Pro Petr Blažek… a další kdo bude mít zájem

1 233 zobrazení
TiskTisk

PRO PETR BLAŽEK…a další kdo bude mít zájem…
Nedávno jsem četl Zpravodaj PRAHA 7. V čísle které jsem možnost číst byl článek historika Petra Blažka. Hovoří tam o manifestacích na Letenské pláni v Listopadu 1989. Byly 2. ( To je Dvojka to číslo 2).
Petr Blažek píše , že jsem v úvodu té první “ neplánovaně“ vystoupil. Je mi dost líto, že historici dosud nepochopili že já jsem nic nedělal neplánovaně. Operace Benjamin byla naplánována sto let předtím a přesně podle plánu se realizovala. Byl jsem tam proto, abych, “ našim z „Dvojky“, uvedl Václava Havla. Který přišel na tribunu zcela organizovaně a hned po mně.
Tedy, že vše jde podle plánu a že je to „náš“ muž. Ale to by musel pan historik vědět, že vojákům z „Dvojky“ bylo a je a bude srdečně jedno kdo, kdy a kde bude v jaké funkci. Ale když to budou vědět, že to je ten pravý muž té doby, bude to pro ně úkol a tak udělají všechno, pro to ,aby byl úkol splněn.
Proto jsem tam byl. Kolik jich tam na Letenské pláni bylo, to nevím. Proto se tomu říká M.I. Military Inteligence. A je to Secret Service. A akce proběhla v souladu s plánem Strategic Operation a my spolu s ostatními východoevropskými zeměmi jsme byly prostředník, nástroj, orientační tabule k pádu SSSR a světového komunismu. Nic víc nic míň.
A má pravdu , že to bylo na Letenské pláni proto, že tam byly přehlídky. Ano, přehlídky Armády – byly po pěti letech od roku 1960, jestli se nepletu, kdy šel otec za standartou uprostřed dvojice, v tzv.“Čestné stráži standarty“. U vojsk VS.
Než přešel k SV.
A pochodovali tam také dva moji bývalí nevlastní bratři. Také v „Čestné stráži standarty“. “ „Novomeštští“ z učiliště v Novém Mestě nad Váhom…N.M.V.
A pětiletá období jsou i dvojka. Postavená na hlavu.
A bylo to na Sedmičce. 7. Mercury 7.
A věděl by, kdyby četl můj web, že to také znamená 7.11. – a to byla revoluce.
A teď se chystala 7.1+1= 2, revoluce.

Kde jsme žili od Druhé světové války, v domě 1391/4 , ulice Skuherského/ Sochorova.
A co je důležité, přesně v těch místech končil pohřeb Ludvíka SVOBODY, u kterého otec začal sloužit v roce 1943 v Buzuluku.
Pohřeb kterého jsem se zúčastnil.
A ještě jednu drobnost na konec. Píše tam o Molochovu. Že tam bydleli funkcionáři režimu. Má pravdu. Ale Ladislav Adamec ( Atos) tam v té době nebydlel. Pokud si dobře vzpomínám tak vyměnil byt se synem a bydlel na Obránců míru ( dnes Milady Horákové).
Jednou, jedinkrát, jsem ho tam u něj v bytě, v té vypjaté době navštívil. Seznámil jsem se tehdy s jeho manželkou, profesorkou z Vysoké školy chemicko- technologické a vypil kafe a víckrát jsem tam nešel…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *