K dnešnímu rozhovoru pana Padevěta…

1 218 zobrazení
TiskTisk

K dnešnímu rozhovoru pana Padevěta…

Přečetl jsem si dnes tento rozhovor, který je skutečně velmi zajímavý. Četl jsem ho ale hlavně proto, že si vážím osobně práce pana Padevěta. Jeho knihy jsou zajímavé a třeba Průvodce Protektorátní Prahou je můj skutečně velký Průvodce. Průvodce při vysvětlování toho co je nezbytné. Tedy jak to bylo ve 20.století. Jak se chystal pád komunismu jako velmi významná akce Tří sester. To popisuji na svém webu www.mohoritavail.cz

Proč, ale píši o rozhovoru pana Padevěta? Dokončil jsem před pár dny, na webu, svoje poznámky k práci pana Pavla Žáčka, historika a poslance ODS. Ve dvou dílech. Co mi,ale kromě obsahu, který popisuji na webu ještě zaujalo? Zaujalo mi ,kdo se vydání těchto dvou knih protokolů z vyšetřovacích komisí 17.listopadu 1989 , ujal. Jsou to velectění vedoucí a vrcholní funkcionáři Občanské Demokratické Strany. Mirek Topolánek, Ivan Langer, Stanislav Devátý a už jmenovaný sestavovatel publikací Pavel Žáček.

A to mi zaujalo, a říkám to čestně, úplně nejvíc. Proč se uskutečnilo vydání Protokolů z vyšetřování, které nikdy žádným vyšetřováním nebylo??? Co má za smysl tisknout spoustu blábolů a nesmyslných hloupostí, včetně drbů? A to nikým neověřených nikdy s níkým nekonfrontovaných? A při pohledu na složení komisí a složení jejich zázemí zjistíte, že to byla zcela jednoznačně režie Státní bezpečnosti, která práci těchto komisí ovlivňovala. V jejich čele stály komunisté – tehdejší i bývalí, členy byli lidé s prokázanou, nebo vyšetřovanou, spoluprací s StB ,nebo byli v podezření ze spoluprací s StB. V zázemí druhé komise pracovali bývalí příslušníci StB.Jsou tam uvedeni. To není z mé hlavy.

Samozřejmě, že mě to zájímalo a zajímá osobně. Byl jsem jedním z aktérů a účastníků. I když mi „Hrdý Titul Účastník Manifestace Na Albertově“ autoři odepřeli. Ale jak já si myslím a vím to dnes skoro jistě, byl jsem i součástí – cílem, objektem, velké hry StB a KGB a to podotýkám velmi důrazně i Stassi. Připravované provokace s cílem zastavit demokratizační vyvoj v SSSR a ve Východní Evropě a znovu se vrátit do časů Stalinismu.

To nikdo nevyšetřoval. Ani chlapi s gulama ani chlapi bez gulí…

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *