La Guía del Prado – Průvodce Pradem II.část od strany 276

2 822 zobrazení
TiskTisk

strana 276. Veronés. Verona 1528 – Venecia 1588. Vlastním jménem Paolo Caliari. P je R a R je L. Takže je to EL CHE. Narozen Verona a zemřel Venecia – V.V. 55. A Venecia jsou česky Benátky. Takže je to i V a ruské B. Vasil Basil.

Verona – Vera ,je i křestní jméno manželky a dcery jednoho z mých bývalých nevlastních bratrů.

strana 280. Bassano 1510/15 – 1592. Los Bassano vlastním jménem Jacopo da Ponte. Los Bassano je L.B. Jako křestní jména mých rodičů – Ludmila a Basil/Vasil. L.B. Je také azbukou známé L.V. Leonardo da Vinci. Zemřel v roce stého výročí objevení Ameriky. Jeho příjmení je MOST. To je velmi výmluvné označení světlonoše.O.R.O

Jeho vlastní křestní jméno je Jacopo. Jakub, Kuba, Jakov, Yakov, Jakovlev byl otcův instruktor v Moskvě a Otec Perestrojky, spolupracovník M.G. Michaila Gorbačova.

Diego, Iago – IG – LG – EL CHE a také je španělsky Santiago. Jako  Santiago – de Chile – EL CHE a Santiago del Compostella – Mléčná dráha, anglicky Milky Way – M.W.

Pintores boloňesesBoloňští malířiB.M.

strana 284. Domenichino. Bolonia, Emilia – Romagna 1581 – Nápoles – 1641. Vlastním jménem Domenico Zampieri. Narodil se v Emilia – Romagna – Emil – otec falešné doklady za Druhé světové války ( Robot Emil – Vršťala atd.). A Romagna – Romano – Rumuno. Římské impérium – USA a Rumunsko. Shodný konec s námi v prosinci 1989. Popsáno jinde. Zemřel v Náples – Naples – Napoli – Neapol. 6. US Fleet. Umístěna 6. americká flotila po druhé světové válce. A 6 je VI. Vasil a Ivan ( Mohorita).

Datum úmrtí 1614, je i po „našem“ 1919. Rok narození otce a 1991 konec SSSR a světového komunismu.

strana 285. Annibale Carracci. Bolonia 1560 – Roma 1609. Annibale je česky Hanibal. A Tak jsou iniciály jeho jména příjmení H.C. – C.H. – CHE. Kromě toho je jeho příjmení velmi podobné jménu města Karáčí. Pakistán. To je zase P – R – L a K – L.K. – EL CHE. Kromě toho jsem cestoval v červnu 1989 do Čínské lidové republiky. V době událostí na Ťian Men. ( Popsáno jinde). Nezvykle na podmínky v totalitě ( kvůli ceně letenky),  společností SWISSAIR. Z Curychu( Zürich) do Pekingu. S mezipřistáním v Karáčí. Jeho rok úmrtí je po našem shodný s rokem založení Tel Aviv, narozením prvního manžela mojí matky Ludmily a svatbou E. Beneše s Annou – Hanou, ve svaté Ludmile na nám.Míru, Vinohrady Praha 2.

strana 288. Caravaggio y el naturalismo. Caravaggio nebo Milán 1571 – Porto Ercole, Grosseto 1610. Vlastním jménem Michelangelo Merisi. To je myslím velmy výmluvné. Michal ( Anděl) a Merisi – Wasili. Michal a Vasil. Konec SSSR a světového komunismu. Kromě toho i Milán a Grosseto je zase – M.G. Porto je přístav.           Navy -Marine.

strana 294. Carlo Maratti. Camerano 1625 – Roma 1713. Karel Maratti. Narozen v Camerano – Kamerano – fotoaparáty, kamery. Kromě toho je Camerano C a Roma po našem l. Zase L a C – EL CHE.

strana 294. Bernardo Strozzi. Génova 1581 – Venecia 1644. Bernardo je jako moje tajemnice na OV SSM Praha 2.( popsáno výše).  Gńova je Janov. Jan je rusky Ivan. Takže Janov je Česko a Ivan je Rusko. Zemřel ve výkladu a potvrzení předcházející věta – Venecia – česky Benátky. V je rusky B. Vasil – Basil.

strana 295. Francesco Furini. Florencia, 1603 – 1646. Tři F. Jeho příjmení je Furini. To je jeden z klíčů zcela rozhodujících. Fur je kožešina. Můžeme to po našem přeložit jako kožišník, kožený, kůže. I když tady to má druhý fýznam toho slova, pravděpodobně – Furioso – zuřivý – vzteklý. To ale není  teď důležité. Důležité je že Žukov byl kožišník. OR. je kůže ( a světlo). Beneš se narodil v Kožlanech a otec seděl v Gulagu Kožva a Jakeš dělal stějně jako Otmar Reidl O.R. u Baťa. Tedy tehdy jen s kůžemi. Které se vozil Baťa před druhou světovou válkou ve velkém, například, až z Argentiny. ( EL CHE a moje přítelkyně v Moskvě a Thatcher Margareta válka s Argentinou atd.atd.atd.).

strana 296. Luca Giordano y los pintores napolitanos. Luca Giordano a malíři neapolští. Nápoles 1634 – 1705. L.G. Jeho iniciály jsou hned zřejmé. EL CHE. Kromě toho zase Naples – 6. US Fleet. Výše popsáno.

strana 299. Artemisa Gentileschi. Roma 1593 – Nápoles 1652/53. Jeho křestní jméno je Artemisa. – O.Rtemisa. Jako můj partner na Leningradském rajoně Moskvy Artamonov. O.R. Otmar Reidl Operace Benjamin. Zemřel v Nápoles. Možná i v roce které je shodné po našem s mým rokem narození -1652 – 1952. A s rokem Eisenhooverova začátku presidentování a začátkem kralování Queen Elisabeth II. Atd.atd.atd. Kromě toho slabiky jeho příjmení jsou Genti Leschi – G.L. EL CHE.

strana 300. Giovanni Lanfranco. Terenzo, Parma 1582 – Roma 1647. Jeho iniciály jsou G.L. – EL CHE.

strana 300. Bernardo Cavallino. Nápoles 1616 – 1656. Bernardo už tu bylo před chvílí. OV SSM Praha 2. Cavallo je kůń. Tedy můžeme číst Cavallino jako koník. Tak jako Černý kůň v Lucerně kde jsme večeřeli před odjezdem do školy v Moskvě, v roce 1971. Jako černý kůn ve značce banky Lloyd a jako černý kůň ve značce Ferrari. Automobilu. Ale stejného jména je i italské město. Ferrara. Jako Klusák – zeť Ludvíka Svobody. Ministr kultury ČR sedmdesátá a osmdesátá léta. manžel jeho dcery Zoe.

Začátek má Lloyd u Benjamin Lloyd mariňák z US Navy z lodi Weasley v občanské válce v USA. Byl původem z Liverpool. Dříve popsáno. Tak jako bylo popsáno, George – Lloyd předseda britské vlády za První světové války. A Harold – Harry Lloyd.

strana 301. Massimo Stanzione. Orta di Arella, Caserta 1585 – Nápoles 1656. Massino je Maxim. Jako Gorkij, jako můj kolega v Komsomole Mišin, jako těžký kulomet produkce Velké Británie a jako U Maxima v Paříži. Narodil se ve dvakrát O.R !!! ORta di AR(OR)ella.

La pintura italiana en el siglo XVIII.Italské obrazy XVIII. století.

strana 302. Pompeo Batoni. Lucca 1708 – Roma 1787. obraz George Legge, Vizconde de Lewisham. iniciály  G.L. – EL CHE, a V a L. Vasil a Ludmila – Leonardo da Vinci – 55…atd.atd.atd. Batoni jsem kupoval a jedl celý rok. Byly to velké housky, bílé, ve tvaru malé bagety.Stály 10.kopějek. Rusky Batoni.

strana 304. Giuseppe Bonito. Castellmare di Stabia – 1707 – Nápoles 1789. Jeho jméno je v překladu Dobrý Josef. Narodil se v Mořském zámku. Stab je bodnutí. Zajímavá jsou data. 17.07. byl popraven car Nikolaj s rodinou , já se ženil se Svoboda a vyletěl na první zkušební let v USA B – 2. A Jakeš měl v Plzeňském kraji svůj projev. 1989. A zemřel v Naples – 6.Fleet US Navy – v roce 1789 – rovné dvě stovky let před 1989.

Jeho obraz vyobrazený v Průvodci Pradem znázorňuje Turecké velvyslanectví v Naples, Napoli s velvyslancem Turecka, v roce 1741. O dvě stovky let potom rok přepadení SSSR a USA v Pearl Harbor. 8.12. 1941 vyhlásilo USA Japonsku válku. Na den narozenin mojí manželky Svoboda. atd.atd.atd. popsáno jinde.

strana 305. Antonio Joli. Módena 1700 – Nápoles 1777. Antonín – výše často zmiňovaný. Antonínská, Antonína Sochora, manžel sestry matky atd.atd.atd. JOLI je zase po našem bez samohlásek “ hebrejsky“ J.L. – L.J. – EL CHE. Zemřel v roce samých sedmiček. Nebo i po našem jedniček.

strana 306. Jacopo Amigoni. Venecia 1680/82 – Madrid 1752. Jacopo je zase – Jakub,Kuba,Yacob,Jakov,Santiago, Iago, Diego atd. Amigo( ni ) je přítel španělsky. Narodil se ve Venecia – Benátky a zemřel v Madrid. Takže zase V/B a M. Zemřel přesně o dvě stovky let před mým narozením atd.atd.atd.

Obraz který uvádí Průvodce Pradem je “ La copa en el saco de Benjamin“. Pohár v pytli Benjamína. Nespravedlivě očerněný Benjamín. První co jsem dostal jako dar pro náš obvod Praha 2, od Artamonova v Moskvě na Leningradském rajónu Moskvy v roce 1977 ,byl pohár pro vítěze sportovní soutěže.. Ptal jsem se na co? A vláčel jsem ho vlakem do Prahy. Byl tam celou dobu vystavený na polici. Prostě Benjamin. Operace Benjamin.

strana 307. Corrado Giaquinto. Molfetta, Apulia, Italia, 1703 – Nápoles 1766. Jeho jméno je Corra do – běžící, Gia jako Cia a quinto jako pátý. Narodil se v M.A.I. Stejné jméno měl institut na Leningradském rajóni moskvy. M.A.I. Maskovskij aviacionij institut. Artamonov byl jeho absolventem. A můj přítel docent Tichomirov tam učil. Vlastně celá letecká elita a konstruktérská elita letců,pilotů a konstruktérů letadel absolvovala tento institu M.A.I.

Tichomirov znamená tichý svět – pod vodou. To bylo mé označení v Moskvě. Tichij mir. Tichý svět. A ten je pod vodou. Jako Yellow Submarine. Ta se tam pohybovala.

Jeho obraz v Průvodci Pradem je Alegoría de la Justicia y el Paz. Česky Alegorie Spravedlnosti a Míru.

Los Tiepolo

strana 308. Giambattista Tiepolo. Venecia 1696 – Madrid 1770. GiaM Batista. G a M a B. Gorbačov Michail a Mohorita Vasil/Basil. Tiepolo je Teplo – Světlo – O.R. hebrejsky. Otmar Reidl( Baťa)  Operace Benjamin. Narodil se ve V a zemřel v M. – V.M. A zemřel v roce 1770. Tedy zase 17.07. Výše uvedeno. Vyvraždění carské rodiny Nikolaje v Jekatěrinburgu a moje svatba atd.atd.atd. A moje děti Kateřina a Nikola.

La colección de pintura flamenca. Sbírka vlámských obrazů.

Vy víte už dobře že Flamenco je také tanec ze španělské Andalucia a je to také načervenalý vodní – mořský pták zvaný česky Plameňák. Je to ale i Vlámsko ( Flandry) – česky. Flemish i Fleming – vynálezce penicilinu. Vše má něco s tepelm – ohněm – OR.

Pintura de los Países Bajos Meridionales de los siglos XV. y XVI.Obrazyz Nizozemí – Píses Bajos – Spodních zemí Jižních v XV. a XVI. století.

strana 314. Escuela de Jan van Eyck. La Fuente de la Gracia y triunfo de la Iglesia sobre la Sinagoga. Jan jak víme je Ivan a souhlásky z jeho příjmení Eyck jsou CK – tedy SK – X. A Ivan a X je I X. L X – EL CHE. Jeho obraz vyobrazený v Průvodci Pradem se nazývá Zdroj milosti a triumf církve ( myšleno katolické ale i kostela) nad synogogou. Symbolicky ukazuje na velikost gotických kostelů a nevysokost synagog. Zajímavé je na obrazu to, že je ve tvaru pálky na ping pong. Nebo jinou takovou podobnou hru. Vzpomínáte můj ping pong? dorozumívání Tří sester prostřednictvím veřejných událostí, zveřeňovaných běžně v tisku?. Tady je ta původní informace, jak to bude probíhat. Proč? Protože mluvíme a píšeme o umělcích z Píses Bajos. Ze spodních zemí. Z podzemí…Z Holandska,Niederlandu, Nizozemí…

strana 316. Robert Campin. Valencienes 1375 – Tournai  1444. Jeho iiciály jsou R – P – tedy L a C. EL CHE. Narodil se ve Valen čti Sienes. V.S. – US. SU. – United states- Sowiet Union. Zemřel v Tournai. Nám známé Tournai – turnaj, tur,toro,turrón, Trojačky,atd.atd.atd. Sienes je kromě toho i jako sto španělsky. A spolubojovník EL CHE jménem Camillo a příjmením Cienfuegos – Sto ohňů.

Campin je i táborník, Camper. Kempný u nás byl.

Van der Weyden y su círculo.

strana 318. Rogier Van der Weyden. Tournai 1399 – Bruselals 1464. Rogier je po naše mLGL. A Příjmení?   Van – V – der – dr. – Weyden – W – M. dr.V.M. Narozen v Tournai – popsáno před chvílí výše. A Brusel je hlavní město Belgie. B.B. 22 – 25 – 52 – 55. Složeneé ze DVOU národů – Vlámové a Valoni. A zase V a V. 55 – 52 – 22 – 25.

strana 324. Hans Memling. Seligenstadt 1433 – Brujas 1494. Hans je Jan a Ivan. A souhlasky jsou tedy I M M L ing. Ruské V je jako obrácené ruské L. Ing V.M. to jsem já. Ve velké británii se říká ingeneer vyučencům. Ale i třeba sapérům, pontoňákům, ženistům.

El Bosco.

strana 326. El Bosco. Hertogenbosch , Holanda – 1450/60 – 1516. Vlastním jménem Jeroen van Aken. El Bosco. Tak mi říkali, kromě jiného Vasco – Basco. Bosque – Boscoso je ve španělštině les – zalesněný. Les je ale také LS. EL CHE. Byl ze Spodních zemí – Píses Bajos – Niederland, Nizozemí.

U nás je známý pod jménem Hieronymus Bosch. H.B. – v naší latinka-azbuka řeči to znamená i H.V. Havel Václav. I ale obráceně zase Božena Němcová.B.N. Proto ke mně v lednu poslal, s největší pravděpodobností generál Arnaldo Ochoa Sánchez, velitel Kubánské západní armády, dceru Ernesta Che Guevary , Celii s polu s kormidelníkem lodi Granma – to je Babička. Byl v červenci téhož roku v Havaně popraven.

Patinir y la pintura flamenca del siglo XVI.

strana 332. “ Felipe de Guevara, humanista espaňol del siglo XVI y buen conocedor de la puntura flamenca, comparaba a Joachim Patinir en sus Comentarios de la pintura ( 1560 ) con Jan van Eyck y Rogier van der Weyden, lo que indica el enorme prestigio logrado por el pintor en esa época.“

Tato první věta textu na straně 332 je jasným vyjádřením k mému celému povídání o tom jak vše co se týkalo vývoje Evropy a Světa mělo svůj pevný a jasný řád. Nebudu zase vysvětlovat celou souvislost jen heslovitě k tomu co tato věta v Průvodci Pradem říká:

Humanista Guevara dobrý znalec Flamenca – Plamene – ohně,

srovnává umělce  Joachim Patinir ( – J a P-R-L – J.L. – EL CHE) s dalším malířem Jan van Eyck.

Jan van Eyck se narodil někdy před 1390 a zemřel 9. července 1441. Zemřel v den narození prvního manžele mojí matky který se narodil 9.července 1909. A jak ví ti co čtou já se narodil 19.09. – ale den a měsíc. A 1909 se ženil Edward Beneš s Annou /Hanou a byl založen Tel Aviv atd.atd.atd. Kromě toho zemřel Jan van Eyck v roce 1441. Což je po našem 1991 – konec SSSR a světového komunismu. Nebo 1919 – rok narození mého otce. Jan van Eyck se narodil v Loon a tvořil v Bruggy. Křestní jména mých rodičů Ludmila a Vasil/Basil. A také klíč – L.V. – Leonardo da Vinci.

srovnává také Joachim Patinir s Rogier van der Weyden. Rogier Weyden ( k němu již něco výše) byl syn nožíře z Tournai ,který se jmenoval Henri de la Pasture. Nožíř – kožařský nůž v rukou svatého Bartholomeus ( Mohorita Vasil ) a kůže a světlo O.R. Otmar Reidl Operace Benjamin. Tournai je naše známé Tour, Tree, Trojačky, Turrón, Toro, Tor atd.atd.atd. Byl Henri z Pasteur – H.P. Místo kde se narodila matka v Horních Počaplech a otec sloužil od šedesátých let do poloviny sedmdesátých let H.P. Horní Počernice. A finále!!! Henri jak už ví ti co čtou a pamatují si ,je Jindřich. Jako Jindřichův Hradec kde otec optoval po válce. A věž pojmenovaná po Jindřich II ( Dvojka ) na kterou jsem se díval z okna kanceláře na náměstí M.G. ( Maxim Gorkij i Mladá garda v Praze 7 kde žil matky bratr Gebelt – Havel.T.a Michal Gorbačova a M.G. Company a M.G.M – Meyer, filmová společnost). Kromě věže jsem viděl i do Jindřišské ulice s H.P. – Hlavní poštou, je tam stále. A do Jeruzalémské ulice s Jeruzalémskou synagogou. Vše už dříve popsáno.

Všichni tři malíři jsou Flamenco jako plameňáci nebo jako Andaluský tanec. Jsou to Vlámové. Kteří jsou spolu s Valony součástí Belgie. Dva národy – Vlámové a Valoni.    V a V. Belgie – Brusel. B a B.

Jen tolik k textu Guevara z roku 1560.

strana 336. Gérárd David. Oudewater, Países Bajos 1450/60 – Brujas 1523. Křestní jméno odzadu naším jazykem je Dr. EL CHE. David netřeba vysvětlovat. Kromě toho že rodina s tímto příjmením žila v našem domě v Antonína Sochora 1391/4.

strana 338. Quinten Massys. Lovaina 1465/66 – Amberes 1530. Quinten je cosi s číslem 5. A M jak víme je podle naší latinské – římské  abecedy kdy l ( L ) je jednička tak M je Dvojka. 5 a 2. 52, nebo 25, nebo 55, nebo 22 – dvě labutě. Atd.Atd.atd. Narozen L a zemřel v A. Zase I a I. II.

strana 339. Jan Gossaret “ Mabuse „. Maubege 1478 – Amberes 1532. Jan je Ivan a tedy je to I.G. – EL CHE. Narozen v MBG. Mohorita Vasil Gebelt. Já a jméno po dědovi z matčiny strany. A M a A jsou iniciály babičky z otcovi strany ,sestry, otcovi druhé manželky a Anna Mohorita Lemak emigrantky z Podkarpatské Rusi do USA v 19.století.

strana 340. Bernard van Orley. Bruselas 1488 – 1541. Jméno je více než jasné. Or a LEE. Otmar Reidl – Operace Benjamin. Oheň a kůže. Bernard – moje spolupracovnice na Dvojce a dvakrát Brusel. Dnes Belgie.

Obraz, který je v Průvodci Pradem je “ La Sagrada Familia “ – Svatá rodina.

strana 341. Michiel Coxcie. Malinas, Bélgica – 1499 – 1592. Jmenuje se Michal. Jeho inicály jsou M.C. římskými 1100. Dvě jedničky a dvě nuly. Tedy 1 a 1 a 0 a 0. Jsou 2. Dvojka. Narodil se a zemřel v M.B. Zemřel sto let po objevení Ameriky.

Obraz v Průvodci Pradem je La Muerte de la Virgen. L.M.V. – L.M.B. Můj otec a matka.

strana 342. Pieter Bruegel.narozen  Bruegel (?) cerca de Breda 1525/30 – Bruselas 1569. Narodil se na severu Brabante. Samé Dvojky. Bruegel, Bruegel, Breda, Bruselas, Brabante. Říkali mu pro rozlišení od jeho syna a synovce El Viejo. V. A to je zase 5 – nebo Dvojka po našem. El Viejo znamená starý.

strana 345. Marinus van Reymerswaele. Reimerswaal, Zelanda, Paises Bajos 1490/95 – Goes, Zelanda antes 1567. Marinus je jasné – Marina – Navy – námořnictvo nebo mariňák. Jeho příjmení je úžasný anagram. Rozdělíme ho na dvě poloviny. Reymer a druhou polovinu Swaele. A máme tady Meyerr a Wasele. Meyer Vasil. Ještě lépe je to vidět na místě odkud pocházel – Reimerswaal. Meier Wasal. Meier Vasil.

Zelanda je česky – po našem ovšem Zelená. Barva armád. Anebo New Zeeland. U protinožců. Britský Commonwealth.

Obraz ,který je vyobrazen v Průvodci Pradem je „El cambista y su mujer“. Hráč a jeho manželka.

strana 346. Antonio Moro. Utrech 1519 – Amberes (?) 1576. Jeho celé jméno je Anthonis Mor van Dashorst. Antonio je Antonín. To už vše víte o Antonínech v mém příběhu i včetně toho že má svátek 17.01. – naše datum v obměnách. Moro je ve Španělsku výraz pro obyvatele Severní Afriky. Musulmán – Musul man – Vasil man.

U koní je to název barvy koní potomků Černého koně s Bílým s bílým koněm.

Das horst je křoví. Jako bush. Nebo jako rusky klon – kljon. Jak se zpívá v otcově oblíbené písni Smugljanka moldavanka. Klon kudravij da razkudravij da klon kudravij reznoj. Nebo jako klon a Clown, August, Joker Jolly, Klaun Ferdinand -Vršťala atd.atd.atd. Prostě Šašek.

Obraz vyobrazený v Původci Pradem je „María Tudor, reina de Inglaterra, segunda mujer de Felipe II“. Česky Marie Tudorovna, královna Anglická, druhá žena Filipa II. Tudor – OR. Druhá žena Druhého.

Kromě tohoto obrazu je v Průvodci Pradem ještě jeden obraz Antonio Moro. „Pejerón, bufón del conde de Benavente y del gran duque de Alba“. Je to obraz šaška  knížete z Benavente a vévody z ALBA. Guvernéra ve spodních zemích, původem z Toleda, majitelem Alba de Tormes u Salamanca.

Benavente je ze španělštiny přeloženo – pojď Bene…Operace Benjamin.

strana 348. Adriaen Thomas Key. Amberes 1544 – 1590. Adriaen/ Adriana – bylo krycí jméno mé přítelkyně ve škole v Moskvě 1971-72. Vlastním jménem byla Alicia. Příijmením Lombardelli – jako Lombard street v Londýně. Více bylo uvedeno dříve. A jména Thomas Key? Thomas is a key, Tomáš je klíč. Proto byl spis Václava Havla označen T. Protože můj děda byl Gebelt – Havel a T zbylo. Jako Masaryk T.  a Wilson T. president USA a Marshall T jeho vicepresident. Samý Thomas v době vzniku Československa.

A jak ví ti co čtou vše co tu píši a pamatují si co čtou, ve španělské Ávila – ( V.L.po našem) je Katedrála del Salvador – Osvoboditel a Monasterio ( anagram Mohoritas) del San Tomás.

strana 350. Jan Breughel de Velours. Bruselas 1568 – Amberes 1625. Jan je i Ivan. Takže i l.B. jsou iniciály – L.B. jako moji rodiče a Velours je anagram Vesoull. Vasil.

strana 352. Joost de Momper II. Amberes 1564 – 1635. Joost je Just. Můj spolužák v učení u V.S. ( U.S. – S.U. ) Ale je to španělsky čteno i Chust. Místo kam chodil do školy Ivan Mohorita, z Volové u Chust. Kromě toho je příjmení malíře MMPR – MMLL – po našem. Mohorita Vasil ( ruské L na hlavu postavené) a Mohorita Ludmila.A navíc je II. –  Druhý – Dvojka.

strana 354. Clara Peeters. Amberes (?) 1588/ 90 – 1621. Peeters jsou jako Petrovští a zvířátka jsou v Brémách ( NSR), kde jsem byl v říjnu 1969 na turnaji v basketbalu za Meteor Praha. Libeň. V Americké okupační zóně. A křestní jméno malíře ? Clara. Jako Santa Clara kterou na Kubě dobýval Ernesto Che Guevara a Camillo Cienfuegos.. Jako Anežka Česká ,která byla Klariska a byla prohlášena za svatou v době celostátní konference SSM v listopadu 1989. A jako vinice u nás na Praze 7 – Trója. Vinice Svaté Kláry. A jako monasterio v španělské Murcia. Vše už tu bylo.

V Průvodci Pradem jsou na jedné straně – 354, vyobrazeny dva obrazy tohoto umělce. Oba mají stejný název. I když jsou malovány s odstupem Dvou let. Ten malovaný v roce  1620 má  rozměr 52 x 73 a ten druhý, malovaný v roce  1622 má rozměr 55 x 73. Jmenují se Mesa –  Stůl. Anglicky Table.

strana 355. David Teniers. Amberes 1610 – Bruselas 1690. Obraz je „El Archiduque Leopoldo Guillermo en su galeria de pinturas en Bruselas“.Česky Velkovévoda Leopold Guillermo ve své galerii obrazů v Bruselu. Leopold Guillermo je L a G. EL CHE. A V – Velkovévoda – na začátku a B – Brusel na konci.

strana 360. Rubens. Siegen, Westfalia 1577 – Amberes 1640. Celým jménem Pedro Pablo Rubens. Španělsky Flamenco pintor – vlámský malíř, je to česky. Narodil se v v německém Siegen. Siege je v v angličtině výraz pro obležení, blokádu, encirclement. Okružení. Narodil se roce 1577 a to 28 června. Metodou Dvojky – 28 : 2 nám vyjde 14. 14 června. Dne založení US Army v 1775 ( On se narodil 1577) a svátek Vasila. A celé čtyři stovky let před rokem 1977 a událostmi v něm. Charta 77.

Obraz vyobrazený v Průvodce Pradem je “ Las Tres Gracias „. Jako Tři sestry.

strana 370. Van Dyck. Amberes 1599 – Blackfriars, Londres 1641. Celým jménem Anton van Dyck. Antonín, to už víte co je. O nich už bylo vše napsáno a řečeno. Zemřel v roce 1641, což je po našem i 1991 i 1919. A zemřel v B a L. Zase V a L. A stále dokola. Kromě toho znamená v češtině Blackfriars Černí Mniši. Nebo mnichové. Jako ti co žijí v Monasterio anebo v Mnichově hradišti, kam jsem jezdil deset let rok co rok do Skokov na tábory. Vždy na celý 7 měsíc – červenec.

A co víc? Dokonce jsem tam byl jednou v Londýně poslán pracovat do kuchyně, umývat nádobí. Na stanici Metro Blackfriars. M.B.

strana 376. Jordaens. Amberes 1593 – 1678. Celým jménem Jacob Jordaens. Jacob už tu bylo mnohokrát. Yacov,Kuba, Jakov, Santiago atd.atd.atd. Oženil se s dcerou svého učitele Anna Catherina van Noort. Anna jako moje babička,sestra, otcova druhá žena a Anna Mohorita Lemak z USA. A Catherina jako moje dcera a Jěkaterinburg, kde byl zavražděn car Nikolaj ( jako můj syn Nikola)atd.atd.atd. Noort určitě můžeme překládat jako sever po našem. North anglicky. Norte španělsky.

La colección de pintura holandesa. Sbírka holandských obrazů

strana 380. Rembrandt. Leiden 1606 – Amsterdam 1669. Celým jménem Rembrandt Harmensz van Rijn. Podle naší řeči je to brandt – značka L.M.B. Harmensz je Heřman ( ova) ulice v Praze 7 Holešovicích Bubnech, vedle naší Antonína Sochora, kde žil Ernesto Che Guevara, také, za svého pobytu v Praze v 1966, kdy jsme se setkali.Narodil se v 1606 – což je i 1909. Výše uvedeno.

Zemřel v Amsterdam. Město pojmenované po řece Amstel. Zde je také klíč proč je R i L. Řeka je Amstel a město po ní pojmenované je Amster dam. Přehrada,hráz na řece Amstel. Druhý důvod je ,že Hebrejsky obrácené na hlavu L  se čte  R.

strana 382. Philips Wouwerman. Haarlem 1619 – 1668. Wouwer Man je dvojité W a M. Vasil a Vasil Mohorita.  Haarlem ( Harlem ) je část New York – dříve New Amsterdam. A kromě toho před revolucí byl jediný podnik v celé Praze pod nazvém HaR ( L.M.). U nás na Dvojce. Na ostatních obvodech Prahy byly podniky stejné činnosti a významu pod jménem RaJ.

Kromě toho můžeme číst Wouwer Man jako Wowel Man. Muž Slov. Muž Vasil. A také se tak jmenoval jeden britský generál v létech Druhé světové války Wowell.

Malíř se narodil v roce 1619 – otec 1919 a konec SSSR a Světového komunismu 1991. Zemřel v roce Okupace Československa plus 300 let. 1968.

strana 383. Mathias Stom. Amersfoort, Holanda 1600 – Sicilia po 1652. Mathias byl můj velitel na Základní vojenské službě v kasárnách jiřího z Poděbrad v Litoměřicích. U spojařů. Stom je jednoduše Most. Bridge – Puente. Ve slově Amersfoort je O.R. Holanada je podzemí a zemřel na Sicílii po roce 1652. Já se 1952 narodil Eisenhoover a Queen elisabeth II atd.atd.atd.

Obraz vyobrazený v Průvodci Pradem je „La incredulidad de santo Tomás“. Nedůvěra svatého Tomáše. Nevěřící Tomáš, my říkáme. Jméno Tomás – tomáš, thomas není už určitě třeba komentovat.

strana 384. Pieter Claesz. Berchem, Bélgica 1596/97 – Haarlem 1660. Pieter Claesz je zase L a C. EL CHE. Narozen v BB – 22. A zemřel v Haarlem, výše uvedeno a napsáno co to znamená. Rok úmrtí je i 1909. Atd.atd.atd.

strana 385. Pieter Steenwijck. Delft 1615 – 1656. Stejné jako předcházející. P je L a S je C. EL CHE.

Obraz vyobazený v Průvodci Pradem je “ Emblema de la Muerte“ . Symbol smrti. Dvě S jsou zrcadlově dvě dvojky, nebo pětky. Jako E. na ležato je M. E.M. je M.M. 22 atd.atd.atd.

La colección de pintura francesa.

strana 388. Colart de Laon. Documentado entre 1377 – 1411. Colart je C a Laon je L. EL CHE.

Obraz vyobrazený v Průvodci Pradem je “ La Oración en el huerto el donante Luis I de Orleans“. Dvakrát OR. Jako kůže a světlo. Otmar reidl Operace Benjamin. A Luis I je kdo? Luis je Ludvík a byl prvním v roce 1968. Byl president Ludvík I. Nebo malými písmeny ll.

strana 390. Georges de la Tour. Vic – sur – Seille 1593 – Lunéville 1652. V jeho křestním jménu je jednou OR. V příjmení vyslovené také. Dvakrát. A je z Tour. Toro, turrón, trojačky, tor atd.atd.atd. Navíc v místě jeho narození máme dvojitý anagram Vasil – UasiL. S římským V/U. Zemřel v Luné ville – L a V. Měsíční Velkoměsto. M.V. Navíc zemřel v roce 1652 – 1952.

Obraz vyobrazený v Průvodci Pradem je “ Ciego tocando la zanfonía“. Slepec hrající na zanfonu. Můžu to tak přeložit. Proč je to zajímavé? Jedno z prvních italských slov které mi můj přítel Vittorio z Como ( město na severu Itálie – španělsky znamená como, české jak. Ano jak – jako je i Yak, Jakovlev, Jakov atd.) ve škole v Moskvě 1971 – 72, naučil.  To slovo bylo a nyní jej píši jak se vyslovuje –  čeko. Píše se italsky cieco. Ano italsky slepý se vyslovuje čeko. Jako španělsky Čech. Byl to námět pro legraci. Pochopitelně. S Husákem a jeho brýlemi. Ten hudební nástroj je něco jako kytara s kličkou. Strunný nástroj s kličkou. Na kytaru – basovou, jako kolega „automechanik“ Mcartney jsem hrál tam v Moskvě v Rock kapele. Ale měl jsem sebou i normální akustickou kytaru.

strana 392. Valentin de Boulologne. Coulommiers, Brie 1591 – Roma 1632. Jeho iniciály jsou V a B. Narodil se v C a L a mmiers. EL CHE a M a MRS – WSL. Vasil Mohorita. Roma je Řím. Imperium Romano/Rumuno.

Obraz vyobrazený v Průvodci Pradem je „El martirio de san lorenzo“. Martirio Lorenzo. Je M a L. Kromě toho to znamená Utrpení Lorenza. Stejné jméno jako generál Lorenc. Který byl též návodem a ukazovátkem v Operaci Benjamin. Proč ? Narodil se 21.června Metodou Moravec Dvojky – plus dva měsíce a čteno odzadu “ hebrejsky“ vlastně 12.srpna – augusta. Jako můj otec a Jakeš. Co víc dodat??? A ještě k tomu je Lorenc Alois. což je česky Ludvík jako Svoboda. Jako moje žena za svobodna – Svoboda atd.atd.atd.

strana 393. Simon Vouet. Paris 1590 – 1649. Simon jsem říkal mému plukovníkovi na vojně v kasárnách Jiřího z Poděbrad v Litoměřicích 1974 – 76. Jmenoval se stejně jako Werich v jednom jeho filmu s Voskovcem ( W a V – M a V ) Simonides.

strana 394. Poussin. Nicolas Poussin. Les Andelys, Normandia 1594 – Roma 1665. Velký pozor !!! Nikola Rusín. Kdo to byl ? Ano, Nikola Šuhaj loupežník. Od  Ivan Olbracht, I.O. Vlastním jménem Kamil Zeman. KAmil je Vasil. Narodil se na Tři krále v Semily – Vasili .

Eržiku , Nikoly milenku a družku jsem v viděl jako kluk cca 1962 sedět před chalupou na Verchovině, Podkarpatské Rusi. Kde jsem byl s otcem a sestrou Annou u jeho sourozenců v domech na Naberžnaja 7 a 9, Mežhorje, dříve Volové.

Místo narození Les Andelys mi nápadně připomíná české slovo andělé. A Normandia mi připomíná vylodění spojenců v Normandii. A datum jeho úmrtí bylo 19.listopadu. Metodou Dvojky je to 17.listopadu.

A také to byl samozřejmě car s rodinou zavraždění v Jekatěrinburgu. Nikola a Kateřina. Můj syn a dcera. Ženil jsem se 17.07. V den výročí jejich vraždy.

strana 398. Claudio de Lorena. Chamange 1600 – Roma 1682. Claudio je C a Lorena je L. EL CHE. Chamange je CHE a Roma je R – L- a zase EL CHE.

strana 401. Luis Michel Van Loo. Tolón 1707 – Paris 1771. Iniciály jsou zřejmé – Ludvík a M.V.L. Svoboda. Mohorita Vasil a Ludmila.

Obraz vyobrazený v Průvodce Pradem je „La familia de Felipe V.“ Rodina Felipa V. Pátého. V. I Druhého, po našem. Na hlavu postavená 5. Nebo i V a na hlavu postavené je to ruské L. Vasil a Ludmila.

strana 402. Michel – Ange Housse. Paris 1680 – Arpajon 1730. Michel je Michal a Ange je A. M.A. to už tu bylo mockrát dnes. Housse. Je malá husa. Husáček, třeba se dá říct.

strana 403. Jean Ranc. Montpellier 1674 – Madrid 1735. Jean je i Ivan, Jan – honza a Ranc mi nápadně připomíná Renč. Narodil se v M a zemřel v M. Kromě jiného dvě stě let před jmenováním prvních pěti Maršálů SSSR v dějinách 1935.

strana 404. Francois Boucher. Paris 1703 – 1770. Jeho příjmení velmi nápadně připomíná jméno Bouchal. S naším L místo R. To byl můj patron a později spolupracovník od nástupu do aparátu SSM, včetně vyslání do škol, až vlastně do konce mého působení ve všech těch funkcích až do října 1990. Byl ale Jan – tedy i Ivan a Honza a byl z Hradce Králové.

strana 406. Hubert Robert. Paris 1733 – 1808. Je až neuvěřitelné že na další straně za Bouchalem – Boucharem je další malíř jehož jméno je Hubert. Svatý Hubert je patron lovců, myslivců. A u strany 404 uvedený Bouchal byl až fanatický myslivec. Lovec. Nemohl jsem je někdy poslouchat když začali se svými příběhy. samozřejmě že nadsazenými. Nikdy mi to nebralo. Robert je i BoB. B.B.

Obraz vyobrazený v Průvodce Pradem je „El Coliseo de Roma.“  Koloseum v Římě. A zase C a R-L- EL CHE. A Řím – Imperio Romano/Rumuno.

strana 407. Jean Antoine Watteu. Valenciennes 1684 – Nogent – sur – Marne – 1721. Jean je Jan – Ivan. Antonín a Watteu – může být i Matteu. Jako můj velitel. Mates,Matias atd. Narodil se ve V a zemřel ve M. V.M. Kromě toho na Marně se odehrávala velká bitva v průběhu první světové války.

strana 409. Jean Luis Ernest Meissoner. Lyon 1815 – Paris 1891. To je složení jmen! Jean – Jan, Ivan a Luis – Alois Lorenc, Ludvík Svoboda a Ernest – Ernesto Che Guevara a Ernest Braunschweig – velmi důležité jméno. A příjmení M. Narozen v L a zemřel v P – což je také L. M.L.

Obraz vyobrazený v Průvodce Pradem je “ Josefa Manzanedo e Intentas luego II marquesa de Manzanedo“.  Jde o jméno s tituly. Co je ale zajímavé? Manzana – základ jejího příjmení je česky jablko. Tedy anglicky Apple. A je II. markýza z Manzaneda. A víte že Apple se jmenovala společnost nahrávací Beatles. Dříve než naše slavné Apple dnes vám všem dobře známé. Podívejte se na to je to zajímavý příběh. Pro můj příběh jen jako jedno z vodítek dokazující souvislost všeho toho vybraného a světoznámého  co nás obklopuje Operací Benajmín.

La colección de pintura alemana. Sbírka německých obrazů.

strana 412. Durero. Nüremberg 1471 – 1528. Co je zajímavé? Křestním jménem je Durer – Dr.R – nebo P nebo L. Alberto – Ano jako ALBERTOV. Kde jsem byl dne 17.Listopadu 1989.

Albert se jmenoval příjmením také jeden spolužák z Vysoké školy politické. Byli jsme spolu přímo ve studijní skupině. Jako se Strobelem. Byl také z města v Americké zóně na jiho – západě Čech.Ročník V- 25.

Kromě toho Norimberk známe i jako místo soudu s válečnými zločinci po Druhé světové válce.

strana 417. Bartholomaus Strobel. Breslavia, hoy Wroclaw 1591 – Torum ( ? ). A to je už skutečně po Albertově ( Durer) úplný trumf. Bartholomaus je jak víte anagram Mohorita Vasil a a jeho atributem je kožařský nůž. Strobel byl můj spolužák ve Vysoké škole politické v letech 1978 – 82. Kam mi vyslal Bouchal, před chvílí zmiňovaný. Stroebel byl se mnou ve skupině. V ročníku v 25. A byl ze Strakonic. Z americké okupační zóny roku 1945. Kromě toho Breslavia je Vasil, vidíte, A jeden z mých bývalých nevlastních bratrů se jmenuje jako dnešní český název tohoto města – Vratislav.

Malíř zemřel v Torum. Předpokládám že jde o Toruň ve které otec v říjnu 1939 přecházel hranici do SSSR se skupinou svých přátel. Bojovat za SVOBODU Československa.

strana 417. Adam Elsheimer. Fráncfort del Meno 1578 – Roma 1610. Elshe Meir. Meyer. Je v Jeho příjmení. Kromě toho můj bratranec, stejného jména jako bratr matky a děda pokrývač emigroval a žil celý svůj emigrační život právě ve Frankfurtu nad Mohanem. Karel Gebelt – Havel T. Dědova manželka, moje babička byla Hahn. Stejně jako se jmenuje letiště u Frankfurtu nad Mohanem. Malíř zemřel v Roma. atd.atd.atd.

strana 418. Lucas Cranach el Viejo. Kronach, Baviera 1472 – Weimar 1553. Lucas Cranach – starý, je překlad jeho jména. L a C. EL CHE. Narodil se v Baviera a zemřel ve Weimar. B a W. B a M.

Obraz vyobrazený v Průvodce Pradem je “ Cacería el Castillo de Torgau en honor de Carlos v.“ Lov u zámku v Torgau na počest Karla V. Celá historie Torgau a bitvy a jeho pozdější historie při setkání sovětských a amerických vojáků tamtéž byla obsáhle vysvětlena výše. Jde o klíčovou událost příběhu v Operaci Benjamin. Propojenou přes staletí.

strana 422. Anton Rafael Mengs. Aussig Bohemia 1728 – Roma 1779. O tomto malíři byla již řeč v souvislosti s Francisco José de Goya y Luciente. Byl to právě Mengs, kdo přivedl Goyu ke královské rodině. Poté co nebyl dvakrát přijat do Královské akademie umění v madridu. Goya dostal za úkol zpracovat návrhy na tapisérie, které byly a snad i jsou, v paláci El Escorial ( nedaleko Mojadahonda) a v královském paláci v Madridu. V roce 1775. Mengs se narodil v Aussig – Ústí nad Labem. Popisováno podrobně jinde. Souvislost s Operací Benjamin.

Jeho otec se jmenoval Ismail M. – Vasil M.

La colección de pintura británica. Sbírka britských obrazů.

strana 429. Sir Thomas Lawrence. Bristol 1769 – Londres 1830. Co dodat ? To už všechno bylo. Thomas a Lawrence. Tomáš a Lorenc. Nevěřil asi co se mu totady děje v 1989? to nevím to si vymýšlím. Fakt je ale to že byl značka jak bylo před chvílí uvedeno. Narodil se v Bristol – Vrstla – VrŠ´tala – klaun Ferdinand a robot Emil. A agent CIC v „Páté oddělení“ Filmu. V Bristolu je socha Neptuna u August Parade, znovu vztyčená 10.května 195, první manžel matky zemřel 10.května 1945 a otec byl přijat za kandidáta KSČ 10.května 1948. V Bristol je také historická časomíra na budově „Obilní Burzy“ která zaznamenávala rozdíl mezi Londýnem a Bristolem před zavedením Greenwich času – Greenwich prochází poledník. ( Jako Jindřichovým Hradcem atd.). Pokud si dobře vzpomínám jsou tam hodiny s rozdílem 12 nebo 20 minut. S dvojím ukazatelem. Na budově „Corn exchange“.

Obraz vyobrazený v Průvodce Pradem je Miss Martha Carr. Velki zřejmé už všem? SSM Mohorita Carr – Auto. Jako automechanik. Mcartney třeba taky.

strana 429. Thomas Gainsborough. Sudbury 1727 – Londres 1788. Thomas opět. A obraz vyobrazený v Průvodci Pradem je Isaac Henrique Seqeira. A zase tu máme Henrique – Jindřich a Jindřišská a  Sekyra. V bytě pod námi bydlel Malina a Sekyra.

strana 430. David Roberts. Stockbridge, Edinburgo 1796 – Londres 1864. Narodil se ve Skotsku. Scotland. Skot česky i jako Catlett a Volové atd.atd.atd. V Edinburghu jsem žil jeden a půl roku, mimo jiné.

Obraz vyobrazený v Průvodci Pradem se jmenuje „La Torre del Oro“. Věž ze zlata. Zlatá věž. A je to samé O.R. Otmar reidl – Operace Benjamin. Kromě toho taky Toruň, tororo, Turrón,Tree,tres atd.

Manželce bratra mojí matky, Gebelta ( Havel.T.) jsme říkali Zlata. Byla vlastním jménem Aurélie.

strana 431. Sir Lawrence Alma – Tadema. Dronryp, Holanda 1836 – Weisbaden, Alemania 1912. A zase je tu opět Lorence. Tentokrát nic víc. Kromě toho že malíř se narodil v Holandsku – Nizozemí – spodních zemích. A zemřel ve W a A. M.A. po našem. Alma znamená v češtině duše – anglicky soul. A je to také bez samohlásek v naší „hebrejštině“  L.M. Ludmila Mohorita. A ruské L postavené na hlavu je V. Vasil Mohorita.

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *