Nejen pro pana Jana Neubauera.

1 099 zobrazení
TiskTisk

Tento příspěvek píši pro pana Jana Neubauera, který připomínal na Twitteru československý film Marketa Lazarova. Na jeho Tweet jsem reagoval poznámkou, že film souvisel s Operací Benjamin. Odpověděl otázkou jak. A tady je moje odpověď. Protože už určitě rozumíte systému, který byl popsán, tady na webu mnohokrát dokola, budu velmi telegrafický. I proto, že musím pokračovat ve napsání pokračování Díl I 0000 a 2222 a 5555 a to Díl II. 0000 a 2222 a 5555. A i proto, že už musí být jasný celý klíč a způsob, nebo metoda, chcete li, jak se to dělo a proč se tak dělo. Jak hluboko v minulosti musel být celý plán založen. Možná, že ne vše bude na sto procent. Zaregistroval jsem některé drobné odchylky například v prezentaci jednotlivých osob, věcí, děl a tak podobně na Wikipedii. Nejsou však podstatné a několikanásobný výklad všeho co souviselo Operací Benjamin je tak široký, že jedna nepřesnost, nemůže má tvrzení vyvrátit. Kromě toho jsou některé zdroje i odlišné – širší nebo kratší. I tak může dojít k některým drobným nepřesnostem. Ale celkově to nemění nic.

Vladislav Vančura – jeho jméno je Vlad a přesný anagram Vasil. Vlad jak víme byl rumunský šlechtic – Rom/ania – , který byl známý pod jménem Dracula. Po našem “ hebrejském způsobu “ psaní je to Dr. C.L. – tedy DR. EL CHE. Jako Ernesto Che Guevara. Lékař, Argentinec, zvaný Kubánci, EL CHE.

Vančura – příjmení obsahuje anagram Veselin. Vasilin. Veselin se jmenoval můj bulharský kolega – šéf bulharského Komsomolu. Byl u mne v Praze. 1988/1989. Všichni zainteresovaní to museli zaregistrovat. Že bulharská „Dvojka“ je připravena na můj vývoz revoluce ( EL CHE byl označen za vývozce revoluce ).

Narodil se 23. června 1891. Můj děda, Karel Gebelt se narodil také v roce 1891. V Dřemčice. Bez háčku je to Dr a naším psaním MCC. Bez samohlásek. To je buď rusky SSM, nebo MSS a nebo v originále značka hokejové výstroje CCM, na kterou jsme se dívali v době totality při hokejových utkáních turnajích a mistrovstvích světa a Evropy. Hráli s ní všichni – ze Západu i z Východu. Žádná sovětská nebo východoevropská hokejová výstroj – na mezinárodní scéně, to upozorňuji – nebyla. Pak ještě JOFA – J.F. Julius Fučík. Park u nás v Praze 7 – Spartanburgu. S manželkou Gustou – jako Husák Gustav – Augustýn. A do třetice to byla slavná švédská hokejová výstroj, kterou museli všichni fanouškové hokeje v období totality znát. Hokejové přílby VM. Vasil Mohorita.

23. června je i 23.6. A to je i 23.9. Moravcovou metodou je to minus dva i 21.9. A to se narodil ( dva dny po mých narozeninách – 19.9.) můj spolužák, přítel a druhý manžel mojí sestry Anna Marie, Uher – Magyar v překladu. Tedy MaGyaR – MGR – Megrit – Mayer – Mogorita i anagram MARGARITA – tedy původní název Vančurovi knihy – Margarita Lazarova.

Vančura se narodil v Háji u Opavy. Háj a malý Hájek. Hájek byl pplk. František Hájek ze sekretariátu náměstka ministra plukovník PEPRNÝ ( předcházející příběh o Sergeant Pepper o tom říká více ) vnitra počátkem šedesátých let. Miloslav Hájek byl můj trenér v Meteor Praha – basketbal – hraje tam 5 a 5 hráčů. A koš ze hry, býval v době, kdy já jsem hrál ( 1969 – 1971 ) za DVA body – DVOJKA. Dnes je to jinak. Tento Hájek bydlel se svou malou manželkou v Paláci LUCERNA ( u Havlů ). Předseda Meteor Praha se jmenoval tehdy Svoboda. Jel se mnou na turnaj do Brém – NSR – Americká okupační zóna. Bremerhaven – dlouhý jako Lovosice tam se smíchem říkali ( což je pravda ). Proč ? Německy jsou totiž Lovosice Lobosice. A LOBO je španělsky Vlk – Wolf – Otisk – Wolfram. A také zbyde SiCe – SC – X. CHE. Více dříve. Oldřich Hájek ( všimněte si jako Háj u Opavy – H.O. ) byl v sedmdesátých a osmdesátých létech přímý a jediný nadřízený mojí matky na Strossmayerově náměstí v Praze 7 – Spartanburgu. A Josef Hájek byl můj první přímý nadřízený po mém nástupu do aparátu SSM v Praze – asi tři roky. ( Vystřídal ho Štěpán M. z party Kapka/Víta ).

V deváté třídě jsem podal žádost o přijetí na Vojenské gymnasium do OPAVY. Jel na zkoušky a byl přijat. Nastoupil jsem tam v srpnu 1968. A co se dělo dál už bylo několikrát popsáno.

Otec spisovatele byl Václav Vojtěch Vančura – tedy V a V a V. Jako katedrála na pražském Hradu. ( P.H. ) Tam je to Václav Vojtěch Vít. Nebo je to Václav Vojtěch Vančura – V.V. Vančura. A to můžeme napsat i V a V dohromady W. A zbyde nám jedno V – Tedy jako W.V. To je i Voskovec a Werich. A na hlavu postavené dvojité W je M. Tedy M.V. Mohorita Vasil – i otec i syn – já. Otisk. A je to i VolksWagen – značka automobilů vyráběná ve WOLFsburg. V.W. ( více bude v Díl II který budu psát až ukoním toto psaní ) Otec Vančura V.V. se narodil 28. září 1856 ve městě Čáslav. To je angram Vasil Če. Česky – ale v originále je to Vasil Che. Jako EL CHE. A co je zásadní a důležité, ve městě Čáslav se narodil generál František Moravec. Šéf DVOJKY. Prioritní osoba a hráč Operace Benjamin. Otec Vančura se narodil 28. září. A to víme, že je právě Moravcovou metodou i děleno dvěma 14. září. A vy víte že to je klíčové datum v příběhu mého otce. Jen připomínám, narodil se na Vinohradech Jan Masaryk, zemřel jeho otec Tomáš Masaryk, narodil se můj předchůdce ve funkci předsedy ÚV SSM Jaroslav Jenerál – J.J. – zády k sobě je to Kotva – Marine. A 14. září je i 2. září – podle hodin. A skončila v roce 1945 Druhá světová válka v Pacifik Theatre – česky Tichý oceán divadlo.

Matka spisovatele Marie Svobodová, se narodila dne 19. září 1863. A nyní sledujte text velmi pozorně. Narodila se ve stejný den jako já – 19. září- 19.09. ( je to i 1909 – rok, kdy se narodil první manžel mojí matky Ludmily a kdy se v kostele svaté Ludmily na Vinohradech ženil Edward/Eduard Ben eš. S Annou/ Hanou a byl založen Tel Aviv ) Matka spisovatele se jmenovala za svobodna, stejným příjmením jako moje manželka Vlasta Svobodová. Ta sice nebyla Marie, ale narodila se na jeden z nejvýznamnějších svátků katolické církve – 8. prosince – Neposkvrněné početí Panny Marie. A současně je i 8.12. americkým způsobem psaní dat 12.8. – a to se narodil můj otec. Na svátek svaté Kláry – Santa Clara – provincie na Kubě, kterou osvobozoval Ernesto Che Guevara. A jako vinice v Tróji, které patřily k Trojskému zámku který jejich majitel pan Svoboda, ( další Svoboda ) věnoval v roce 1921 československému státu. A jako svatá Anežka – Agnes, Klariska, která byla svatořečena v době konání mojí celostátní konference SSM 12. listopadu 1989 – A kruh se uzavírá. Maminka spisovatele se narodila v Klucích u Čáslavi. Čáslav je výše uvedena. A co “ narodila se v Klucích“? Kluci se říkalo v naší rodině mým dvěma bývalým nevlastním bratrům. Byli totiž dvojčata. Kluci.

Otec spisovatele byl úředník v cukrovaru. Tedy tam co se vyrábí cukr. Sachar – Sochor. Jako ulice, kde jsme v Praze 7 – Spartanburgu žili. Ulice Antonína Sochora ( dříve Skuherského ), která byla pojmenována po tragicky zesnulém pplk. Antonínu Sochorovi, spolubojovníkovi mého otce z jednotky generála Svobody. Hrdinovi SSSR. Jako Sugar – tak se přece říkalo Merylin Monroe ve filmu Někdo to rád horké – v předcházejícím příběhu je to podrobně rozvedeno. Rodina spisovatelova se často stěhovala. Žili ve Cvrčově u Tovačova. Cvrčov jsou brouci – žuci rusky – bugs anglicky – Beetles a Beatles a maršál Žukov a gangster v předcházejícím dílu na konci uvedený gangestr Bugs. Pak žili ve městě Tovačov. A to je německy Tobitschau nebo Tobischau. Tobišau to vyslovíme. Nebo Tobitšau. Náhoda by to byla kdyby se mnou jednou nebyla na táboře ve Skokovy ( cca 1965 – 66 ) dívka jménem Tobišková – Tobischek. Byla tam pouze jednou a byla také z Prahy, jako já. moc se mi líbila a požádal jsem ji o adresu. Bydlela v ulici Široká 9, Praha 1. Anglicky je Široká – Broad a to je naším čtením BRD. A pěkně jakoby “ hebrejsky, nebo arabsky “ odzadu Dr.B. Doktor buď B – Dvojka. Ale také Benjamin. Anebo je to i Bundes Republik Deutschland. Kam jsem jel o několik let později hrát do Brém na basketbalový turnaj. Se Svobodou v čele naší výpravy. Jen podotýkám na okraj. Nikdy jsem tam za ní nešel. Určitě mě „uchvátila“ po návratu z tábora, zase nějaká jiná hezká dívka. Vančurovi žili i v Libici nad Cidlinou – L.C. EL CHE. Nakonec se usadili v Davli – Davle – španělsky jsou písmena V a B jedno ve výslovnosti a hebrejština má dokonce pro obě z latinky písmena V i B, jedno písmeno. DaBle – DiaBLo. Ďábel.

Spisovatel měl starší sestru Marii. Marie byla také matka mojí matky – babička a sestra otce a moje sestra druhým jménem. Marie byla také babička mojí manželky a sestra její matky – její teta. A také to byla sestra prvního manžela mojí matky – Marie. Jeho mladší sestry byly Otilie a Františka – což je OF – hebrejsky kuře anebo OP, protože v hebrejštině je také pro F a P jedno písmeno. A když to přečteme rusky tak jsme u klíčové značky – šifry Operace Benjamin. OR. – hebrejsky světlo a kůže. Ale také Otmar Reidl. První výsadkář z Londýna a jediný příslušník Operace Benjamin. ( vysazen 16.04.1941. Více už bylo napsáno mnohokrát dříve ). Další sestra byla Ludmila – jako moje matka. Příbuzným spisovatele byl Antonín Vančura – jméno Antonín je velmi frekventované v mém příběhu. kromě všech různých osobností ( bylo dříve ) to byl manžel Alena/Alice – sestry mojí matky. Gymnázium studoval v Praze – Malostranské Gymnázium- M.G. – Michal G./H, Maxim Gorkij, Mladá Garda, Michail Gorbačov, General Motors ( všimněte si , že žil s rodiči v Močovicích u Čáslavi – Malá strana – Močovice ) Další dva roky studoval ve městě zvaném Benešov – stejně tak se jmenoval Beneš – Ben – Benjamin. A v Benešově sloužil po půlročním působení na ministerstvu obrany – Dvojce u generála Palečka, bezprostředně po válce v roce 1945 i můj otec. Spisovatel se na gymnáziu seznámil s Karel Nový. Nová se jmenovala moje spolužačka v Moskvě 1971/72. Bylo nás tam asi 15, celkem. Nový byl můj velitel čety na základní vojenské službě v Litoměřicích. Benešovská léta zobrazil spisovatel v Pekař Jan Marhoul. Zobrazil zde skutečné postavy – dějepisáře Brunclíka a katechetu Koláře. Brunclík se jmenoval můj spolupracovník, když jsem byl předseda českého vysokoškolského ústředí SSM v 1982/cca85. František Brunclík, přesně. Kolář se mnou hrál v týmu basketbalu v Meteor Praha v 1969/1971. Luboš Kolář, přesně. Spisovatel ukončil studia a odešel do Vysokého Mýta, kde se stal knihkupeckým příručím a učil se fotografovat. Vysoké Mýto – V.M. Vasil Mohorita. Va Vysokém Mýtu se narodil generál Otakar Rytíř – původně Richter ( O.R. jako Otmar Reidl Operace Benjamin). Spolubojovník mého otce V.M. z východní Svobodovi armády. Spisovatel se učil fotografovat Fotografuji já. Vše co vidím. Do paměti. Dále pak spisovatel ukončil gymnázium. V Křemencově ulici – Kámen – Stone – Piedra – Chocolate de piedra -plukovník Steiner – Veselý z Rady tří a otcův svědek na svatbě – bytem v Kamenické ulici. A samozřejmě Rolling Stones s Michal Jägger – Michal myslivec. Studoval po maturitě medicínu. A jeho diplom medicíny – Doktor – je datován 2. června 1921. 2. června je také 2.6. a to je i 2.9. – konec Druhé světové války a také významné datum v poválečném životě mého otce. Uvedeno dříve a podrobně.

Spisovatel byl členem KSČ. Byl spoluautorem Manifest sedmi. Sedm je název našeho pražského obvodu. Praha 7 Spartanburg. V deníku Československá samostatnost, později přejmenovaného na NÁRODNÍ OSVOBOZENÍ převzal místo po Jindřichu Vodákovi. Můj spolupracovník na ÚV SSM se jmenoval Vodák. Břetislav Vodák, přesně. 11. prosince 1934 promluvil na protifašistické demonstraci studentstva spisovatelů. Už víme ,že 11.12. je i 1775. Rok založení US Army a US Navy a US Marine. A také rok založení Vincenc ( můj praděd a Vincenc van Gogh atd. ) v Agramonte, Katalánsko – výrobce „Chocolate de Piedra“ od roku 1770 a Turrón od roku 1775. Spisovatel se 13. srpna účastnil schůze, která řešila situaci českého obyvatelstva v pohraničí. 13. srpna se narodil Fidel Castro a Moravcovou metodou – minus dva je to 11. srpna a to se narodil Vasil Bilak ( Bílý Vasil – ne on, ale já Otisk svého otce ) A víme, že 13. srpen je také Moravcovou metodou i plus dva 15. srpen a to je i 12. srpen a to se narodil můj otec. Spisovatel byl 8. září zvolen do čestného předsednictva Svazu německé kulturní fronty v ČSR. A 8. září je Moravcovou metodou krát dvě 16. září a to je i 19. září – moje datum narození, ale i rok 1909. 5. ledna 1940 byl německým komisařem pro film vyzván, aby vypracoval scénář pro film o Bedřichu Smetanovi. A 27. srpna téhož roku byl pozván Goebelsem do Německa. Obé odmítl. 5. ledna se narodila moje dcera Kateřina. A 27. srpen je i 21. srpen. Významné datum – Okupace Československa v roce 1968 a krach převratu ortodoxních komunistů v Moskvě v roce 1990 – to je také moje datum narození 19.09. i rok 1909. A dále když je to 21 tak je to i 12 a to je datum narození mého otce. 12. 08. A když je to 12.08. tak je to i 08.12. a to je narození mojí manželky Svoboda.

Na universitě se potkal s Ludmilou Tuhou. Tuha je grafit – chemický prvek Mendělejevovi ( V.M. ) tabulky prvků – užívá značku C. Jeho název byl také plumbago – podobné plumbum – olovo – Volovo. Krystal systém je HEXAGONAL – tedy šestihran. Jaké označení ,znak, má šest hran, rohů určitě víte. A je černé barvy. Další prvky z Mendělejevovi ( V.M.) tabulky prvků užívala Dvojka generála Moravce v Londýně k označení výsadků do Protektorátu – např. Wolfram, Silver, Zinc, atd.)

Spisovatelova manželka se jmenovala jako moje matka. Ludmila. A svatá Ludmila na náměstí Míru – Vinohrady. Vladislav a Ludmila měli svatbu dne 16. srpna 1921. 16. srpna je i 19. srpna. A to se narodil ve Volovo, dva roky předtím generál Stefan Michal Bunzák – otcův spolubojovník ze Svobodovi Východní armády. Manželé Vančurovi si otevřeli lékařskou praxi na Zbraslav. To je anagram celkem dvakrát Vasil. Nebo i Basil a Vasil. ZBR – ZBL – BZL – Bazil – Basil. A slav – Vasil. DVAKRÁT. Tam také v roce 1924 postavili tzv. Vančurovu vilu. Architektem byl Jaromír Krejcar. V domě v Litoměřicích, na sídlišti Kocanda, Vrchlického ulice, kde žil můj bývalý nevlastní bratr Jaromír, žil v přízemí také Krejcar. Také voják z povolání jako můj bývalý nevlastní bratr ( jeden z Dvojčat ). Architekt Krejcar byl spisovatelův kolega z Děvetsilu. Devětsil je angram Vasil a Dot. To znamená Vasil TEČKA. Tak se plánují vojenské operace. Devětsil je Vasil a Tečka. Přesně, že bude konec SSSR a světového komunismu. A tak se také stalo. Manželům Vančurovým se narodila dcera Alena. Jako sestra mojí matky Alena/Alice a jako její dcera. A jako moje argentinská přítelkyně ve škole v Moskvě 1971/72 – Alice/Alena. A jejich dcera Alena Vančurová se narodil dne 8. dubna 1923. 8. dubna je bez dvou Moravcovou metodou, 6. dubna. A to se narodil můj děda – otec mojí matky Karel Gebelt v Dřemčice ( výše uvedené ) pak Horní Počaply. Narozený ve stejném roce jako spisovatel Vančura 1891. A 8. dubna je také, Moravcovou metodou krát dvě, 16. dubna. Datum kdy v roce 1941 seskočil z letadla Otmar Reidl. O.R. První příslušník ( a jediný ) výsadku z Londýna, pod názvem Operace Benjamin. A 16. dubna – 16.4. je i 16.9. a tedy i 19.9. datum mého narození a rok 1909. Vše už tu bylo. Výše.

Spisovatel se aktivně zapojil do filmové tvorby předválečného Československa. V roce 1926 napsal libreto pro film Nenapravitelný Tommy. Tommy je Tomáš – jako Masaryk. Ale také se tak říká britským vojákům. Prvním filmem na kterém se Spisovatel podílel byl film Před maturitou. Premiéru měl 9. září 1932. Rok 1932 je i 123 – moje rodné číslo. Dále napsal libreto za spolupráce Romana Jakobsona. Jakobson se jmenoval poválečný představitel US Army – UNRA – materiální pomoci v Československu. A také to je už velmi dobře vám známé – Jakub, Yakov, Jakov, Jakovlev, Santiago, Iago, Diego, Jacob, James, Jacques a Kuba. Definitivní náze filmu byl Na sluneční straně. Poté natočil s Karlem Novým ( jeho přítel z gymnázia ) a Ivanem Olbrachtem ( Nikola Šuhaj Loupežník z Carpathian Ruthenia – Podkarpatské Rusi ) film, Marijka nevěrnice. Marijka je Marie. Hudbu k filmu napsal Bohuslav Martinů – B.M. – Basil/Vasil Mohorita a Mladá Boleslav. Pak ještě byl spolutvůrcem filmů Láska a lidé a filmu Naši Furianti.

Dílo spisovatele Vladislava Vančury.

Dlouhý, Široký a Bystrozraký. V Praze za Nuselským mostem vyrostly za totality, přibližně ve stejné době, tři významné stavby. Velikostí. První byl vysoký mezinárodní hotel, vystavěný Západoevropskou stavební společností. Druhá stavba byl Palác Kultury. A třetí stavba byla ředitelství pražské Bezpečnosti – dnes Policie. Říkalo se jim Dlouhý Široký a Bystrozraký.

Pekař Jan Marhoul. Václav Marhoul byl v letech 1968 – 69 představitel československého skautského hnutí, zastoupeného ve Sdružení dětí a mládeže – nástupce ČSM – Československého svazu mládeže. V normalizaci se pak stal ředitelem odboru na Úřadu Federální vlády u Lubomíra Štrougala. Znali jsme se dobře osobně. Právě z počátečních let vzniku SSM v roce 1970. A Marhoul Jan byl pekař. Jeho život byl spojen s městem Benešov – Ben eš. Benjamin a ruské a hebrejské Š – je trojzubec. Jako trojzubec pána moří Neptuna a Ukrajinský znak. A v Benešově otec sloužil. Na Baker Street v Londýně sídlila v době Druhé světové války SOE. Britské armády organizace – Special Operatives Execution. Ti pracovali na výsadcích do Československa a dalších evropských států. A pracovali na Operaci Benjamin. Na Baker Street měl také „sídlo“ slavný Sherlock Holmes – S.H. – Holly Spirit. Jeho tvůrce se narodil v Edinburghu – Skotsko . Sir Conan Doyle byl tedy Skot. A ve Skotsku se právě všichni výsadkáři cvičili na své poslání v týlu nepřítele. Baker – pekař – BKR – BSL – je kromě jiného náš anagram Vasil/Basil.

Pole orná a válečná. Tento román vyšel v roce 1925. Pozorně si přečtěte název. Rok 1925 byl také rokem kdy byl přejmenován Carycin na Stalingrad a kdy vyznamenal Masaryk Benito ( Ben ) Mussoliny – B.M. – V.M. Rok kdy vydal Hitler Mein Kampf – Můj Boj – M.B. – M.V. Rok kdy bylo Bubenské náměstí s kostelem Svatého Antonína, přejmenováno na StrossMayerovo náměstí. A rok kdy vydal Masaryk knihu, Světová revoluce – Za války a o válce. Kromě toho orná je je OR – kůže – světlo hebrejsky. A Otmar Reidl Operace Benjamin. Rok 1925 je také rok 1922 kdy se narodila moje matka. Je to i rok 1950, kdy se narodila moje manželka, rok 1952 kdy jsem se narodil já a začala kralovat Elisabeth II. A presidentského úřadu se ujal bývalý velitel spojeneckých vojsk generál Eisenhover v USA. Je to i rok 1955 kdy se narodila dcera sestry mojí matky Alena/Alice.

Rozmarné léto. Humoristická novela. Kromě toho že je v názvu RO – OR. Tak se odehrává na řece ORŠI – OR a SI. O.R. Otmar Reidl – Secret Inteligence. Ale také je to Š které je v hebrejštině a ruštině jako trojzubec – Neptuna i Poseidóna – vládců moří. Navy a Marine. Modrá barva. Inspirací byly říční lázně u Zbraslavi – Bazil – Vasil. Lázně jsou Baden – jako zakladatel Skautismu – Baden – Baden. dříve popsán i s manželkou. Skaut – Scout – Skot. Jako Václav Marhoul v předcházejícím odstavci.

Poslední soud. 1929. Román, který konfrontuje prostředí Prahy a Podkarpatské Rusi. Vydán v roce 1929 – rok Krachu newyorské burzy. A začátek světové krize. Burza je anagram Bazil a Vasil. Konfrontuje v něm prostředí Prahy a Podkarpatské Rusi. Kde žije v té době přesně desetiletý – X – Vasil Dmitry Mohorita – můj otec a stejně tak desetiletý – X – generál Stefan Michal Bunzák. Volové. Podkarpatská Rus je Carpathian Ruthenia – C.R. Churchill a Roosvelt. A také Czechoslovak Republic. Poslední soud j v angličtině Last Judgement – L.J. naše EL CHE. Do ruštiny mi to překládá stále a neustále slova Strašnyj Sud. Strašný soud. To tedy byl. A proč poslední ? protože už žádná taková válka jako byla Druhá světová válka nebude. A nebyla. Díky Operaci Benjamin Tří sester – US Army, British Army a Russian/Sowiet Army.

Hrdelní pře aneb přísloví. 1930. Román se zabývá problematikou viny a trestu. Hrdelní Pře aneb Přísloví. H.P. a P. Horní Počaply a Počernice. Také Horní. Horní Počaply místo hlavního soustředění klíčů pro Operaci Benjamin. A Horní Počernice to samé. Horní Počaply moje matka a rodina Gebelt – the Havel. A Horní Počernice můj otec a jeho velitel Svoboda a další. Vše bylo dříve dopodrobna popsáno.

Prózy. Útěk do Budína. 1932. Budín je část Budapest. B. Maďarsko. M. Tedy B.M. – V.M. Je to také hlavní město Magyar. – MGR. MoGoRita. A všechny další podoby tohoto slova, které byly předvedeny dříve. Je to i DRUHÝ manžel mojí sestry UHER. A je země kde stál v čele státu Admirál Miklós Horthy. M.Horthy – anagram Mohorita. Miklós je Nikolaj. Jako car Nikolaj II zavražděný v Jekatěrinburgu. Jako můj syn. Nikola, stejně jako IO ( X ) Ivana Olbrachta Nikola z Podkarpatské Rusi – Carpathian Ruthenia. Z Podkarpatské Ru – Carpathian Ruthenia Volové byl i mého otce starší bratr, Petr Mohorita, který padl jako příslušník maďarské fašistické armády ve Druhé světové válce na Východní frontě.

Luk královny Dorotky. Soubor povídek. Luk je rusky cibule – CBL – BCL – VSL – Vasil. LuK je i L.K. – EL CHE. Dorotka je dvakrát OR – i světlo i kůže v hebrejštině. Podle toho jestli je na začátku ájin nebo alef.

Konec starých časů. 1934. Iniciály názvu jsou KSČ. Kosecha – je ve španělštině sklizeň. Senoseč/ Senovážné náměstí/Maxima Gorkého. Toto dílo začal režisér Jiří Menzl, ve filmové podobě, připravovat v roce 1989. Ano, konec starých časů. V této knize vystupují postavy, které mají vše co do činění s mým příběhem Operace Benjamin. Velmi stručně. Na zámku vyučuje Skotka Ellen – Skotsko – Skot – Jak – Catlett – výcvik vojáků – atd. O krávy se stará Švýcar – Kráva je hebrejsky PARA – otec seskočil do týlu nepřítele ve skupině jménem ARAP. Kromě toho kráva – mléko – MILK – LaTe, Lait, CHalav, Moloko. Tedy i KLM se kterou odletěla Moravcova jedenáctka na den narozenin manželky bratra mojí matky Aurélie Schidlak z Havlíčkova Brodu – Havel Václav – přes Amsterdam – Nizozemí – do Londýna. Švýcarská čokoláda MILKA zahájila svoji výrobu dne 17. LISTOPADU 1725. Pro knihy často přichází na zámek Holanďan Huyliden z Haagu. Haag – španělsky LaHaya – vyslov Ája, jako jsme říkali dceři sestry mojí matky Alena/Alicia, a jako se jmenovala významná emigrantka z Českolovenska Ája Vrzáňová ( popsáno v části o emigrantech z Východu tady na webu velmi podrobně.) Rusky je Haag – Gaga. Haag je naším hebrejským psaním HG. Gustáv Husák a Gus Hall. Oba byli generálními tajemníky komunistických stran. První byl nevoják, neodveden, ale zúčastnil se Slovenského národního povstání. Druhý sloužil v průběhu Druhé světové války u US Navy. Oba byli vězněni. A samozřejmě, vy co čtete tak víte, že Haag byl přepaden Fallschirmjäger “ padajícími s ochranou myslivci “ jak zní překlad německého výsadkář, do češtiny, dne 10. května 1940. 10. května 1945 zahynul první manžel mojí matky v HRADištku u Prahy a 10. května 1948 ( na rozkaz jeho velitele armádního generála Svobody ) byl můj otec přijat za kandidáta KSČ. A 10. května 1953 byl u Augustine parade v Bristol ( Vršťala ) vztyčen pomník Neptuna s trojzubcem. Operace přepadení Haag výsadkáři byla první válečnou operací výsadkářů vůbec. Velel jí generál Kurt Benno Student. Benno je Ben – Operace Benjamin. „Student“ se jmenovala operace pražské policie – SNB a STB – na den 17: LISTOPADU 1989. V souvislosti s naší vzpomínkovou manifestací na Albertově a Vyšehradě na 17.Listopad 1939.

Na zámek Kratochvíle jenž byl založen ve 12. století jakýmsi košíkářem a jehož majitelem je po První světové válce zbohatlík Stoklasa přijíždí údajný ruský kníže Alexander Nikolajevič Megalrogov. Kratochvíl se jmenoval československý generál, který byl velitelem Československé samostatné brigády ve Velké Británii za Druhé světové války. Poté byl odeslán do SSSR, kde se stal velitelem 1. československého armádního sboru. z této funkce byl odvolán po bojích na Dukle a nahrazen Ludvíkem Svobodou. Náhoda nemůže být to, že setra matky mojí manželky Marie Boudníková – za svobodna – M.B. – M.V. se provdala v Hranicích na Moravě za jmenovce tohoto generála. Důstojníka československé armády pplk. Kratochvíla. Emila Kratochvíla. A vy víte, že Emil byl můj otec za války na falešných dokladech a že Otmar Reidl pracoval ve Druhé světové válce jako vedoucí prodejny Baťa v Trhových Svinech – rodišti Emila Háchy. A teta Marie, lakýrnice ze Sigma Hranice, byla poslankyní Národního shromáždění v letech před a za Okupace v roce 1968. Byla vyloučena z KSČ. Jezdil jsem k nim do Hranic za manželčinou babičkou a dědou – původně z Berouna. Marie a Josef Boudník.

Zámek založil ve 12. století jakýsi košíkář, říká Wikipedia. Košíkář jsem byl i já. Basketbalista. Meteor Praha. Více už tu bylo na webu popsáno. Kníže který na zámek přijel byl příjmením Megalrogov. To je anagram Mogri – mogri – Mogrit – Mogorit. A ještě L.G – EL CHE a ještě V. Vasil. Vasil Mohorita EL CHE. Tedy vývozce revoluce.

Tři řeky. 1936. Protiválečné dílo o životě selského synka Jan Kostka. Honza Kostka. H.K. – Hradec Králové. Bilak krejčím na přímluvu bratra Dimitra. více bylo dříve. Samozřejmě že Tři řeky mohli být různé řeky. Například Jenisej, Lena a Ob. Jeni sej , je anglicky „Jeni řekni“. Nebo „řekni Jeni – Jeny“. Náhoda by to byla kdyby sestra prvního manžela mojí matky, který zahynul 10. května v HRADištku, jako pyrotechnik policie, Bartholomějská ulice, Praha, nebyla Jeny. Teta Jeny Frank jsme jí říkali. Byla myslím, a to už si doopravdy nejsem jist, z Velešovic. Vasilovic. Lena byla moje spolužačka v Moskvě. Byla to Marlen – Lena dietrich, nedávno podrobně popsaná. A byl to i Lennon ale také Lenin – který převzal toto jméno po řece Lena. Myslím ,že nastal čas, a vy už chápete, jak se události vyvíjeli, abych vyložil i jeho “ přezdívku “ kterou si mohl vybrat sám, Uljanov, ale také mu ji mohl někdo z Carské ochranky – zpravodajské služby cara Nikolaje II přidělit. Tím, že mu prostě tak začali v roce 1901 říkat. Mohl to být i někdo z jeho zahraničních přátel. Proč to tvrdím? Protože vím, že EL CHE, Ernesto Guevara, argentinský lékař, dostal svoji přezdívku od Kubánců proto, že byl Argentinec. A kdo a proč s tím začal nikdy nikdo nezjistí. Zrovna tak, jako mi oslovovali v Moskvě ve škole, kolegové z Chile – EL CHE. Proto, že věděli, že jsem se s ním setkal v roce 1966 v Praze. Anebo prostě proto, že jsem se zakoukal do argentinské dívky.

Rusky napsané Lenin – A chcete li to vidět na vlastní oči, tak se podívejte na fotku Mausolea v Moskvě. Kromě toho, že je Mausoleo – Wasil uvidíte i nápis začínající ruským L – je přesně jako naše V. Postavené na hlavu. A pak samohlásky, které my nečteme, jsou dvě ruská N. Ale psaná v azbuce jako H. Tedy naším jazykem hebrejsko-latinsko-azbukou je to i HaHL. Ha je hebrejský člen a k tomu H a L. H je osmé písmeno abecedy a L je dvanácté písmeno latinské abecedy. Tedy 12.8. – Datum narození mého otce. A navrch také narození Jak eš. A navrch, ještě jednou, aby to byla stoprocentně pravda je to i 8.12. a to je narození mojí manželky Svoboda. A ještě to ruské L je na hlavu postavené V. A to jsou jména mých rodičů Ludmila a Vasil. Kromě toho řeka Lena pramení u Bajkalského jezera. Rusky Bajkal Ozero – O.B. – Operace Benjamin. Baykal Mountains – B.M. – V.M. A jakutský název řeky je Olena – Alena. Alena/ Alice. Jako sestra mojí matky, a její dcera a moje argentinská přítelkyně v Moskvě. Rusové H nemají tak je to také to Lenin GoGol. Slavný ruský spisovatel. Který byl Nikolaj Vasiljevič – jak by říkali Rusové mému synovi. Je Nikolaj – jako car Nikolaj II a já jsem Vasil. Tedy Nikolaj Vasiljevič. Ukrajinsky Nikola Vasilič. Někdy Rusové nenahrazují H písmenem G ale písmenem CH – v ruštině X. Je tedy i XXL. Chochol. A tak říkají Rusové Ukrajincům. Chochol – Chochli, v množném čísle. A úplný závěr – HHL s obrácené na hlavu s ruským L – je HHV. S hebrejským členem HaH.V. Ha Havel Václav. Stejně jako v angličtino -ruštině The Havel – Gebelt.

Rodina Horvatova. 1938. Anglicky je to Horvat Family – H.F- ale to je i H.P. Horní Počaply a Horní Počernice a koňská síla K.S.- X. CHE . EL CHE. Španělsky také. Ale španělé H nevysloví tak je to – vysloveno – jako Orvat Familia. O.F. – hebrejsky chicken – kuře – Hahn – moje babička za svobodna z Horních Počapel. A je to také O.F. – 1989. Moje základní vojenská služba v letech 1974 – 1976 v L.T. – Litoměřice. Aby to byla pravda, tak byl velitel družstva v naší četě desátník Horvat. Velitel čety byl poručík Nový – jako přítel Vančury, jeden velitel družstva byl desátník Horvat a druhý velitel družstva byl svobodník Hauser – tedy Husák.

Tato kniha byl první díl k zamýšlené trilogii Koně a vůz. Další dva nenapsal. Kdo znáte dobře Velkou Británii, tak víte, že častý název u těch nejstarších hospod – pubs – je právě tento Horses and Choach. Nebo v jednotném Horse and Coach. Vyslov Hors end Kouč. H.K. – Hradec Králové. Za léta se změnil význam slova Coach – dnes je to i vagón, dálkový autobus ale i trenér. Sportovců. Jako například můj jediný trenér v životě, ve sportu, který jsem dělal vážně byl Hájek Miloslav, bytem v Lucerně u Havlů. A nenapsal dva díly – 2 – Dvojka.

Obrazy z dějin českého národa. Napsal jenom dva díly. Při práci na tomto díle byl zatčen gestapem. Název knihy je O.Z. Obranné zpravodajství a ČND. Čenda. Náhoda by to byla, kdyby za mnou nedocházel na Dvojku na náměstí Míru v letech 1976 – 1978 jeden svazák, který se jmenoval Čenda. A tento Čenda mi neustále vyprávěl, že chce být důstojníkem armády. A pak se jím skutečně stal. A zase přišel a zase znova. ČND je také činohra Národního divadla. A tam byla předsedkyní KSČ v roce 1989, moje spolužačka z Vysoké školy politické Vostrovská/Ostrovská. Více v předcházející kapitole. Když přeložíte do ruštiny název této knihy tak vám vyjde Kartiny iz istoriji češskoj naciji. K.I.I.Č.N. – A to je buď anglické Kitchen – nebo Chicken. Chicken je Hahn – kuře kohouta, a také O.F. Hebrejsky.

Z Vančurových povídkových knih zmíním tu pro děti. Kubula a Kuba Kubikula. To je samozřejmě samá Kuba – Cuba. Ostrov. Je to ale vám již známé jméno – české Kuba – Jakub. Jakov – Sverdlov a po něm pojmenovaný Jekatěrinburg – kde byl šéfem strany Boris Jelcin. Náhoda by to byla , kdyby se v roce vydání této knížky – v roce 1931 Boris Jelcin nenarodil. A Jakov byl instruktor mého otce v roce 1944 v Moskvě, který ho připravoval pod jménem Marinič na Vorobjovových horách ( Leninských horách ) pro práci v týlu nepřítele. Na území Protektorátu. Byl to i Jakovlev, pravá ruka Gorbačova a tak zvaný „Otec perestrojky. “ U kterého jsem byl osobně v září 1990. V Moskvě. Byl to ale také konstruktér letadel JAK – to je také Skot – Yak – Jakovlev. Byl to i maršál Jakovlev. A hlavně syn Stalina Jakov Džugašvili. Jehož družkou – manželkou, byla baletka, bývalá manželka Besarab. A tak se jmenovala příjmením druhá manželka mého otce. Anna Besarab. To vše už tu bylo. A Jakub je i Santiago ( de CHILE – EL CHE a Compostela – Milky Way – M.V.V. Mohorita Vasil Vasilič – tedy já ) a Iago a Diego a James a Jacques i Yacov, Yacob.

Důležité je i to, že tato kniha byla v poválečném období dvakrát filmově zpracována. Jednou v roce 1955 – Jan Karpaš -umíte si to přečíst? Karpaš je Kašpar – klaun, august, šašek. Ale také první český maršál Kašpar. A je to i Hradec Králové. H.K. A rok 1955 je i rok 1952 – můj rok narození, i rok Elisabeth II a presidenta Eisenhovera. A rok narození dcery sestry mojí matky – Alena/Alice – stejného jména Alena/Alice. Jako později moje přítelkyně ve škole v Moskvě Alicia/Alena. A rok vzniku filmu byl před událostmi na Kubě. Než tam Fidel Castro a Che Guevara vyrazili na lodi Granma – Babička. Podruhé byl film zpracovaný v roce 1973, také Jan Karpaš a název byl Kubula a Kuba Kubikula v Vařečkách a Hrncích. Tedy K.K.K. – to je i označení města Amsterdam. Proč ? K je v latinské abecedě 11 písmeno v řadě. Tedy je to i II. A to zkřížené je XXX. znak Amsterdam – Nizozemí – Niederland. Nejen ta rasistická organizace v USA. No a Vařečkách a Hrncích ? V.H. – Václav Havel.

Josefina. 1941. Variace na Pygmalion G.B. Shaw. Popsáno v předcházejícím příspěvku u obalu gramofonové desky Beatles Sergeant Pepper and Lonely Harts. Josefina byla i postava z filmu Někdo to rád horké. Tam je to popsáno také. Tuto knihu napsal v roce 1941. Je to zvláštní souvislost s manželkou Napoleona Bonaparte. V roce 1941 přepadlo hitlerovské Německo SSSR. Že by předpověděl, anebo věděl, Vančura jak to dopadne? Kromě toho je rok 1941 i po našem 1919 – rok narození mého otce a rok 1991 – rok plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. Asi to bude pravda. Josefina Napoleon se totiž narodila ve stejný den jako spisovatel Vančura. 23. června.

Alchymista. 1932. Sada děl o stavu národa začínající Hrdelní Pří, vrcholí dramatem Alchymistou. Postavy v této divadelní hře jsou Alessandro Morone – to je Mohore s ruským N – psaným jako naše H. A.M. jsou časté iniciály v naší rodině. Otcova matka a sestra a moje sestra a otcova druhá manželka. A Anna Mohorita Lemak v USA. A druhá Anna Mohorita v USA s Michal Mohorita. ( Samostatné příběhy dříve popsané tady na webu ). Rodina ve hře vystupující je Koryčan. Koryčany jsou město v okrese Kroměříž. Z Kroměříže byl Otmar Reidl, jediný příslušník prvního výsadku na území Protektorátu 16. dubna 1941. V Kroměříži žila rodina Ludvíka Svobody v době Druhé světové války. První písemná zmínka o obci je z 1320 – to je moje rodné číslo 123. ( Vydáno v roce 1932 – porovnej s rokem první zmínky o obci ) První majitel byl Antonín Emerich Horecký. Antonín je časté v mém příběhu. Emmerich je maďarské jméno. A jmenoval se tak syn krále Štěpána. 12/13 století. A Horecký je z Hor – Highlands – Verchoviny. Pak byl majitel Karel Josef z Gillernu. K.G. Karel Gebelt iniciály. Pak koupil panství Salomon Mayer Rothschild. Salomon je angram Vasil M. A Mayer je naše příjmení – Mogor – Mogor-it-a. Pošta v obci byla založena 15. května 1852. To je i 12. srpna – datum narození mého otce a 1852 – sto let před mým narozením. Jedním z dalších majitelů byl Heřman – jako Heřmanova ulice souběžná s naší Antonína Sochora v Praze 7 – Spartanburgu a další se jmenoval Ludvík. Jako Ludvík Svoboda z nedaleké Kroměříže. A jako můj spolužák Ludvík Šťastný v deváté třídě na StossMayerově náměstí, v Praze 7 – Spartanburgu. Koryčanovi – postavy ve hře Vančury jsou Martin – a Michal a Anna. Anna moje sestra a její syn Michal. Martin je pravděpodobně jméno vybrané, protože se jedná o jméno shodné s Marte – ve španělštině Bůh války Mars. Co je ale ještě důležité je, že ve hře se objevuje postava „mladého Bubna“. Kromě toho, že jsme bydleli vedle nádraží Holešovice Bubny, a naše ulice končila u našeho domu na ulici Bubenská, jsem obdržel jako dítě bubínek a jak jsem se s tím vyrovnal jsem popsal dříve. Buben je anglicky Drum . Dr.V.M. S latinským – románským U je stejné jako V. A úplně nakonec, že to je všechno pravda o čem tady píši potvrzuje postava kněze jménem Třešť. Pro všechny ne Čechy -Trest – A to je kromě toho že to je slovo trest, přesně zapadající slovo mezi už mnohokrát vyjmenovaná důležitá slova – Tree, Toro, turrón, Tor, Thor, Terst, Trojačky, Turzovka, Trenčín, Treťjak, Toronto, Torino atd.

V době intenzivní spolupráce autora s Osvobozeným divadlem vznikly další dvě hry. Dvě hry. Dvojka. Osvobozené divadlo je Voskovec a Werich. V a W. A to je i V a M. Vasil Mohorita. Také dvojice- můj otec a já jeho Otisk. Werich je kromě toho i anagram Wasil s hebrejským členem Ha. Ha Wasil – Dvakrát, proto dvojité V. ( Volks Wagen ) První hra byla Učitel a žák. Nelze si nevšimnou, že některá díla autora, mají v sobě skrytý název řeky z Podkarpatské Rusi, která dala název městu Užhorod. Už je název řeky a k tomu slovo město – horod ukrajinsky a gorod – rusky. Španělé to čtou Uz orod. Tedy V.Z. Vojenské zpravodajství a buď dvakrát OR. Světlo i kůže, v hebrejštině. Nebo odzadu také psanou, naší bez samohlásek, hebrejštinou Dr. V.Z. Proč ještě? Napsal knihu o Jezero Ukereve – Ozero ukureve a to je UO – Ústí nad Orlicí. Vám již dobře známý z fotografie kilometrovník z nádraží v Ústí nad orlicí. 2552 – tedy i 000 i 2222 i 5555. Anglicky a ve skotské gaelštině a ve španělštině začíná slovo Jezero na písmeno L. Lake, Loch, Lago. Tedy UL. Ústí nad Labem, které má také co dělat s Operací Benjamin. A ještě zpět. Jezero Ukureve je v Uganda. Obě slova – názvy míst, začínají zase na Uk – Ug. Tak se také různě vyslovoval a psal název řeky Uz – nyní Už. V Carpathian Ruthenia. Podkarpatská Rus – Zakarpatskí Ukrajina. Osud toho místa byl spjat velmi úzce s celou Operací Benjamin. Tedy i přidělení k Československu a oddělení od Československa připojení k Ukrajině, byly plánované a jasně dlouho dopředu organizované akty. Neměly s poválečnými názory Beneše nebo Stalina, nebo kohokoliv jiného nic společného. Tak to prostě mělo být. Aby celá tato oblast s mnoha svými rodáky, frontovými vojáky, Československé armády – po válce žijícími v Československu, a s dvacetiletou demokratickou tradicí v Československu zůstala u Ukrajiny. U státu s trojzubcem ve znaku. Aby fungovali názvy míst, řek, pohoří a bylo možné jejich prostřednictvím zůstat v kontaktu, bez jakýchkoliv osobních kontaktů. Dnes je zcela jasná souvislost s výjezdy mého otce tam, domů s celou operací Benjamin. Kdy a proč. A jednou se mnou. Poté co jsem mezi kolejemi na nádraží Bubny, v naší dětské odbojové skupině přísahal s dalšími věrnost Americké armádě a generálu Pattonovi. Hned pak jsme jeli do Volové i se sestrou Anna Marie. O prázdninách. A pak už nás tam otec nikdy sebou nevzal. A ani mi to nenabízel. A matka tam nebyla nikdy.

Kniha Markéta Lazarova. Vyšel poprvé v edici Pyramida. Byla věnovány Jiří Mahen – George Mahen – G.M. nebo M.G. vše již bylo výše. Příběh je situován do kraje mladoboleslavského. Tedy okolí Mladé Boleslavy. M.B. – M.V. Co dosvědčuje, že se v knize nejednalo o náhodu? Je to to, že Mladá Boleslav byla posledním působištěm generála Františka Moravce před odchodem do exilu, po únoru, komunistickém převratu v roce 1948. Dosvědčuje to i to, že já jsem jezdil od svých sedmi let, každoročně do letního tábora -celý červenec, to vždy byl. místo tábora bylo : Skokovy, pošta Loukov, Žďár u Mnichova Hradiště, okres Mladá Boleslav. Skokovy a Loukov jsou parašutisté. Žďár je vypálený – O.R. – les. Mnich je Munich Bavorsko – M.B. – M.V. HRADiště je Hradištko kde zahynul první manžel mojí matky, je to Hrádek Václava Havla a je to Hrad. Pražský hrad – H.P. A Mladá Boleslav. M.B. – M.V. A že to není náhoda potvrzuje to, že manžel sestry mojí matky, který sloužil jako důstojník v Praze na Vojenské politické akademii, která byla z politických důvodů v normalizaci rozpuštěna odešel sloužit a žít do Žatce a Loun. (To bylo místo operačního seskoku výsadku Kozina, už začátkem roku 1945. V jehož čele byl Vasil Kiš. Kozina je také kůže. O.R. hebrejsky. Otmar Reidl Operace Benjamin.) A po několika letech byl převelen můj strýc Antonín Baranikov, manžel sestry mojí matky – Alena/Alice ( připomínám, že matka mého otce byla za svobodna Baranova) do Staré Boleslavi, ale s bytem v Mladé Boleslavy. V Mladé Boleslavi se kromě toho vyrábí automobily značky Škoda. Pan Škoda byl Emil. Jako můj otec, v padělaných dokumentech za Druhé světové války a jako Emil Hácha, který se narodil v Trhovývh Svinech, kde po celou Druhou světovou válku, pracoval Otamr Reidl – operace Benjamin, po svém seskoku do Protektorátu jako vedoucí prodejny Baťa.

Ale zpět ke knize. Název je Markéta Lazarová. Důležité je vědět, že na obálce prvního vydání z roku 1931 je ještě uveden původní název románu a to – Margareta Lazarova. Pak ji zřejmě autor přejmenoval. Vy co čtete vše, co tu píši si můžete vzpomenout na příhodu, která se udála někdy v počátku mého studia ve škole v Moskvě. Tehdy přišla do učebny – malé učebny, bylo nás tam všeho všudy 15, naše tlumočnice ruského – českého jazyka. Byla to vysoká a urostlá Gruzínka. Byla tedy z Georgie – Gruzie. A ta přerušila přednášku s tím, že tovarišč Margarita má v jejich místnosti – místnosti tlumočníků telefon. Dívali jsme se kolem sebe a dobře jsme věděli že tam žádná Margarita není. Byla tam Lena, Milena, Anna, Marie, Jitka a Naďa ale ne Margarita. Pak ale někomu svitlo. Nevím, jestli to věděl dopředu, nebo se mu doopravdy rozsvítilo. A kouknul na mě. Ano já jsem byl Tovarišč Margarita. Ruské slovo tovarišč se neskloňuje. Tedy i Margarita Ta i Margarita Ten. Ano , bylo to pro mě. Z velvyslanectví kvůli svatbě, kde jsem byl žádán za svědka. O tom jsem také psal a dál už to víc nesouvisí bezprostředně s tím, co píši nyní. Tedy Margareta. Je to anagram Mohorita – Mogorita. A anglické jméno Marghareta, vyjadřuje obě možnosti – ruskou i ukrajinskou, českou. Anagram Mohorita i Mogorita.

Kniha byla poprvé vydána v roce 1931. V tomto roce se narodil Boris Jelcin. V tomto roce se narodila sestra mojí matky Alena/Alice. A my víme, že to může být i rok 1913. A to se narodil Augustýn Nikodymovič Husák. Tak mu říkali Rusové – Nikodymovič – otec Husáka Augustýna byl Nikodym. A aby to byla pravda, tak náš dům v ulici, jménem pplk. Antonína Sochora, spolubojovníkovi mého otce měl číslo popisné 1391. Číslo 4 – římskými IV. ( Připomínám Vasile a Ion, Vasil a Ivan, Václav a Ivan ).

Příjmení postavy z knihy Vančury je Lazarová. Lazar byl přiveden zpět k životu po 4 dnech. Římskými IV. Ježíš Kristus ho zázrakem přivedl zpět do života. Možná víte, že Ježíš se také píše Iesus Christus. Tedy IC. A kdy je to I na začátku malým l – L. Tak je to naše známé EL CHE. A proč je to zase všechno pravda ? Když jsem byl předsedou českého vysokoškolského ústředí SSM, tak jsem byl vyslán na nějaký seminář, organizovaný MSS. To jsem již popsal jinde. Dříve. Ale přesto se k tomu musím vrátit. Neodletěl jsem s kolegou, se kterým jsem měl odletět, ale letěl jsem druhý den sám. Mezinárodní oddělení ÚV SSM ode mne nemělo doklad o odevzdání vojenské knížky a nebyl mi na letišti v Ruzyni povolen odlet. Samozřejmě to “ naši „, zinscenovali. Letěl jsem totiž druhý den se Svatoplukem Pluskalem. Legendárním československým fotbalistou, tehdy trenérem na Kypru. Proč? no protože Svatopluk Pluskal byl nositelem stříbrné (Silver – Vasil a dva výsadky z Londýna Silver I a Silver II ) medaile – za druhé místo – DVOJKA – na Mistrovství světa v kopané v CHILE. ( Santiago – Jakub, Jakov, Kuba ) Ano v CHILE – ELCHE – EL CHE. A z jazyka chilského indiánského kmene MAPUCHE je toto oslovení. Které zdomácnělo v Argentině. Proto Argentinec Ernesto Guevara byl EL CHE. Kromě toho letěl generál Moravec František do Londýna, v den narozenin manželky bratra mojí matky, Aurelie Schidlak, 14. března 1939 přes Amsterdam s linkou KLM v 11. To je počet hráčů ve fotbale v jednom týmu. Ale také je to 1 a 1 – Dvojka. A číslo 11. má na seznamu mého otce – 1. Slovenský partyzánský oddíl , Evžen Erban. více bylo již dříve napsáno. A proč ještě je to pravda? Na Kypru jsem byl ubytován v hotelu Kennedy. A na pokoji jsem byl s Egypťanem. Myslel jsem, že to je proto, že k sobě muži s obřízkou patří. Židé s Araby. To je vtip. Bylo to proto, že kniha Margareta Lazarová byla vydána poprvé v nakladatelství PYRAMIDA. A aby jste už ani minutu nepochybovali, tak přijde ten největší důkaz. Na Kypru byl v té době zástupcem jednoho československého podniku zahraničního obchodu můj přítel. Sloužili jsme spolu na vojně v Litoměřicích a já jsem ho požádal aby mi šel za svědka na svatbu. A tak se také stalo. Jmenoval se Nykodym. Jako otec Husáka. Ale příjmením, ne jménem – jménem byl Ladislav. Ladi a Slav – anagram Vasil. A aby to byla úplná pravda tak dělal do „hadrů“ jak jsme mi v Praze říkali oděvům. I těm nejkvalitnějším. vzpomínáte na moji slečnu v Moskvě? Jaké jí přidělili krycí jméno? Přece Adriana – Hadriána. A já byl Hadrián a zůstal jsem dodnes. A „Hadrian Wall“ , vyslov VOL, jako slovenské VŮL, je na hranicích Skotska s Anglií. Byl to římský Císař – Augustus. A teď přijde to zcela nezpochybnitelné. Na Kypru jsme se sešli – Nykodym a já. A on mi vzal do míst kde žil Svatý Lazar. Který je v kostele Svatý Lazar v Larnace na Kypru pohřben. Nykodym byl můj svědek na svatbě. Jako mého otce svědek na svatbě byl plk. Steiner – Veselý, legenda z vojenského domácího odboje. V padesátých letech vězněný. Vzpomínám, že mi Nykodym naučil řecké slovo pro české svědek na svatbě. Je to, jestli si dobře pamatuji Kumbare. Asi Cumbare se to píše v latince. Ale je to jedno – obojí je zase CMBR – MBCR – M.VaSiL. Mohorita Vasil. Nevím jestli si to vymyslel nebo je to pravda. ale je fakt že to říkal. A ještě něco. Lazar byl z Betánie – Beta – je Bé. ( jako Dvojka země ). Druhé písmeno – DVOJKA – v abecedách všech, které já používám. Na rozdíl od třetího a dalších které se už liší a liší se tedy i v pořadí. Lazar měl sestru Marii a Marta. A my víme ,že druhé manželky presidentů USA – tak jako byl hotel Kennedy pojmenován po presidentovi USA, Washington a Jefferson byly obě Martha – anagram Mohorita. A Marie už tu všechny z naší rodiny byly několikrát popsány. A manželka presidenta Kennedy ? Ta byla přece Jacqueline. Ženská forma Jacques – Jakub – Yakov, Santiago a Jakov atd.atd.atd.

Byl jsem tehdy předseda Českého vysokoškolského ústředí. Stal jsem se jím po ukončení vysoké školy politické. moje diplomová práce měla, v roce 1982, název “ Studenti v boji za mír a sociální pokrok“.

Nyní již k filmu Markéta Lazarová. Film natočil František Vláčil – Vláčil je anagram Vasilly. Scénář František Pavlíček. Pavlíček byl svazácký funkcionář z oddělení kriminální služby na Praze 7 ( bydlištěm v okrese Hradec Králové, kde jsem se s ním po revoluci setkal ). Často jsme spolu chodili v 1969 – 1971 do restaurace v hotelu Belveder na Obránců míru – dnes Milady Horákové. A také do Mephis Bar dole v podzemí. M.B. – M.V. Přesně se jmenoval Miroslav Pavlíček. Hudbu k filmu složil Liška. Liška se jmenoval náčelník Lidových milicí na Praze 2 – Dvojce. A to byl Petr Liška. Kromě toho byl Liška od roku 1989 vedoucím tajemníkem KSČ v Hradec Králové. Nechal se na onom historickém zasedání 26 . listopadu 1989 zvolit ,jako i já, tajemníkem ÚV KSČ. Odjel do Hradce Králové a do Prahy už pak nikdy nepřijel. Kameramanem byl Baťka. To je malý Baťa – ruský název pro otce. A zaměstnavatel Otmara Reidla před válkou a v průběhu Druhé světové války. Baťa. Střih Miroslav Hájek. Jako můj trenér v Meteor Praha Miloslav Hájek, jako otcův Hájek ze začátku šedesátých let u ministerstva vnitra v sekretariátu plk. Peprný ( Sergeant Pepper ) . Jako představený mojí matky Oldřich Hájek a jako Josef Hájek můj první šéf – zaměstnavatel v SSM v Praze. Film byl natočen v roce 1967. A to už víte je i 1919 i 1991. Rok narození mého otce a rok plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. Obsazení filmu je zcela jednoznačně podle Operace Benjamin.

Připomínám původní název knihy : MARGARETA LAZAROVÁ

Hlavní role : MAGDALENA VAŠARYOVÁ – MAGDA LENA VAŠARY.

A to je ten nejzákladnější klíč OPERACE BENJAMIN – M.L.B./V.

Jako Beinn Liath Mhor , Benjamin Loyd Marine, Maria Leontijevna Bočkareva a Ludmila a Vasil Mohorita. A další.

Hlavní role Magdalena Vašary – ová. M.V. A Magdalena jako moje spolužačka ve škole v Moskvě, které jsme říkali Lena a jako Marlene Dietrich. Které se říkalo Lena. Vašary je Vasily. A její sestra, která v tomto filmu nehrála, vyjadřuje dokonce obě jména mého otce najednou. Emília Vašary – Emil a Vasil. Poslední rolí ve filmu byl vladimír Menšík – V.M. pasák ovcí – Beranů – Baran babička strýc Baranikov. Vladimír Menšík žil na Veletržní ulici. U nás. Praha 7 – Spartanburg. Dělila nás jenom Šternberkova a Heřmanova ulice. Vladimír Menšík je ve filmu Bernard. Jako moje spolupracovnice na Dvojce – OV SSM Praha 2 – Valdek, na náměstí Míru – Bernard – ová. Velecký hraje Mikuláš. Velecký je také anagram Vasilek a Mikuláš je Nikola, můj syn a car Nikolaj II. A admirál Miklos Horthy. M.Horthy – anagram Mohorita. Kozlík je anglicky little goat. L.G. – EL CHE. Hraje ho Kemr. Josef Kemr se mi nechal, když jsem byl kluk vidět u nás, u ulice Antonína Sochora. šel ze svatby Roháče ( to je i brouk – žuk, bug, Beetle ) se Zuzanou Burianovou. Pak jsem s ním byl ve svaté Markétě v Břevnově. M.B. A Markéta. Tam přečítal z Bible na pohřbu Jaroslava Seiferta. Zdeněk Kryzánek je Hejtman Pivo. To nesmí chybět pochopitelně – H.P. – Horní Počaply a horní Počernice. Václav Sloup – je V.S. Vojenské stavby, Vnitřní stráž a silniční vojsko. ale také je to US a SU a UK. Hraje tam Jaroslav Moučka. Ten hrál u nás na Dvojce v Armádním – Vinohradském divadle. Znal jsem ho osobně. Pavel Landovský král Smil – Smil je anagram Vasil – Wasil. Přátelé mu říkali Landák. U Landeck přistál Otmar Reidl. U Landeck v Rakousku u Innsbruck -Bruck je také Vasilek. A protože Inn tak naše kanceláře na náměstí Míru byly v domě Valdek – Valdeck. Landeck – Valdeck. Deck je paluba. Lodi. Navy – Marine. Role jsou i Kateřina – jako moje dcera a Jekatěrinburg a Mikuláš jako můj syn Nikola a car Nikolaj II, popravený v Jekatěrinburgu. Dále je ve filmu role Kornet. S OR. A role nezbytného Jakuba – Jakov, Jacques ale i Jacqueline, Santiago, Iago, Yacov, Jakovlev atd. Drahuše se jmenovala křestním jménem zástupce vedoucí tábora ve Skokovy. Každý rok po deset let tam byla. Ona Drahuše a vedoucí byla Helena Vaškova. To jen na okraj. Dál tam byl Jiří, jako druhý manžel mojí sestry UHER ale také jako Georgia – George. Pochopitelně nesměl chybět Václav. Hrál tam i Palúch – Palác – Palec – Palacký a Paleček – generál Paleček spolupracovník generála Moravce Františka v Londýně a první velitel československých parašutistů po Druhé světové válce – s ním tam byl Stefan Bunzák, v Prešově. A malý Štěpán – Stefan – Stepan je vypravěčem filmu – Štěpánek Zdeněk. Jako ulice Malá Štěpánská na Dvojce, kde sídlilo OV KSČ Praha 2 – Dvojka.

Ocenění filmu jasně vyjadřují pochopení o záměru natočit tento film a v právě v té době, v tom roce 1967. ( 1919 – 1991 ) Byl oceněn na filmovém festivalu Pardubice v roce 1967. Proč Pardubice. Teď je třeba se pozorně dívat, abyste postřehli velmi jednoduchou šifru. V podstatě primitivní, okem zahlédnutelnou. Slovo ale nesmí být napsáno velkými písmeny. Pak není ta šifra poznat. Tak ledujte : Pardubice – vyjměte r – to je jak víme i l – a máte P a d. ty když dáte k sobě, zády tak jsou B. vidíte to ? Benjamin a B je také druhé písmeno v abecedě tak je to i Dvojka. A zbytek lbc – bez samohlásek pochopitelně je zase Basil – Vasil. Vasil B. Ten samý rok získal film ocenění ve městě Cheb. To je německy Eger. GR – je i GL. – ELGE – ELCHE. A pečeť je něco co končí příběh – psaní – dokument – něco uzavírá. Aby to byla pravda byl se mnou ve skupině na Vysoké škole politické Václav Mertl z Chebu – V.M. A svazákoval tam Antonín Himl ( Antonín Liehm, soused u nás v domě ) Anonín Himl zemřel v autě v Číně asi rok před tím ,než mi tam potkala příhoda, která byla popsána jinde a dříve. Film získal ocenění města Litvínov. Litvinov byl ministr zahraničí SSSR a velvyslanec SSSR v USA za Druhé světové války. A nebyla to náhoda. Vlastním jménem byl totiž Meir Henoch Mojsewicz Wallach Finkelstein. To vidíte, beze slov. A narodil se dne 17.7. ve stejný den jako byl později popraven car nikola II v Jekatěrinburgu. A ve stejný den kdy jsem se ženil se Svoboda – ová. A je to i 11.7. a to se narodil otec mojí manželky a také sa narodila Olga Havlová. A narodil se Bialstok – Bílý. Proto ocenění města Litvínov. Dále byl film oceněn Cenami Trilobit. To je to naše známé toro, Turin, Tree, Trenčín, Turzovka, Trojačky, turrón, Tor atd. Ale je to Barandov – majetek rodiny Havel (Havlů)

A finále ? Na 9 mezinárodním filmovém festivalu v ARGENTINSKÉM MAR DEL PLATA, získal cenu poroty Malý kondor. 9 festival je IX – EL CHE. Plata je španělské stříbro – SILVER – VASILLY. Název místa můžeme také rozdělit jinak MARD a EL PLATA. Dr.MA – DR. Mohorita a EL PLATA – SILVER – VASIL. A v Argentině. První schůzka C.R. Churchill Roosvelt, ve Druhé světové válce, byla na lodi Argentia u břehů Kanady. Ernesto Che Guevara byl Argentinec/ Kubánec, moje přítelkyně Alena/Alice byla Argentinka a moje sestra po první svatbě v srpnu 1968 bydlela v Argentinské ulici u nás v Praze 7 – Spartaburgu. Když se podíváte na historii tohoto festivalu tak zjistíte ,že víckrát nebyl, než byl. To tedy samozřejmě potvrzuje to, že účast tohoto filmu právě na tomto festivalu nebyla vůbec náhodná. A pak už žádné mezinárodní festivaly do revoluce v roce 1989 Wikipedia neuvádí. Ocenění, kterého se filmu Markéta Lazarová dostalo se jmenuje Malý Kondor. Latinský název pro kondor je Vultur – Vůl Tur. Tedy i Skot – Catle/TT. Název Kondor, pochází z jazyka Quechua. Náhoda nebylo to, že mi jeden z latinskoamerických studentů – byl z Paraguay , kde vládnul tehdy generál Stroessner ( Strosmayer a náš soused v Horní Počaply Štros Karel ) daroval, při odjezdu z Moskvy, v červnu 1972, španělsko – quechua slovník. A proč to udělal ? Byl z PARA GUAY. Para je hebrejsky kráva a Guy je chlapec, mladík atd. Ale je to také ARAP GUY. A tak se jmenovala zpravodajská a diverzní skupina, se kterou byl vysazen dne 7. října 1944, u Makova , můj otec. Podporučík československé armády – náčelník štábu skupiny. Z Volové.

Premiéra filmu byla dne 24. listopadu 1967. To je Moravcovou metodou děleno dvěma 12. listopad. A to byla svatořečena, v roce 1989 Anežka Česká – Klariska. A já jsem měl Celostátní konferenci v pražské Lucerně. A přímo v tento den 24. listopadu, v roce 1989 padlo normalizační předsednictvo ÚV KSČ. V budově mojí Alma Mater – vysoké školy politické v Praze ve Vokovicích. Jakeš – narozený ve stejný den jako můj otec a jako moje manželka americkým způsobem psaní dat, se vzdal funkce a byl konec. A pak už jenom zbývalo ještě to daleko důležitější a rozhodující v Operaci Benjamin. V roce 1991 – podle plánu – ukončit SSSR a světový komunismus. To se povedlo i přes zoufalý odpor ortodoxních komunistů a jejich pomocníků – Neználků z řad nových, porevolučních struktur. Dodnes dokazují na Twitter a Facebook, že nechápou jak Operace Benjamin probíhala a jak široký byl její záběr. a to jak do minulosti, tak do rozlehlosti po celém světě.

Vaše komentáře

  1. Milý Vasko.
    ozývám se já, tvůj bývalý spolubojovník/kamarád Ladˇa Nykodým z VU 6174 Litˇák kde jsme spolu válčili v letetech 1974-76. Náhodou jsem narazil na tvůj web. Chápu že jsi prožil velmi těžký a dobrodružný život. Strávil jsem s tvými články, z nichž většina zůstává bez odezvy, celkem několik hodin. Je mi velmi líto, protože tě mám z minulosti velmi rád, že to vidím jako boj Don Quijote, rytíře země kterou dobře znáš. Tvoje urputné argumenty spolu s encyklopedickým úsilím, které hraničí až s grafomanstvím, se musejí míjet často účinkem. Chybím jim ta jiskra novinářské zkratky a pointa co dovede zaujmout. Jo, stručnost je vyhrazena pouze vyvoleným co to mají srovnané. T voje snaha o umístění v „dějinách“ působí občas dost směšně. Vidím ale, že jsi vyspěl ve velmi zajímavého muže, nadaného mnoha jazyky a životními zkušenostmi s mnoha lidmi z mnoha zemí. Ani já jsem za těch 40 let co jsme se nepotkali nezahálel. Mám bohužel z tvých textů pocit, že jen mlátíš prázdnou slámu. Chybí tam nadhled a sebereflexe spojená s pokorou. Spiklenecké teorie a vzkazy z minulosti do budoucnosti o které se většinově opíráš z hlediska mojí životní zkušenosti také moc nesdím
    O tom že je to upřímně pocitové nepochybuji.
    Doba coronavirová se nyní chová dost brutálně, ale po jejím částeném odeznění se s tebou rád potkám, jestli o to budeš stát. Vánoce asi neslavíš, tak ti přeji klid na duši v dnech příštích. Měj se hezky. Láďa N.

    1. Tak to nečtěte. To je velmi jednoduché…Musel by jste totiž říct, že to není pravda. To co jste četl. A to říct nemůžete. Ani v případě, kdy se to týká vás. To samozřejmě nepřipomínám vaší roli po roce 1989. Lépe řečeno v devadesátých letech. Přes veškeré snahy mě umlčet, si velmi dobře všechny události dobře pamatuji. Kde jsme byli, proč jsme tam byli a kdo vás se mnou poslal. Atd. Atd. Atd. A najděte si někoho jiného pro své hraběcí rady. Vím co dělám a proč to dělám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *