Díl IV. Seznam defektorů přeběhlíků ze SSSR, před Druhou světovou válkou.

872 zobrazení
TiskTisk

10/ – Genrikh Samojlovič Lužkov. Narodil se v roce 1900 v Oděse. Zemřel 19.srpna Dailen, Japonské Impérium.  Narodil se v židovské rodině. Pracoval ve skladu autodoplňků. V červenci roku 1917 vstoupil do komunistické strany Ruska. A vstoupil do Rudé Gardy v Oděse. Od roku 1918 pracoval v orgánech Čeky. Poté sloužil v Rudé armádě. Byl politrukem úderné brigády 14.armády. 1920 až 1930 sloužil jako představitel Čeky v Tiraspolu, v Kamenci Podolském, Proskurově ( nyní Chmelnickij) a Charkově. Začátkem třicátých let byl špiónem v oblasti průmyslové špionáže v Německu. V roce 1931 se stal šéfem tajného politického oddělení GPU Ukrajiny.  V prosinci roku 1934 se zúčastnil vyšetřování vraždy S.M.Kirova.  Snažil se dokázat, že jeho vrah L.M.Nikolajev byl psychicky nemocen. Zúčastnil se vyšetřování Kameněva a Zinověva. Poté byl do roku 1937 náčelníkem NKVD  Azovsko-černomořského kraje. Byl členem tzv. Krajské trojky na základě rozkazu z 30.07.1937 No. 00447,  a aktivně se zúčastnil Stalinských represí. V letech 1937 a 138 se stal náčelníkem NKVD na dálném Východě. 28.června 1937 ho osobně přijal Stalin a udělil mu 15 minut instruktáže. pro výkon této funkce. V Chabarovsku ihned po příjezd začal s represemi. Lužkov byl hlavním organizátorem deportací Korejců z Dálného východu a také deportací dalších národu z této oblasti. V té době se na něj již shromažďuje kompromitující materiál. Dělá to L.G. Mironov a N.M. Bystrych. Dne 26. května 1938 byl Lužkov uvolněn z funkcí. Začal se připravovat na útěk ze SSSR. Nejprve zařídil léčení svojí dcery v zahraničí. Manželka ale byla před odjezdem zatčena. Jmenovala se Nina Vasiljevna Pismennaja a byla to první manželka Jakova Volfoviče Pismennova. Byla zatčena 15.července 1938. 19.ledna 1939 byla odsouzena na 8 let do Gulagu. Poté byl její trest přehodnocen a byla dne 15.února 1940 odsouzena k trestu 5 let. V roce 1962 byla rehabilitována. A odcestovala za dcerou Ludmila Jakovlevna Pismennaja, která žila v Litvě ve městě Jurmal. Dceru zachránila před vězením – Gulagem, její teta, sestra její matky Anna Volfovna Šulman. Dcera byla tedy nevlastní dcerou Lužkova.

Lužkov 9.června ohlásil náčelníkovi G.M. Osininu – Vinickému, že má schůzku s důležitým agentem, na druhé straně hranice. Na japonském území. 13. června odcestoval na tuto schůzku. 14.června asi v 5:30 ráno se vzdal japonským orgánům. Na jeho pozici v NKVD byl jmenován G.F. Gorbač který odstranil všechny spolupracovníky Lužkova. Útěk Lužkova byl jednou uváděn jako jedna z  příčin odstranění Ježova.

Lužkov měl 13.července interview v japonských novinách kde objasňoval příčiny svého zběhnutí. Pracoval s Japonci v Tokiu a v Dailanu. Byl poradcem 2 oddělení štábu Kvantungské armády. 16.srpna 1945 Kvantunkgská armáda kapitulovala. 19.srpna byl pozván k jednomu z japonských velitelů. Ten mu doporučil aby spáchal sebevraždu. On prý odmítl ,tak byl zastřelen. Druhá verze říká, že měl být vyměněn se sovětskými orgány, za syna japonského předsedy vlády. On se to dozvěděl ,chtěl uprchnout a byl zadušen japonskými důstojníky. Anglická verze říká, že zemřel 20.srpna.

Jmenoval se Jindřich a to víte co znamená toto jméno v mém příběhu. Byl i Samojlovič a to je Vasiljevič M. – náš anagram.Narodil se v Oděse, odkud byla druhá manželka syna Stalina – Jakova. Byl politrukem 14 brigády – to je podle hodin 2 – Dvojka. Mezi léty 1920 a 1930 sloužil v Tiraspol – to je podle naší řeči společnost Tir. Tir se rusky řekne střelnice. Ale také to je naše tor, Thor, Tree, Three, Trojka, Trojačky, Tretjak, atd… Kamenec Podolsky se jmenuje nyní Vinnica – jako Vinohrady v Praze – Dvojka. Proskurov je Chmelnickij – to jsou chmelnice a pivo a tedy Čechy a víno Morava. Chmelnice ale jsou i v Horních Počaplech.  A nakonec byl i v Charkově. Bitvy o Charkov se zúčastnil můj otec a pravděpodobně  i další dva ze Tří králů z Volové – Stěpan, Michal Bunzák a Ivan Mohorita, jako voják československé Svobodovi armády. Lužkov se snažil  dokázat ,že vrah Kirova – L.M.Nikolajev je psychicky nemocen. Za prvé Kirov je odzadu známé vor. Jako Suvorov a Vorobjev a vory a voraři. Byl členem krajské Trojky na základě rozkazu 00447 – a to již také umíte přečíst je i 00991. Tedy moje datum narození 19.09. anebo rok 1909.  A L.M. je moje matka Ludmila Mohoritová a Nikolajev je car a můj syn Nikola. Z Chabarovska deportoval Korejce. V Chabrovsku měl mezipřistání letoun – speciál Miroslava Štěpána, při jeho letu na festival mládeže v srpnu 1989. Letěl jsem stejným letadlem. Při cestě zpět bylo mezipřistání na letišti Domodědovo v Moskvě. DoMo Dědovo. Otec mého otce, tedy můj DĚDA byl D.M. – Dimitry Mohorita. A ještě ke všemu je Domodědovo – dům dědy a to je Volové. Bunzák, Ivan Mohorita i otec byli z Volové.

Kompromitující materiál na něj shromažďuje Mironov. Ukrajinská podoba jména Mironov je Mironěnko. To byl můj partner v sovětském Komsomolu v konci devadesátých let. Na Wikipedii se pyšní hodností plukovníka KGB. Samozřejmě, že v době kdy jsme spolupracovali nic takového nikde neuváděl. Je to velký a blízký spolupracovník plukovníka ŠtB Sisáka ,jejich prostředníkem je Žák. A aby bylo už všem všechno jasné tak je třeba připomenout, že Lužkov byl dlouholetý primátor Moskvy – shoda jmen. Od konce osmdesátých let 20 století a dlouho a dlouho potom. A u něj pracoval Roman Lazarevič Leibe – všimněte se si shody jména  s předcházejícím agentem KGB v díle číslo III. Leibe Lazarevič Feldbin – ORLOV ( co zabil Nino – Dítě. ) !!! A s ním spolupracoval můj partner Mironěnko a po revoluci mi ho doporučil ke spolupráci v oblasti obchodu. Proč ne.  Založili jsme firmu v Praze, která nikdy nepodnikala. Jeho návštěvy v Praze, k jako diskusím o byznysu,  mu sloužili pouze k tomu navázat kontakty s novými lidmi. Viz Sisák, Žák a údajně, jak mi on sám jednou řekl i s bratrem bývalého ministra vnitra Rumla.

Ale zpět k Lužkovovi – defektoru. 9.června ( a to je 9.6 ale i 9.9, což je státní svátek Bulharska, kde sloužil generál Bunzák jako letecký a vojenský přidělenec na Československém velvyslanectví)  oznámil, svému náčelníkovi že jede na schůzku se svým agentem. Jeho náčelník se jmenoval Osinin – Vinický. Slovo osina použil v jedné z pasáží své knihy Švejk, Jaroslav Hašek. A Vinický jsou Vinohrady, kde žila Jarmila Meyer – ová jeho manželka. A kde byl hostinec U Kalicha -Švejkův  oblíbený hostinec. Je to i název Obvodního výboru, kde jsem pracoval já na Vinohradech – OV. Lužkov  přešel hranici a 14.června byl zadržen japonskými orgány. 14. června je svátek Vasila a Rolanda, narodil se Ernesto Che Guevara a byla založena US Army. Na jeho pozici byl v SSSR jmenován Gorbač a Osinin – Vinický je Gorbač a OV tedy Gorbačova. Kvantungská armáda kapitulovala 16.srpna – generál Bunzák se narodil 19.srpna. A Lužkov byl podle ruské Wikipedie zastřelen 19.srpna – což je přímo den narozenin generála Bunzáka. A podle anglické verze zemřel 20.srpna což je ,Moravcovou metodou děleno 2 – 10. A deset jak víte může být i 15 i 12. A 12. srpna se narodil můj otec a Jak eš.

Jeho manželka se jmenovala Nina Vasiljevna Pismennaja a byla před manželstvím s Lužkovem ženou Jakova Volfoviče Pismennova. Její otčestvo je Vasiljevna a překlad jejího příjmení může být Písmenková? Ale určitě to znamená Dvojku ? Proč ? Pis man je čůrající chlapeček v Bruselu. Belgie Brusel je 2 a Belgie je 2. B a B. Jako dvě Labutě atd.atd.atd.Její první manžel byl Jakov – už víte co všechno je a byl Jakov a Volfovič, tak to je také skupina Wolfram kapitána Otiska u otce v Beskydech ve Druhé světové válce. Byla zatčen dne 15.července. A to je Moravcovou metodou i plus dva i 17.července. A to byla vyvražděna rodina cara Nikolaje v Jekatěrinburgu a moje svatba se Svoboda, v roce 1976. A  jak už také víte je 17.červenec i 11.červenec. A to se narodil otec mojí manželky Miroslav Svoboda ( stejné jméno jako syn generála Svobody, popraveného v koncentračním táboře Sachsenhaussen, kde byli vězněni studenti z českých vysokých škol, po jejich uzavření 17.listopadu 1939 ) Poprvé byla odsouzena 19.ledna a to je jak už také dobře víte i 17.ledna. A to je 17.01. – tedy 1775, rok založení US Army a US Marine. Podruhé byla odsouzen 15.února. A to k 5 ti letům. A 15.únor jako druhý měsíc v roce může být i druhý měsíc od konce roku. Takže to je i 15.listopadu. A na Moravcovou metodu  nás přímo navádí výše trestu 5 let – tedy i 2 –  Dvojka. 15.listopad plus dva je 17.listopad.

Po rehabilitaci v roce 1962 odcestovala za dcerou do Jurmal – Litva. Už jsem to jednou psal, ale pro ty co neznají dobře ruštinu to zoopakuji. Ju je v ruštině jedno písmeno a vypadá asi takto IO – I spojené uprostřed čárkou s O. Čte se to Ju. A jinak to vypadá jako IO – tedy deset a deset je římskými X. A Litva – L a X je EL CHE. A kromě toho v Horních Počaplech babička a děda používali slovo ju jako ano. Nevím jestli se to používalo jenom tam nebo i jinde. Ale nám se to jako dětem líbilo a říkali jsme to také.

11/ – Abdurakhman Avtorkhanov. Narozen 23. října 1908 v Lakha Nevri, Čečna, Ruské impérium. Zemřel 24.dubna 1997 v Mnichově Německo – Münich/ Germany. Datum jeho narození není známo přesně. Ani jeho příjmení. Příjmení a datum narození mu bylo přiděleno v sirotčinci – Orfanage – anglicky – O.R. Do komunistické strany vstoupil v roce 1927 a vystudoval moskevský institut Rudých profesorů. Obor – historie Ruska. Napsal šest knih. O historii Kavkazu. V roce 1937 v době Velké čistky byl zatčen KGB a vězněn do roku 1942. ( 5 let). Slíbil NKVD že se zapojí jako agent do skupiny jeho spolužáka Khasan Israela, který stál v čele protisovětského čečenského hnutí. Podařilo se mu, ale překročit válečnou frontu a byl zatčen Gestapem. Ti ho však propustili a on žil do konce války v Berlíně.  V průběhu Druhé světové války publikoval v mnoha německých novinách. Po válce se stal jedním ze zakladatelů Radio Free Europe/ Radio Liberty v roce 1951. Psal protisovětské knihy a angažoval se v národním odporu Čečenců.

Jmenuje se AA. Jako byla písmena na značkách automobilů  představitelů Československé socialistické republiky. Příjmení mu přidělili v sirotčinci – první slabika je Avto – to je rusky auto. A já jsem automechanik.  Sirotčinec je anglicky Orfanage- Avtorkhanov – dvakrát za sebou je tam v těchto slovech OR – O.R. – Otmar Reidl Operace Benjamin. AA se narodil 23.10. a to je i 10.23. A to je 123 – moje rodné číslo. Byl pět let v sovětském vězení. NKVD ho chtělo použít na svého protivníka Khasan ( i Chasan ) Israeli – CH. I. A to je i CHE EL. On ale přešel frontovou linii. A utekl do Německa.  Zemřel 24.dubna v Münich Germany – 24. duben je i 24. září – čtvrtý měsíc od konce roku. A to je Moravcovou metodou děleno dvěma 12.  to se narodil syn mé sestry Michal.G – M.G. ( v ruštině) a München – Germany je také M.G. Jako Michail Gorbačov, Maxim Gorkij a Mladé Gardy…

12/ – Viktor Andrejevič Kravčenko. Narozen 11.října 1905 v Jekatěrinoslav, Ruské Impérium. Zemřel 25.února 1966 v New York, Manhattan, USA. Byl Ukrajinec. Byl profesí metalurg. Pracoval v Donbase. Studoval společně s Brežněvem a byli přátelé. Do komunistické strany vstoupil v roce 1929. V době Druhé světové války byl členem sovětské obchodní mise v USA – Washington. Tam se seznámil s emigranty ze SSSR – Trockisty, stávajícími i bývalými. V roce 1943 požádal o politický asyl v USA. A žil v New Yorku pod jménem Peter Martin. Proslavil se zejména v soudním procesu s francouzským časopisem “ Les Lettres francaises“,  čele s Luisem Aragonem.  Kravčenko totiž napsal knihu “ Zvolil jsem svobodu “ která popisovala stalinské poměry v SSSR. Knihu napsal za pomoci amerického novináře Judžina Lajonsa ( z ruského překladu ) a překladatelky „Stanislavského“ Elisabeth Hengood ( z ruského překladu ) Kniha byla v anti stalinském a anti sovětském duchu. Byl zažalován a soud vyhrál. Soudní proces byl dlouhý. Vystupovalo na něm stovky svědků. Na straně Kravčenka byla např. manželka Hainze Neumanna, Margarita Buber – Neumann. Neuman byl v roce 1940 vydán sovětskými orgány německému gestapu. Soudní proces byl hodnocen jako daleko větší úder sovětské propagandě než samotná kniha o kterou při něm šlo. Kravčenko zemřel podle některých sebevraždou – oficiální verze, ale podle některých byl zavražděn.

Jeho iniciály je možné číst jako VAK – pytel, sak, bof,  španělsky bolsa – angram Vasil, anglicky bag. Nebo obráceně jako KAV . A to jsou i Karlovy Vary i hebrejské písmeno,  Kav/Kaf. Vypadá ale jako C a v koncové podobě jako obrácené na hlavu L. A to je zase L a C a to je EL CHE. A Kravčenko je někdo od krav  – Skot – Cattle – Volové. Narodil se 11.10. A to je zase 1775, nebo 1770. Anebo 17.07. – protože se narodil v Jekatěrinoslav/ Jekatěrina a Vasil/ – A v Jekatěrinburg byla 17.7. vyvražděna rodina cara Nikolaje. A moje dcera je Kateřina a syn je Nikola. Anebo je to i 11.07. A to se narodil můj tchán Miroslav Svoboda.  Kravčenko byl Metalurg – a to je zase anagram Mogorita L. – Ludmila Mohoritová. Studoval s Brežněvem. A já četl zdravici za SSM na 14.sjezdu KSČ na kterém byl Brežněv. A samozřejmě, že Brežněv vládl dlouhá léta v SSSR. V roce 1943 požádal o politický azyl v USA . V tomtéž roce se narodili dva moji bývalí nevlastní bratři. Žil pod jménem Peter Martin – P.M. A to je i L.M. – zase Ludmila Mohoritová. Na straně Kravčenka při soudním procesu vypovídala Margarita Buber Neumann. Margarita je také Mohorita a Neumann byl moje třídní na prvním stupni na základní škole na Strossmayerově náměstí. Kravčenko zemřel 25.února. A to bylo výročí únorového komunistického převratu v Československu, z roku 1948. A vůbec to nejdůležitější je, že  Kravčuk – bez ukrajinského  -ko na konci,  byl první president svobodné Ukrajiny po rozpuštění SSSR. A spoluúčastník tak zvaných Bělověžských dohod v Bělorusku. 8.12.1991. V den narozenin mojí manželky Vlasta Svoboda. VS – SV.

13/ – Georgi Mihov Dimitrov. Znám jako Gemeto – The G.M. Narodil se 15.dubna 1903 ve Východní Tácii – Tracia. Ve vsi jménem Eni Chiflik u Marmarského moře. Tehdy území Turecka, v bulharské rodině. Po Balkánských válkách byla jejich rodina, jako všechny bulharské rodiny z tohoto území přesídleny do Bulharska. Oni do vesnice Doyrentsi v provincii Loveč, V roce 1922 se stal členem agrární strany. V průběhu Zářijového povstání v roce 1923 organizoval povstání vesničanů v Loveči. Mohl být odsouzen až k trestu smrti, ale nebyl, pro svůj nízký věk. V roce 1925 při „Nedelya Church“ útoku byl znovu zatčen. V roce 1923 začal studovat diplomacii na Svobodné universitě politických a ekonomických věd v Sofii. ( dnes UNWE Sofia). V roce 1929 ukončil studia medicíny na University of Zagreb. Krátce se zúčastnil politického života v Bulharsku. Ale od roku 1941 do roku 1944 stál v čele Národního výboru ,který sídlil v Káhiře ( Cairo – CR – Churchill Roosvelt – Carpathian Ruthenia a také CL – EL CHE) a spolupracoval se západními spojenci. Byl i ředitelem ilegální radiostanice „Svobodné a nezávislé Bulharsko“. Po válce se vrátil do Bulharska ,kde mu hrozil trest smrti. Na základě intervence velvyslance USA se podařilo tomuto odsouzení zabránit. V květnu 1945 opustil Dimitrov zemi. Angažoval se v protikomunistických organizacích v západní Evropě. Už v roce 1951 založil organizaci bulharských emigrantů pro NATO. Jeho dcera Anastasia Dimitrova – Moser narozena v roce 1937 byla rovněž funkcionářkou agrární strany. Měl syna jménem Alexander.

Byl znám jako Gemeto –  The G.M. – stejné iniciály jako Tomáš Garyk Masaryk. A M.G. jako syn mé sestry Anny, Michail Gorbačov, Maxim Gorkij a Mladé Gardy. Narodil se 15.dubna. Což víme je i 15.září a to je i 12.září. A to se narodil syn mé sestry Anny M.G.  Narodil se v Trácia – to je naše známé Tre, Tři, Tor, Thor, Trojačky, Toro, turrón atd. Narodil se u Marmar sea. Český překlad Marmar sea je Mramorové moře. Prý asi omylem v době národního obrození, jak píše Wikipedia, se z Marmar stalo Mramor. A mramor je kámen – Stein, Rock atd. Jeho jméno obsahuje George – Georgia – Gruzia. A dvakrát O.R. – George a Dimitrov. Rodina přesídlila do Bulharska do provincie Loveč. To je anagram Vasil. Nebo i Vol Če. V Loveči jsem byl se skupinou spolužáků z Vysoké školy politické asi v 1981. Byl jsem vybrán za odměnu. Ničím jsem se o ní nezasloužil. Byl jsem tam ,protože jsem tam měl být. U města Loveč je i město Trojan – Trajan. I tam jsme byli. Známe svojí slavnou slivovicí. Jako Jelínkova Prostějovská. ( cestu popisuji jinde ) V roce 1923 zorganizoval povstání – 123 – moje rodné číslo. V roce 1925 se zúčastnil dalšího povstání – v tom roce vydal Hitler Mein Kamf, byl přejmenován Caricyn na Stalingrad a Bubenské náměstí v Praze 7 přejmenováno na Strossmayerovo náměstí. Po chorvatském vědci. A Dimitrov – Gemeto –  vystudoval v Chorvatsku – Zagrebu, medicínu. Byl tedy Doktor. Jako mnozí účastníci. Ernesto Che Guevara například byl doktorem medicíny. A Zagreb je zase anagram Vasilly.

Můj děda z otcovi strany byl Dimitry. Dimitry Mohorita. A také víte, že otci zapsali do propouštěcích dokladů z Gulagu v březnu 1943 že se jmenuje Vasil Dimitry. Stejně jako se jmenoval bratr jiného Vasila. Vasila Gyula Bilak. Dimitry a on zůstali sami z asi devíti dětí. Dimitrova  dcera byla Anastasia jako ruská velko kněžna a dcera cara Nikolaje, která byla spolu s ním a  celou rodinou zavražděni v Jekatěrinburgu 17.07.1918. Příjmení dcery Dimitrova bylo i Moser – a to je anagram Vasil i světoznámá firma v Karlových Varech. Kromě dcery měl i syna Alexandera. Jako Kwasnievsky a jako jméno ruských carů.

A G.M.D – stejné iniciály měl i Georgi Michajlovič Dimitrov. Vůdce bulharských komunistů. Před Druhou světovou válkou. Tedy byl politicky aktivní ve stejné době ,jako „Gemeto“ . Komunista Dimitrov byl účastníkem soudního procesu, ve kterém byl obviněn ze zapálení Říšského sněmu v Berlíne v roce 1933. Byl osvobozen. Odsouzen byl tehdy pouze holandský komunista. Marinus Van der Lubbe. Marinus – Marines – M.V.L. Mohorita Vasil a Ludmila. A M.B.L. – klíč k celému příběhu, jak bylo mnohokrát uvedeno.

14/ – Fedir Parfenovich Bohatyrchuk. Narodil se 14.listopadu 1892, Ukrajina, Ruské Impérium. Zemřel 4.září 1984 v Ottawa, Ontario, Kanada. Byl Ukrajinec. Střední školu zakončil v roce 1912. A začal studovat medicínu v Kyjevě na University of Kiev. Universita Svatého Vladimíra. V První světové válce byl byl příslušníkem Medicínského sboru. Oženil se s Olga Zykina v roce 1915. Měli dceru Dr. Tamara Jeletzky. Byl lékařem – radiologistou. V té době to byla velmi nebezpečná medicínská specializace. V průběhu občanské války v v letech 1917 – 1922, byl zaměstnán ve Vojenské nemocnici a byl také profesorem anatomie v Kyjevském institutu fyzického vzdělávání a sportu. Šachy hrát ho učil Mikhail Chigorin. V roce 1914 se zúčastnil mezinárodního šachového turnaje v Mannheimu. Protože ale začala První světová válka, byl spolu s dalšími účastníky z Ruska, internován. Byli na základě intervencí propuštěni. Cestoval zpět do Ruska přes Švýcarsko. Strávil asi měsíc v Genoa. Kde organizoval turnaje.  Zúčastnil se řady mistrovství SSSR, v šachu. V roce 1926 napsal první učebnici šachu v Ukrajinštině

V průběhu Druhé světové války byl na území Němci okupovaného Kyjeva. Stal se hlavou Ukrajinského Červeného kříže. Pomáhal sovětským zajatcům a na pracovišti pomohl židovské pracovnici. Byl za to německými okupačními orgány zatčen a asi měsíc byl vězněn. Později podepsal Pražskou deklaraci. Když sovětská vojska začala útočit, emigroval s celou rodinou přes Krakov do Prahy, v roce 1944. Tam se stal členem výboru pro osvobození lidu Ruska, antikomunistické a s nacisty spolupracující organizace v čele s ruským generálem Andrejem Vlasovem ( se kterým se seznámil v roce 1943 v Berlíně).  Bohatyrchuk byl také předsedou Ukrajinské národní rady. V průběhu Druhé světové války hrál šachové partie a turnaje s Jefimem Bogoljubovem v Radomu, Polsko. V létě 1944 hrál proti Stěpan Popel v Krakově. V květnu 1944 hrál v Praze s Čeněk Kottnauer, Luděk Pachman, Jiří Podgorný, Karel Průcha. Koncem války se přestěhoval do různých měst Německa – Berlína, Potsdamu a nakonec zůstal v americké okupační zóně Bayeruth. Určitý čas žil v Mnichově a vystupoval pod jménem Bogenhols nebo Bogenko. V roce 1946 vyhrál turnaj – memoriál Klause Junge, v Regensburgu. V roce 1948 přesídlil do Kanady. Do města Ottawa. Stal se profesorem mediciny na University of Ottawa.  V roce 1955 obdržel od britské radiologické společnosti Barclay Medal. V Kanadě pomáhal trénovat Lawrence Day, kanadského šachistu. Bohatyrchuk byl mezinárodní mistr v šachu a Mezinárodní mistr v korespondenčtním šachu.

Narodil se v roce 1982, dne 14.listopadu. A to víme, že je Moravcovou metodou i 7.listopadu – datum Velké říjnové socialistické revoluce v Rusku. Nebo bez dvou je to 12.listopadu a to byla svatořečena sv.Anežka Česká v roce 1989. Byla Klariska – Clariska. A Svatá Klára/Clara má svátek 12.srpna v den narozenin mého otce. A narozenin Jak eš. Bohatyrčuk zemřel 4.září. Což je zase Moravcovou metodou ,děleno 2. – 2. A 2.září definitivně skončila Druhá světová válka. Byl Ukrajinec. Byl lékař – vystudoval Universitu svatého Vladimíra. V přípravce na školu v Moskvě mě naučila manželka Cornela Vavrinčíka – Vavrinčíková, starou, ruskou, předrevoluční, studentskou  píseň „Ot zari do zari až zažgut fanary “ ( rozsvítí – svěrlo – O.R.) Opěvuje svatého Vladimíra, jako přítele nezvedených studentů. A hovoří se v v jejím názvu o světle. S písní jsem měl někde v SSSR úspěch a někde to poslouchali s nevolí. Ale nikde ji neznali.  Pamatuji si ji dodnes.

Bohatyrčuk byl lékařem – doktorem – radiologistou. Já jsem byl také doktorem, ale jen  radistou – vojenskou odborností.. A byl předseda Ukrajinského Červeného kříže. Jako George Catlett Marshall byl po Druhé světové válce předsedou Červeného kříže v USA.  Spolupracoval s Vlasovem – Vlasov – anagram Vasil. Hrál partie s Bogoljubovem v Radom . Bogoljubov je Milující Boha. M.B. – M.V. V Radomu – A to je Dr.M. Pak hrál se Stěpanem Popel. Stěpan byl generál Bunzák – Stěpan Michal, přesně řečeno. A popel je anglicky ash – Aš. A hebrejsky to znamená popel.Jako Stěpan Popel. Tedy něco po shoření.  V květnu 1944 hrál v Praze s Kottnauer – moje spolužačka na Základní škole Strossmayerovo náměstí byla Kotová. A s Luděk Pachman. Popisoval jsem na webu, moje osobní setkání s Luďkem Pachmanem ( a Pavlem Kohoutem ) v roce 1969 v Emauzích – dlouze a podrobně. S Jiřím Podgorný. Podgorný byl předsedou Nejvyššího Sovětu SSSR v šedesátých letech. Brežněv,Kosygin,Podgornyj. Po okupaci Československa ho Brežněv odsunul z funkce a nechal tam zvolit  sám sebe. Karel Průcha. Na ČÚV SSM jsem měl kolegu který se jmenoval Průša. Byl tam vedoucím sportovního oddělení.

Vystupoval pod jménem Bogenko – to je jako u výše uvedeného Bajanova. Boženko – Boženkov – Božanov. A to ukazuje opět na Prahu. Kromě toho, že se v Praze zúčastnil v roce 1944 v Praze,  jednání Vlasovova Výboru na osvobození Ruska. V Rudolfově galerii na Pražském Hradu. P.H. – H.P. Na jednání byl přítomen Frank. A Frank se jmenovala sestra prvního manžela mojí matky. Teta Jenny Frank. A pokud si dobře vzpomínám byla z moravských Velešovic. M.V. – Velešovice – Vasilovice.

V roce 1946 vyhrál turnaj – memoriál – Klause Junga. Přesídlil do Kanady v roce 1948. A stal se profesorem v Ottawa. A v roce 1955 obdržel od britské radiologické společnosti Barclay Medal – B.M. – V-M. A Medal se jmenovala za svobodna příjmením,  manželka jednoho z mých bývalých nevlastních bratrů a byla z Horních Počapel H.P. – P.H.. A v 1955 se narodila sestře mojí matky Alena/Alicia – také z Horních Počapel H.P. – P.H. dcera, také Alena/ Alicia – zvaná  Ája – Jako LaHaya –  španělsky Haag, rusky Gaaga a holandsky Den Haag. Alena/Alicia/ Aja  se  narodila ve stejný den jako Bohatyrčuk – tedy po našem. Narodila se 14.února a to je i druhý měsíc od konce roku, takže i 14.listopad. A rok 1955, kdy dostal medaili, je i rok 1922, kdy se Horních Počaplech H.P. narodila moje matka, i rok 1950 kdy se narodila moje žena Svoboda a i 1952 kdy jsem se narodil já a Elisebeth II se stala královnou a v USA se ujal úřadu president Eisenhover.

Proč byl zaměstnán v Kanadě po jeho odchodu z Evropy se dočtete v mém příspěvku tady na webu. Pod názvem „Příspěvek Sestry British Army k vaší svobodě“.

Bohatyrčuk se dvakrát – dvojka – zúčastnil mistrovství Kanady. V roce 1949 – druhé místo dva roky na to v 1951 – 3 místo. Hrál celkem pět partií s Michailem Botvinikem. Z toho tři vyhrál a dvě prohrál.  Je to velmi zajímavé ,že s M.B. – M.V., hrál celkem pět partií. A tři vyhrál a dvě prohrál. To je totiž naše známé 32. 1112 – 1775 – rok založení US Army a US Marine.  Podle jeho žáka – v šachu – v Kanadě Lawrence Day, byl Bohatyrchuk prototypem pro postavu Doktora Živago ve slavném románu Borise Pasternaka. A jméno  Lorenc vám už určitě nemusím představovat. Už se tu to jméno objevuje několikrát. Příjmení měl kanadský šachista, žák Bohatyrčuka,  Day. To je český den. A holandský člen například u města Den Haag.

15/ – Géza Füster. Narodil se 19.února 1910 v Budapešti, Maďarsko. Zemřel 30.prosince v Toronto, Ontario ,Kanada. Byl to maďarský šachista. V roce 1941 vyhrál maďarské mistrovství. Ten samý rok byl na turnaji v Trenčianských Teplicích. Tam hrál s Ludovít Potuček. V Mnichově se zúčastnil turnaje kde hrál Alexander Alekhine a Gösta Stoltz. V roce 1943 hrál v Diosgyör, na mistrovství Maďarska s Gedeon Barcza. V roce 1943 vyhrál v Kolozsvár. Hned po válce emigroval. Chtěl přejít hranici v berlíně na Západ s Pavel Benko. Füster přešel ,ale Benko byl zatčen a vězněn skoro tři roky. Füster se usadil v Toronto Kanada. Odehrál množství zápasů a turnajů a mistrovství. Jen pro příklad V roce 1957 byl druhý za Povilas Vaitonis na turnaji ve Vancouver – Kanada. Na Interzonal v Portorož ( třikrát O.R. je v tomto slově ) v roce 1958 byl poslední. Reprezentoval také Kanadu na dvou šachových olympiádách. V roce 1958 v Mnichově. – Munchen-Germany. a v roce 1970 v Siegen, kde byl jako druhý náhradník. Po jeho velmi dobré účasti na uzavřeném kanadském šachovém mistrovství v Point – Claire v roce 1969 byl jmenován titulem Mezinárodního mistra v šachu.

Jmenoval se Géza. to je jméno populární v Čechách mezi stejnou populací jako na Slovensku Móric. Určitě víte co mám na mysli. A Füster je po našem i  Lüster – a to je lustr, osvětlení, světlo anebo je to roster a to je rez – rezavý a rožeň -zase světlo a Skot – Ir. Rezavý. Anebo , když přidáme jedno písmenko tak je to Fluster a to je šepot. Narodil se v Budapešti, Maďarsko – B.M. – V.M. A narodil se 19.února, což je i 19.listopad a Moravcovou metodou minus 2 je to 17.listopad. Po emigraci žil a také zemřel v Toronto – Volové po našem. A výklad k městu Toronto je v kapitole Příspěvek Sestry British Army k vaší svobodě.“ Zemřel 30.prosince ,což je i Moravcovou metodou 15.prosinec a když 15 tak i 12. A to byla podepsána Smlouva mezi SSSR a Československem v Moskvě. Molotov – Beneš – M.B. – M.V.  Hrál na turnaji v Trenčianských Teplicích. Trenčianské je naše známé – Tre, Trojačky, turrón, Tři, Tor, Thor, Tretjak, three atd. A Teplice? V Teplicích pracoval po Druhé světové válce bratr mojí matky, také z Horních Počapel – H.P.. V dokumentu ze svatby mojí matky s mým otcem, kde byl matčiných svědkem, má uvedeno místo bydliště Teplice. Až pak se přesunul do Prahy – nejprve do vedlejší ulice naší ulice – do Heřmanovi ulice, pak někam do Libně a nakonec do Mladé Gardy. Připomínám, že otcovým svědkem byl plukovník Steiner-Veselý,  za okupace vojenský velitel odbojové organizace Rada Tří ( založená generálem Lužou jako skupina Jaro ) a spolubojovník mého otce. Zpátky  k šachistům. Na tomto turnaji v Trenčianských Teplicích hrál Füster Géza s Potučkem. To byli, hrdinové televizního seriálu Tři chlapi v Chalupě. Potůčkovi. A vy víte, že anglicky je potůček i jako pramen, zřídlo, zdroj vody – spring a to je i jaro – hebrejsky aviv. Jako Tel Aviv založený v roce 1909.

V Mnichově hrál se Alexanderem Alekhinem. Alekhin je přepis ruského křestního jména ve zdrobnělé podobě. – Alexej, Aljoša, je i Aljochin. A známá píseň opěvuje hrdinství ruského vojáka Aljošy – při pomoci Bulharům proti Turkům na Šipce. „V Bulgariji ruskij saldat“ – Aljoša. Aalexander je slavné jméno ruských carů ale jinak i populární i všude v anglosaském světě. Na stejném turnaji hrál Gösta – maďarsky a česky nebo slovensky – Gusta – Gustáv – Augustýn. A pak hrál v Diosgyör s Gedeon Barcza. Na konci názvu města je O.R. A křestní jméno je Gedeon. Gedeon byl šéf mojí sestry ve velkém obchodu O.Z. – Ovoce a Zelenina na Letenském náměstí v Praze 7. U Letenské pláně. Někdy koncem osmdesátých let a myslím i v době revoluce v listopadu 1989 A Barcza – je Barcelona ale i zdrobnělina Barbory. Tak se jmenovala moje spolužačka ve třídě na devítiletce na Strossmayerově náměstí. Emigrovala.  A svatá Barbora byla z Nykodémie. Tak jak říkal Brežněv Husákovi jménem po otci Gustav Nykodymovič a jak se jmenoval můj přítel na vojně v Litoměřicích a můj svědek na mé svatbě se Svoboda. Nykodým. 17.července 1976. A Barbora je patronkou – kromě jiného – horníků. Těch co pracují  pod zemí.

Füster chtěl přejít hranici v Západním Berlíně s Benko. V roce 196970 jsem byl jako sedmnácti – osmnáctiletý, pořadatelem na sjezdu LSM – Vasil – ubytován v hotelu Internacionál, v Podbabě v Praze. Byl to ten samý hotel kde jsem byl tři roky před tím s Ernesto Che Guevara, (po našem seznámení v Koulové ulici). Tam mi nabídla “ velké a nezištné přátelství“  slovenská slečna – asi o pět až sedm let starší. Jmenovala se příjmením Benko ( vá ). Nedá se na to zapomenout. Nikdy víc jsem ji v životě neviděl. Říkala, že pracuje na slovenském výboru SSM v Bratislavě. Ben ko – je ukrajinský Ben. Benjamin.  A myslím že byla Alžbeta – beta – 2 druhé pídmeno v řecké abecedě.

Füster vyhrál turnaj v Kolozsvár v roce 1943. Nedávno jsem vzpomínal na štafetu ,kterou jsme jeli v roce 1969 z Prahy do Užhorodu. Na Ukrajinu.  S LSM – Vasil. Dostali jsme kola a tato kola se samozřejmě musela vrátit. Ale v přechodu sjednocování organizací a majetku mládežnických organizací po roce 1969 na to neměli moc času. A o kola nám řekli až někdy za rok. Kolo bylo zamčeno u nás ve sklepě. Nebyl to žádný „svár o kolo“. Ani s mými bývalými nevlastními bratry ,kteří se narodili v roce 1943, jsem neměl žádný svár o kolo. Pokud si vzpomínám. Možná v Horních Počaplech byly sváry. Tam bylo k půjčení jenom kolo babičky. A tak to mohlo docházet ke svárů. Na to si ale popravdě řečeno nepamatuji. Nebyl jsem tedy ani Géza ani Móric – podle podle zvykového hodnocení českých a slovenských rasistů.

A hrál ještě s Povilas Veitonis – Povilas je zase anagram Vasilly s naším P jako L. A Veitonis je snad čekatel? Z Angličtiny do naší řeči ? Füster byl druhý za tímto šachistou, na tomto turnaji?

A Füster reprezentoval dvakrát Kanadu na mezinárodních šachových olympiádách. Jedna byla v Mnichov – Germany – M.G. a druhá, kde byl Füster druhý náhradník byla v Siegen – a to je česky zvítězit – vyhrát. Druhý náhradník ve městě jménem vyhrát – zvítězit.

Poté co exceloval na turnaji – uzavřeném mistrovství Kanady v šachu v roce 1969, získal titul International Mister. I.M. – M.I. je Military Inteligence anebo třetí z Tří králů z Volové – Ivan Mohorita. Docent, doktor, na pražském tělovýchovném institutu v Tyršově ( Tur, Toro, Trojačky, Turrń atd) domě. Tento turnaj se hrál v Pointe – Claire. Pointé Claire je z francouzštiny přeloženo – ukázat jasně. Ale Claire je i Klára – Klariska a to byla svatá Anežka, svatořečená dne 12.listopadu 1989, v den kdy končila naše konference SSM v Pražské Lucerně. A samozřejmě je to i provincie Santa Clara na Kubě, kterou osvobozoval Ernesto Che Guevara. A je to i jméno vinice/ vinohradu, v Praze 7 – Tróji. Santa Klára. Géza Füster zemřel v roce 1990. V Toronto. A svátek má Santa Klára dne 12.srpna, na den narozenin mého otce a Jak eš.

16/ – Igor Guzenko. Narozen 13.ledna ( 26. ledna ) v roce 1919, v Rogačevo u  Dimitrov v Moskevské Gubernii. Rusko. Zemřel 25.června 1982 v Mississauga, Pil,  Ontario, Kanada. Byl ukrajinské národnosti. Jako defektor, používal jméno George Brown. Studoval Moscow Architectural Institute. Na škole se seznámil se svoji budoucí manželkou Světlanou ( Annou ) Guseva. Brzy se vzali. Guzenko  pracoval v době své emigrace jako šifrant sovětského velvyslanectví v Kanadě – Ottawa. Dne 5.září 1945 .tedy tři dny po ukončení druhé světové války odešel se svoji manželkou ke kanadským státním orgánů. Vzal sebou celkem 109 významných dokumentů. Šlo především o informace o residentech – nelegálech a pro SSSR pracujících občanů Kanady a USA a Velké Británie. Tito sovětští agenti především měli získat informace o atomovém programu Západu. Důkazy ,které předal, pomohly odhalit asi 39 podezřelých, z nichž 18 bylo odsouzeno. Byla mezi nimi i Agatha Chapman. Nedávno byla v USA zatčen sovětská agentka stejného jména. Anna Vasiljevna Chapman – rodné jméno Kuščenko. Zřejmě je jméno Chapman oblíbené v kruzích sovětské rozvědky. Napsal  knihu o své emigraci a napsal také knihu “ The fall of a Titan“ o Maximu Gorkém. Za tuto knihu získal cenu Generálního Guvernéra v roce 1954. A dokonce byl za tuto práci navržen na Nobelovu cenu za literaturu. Navrhli ho amerikanista Eugen Hudson Long a spisovatel G.W. Breis. O jeho útěku – emigraci byly natočeny v USA dva filmy. Jeden se jmenoval Železná opona – rusky Železnyj zanavěs,  a druhý se jmenoval Operace vyšetřování –  rusky Operacija Rozisk. Spolu s manželkou vychovali osm dětí.

Jmenoval se iniciálami I.G. – A to může být i malé L. Takže byl vlastně L G. – EL CHE. Narodil se ve stejném roce jako můj otec. Můj otec ve Volové a on v Rogačevo. Můj otec byl Vasil Dimitry a on byl z Dimitrova. V Moskevské Gubernii – M.G. Zemřel v době, měsíci,  kdy jsem končil Vysokou školu politickou ve Vokovicích, kde se odehrál, později, konec Komunistické strany Československa –  v listopadu 1989. Byl Ukrajinec – jako můj otec v té době protože Rusínská národnost se neuznávala. Tak si psali UK národnost. Jako defektor používal jméno George Brown. to mu samozřejmě přidělili. Ne náhodou. George je jako Greorgia – Gruzie. A Brown je jako generál Braun z Rady Tří který odbojové organizace, dříve Jaro generála Luži. A s nimi spolupracoval můj otec v Beskydech na Moravě, v průběhu Druhé světové války. Jako holicí strojek Braun který jsem jakoby “ zázrakem“ koupil v prodejně Merkuria v Senovážné ulici, vedle náměstí Maxima Gorkého v Praze. V roce 1974, před odchodem na vojnu. A který jsem tam celé dva roky aktivně používal. Guzenko byl šifrant – tedy radista, jako já na vojně. Jeho manželka byla Světlana – jako světlo a dcera Stalina a byla Guseva ,jako Husák. A později se jmenovala Anna jako moje sestra a moje ukrajinská babička. Studoval Moscow Architectural Institut. Tedy MAI. Jako MAI na družebním Leningradském rajónu Moskvy, naší Dvojky. Ale toto byl Moskovskij Aviacionij Institut. Letecký institut. A MAI – jako květen a tedy i jako srpen – Augusti. A jako Karel May z Petrohradu ze školy na Vasilevském ostrově a jako Karel May, německý spisovatl. Který zemřel v den kdy byl můj otec odveden v Buzuluku – 30.března 1943. Na narozeniniy Vincent van Gogh a Francisco Goya Luciente.

Nedávno zadržená ruská agentka ve Spojených státech používala stejné jméno jako Agatha Chapman, zatčená po odhalení Guzenkem v roce 1945. Ale ta současná je Anna – jako moje sestra a Vasiljevna – jako já. Proč? A rodným jménem Kuščenko. Vzpomínáte? Otcův velitel skupiny Arap v Beskydech Niščimenko a rektor Vysoké školy komsomolské v Moskvě když jsem tam studoval Truščenko – a šči je rybí polévka. Všichni končí na -ko. Ukrajinský sufix.

Přešel ke kanadským státním orgánům se 109 dokumenty dne 5.září 1945. 2. září 1945 skončila Druhá světová válka. Bylo to září a uvádí se 109 dokumentů. A to je i 19.09. moje datum narození a i rok 1909. A bylo to 5. Tedy i Dvojka. Kromě toho Moravcovou metodou je 5. září i krát dvě 10. září a to je i 12, září. Kdy se narodil syn sestry M.G.

Igor Guzenko napsal tři knihy. Dvě o svém útěku – jedna z nich je rusky O.R. – Operacija Rozisk. Druhá je Železnyj zanavěs. Česky – Železná Opona – Z.O. Zahraniční obchod u nás používané, nebo Ovoce a Zelenina, kde pracoval celá sedmdesáta a osmdesátá léta moje sestra Anna – stejného jména jako bylo jméno Anna, Guzenkově manželce, přidělené jméno, po jejich sběhnutí. Anebo Obranné Zpravodajství. Ne to Reicinovo. Obecně řečeno Obranné Zpravodajství. Třetí kniha Guzenka byla, dobře ceněná kniha o Maximu Gorkém. Náměstí Maxima Gorkého , kde jsem úřadoval na ÚV SSM od 1987 do 1989 – do  listopadu. Cca. dva roky. A samozřejmě že také iniciály Maxima Gorkého jsou důležité – jako sestry Anny syn – M.G. jako Mladé Gardy kde bydlel bratr mojí matky Gebelt – Havel The. A jako Michail Gorbačov.

17/ – Konstantin Volkov. Zástupce náčelníka NKVD v Istanbulu, Turecko. Kontaktoval britský konzulát s žádostí o přeběhnutí. Byl ale zatčen sovětskými orgány. A zmizel navždy. Pravděpodobně byl v SSSR popraven. Na Wikipedii o něm jsou velmi kusé údaje. Konstantin Volkov napsal dopis Chantru Hamilton Page, vice konzulovi Britského velvyslanectví v Istanbulu. Page dopis ignoroval. O pár dnů později – 4.září 1945 se dostavil Volkov s manželkou Zoya osobně do budovy velvyslanectví a chtěli se s Page sejít. Page nemluvil rusky a tak pozval John Leigh Reed, pro překlad.  Volkov žádal 27 500 Liber a politický status emigranta na Kypru. A byl za to ochoten sdělit informace o 314 sovětských agentech v Turecku a 250 sovětských agentech ve Velké Británii. Co ale bylo nejdůležitější, řekl ,že dva britští diplomaté – Guy Burges a Donald Maclean z Ministerstva zahraničních věcí Velké Británie a další muž, vysoce postavený v britské zpravodajské službě jménem Kim Philby jsou agenti Moskvy. V Británii dostal k vyřízení tuto informaci vedoucí sovětské sekce MI 6. Kim Philby – sovětský agent. Kim Philby informoval sovětské orgány a  svůj odlet do Istanbulu – na setkání s Volkovem – si zorganizoval tak ,aby mohli sovětské zpravodajské orgány Volkova zatknout. To se stalo a o Volkovovi už nebyly žádné zprávy. Kim Philby byl odhalen jako agent Moskvy až v roce 1963, kdy přeběhl do Moskvy. Byla to tak zvaná  Kembridžská pětka. „Cambridge Five“.

Je o něm velmi málo informací. Ale byl KV. jako Karlovi vary kde žil můj otec se svojí druhou manželkou Anna Mohorita – Besarab. Napsal do pis na konzulát britskému vicekonzulovi jménem Hamiltorn – prostředním jménem, nebo druhým jménem. Hamilton je nagram Mohorita. A je to město v Kanadě. Jeho iniciály – první jméno Chantre a příjmení Page jsou iniciály, anglicky C.P. Ale česky je to CH.P. A P je jak víme i L. A tak je to EL CHE. Kromě toho i jeho příjmení Page, je po hebrejském způsobu psaní i PG. A to je taky EL CHE. Volkov je Vlk a to je Wolfram. Skupina z Londýna, která spolupracovala s otcovou ARAP v Beskydech,  Morava. Tlumočil jim na setkání Reed. Jako „slavný“ Dean Reed, americký zpěvák, známý svým vystupováním ve Východním bloku v době studené války. Tragicky zahynul v Berlíně – v jezeře se utopil. V Berlíně. Jezero je lake, loch, ozero a  agam – hebrejsky. Manželka Volkova byla Zoya – Zoja, česky. Jako nejbližší přítelkyně mojí sestry Anny, v učení na prodavačku, koncem šedesátých let. Znal jsem ji také velmi dobře. Bydlela kousek od naší ulice v Praze 7. Chtěl politický status uprchlíka na Kypru. Tam jsem byl na kongresu MSS v hotelu Kennedy. V roce 1983. Letěl jsem tam rovnou z Berlína – z dovolené. Nicósie byla rozdělena zdí. Jako Berlín. A sloužil tam tehdy na velvyslanectví – obchodním oddělení, můj svědek a spolu voják Nykodým. Konstantin Volkov odhalil tehdy Cambridge Five – sovětské agenty v britských tajných službách. Ti se to dozvěděli a informovali sovětské orhány. A volkov byl naposledy spatřen jak nastupuje na letišti v Istanbulu do sovětského letadla mířícího do Moskvy.

18/ – Valeri Tihonovitch Minakov. Uprchnul v roce 1945 přes Sibiř a přeplaval na malém člunu Beringovo moře, se svým 6. letým synem Olegem. Byl zachráněn s pomocí Eskymáků Savoonga a Gambell na ostrově St.Lawerence. Krátce na to se objevilo na ostrově 14 Sibiřanů a vyptávali se po bílém muži. Jiné informace nejsou.

I to málo stačí. Valeri Minakov Tichonovič. V.M. a T – V.M. a The. Tichomirov se jmenoval můj moskevský přítel, docent z M.A.I. A Vjačeslav ( Vjačeslav je Vasja a Vasil ) Tichonov byl herec, který se proslavil,  v sovětském špionážním televizním seriálu “ Sedmnáct zastavení jara.“ Sedmnáct dílů to ale nebylo. Bylo jich jenom dvanáct. Sedmnáct je totiž i 5 a 5 je i 2 – Dvojka. Moře Bering je anagram Vasilin. Byl zachráněn s pomocí eskymáků Gambell. V tomto slově je i M.B.L i L.G. – tedy klíč M.B.L. a EL CHE. Je tam i G.M. a Bell. Vzpomínáte na foto jak na Václavském náměstí hovořil George Bush starší a měl vedle sebe, vedle mikrofonu viditelně postavený Bell ? A s americkým letadlem Bell létal za války Maršál Pokryškin – 3x hrdina SSSR., Ten který mně dával lekci na trenažéru IL – 62, na moskevském letišti Šeremetěvo nedaleko od M.A.I. A byl to ostrov St. Lawrence. Lorence.  Co víc říct k tomu málo ? Jeho syn byl Oleg. LG – EL CHE. A 14 Sibiřanů ho hledalo. To je 2. Dvojka. Minakov je také minér . pyrotechnik. Jako byl první manžel mojí matky. Zahynul v Hradištku.

19/ – Antoli Granovski. Narodil se v roce 1922. Byl synem vysoce postaveného sovětského činitele Michail Granovsky. M.G. Jeho otec byl zatčen dne 6.listopadu 1937 sovětskou NKVD. Po jeho zatčení žila rodina v izolaci. Mladý Anatoli si našel práci a rodinu podporoval. Několikrát ho vyslýchala NKVD. Chtěli informace o jeho vedoucím v zaměstnání. Nakonec byl propuštěn. Rodina se musela přestěhovat z centra do zchátralého domu. 27.ledna 1939 Anatoli u Leninova mauzolea řekl důstojníkovi NKVD, který zde vykonával službu, že chce mluvit s náčelníkem. Byl uvězněn v Butirky Prison. Vyslýchán a bit. Byl donucen podepsat čistý papír na který bylo dopsáno jeho přiznání. V noci 20.dubna 1939 byl převezen do lepšího vězení – Lublaňka. Po tomto zinscenovaném obvinění jeho otce se stal 20.července 1939 agentem NKVD. Okamžitě byl ošetřen, včetně operace, ze všech svých zranění, které utrpěl v období věznění. A dostal peníze a mzdu. Byl vycvičen a první jeho zařazení bylo v jednotce protileteckého nasazení chránící Moskvu. Seznámil se s dívkou jménem Shura. Byla také agentkou. Jeho vztah s ní pokračoval až do doby kdy Shura zemřela.  Poté byl připravován a trénován na misi do Hitlerovské Německa. Měl seskočit s dalším jedním sovětským vojákem. Toho měl zabít a vzdát se německým orgánům a podat jim jako sovětský defektor, záměrně nepravdivé informace. Tato mise se nikdy neuskutečnila. Další úkol pro který byl cvičen, na jaře 1945, bylo vysazení v USA. Také se neuskutečnilo. Byl zařazen na frontu a zúčastnil se zajištění a přesunu materiálů z archívů gestapa a dalších nacistických institucí a z Říšského kancléřství do Moskvy a Kyjeva. Granovski tehdy upozorňoval na špatné zacházení se sovětskými vojáky , kteří byli osvobozeni z německého zajetí, na špatné chování Rusů k Němcům a znásilňování. Po válce se zúčastnil zájezdu do Londýna, který měl propagandistický podtext. Později pracoval i v Praze. Pomáhal při denacifikaci a při výstavbě nového, komunistického, bezpečnostního aparátu Československa. Poté dostal práci jako agent NKVD – MGB později, na obchodní lodi. Pro získávání informací. Měl nastoupit na loď Petrodvorec, ve Stockholmu, kam se dopravil z Oděsy na jiné lodi. 10.července Granovsky přicestoval do Stockholmu. 21.července odešel z lodi a hledal U.S.Military Attache. NGranovski ale nemluvil anglicky, tak sehnali dalšího amerického důstojníka – plukovníka – který mluvil německy. Američané mu odmítli poskytnout asyl. A švédské orgány ho zadrželi. Měl být to vydán do SSSR. Ale švédský král Gustav V. mu udělil asyl.  Granovski později napsal memoáry které vyšli v Londýně v roce 1955. Pod názvem „All Pity Choked. Pozdější verze byla vydána pod názvem “ Byl jsem NKVD agent.“

Velmi zvláštní příběh. S málo daty.  Narodil se v roce 1922. Jako moje matka, jako je to i už vám známé 1950, moje manželka Svoboda, 1952 já  a dcera sestry mojí matky v roce 1955.Jeho otec se jmenoval M.G a byl zatčen NKVD 6.listopadu. To bylo v předvečer výročí VŘSR – revoluce. Moravcovou metodou, krát dvě je to i 12.listopad. A to bylo v roce 1989 v předvečer revoluce. Byla svatořečena Anežka česká, Klariska, – Santa Clara ( provincie na Kubě kterou osvobodil EL CHE Guevara) a končila celostátní konference SSM v pražské Lucerně. Granovki  se  27. ledna 1937 nechal u Mauzolea Lenina ( M.L. – jméno mojí matky  a vy co pozorně čtete už víte ,že LeNa – jméno řeky podle které přijal jméno Lenin,je v azbuce L jako obrácené V a N jako jako naše H. tedy V.H. Václav Havel)  zatknout NKVD.

A 27.leden je i 27.prosinec a Moravcovou metodou – minus dva to je 25. prosinec – Den narození páně – Hod Boží – H.B. Havlíčkův Brod, a po našem i Božena Němcová ( Babička- Granma – vzpomínáte kdo byl velitelem lodi ?  no přece EL CHE. Ernesto Guevara). Ale i azbuko-latinkou je je H.B. i B.N. –  Václav Havel.

Granovski prošel hrůzami a útrapami věznění NKVD – sovětské tajné služby. Nejprve Butirky Prison a poté Lublaňka Prison. – B a L. Leonardo da Vinci a Vasil/Basil a Ludmila. Z Butyrky Prison do Lublaňka Prison byl převezen 20.dubna. A to je i 20. září – čtvrtý měsíc od konce roku. A já jsem se narodil 19.září a můj spolužáka a přítel a manžel mojí sestry George -anglicky – se narodil 21.září. Kromě toho je i 20.září Moravcovou metodou děleno dvěma i 10.září. A – 0 je koule a koule je pětka a tak to  je i dvojka. Tedy i 12.září. A to se narodil 12.září syn mé sestry M.G.

Granitského přítelkyně v době Druhé světové války byla Shura/ Šura. Jako manželka Jaroslava Haška, kterou si přivezl po návratu ze své mise v Rusku. Druhá manželka. Měl dvě najednou. Z Jarmilou Meyerovou nebyl v době druhé svatby rozveden.

Agentem NKVD se stal Granovski dne 20.07. a to víme že je i 20.01. – třeba mým rukopisem. A to děleno dvěma -Moravcovou metodou je i 10.01. A to se narodil Augustýn Husák. I Havel i Husák byli vězněni NKVD/ KGB. Jako Granovski.

Granovski 10.července přicestoval do Stockholmu. 10.07. je i bez Moravcovi metody 10.01. datum narození Husáka. Odešel z lodi hledat Američany a získat asyl. Bylo to 21.07. A to víme je i 21.01. A Moravcovou metodou je to plus dva – 23.01.  Den sovětské armády a námořnictva. První bitva s německou armádou ( rok 1918) u Pskova a Narvy – P.N. je naší azbuko-latinkou i P.H. nebo H.P – Horní Počaply a Horní Počernice atd.. Anebo je 23.01. také 01.23 – a to je moje rodné číslo. 123. Sehnali mu k překladu amerického plukovníka – těch bylo v našem příběhu spousta. A asyl mu udělil Gustav V. Je to i Gustav i Dvojka.

Memoáry Anatola Granitského vyšly v roce 1955. Roce založení V.S. Ale i 1922, rok narození mojí matky, rok 1950, narození mojí manželky Svoboda a 1952, můj rok narození a 1955, rok narození dcery sestry matky.

A nakonec? Anatoli Granovski má iniciály A.G. A už víme, že podle naší abecedy, kdy prvním písmenem je římská jednička l. Která je současně i malým L. A je první ( 1 ) v normální abecedě a l.( malé L ) je první ( 1 ) v naší „římské“ – rómské –  abecedě. Tedy A.G. je i L.G. – EL CHE.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *