27.Listopadu 1989 a konec naší společné Revoluce…a začátek tvrdé práce.

4 494 zobrazení
TiskTisk

Dnes uplynulo přesně 30 let ode dne kdy skončila revoluce a začala práce.
V noci ze 26 na 27. Listopadu 1989, jsem byl zvolen tajemníkem a členem předsednictva ÚV KSČ. Druhý den potom co byl Urbánek zvolen generálním tajemníkem. Zvolen jsem byl na mé Alma Mater v Praze ve Vokovicích. Tam Vysoká škola politická ÚV KSČ sídlila a tam se poslední dvě zasedání ÚV KSČ ,těsně před zrušením její vedoucí úlohy, a koncem totality, uskutečnila.
Moje diplomová práce na této škole,  v roce 1982 byla na téma “ Studenti v boji za mír a sociální pokrok“.
Po celou dobu studií jsem byl člen pražské Městské vysokoškolské rady. 1978-82.( Poté předsedou Českého vysokoškolského ústředí. Do 1986.)
Stejného orgánu který spoluorganizoval 17.listopad 1989 na Albertově. A orgánu který v neděli, 19.listopadu za mé přítomnosti odsoudil zákrok na Národní třídě. Jak druhý den v pondělí dne 20. listopadu informoval náš celostátní deník Mladá Fronta.

Zpět k volbě v noci z 26 na 27.listopadu 1989.
Byl jsem zvolen za Fojtíka, který zodpovídal za sdělovací prostředky.
Šel jsem rovnou ze zasedání ve Vokovicích do jeho kanceláře.
Hned po ránu přišel Rudolf Hegenbart, který usiloval oba dny na zasedáních ÚV KSČ aby byl generálním tajemníkem nebo alespoň v té funkci do které zvolili mne. Nikam zvolen nebyl. Zodpovídal na ÚV KSČ za práci komunistické StB a komunistické policie a komunistické armády.
Řekl mi ,že je nemocen a jede domů. Neměl jsem s ním nic společného. Vzal jsem jeho oznámení na vědomí. On odešel.

Za chvíli po něm přišel jeho pravá ruka z oddělení a žádal po mě abych vydal pokyn k přesunutí vysílání televize a rozhlasu z Prahy do Ostravy. Bašty komunismu a L. Adamce a dalších ortodoxních komunistů. Vyhodil jsem ho z kanceláře. Státní bezpečnost a Veřejná bezpečnost a Československá armáda chystali vystoupení proti lidu.
Byl den generální stávky a jak den před tím  26.listopadu Adamec vystoupil na Letné není třeba stávkovat. Přibližně v tomto duchu.

Krátce nato přišel zástupce náčelníka 5 správy StB a přinesl mi 4 složky kádrových materiálů 4 příslušníků StB, kteří měli být mojí ochrankou. Odmítl jsem to. A skončil rozhovor.
Bylo absurdní aby ještě přímo u mě vysedávali StB.
Stačilo že moji spolupracovníci byli přímo napojeni na gang Kapka ( Víta) a jeho jednotlivé členy – Štěpána,Šloufa,France,Šutku, Baryla,
Frčku…
Poté už jenom následovalo za dva dny zrušení článku 4. Ústavy ČSSR. Vedoucí úlohy KSČ Federálním shromážděním.
A dveře k volbě Havla presidentem a tak k definitivní změně režimu byly otevřeny dokořán.
Byl to ale ještě pořád kus cesty do 29.prosince 1989…

A na co vy v Česku zapomínáte, byl to ještě pořád dlouhý kus cesty do konce roku 1991. Konce SSSR a světového komunismu.                                                              Protože to bylo hlavním cílem Operace Benjamin.

A tyto události mi rasistická a komunistická StB a ČSLA a jejich patroni v KGB nikdy nezapomněli a nezapomenou…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *