Poznámka k článku pana Zelinky na webu Neovlivní.cz….

1 514 zobrazení
TiskTisk

Dnes ráno jsem si přečetl článek pana Zelinky na webu Neovlivní cz. Nebudu se vyjadřovat k obsahu článku z hlediska jeho profesionálního pohledu na vztah českých nevojáků k padlým vojákům, či obětem válečných konfliktů a schopnost občanské společnosti se s úctou chovat nejen k padlým před sto nebo 70 lety, ale i k těm v současnosti padlým vojákům. Nebo i veteránům. Ke kterým se mnoho informací neobjevuje. Bohužel. Myslím, že si zaslouží pozornost veřejnosti.
Ale to není smyslem mého příspěvku. Chci se dotknout jedné části jeho článku. Budu citovat „Nebo se v myšlenkách přesuňme na samý konec komunistického režimu v Československu. Pak teprve doceníme, jakou hrozbou může zbytnělá armáda bez sepětí s občanskou společností, být. Po nechvalně známém vystoupení velitele 1.tankové divize Zdeňka Zbytka, proneseném krátce po událostech 17.listopadu na sjezdu rolníků , mohli přítomní funkcionáři KSČ beze sebemenší inetelektuální námahy najít ochotu poslat tanky do Prahy. Představa tankové proměny Václavského náměstí v náměstí Nebeského klidu ze stejného roku by měla být mementem pro adoraci modelu ČSLA.“
Ano ,právě tam u náměstí Nebeského klidu mě chtěli KGB právě ve dnech demonstrací, v červnu 1989 ,zavraždit. Aby zabránili mojí účasti v událostech ,které organizovali právě na Listopad, k záchraně jejich komunismu a SSSR. Což jsem jim v PRVNÍ ,ale rozhodující fázi já sám ,ano já sám, pokazil. Koho myslíte, že měl na mysli Štěpán, když říkal dělníkům v ČKD, že děti nebudou určovat politiku? Ano mě. Benjamina- Operace Benjamin…
Zajímalo by mne proč, ale nepíše pan Zelinka i o dalších aktivitách, které v té době organizovali ve vedení armády. Tedy nejen Zbytek – po boku Ladislava Adamce, tam v sále, ale i někteří generálové se chystali např. k přeletům stíhaček nad Letenskou plání, nebo ve zrušení vysílání televize a rozhlasu a přesunu tohoto vysílání do Ostravy. Jak se to celé jmenovalo? Ví to pan Zelinka, nebo píše ,tak jak je v Čechách zvykem, jen to co se hodí jemu? Nic z toho co mnozí chtěli se nestalo. Nestalo se to proto, že bezejmení, v zákulisí (mohou se projevit a nezůstat bezejmenými) a já osobně jsem tomu zabránil všemi možnými a dostupnými prostředky. Bezejmení dobře věděli, proč zůstali bezejmení. Po listopadu přišla známá česká odplata.Vylévali si zlost na mně. Ubožáci. Tisíce hrdinných StB a KGB a ČSLA příslušníků, doktorů, inženýrů, se vrhlo na jednoho Benjamína s cílem zprovodit ho ze světa. Zabili mě otce, nositele tří válečných křížů 1939 a řady dalších vyznamenání i matku. Oba se Operace Benjamin, která byla naplánována Třemi sestrami, aktivně zůčastnili.
A co ještě následovalo? Ti nejreakčnější z armády a z StB a KGB, vytvořili tajnou organizaci, která místo použití vojenské síly, s čímž by v té době nepochodili, začali organizovat svůj otevřený návrat k moci. Akumulací prostředků, výrobou spolehlivých miliardařů,různých pseudopolitiků – hlavně narcisů, vytypovaných již koncem osmdesátých let z řad studentů vysokých škol a finančních institucí. Ano i takový byli studenti. Zatímco jedni sváděli potyčky s policií a organizovali stávkové výbory a angažovali se ve znovu svobodném demokratickém Československu, jiní studenti, nebo čerství absolventi, se chystali na znovu uvedení republiky do Sovětského područí. A v té etapě se nacházíme právě dnes. Je směšné, že vzdělaný národ, který o sobě stále tvrdí co všechno v minulosti dokázal a co jeho občané umí a čeho jsou schopni dosáhnout, nevidí, že se schyluje k rozhodujícímu střetu. Mezi pohrobky SSSR ,toužícím po revanši a návratu Sovětské vlády nad ztraceným územím, jejich miliardáři a pseudopolitiky k tomuto účelu vytvořenými a zrozenými a mezi námi, demokraty,“všech typů a barev“, kteří vidí místo České republiky a její budoucnost jen a jen v největším ekonomickém uskupení světa – Evropské unii a vojenském svazku NATO a v co nejužším spojenectví se Spojenými státy.
můj web pro ty co neví co byla Operace Benjamín.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *