Venezuela a Rada bezpečnosti…

1 328 zobrazení
TiskTisk

V Radě bezpečnosti OSN, která byla svolána na podnět USA k situaci ve Venezuele, stojí proti sobě zase demokratický blok a blok nedemokratický. Do nedemokratického počítám pochopitelně Rusko a Činu. Čína je země s vedoucí úlohou komunistické strany, veřejně a Rusko je země se vedoucí úlohou KGB, neveřejně. Čína je proti protože nemůže ve svojí politice dovnitř ,navenek ukazovat , že by nepodporovala “ levicové režimy“ .To si prostě nemůže dovolit. Rusko to dělá bez ohledu na domácí politiku. Ta je jejím vládcům ukradená. Ukazují svaly. Světu. K tomu trochu povídání o zbraních, které vyvinulo a vyvíjí a obrázek je hotov. Že hrají důležitou roli.
Proč to, ale píši? Píšu to proto, že už se tohoto sovětského divadla účastní pár zemí. Už to není jako za SSSR, kdy podobná sovětská hlasování doprovázel souhlas z třetiny až poloviny světa!!! Ze zemí přímo spojených s komunistickým SSSR, jako bylo Československo a další vám známé ale i ze zemí tzv. neangažovaných, národně osvobozeneckých a dalších které se k SSSR a jeho zahraniční politice hlásily. Samozřejmě že za tím byly peníze. Obrovské prostředky plynuly do celého světa jako platby za podporu a následování sovětské politiky. To už se ( ve velkém) neděje. V Rusku si tyto ušetřené prostředky ale stejně neužijí… Končí u Oligarchů a v obrovském hrnci korupce. A klasickém “ kašmar“.
Čína ta je na tom trochu jinak. Jak jsem psal výše, musí to dělat kvůli vnitřní politice. Kvůli komunistům v Číně. Kvůli tomu že vládnou. A nepodpořit levicové režimy, být jen slovně, by se jim špatně vysvětlovalo.
Myslím si ,ale, že jim je to šuma fuk. Mají svoje priority a nejsem si jist, zdali mezi ně Venezuela s 90% obyvatel pod hranicí bídy patří. Všimněte si , že oni s komunismem končí na svých hranicích. Nevyváží ho jako dříve SSSR. Samozřejmě že jejich “ pomoc“ různým zemím má i vedlejší efekt. Že jsou z komunistického světa. Ale svět je jiný než býval po první a těsně po druhé světové válce. Naivitu vystřídal pragmatismus. A tak se určitě čas od času setkáme s podobnými pokusy jako je Chávezuv a Madurův model, ale už Nikdy to nedosáhne takových rozměrů, jako dříve. Komunismus zemřel ve stejný den jako SSSR. 26.12.1991. A musím vám sdělit pro někoho radostnou a pro někoho smutnou , ale pravdivou zprávu, že už se nikdy nevrátí…
O to je hrůznejší, jak si to představují někteří tady. Jsem přesvědčen, že nikde na světě, nezatahují čínské politiky do své vnitřní politiky ,tak jak to předvádí Zeman Babiš a Filipova strana. Nejsem odborník, ale je vidět co jste si to zvolili počínaje Klausem a konče Zemanem za politiky. Číňané ke svému fungování nepotřebují nikoho. Žádnou podporu podivných pseudopolitiků z ještě podivnější země, která dodneška neví, kam patří. Jeďte se tam podívat a pochopíte to. President XI byl funkcionářem střední úrovně v provincii Xia men, kterou jsem navštívil přesně v době kdy se lámaly ledy. V červnu 1989. Rovnou z Tia men v Pekingu, jsem jel do Xia men.
Jedné z prvních tzv. Svobodných ekonomických zón. Bylo to asi něco podobného, jako když jsem vyjel z Prahy do Vídně. V té době! Dovedete si to představit co se tam odehrávalo a odehrává??? A věřte mi, že levicově populistické hrátky vašich vůdců ,nejsou předmětem jejich zájmu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *