ BOTA. A TAK PROTOŽE JE JE TO NAL A – ČIK MALÁ TAK JE TO MALÁ PODKOVA. PODKOVIČKA ŘEKNĚME CESKY. PODKŮVKA? ASI TAKÉ. A KDYŽ JE MALÁ TAK JE TO KOŇSKÁ BOTIČKA. BATINKA. Ve finštině je PODKOVA slovo stejné jako slovo BOTA-KENKÄ. ANO A JSME ZASE U BOTNICK ZALIV A BOTANIC FARDEN KTERÉ PŘIJDOU NA RADU JEŠTĚ V PŘÍŠTÍM PŘÍBĚHU. A proč je to pravda? Protože v průběhu Druhé světové války nedobyl město NALČIK německý WERHMACHT ale RUMUNSKÁ ARMÁDA. Byla to takzvaná NALČIK – ORDŽONIKIDZE OPERACE. Náhoda to není proto že koncem osmdesátých let byl tajemníkem ÚV VLKSM ORDŽONIKIDZE IOSIF. Přijel v roce 1989 do Prahy. K nám na ÚV SSM na naše pozvání. Říkalo se o něm že je vnuk SERGO ORDŽONIKIDZE ale nikde nemohu najít důkaz že SERGO měl syna. A tak byl pravděpodobně jeho synovec. Vy ale víte že je to tak se říká a ne tak jak to doopravdy je. Proti vojskům RUMUNSKÉ armády a vojskům WEHRMACHTU v celé této operaci stal sovětský generál MASLENIKOV I.I. ANO WASILNIKOV a II. DVOJKA. Že to tak bylo dokazuje to, že tento generál udělal po Druhé světové válce kariéru u Ministerstva vnitra. V jehož čele stál LAVRENTIJ BERIJA-L.B. A L.B. byl po odsouzení tribunálem v jehož čele stál maršál KONEV/VANEK/NOVAK dne 12.23. (123 a 2!) 1953 popraven. Generál MASLENIKOV I.I. byl v té době jeho náměstek. A jak se píše v análech “ obával se že bude také odsouzen“. A tak se prý 16.DUBNA 1954 zastřelil. A vy kteří čtete víte že když to bylo 16.DUBNA tak to bylo na výročí seskoku OTMAR REIDL OPERACE BENJAMIN. A také víte že to je i 16.09. a to je svátek svaté LUDMILY a je to také i 19.09. A to se narodili ve stejném roce 1922 jako moje matka ZÁTOPKOVI a DVA roky před jeho “ sebevraždou jsem se narodil já. Na svátek ZITA. Jako Rakousko Uherská císařovna manželka KAREL a matka OTTO HABSBURG. A protože už víme co víme tak víme že to sebevražda pravděpodobně nebyla. A že byl zastřelen. Nebo k sebevraždě v přesně určeném termínu a místě dohnán. To si ale nemyslím. Ta první varianta se mně zdá pravděpodobnější. A proč je to pravda? Generál MASLENIKOV se narodil dne 16.09. Ano na svátek svaté LUDMILY a také je to 19.09. a to je moje datum narození a narození ZÁTOPKŮ. 16.09. je i minus DVA podle MORAVCE 14.08. Seskok skupiny WOLFRAM. Datum úmrtí TOMÁŠ MASARYK a narození MASARYK JAN u nás na DVOJCE na VINOHRADECH. A proč je to pravda? MÁSLO je ve finštině VOITA. Vyslov v češtině VOJTA. Tak jak říkáme těm kteří se jmenují VOJTĚCH.Jako svatý VOJTĚCH německý ADALBERT anebo také ALBERT. Ano ALBERT jako ALBERTOV u Přírodovědecké fakulty UK u nás na DVOJCE. Kde se konalo dne 17. Listopadu vzpomínkové shromáždění při příležitosti střelby do demonstrantů také na DVOJCE v v roce 1939. A kdy zemřeli JAN OPLETAL a VÁCLAV SEDLÁČEK. Toho shromáždění jsem se pochopitelně jako jeden z organizátorů zúčastnil. ALBERT byl i příjmením můj kolega ve studijní skupině na Vysoké škole politické. Byl KAREL a byl to důstojník SNB. A VOJTĚCH – VOJTA? To byl zase můj spolu učeň a spolužák, v oboru automechanik u Vojenských staveb. Měli jsme takovou partu on a UHER který se později oženil s mojí sestrou a MIKEŠ který bydlel v ZELENÉ ulici křižující ulici KOULOVA v Dejvicích. VOJTĚCH – VOJTA byl příjmením REZEK. A tak byl i v naší kombinaci azbuky a latinky i B.REZEK. Jako slavný defektor z GRÚ také v této kombinaci B.REZUN.A všichni sem spadající popsání v předcházejícím příběhu o SUOMI a ARTEK. V.REZUN je ten defektor který přijal jméno SUVOROV. A žije ve Velké Británii ve městě BRISTOL- VRSTL- VRŠŤALA, film V. oddělení a jeho role agenta CIC – vyjádřeno arabskými číslicemi 199. A tak i 19.09. A také i “ lee“ zrcadlově také 199. Známý tehdy i jako KLAUN FERDINAND v pořadech československé televize. Samozřejmě že v mém příběhu nebyl nikdo ničí agent. Byly to postavy- značky a informace o průběhu OPERACE BENJAMIN. A finále? MÁSLO znamená v ruštině i OLEJ. A to byl zase zde dříve vzpomínaný člen Československo ústředí vysokoškoláků SSM JOZEF OLEJ z KOŠIC. Kde žila rodina plukovník VASIL MOHORITA, otcova bratrance. Velitelé výsadku OLEXA BORKAŇUK. Iniciály O.B. Ano O.B. OPERACE BENJAMIN. OLEJ je i naším “ hebrejským“ psaním L.J. Souhlásky L.J. A tak je to i EL CHE. Ve španělštině vyslovené EL CHE.

V čele 2.MOUNTAIN BRIGADE – M.B. – HORSKÉ BRIGÁDY – H.B. , která dobyla NALČIK stál generál IOAN DUMITRACHE. Za prvé byl IOAN jako IOAN MOTA který padnul hned první den bojů ve Španělsku spolu se svým druhem VASILE MARINE. IOAN TOMA byl můj partner v čele RUMUNSKÉHO KOMSOMOLU, kterého jsem navštívil v září 1989 v BUCURESTI a po revoluci se privatizátor Mladé fronty novinář BUCHNER ptal v tomto ukradeném tisku proč jsem do RUMUNSKA v září 1989 jezdil. Doufám že jestli čte můj web už ví proč jsem jezdil všude tam kam jsem jezdil. A finále? Generál byl příjmením DUMITRACHE. A to je příjmení které má velmi blízko k DUMITRY DIMITRY. Ta já jak se jmenoval můj otec po otci DMYTRO- DUMITRY. A tak také ke zdrobnělině METER tak jak má otec zapsáno při křtu a později opatrně přeškrtnuté a nadepsané tužkou VASIL. A co potvrzuje že to je tak a ne jinak? V září 1990 (!) mě pozval předseda řeckých socialistů PAPANDREU na oslavy jejich výročí. Seznámil jsem se tam s ním a jeho mladou manželkou. TA SE JMENOVALA DUMITRA. Bývalá letuška. DUMITRACHE je samozřejmé i další zdrobnělina tohoto jména MÍŤA. ANO – M.T. NEBO T.M. Nebo TŮMA a TOMA a MOTA a TOMÁŠ MASARYK. A proč je to pravda? Protože generál se stal příslušníkem armády ROMANIA v roce 1909. Ano v roce kdy se narodil první manžel mojí matky a kdy se ženil BENEŠ s VLČEK-MALÝ WOLF v kostele svaté LUDMILY na náměstí MÍRU. Na DVOJCE. Naproti OV SSM PRAHA 2. Je to rok kdy byl založen TEL AVIV. A TAKÉ DATUM 19.09. DEN NAROZENÍ EMIL ZÁTOPEK A DANA ZÁTOPEK A TAKÉ JÁ. Generál DUMITRACHE se podle vzoru krále MICHALA stal ke konci Druhé světové války spojencem Rudé armády. Po válce byl několikrát vězněn. Ale vždy byl propuštěn. Samozřejmě že důležité je to že generál byl také AUGUST. Narodil se dne 25. Srpna 1889. A to vy víte že je plus DVA i 27. Srpna a to je i 21.Srpna a také 12.Srpna a také 12.08. a tak i 08.12. Data narození mého otce a mojí manželky. Zemřel v roce 1977(!) dne 6. BŘEZEN-MAREC / B M. A to je i 6.OKTOBER- ŘÍJEN/ OR. Den československé armády a tak je to 9. ŘÍJEN – OKTOBER datum údajné vsmrti ERNESTO CHE GUEVARA v HB. Zemřel ve městě BRASOV. A to je co? I BARASBI chovatel koní a účastník tábora ARTEK a také je to BASIL nebo VASIL.

A proč je to všechno co tady píšu pravda? Vzpomínáte, na předcházející psaní kdy jsem psal o družebním obvodě MOSKVY? LENINGRADSKEM RAJÓNU? A že na jeho území leželo letiště SHEREMETEVO, kde mě učil létat s IL-62 na trenažéru maršál POKRYŠKIN? A že zcela klíčovou roli v životě tohoto rajónu měla vysoká škola MAI. MASKOVSKYJ AVIACIONYJ INSTITUT. Vzpomínáte? Absolvent MAI můj kolega ARTAMONOV. A pravděpodobně i další se kterými jsem se tam setkal? A určitě můj přítel Docent TICHOMIROV. Ano TICHÝ SVĚT. A tak se přece říká i světu pod vodou kde vládne se svým TROJZUBCEM vládce moří NEPTUN. Tato škola LETCŮ a leteckých konstruktérů a leteckých specialistů, nesla po smrti SERGO ORDŽONIKIDZE jeho jméno. Ač byl vyškolený NEMOCNIČNÍ SANITÁŘ, voják a stranický pracovník. Ale byl iniciálami S. O. STRATEGIC OPERATION. A jeho příjmení začínalo na – OR.

A nyní je důležité připomenout dalšího z řady nositelů tohoto jména které měl můj děda DMITRYJ a které zapisovali u výslechů na NKVD mému otci jako DIMITRIJ. Bulharského představitele tedy byl z BULGARIA a na z BALCARIA, jako BARASBI. GEORGE DIMITROV. Ten který byl zatčen v souvislosti s požárem v REICHSTAG v BERLÍNĚ. Nakonec byl propuštěn a ze zapálení byl obžalován muž z NIZOZEMÍ- NIEDERLAND jménem MARINUS VAN DER LUBE. DR.M.V.L.NEBI DR.M.B.L. Základní klíč OPERACE BENJAMIN. A GEORGE DIMITROV stál po Druhé světové válce v čele BULHARSKA-BULGARIA. V hlavním městě SOFIA. ČESKY je jméno SOFIE- ŽOFIE.

A zase zpátky do ARTEK. Památník bojovníkům ve Druhé světové válce je zmíněn i v knize ELENY ILYINY, Čtvrtá výška. V Artek jsou ale i památky spojené s jeho vlastní historií. V „MARINE“ je pamětní znamení na počest prvního turnusu v ARTEK v roce 1925- ve formě kamene s mramorovou deskou a malou stélou na památku SAMANTHA SMITH na uličce nesoucí její jméno. O něco vyšší, v parku „GORNY“ je mramorový sloup nalezený obyvateli Artek v roce 1928 na troskách středověkých budov na AYU – DAG s vyřezávanými slovy Z. P. SOLOVYOV o otevření průkopnického tábora v Artek. Památník samotného SOLOVYOV od A. A. EMELYANTSEV byl instalován na území „ALMAZNY“ v roce 1978.Dvě busty jsou v ARTEK věnovany lidem na jejichž počest byly pojmenovány nejlepší oddíly. Busty vytvořil A A EMELYANTSEV. V „MARINE-MORSKOY*, je to měděná busta na žulovém podkladu – PALMIRO TOGLIATTI (1969). O něm tady byla již byla řeč. A v LAZURNOM, vzpomínáte na ULTRAMARÍN – CYAN je skromnější busta, památník – dvakrát hrdiny Sovětského svazu, pilot-kosmonaut SSSR VLADIMIR KOMAROV. A právě teď si vzpomínáte že babička a děda moji manželky kteří žili v BEROUNĚ, na jehož teritoriu jsou jedny slavné POČAPLY. MARIE a JOSEF BOUDNÍKOVI, žili v ulici BRIGADNICKÁ vedle ulice SPOJOVACÍ se SOKOLSKÁ.V části BEROUN zvané KOMAROV. V roce 1972, byla na stěně tábora „JANTARNAJA“, který nese jméno ARKADIJ GAJDAR, odhalena pamětní deska s basreliéfem spisovatele. Byl původně GOLIKOV-HOLIKOV ukrajinsky vysloveno, a to můžu napsat protože se narodil na Ukrajině. A ta byla přece HOLÍKOV byla přece DUKLA JIHLAVA a tak i JIHLAVA, se svatým JAKUBEM a s přijímáním POD OBOJÍ, které se dojednávalo v BASILEA-BALE na řece RHEIN-RHONE-. Ve SCHWEIZ. JIHLAVA je i HLAVA a tak i HAVEL. I IGLAU a tak i L.G. EL CHE. A můj kamarád myslím že byl také hokejista jako HOLÍCI a chodil k nám na školu na Strossmayerovo náměstí byl GOLIK. Myslím MILAN. M.G. Ale tím křestním jménem si nejsem jist. A vy si právě teď vzpomínáte že vnuk ARKADIJ GAJDAR, syn NÁMOŘNÍKA hodností KONTRADMIRÁL TIMUR GAJDAR, JEGOR GAJDAR, stál v čele vlády RUSKA a ministerstva financí po pádu SSSR a světového komunismu. V letech 1992-1994.

A proč je i toto tak a ne jinak? ARKADIJ GAJDAR, spisovatel, kterého uctívají v ARTEK napsal knihy pro děti. Nejznámější je TIMUR a jeho parta. Napsal také knihu pro menší děti ČUK a GEK, ale v roce 1939 kdy můj otec přešel hranici do SSSR napsal knihu OSUDY BUBENÍKOVY. Ano vidíte dobře O.B. OPERACE BENJAMIN. Rusky СУДЬБА БАРАБАНЩИКА. A minulý příspěvek je o BUBENÍČKOVI. Souvisí to i proto že ruské slovo БАРАБАН zapadá do schématu BÁRÁN B-2..To byla moje babička ve VOLOVÉ. I BARANNIKOV – plukovník manžel sestry mojí matky. ALENA/ÁJA/ALICE BARANNIKOV. I BEROUN B-2. BRNO B-2. I BERN-B-2. A proč je i toto tak a ne jinak? Protože tato kniha O.B. byla v roce 1955- kdy se narodila sestřenice BARANNIKOVA a je to 1922,1925,1950,1952, zfilmována. Režisérem byl VIKTOR EISYMONT. Ten se narodil v GRODNO – HRODNO v BĚLORUSKU. A také natočil v roce 1939 film ČTVRTÝ PERISKOP. O čem je tento film? Cvičení TŘÍ PONOREK které měli jako součást cvičení „zaútočit“ na bitevní loď BRAVE narušila najednou ponorka čtvrtá. A na hladině se objevil vedle tří známých periskopů i neznámý čtvrtý. O kterém nikdo neměl vůbec ponětí kde se tam vzal. Že by YELLOW SUBMARINE- BEATLES? PODVODNAJA LODKA v ruštině? V roce 1946 natočil film Křižník VARYAG a VARJAGOVÉ byli přece VIKINGOVÉ-SCANDINAVIEN slavní VESLAŘI a bojovníci. A finále? V roce 1960 natočil film Konec staré BEREZOVKY. Ano vidíte dobře v celém velkém SSSR film o Konci staré BEREZOVKY. Proč je to všechno důležité? Protože byl EIS MONT a V.V.- W a tak i M. EIS je německé LED. Ale také ZMRZLINA. A tak je EIS MONT hora ZMRZLINY. Nebo V.Z. VELKÁ ZMRZLINA. Anglické ICE CREAM- KRÝM vyslovujeme. Jako náš KRYM-CRIMEA . A ICE CREAM – I.C. EL CHE. Nebo ILLINOIS, CHICAGO. S velkým I na začátku a malými pak je to i IIInois. A samozřejmě i CREAM – SMETANA B-2. Z LITOMYŠL. Německy LEITOMISCHEL. L.T. WASIL. Nebo L.T.MISCHEL- MICHAL. Proč SMETANA B-2? Měl totiž v Praze první byt v ROHOVÉM domě ulic V JÁMĚ a VODIČKOVA. Co se tam daleko později naproti tomuto domu objevilo? Když vejdete z ulice V JÁMĚ do průchodu domu směrem k Václavskému náměstí tak je to pasáž -průchod-dům U NOVÁKŮ. A vy již víte, že můj otec říkával že příjmení MOHORITA je ve VOLOVÉ tak časté jako v ČECHÁCH NOVÁK. A NOVÁK je i anagram KONEV, maršál KONEV S.I. STRATEGIC INFORMATION, nebo SECRET INTELIGENCE. A víte, že to je i VANEK. Jak byl vzpomenut dne 5. ŘÍJNA-OKTOBER (O.R.) 1989 v inzerátu v RUDÉM PRÁVU VÁCLAV HAVEL. A to vše je souběžně s ulicí ŠTĚPÁNSKOU. Jdete dál pasáží a přijdete k Divadlu ROKOKO. Nebo ROK a OKO. ROCK je SKÁLA a ROCKY BALBOA s manželkou ADRIANA z PENNSYLVANIA. A kino OKO vévodí naší ulici SOCHOROVA. ROKOKO. To je anagram KOKOROKO nebo KYKYRYKÝ. Víte že moje babička byla HAHN a že ve HESSE ve městě Frankfurtu nad Mohanem je letiště HAHN a žil tam můj bratranec KAREL GEBLT III. Německy je to FRANKFURT AM MAINE a z amerického MAINE byla SAMANTHA SMITH – ŠMÍD, která byla v ARTEK a psala dopis ANDROPOV. A když projdete touto pasáží tak přijdete do Paláce LUCERNA. Kde je kino LUCERNA. K HAVLŮM. Kde jsem měl celostátní konferenci SSM ve dnech 10.-12.listopad 1989.

Proc je to všechno pravda? Naproti tomuto domu kde měl svůj první pražský být SMETANA stál dům kde byla v létech totality vůbec první a jediná luxusní ČÍNSKÁ RESTAURACE. A v ní pracoval dlouhá léta, jako číšník můj bratranec PETR GEBLT, manžel V.H. Dcery plukovník V.H. z OPAVSKA. Bratranec odsud odešel. Ten dům šel do demolice. Dnes tam stojí na tom místě úplně nový dům. A bratranec pak pracoval na NÁRODNÍ TŘÍDĚ v PALÁCI METRO. Ano PODZEMÍ a můj otec METER. Tam byl až do roku 1989. A proč vás s tím unavuji? Jeho otec, můj strýc KAREL GEBLT II. začínal svoji kariéru v Praze také na NÁRODNÍ TŘÍDĚ. Kousek od PALÁCE METRO kde byl jeho syn v roce 1989. A nedaleko domu plukovníka WIMMERA u kterého tam byl ubytován slavný vojevůdce SUVOROV. Strýc pracoval ve vinárně nebo restauraci VYSOČINA. Dnes je tam kino. VYSOČINA jsou i v SCOTLAND-ALBA známé HIGHLANDS a také Zakarpatská VERCHOVINA a naše VYSOČINA s JIHLAVA. IGLAU. Už jsem tady psal že tehdy strýc vystoupil v počátku padesátých let z KSČ a že ho v podniku VYSOČINA kolektiv spolupracovníků komunistů nechtěl a tak musel odejít. To samozřejmě nevadilo. Hlavní je že tam nějakou dobu na NÁRODNÍ TŘÍDĚ pracoval. Nakonec skončil jako vrchní číšník v INTERHOTEL JALTA- to podle JALTA-YALTA na KRYMU. Tam co sešla VELKÁ TROJKA. JALTA v Praze je na VÁCLAVSKÉM náměstí. Žádné náhody.

Důležité je i to že SMETANA B-2 CREAM – KRYM navštívil vícekrát ve WEIMAR skladatele LISZT. To je ten co jezdil do HRADCE nad MORAVICÍ. A také že zhudebnil dílo dalšího mistra z WEIMAR jednoho ze tří německých géniů SCHILLER – VALDŠTEJNUV TÁBOR. A také je důležité to že jeho první manželka byla K.S. a tak i X – CHE. A že dlouhou dobu působil v zemi VARJAGŮ – VIKINGŮ ve ŠVÉDSKU. A že maturoval v PLZNI.

V „Azure“ jsou další dva památníky vytvořené EMELYANTSEV z bílého mramoru: památník N.K. KRUPSKAYA poblíž paláce Suuk-Su a busta PUŠKINA na místě PUŠKINA. Artek je (zcela nebo zčásti) scénou mnoha uměleckých děl, mezi něž patří: „Vojenské tajemství“ (A.GAJDAR), „Dívka a jelen“ (E. PASHNEV), „Malí Španělé“ (E. KONONENKO), „Medvědí hora“ (E.ILYINA), „Měsíc v Artek“ (V. KISELYOV), „Nevinná tajemství“ (A.LIKHANOV), „Dopis na skořápce“ (M.EFETOV), „Téměř neuvěřitelná dobrodružství v Artek“ (P. AMATUNI), „Samantha“ (Y. JAKOVLEV), „Ulice mladšího syna“ (L. KASSIL, M. POLYANOVSKY), „Čtvrtá výška“ (E.ILYINA), „Denní hlídka“ (S. LUKYANENKO), „Dobré ráno dobrým lidem!“ (V.ŽELEZNIKOV). Mezi autory je KYSELYO a ALEŠ KYSELÝ byl můj spolupracovník na ÚV SSM. Vedoucí oddělení. Mezi autory je zase i jméno JAKOVLEV. Tak se jmenoval instruktor mého otce v Moskvě. Kapitán JAKOVLEV. A práva ruka GORBAČOVA – JAKOVLEV u kterého jsem byl v září 1990 v Moskvě u něj v pracovně. Samozřejmě i konstruktér letadel JAKOVLEV – JAK a český JAK EŠ. Je tam zase jméno POLYANOVSKY – POLÁK. A hlavně je tam i autor ŽELEZNIKOV. To je i ŽELEZNICE – DRÁHA- KOLEJE. I ŽELIEZOVCE odkud pocházel SACHER a kde vyučoval slečny hře na klavír ŠUBRT. Tedy SCHUBERT. A je to i prezident a generál, velitel spojeneckých vojsk EISENHOVER. po Druhé světové válce velitel amerických okupačních sil se sídlem v HESSE- FRANKFURT AM MAINE. I jako EISEN v úvodu tohoto odstavce vzpomínaná KRUPSKAJA a dílo – film W.V. WERICH a VOSKOVEC s hláškou o nápisu na granátu“ KRUPP ESSEN“ A oni to četli jako “ JÍSTI KROUPY“. Jeden z autorů je i LICHANOV, který je “ náhodou“ i ALBERT křestním jménem. A je to podobné jako LICHAČOV. A to byl podnikový klub ve kterém jsem dělal vedoucího v době Festivalu mládeže a studentstva v MOSKVĚ. ZIL-ZAVOD IMENI LICHAČOVA. Výroba nákladních automobilů. Okopírovaných amerických nákladních aut, které přicházeli v rámci vojenské pomoci do SSSR v letech Druhé světové války. A tak to byla továrna plná automechaniků. Bylo to v létě 1985 po nástupu GORBAČOVA do funkce generálního tajemníka. Je tam i KASSIL což se rýmuje s VASIL. A je tam i LUKJANENKO a to je jakoby do ukrajinštiny přeložené příjmení LUKJANOV. To byl předseda sovětského parlamentu a jeden z pučistů proti GORBAČOVOVI v srpnu 1991. Když byl GORBAČOV i já na KRYMU. Já v ARTEK MARINE a on na FOROS- JUŽNOJ. Proč se s tím zase rozepisuji? Jeden z autorů knih o ARTEK se jmenoval AMATUNI. Kniha se jmenuje “ Téměř neuvěřitelná dobrodružství v ARTEK“. A vy samozřejmě již umíte přečíst jeho příjmení. AMATUNI – TAMANI. Ano TAMAN jako divize TAMANSKAJA která změnila po mém rozhovoru s BORCOV v ARTEK u tábora MARINE osud puče v Moskvě. A proti pučistům se postavila. Byla to ta divize u které jsme byli společně se všemi zahraničními posluchači ze školy VLKSM. Z té školy která se nachází v bývalém sídle školy ODSTŘELOVAČŮ, KUSKOVO a VYŠNJAKI u zámku hraběte SHEREMETEVO. To bylo v roce 1972.

Artek je zmíněn nebo je součástí děje také v mnoha básnických cyklech a jednotlivých básních A.BARTO, V. VIKTOROV, A. ZATSARINNAYA, L.KONDRASHENKO, S. MARSHAK, A. MILYAVSKY, B. MYROTVORTSEV, S. MIKHALKOV, V. ORLOV a R. NURULLIN („Měsíc nad Artek“). V některých případech autoři literárních děl uvádějí, že v minulosti byli hrdinové jejich knih obyvateli Artek, čímž rozšířili charakterizaci postavy nebo vysvětlili motivaci jeho činů. Sovětský zpravodajský důstojník ALEXANDER BELOV („ŠTÍT A MEČ“, V. KOZHEVNIKOV), pedagog Oleg MOSKOVIN („CHLAPEC S MEČEM“ V.KRAPIVIN), disident TOLIK PARAMONO („SVOBODA NEBO SMRT“, L.FILATOV) a další se tak stali aktivisty Artek z vůle a fantazie autorů. I mezi básníky ARTEK je spousta jmen spojených s Operací Benjamin. VIKTOR a MARSHAK a MYROTVORTSEV a MICHALKOV a MILYAVSKY a ORLOV.

A tak zase VIKTOR-VITTORIO, ZA CARINNAYA, MARSHAK-MARŠAK-MARSIO-MAREC-MARS, MILYAVSKY-MILEVSKÝ, B.MÍROTVORCEV, MICHALKOV, ORLOV-OREL. A k tomu BELOV-BĚLOV a O.R. – KOŽEVNIKOV. Pak i OLEG MOSKOVIN. A nakonec TOLIK PARAMONOV – TOLIK PARA MONOV.

Doslova od prvních let své existence začal být Artek využíván pro tvůrčí potřeby domácí kinematografie. To bylo usnadněno souhrou několika faktorů. Bylo to velké množství slunečných dnů v roce a blízkost pobočky filmového studia JALTA – MAXIMA GORKÉHO – M.G. A vy víte, že můj strýc byl vrchní v JALTA v PRAZE a žil v ulici M.G. Mladé Gardy. Rozmanitost exotické flóry, hornatý terén a pobřeží moře v kombinaci s neobvyklou futuristickou architekturou. A v případě potřeby zdarma dětský kompars. To vše z tábora udělalo ideální místo pro realizaci tvůrčích nápadů filmařů. Proto mohou být filmy natočené v táboře rozděleny do několika skupin. Především jsou to filmy odehrávající se v Artek: „NOVÝ GULLIVER“ (1935), „ŠŤASTNÝ POSUN“ (1936), „VOJENSKÉ TAJEMSTVÍ“(1958), „ZTRACENÁ FOTOGRAFIE“ (1959), „PUŠČIK JEDE DO PRAHY“ (1966) a filmy o „nikom“, obvykle o mezinárodním, pionýrském táboře: „TŘI“ (1927), „PASAŽÉR Z ROVNÍKU“ (1968), „DOBRÝ DEN DĚTI“(1962).Druhou skupinou jsou dobrodružné filmy o námořních plavbách, vzdálených exotických zemích: „HLEDÁNÍ KAPITÁNA GRANTA“(1985), „BITVA TŘÍ KRÁLŮ (OHNIVÉ BUBNY- O B.)“ (1990), „CAPTAIN BLOOD’S ODYSSEY“ (1991), „SRDCE TŘÍ“ (1992), „PIRÁTSKÁ ŘÍŠE (1995). A konečně fantastické filmy o životě ve vzdálené budoucnosti: „SEN O SETKÁNÍ“ (1963), „MLHOVINA V ANDROMEDĚ“ (1967), „TRNY KE HVĚZDÁM“(1981). V ARTEK byly také natočeny epizody a scény filmů: “ BÍLÝ PUDL“ (1956), „Hurá, máme dovolenou!“ (1972), „NOVÁ DOBRODRUŽSTVÍ KAPITÁNA VRUNGELA“ (1978), „DESET ČERNOCHŮ“ (1987) a další celovečerní, novinářské a dokumentární filmy.

Balet ANTONIA SPADAVECCHIA „Břeh štěstí“ byl uveden v roce 1948 v divadle STANISLAVSKÉHO a NĚMIROVIČE-DANČENKA v Moskvě. Hrdinové hry, kteří se stali přáteli v ARTEK vytrvali v přátelství přes zkoušky let Velké vlastenecké války. Po vítězství se znovu setkávají v ARTEK, již jako učitelé nové generace táborníků. V letech 1940 a 1950 byl balet uveden třikrát v Moskvě, stejně jako v divadlech Alma-Ata, Novosibirsk, Perm, Oděsa, Sverdlovsk- Jekatěrinburg, Taškent.

Kdo byl autorem opery? ANTONIO EMMANUEL SPADAVECCHIA. Narodil se dne 21. Května. A to vy víte je i 21. Srpna. A tak je to i 12.08. datum narození mého otce a je to také 08.12. datum narození mojí manželky. Narodil se v ukrajinské ODESA. A bylo to v roce 1907 kdy se narodil můj strýc PETR MOHORITA ve VOLOVÉ. Podle jména poznáte že byl italského původu. Autor hudby k mnoha filmům, autor oper, baletů, koncertů. Studoval hudbu na Moskevské konzervatoři u V.Y.SHEBALIN – VY BASILIN. Konzervatoř absolvoval v roce 1937. A to je i číslo popisné našeho domu v SOCHOROVA 1391/4. Je to i rok narození Agustín Gustav Husák 1913. A je to i rok narození Michail GORBAČOV a Boris JELCIN a plukovník Vladimír HENDRYCH, otec manželky mého bratrance Petr GEBLT. A tak také rok narození sestry mojí matky. Provdané Alena BARANNIKOVA. Mistr dále studoval i u SERGEJ PROKOFJEV. A to vy již víte že může být i PROKOPYEV. České příjmení i jméno PROKOP.

Kromě této opery složil i další. Například „Kouzelný kůň „. Spolu s CH. ZAIMOV. Poprvé uvedena v BAŠKIRIA-BASKORTOSTAN Divadle opery a baletu v roce 1942. „Hosteska hotelu“ podle stejnojmenné hry CARLO GOLDONI. Poprvé uvedena v Hudebním divadle STANISLAVSKÉHO a NĚMIROVIČ-DANČENKO v roce 1947. O tomto divadle tady také již byla řeč. A také již poznáte že CARLO GOLDONI je můj strýc KAREL s manželkou mojí tetou ZLATA – AURÉLIE. “ Walking in Agony“ podle stejnojmenného románu A N.TOLSTIJ. poprvé uvedena v roce 1953 v PERM OPERA And BALLET THEATER. Dále “ Dopis cizince“ mono opera podle románu STEFAN ZWEIG – a to vy víte že je ZWEI – DVOJKA. A že ZWEIG byl STEFAN – STEVEN- ŠTĚPÁN.

A poslední byla opera “ GADFLY“ podle stejnojmenného románu E.VOYNICH, která byla poprvé uvedena v roce 1958 zase v PERM OPERA AND BALLET THEATER. Podle ROMÁN spisovatele VOJNIČ, česky to byla opera „GADFLY – VELKÁ MOUCHA“. Ano V.M. a G a tak i V.M. a CHE. Pravda je to proto, že premiéra této opery byla ve městě PERM. A PAARMA je GADFLY ve finštině. A byl to OPERA a BALLET THEATER. O.B. A BALLET vysloveno BALLE jako francouzský název městě BASILEA. VOJNIČ je někdo kdo má něco společného s VOJNOU.

Dále to byla opereta “ Neočekávaná svatba“. Podle románu A.N.TOLSTOJ, poprvé uvedena v BAŠKIRIA-BASKRTOSTÁN – O.B. – OPERA And BALLET THEATER. A.N.TOLSTOJ se narodil ve stejný den jako AUGUSTÝN HUSÁK dne 10. ledna a to v místě PUGAČEVO. Ano jako vůdce povstání EMELJAN a jako EMELJANCEV sochař v ARTEK. A jako ALLA PUGAČEVA. Které psal texty i VOZNESENSKY. Román s tímto názvem nemohu mezi jeho díly identifikovat. Pravděpodobně je to proto, že název operety byl odlišný. Z důvodu aby zapadal také do OPERACE BENJAMIN. Rusky je to totiž NEOŽIDANAJA SVAŤBA. A počáteční písmena z názvu filmu jsou v azbuce H.C. – C.H. – CHE – EL CHE. A dají se také napsat latinskými písmeny.

Balety byly dva. Ten o ARTEK zmíněný v úvodu této pasáže. “ Břeh štěstí“ a druhý “ Nepřátelé“ poprvé uvedeno v roce 1938 v Moskvě. Dále to byla hudba k filmům. “ Popelka“ v roce 1947, “ Pro ty na moři “ v roce 1947, “ Stateční muži “ v roce 1950, “ Dýmka a džbán “ v roce 1950, “ Stanoviště v horách “ v roce 1953, “ Bezpráví “ v roce 1953, “ Fontána“ v roce 1955. K filmu “ Gutaperčský chlapec „, což znamená HYPERFLEXIBILNÍ, v angličtině je to GUTTA-PERCHA BOY, v roce 1957. A nyní proč je to všechno pravda? V roce 1957 také složil hudbu k filmu SAPAGI – BOTY – BOTIČKY – BOOTS. Film byl založen na stejnojmenném příběhu ANTON PAVLOVIČ ČECHOV. Který se narodil v TAGANROG a který žil v BÍLEM DOMĚ v JALTA na KRYMU. Pro můj příběh je zcela zásadní že kameramanem filmu byl VIKTOR MASLENNNIKOV – V.M. Ano jako generál MASLENNIKOV I.I. který spáchal sebevraždu nebo byl zavražděn dne 16. dubna 1953. Vzpomínáte? Orchestr řídil GRIGORY GAMBURG. Ano HAMBURK jako město kde ústí LABE-ELBE do moře a ředitelem divadla tam byl LESSING. A HAMBURG byl GRIGORY jako O.R. – ŘEHOŘ OSVĚTLITEL. ARMENIEN-HAYK, církev svatého BARTOLOMĚJE. Toho staženého z KŮŽE. Jako GRIGORY který mně pozval na KRYM do ARTEK na srpen 1991. Režisérem filmu byl NEMOLAYEV VLADIMIR. V ruštině zase latinkou napsané H.B.

Zajímavé je to že dvě díla tohoto umělce měla premiéru v BAŠKIRIA. To je i BASKORTOSTÁN po našem i VASKORTOSTAN-VAŠKORTOSTÁN. Jeho hlavním městem je UFA. A Naše známé “ F“ NOS v hebrejštině. Hlavním vodním tokem je řeka BIELAJA a v hlavním městě působil JAROSLAV HAŠEK. A právě tam se seznámil se svou druhou ženou ŠURA ( ALEXANDRA) LVOVA. Ano jako ukrajinský LVOV- LEMBERK, ze kterého startovalo v noci 7. ŘÍJEN -OKTOBER letadlo s výsadkovou PARA SKUPINOU s názvem ARAP. S mým otcem jako náčelníkem štábu skupiny. Jeden Čech a jeden Polák a otec tam tehdy hrál roli Slováka, v čele s kapitán BIELAVSKY LEONID – Ukrajinec, pravým příjmením NIŠČIMENKO ADAM.

Existují stovky písní, které byly napsány přímo v Artek nebo bývalými táborníky z Artek. Nejpopulárnější z nich jsou písně „Artek přísaha“ (slova Anatolij ANUFRIEV, hudba Vladimir BOGANOV-další BOGDAN-BOHDAN), napsané v roce 1965 a „Dobrou noc, Artek“ (slova Viktor VIKTOROV, hudba Dmitrij KABALEVSKY), napsané v roce 1962. Po ARTEK jsou pojmenovány ulice a uličky v Moskvě, Voroněži, Rostov na Donu, Doněcku, Dněpru, Gurzuf, Kazani, a Vladivostoku (na této ulici je výstaviště Ocean Exhibition Center). ARTEK se jmenuje menší planeta (asteroid č. 1956, 1969), model dětského rádiového přijímače-Sevastopol, 1990 – víte, že jsem byl spojař a SEVASTOPOL je VASIL STOP a tak se stalo tam na KRYMU v roce na to v roce 1991, kdy jsem spolu s dalšími STOPOL pokus o převrat.), Po Artek byly pojmenovány sušenky-vafle s čokoládovou náplní (továrna Rot Front), pšeničná krupice, kino v RYBINSK, trawler Murmanské lodní společnosti (1960), tanker Dálnovýchodní lodní společnosti (přijatý z USA na základě půjčky a pronájmu 1944), armádní mobilní radiostanice R-166 (i 199 – CIC – 19.09. a 1909 a 1606 a16.04.) na podvozku KAMAZ ( české MAZÁK – starší voják – používalo se v letech totality možná i za první republiky ale to nevím), dětský nábytek: sada dřevotřískových desek a kovová palanda, Společnost ruskojazyčné mládeže České republiky Praha 2000. Mnoho známých umělců, vědců, politiků udělalo své první kroky k výšinám své kariéry v Artek. Filmoví herci LUDMILA ŠAGALOVA-SHAGALOVA – LUDMILA byla moje matka a SHAGAL je i ŠAGAL a tak i ŠAKAL. Připomínám vám film ŠAKALÍ LÉTA natočený v hotelu INTERNATIONAL ve kterém jsem byl s ERNESTO CHE GUEVARA. I malíře MARC SHAGAL – MOISE ŠAGALOV. Ten pocházel z LJOSNA, VITEBSK, BĚLORUSKO – L.V. i L.B. Narodil se dne 6. července (1887). V den výročí upálení Mistra Jana z HUSI v KONSTANZ. A také to je i 09.07. a to se narodil první manžel mojí matky. Je to i 03.07. a to se narodil plukovník ANTINÍN BARANNNIKOV syn Ukrajince PETR BARANNIKOV a manžel sestry mojí matky ALENA GEBLT-BARANNIKOVA.

Dále to byl filmový herec ALEXEJ ZHARKOV. A představitel VLKSM na MSS v PRAZE byl ZHARYKOV. |A také A. ale ALEXANDER. Tedy také A.Z. Bratranec PETR GEBLT říkal že často chodíval on a JÁN HUSÁK syn GUSTÁV HUSÁK k nim do ČÍNSKÉ restaurace ve Vodičkově ulici. ŠAGALOVÁ a ŽARKOV a režisér PAVEL CHUKHRAY hráli své první dětské role ve filmech natočených v táboře. CHUKHRAY je výzva pro jedno z DVOJICE CHUK a GEK – CHUK – HRAJ! Popový umělec VLADIMIR VINOKUR vyhrál pěveckou soutěž Artek a medaili mu předal JURIJ GAGARIN. VINOKUR je i VÍNO-VINICE a VINOHRADY a HROZNATÍN a také KUR – HAHN. Slavný fotbalista a trenér GEORGY YARTSEV obdržel svou první zlatou medaili v Artek, také z rukou prvního kosmonauta Země. Jako součást dětského sboru zpívala v táboře hvězda moderní operní scény ANNA NETREBKO slavný novinář LEONID PARFYONOV se během směny JUNKOR směny naučil základy budoucí profese a režisér Oleg SAFARALIEV také napsal svou první práci o filmu (recenze filmu „MOROZKO“) pro noviny squad wall. Tlumočník ze španělštiny ve škole v Moskvě byl SAFRONOV. Literární činnost slavného tatarského dětského básníka RINATA NURULLIN začala záznamy v deníku Artek (Chrustalnaya squad, 1967). V nejautoritativnější referenční publikaci SSSR Velké sovětské encyklopedii (3. vydání, 1969-1978), došlo k chybě v článku Artek. Pod fotografií ilustrující článek byl titulek „Pioneer Camp Coastal. Ve skutečnosti fotografie ukazuje budovy tábora „MARINE-MORSKOY“. V „COASTAL“ na rozdíl od jména, nejsou na pobřeží žádné budovy. To není jediná taková chyba. „MARINE-MORSKOY“ (až do roku 1950 „NIŽNIJ-DOLNÍ“) byl vždy považován za „výkladní skříň Artek“. Většina mediálních publikací o Artek, bez ohledu na obsah, byla ilustrována fotografiemi pořízenými v „MARINE-MORSKOY“.

A na závěr několik řádků z průvodce po místech KRYMU. Některé jsem zmiňoval podrobně dříve a některé ne. OPERACE BENJAMIN.

Mys AI-TODOR (THEODOR) končí jedním z výběžků hory MOGABI: Skládá se ze tří skalnatých říms. Na západní straně mysu se zachovaly pozůstatky římské pevnosti. Centrální výběžek se nazývá klášter BURUN (!), na něm se nacházel středověký klášter Ai-Todor, který dal jméno mysu. Toponymický význam řeckého prepositi „AI“ v kombinaci s jeho vlastním křestním jménem znamená chrám sv. THEODOR STRATILAT. V „Průvodci po Krymu“ M. SOSNOGOROVÉ, publikovaném v ODĚSE v roce 1880, se uvádí, že na vrcholu mysu AI-TODOR „jsou zříceniny malé stavby, která jasně patřila řecké církvi, a kde jsou stále místa pro oltář a pro trůn a zachovalo se zde mnoho figurálních cihel s jejich označením původu.“ V roce 1835 byl na mysu AI-TODOR, částečně na místě řecké budovy, postaven maják. Stavbu inicioval velitel Černomořské flotily admirál M.P.LAZAREV. A vy víte, že jsem byl u údajného místa posledního odpočinku na KYPRU-CYPRUS-CUPRUM svatého LAZARA.

A teď přichází zmínka o něčem co tu již bylo podrobně v minulém příspěvku. Od roku 1827 do roku 1865 byla první majitelkou pozemků na mysu AI-TODOR baronka SOPHIA JULIA ANNA ALEXEJEVNA de BERKHEIM (1782-1865). Její matkou byla baronka BARBARA von KRÜDENER, známá kazatelka mystického křesťanství, která ovlivnila císaře ALEXANDRA I. Baronka BERKHEIM přijela na KRYM v roce 1824 se svou matkou a blízkými přáteli: princezna ANNA GOLITCYNA (HALIČ-GALICIA), majitelkou rozsáhlého panství v KOREJZU (KOJZAR) a hraběnkou de la MOTTE¨(MOTO – TOMA – MOTA – TŮMA – T.M.). Důvodem odchodu tohoto svazku podobně smýšlejících žen z hlavního města bylo, že hraběnka de la MOTTE, která žila v Rusku pod jménem hraběnka de GACHET (KOHOUTEK), byla v roce 1824 vyhoštěna carem na KRYM, kde žila až do své smrti v roce 1826. Od roku 1824 žily baronka BERKHEIM a princezna GOLICYNA společně v Petrohradě a poté na Krymu, protože měly plán na vytvoření „kolonie pietistů“ na krymské půdě. Na svých statcích. Pietismus byl v té době rozšířen ve dvorských kruzích. Za tímto účelem baronka BERKHEIM zakoupila šest pozemků v GASPRA (PRAGA 2) na mysu AI-TODOR, na kterých byly založeny VINICE – VINOHRADY. A. S. GOLICYNA zemřela v roce 1838 a zanechala v závěti veškerý svůj majetek baronce ANNA BERKHEIM, která žila na panství až do konce svého života v kruhu dalších následovníků rodiny V. Y. KRÜDENER. Myšlenka vytvoření pietistické kolonie zůstala nerealizována. Po smrti baronky ANNA de BERKHEIM, ke které došlo 14. května 1865, se soud podle vůle A. GOLICYNY rozhodl převést panství na Marii Ivanovich, Nikolaje Ivanovich a Alexandra Ivanovich GONČAROVA. Kvůli dlouhodobému neplacení daní a dalších výdajů začali GONČAROVOVI panství rozprodávat. V květnu 1888 koupil tyto pozemky od A. I. GONČAROVA, lékař, doktor medicíny ADALBERT KARLOVIČ TOBIN (ALBERT-VOJTA-VOJTĚCH a KAREL a TO BEN) a účastník krymské války, bitvy u BALAKLAVA. (Výše podrobně uvedená ALIJA MOLDAGULOVA která byla později v ARTEK na táboře byla po otci z kazašského kmene TABYN – nebo je to podle mongolské číslice 5).  V té době A. K. TOBIN v Jaltě již v roce 1873 postavil dům, lékař měl lékařskou praxi ve městě, od roku 1876 do roku 1882 sloužil také jako lékař v nemocnici v císařské rezidenci „LIVADIJA“. To je ta kde se uskutečnila schůzka VELKÉ TROJKY v únoru 1945. A také ta kde zemřel car ALEXANDER III. A vládu na Ruskem převzal NIKOLAJ II.  V roce 1889 postavil ADALBERT TOBIN „na skále AURORA na západní straně dům s bílou balustrádou na střeše nazvaný „BÍLÁ VLAŠTOVKA“. Ano vidíte dobře AURORA. A vystřel z AURORA ukončil ruskou monarchii v čele s NIKOLAJ II. který převzal vládu v LIVADIJA na KRYMU. U JALTA.

V „Praktickém průvodci po Krymu“ ANNA MOSKVIČ ( osobní automobily MOSKVIČ vyráběné v MOSKVĚ o mnoho let později) z roku 1889 „HNÍZDO“ popisované „… Na zcela strmé, téměř skále a z balkonu můžete vidět moře pod sebou… a mezi majákem a prostředním útesem byly roztroušené venkovské domy téhož vlastníka půdy…DAČI (BOUDY – CABAŇAS), byly postaveny na otevřeném poli, kde nebyl žádný stín, žádná zeleň, žádná sladká voda, ale byly ochotně pronajaty lidmi dychtivými obnovit své zdraví za levnou cenu a dýchat čerstvý vzduch“. TOBINOVA manželka ELIZAVETA (ISABEL-BASIL) ALEXANDROVNA, rozená von STEINGEL, která také získala pozemky, postavila kamenný dům na skále AURORA (!)ve výšce 38 metrů nad útesem, nazývaný vila „Generalife“. Již průvodce po Krymu, vydaný v roce 1894, říká, že „na posledním útesu, na okraji útesu, stojí původní TOBIN dům v podobě hradu s věží“ Budova je vidět na plátnech slavných námořních umělců: L.F. LAGORIO a A. P. BOGOLYUBOV stejně jako na fotografiích té doby. Tuto budovu v roce 1904 vyfotografoval S.M. PROKUDIN-GORSKIJ který tehdy pracoval od dubna do září na Krymu. Rodina zrealizovala plán na vytvoření nového letoviska na mysu AI-TODOR. Měla dva domy: jeden z nich patřil manželovi a druhý manželce. Ale v roce 1891 ( rok narození mého dědy KAREL GEBLT I.), po smrti svého manžela ADALBERT KAREL TOBIN, Elizabeth Alexandrovna začala prodávat pozemky na mysu AI-TODOR. 18. října 1902 byl pozemek s kamenným domem omítnutým a natřeným červenou barvou prodán mladší sestře hostitelky, baronce SOFIE ALEXANDROVNA von STEINGEL. O rodině STEINGEL jsem psal v předcházejících příspěvcích. V roce 1908 je popsán takto: „Na AI-TODOR jsou následující domy – dači „Generalife“, hrad lásky, lépe známý jako „Vlaštovčí hnízdo“. Pokoje k pronájmu se zde nepronajímají.“ Po roce 1911 zůstaly sestry von STEINGEL na Krymu, brzy se k nim připojil jejich bratr EMMANUEL ALEXANDROVIČ von STEINGEL (1838-1915). Udržovali vztahy se svým bratrancem L. W. von STEINGEL a jeho syny PAUL a BORIS. Většina pozemků byla zakoupena PAVLEM GRIGORIJEVIČEM ŠELAPUTINEM, státním radou, dědičným šlechticem a slavným patronem umění, na jehož náklady byl vytvořen helénistický sál Muzea výtvarných umění na VOLCHONCE. Na mysu bylo postaveno malé letovisko „Zhemchuzhina – PERLA-PEARL“, je popsáno v průvodci po Krymu v roce 1908: „Na východní straně majáku je panství P. G. SHELAPUTIN „Zhemchuzhina – PERLA-PEARL“, zabírající více než 13 děsjatin a má 8 chalup různých velikostí, v 11, 4. 3 a 1 pokoje, které jsou pronajímány měsíčně…Pokoje se pronajímají se služebnictvem a samovary, pitná voda se dováží.“ Mezi chatami se jedna nachází nad útesem mezi „Generalife“ a majákem a je také známá jako Vlaštovčí hnízdo. V roce 1911 koupil pozemky a dům moskevský milionář SEREGEJ KARPOVIČ RAKHMANOV, starší bratr filozofa a vydavatele GEORGIJ KARPOVIČE RAKHMANOVA. Bratři SERGEJ, IVAN a GEORGIJ RAKHMANOV patřili k jedné z nejbohatších rodin v Moskvě. Vstoupili do architektonické historie Moskvy výstavbou slavných bytových domů, které se staly charakteristickými empírovými znaky hlavního města. RAKHMANOVOVI jsou také známí svou jedinečnou sbírkou ikon maleb, na které pracoval PAVEL MURATOV (MORITA V.). Díky SERGEJ KARPOVIČH RAKHMANOV panství „SWALLOW’S NEST – VLAŠTOVČÍ HNÍZDO“ – WASIL NEST a V.H. – získalo jeho současný vzhled – romantický hrad připomínající středověké budovy na břehu RÝNA-RHEIN-RHONE. Projekt nového domu v roce 1911 byl zadán zkušenému inženýrovi NIKOLAJ SERGEJEVIČ SHERWOOD. Synovi architekta S. V. SHERWOOD, vnuka architekta VLADIMIR SHERWOOD. Vy víte že v SHERWOOD v ANGLII působil podle pověsti ROBIN HOOD-ROBERT z LOCKSLEY. Byl z NOTTINGHAM a když byl připraven o majetek tak odešel do lesů SHERWOOD a stal se vůdcem zbojníků. Jeho láskou byla MARIANA. Byl slavným LUČIŠTNÍKEM jako jeho obdoba ve SHWEIZ VILÉM TELL. O kterém psal SCHILLIR.

V roce 1913 byl na stísněném místě výběžku kláštera BURUN postaven gotický hrad. Stupňovitá kompozice koncipovaná architektem vycházela z malé velikosti pozemku. Budova o výšce 12 metrů byla umístěna na základech 10 metrů širokých a 20 metrů dlouhých. „Ptačímu hnízdu“ i odpovídala vnitřní struktura: kancelář, obývací pokoj a dvě ložnice byly umístěny ve dvoupatrové věži, která se tyčila nad skálou. Vedle budovy byla umístěna zahrada. Dům byl i nadále nazýván „Vlaštovčí hnízdo“, také „RAKHMANOV vlaštovčí hnízdo“, někdy se na pohlednicích té doby panství nazývá „Nové vlaštovčí hnízdo“. V novinách „Krymský leták resortu“ ze 4. srpna 1913 se uvádí o dokončení práce: „Vlaštovčí hnízdo, které přešlo do vlastnictví moskevských milionářů RAKHMANOV, bylo zkrášleno novým hradem ve středověkém stylu, postaveným architektem z ALUPKA N. S. SHERWOOD“. Pozemek byl registrován na AGNIYA PAVLOVNA RAKHMANOVA (rozenou SVESHNIKOVA. V roce 1914, po smrti S. K. Rakhmanov, přešlo vlastnictví vily také na jeho dceru MARII SERGEJEVNU KULEVOVOU. Po roce 1917 žila ve vile dcera S. K. RAKHMANOV, MARIA SERGEJEVNA KULEVA se svým manželem, mladým vědcem VLADIMIR ARTYOM KULEVEM, bratrem umělce IVANA KULEVA, který také odešel do exilu. V červnu 1918 přijali v „Vlaštovčím hnízdě“ umělce S.Y.SUDEIKIN a jeho ženu VERA SUDEIKIN. VLADIMIR ARTYOM a MARIA SERGEJEVNA KULEVA emigrovali z JALTY do FRANCIE v listopadu 1920, krátce před konečným ustavením sovětské moci v KRYMU. Ano vidíte dobře KULEVA – KULEVOVA a to je pražská KOULOVA u hotelu INTERNATIONAL. Kde jsem se sešel s ERNESTO CHE GUEVARA/HUEVARA/HAVEL. ARTYOM je MORYTA jako španělsky napsané MOHORITA.

Dochoval se popis domu z roku 1920: „Kamenná budova s plochou střechou, jednopatrová, s kulatou věží tyčící se nad útesem samotným, ve východojižním rohu tohoto domu-hradu. Dům má pouze čtyři místnosti a věž je vepředu. Naproti je kamenná kuchyně bez oken, se skleněnou střechou přiléhající ke skále… Několik starých JALOVCŮ divoce rostoucích na západním okraji panství tvoří veškerou vegetaci této skály… Vodovod je čerpán od pramene MICHAJLOVSKIJ, který se nachází devět verst nad ALUPKOU… Vytápění v domě krbem, v kuchyni se topí železnými kamny. Osvětlení petrolejovými lampami“.

Proč jsem napsal velkými písmeny a tak zvýraznil JALOVEC? Je to i JÁ LOVEC – MYSLIVEC anebo JÁ VASIL. JÁ v azbuce je obrácené velké latinské písmeno – R. A vypadá takto – Я. Ale hlavně je to také slovo velmi podobné názvu jednoho finského výrobku. Je to výrobek vyráběný ve Finsku od konce prohibice. Je to alkoholický nápoj pod značkou JALOVINA. V příštím snad posledním příspěvku z této série příspěvků o něm bude víc poznámek a informací v souvislosti s OPERACE BENJAMIN.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *