Díl II. 0000 a 2222 a 5555

1 306 zobrazení
TiskTisk

Datum 02.05.

2. květen je 122. den roku podle gregoriánského kalendáře ( 123 v přestupném roce ). Do konce roku zbývá 243 dní. A v českém kalendáři má svátek Zikmund. Číslo 123 je moje rodné číslo. Je to datum narození Vasilly Džugašvily-Stalin – 21.03. Je to datum popravy Slánského v roce mého narození 1952 a je to také datum schůzky Bush – Gorbačov na Maltě v roce 1989. 12.03.

1335 – Habsburský Otto Smíšek přijímá od Ludvíka Bavorského část Korutan jižní části Tyrolska jaké léno. Otto Smíšek je O.S. – Strategické Operace. A anglicky je to Otto Merry. M.O. Ministerstvo Obrany. A Ludvík Bavorský je L.B.

1619 – Moravští stavové se vzbouřili proti vládě katolíků a Ferdinanda II. Habsburského. Ferdinand je je F a to je i P . v hebrejské abecedě jedno písmeno. Teda F.H. je i P.H. – Horní Počaply a Horní Počernice a Hlavní Pošta. Kromě toho je Ferdinand – klaun Ferdinand – Vršťala – Bristol. A samozřejmě byl II. – Dvojka. K povstání došlo roku 1619. To je i rok narozené mého otce 1919 i 1991, rok plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. I číslo mého vojenského útvaru 6174. I rok 1961 a 1979. Více k těmto rokům už bylo uvedeno dříve.

1926 – vznikla v Plzni – důležitém městě v Operaci Benjamin, figurka Hurvínek. Je to odvozeno od německého jména Erwin. Například maršál Römmel, byl Erwin. Spejbl a Hurvínek divadlo, bylo u nás na Dvojce. Vinohrady.

1808 – Obyvatelé Madridu povstali proti francouzským okupantům – počátek španělské války za nezávislost. Slavný obraz o této události, „2.Mayo“ vytvořil Francisco Goya de Luciente. Který se narodil 30. března. Ve stejný den v jaký byl můj otec odveden do československé armády v Buzuluku v roce 1943 ( Připomínám že v tento den se narodil i Vincent van Gogh a zemřel Karel May ).

1891 – Slavnostně byla otevřena The Music Hall v New Yorku – nyní známá pod jménem Carnegie Hall. První koncert dirigoval jako host Pjotr Iljič Čajkovskij. Připomínám jeho slavný balet v souvislosti s mým příběhem Labutí jezero – Swan Lake – Lebedinoje ozero. Carnegie Hall je – C.H. – EL CHE. A vše co souvisí s baletem v mém příběhu.

1915 – První světová válka: byla vybojována bitva u Gorlice, v níž německá a rakousko-uherská vojska prolomily frontu s Rusy. Gorlice je i Horlice – ukrajinsky. Španělština H nečte a je to tedy Orlice. V Orlických horách stavěl před Druhou světovou válkou můj otec opevnění. a Ústí nad Orlicí nádraží, je kilometr 252 2, kolejí. Vše už tu bylo. Orlice je i OR a LC. Otmar Reidl a EL CHE.

1918 – General Motors získal společnost Chevrolet Motor Company v Delaware. G.M. – to už tu také bylo – Gorbačov Michail, Michal H/Grubý, Mladá Garda, Maxim Gorkij, ( Metro ! ) Goldwin Meyer. Kromě toho to navádí na podobnost G a C. General a Chevrolet. Která je využívána v pozdější komunikaci. G je sedmé písmeno latinské abecedy a C je třetím písmenem, této abecedy. V azbuce jsou to písmena V/B a Ž. 3 a 7 v pořadí. V hebrejštině je to třetí G – gimmel ( jako v latinské abecedě ) a 7 je písmeno zajin – Z.

1945 – Druhá světová válka – sovětští vojáci vztyčili vlajku na budově Reichstagu v Berlíně ( Berlín má ve znaku medvěda připomínám, jako Madrid, Podkarpatská Rus a Beroun ). Vojáci Jegorov a Kantarija. Iegorov a Kantaríja. I.K. – EL CHE. Kromě toho jméno Jegorov obsahuje dvakrát OR. A lovo Vor – jako Vorobjev, velitel sovětských vojsk v Československu v roce 1989. Jako Vorobjev hory – V.H. – Václav Havel – v Moskvě, kde byl v konspiračním bytě připravován pod jménem Marinič, můj otec na vysazení do protektorátu v roce 1944.

1955 – Tennesee Williams získal Pulitzerovu cenu za drama „Kočka na rozpálené střeše“. Anglický název je “ Cat on a Hot Tin Roof „. Williams je Wasilli M. Kočka je Cat – Kat. To byl otec protože popravil konfidentku gestapa, ve Druhé světové válce ( s Černotou z Wolfram ). A připomínám „sign“ na Lombard Street v Londýně. Hot je i Někdo to rád Horké – film popsaná v Díl I, před několika dny tady na webu. A Horká – moje spolupracovnice na Dvojce. Můj děda Gebelt Karel z Horních Počapel byl pokrývač. Thatcher ( Margarita ) znamená také pokrývač. A Tin ? To byl název zpravodajské operace organizovaný Moravcem a Palečkem z Londýna, v průběhu Druhé světové války. Operace Tin. Dva příslušníci – Jaroslav Švarc ( česky černý ) a Cupal Ludvík. Jaroslav se píše i jako Iaroslav – kvůli výslovnosti. A je tu náhle I.S. – Secret Inteligence. A Jaro/ Iaro ( EL CHE ) – španělsky je to hrnek – Mug ( M.G.) – a anagram Vasil a Černý. A Cupal Ludvík C.L. – EL CHE. Tin je česky cín. Je to chemický prvek atomové číslo 50 – římskými L/l. Latinsky Stannum. Hot a rozpálená střecha jsou oba výrazy pro světlo – O.R. – Otmar Reidl Operace Benjamin. Ludvík byl i Svoboda a můj spolužák ve třídě, na devítiletce. Šťastný.

1771 – se narodil Prokop Lažanský z Bukové. Císařský komoří a tajný rada. 1771 je i 5 a 5. Desatero přikázání které měl Mojžíš. Prokop byl učitel na mojí učňovské škole. Byl to i člen předsednictva Českého ÚV SSM. A byl to i zpěvák Michal Prokop. Se kterým si mě spletl Rudolf Hrušínský v parlamentních chodbách. Říkal mně tehdy, vy jste si oholil vousy. A pak říkal, aha vy nejste Michal Prokop. Žádná náhoda. Tehdy jsem vousy nenosil. Jinak Prokop je i Prokop Holý – P.H. Horní Počernice, Horní Počaply a Horse Power – koňská síla – KS – X – CHE – EL CHE.

1831 – se narodil malíř Jan Bochenek. Zemřel 3.12 ( 12.3. ) 1909 ( 19.09. ).Jak toto souvisí ? Bochenek byl v létech normalizace ústřední tajemník SČSP. Ano Svazu československo-sovětského přátelství. Důkaz o tom, že přátelství bylo možné chápat i jinak. Byl totiž i Honza Bochenek. H.B. – Havlíčků Brod – Malého Havla přechod. Město – Fridnava – které je i místem narození manželky bratra mojí matky matky Karel Gebelt ( the Havel ) Aurélie Schidlak – teta Zlata jsme jí říkali. Malíř Bochenek zemřel 03.12. ( 12.3. ) to se v roce 1952 odehrála poprava skupiny Slánského. A moje rodné číslo je 123. A narodil se Vasilli Džugašvili 21.3. ( 3.21.). Iniciály H.B. měl i Honza Bouchal. Ten který mě vysílal, jako vedoucí funkcionář ÚV SSM, do jednoročního kursu do Moskvy v roce 1971 a v roce 1978 na studium Vysoké školy politické do Vokovic. A společně jsme pracovali velmi úzce po mém příchodu na ÚV KSČ dne 26. listopadu 1989. Až do úplné likvidace KSČ na 18. sjezdu KSČ v říjnu 1990.

1855 – narodil se František Sokol – Tůma. Zemřel 31. prosince 1925. Sokol byl Tyrš – kde pracoval plukovník docent Ivan Mohorita. Sokol byl Strahovský stadión kde jsem se učil v prvním ročníku automechanikem, u brány borců. Borcov byl můj moskevský přítel, kterého jsem varoval, na Krymu, nedaleko od letního sídla Gorbačova na Foros, před následky pokusu o puč v Moskvě 21. srpna 1991. A on odcestoval do Moskvy a Boris Jelcin vystoupil na tank Tamanské divize, u které jsem byl spolu s ostatními zahraničními studenty z Vysoké školy komsomolské v Moskvě v roce 1971. Sokol je i naší hebrejštinou SKL. X.L. EL CHE. Druhým jménem byl Tůma. Stejně jako můj mistr ve druhém ročníku v ulici Mezihoří ( Mižhirja – Valley – Glen – Údolí ). Jeho podpis v mé učňovské knížce samozřejmě jednou zveřejním. Proto jednou matka trvala na tom aby mi učňovskou knížku podepsal otec. To předtím nikdy neudělal. Bylo to proto, aby otec ten podpis viděl. Je to prostě loď a slunce nad ní – stručný popis podpisu mistra Tůmy. Tůma byl i vedoucí naší dětské odbojové skupiny z nádraží Holešovice Bubny, kde jsme mezi kolejemi přísahali věrnost US Army a generálu Pattonovi. V zápase proti SSSR a světovému komunismu. Tůma byl i výsadkář Pich – Tůma ze skupiny Mistra Jana Husy. Tůma byl i můj první předseda OV SSM Praha 2 – Dvojka, Vinohrady, dům Valdek. Po něm přišel Ulmajer. A pak já. Tůma byl i předseda naší obvodní rady Pionýra. Tedy jméno Tůma tam zůstalo i po odchodu předsedy celého OV SSM. A finále ? Tůma je T.M. Tomáš Masaryk.

Tento František Sokol – Tůma zemřel 31. prosince 1925. Byl to poslední den roku plného významných událostí v Operaci Benjamin. Vše popsáno několikrát dříve. A je to i rok 1922 – rok narození mojí matky a rok 1950, rok narození mojí manželky a rok 1952, a to je můj rok narození a rok 1955, rok narození dcery sestra mojí matky Alena/Alice.

1935 – narodil se Leon Juřica, hudební skladatel a pedagog. Stanislav Juřica byl členem předsednictva ÚV SSM. Byl z Ostravy.

1940 – narodil se Petr Jakeš. Český geolog a geochemik. Jakeš není třeba více rozepisovat. Vy už víte, že Miloš Jakeš se narodil ve stejný den jako můj otec 12. srpna. A jeden jeho syn pracoval na MSS – kde pracovala moje manželka. A druhý syn studoval elektrotechnickou průmyslovku v Ječné ulici u nás na Dvojce a byl tam v době mého působení svazáckým funkcionářem. Budova této školy, mimochodem sousedí s domem kde napsala Božena Němcová své dílo Babička ( to je i Granma – loď které velel Ernesto Che Guevara při plavbě z Mexika na Kubu ).

1942 – narodil se Petr Janda. Zpěvák a kytarista skupiny Olympic. Jméno Olympic také nesla jedna ze Tří sester. Lodí společnosti White Star Line’s. Jmenovali se Olympic, Britannic a jedna se smutným koncem Titanic. Olympic a Britannic. O.B. Operace Benjamin.

1952 – narodila se Vladimíra Tesařová. Sklářská výtvarnice. Tesařová Zdena byla moje nástupkyně ve funkci předsedy Českého ÚV SSM, když jsem se stal já předsedou ÚV SSM. Bylo to v roce 1987.

1962 – narodil se Javorský Vladimír. Český herec. Javorský Zdeněk, byl můj první vedoucí na Městském výboru SSM v Praze ( předseda byl Hájek ), v roce 1972 po příchodu ze školy v Moskvě a před odchodem na OV SSM Praha 2 – Dvojku – Vinohrady – Valdek.

1784 – narodil se Karl Hermann Heinrich Benda. Německý hudebník a hudební skladatel. Heřmanova byl ulice sousedící s ulicí Antonína Sochora. Karel Heřman se jmenoval předseda OV SSM Praha 4 – můj kolega. Heinrich je Jindřich. Jako Jindřišská věž a Jindřišská ulice a kostel svatého Jindřicha II, pod okny mojí kanceláře, té samé, kde přede mnou úřadoval Jindřich Poledník. A otec optoval po Druhé světové válce v Jindřichově Hradci, kterým prochází poledník. Popsáno podrobně dříve. Bendové byli dva bratři v našem domě v ulici Antonína Sochora, nevlastní synové A.J.Liehm. Jeden emigroval a žil v Západním Berlíně a druhý pracoval v časopisu Mladý svět. Ten vydával Český ústřední výbor SSM. Další Benda byl Michal Benda. Můj ,jako pionýrský vedoucí, v osmé a deváté třídě základní školy. Chodili jsme akorát každou sobotu dopoledne hrát fotbal na Letenskou pláň. Nic víc. Studoval žurnalistiku. A v září 1968 po ukončení školy a nástupu na vojnu spáchal sebevraždu. Byl jsem na jeho pohřbu. Dříve popsáno více. Hudebník a skladatel Benda zemřel 15. března 1836. Ten samý den byl v roce 1939 okupován zbytek, již okleštěného, Československa. Náhoda by to byla ,kdybych nesedával v předsednictvu OV KSČ Praha 2 – Dvojka, v letech 1976/1978, s profesorkou Olgou Bendovou. O.B. – Operace Benjamin. Byla to manželka věhlasného Břetislava Bendy, syna, ještě věhlasnějšího Břetislava Bendy sochaře. Její manžel Břetislav Benda se stal také jako já, dne 26. listopadu 1989, ve Vokovicích na půdě mé Alma mater, členem předsednictva ÚV KSČ. Pokud si dobře vzpomínám, tak tam ale, jako i další, kteří se nechali zvolit, nikdy nepřišel. V tomtéž předsednictvu a to hned vedle mě, seděl další O.B. – Majer ( František ) ředitel Balíren Obchodu. Celé to období si zaslouží samostatnou pasáž a také ji vbrzku napíšu. Celá sestava tehdejšího vedení Dvojky – KSČ, byla složená právě z důvodu Operace Benjamin. Například naproti mně sedával Oldřich Strnad – O.S. – Strategické Operace. Ale i další.

1752 – narodil se Ludwig August Lebrun. Německý hudebník a skladatel. Hrál na hoboj. Česky. Anglicky se ten nástroj píše „oboe“. Jako naše oboje. Tedy dvojí – dvojka – II – 2. Ludwig byl i Ludvík Svoboda. a byl August. Lebrun je “ z Brna „. Můj chilský přítel ze školy v Moskvě se jmenoval Moisés LaBrana Mena.

1754 – narodil se Vicente Martin Soler. Španělský skladatel. Vicente byl zakladatel firmy v Agramonte, Katalánsko, v roce 1770 – která začala výrobou „chocolate de piedra“ a v roce 1775 zahájila výrobu Turrón – španělského nugátu. 1775 je rok založení US Army a US Navy a US Marine. Vincent byl můj praděd z Dřemčic – Vincent Gebelt. A Vincent van Gogh se narodil 30.března – v den odvodu mého otce do československé armády v roce 1943. Kromě toho jsou jeho iniciály V.M. a S. Vasil Mohorita a 2. Dvojka.

1768 – narodil se Jean Luis Alibert. Francouzský lékař. Luis je Ludvík jako Ludvík Svoboda a Ludvík Šťastný můj spolužák ve třídě z devítiletky Strossmayerovo náměstí. Alibert je Albert. Jako Albertov na dvojce.

1830 – narodil se Otto Staudinger. Německý entomolog. O.S. – Strategické Operace.

1859 – narodil se Jerome Klapka Jerome. Anglický spisovatel. Určitě to nebyla náhoda, že mi matka jednou k narozeninám koupila knihu „Tři muži ve člunu o psu nemluvě“. Proč to není náhoda? Protože za chvíli bude další autor, jehož knihu mi matka koupila. Bylo to k narozeninám, ale knihy mi nekupovala každoročně . Detaily, jako přesný rok, si samozřejmě nepamatuji. Jerome je anagram Major. A je to dvakrát. Major je i starší, ve španělštině, například u malířů obrazů, je starší – otec, nazýván mayor. To znamenalo mě a moje dva starší, bývalé nevlastní bratry – dvojčata. Major a Major. Klapka je Paleček.

1860 – narodil se Theodor Herzl. Rakousko Uherský filosof. Narodil se v maďarské Pešti – Magyar – MGR – Megrit – Mogorit, Uher, atd. Sionista. Zorganizoval první světový sionistický kongres ve městě Basilej – Basel, Basilea, Bazel, ve Švýcarsku. Ten přijal za hymnu píseň Hatikva. Diskutuje se o tom zda její melodie je z Vltavy Bedřicha Smetany, nebo naopak zda Smetana ve Vltava, užívá melodii staré židovské písně. Faktem je, že jsou si nápadně podobné. Zajímavá jsou v této souvislosti i všechna místa pořádání kongresů. Většina jich byla do roku 1946 v Basileji. Dva byly v Karlových Varech – 1921 1923 ( kde žil můj otec s Anna Besarab – Mohorita, po odchodu z Prahy ). Jeden byl v Praze – v roce 1933. A první a poslední mimo území Izraele byly v Basileji – 1897 a 1946. Od roku 1946 jsou jenom v Jeruzalémě – Izrael. V ruštině je jeho jméno T.G. – Jako Tomáš Gariggue. A byl z Maďarska – tedy T.G.M.

1895 – narodil se Lorenz Hart. Americký spisovatel. Lorenz je Lorenc. Náš soused v ulici Antonína Sochora – dispečer Dopravního podniku. Také to byl generál Lorenc -STB. A Sint Lorenc ve městě Rotterdam. Na stejném náměstí jako socha Dezider Erasmus Roterdamský a obytný dům De Hauevel. S Radar. Hart byl ale také herec Hudebního divadla v Karlíně ( Karl – Karel – Kyril – Charlie ). Jeho manželka byla moje vyučující na Vysoké škole politické v Praze ve Vokovicích.

1898 – narodil se Henry Hall. Americký skladatel – “ bandleader “ vedoucí kapely. Henry je Jindřich a Hall byl také Gus Hall – generální tajmeník Komunistické strany USA. G.H. jako Gustav ( Augustýn ) Husák.

1902 – narodil se Alan Marshall. Australský spisovatel. Samozřejmě, že jeho jméno souvisí se jménem George Catlett Marshall – tvůrce Marshallova plánu a z Druhé světové války náčelníka štábu US Army a po válce ministra obrany USA a 14 měsíců, přesně, předsedy Červeného kříže USA. Knihu Alana Marshalla, mi matka také koupila k narozeninám. jmenuje se “ Už zase skáču přes kaluže“. dovolím si upřesnit – skáču – skokan, tak se v češtině říkalo výsadkářům. Tak je nazývali ve svých zprávách pro nadřízené, protektorátní četníci “ bandité – skokani“. A připomínám i tábor Skokovy, do kterého jsem jezdil bez přestávky asi deset let. A kaluže jsou “ vodní nádrže “ moře, oceány, jezera, rybníky atd.

1907 – narodil se Pinky Lee. Jeho původní příjmení bylo Leff – česky Lev. L.V. Leonardo da vinci a Ludmila a Vasil – moji rodiče. Americký komik a moderátor televizních pořadů pro děti. Byl také strýc dvou umělců vystupujícím pod názvem “ Sherman Brothers“. Společně vystupovali. Sherman byl slavný generál Sherman z US Army. A jmenuje se tak jeden z tanků US Army. Sherman – česky Šerman – byl tajemník Krajského výboru KSČ v Plzni. Proč v Plzni, je asi všem jasné. LEE je moje datum narození, zrcadlovou metodou, kterou si psal poznámky Leonardo da Vinci. Je to lee – 199. 19.09. Je to i rok 1909. A značka Jeans Company LEE založené v roce 1889.

1920 – narodil se Otto Buschbaum. Rakousko – Brazilský novinář a aktivista. Iniciály O.B. – Operace Benjamin. Byl to v angličtině „Austrian-Brazilien“ novinář. A.B. – Jako sestra mojí matky a její manžel a jejich dcera. A.B. Busch byli dva presidenti USA. A Busch Baum je 2 a 2 a Otto – O – koule k tomu. Jako kilometr kolejí v Ústí nad Orlicí.

1922 – narodil se Roscoe Lee Brown. Americký herec a režisér. Lee Brown je zase L. a B/V. Ludmila a Vasil a Leonardo da Vinci. Brown je generál Braun z rady Tří, který spolupracoval se skupinou mého otce za Druhé světové války. je to i značka zapalovače, který mi daroval můj přítel Vittorio při návštěvě Itálie v roce 1972. Je to holicí strojek Braun který “ náhodou “ měli když jsem šel na vojnu v roce 1974, v prodejně Merkuria, v Senovážné ulici. Více k tomu bylo popsáno dříve. Roscoe je také Loscoe – LSC – EL CHE.

1923 – narodil se Patrick Hillery. Prezident Irska. Byl P.H. – Horní Počaply a Horní Počernice a H.P. – K.S – X – Che. Jménem Vlasta ,jako moje manželka a byl IR. to je i IL – LI – LEE a to jsem já. Hlavní město Irska je Dublin – to je po našem Ďáblín. Peklo – podzemí – metro. Byl to lékař – doktor. Jako Ernesto Che Guevara a Salvador Allende.

1931 – narodila se Martha Grimes. Americká spisovatelka a básnířka. Martha je anagram Mohorita. M.G. je Michail Gorbačov a Michal H/G a General Motors a Metro Goldwyn Meyer a Maxima Gorkého náměstí a Mladé Gardy ulice. Grimes je i španělské megr – základ megrit – Madrid – i Mogorit – Mohorita. Rok 1931 je číslo popisné našeho domu v ulici Antonína Sochora, Praha 7 – Spartanburg – 1391. Je to i rok narození Augustýna Husáka – 1913 a rok narození Borise Jelcina 1931. V roce 1931 se narodila také sestra mojí matky A.B. provdaná.

1946 – narodil se David Suchet. Britský herec. Proslavený především rolí Hercule Poirot. Detektiva z románů Agatha Christie. H.P. – Horní Počaply a Horní Počernice a H.P. – KS – X – CHE. A.C. – jméno spisovatelky je v číselném vyjádření číslo mého dresu v Meteor Praha se kterým jsem hrál na turnaji v Brémách v americké okupační zóně v říjnu 1969 – 31.

1952 – Christine Baranski. Americká herečka. Narodila se ve stejném roce jako já. Baran byla moje babička z otcovi strany. A Baranikova byla po svatbě sestra mojí matky matky Alena/Alice. Její manžel byl Baranikov. Baranski byl i příslušník americké OSS, který bojoval ve slovenských horách při Slovenském národním povstání v roce 1944/1945. Celým jménem kapitán Edward Victor Baranski. 9.prosince 1944 byl zajat. A dne 24. ledna 1945, byl popraven v koncentračním táboře Mauthausen – Gusen u Lince. Baran je i druhá část názvu výsadkové skupiny z Londýna, Wolfram – Wolf/ Ram. Vlk a Baran.

1956 – narodil se Vasile Puscasu. Rumunský zápasník, olympijský vítěz. Jmenoval se Vasile, jako já a můj otec. Byl to Rumun – tedy Roman jako Říman. Mohort znamená v rumunštině temný – chmurný. Puskas byl maďarský fotbalista – emigrant. Popsáno v příběhu o emigrantech z Východu. Maďar – Magyar – Uher. Magyar je Mogor – it – a. Uher byl druhý manžel mojí sestry. Můj spolužák z učení a přítel.

1952 – byl proveden první let britského proudového letadla de Havilland Comet z Londýna do Johannesburgu. Vy co čtete a rozumíte to už vidíte? Havilland – Havel Land ? Havlova země Československo. A „kometový“ nástup do funkce prezidenta? V té době, 1989, byl ministrem zahraničí v Československu Johannes ( Vladimír ) Který byl v době, kdy moje manželka pracovala v New Yorku, představitelem Československa v OSN v New Yorku. Kromě toho je Havilland Comet i H.C. – CH – CHe – EL CHE. Letadlo letělo v roce 1952 ( rok mého narození ) na svůj první let. A to je i rok 1922,1925,1950,1955. Mnohokrát popsaný. A přibližně ve stejné době v jaké docházelo ke změnám v Československu, docházelo ke změnám v Jihoafrické republice – Johannesburg. Další označení letadla bylo číslo 106 – to je římskými CVI – tedy VCI – tedy VSL – VASIL. Letoun měl čtyři proudové motory. Dva na jedné straně a dva na druhé straně. 22. I 55. Jako Mojžíšovi desky s 5ti a 5ti přikázáními.

Svátky dne 02.05.

Zikmund. Je jméno v českém kalendáři v tento den. Nejznámější Zikmund byl Lucemburský. Uherský král ale i Český král a Římský císař a Markrabě Braniborský. Byl ale i Lombardský král. Uher byl druhý manžel mojí sestry a můj přítel z učení. Maďarsko je Magyar, Mogor-it-a. Řím je Rome – Roma. Markrabě Braniborský je M.B. A Lombardia je příjmením moje přítelkyně ze školy v Moskvě – Lombardelli. V Lombardii žil můj přítel Vittorio ze školy v Moskvě kterého jsem tam – v Como, Lago di Como – navštívil na vánoce 1972. Samozřejmě že to je i slavná Lombard Street v Londýně s Lloyd ( Benjamin Lloyd Marine, narozený v Liverpoolu, hrdina občanské války na lodi Wyalusing – anagram Wasil ing.) kavárnou a s celou řadou znamení – „signs“ na domech. Kočka s houslemi a skokan. Například, více popsáno několikrát dříve.

Původ jména je v německém slově Sigismund – “ ochránce vítězství „. Slovenská verze je Žigmun, což ukazuje na různé způsoby tvorby naší „šifry“. Z je i Ž a K je i G. Zikmund byl i Hrubý z jelení. Hrubý se jmenoval první manžel mojí sestry. Druhý byl Uher.

Boris. V různých výkladech je původ tohoto jména například Božský, Nebeský. Turkický překlad je Malý vlk. Existuje i slovanská verze původu tohoto jména Borislaw – Bori a angram Wasil/Vasil. Málo známá je maďarská verze tohoto jména. Ženská Borba ( Barbara ) ale borba je i ruské „boj“. V mužské podobě pak Barab. Malý vlk je Wolfram – skupina kapitána Otiska. Wolf – Vlk. Barbara byla moje spolužačka ve třídě na devítiletce. Barbora Hromadová ( B.H. – Havlíčkův brod ). A otec mi říkal Barabo. S vysvětlením, že to je rumunský výraz pro tuneláře – dělníky na stavbách tunelů v Rumunsku. Boris se ale jmenoval syn jednoho ze tří králů, Doc. Ivana Mohority, z Volové, pedagoga v Tyršově domě u Sokolů. Boris byl i Jelcin. A Boris je i náš, podzemní, angram Basil – Vasil. Z dalších nositelů jména je možné uvést Borys Olijnyk – ukrajinský básník a politik. A Otto Boris, německý spisovatel a malíř zvířet. Otto Heinrich Bernhard Boris bylo jeho celé jméno. Byl tedy O.B. – Operace Benjamin. Byl i Heinrich – Jindřich. A byl i Berndhard, jako moje spolupracovnice na OV SSM Praha 2, Valdek, Vinohrady. A co více narodil se v Lubjewen poblíž Nikolaiken. Nikolaj II ruský car popravený v Jekatěrinburgu. A můj syn Nikola. Otto Boris se narodil dne 24. prosince. Moravcovou metodou plus dva je to i 26. prosince a to se narodil můj syn Nikola. Nikolajka je i název místa zimního stadiónu na Praze 5( 2 ). Býval tam za mého dětství.

Boris Iljič Olijnik. BIO – to je i kino. BIO OKO, například. A O.B. Operace Benjamin. Ten se narodil na Ukrajině v obci Začepilovka. Ta leží na břehu řeky Vorskla – Vor a skla. Jestli to má znamenat Vor v zakoně, tak to může být pouze někdo dlouhá léta uvězněný se skly – brýlemi. Tedy v našem překladu Husák Augustýn. Byl totiž „šéfem“. Vorobjov byl poslední velitel sovětských okupačních jednotek na československém území. Více již bylo mnohokrát uvedeno dříve. Vorskla je ale i anagram ruského Vasilly – jméno Stalinova syna v angličtině. I Vasil v ukrajinštině. Nedaleko leží obec Kljusovka. Klusák byl manžel dcery Ludvíka Svobody. Zdeněk Klusák, ministr kultury ČSR. Co je ale to nejdůležitější ? Dcera Ludvíka Svobody a manželka Klusáka byla ZOE. Křestním jménem. A ZOE MÁ SVÁTEK TAKÉ PRÁVĚ DNE 2.KVĚTNA!!! Stejně jako BORIS.

Nejslavnějším Borisem byl ale král Bulharů. Boris I. Neví se datum, kdy se narodil , ale je známo právě datum 2. května, datum jeho úmrtí. Pro můj příběh, ale celou Operaci Benjamin je nejdůležitější s kým tehdy spoluvládnul a komunikoval. Ne z historického pohledu, ale z pohledu našich „signálů“. On se jmenoval Boris. Při křtu převzal jméno Michal. V té době byl císařem byzantské říše Nikolaj I. A císařem svaté říše římské byl Hadrian. Manželka Borise byla Marie. Tedy znovu : Boris, Marie, Nikolaj/Nikola, Michal, Hadrian/Adrian ( Adriana ). Jeho spojencem byl Ludvík II – Němec. A sám Boris odešel do kláštera, kde zemřel. Klášter je Monastir. Anagram smahorit – tedy S.Mahorit. Podle naší latinko-azbuky.

2. května je i svátek svaté Zoe, nebo Zoo. Byla umučena s celou rodinou za vlády císaře Hadrian/Adriana v roce 127 nebo 137. Právě její jméno má dcera Ludvíka Svobody a manželka Klusáka. Zoe je z řeckého “ život „. Za Druhé světové války žila Zoe s matkou a bratrem ( Miroslavem Svobodou popraveným v Sachsenhausenu ) v Kroměříži. Rodném městě Otmara Reidla. Ten tam i sloužil základní vojenskou službu před Druhou světovou válkou. O.R. Operace Benjamin.

2. května je i svátek Atanas. Podle Athanasius Veliký. Athanasius znamená „nesmrtelný“. Athanasius byl velmi malé postavy a byl tmavé barvy pleti. Jeho oponenti ho nazývali „Černý trpaslík“. Je možné že patřil ke Koptům. Byl velmi vzdělaný a žil velmi asketickým způsobem života. Zásadní je to, že byl v roce 335 sesazen z biskupského úřadu. A byl vyhoštěn do Trieru. Česky Trevíru, francouzsky Treves. Města v dnešním Německu. V tomto městě se narodil a vyrůstal tam asi o 1500 let později Karel Marx. Název města je přesně v souladu s naším – Tree, Turzovka, Trenčín, toro, turrón, Toronto, Torino, atd. V tomto městě se také narodil svatý Ambrož. Právě do Ambrožovi ulice na Žižkově, Praha 3 ( C ), se nastěhoval bratr mojí matky a jeho syn Petr z ulice mladé Gardy, Praha 7 ( G ), Spartanburg. Ve dnech revoluce v roce 1989 mě navštívil, jak už jsem popisoval generál Brož, výsadkář, v uniformě a „vybavil“ mě, tak jak se to dělalo za války výsadkářům, americkými dolary. Am – americké dolary – Brož. V Trevíru se také narodila německá spisovatelka Ursula Krechelová. Ursula Kluková byla manželka vedoucího našeho Klubu Dvojka na Vinohradské, dříve maršála Foche třídě na Vinohradech. Jmenoval se Pavel Fiala. Byl z ÚL – Ústí nad Labem a byl vyloučen z KSČ a byl to můj velký přítel. Trávil jsem tam s ním v klubu Dvojka, až do odchodu na vojnu, skoro všechny večery v týdnu. Popsáno podrobně jinde. A další souvislost? Bulharská skupina ve škole v Moskvě, roce 1971/72 byla velmi malá. Myslím, že jich bylo asi 8. Jeden z mužů se jmenoval Atanas. Pamatuji si to proto, že jsme mu říkali „pracovně“ Ananas. S bulharskými děvčaty.

2. května má i svátek Rita. Rita Klíma – ová, první manželka Zdeňka Mlynáře / Müllera, Chartisty a bývalého tajemníka ÚV KSČ z roku 1968, a porevoluční velvyslankyně Československa v USA, bydlela v bytě naproti mojí matky. V přízemí, ulice Antonína Sochora 34. Co je tady za souvislost s O.R. a Operací Benjamín? Druhá část našeho příjmení je -rita. MoGo-Rita. M.G. Rita. Klíma je i Lemak, jako Anna Mohorita Lemak v USA a jako můj spolupracovník Jaroslav Lemak na OV SSM Praha 2, Valdek, Dvojka, Vinohrady. A Lemak je i milk, milch, moloko, chalav, lait, leche a mléko. Je to i značka slavné čokolády Milka. Firma byla založena 17. listopadu 1825. A Müller už musíte znát velmi dobře – to je Mijer – Mizer – Miger – Moger – Meyer atd. Mogorita a Mohorita.

2. května má svátek i Anastázie. Anastázie se jmenovala nejmladší dcera cara Nikolaje II. Byla s ním a celou jejich rodinou, zavražděna dne 17.07. 1918 v Jekatěrinburgu. Její titul a jméno byl Grand Duchess Anastasia Nikolajevna of Russia. Velkokněžna Anastázie Nikolajevna. Její matka byla Victoria Alix Helena Luise Beatrice von Hessen und bei Rhein. Známá jako Alix a Alexandra Fjodorovna.

2. května má svátek také Wiebke. Je to německé ženské křestní jméno. Patronem je svatý Wigbert, který následoval volání svatého Winifreda Bonifáce ( Pankrác, Servác a Bonifác – 11 a 12 a 13. květen, ale také srpen ). Byl prvním opatem fritzlarského opatství v Hesse a zemřel dne 13. srpna 180. 13. srpna se narodil Fidel Castro. Hesse byl Rudolf Hesse. Patronem je též svatý Wiborad ze St.Gallen. Jméno Wiebke se používá v různých podobách v Německu. Má svoji podobu i ve Švédsku Viveke a v Dánsku Vibeke. Objevuje se také jako příjmení. Jediná souvislost tohoto jména s naším životem je ,že jsme jako děti říkali vybíjené, sportu hranému na školách, vybika. To se musíte strefit do protihráče a ten vypadne ze hry. Stručně řečeno.

2. května má také svátek Germanus z Normandie. Francouzsky Germain le Scot. Anglicky Germanus the Scot. Podle informací z Wikipedie tento svatý muž zabil sedmihlavou saň v Trou Baligan v Cotentin. Žil ve Flamanville. V Normandii. Je součástí příběhu, protože byl Skot. Žil ve Flammanville. A flame je v angličtině plamen. Světlo – Světlana Džugašvili Stalin. A hebrejské OR – Také Otmar Reidl Operace Benjamin. Saň měla sedm hlav – Praha 7, Spartanburg, kde jsme žili. Saň zabil v Trou – to je známé tree, Trojačky, Torino, Toronto, Turrón atd. Baligan je Vasilan. Veselin. Jako Vasil a Veselin můj bulharský kolega, partner, v letech 1987/89. Slovo Ger Manus je také G.M. to už tu bylo mnohokrát. Kromě toho je určitě souvislost mezi vysláním stíhací letecké peruti francouzského vojenského letectva do SSSR v průběhu Druhé světové války. Jmenovala se Normandie Němen. Samozřejmě jde o naší šifru – Podívejte se pozorně Normandie a Germanus. Anebo Normandie a Němen. Přízvisko Němen dostala tato peruť za pomoc Rudé armádě při bojích na řece Němen v Bělorusku. A co víc ? Piloti byli cvičeni na letadlech JAK. Jakovlev. Jak jak se jmenovala jedna vysazená skupina československé území za Druhé světové války ze SSSR. Ale v tomto případě šlo o zkratku JAK – Jan Amos Komenský. Ale letadla Jakovlev byla také JAK. A vy už víte že je Skot jménem Jak – Yak. V hornatých oblastech Indie ( odkud pochází Rómové ) například. A Jakovlev je Jakov, Yakov, Jakub, Kuba, Santiago, Iago, Diego, James, Jacqueline, atd. Jakovlev byl ale také otcův instruktor v Moskvě na Vorobjevových/Leninských horách. A Jakovlev byl pravá ruka Michaila Gorbačova. Otec Perestrojky se mu říkalo. Jakovlev byl předtím než začal pracovat s Gorbačovem deset velvyslancem v Kanadě. A Kanada má zcela samostatnou velmi vyčerpávající kapitolu tady na mém webu.

Kromě těchto svátků je den 2. května součástí příběhu protože je to den polské státní vlajky. A ta je červenobílá. Červená a bílá. Jako vlajka pražské Slavie – Vasile, Karlových Varů atp. A jako základní barvy vín. Z Vinohradů. Hrozenkov – místo narození Ludvíka Svobody. A Trojská vinice u nás na Praze 7 – Spartanburgu. Jmenuje se Svatá Klára. A Svatá Anežka Česká byla Klariska. Tuto vinici věnoval majitel jménem Svoboda československému státu i s Trojským zámkem. A Santa Clara na Kubě osvobozoval Ernesto Che Guevara. To už tu také mnohokrát bylo popsáno.

Den 2. května je i výročí již výše v textu vzpomínaného dne povstání v Madridu proti francouzským okupantům v roce 1812. Zobrazeného Francisco Goya de Luciente na slavném obraze toho jména, Dos de Mayo.

Den 2. května je i dnem barmských zemědělců. V Barmě pracoval asi čtyři roky, na velvyslanectví, otec mojí manželky Miroslav Svoboda. Barmu osvobozoval britský maršál Slim, za Druhé světové války. Rodák z britského Bristol ( Vršťala – klaun Ferdinand ). Slim má sochu v Bristolu. Nedaleko od socha Neptuna na Augustine parade. Ta byla vztyčena 10. května 1953, tamtéž. A datum 10. května už tady také bylo mnohokrát. Kromě toho SLIM je anagram WASIL – Vasil.

Den 2. května slaví v Zambii Svátek práce. V lednu 1989 jsem byl v Zambii. A navštívil jsem měďné doly v Kitwe. Fáral jsem tam. Připomínám, že můj spolužák z moskevské školy, Moisés LaBrana Mena, byl v tomtéž roce předsedou chilského odborového hnutí pracovníků v měďném průmyslu. A pár měsíců po mé návštěvě měďných dolů v Kitwe mě navštívil v Praze. Setkali jsme se v hotelu President, který je postaven na pozemcích Augustiánů. Na nábřeží Vltavy. Bylo to naše první setkání od ukončení studia v Moskvě v roce 1972. A také poslední.

Datum 05.05.

5. květen je 125. den roku podle gregoriánského kalendáře. ( 126. v přestupném roce). Do konce roku zbývá 240 dní. Svátek v českém kalendáři má Klaudie.

553 – začíná Druhý Konstantinopolský sněm. Second Council of Constantinople.

1835 – Je otevřena první železnice na evropském kontinentu. Mezi Bruselem a Mechelenen. Připomínám, že první na světě, byla ve Velké Británii mezi Liverpool a Manchester. Tedy B.M. a L.M. Iniciály jmen mých rodičů. A železnice jsou i koleje. I mašiny.

1865 – Cinco de Mayo. 5. květen. Vojska v čele s Ignácio Zaragoza zastavila francouzskou invazi do Mexica. V Battle of Puebla. Ignácio je také kostel svatého Ignáce na Karlově – dříve Dobytčím náměstí na Praze 2, Dvojce. Ve španělském městě Zaragoza jsou v katedrále ostatky svaté Kateřiny – Catherine – Jekatěriny. Město Puebla se nachází v blízkosti Tří sopek. La Malinche, Popocatépetl a Iztaccíhuatl. LaMPI. Jako Lampy. Světla. O.R. Otmar Reidl Operace Benjamin. A píseň Evy Pilarové Popocatepetl Twist. S orchestrem Karla Vlacha ( Karel a Vlach – HaVasil ). Náhoda by to byla kdyby se tato zpěvačka nenarodila 9. srpna. Stejně jako moji dva bývalí nevlastní bratři. A kdyby její druhý manžel nebyl Jaromír Mayer. A kdyby jeden ze dvou mých bývalých nevlastních bratrů nebyl Jaromír. a kdyby jejich nevlastní otec – můj otec – nebyl Mohorita/ Meyer.

1864 – Americká občanská válka. The Battle of Wilderness ( B.W. – B.M. ) začala ve Spotsylvania County ( S.C. – X.) A Spot sylvania – Sylva – anagram Vasil.

1912 – V Sant Petersburg – Petrohradu – se začala vydávat Pravda. Noviny ruských komunistů. V roce 1989 jsem byl v srpnu, na pozvání Gorbačova na Krymu na Foros ( Maják ). Byl tam se mnou současně i tehdejší šéfredaktor těchto novin Frolov. Bylo to v měsíci srpnu. Oficiálně byl instalován do této funkce až v říjnu 1989.

1920 – Státní orgány USA uvěznili dva italské imigranty. Nicola Sacco a Bartolomeo Vanzetti. Byli obžalováni z vraždy a popraveni. Dne 23. srpna 1927. 23 srpen je Moravcovou metodou minus 2 i 21. srpen. Tedy i 12.srpen – 12.08. a americkým způsobem psaní dat i 08.12. Data narození mého otce a mojí manželky. V Braintree, Massachusets ( B.M. ) zavraždili strážce a pokladníka. Jejich příběh je velmi zajímavý. A široce opublikovaný. Budu z něj používat jen jména a data související s Operací Benjamin. Vše z anglické Wikipedia.

Nicola Sacco – Nicola je jméno ruského cara popraveného v Jekatěrinburgu. Je to i jméno Nikoly Šuhaje loupežníka z Carpathian Ruthenia z románu Ivana Olbrachta. A je to také svatý Mikuláš – dne 6. prosince ( to je i 8.12. datum narození mojí manželky a 12.8. datum narození mého otce. Nicola byl i slavný italský houslista – Paganini. Nikola je můj syn. 6. prosinec je i 6. leden – Tři králové.

Sacco – možná znáte slavnou hlášku z dob totality, která se tradovala o Vasilu Bilakovi. Byl krejčí, vyučený na přímluvu bratra Dimitrije, v Hradci Králové. O jeho kvalitách jako krejčího se tradoval vtip “ Nepouštět na saka“. Asi jde o složitější práci v krejčovském oboru.

Narodil se v Torremagiore – Torre je věž a Magiore je náš známý kořen MGR – Magrit – Mogorit – Mohorit – Müller – Meyer – Mayer – Mizer – Macir – atd. Torre je kromě toho také z naší známé Tree, Toro, Turrón, toronto, Torino, Turzovka atd. Provincie Foggia – anglické Fog je české mlha. Generál Von Clausewitz – Teorie o Válce v Mlze. Byl vyučený švec. Jeho otec vlastnil vinohrad a on na něm trávil noci hlídáním. Vinohrad – Vinohrady – Hrozenkov – Smugljanka Moldavanka – Santa Klára v Tróji a bílé a červené víno.

Bartolomeo Vanzetti. Bartolomeo – německy Bartholomeus je anagram Mohorita Vasil. A jde o velmi důležitou “ značku “ v příběhu Operace Benjamin. Tak důležitou, že bude mít samostatnou kapitolu. Kromě toho iniciálály B.V. označují jednotnost písmen B a V. Tak jak je tomu v hebrejštině, kde je to jedno písmeno. A ve španělštině, kde jsou to dvě písmena, ale vyslovují se skoro stejně.

Vanzetti je tedy také Banzetti. Jako restaurace v Nuslích( Huslích ) v Praze, kam chodíval velmi často Jaroslav Hašek. U Banzetů. Autor románu Švejka, který je samostatným “ průvodcem “ Operace Benjamin. Asi se k němu vrátím, v samostatné kapitole. Ale o dost později.

Podle obžaloby vraždili v Slater and Morrill Shoe Company v Braintree, Massachusetts. Slater je v češtině pokrývač. Tak jako byl pokrývač můj děda Karel Gebelt z Horních Pocapel. A jako je další anglické slovo Thatcher ( Margareta ). Shoe Slater Morrill company je MSS a SSM a CCM Company. Braintree Massachusetts – B.M. Kromě toho Brain je Mozek – Mezek – Osel – Vosel – Vasil. A také Wazka – Vozka – Vaska – trubačov třeba. Tree je jeden ze základních signálů, kódů Operace Benjamin.

Oba patřili k následovníkům italského anarchisty Luigi Galleani. L.G. – EL CHE. A Luigi je Luis – česky Ludvík, jako Svoboda a můj spolužák ze třídy Šťastný.

Dále velmi stručně a jasně pro ty, kteří znají celý příběh Operace Benjamin. Soudu předsedal Webster Thayer. Webster je WasilT nebo Basil T. A spolu s příjmením je to Vasil TT. Jako druhé jméno George Catlett Marshall – dvě T. T je podle naší abecedy začínající jedničkou l – malým L, devátým písmenem v pořadí. A TT je tak 99. Římskými IC – LC – EL CHE. A TT je i společnost ATandT. A to je 199 – moje datum narození a rok 1909.

Z podobné loupeže, také Shoe Factory!!!, byli podezřelí další italští imigranti Feruccio Coacci – F.C. – P.C. – R.C. – L.C. – EL CHE. A Mario Buda, také Mike Boda – M.B. Žili společně. Koloman Boda byl federální ministr práce a sociálních věcí ČSSR, se sídlem na Palackého náměstí na Dvojce – Praha 2.S trochou fantazie je Feruccio Coacci železniční vagón – třeba slavný Pullman – vyhazovač. Oba dva vyšetřoval policista Michael E. Stewart – Stewart je WasilTT. Stejně jako jméno soudce v předcházejícím odstavci.

Feruccio Coacci měl dne 15. dubna odcestovat – byl deportován – zpět do Itálie. 16. dubna zjistil Stewart že neodjel. A odjel dne 18. dubna. Dne 16. dubna 1941 seskočil první parašutista z Lonýda Otmar Reidl – O.R. Operace Benjamin. Později Stewart zjistil, že Feruccio Coacci pracoval v obou přepadených Shoe Factory.

Stewart přijel do domu pro Mike Boda. Ten tam nebyl ale 5. května byl spatřen s dalšími muži v garáži. Byli to Sacco, Vanzetti a Riccardo Orciani – R.O. – O.R. – Otmar reidl -Operace Benjamin. Ten den byli Sacco a Vanzetti zatčeni. Riccardo Orciani byl zatčen druhý den, 6.května. Ale protože měl alibi pro obě data kdy byly loupeže v Shoe Factory spáchány, byl propuštěn. K datům. 5. května je Moravcovou metodou plus dva 7. květen. A to se narodil jeden ze tří králů Ivan Mohorita. Moravcovou metodou krát dvě je to 10. května a to byl zabit v Hradištku u Prahy první manžel mojí matky. Riccardo Orciani byl zatčen 6.května. A to je Moravcovou metodou krát dvě 12.května – tudíž i srpna to se narodil můj otec. A je to i 12.08. a 08.12 a to se narodila moje manželka.

Sacco a Vanzetti byli obžalováni dne 14.září. V den narození Jana Masaryka na Vinohradech na Dvojce. Den úmrtí Tomáše Masaryka. Den narození mého předchůdce ve funkci předsedy ÚV SSM J.J. Jaroslava Jenerála a Moravcovou metodou minus dva 12. září – datum narození syna mé sestry Michala G/H. Kromě toho je to i podle hodin Dvojka – A to skončila Druhá světová válka v roce 1945. A můj otec požádal o možnost optovat v Československu, po připojení Carpathian Ruthenia k SSSR.

Vanzetti obhájce byl John P.Vahey. Jeho bratr byl James P. Vahey s partnerem Charles H. Innes. C.H.I. – EL CHE. Samotné soudní jednání, v případu první loupeže v Bridgewater, bylo zahájeno dne 22. září. V den kdy končí znamení Panna. Začíná dne 23. srpna. V tomto případě den kdy byli Sacco a Vanzetti popraveni. Znamení Panna je tradičně v astrologii spojováno s planetou MERKUR. Vám dobře známou z minulých příběhů. A s Operací Merkur plánovanou v Londýně Dvojkou ,ale neuskutečněnou. Tehdy. Program 7 – Merkur. A Merkuria Podnik zahraničního obchodu na Praze 7 – Spartanburg. A programem vesmírných letů USA Mercury 7.

Soudní jednání v případu loupeže v Breintree bylo zahájeno dne 21. května v Dedham, Norfolk. 21. květen je i 12. květen i 12. srpen. Narození mého otce a americkým způsobem psaní dat i narození mojí manželky. Žalobcem byl “ District Attorney Katzmann “ – DAK. Dák – Rumun – Roman. Revolver strážce, který byl zavražděn, byla před přepadením v opravě u firmy Iver Johnson Co. v Boston, Massachusetts ( B.M.). Iver je slovensky Tříska. A je to také I.J. a to je L.J – EL CHE.

O případu psal Felix Frankfurter do Atlantic Monthly. Můj bratranec Karel Gebelt žil ve Frankfurtu nad Mohanem, v emigraci. Je tam císařská katedrála zasvěcená svatému Bartholomeus. A také letiště Hahn. Rodné příjmení mojí babičky. Jedním z obhájců byl Fred Moore. Fred je Ferdinand – jako klaun Ferdinand v provedení Vršťala ( Bristol ) v Československé televizi.

Odsouzeni byli dne 21. června 1921. 21.06. je i 21.09. a to se narodill můj přítel a spolužák z učení a druhý manžel mojí sestry Uher – Magyar. Proti rozsudku smrti byly velké protesty. Anatole France ho odmítl. Franc byl hrobník v Horních Počaplech. Byl vytvořen Výbor pro jejich obranu. Stalo se tak dne 9. května 1920 ihned po jejich zatčení. Vedl jej Vanzetti přítel Aldino Felicani. Aldino – Aldo bylo křestní jméno jednoho z mých DVOU – pouze DVOU – italských spolužáků ve škole v Moskvě.

Albert H. Hamilton dokazoval před soudem že není možné přesně určit zda bylo vystřeleno z nové automatické pistole Colt 32, vlastněné Sacco, nebo z jiné zbraně stejné značky. Albert je Albertov. A příjmením i můj spolužák Albert ze studijní skupiny na Vysoké škole politické ve Vokovicích. Hamilton je anagram Mohorita. Dalším expertem na zbraně byl Capt. Charles Van Amburgh. Kapitán a holandské – Niederland – jméno – jako Španěly vyslovené Hamburg. Tedy bez H na začátku. Hamburg kde zahájili úspěsnou kariéru Beetles – Beatles.

Dále probíhalo dne 11 až 13. ledna 1926 odvolací řízení u Nejvyššího soudu. 11.01. je i rok 1775 – rok založení US Army a US Navy a US Marine a zahájení výroby Turrón v Agramonte v Katalánsku firmou Vincent. Je to i datum samotného vzniku US Marine. Datum povýšení mého otce na plukovníka a datum úmrtí L. I. Brežněva. 13. ledna 1936, zahynuli při první bojové akci ve Španělské občanské válce dva Rumunští doborovolníci. Vasile Marine a Ion Motta. V Mojadahonda u Madridu ( Megrit ). Nejvyšší soud dne 12. května potvrdil rozhodnutí soudce Thayer. 12. květen je i 12. srpen, den narození mého otce a mojí manželky a minus dva je to den smrti prvního manžela mojí matky.

Další protesty se uskutečnili v roce 1926. John Dos Passos – John Dva Kroky – se spolu s Dorothy Parker ( patentované pero značky Parker v roce 1889 a dvakrát OR v jejím křestním jméně ) a Catharine Sargent Huntington ( Sergeant Pepper – deska Beatles a Catherine jako Jekatěrinburg a moje dcera) zúčastnili demonstrace dne 10. srpna ( plus dva je to zase 12.srpna i 08.12. ) a byli zatčeni. Za jejich propuštění žádala Edna St.Vincent Millay ( Vincent můj praděd a Vincenc Van Gogh a Vincent z Agramonte, Millay je Mil a Li – Mlýn mlynář/ Müller a LEE firma založená 1889 ). Petici k obraně Sacco a Vanzetti podepsal i Albert Einstein ( obal deska Sergeant Pepper a Albert podrobně popsaný v Díl I ). To samé George Bernard Shaw – obal desky Sergeant Pepper v Díl I. A H.G. Wells – Wells je anagram Vasil. A H.G. je buď Haag, nebo Gustav Husák, nebo Gus Hall.

V srpnu 1927 zorganizoval protest odborový svaz Industrial Workers of the World ( IWW což je i I.W.W. – První světová válka ). Tohoto protestu se zůčastnilo například 1 132 z 1167 horníků z dolu Walsenburg – Walsen – Wasilin – Veselin a Burg – Vasil – Basil. Nestávkovalo jich 35 – to je i rok 1775.

Dne 9. dubna 1927 pronesli Sacco a Vanzetti závěrečné řeči. 9. dubna je i 6. dubna a to se narodil můj děda, otec mojí matky Karel Gebelt ( the Havel ) z Horních Počapel.

Anarchisté pokračovali v pokusech o bombové atentáty. Dne 10. května byla zajištěna na poště v Boston, Massachusetts bomba pro guvernére Fullera. B.M. jsou iniciály mého otce. 10. května 1945 zahynul v Hradištku první manžel mojí matky pyrotechnik z Policejního ředitelství v Bartolomějské ulici v Praze. Stalo se to při likvidaci munice. Bomba se jmenoval bratr manželky mého kmotra generála Vasil Valo z Mukačevo. Spolubojovníka mého otce.

Odsouzení Sacco a Vanzetti požádali guvernéra státu o milost. Dne 1.června 1927 jmenoval guvernér Fuller, v této záležitosti svůj poradní orgán. Členy byli President Abbott Lawrence Lowell z Harvard University, President Samuel Wesley Stratton z MIT a soudce Robert Grant. Lawrence je Lorenc a Wesley je Wasily a Samuel je také Wasil – jsou tedy dvakrát a Grant je Kapitán Grant ze sovětského filmu Děti kapitána Granta. Děti kapitánů byli příslušníci skupiny ARAP – mého otce a skupiny Wolfram – oběma veleli kapitáni. Che Guevara byl kapitán Granma, když jeli Castrovi muži z Mexika na Kubu. Harvard je pozpátku Drvrah – Dr. Vrah, pravděpodobně Che Guevara kvůli svému působení v La Cabaňa v Havaně a svému výroku v OSN.

15.srpna vybuchla bomba v domě jednoho ze soudců z procesu Sacco a Vanzetti. To je i 12. srpna a to už tu bylo mnohokrát. V neděli dne 21. srpna se shromáždilo více než 20 000 protestujících v Bostonu. 21. srpen je i 12. srpen. Ale je to i den Okupace Československa v roce 1968 a jeden z rozhodujících dnů převratu v Moskvě v roce 1991.

Sacco a Vanzetti byli uvězněni a popraveni ve věznici Charlestown State Prison.. Charlestown je i Karlovo město. V našem příběhu to znamená Prahu. Město Karla IV. Nebo Karlovy Vary.

Oběma mužům byly po popravě udělány posmrtné masky. Vystaveni byli v rakvích dva dny v Langone Funeral Home v Bostonu. 10 000 lidí prošlo smuteční síní. Byl v ní umístěn věnec s italským nápisem In attesa l’ora della vendetta – Čeká na hodinu pomsty. Dne 28. srpna se uskutečnil dvohodinový pohřeb, kterého se v průvodu zúčastnilo tisíce lidí a přihlíželo mu asi 200 000 tisíc občanů. Na hřbitově Forest Hill Cemetery proběhla kremace. Forest Hill Cemetery je i F. H. C. – EL CHE.

Italský anarchista Severino di Giovanni po jejich odsouzení k trestu smrti vyhodil do povětří US velvyslanectví v Buenos Aires , Argentina. V prosinci 1928, chtěl zaútočit zaútočit na amerického presidenta Herberta Hoovera, při jeho návštěvě v Argentině. 26. listopadu 1926 spáchal bombový útok na argentinské výrobce cigaret, kteří nazvali cigarety jménem Sacco a Vanzetti. 24. prosince 1927 vyhodil do povětří sídlo National city Bank of New York a Bank of Boston v Buenos Aires v Argentině. V zemi kde se narodil Ernesto Che Guevara a odkud pocházela moje přítelkyně ve škole v Moskvě Alicia/Alena , krycím jménem Adriana/Hadriana.

V letech Občanské války ve Španělsku nesla jméno Sacco a Vanzetti jednotka bojovníků složená z amerických anarchistů.

Mnoho míst v SSSR bylo pojmenováno po Sacco a Vanzetti. Jeden moskevský pivovar, kolchoz v Doněckém regiónu, na Ukrajině a ulice a obytný komplex v Jekatěrinburgu ( místo popravy cara Nikolaje a jeho rodiny ). Dokonce i značka jedné populární tužky ( pencil – a to ale znamená i kreslit a malovat ) nesla jejich jméno v letech 1930 – 2007.

Jejich příběh se objevil i v oblasti kultury. Například v televizi byl presentován v roce 1960. Dvojdílné drama s Martin Balsam ( M a Balsam – Basil M ) jako Sacco a Steven Hill ( Stěpan – ve Skotsku skotskou gaelštinou Beinn, Stěpan B ( Bunzák ) byl otcův spolubojovník se kterým odešel v roce 1939 z Volové do SSSR ).

Sacco a Vanzetti italský film v režii Giuliano Montaldo ( G.M. ). Sacco byl Riccardo Cucciolla – R.C. – EL CHE. A Gian Maria Volonté jako Vanzetti. G.M.V. Gorbačov Michail a Mohorita Vasil.

Popeye Doyle, policista, použil tato dvě jména ve filmu Francouzská spojka II. Nazval tak dva francouzské policisty, kteří jej sledovali. Hrál ho Gene Hackman – Hekající muž. H.G. anebo H.G. Doyle – Artur Conan Doyle skotský spisovatel, umístil bydliště svého hlavního hrdiny Sherlock Holmes ( S.H.) na Baker Street v Lodýně. Tam sídlila za Druhé světové války britská SOE. Obdoba americké OSS

V roce 2006 natočil režisér Peter Miller dokumentární film o Sacco a Vanzetti. Peter Miller byl nejstarší bratr mého otce – Petr Meyer – Meger – Megerit, Mohorita. Ve filmu vystupovali Tony Shalhoub a John Turturo. Dva bratři z amerického seriálu The Monk.

V roce 1964 zemřel americký skladatel Marc Blitzstein ( M.B. ) který právě pracoval na opeře Sacco a Vanzetti. Dokončil ji Leonard Lehrman. Základní klíč Operace Benjamin – M.B.L. Kromě toho je Lehrman ve výslovnosti jako Lehman – Lehman Brothers emigranti z Bavorska do Mongomery ve státě Alabama. Harry, Emanuela a Meir.

V roce 1971 Georges Moustaki ( G.M. ) upravil Ennio Moricone/ Joan Baez ( M.B. ) píseň s novým názvem “ Marche de Sacco et Vanzetti „.

V roce 1976 německá folková skupina Manderley vydala na svém albu píseň “ Sacco’s Letter “ Manderley je Man dr LEE.

Americký folkový zpěvák Charles King napsal v roce 1977, roce 50 výročí popravy Sacco a Vanzetti, píseň “ Two Good Arms „. Píseň zpíval Ronnie Gilbert – R.G – EL CHE. Charles king je král Karel. Název je asi dvě dobré zbraně nebo dvě dobré ruce – paže.

George Carlin na albu FM and AM, v roce 1972 zmínil novou super skupinu s použitím jména Sacco a Vanzetti. George Carlin je naše známé G.C. – 37 – 31. A Carlin je Karlín. Karel a Jiří. FM je František Moravec. AM je Vasil Mohorita s A postaveným na hlavu. Je to rok kdy jsem končil školu v Moskvě.

A nakonec je třeba připomenout, že v této škole v Moskvě se mnou byli dva italští posluchači. A že, pravděpodobně v té době jsem se naučil text jedné z těch písní o Sacco a Vanzetti. V angličtině. Nazpaměť, bez znalostí angličtiny. Byl součástí mého “ mezinárodního “ repertoáru, při mých vystoupeních s kytarou.

Iniciály jejich křestních jmen jsou N.B. – B.N. Auto značka okresu Benešov ( Edward Beneš ). Právě Benešov bylo prvním místem, kam odešel sloužit můj otec po půlročním působení ( 1945 ) na Hlavním štábu Československé armády, kde byl na Dvojce u Palečka. Spolu s ostatními přeživšími výsadkáři z Východu i ze Západu.

Iniciály jejich příjmení jsou S.V. – A to je i V.S. – Vnitřní Stáž, kde otec sloužil v padesátých letech a Silniční Vojsko/ Vojenské Stavby, kde sloužil od poloviny šedesátých let až do odchodu do zálohy. A Vojenské Stavby, kde jsem se učil já. Je to ale také V.S. – z latiny i U.S. a to je USA – a také S.U. a to je SSSR. Ale také v naší řeči U.K. – U.S. a to je United Kingdom.

1927 – Tento den byl poprvé publikován román Virginia Wolf pod názvem – K majáku. Jak jsem uvedl před předchozím odstavcem, byl jsem v srpnu 1990 na Foros – Maják na Krymu. O.R. – je světlo tedy i maják. Maják může být i ten kdo je narozen v květnu. Mayak ( tudíž i v srpnu ). Máják je i obdivovatel Karla Maye, který zemřel ve stejný den ve který byl později odveden můj otec do československé armády. Obdivovatel, nebo jeho následovník. Virginia Wolf ( V.W. – V.M. ) se narodila v Hyde Park Gate. H.P. jsou horní Počeplice a Horní Počaply. Jejími rodiči byli Stephens – Štěpánovi v češtině. Její sestra byla Vanessa Bell. Tedy V.B. Kromě toho je pro lodní dopravu důležitým a typickým znakem maják ale i Bell – Zvon. Ale i skotský vynálezce telefonu a zakladatel společnosti, kterou od něj odkoupila společnost ATT – ATT – telekomunikační společnost v našich číslech 199 – moje datum narození a rok 1909 a lee – zrcadlově l99, také moje datum narození a firma LEE založená v roce 1989. Jeden její bratr byl Adrian – jako krycí jméno mojí přítelkyně v Moskvě – Adriana a jako Hadrian. Jejími sourozenci byl i George Herbert. Herbert byl syn presidenta Masaryka. A George je Jiří. Frekventované jméno v příběhu. Jejími sourozenci byli také Duckworth – Anagram Duck a Worth – Mohorita. Duck je kachna ale i Kačka – Kateřina jako moje dcera. Virginia Wolf byla ovlivněna spisovatelkou Harrison. V Díl I. jedna je popsán v únoru narozený George Harrison ze skupiny Beatles. A Harri Son je to také syn Jindřicha.

Kromě tohoto díla jsou slavná její díla Jákobův pokoj. Základní jméno v příběhu Operace Benjamin – Yakov, Santiago, Jaqueline, Jakovlev, Kuba atd. Tato kniha byla publikována v roce 1922 – mnohokrát dříve už také popsaném 1925 – 1950 – 1952 – 1955. Dalším jejím dílem je Orlando – OR – Otmar Reidl Operace Benjamin. Orlando Letelier – byl ministr zahraničí, vnitra a obrany chilské vlády Dr.Salvadora Allende – tedy v Santiago de Chile. Byl zavražděn dne 21. září 1976 v emigraci v USA.

OR je hebrejské světlo a kůže. Mezi jejími povídkami a esejemi je The Mark on the Wall – M.W. Mr. Bennet and Mrs.Brown – M.B a M.B. A k tomu Brown – Braun – základní jméno v Operaci Benjamin. V roce 1938 vyšla její esej Three Guineas. Tři guineje. Jako Tři sestry.

1936 – italská armáda zahájila okupaci Etiopie vstupem do Addis Ababa, hlavního města. A další datum je stejné v roce 1941.

1941 – italská armáda byla poražena v Etiopii. A císař Haile Selassie vstoupil zpět do Addis Ababa. Rok 1941 je i rok 1919 – rok narození mého otce ale i rok 1991, rok plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. Císař byl zavražděn dne 27.srpna 1975.

1945 – bylo zahájeno pražské povstání proti nacistickým okupantům.

1945 – Fu Go balón s bombou byl vyslán japonskou armádou na pobřeží USA. Výbuch zabil šest občanů v blízkosti Bly, Oregon.

1945 – Battle of Castle Itter. Bitva o hrad Itter. Odehrála se v severním Tyrolsku. Na tomto hradě, který byl pobočkou koncentračního tábora Dachau, byli vězněni prominentní vězni z Francie. Mimo jiné bývalý president a předseda vlády a ministři. Hrad opustili jejich strážci a oni požádali o pomoc při obraně hradu jednotku Wermachtu ( anagram Mohorita ), které velel Joseph Gangl, který tajně spolupracoval s rakouským hnutím odporu. Ten požádal o pomoc, již v té době nedaleko se nacházející vojáky americké armády. Společně pak hrad, spolu s vězni a příslušníky rakouského hnutí odporu bránili před útokem vojsk SS. Hrad ubránili. Americkým vojákům při obraně hradu velel John.C.H. LEE ( Jack ) a s ním Harry Basse. Společně ubránili Hrad – C.H. – CHE – LEE a Harry Basse. H.B. je Havel Václav a C.H. – CHE – LEE, je kdo už určitě dobře víte. Byl to jediný případ, kdy společně bojovali američtí a němečtí vojáci ve Druhé světové válce.

1946 – V Tokiu byl zahájen mezinárodní soudní tribunál pro Dálný východ.

1955 – Společnou dohodou mezi USA a Velkou Británií a Francií byla uznána suverenita Německé spolkové republiky.

1961 – Alan Shepard byl první Američan ve vesmíru. Byl členem programu MERCURY 7. Letěl jako první z tohoto programu Mercury Red- Redstone 3 ve Freedom 7 ( 3 a 7 – 31 ). 1961 je rok narození mého otce 1919 a rok plánovaného ukončení SSSR 1991. Také je to číslo mého vojenského útvaru 6174 – 9119 – 1961 – 1919 – 1991. Kromě toho byl Shepard – Ovčák. Moje babička z otcovi strany byla Baran a manžel sestry mojí matky byl Baranik. skupina Wolfram vysazená z Londýna v čele s kapitánem Otiskem se jmenovala Wolfram – Wolf Ram – Vlk a Beran.

1973 – Secretariat vyhrál Kentucky Derby. Byl to americký kůň – plnokrevník. Narodil se dne 30.března 1970. 30. března 1943 byl můj otec odveden do československé armády v Buzuluku. Zaběhl rekord který nebyl dodnes překonán. Trénoval ho Lucien Laurin. Laurin byl ředitel Vinohradského – Armádního divadla. Kůň zemřel – byl „uspán“, dne 4. října 1989. 5. říjen se narodil Václav Havel, 6. říjen byla Dukelská operace, 7. říjen seskočil u Makova můj otec, 8.říjen je i 8.březen a Moravcovou metodou krát dvě je to 16. březen a to se narodila moje sestra Anna Marie, 8. října se také narodila sestra mojí matky Alena/Alice Baranik, 9. října „zemřel“ Argentinec a Kubánec Dr. Ernesto Che Guevara, 10. října je i 10. března – 10.03. – 31 – číslo mého dresu v Meteor Praha a 11. října se narodil Ivan Havel.

1985 – Ronald Reagan navštívil vojenský hřbitov v Bitburgu a místa bývalého koncentračního tábora Bergen – Belsen, kde pronesl projev.

1818 – narodil se Karel Marx. V Trevíru – Tries. V Porýní – Falc. Falc, anglicky Palatine je náš – Palec – Palác – Palacký – Paleček. Porýní je Rhein a to je i Rhino – nosorožec. Ve městě je kostel svatého Petra a svaté Marie. Jména sourozenců mého otce. Samo město Trevír se nachází v údolí řeky Mosel – Wasil. Keltové město nazývali Treuorum. Názvy města jsou Trevír, Trier, Tréveris a Trir. Město se nachází ve světoznámém regiónu VINAŘŮ – „Moselle wine“ – M.W. – Dvakrát Mohorita Vasil nebo jeden Vasil Vasilič Mohorita.

1882 – narodila se Sylvia Pankhurst. Anglická bojovnice za práva žen a socialistka. Sylvia – Vasily. Pankhurst – Panklová.

1884 – narodil se Chief Bender. Velitel Bender – Šéf Bandy. Americký baseball hráč a trenér.

1923 – narodila se Cathleen Synge Morawetz. Kanadská matematička. Jméno je jako Kateřina a Jekatěrina. Morawetz je Moravec, jako generál František Moravec – Dvojka. A také MZRT W. Mizerita – Millerita – Mohorita atd. Rok 1923 je i 9 a moje rodné číslo 123.

1952 – se narodil, ve stejném roce jako já, Ed Lee. Americký politik a advokát. Byl Ed jako Beneš a Lee – LEE, jako moje datum narození v tom roce narození – lee – 199 – 19.09.

1957 – narodil Richard E. Grant. Svazijsko – anglický herec, režisér a scénárista. Stejné příjmení jako jeden ze skupiny guvernéra Fullera, svolané k projednání žádosti o milost Sacco a Vanzetti. Jako kapitán Grant. Ze sovětského populárního filmu Děti kapitána Granta. Režíroval Vladimír Vajnštok a David Gutman. V hlavní roli Nikolaj Čerkasov a Ivan Chuvelyov a Jakov Segel. Hudbu složil Izák Dunajevský. Vajnštok je vinný keř – klon vinnyj. Gutman žil nedaleko nás v Holešovicích Bubnech. Říkali jsme mu Čuty Gutman. Dunaj se jmenovala operace Okupace Československa v roce 1968. Čerkasov byl kulturní rada velvyslanectví SSSR v roce 1989 – měl dlouhé vlasy – mánička. Ivan Chuvelyov je I.CH. – EL CHE. A Jakov je Jakub, Jqcueline, santiago atd. Předlohou filmu bylo dílo Jules Verne.

V roce 1986 ( 1989 ) byla zfilmována nová adaptace filmu pod názvem Hledání kapitána Granta. Byl to televizní SEDMIDÍLNÝ seriál. Natočen byl ve spolupráci ODĚSA filmového studia a bulharského BOYANA film – O.B. – Operace Benjamin. V hlavní roli hrál Lembit Ulfsak – L.U. – U.L. – Ústí nad Labem a Petr Uhl. Tento herec byl Estonec. Více bude později v této souvislosti. Co znamenalo hledání kapitána Granta?

1892 – zemřel August Wilhelm von Hoffman. Německý chemik a akademik. Hoffman ( Karel ), se také jmenoval v roce 1989 nejbližší spolupracovník Jakeše. Před chvílí jsem popisoval narození Jakeše ( Petr ) , také chemika. A Hoffman byl také můj spolupracovník na dvojce – OV SSM Praha 2. V letech 1976 – 1978. Hoffman byl také spolupracovník mého předchůdce Jaroslava Jenerála, ve funkci předsedy ÚV SSM. Krátce po mém nástupu jsem mu dal dobré doporučení pro jeho nového zaměstnavatele a tak záhy odešel. Profesorkou chemie byla také manželka Ladislava Adamce.

Německý chemik Hoffman byl ale také August. A Wilhelm – tedy v angličině Bill.

1945 – začalo pražské povstání jako součást květnového povstání českého lidu. Ten den zahájil generál George S. Patton, velitel 3. americké armády osvobozovací boje v západních a jižních Čechách. Připomínám mojí studijní skupinu na vysoké škole politické – byla složena ze Západočechů a Jihočechů a nás – tří Pražáků.

1945 – tento den kapitulovali německá vojska v Nizozemí a Dánsku.

1945 – tento den osvobodili Američané koncentrační tábor Mauthausen Gusen.

1901 – narodil se Václav Řezáč. Spisovatel. Po něm bylo pojmenováno náměstí vedle naší ulice Antonína Sochora, kterému jsme říkali Heřmaňák. A také je to stejné jméno jako je uvedené na pamětní desce naproti kostelu svatého Karla Boromejského – úkrytu parašutistů z Londýna. Tento Řezáč byl osvíceným reformátorem vězeňství.

1832 – se narodil Ferdinand Lehman, poslanec Českého zemského sněmu a starosta Verneřic. Ferdinand je klaun Ferdinand – Vršťala – bristol. Lehman jsou Lehman Brother z Montgomery Alabama – Meir, Harry a Emanuel. Původem z Bavorska. Verneřice jsou Vasil LN – Na Lounsku seskočil výsadek Kozina v jehož čele stál Vasil Kiš.

1949 – narodil se Josef Paleček, československý hokejista. Stejně jako Karel Paleček z Moravcovi Dvojky a po válce první velitel výsadkového vojska. kde u něj sloužil v Prešově, jako velitel 22. výsadkové divize generál Stefan Bunzák – Tři králové. A jako Palec – Falc a jako Palacký a jako Palác.

1928 – se narodil Albert Marth. Německý astronom. Albert je Albertov a můj spolužák ze západočeské a jihočeské studijní skupiny na Vysoké škole politické ve Vokovicích. A jako Albertov – a jako místo sídla přírodovědecké fakulty UK, kde byla profesorkou O.B. – Olga Bendová se kterou jsem seděl v předsednictvu OV KSČ Praha 2 – Dvojka. A příjmení astronoma je Marth – Mohorita.

1950 – ze svých funkcí byli odvolání tento den Gustáv Husák a Ladislav Novomeský. Husák jako předseda Sboru pověřenců a Novomeský jako pověřenec pro školství.

1954 – generál Alfredo Stroessner se stántním převratem ujal moci v Paraguay. Para Guay – Para Gay. Zemi vládl až do roku 1989. Připomínám Stroess Ner a Stross Mayer. Ve škole v Moskvě se mnou studovalo několik Paraguayců. Jeden z nich mi věnoval na konci roku španělsko – kečuánský slovník. Kechua je indiánský jazyk. Cechua – Cechia – Checo. Stroessner vládnul zemi 35 let – to je také 35 – 1175.

Svátky dne 05.05.

Angelus of Jerusalem. Tento svatý nás zavádí až k úplnému začátku šifry celé Operace Benjamin. Žil na hoře Karmel – Carmel, na území dnešního Izraele. Založení řádu Karmelitánů se připisuje svatému Bartoloměji – Bartholomeus – Mohorita Vasil. Jmenoval se Bartoloměj Avogardo. Jeho bratr se jmenoval Alberto Avogardo – Pražský Albertov s přírodovědeckou fakultou a Albertovem dne 17.11.1989. Alberto byl patriarchou Antioquie – Antiochia – odkud pochází svatá Margareta- Marghareta a ve východních církvích nazývaná Svatá Marina – A ta má svátek dne 17.07. – dne zavraždění cara Nikolaje v Jekatěrinburgu a datum mojí svatby a víme ,že to je i 11.07. a to je i datum narození otce mojí manželky a Ogly Havlové.

Angelus of Jerusalem – také Svatý Anděl Sicílie, byl vyslán do Říma aby získal pro řád Karmelitánů pravidla – řád – určující fungování jejich řádu Karmelitánů. Tato pravidla zpracoval výše uvedený Alberto Avogardo a nazývají se pravidla svatého Alberta.

Pro můj příběh je důležité také to, že v Praze v ulici Karmelitská – podle řádu těchto Karmelitánů, je pojmenována ulice, kde sídlí dvě významné instituce. Jedna je ministerstvo školství České republiky a druhá Československý ústav zahraniční. Jako předseda Českého vysokoškolského ústředí a předseda Rady středoškolské mládeže Českého ÚV SSM jsem velmi úzce s touto institucí spolupracoval. Především však jde o to, s kým jsem tam spolupracoval. V případě vysokoškoláků to bylo s náměstkem ministra Císařem – profesorem Václavem Císařem, bytem u Letenské pláně u nás na Praze 7, Spartanburgu. V případě středoškoláků, to bylo s náměstkem ministra Čepičkou. Karlem Čepičkou. Náhoda by to byla, kdyby jeho jmenovec Čepička, nepojmenoval ve funkci ministra obrany Vinohradské divadlo Armádním divadlem. A to sídlí dodnes na náměstí Míru – vedle svaté Ludmily a dom Železničářů. A místa mojí učňovské školy do které jsem nikdy nechodil a domu Valdek, s kinem Varšava v podzemí, kde jsem v sedmdesátých letech pracoval. A náhoda není ani to, že vdova po ministru Čepičkovi – dcera Klementa Gottwalda ( Marta – také může být Martha ) nebydlela u nás na Dvojce. Velmi dobře si vzpomínám, když mi někdo, už ale nevím kdo to byl, doslova a do písmene, donutil k setkání s Martou Čepičkovou – Gottwaldovou. Ani nevím ,co to bylo za souvislost. Prostě k tomu došlo.

Druhá instituce v ulic Karmelitánů je Ústav zahraničních vztahů. Jeho smyslem byla spolupráce s rodáky v zahraničí a jejich spolky. Vznikla za První republiky. Pro můj příběh je ale důležité to že v jejím čele stál Gríša Spurný. Komunista a představitel komunistické strany Československa u československé vlády v období Druhé světové války v Londýně. Co nás spojuje v tomto případě? To že jeho manželka Spurná Hana, byla ředitelkou naší základní devítileté školy na Strossmayerově náměstí. A Gríša Spurný byl velvyslancem Československa v Bulharsku. Kde byl vojenským a leteckým přidělencem generál Stěpan Bunzák z Volové. Spolubojovník otce a jeden ze Tří králů. Dnes tuto instituci již desítky let vede pan Šlápota z Jižní Moravy. Otisk?

Svátek má také Aventinus of Tours. Byl přítelem Thomase Becket. A žil v Tours a Touraine – naše známé Tree, toronto, toro atd.

Svátek má Edmund Ignace Rice. Byl to irský katolík a zakladatel Christian Brothers. Otec byl Robert – tedy i Bob a matka Marghareta – B.M. a anagram Mohorita. Narodil se v obci Callan v roce 1762. Callan school of English byla škola v Londýně ,kterou jsem navštěvoval v Londýně. Vybral jsem si ji sám. Na Oxford Street. To by mohla být náhoda. Ale určitě nebyla náhoda, že ji dávno a dávno přede mnou, jak ukazovali fotografie ve vestibulu školy, absolvovali generální ředitel italské automobilky FIAT – Torino. Ve které pracoval otec mého spolužáka ze školy v Moskvě, se kterým jsem se při návštěvě v Itálii, u nich v Como – Lago di Como, osobně seznámil. A tím druhým byl kolumbijský spisovatel Gabriel Garcia Marquez – G.M. Ale také další spolužák v Moskvě, nedávno vzpomínaný Chilan – Moisés Labraňa Mena – měl ve škole v Moskvě přidělené krycí jméno, na sovětských dokumentech Francisco Garcia. a vy co čtete tak si vzpomenete na ukrajinskou knihu Dolď – Michajlik, „Odin stoit v poli voin“ – v češtině je to pak Velká hra. Garcia – hra CIA. A také víte že Gaga je rusky Haag. Atd.

Kromě toho je druhé jméno tohoto irského katolíka Ignác. A tak se jmenuje kostel svatého Ignáce na Karlově náměstí, dříve Dobytčím trhu u nás na Dvojce – Praha 2. Ignác Janák, byl ale také tajemník ÚV KSČ do konce roku 1989.Byl to Slovák. Edmund Ignác Rice zemřel 29. srpna 1844 – 29. srpna 1944, začalo Slovenské národní povstání. Příjmení RiCe je i RC – LC – EL CHE.Stejně jako u Ignáce Janáka – I.J. – LJ – EL CHE.

V tento den zemřel v roce 1525 Frederick III. Elector of Saxony. Jeho matka byla Elisabeth a otec Ernest. Narodil se dne 11.01. – velmi frekventované datum v mém příběhu. 11.10. – 17.07. – 11.07. – 10.11. Vše bylo dříve. Narodil se v Torgau – Tor, Toronto, toro, Turrón, Torino Turzovka atd. U Torgau se sešla americká a sovětská vojska v roce 1945. Popsáno samostatně a podrobně dříve. Frederick založil University of Wittenberg, kde vyučoval Martin Luther a Filip ( Philip ) Melanchton. Martina Luthera ochraňoval při jeho sporu s Římem. Ve svém zámeckém kostele shromáždil spoustu relikvií. Například PALEC svaté Anny, ( připomínám Palec a Anna ). Dále větvičku z Mojžíšova hořícího keře ze Sinajského polostrova, ( Mojžíšovi Horní Počaply a můj spolužák v Moskvě Moisés a keř je klon a Bush, a na tom místě je na sinajském poloostrově klášter svaté Kateřiny, a po ostrově bloudili Israelité 40 let – XL – EL CHE.). Dále seno ze svatých jesliček ( Bethelém ) a mléko Virgin Mary ( Milk, milch, late, leche, chalav, moloko a V.M. ). Zemřel v Lochau – LCH – EL CHE právě dne 5. května, kdy se slaví jeho vzpomínka.

Jen odbočím, jeho chráněnec Martin Luther se narodil dne 10.11. – a on 11.01. Je to jasný návod k pozdějšímu klíči, užívanému v Operaci Benjamin. Frederic ochraňoval Martina Luthera. Po rozsudku, který vynesl tak zvaný Wormský sněm, v roce 1521, jej ukryl na hradu Wartburg. Worm je červ, anglicky a německy wurm. Samozřejmě, že není náhoda že zástupcem náměstka ministra Císaře na Ministerstvu školství v Karmelitské ulici byl Doc. Červíček. A že můj spolupracovník na OV SSM Praha dvě byl Wurm a náčelník generálního štábu Československé lidové armády byl armádní generál Rusov – původně Ruswurm. Wartburg byla značka automobilu který používal otec mojí manželky – narozený 11.07 ( Martin Luther 10.11 a Frederic 11.01. a Olga Havlová také 11.07. a 17.07 je svátek svaté Mariny, moje svatba a vražda cara Nikolaje ). Jezdil s ním i Antonín Himl. Vím to zcela určitě. Jednou mi s ním vezl do Kravína. Vinárny na Vinohradech u nás na Dvojce. Oblíbené Haškovi vinárny, mimochodem. A Wartburg jak asi nevíte byl DVOJTAKT – tzv. Dvojtaktní motor. Ne čtyř takt jako většina spalovacích motorů tehdy.

Má svátek Hilario z Arles. Narodil se v Galii. Srovnej s DeGaulle. Z jeho rodiny pocházel pravděpodobně i Honorato de Arles. Obě jména jsou ukázkou nečtení H – Onorato a Ilario se vyslovují. Po smrti Honorato nastoupil na jeho místo achtěl reorganizovat klášterní život v souladu s naukou svatého Augusta z Hippo – August a H.P. a H.P. – Můj otec narozený v srpnu/ August, který se přiženil do Horních Počapel a sloužil v Horních Počernicích. Hippo je dávné jméno dnešního Annaba – Alžír. Anna Ba byla moje babička Anna Baran. A v Alžíru jsem byl, jako předseda Českého vysokoškolského ústředí. Popsáno podrobně dřívě.

Svátek má Jutta of Kulmsee. Svatá Jutta. Narozena v Thuringia – česky Duryňsko. Thuringia je ale naše známé – Totonto, Toro, Turzovka atd. Zemřela dne 12. května 1260. 12. květen je i 12. srpen narození mého otce ( a Jakeše ) a je to i 12.08. narození mojí manželky. Byla následovnicí svaté Elisabeth – Alžběty Maďarské. Magyar – Mogor – Mogorita – Uher. Byla členkou Třetího řádu svatého Františka. Její příbuzný byl Anno von Sangershausen, Velmistr řádu Teutonic. V češtině Bratři německého řádu Panny Marie v Jeruzalémě. Pod jejich ochranou žila v posledních letech v Bildschön – nyní Bieliczny u Chelmo – Chelmže – německy Kulmsee. Chelmže je v okrese Toruň – Toro, Torino, turzovka, tor, turrón atd. Můj otec, podle dokumentů, které mám k dispozici, překročil v říjnu 1939 hranici do SSSR u Toruně. Šlo ale, o jinou Toruň. Bylo to místo na severovýchodě Carpathian Ruthenia, nad jeho rodným městem Volové. Tehdy na maďarsko – sovětské hranici.

Jutta se jmenovala basketbalistka z klubu , který organizoval turnaj v říjnu roce 1969 v Brémách. Tam jsem se s ní spřátelil. A bylo to dost poznat, protože se mi na lodi na trase Bremen – Helgoland ptal jeden z organizátorů ( možná to byl její otec ) ptal zdali tam, v NSR, nechci zůstat.

Tento den je i svátkem svatého Stanislawa. Stanislav Kazimierczyk se narodil dne 27. září 1433 v Kazimeirz, dnes Krakov. 27. září je i 21. září a to se narodil můj přítel a spolužák a druhý manžel mojí sestry Anna, Uher. Zemřel dne 3. května 1489 – 1489 je i 1989. Otec Byl Maciej Šoltys ( Matějská pouť u nás v Praze 7 – Spartanburgu a oblíbená píseň mojí babičky kterou mi zpívala když jsem byl dítě – U svatého Matěje ). Na jeho požehnání porazil polský král Jan I. Albrecht Tatary. Bylo to dne 8. září 1487. 8. září je i 16. září Moravcovou metodou a to je i 19.září moje datum narození. Albrecht je i Albert. Kazimír byl můj kolega – student z ročníku na Vysoké škole politické v Praze ve Vokovicích. Příjmením Marek – náš anagram Vasil. Byl národností Polák. Kromě toho ve velmi populární pohádce Pyšná princezna, vystupuje Miloš Kopecký ( maminka Grimm a Strossmayerovo – Kopeckého náměstí ) jako Kazimír z Boží vůle Král.

Tento den je také svátkem Svatého Gotharda. Zemřel 5. května 1038 v Hildesheim, Bavorsko. Byl Benediktýn, misionář, opat a biskup. Patron řádu Benediktýnů. Je patronem mnoha měst například Gotha, Ferrara, knížectví Modena. V Čechách mu Benediktýni z kláštera na Ostrově u Davle ve 1ě. století zasvětili kostel svatého Gotharda ve Slaném, kostel v Ovenci ( pozdější Bubenči ) Kostel svatého Gotharda Potěhy u města Čáslav. Je patronem zedníků. Je Gothard z Hildesheimu – G. H. Benediktýn je také Ben, ve zkrácené podobě, jako Benjamin. Čáslav je anagram Vasil a narodil se v ní generál František Moravec. Přednosta Dvojky. Všimněte si že byl za prvé z Bavorska – B, byl misisonář – M, byl opat – O, byl Biskup – B. Tedy 2222 -0000 – 5555 a všechny varianty. Byl představený 4 klášterů a to je IV. – Ivan a Vasil , Ion a Vasile a Václav a Ivan. Socha svatého Gotharda stojí také na Karlově náměstí v Kolíně. to je město u kterého měl seskočit první československý bojový výsadkář v dějinách vůbec. Otmar Reidl Operace Benjamin. Karlovo náměstí v Kolíně má stejné jméno jako náměstí u nás na Dvojce – bývalý Dobytčí trh.

Jméno Gothard má také horská skupina ležící na území tří švýcarských kantonů. Jsou to kantony Uri, Valais ( Vasila – jako sestra mého otce ) a Ticino. ÚVTI – Se jmenoval Ústav Vědeckých a Technických Informací u nás na Dvojce. Nacházel se zkraje Slezské ulice, hned u náměstí Míru a Domu železničářů. Jeho ředitelka Staňková Jaroslava – S.I. – byla také členka předsednictva OV KSČ u nás na Dvojce, v době kdy jsem tam chodil i já. Více bude v samostatném příspěvku o tomto předsednictvu – o jeho složení a proč bylo složení právě takové jaké bylo, a kdo to organizoval.

V tomto masívu byl vybudován v letech 1871 – 1881 ŽELEZNIČNÍ TUNEL. Tedy KOLEJE na DVOU tratích. Provozní délka tunelu je 15 003 kilometru. Rozchod kolejí je normální jako u všech kolejí – 1435 – a to je 14 – Dvojka a 35 je 1775 . Stavbu vedl Luis Favre – Luis je Ludvík jako Svoboda a Favre je Vávra, nebo Lávra. Otevření tunelu proběhlo dne 22. května 1882. Tedy datum v tomto systému, 0000 – 2222 – 5555, který popisuji v těchto dvou dílech – 22.05. Tento den přijde na řadu po dni 20.05. Tunely staví Barabové – tuneláři, jak říkával otec. A v případě Operace Benjamin šlo o skutečně „velký tunel“. Byl to asi největší TUNEL v dějinách lidské společnosti vůbec. A myslím, že už ho ani žádný jiný nemůže překonat.

V tento den také slaví země Netherlands – Niederland – Países Bajos a Holandsko Den Osvobození. Ten den, v roce 1945 osvobodila tuto zemi vojska Britské armády, Kanadské armády, Polské armády, Americké armády, Belgické armády, Holandské armády a Československé armády. Tento den podepsali kanadský generál Charles Foulkes a německý generál Johannes Blaskowitz dohodu o kapitulaci německých vojsk v holandsku. Podpis proběhl v Hotel de Wereld, Wageningen. Druhý den byl podepsán veřejně ve Wageningen University.

Všimněte si kolik armád se účastnilo osvobození Holandska. Za německou armádu podepsal kapitulaci generál Johannes Albrecht Blaskowitz. Ano ten generál který 15. března 1939 okupoval Čechy a Moravu. Je známý jím podepsaný výnos, který byl vylepován a v němž se píše, že převzal tímto dnem plnou moc v Protektorátu a to na rozkaz Vůdce. Zajímavé je to že se narodil v místě Patersvald – později Bolšaja Poljana v Kaliningradské oblasti. Poljany jsou i název pro pastviny v Carpathian Ruthenia. A vy víte že Albrecht je i Albert. a v době konání naší manifestace na Albertově dne 17. listopadu 1989, byl ministrem zahraničí ČSSR, Johanes. Jaromír – tedy zády k sobě jsou dvě J jako Kotva. Marina. Neptun Trojzubec atd. A jeho příjmení Blaskowitz je buďto Basilek nebo Wasilek. Dvakrát. A také je důležité to, že generál Blaskowitz spáchal sebevraždu. V době konání soudu s přestaviteli Wermachtu ( Mohorita anagram ). A bylo to zcela v souladu s tímto systémem popisovaným v těchto dvou dílech 0000 – 2222 – 5555. Bylo to dne 05.02. roku 1948.

Vlajka města Wageningen je červeno bílá. Jako vlajka Slavie/ Vasile a Polska. A Karlových Varů. A Prahy. A jako jsou dva základní druhy vín. Vyráběných z hroznů z vinohradů, kde rostou na keřích.

Název holandského města kde byla kapitulace podepsána je Wageningen. A to je název , pouze v našem překladu pochopitelně, mojí profese. Wagen je auto a ingen je ing. vyučen – řemeslník – odborník. Tedy automechanik. Wageningen University je W.U. A to je i W.V. Buď Voskovec a Werich, nebo Volks Wagen, německá automobilka o které bude řeč na konci tohoto příspěvku. Anebo je to W postavené na hlavu a to je M a k tomu V. V.M. Proto ten podpis ještě DRUHÝ den v auditoriu university. Wagen je i vagón. Železniční vagón. Na KOLEJÍCH stojícím vagónu přijal kapitulaci Němců, po První světové válce maršál Foch. 11.11. 1918 – A vy víte, že 11.11. je i 17.11. a tak to všechno skončilo. Podle plánu.

Jmenovala se po něm dnešní Vinohradská třída. Od roku 1920 do roku 1940. Za okupace byla pojmenována po maršálu Schwerin. Severin se jmenoval otec prvního manžela mojí matky Bohumila Floriána. Pak od roku 1945 do roku 1946 zase po maršálu Foch. Ten se jmenoval Ferdinand, jako Klaun Ferdinand – Vršťala/ Bristol. A od roku 1946 do roku 1962 po maršálu Stalinovi. Syn Jakov ( Jakub, Kuba, Santiago, Jacqueline, Jakovlev – letadla a Jakovlev pravá ruka Gorbačova a Jakovlev instruktor mého otce v roce 1944 atd.) syn Vasilly, pilot a dcera Světlana – světlo OR v hebrejštině. Pak jenom Vinohradská. U nás na Dvojce. S Československým rozhlasem, RÁDIOPALÁCEM a nakladatelstvím ORBIS. S klubem Dynacord – přejmenovaným na klub Dvojka. V podzemí naproti Hajnovka atd.

Tento den slaví Guyana tak zvaný Indian Arrival Day. Slaví se v různé dny v Karibiku a na Fiji. Je to vzpomínka na dny, kdy přijeli Indové pracovat do těchto zemí. Organizovaly to koloniální úřady. Samozřejmě, že vy už víte ,že Indové jsou z Indie, stejně jako Romové a Sintové – Roma Sint.

Rada Evropy slaví Den Evropy. V květnu 1945 byla na konferenci v Haagu podpořena snaha Churchilla o vytvoření Rady Evropy. Dne 5. května 1949 byla v Londýně, podepsána smlouva o Statutu Rady Evropy.

Tento den se slaví japonský národní svátek Kodomo no hi – Den Dětí, který je součástí Zlatého týdne. Rodiny, kde mají chlapce vyvěsí na domy látkové kapry. Jsou proti větru aby to vypadalo, že plují proti vodě. To symbolizuje nezdolnou životní sílu.

V České republice je tento den svátek Klaudie. Slovo pochází z latinského Claudius a znamená to kulhavý ( Jako třeba Kulhavý Orpheus od Otčenáška Jana, jakož i Pokušení Katarina a který v roce 1955 napsal Občan Brych – O.B. – spisovatel se narodil 19. listopadu, to je minus dva i 17.listopadu.). Také pan Tau – Šimánek Otto ( dvě TT jako George CatleTT Marshall a ATandT – 19.9. – moje datum narození ) má v 7. dílu první řady seriálu Pan Tau kozu – (goat anglicky a CABRA španělsky – CABRA je anagram VASIL a GOAT je GT. německy je koza ZIEGE – v angličtině SIEGE znamená obléhání nebo blokádu ale také INVESTICE) jménem Claudie – Pan Tau a Claudie. Náhoda by to byla, kdyby se nositel Medal of Honor, vysokého válečného ocenění USA nejmenoval Robert Simanek. Byl vyznamenán za hrdinský čin v době Korejské války v roce 1952.

Datum 20.02.

20.02 – 20. květen, nebo May 20 je 140 den roku ( 141 den v přestupném roce ) v Gerogoriánském kalendáři. Do konce roku zůstává 225 dnů. Tedy 20.05 225. 140 den je i 14 – dvě, podle hodin a 0. 20.

1217 – Druhá bitva u Lincoln, Anglie. Prince Luis Francouzský – Prince Luis of France byl poražen Williamem Marshalem, Hrabětem z Pembroke – William Marshal, 1st Earl of Pembroke. Bitva byla DRUHÁ. Luis je česky Ludvík jako Ludvík Svoboda velitel československé armády v DRUHÉ světové válce. A Marshal byl ve DRUHÉ světové válce George Catlett Marshall, náčelník štábu US Army. A po válce tvůrce tzv. Marshallova plánu. William Marshal je W.M. – Vasil Vasilič Mohorita. William je i Bill. Bill Marshal – B.M. Basil/Vasil Mohorita. Lincoln se jmenoval president USA – Abraham Lincoln. V létech Občanské války. Ten se narodil v Kentucky. Měl hodnost Kapitán v Illinois Militia – I.M. – Military Inteligence a kapitán.

1497 – John Cabot vyjel z města Bristol, Anglie na jeho lodi Matthew hledat cesty na Západ. Jiné zdroje uvádí datum vyplutí dne 2. května – 02.05. Jmenoval se John – tedy i Ion – Cabot – I.C. – EL CHE. Vyjel z města Bristol – Vršťala – A Neprun a maršál Slim a Augustine parade. V emigraci zde žije ruský emigrant, agent GRU – Suvorov. Loď se jmenovala Matthew – Britstol – M.B.

1498 – Vasco de Gama, portugalský mořeplavec, objevil cestu do Indie. Dojel do Kozhikode – známé jako Calicut. Indie. Vasco je vysloveno ve španělštině jako Basco. A je to název provincie ve Španělsku s městem, přístavem Bilbao a hlavním městem Vittoria. Česky se název města kam připlul jmenuje Kóžikkót. Kóžžik a Kót. Kůže – O.R. v hebrejštině a tábor Gulag, kde byl otec v letech Druhé světové války – Kožva. A Kot – kočka – mnoho významů – například na Lombard Street v Londýně, znamení kočka s houslemi. Anebo Kočka na rozpálené střeše. Calicut Indie je také C.I. – EL CHE. Portugalci vyslovují Vasco de Gama jako Vašku da gama.

1521 – Ignatius of Loyola. Ignác z Loyoly byl vážně zraněn v bitvě u Pamplony. Byl to Vasco – česky Bask – stejně jako Vasco – Vašku de Gama. Narodil se v Baskicku v Azpetitia. Byl to spoluzakladatel řádu Jezuitů. Jeho titul zněl Superior General of the Society of Jesus. Říkalo se mu Father General. A přezdívka byla Black Pope. Byl to tedy Otec Generál a přezdívalo se mu Černý Papež. Tato funkce vznikla a Ignác z Loyoly se jí ujal, dne 19. dubna 1541 – 16. dubna 1941 byl vysazen Otmar Reidl. Jediný účastník výsadku Operace Benjamin.

Kostel na Karlově náměstí, dříve Dobytčím trhu nese jeho jméno. Svatého Ignáce. A aby to bylo potvrzeno, že jde o stejnou šifru, tak byl v roce 1989 tajemníkem ÚV KSČ a členem předsednictva Ignác Janák.

1570 – Kartograf Abraham Ortelius vydal Theatrum Orbis Terrarum. Byl to první moderní atlas. Jmenoval se Ortelius – OR – Otmar Reidl Operace Benjamin. Theatrum je Divadlo, nebo také v řeči vojáků válčiště. Orbis je také OR – Otmar Reidl, operace Benjamin. A bylo to nakladatelství na Vinohradské třídě ( Foche, Schwerin, Stalin třídě ) u nás na DVOJCE. Orbis je svět. Rusky Mir. A vedle Vinohradské třídy je náměstí Míru. V tomto případě jde samozřejmě o to ,že rusky je mir i svět ale i naše mír. Na náměstí Míru je Vinohradské – Armádní divadlo, Dům Železničářů, moje učňovská škola, do které jsem nikdy nechodil, a dům Valdek – s OV SSM Praha 2 – Dvojka. Terranum patří do skupiny Tree, tor, Thor, Turzovka, Torino, Turrón atd. Josef Otisk, kapitán a velitel výsadku Wolfram pracoval v Kartografii Brno. Kartografia Praha sídlila ( a asi sídlí dodnes ) v ulici Františka Křížka Praha 7, Spartanburg. Stejně jako Obvodní vojenská správa Praha 7 a kino OKO. V této ulici končí ulice Antonína Sochora.

1609 – Poprvé jsou v Londýně publikovány Sonnety, William Shakespeare. Vydal je nakladatel Thomas Thorpe. 1609 je i 1909, rok, ale i 19.09. – datum mého narození a 19.9. – lee – LEE. Takže moje narození. A rok úmrtí Shakespeare je 1616 – tedy irok 1919 – rok narození mého otce a rok 199, rok plánovaného ukončení SSSR a světového komunismu. Sonnety vydal Thomas – jako Masaryk a Thorpe – s OR – Otmar Reidl Operace Benjamin. Sonnety může ale také být Son Nety. Syn Nety. Neta je zdrobnělina Aneta a to je jméno shodné se jmény Anna a Hana. To bylo originál jméno paní Benešové – Anna – přejmenované na Hana. Anna bylo jméno mojí prababičky a babičky a tety a sestry.

1631 – Udál se nejkrvavější incident Třicetileté války. Německé město Magdeburg bylo dobyto vojsky Svaté Říše Římské. Germany – Magdeburg a Holy Roman Empire. Za prvé rok kdy se tato událost odehrála je stejný jako číslo popisné našeho domu v ulici Antonína Sochora – 1391. Je to i rok narození Augustýna husáka – 1913 a rok narození Borise Jelcina 1931 a rok narození sestry mojí matky v Horní Počaply – 1931. Germany Magdeburg je G.M. – Maxim Gorkij, Mladé Gardy, Michail Gorbačov a Michal G/H a MGM – Metro Goldwyn Meier. Je zajímavé se podívat na to jak dlouho trvalo období od zahájení První světové války do konce Druhé světové války – je to velmi podobné – prakticky 30. let a jeden rok. 31 – číslo mého dresu v Meteor Praha. V městě Magdeburg jsem byl na dnech německé a československé mládeže. Někdy v roce 1985. Tam jsem se poprvé viděl s Egon Krenz. Tehdy šéfem východoněmecké mládežnické organizace. Pak jsem s ním seděl v říjnu 1989 u jednoho stolu – číslo DVA – na večeři v Berlíně, při příležitosti oslav 40. výročí ( 40 je XL – EL CHE ) založení NDR. U stolu jedna seděli Gorbačov, Honecker, Jakeš, Živkov, Jaruszelski, Ceaucescu…

1645 – Yanghzou masakr. V souvislosti se změnou vlády v Číně – z dynastie Ming dynastii Qing – bylo zabito 800 000 tisíc občanů města Yanghzou. Jangčouský masakr se odehrál v roce 1945, rok poté, kdy formálně skončila vláda dynastie Ming. Masakr provedla armáda nastupující dynastie Qing. Bylo to v roce 1645 – to je i 1945 – konec Druhé světové války. Vojskům, která masakr provedla velel generál Manchu ( Man Che ) jménem Dodo. Dod je hebrejsky strýc. Doda je teta. DOD je ale také ministerstvo obrany USA. A souvislost s Operací Benjamin? V červnu 1989, při událostech na náměstí Tian Men v Pekingu jsem byl v Číně. Navštívil hrobku dynastie Ming. A pak provincii Xia men. Poté jsem odletěl do Moskvy.

1873 – Levi Strauss a Jacob Davis získali patent na „Blue Jeans „. Dnes jsou známé pod značkou Lewi’s – anagram Wasil. Strauss je také Stross – Strossmayerovo náměstí u nás vedle ulice Antonína Sochora, Praha 7 – Spartanburg. Strauss je také Štros, soused mých prarodičů v Horní Počaply a pokud si dobře vzpomínám i “ rodina “ z babiččiny strany. A Jacob je už mnohokrát vzpomínaný Jakov, Jakovlev, Kuba, Santiago atd. Davis se jmenovala Angela Davis, profesorka z USA – levicová aktivistka, které jsem při její návštěvě v Praze, předával po jejím vystoupení květiny. Někdo mi tehdy dal kytici a řekl – „jdi jí to dát“. Harris a Lewis se jmenují dva ostrovy u Skotska. Oddělují západní pobřeží Skotska od Atlantického oceánu. Harris je syn Haryho – A Hary je Jindřich – Jako Jindřišská ulice, Jindřišská věž, kostel svatého Jindřicha II, na pohled z mojí a předtím Jindřicha Poledníka kanceláře. Už to tady bylo všechno mnohokrát – Jindřichův Hradec místo kde otec optoval po Druhé světové válce.

1882 – Triple Aliance byla uzavřena mezi Německem a Rakousko Uherskem a Itálií. V trochu pozměněné podobě, odpovídající nové „mapě Evropy“, byla tato aliance funkční i ve Druhé světové válce. Germany, Italy, Austria – GIA a Uhry – Magyar – Mogor – Mogorita. Aliance byla Triple – Tree, Toronto, Torino, Turzovka, toro, atd.

1883 – Začala erupce sopky Krakatoa. Tři měsíce potom explodovala a její obětí se stalo 36 000 lidí. Tato událost se stala jedním z motivů, které inspirovaly Karla Čapka k sepsání knihy s názvem Krakatit. Tou druhou byl výbuch výbušnin v Bolevci u Plzně, v muniční továrně Škodových závodů ( celkem 150 lidí tam zahynulo), který Čapek sledoval ze 40 ti kilometrové vzdálenosti ze zámku Chyše, kde získal jako první zaměstnání po ukončení studií místo vychovatele u Prokopa IV – Lažanský. Knihu psal i v Jindřichově Hradci – místo opce mého otce. Hlavní postavou románu je chemik Prokop. Krakatit je bez samohlásek KRKTT. Krk a TT. Karel Čapek se narodil dne – 09.01. První manžel mojí matky – policejní pyrotechnik, rotmistr dělostřelectva, zahynul při výbuchu výbušnin. Narodil se 09.07. 09.01. je i 06.01. svátek Tří králů. A je to i 06.12. svátek svatého Mikuláše. Ve Škodových závodech pracoval otec mojí manželky, který se narodil 11.07. ( Jako Olga Havlová ). A 11.07. je Moravcovou metodou shodné s 09.07. – plus – minus dva. Škoda byl Emil. A to bylo jméno na falešných dokladech mého otce ve Druhé světové válce. Bolevec je anagram Vasilek – Basilek – Wasilek – Masaryk. Sledoval událost výbuchu ze vzdálenosti 40 kilometrů – římskými XL – EL CHE. Hlavní postava Prokop, je také Prokop Holý – P.H. Horní Počaply a Horní Počeplice. Prokop byl i jeden z učitelů na učňovské škole automechaniků, kde jsem se učil ( U Krbu – UK ) a Prokop byl i jeden ze členů předsednictva českého ÚV SSM. Byl to, myslím, dělník z Nové huti v Ostravě. Prokop Michal, byl stejně jako já, kooptován do Federálního shromáždění v lednu 1990. Jde o příjmení pochopitelně. Karel Čapek byl pokřtěn dne 13. ledna. 13. ledna zahynuli v roce 1936 dva rumunští dobrovolníci Vasile Marine a Ion Mota, v Mojadahonda u Madridu ( Megrit – Mogorit ) ve Španělsku. Karel Čapek byl v letech 1921 – 1923 dramaturgem i režisérem Vinohradského divadla. Čepičkou – ministrem obrany, přejmenovaném na Armádní divadlo v roce 1950 ( 1954 se vrátil původní název Vinohradské divadlo a přesně v polovině toho období jsem se narodil – 1952). Je na náměstí míru na Dvojce, Praha 2 – Vinohrady. Karel Čapek byl v letech 1925 – 1933 prvním předsedou českého PEN klubu. 1925 rok významných událostí dříve mnohokrát popsaných ( Strossmayerovo náměstí, vydán Mein Kampf, Benito Mussoliny Řád od Masaryka, Caricyn přejmenován na Stalingrad ) a rok 1933 rok nástupu Adolfa Hitlera.

1891 – První veřejná ukázka Kinetoscope, Thomase Edisona. Začátek filmu. Edison se narodil v Milan, Ohio, USA. Milano je také Mlýn a mlynář a Müller. A je to také město v Lombardii – moje přítelkyně Lombardelli a Lombard Street v Londýně. A byl Thomas jako Masaryk.

1902 – Cuba, česky Kuba, získala v tento den nezávislost od USA. Prvním presidentem byl Tomás Estrada Palma. Narodil se dne 09.07. jako první manžel mojí matky a jako Karel Čapek – 09.01. Po našem. Estráda to skutečně bylo co následovalo ve dvacátém století. Palma je španělsky dlaň. A byl Tomás – jako Masaryk. A Kuba je což už víte – Jacquelline, Jakov, Yakov, Jakov, Jakovlev, Santiago, Iago, Diego atd. Estrada se jmenoval jeden z významných spolubojovníků Ernesto Che Guevara. Ulises Estrada – Ulisses je latinsky a Odysseus je to Řecky. Bylo to o mnoho let později.

1941 – Tento den byla zahájena Bitva o Krétu. Výsadkovým vojskům velel generál Kurt Benny STUDENT. Byl za tuto operaci po Druhé světové válce odsouzen k trestu vězení za zločiny proti lidskosti. OPERACE NESLA NÁZEV „OPERACE MERKUR“. To už vše dobře znáte. Benny – Ben – Benjamin. Kurt je Krt – Mole – Molo – Název města Murcia, kde je před kostelem svatého Bartoloměje socha MERKURA, je z arabského slova pro MOLO – přístaviště lodí. Arabské Mursiyah – Molo – se změnilo v Murcia. Tam jsem žil v prvním desetiletí 21. století. V provincii Murcia. A dál jsem se tam vracel. Je třeba uvést příhodu, kterou jsem již někde popisoval. Když jsem byl na Kubě v roce 1988, tak jsem byl pozván na výlet lodí. Jeden z těch Kubánců, mi vyzval abych se ujal kormidla. Když jsme se blížili ke břehu, chtěl jsem aby mi vystřídal kormidelník. Říkal mi, ty to zvládneš. Tak jsem u MOLO přistál. Za potlesku všech přítomných. V lednu 1989 – přesně 26. ledna 1989, mě navštívila v Praze dcera Ernesto Che Guevara, Celia. A doprovázel jí kormidelník z lodi Granma ( Babička ). Che Guevara na pokyn Fidela Castro na lodi Granma velel. Byl kapitánem na lodi. Celia mi věnovala knihu Bolivijský deník. S věnováním, které jsem již několikrát zveřejnil.

1948 – V tento den složil přísahu generál Čankajšek, jako první zvolený president Číny v Nanjing – Nanking. Jméno Nanking znamená Jižní hlavní město. Tento název byl zaveden během dynastie Ming. Znovu připomínám moji návštěvu v hrobce dynastie Ming, v červnu roku 1989.

1949 – V USA zahajuje práci Armed Forces Security Agency. Předchůdce National Security Agency.

1956 – V Operation Redwing, je shozena první americká vodíková bomba. Zkušební výbuch se odehrál na Bikiny Atoll v Pacific Ocean – Tichý oceán. Bikiny Atoll – B.A. Iniciály mnohokrát zmíněné. Antonín Baranikov a Alena /Alice Baranikov – sestra mojí matky.

1967 – Politická strana Lidové Revoluční hnutí v Demokratické republice Kongu zahájila svojí činnost. Krátce před tím byl v Kongu jako poradce Ernesto Che Guevara. A ještě pár let před tím byl v Kongu jako poradce generál Stěpan Bunzák – otcův spolubojovníka jeden ze Tří králů. Z Volové jako můj otec.

1969 – Skončila bitva u Hamburger Hills ve Vietnamu. Připomínám, že v Hamburku zahajovali svoji úspěšnou kariéru Beetles – Beatles. V klubu Indra. Jako Alois Indra komunistický politik – ministr dopravy, předseda Federálního shromáždění. Alois je i Ludvík. Jako Svoboda. Beatles svoji činnost ukončili v roce 1970.

1983 – Poprvé byla publikována informace o objevu HIV virus, který způsobuje AIDS. Vydána byla v časopisu Science. Autorem byl Luc Montagnier. Celým jménem Luc Antoine Montagnier – Montagnier je anagram Mogorita a nn. jsou i uu, postavené na hlavu. Tedy uasil uasilič mogorita. Montgnier je také montér – montáž – mechanik, jako automechanik. a to jsem já. Luc je LC – EL CHE. V češtině je to Lukáš. Jako nadporučík Jindřich Lukáš z Haškova Švejka. Nebo jako Karel Lukáš vedoucí mezinárodního oddělení ÚV SSM. Lukáš znamená pocházející z Lukánie – oblasti v Itálii. Ta se stala v roce 1735 součástí Sicilského království jako BASILICATA. Je přesně v polovině chodidla známé „Italské boty“ – mapy Itálie. Jako Otisk, Šlápota, klenba.

1985 – Vysílání zahájilo Radio Martí, jako součást Hlasu Ameriky. Vysílání na Kubu. José Martí byl básník a revolucionář za osvobození Kuby ze španělského poddanství. Autor slavné Guantanamera. To je oslovení pro dívky z provincie Guantánamo. Byl jsem v této provincii v roce 1988. Přímo u základny USA – US Marines.

1989 – Čínské úřady vyhlásili stanné právo – Martial Law – v souvislosti s demonstracemi, které později , v měsíci červnu, vyústili v masakr na náměstí Tian Men. 20.05. vyhlásili stanné právo a já jsem do Číny přesto odcestoval. A byl jsem přímým účastníkem všeho co se tam tehdy odehrávalo. Posáno podrobně dříve – Tian Men a provincie Xia Men.

Narodili se dne 20.05.

1779 – Honoré de Balzac. Francouzský spisovatel. Iniciály H.B. – Havlíčků Brod – přechod Havlíčka na Havla. Okres kde leží Fridnava, kde se narodila manželka bratra mojí matky Aurélie Schidlak. Teta Zlata.

1780 – Bernardino Rivadavia. Argentinský státník a první president Argentiny. Bernard – ová, byla moje spolupracovnice na OV SSM Praha 2, Valdek, Vinohrady. Argentinka byla moje přítelkyně ve škole v Moskvě Alicia/Alena. Ernesto Che Guevara byl Argentinec z provincie Rosario. Lékař – doktor.

1806 – John Stewart Mill. Anglický ekonom, vládní úředník a filosof. Stewart je Wasil TT. Mill je mlýn – Mlynář, Miller, Meyer, Majer, Mager, Magerit a Mohorita

1825 – Antoinette Brown Blackwell. První žena, která začala vykonávat práci protestantského kněze v USA. Antonín jako manžel sestry mojí matky a jako Zápotocký a Novotný a Krček. A Černý soused z našeho domu v ulici Antonína Sochora vedle Antonínské s kostelem svatého Antonína z Padovy na Strossmayerově náměstí. Brown, byl generál Braun z Rady Tří, odbojové skupiny spolupracující se skupinou mého otce ARAP a skupinou kapitána Otiska Wolfram. Je na seznamu spolupracovníků skupiny mého otce, který otec vypracoval. Braun byl i zapalovač který mi věnoval můj přítel Vittorio při návštěvě Lombardie – Milan. A také to byl holicí strojek který jsem si koupil v MERKURIA, před nástupem na základní vojenskoou službu v roce 1974 – roce úmrtí maršála Žukova.

1846 – Alexander von Kluck. Německý generál. Kluck je Kluk. Holanďané tak říkají Melle – Emil. Hoch, kluk.

1851 – Emile Berliner. Americký vynálezce gramofonu. Emil bylo krycí jméno mého otce na dokladech za Druhé světové války. Otmar Reidl pracoval po dobu války v Trhových Svinech – rodišti Emila Háchy. Gramo je Magor – Mogor – Megrit – Mohorita.

1860 – Eduard Buchner. Německý chemik a akademik. Oceněný Nobelovou cenou. Eduard byl Beneš. Buchner – Buchnerovi, se jmenovala rodina našich sousedů z domu v Antonína Sochora 1391/4, Praha 7 – Holešovice Bubny – Spartanburg.

1915 – Moshe Dayan. Izraelský generál a politik. Pátý ministr obrany státu Izrael. Dayan se jmenoval Dayan Baynovič Murzin, jeden z velitelů ( druhý byl Ušiak ) partyzánské brigády Jana Žižky z Trocnova. Ta operovala ve stejné oblasti jako otcova skupina ARAP a Otiskova skupina Wolfram. Moshe je Mojžíš. Jako rodina Mojžíšových v Horních Počaplech. Jako můj přítel – Chilan – ve škole v Moskvě Moisés La Braňa Mena. Který mi přijel navštívit na jaře 1989 do Prahy.

1916 – Alexej Petrovič Meresjev. Ruský voják a pilot. Byl v průběhu Druhé světové války sestřelen a byly mu amputovány nohy. Přesto dále létal. Na ministerstvu obrany Československa pracoval generál Timko. Přezdívaný československý Meresjev. Měl rovněž amputovány obě nohy a přesto dále pokračoval ve vojenské službě. Jeho původní příjmení bylo Tanenbaum. Timko je i jméno na náhrobku rodiny Mohorita Anna a Michal. Fotografie je zde na webu v samostatném příspěvku. Jde o náhrobek ze hřbitova v New Yorku, USA.

1918 – Alexandra Boyko. Velitelka tanku. Základní klíč v Operaci Benjamin. Aleksandra Leontijevna Morisheva – provdaná Boyko. L.M.B. – stejně jako první velitelka – žena v carské armádě a armádě Bílých – Maria Leontijevna Bočkareva. Dříve popasáno více. Její návštěva u prezidenta Wodroow Wilson v USA a britského panovníka George V. ve Velké Británii. Boyko po válce žila v Magadanu. Byla vedoucí pekárny. Bakery – jako Baker street se sídlem SOE v Londýně za Druhé světové války. A bydlištěm Sherlock Holmes z knih Artur Conan Doyle.

1918 – Edward B. Lewis. Americký biolog, genetik a akademik. Oceněný Nobelovou cenou. Edward jako Beneše. Lewis jako Wasil. A B – jako Dvojka.

1925 – Alexej Tupolev. Ruský inženýr – technik a konstruktér letadel. TU 144. TU 144 je také 14.04. 14. duben. Moravcovou metodou plus dva je to i 16. duben. Datum seskoku Otmar Reidl, Operace Benjamin. Ale je to také 199. To je i lee – LEE i 19.09. Datum mého narození a rok 1909, rok narození prvního manžela mojí matky a rok svatby Edward Beneš s Hanou Annou. A také je to rok založení města Tel Aviv.

1927 – Franczisek Macharski. Polský kardinál. Machar – ová, se jmenovala moje přítelkyně v Praze, počátkem sedmdesátých let. Její příjmení je stejné jako jméno Mochor – it – a. Mohorita. Stejně jako moje přítelkyně před ní Mizer – ová. Stejné Mizer – Machar – Mogor – Mohor.

1937 – Derek Lampe. Anglický fotbalista. Derek Lampe je Dr. CHE EL. Dr.EL CHE. LAmpe je ještě k tomu světlo, Světlana – O.R. Otmar Reidl – Operace Benjamin

1940 – Otto Jelinek. Kanadský krasobruslař, podnikatel a politik českého původu. Jméno Otto je TT. A Jelinek je důležité jméno v mém příběhu. Po dceři Jelinek z Marseille, Mercedes byla pojmenována značka automobilu. Jelinek je výrobce destilátů Rudolf Jelinek v Prostějově. Kam jsem dostal druhý povolávací rozkaz na Základní vojenskou službu. K hloubkovému průzkumu. Jelínek je i herec z Vinohradského – Armádního divadla, od nás z Dvojky. A že to je jedna hra potvrdilo když po smrti paní Lemon – ové, z přízemí našeho domu v Antonína Sochora, dostal byt přidělen pan Jelínek. Malíř pokojů.

1942 – Frew McMillan. Jihoafrický tenista.McMillan je skotské příjmení. Milan je město v Lombardii – Dr.L.M.B. A je to také Mill – Mlýn – Müller – Mlynář – Meyer – Majer -Meier – Meir atd.

1946 – Pavel Frýbort. Publicista, prozaik, překladatel a dramatik. Frýbort – ová byla tajemnice Obvodního výboru národní fronty na Praze 2. Sídlila také na náměstí Míru jako já. Ona ale přímo v domě, mezi Domem Železničářů a Vinohradským – Armádním divadlem. Na kraji Slezské ulice u UVTI. Její děti Vladimír a Marie ( V.M.) se mnou jezdili do Skokov na tábor. Jejich otec byl důstojník československé armády.

1950 – Miki Jelínek. Kytarista, zpěvák, písničkář, textař, dramatik a herec. Jelínek popsán před chvílí. Miki se říká Michalům, ale i Mikulášům – Nikolů – Nikolajům.

1952 – Michael Wills. Anglický politik, ministr spravedlnosti Velké Británie.

1953 – Robert Doyle. Australský pedagog a politik. 103. Lord Mayor v Melbourne. Mel Bourne je M.B. Doyle je policista z Francouzské spojky ( Gene Hackman ), zvaný Popey – Pepek, jako Pepek Námořník. Ale je to také sir Artur Conan Doyle výš před chvílí popsaný v odstavci Sacco a Vanzetti.

1959 – Susan Cowsill. Americká zpěvačka a skladatelka. Cowsill je anagram Wasil EL CHE.

1963 – David Wells. Americký hráč baseballu a komentátor. Wells je Wasilly. A David – příjmením – bydlel u nás v přízemí Antonína Sochora 1391/4, v bytě vedle Jelínek.

1970 – Louis Theroux. Singaporesko Anglický novinář a producent. Louis je Ludvík a Theroux je naše známé Tree, toronto, torino, Turzovka, turrón, toro atd. Přes Singapur letěla moje manželka s rodiči na čtyřletý pobyt do Austrálie. Někdy v roce 1967. A pak i zpět. Tak se tehdy do Sydney Austrálie cestovalo. Koncovka Singaporesko, je nápadně podobná koncovkám rumunských příjmení. Rumun – Roman – Roma.

1971 – Šárka Kašpárková. Česká trojskokanka. Za Kašpárka se provdala moje spolužačka z přípravného kurzu ke studiu do Moskvy. Právě proto ,že se provdala, tak do Moskvy s námi neodcestovala. Kašpárek je i Kašpar. První vojenský maršál v českých dějinách. Je to i Šašek, který hrál Robota Emil, v televizním pořadu pro děti. Je to i v Rusku August a Karandaš. A je to hlavně Clown – Klaun – Klon – Otisk. A keř například vinný. Na kterém roste Hrozno vinné. Šárka K. ale Kelnerová byla moje spolužačka ve třídě na základní devítileté škole Strossmayerovo náměstí. Její otec byl věhlasný estrádní a cirkusový kouzelník. Často cestovali do zahraničí. Bydleli u nás ve vedlejší Heřmanově ulici.

1971 – Tony Stewart. Americký automobilový závodník. Já jsem automechanik a řidič, Tony je Antonín, například Antonín Sochor, který zahynul při automobilové nehodě. Stewart je Wasil TT.

1978 – Pavla Hamáčková Rybová. Česká skokanka o tyči. Pavla Hamáčková je P.H. – Horní Počaply a Horní Počernice.

1982- Petr Čech. Český fotbalista. Čech se jmenoval také plukovník Čech můj nadřízený na vojenském cvičení v Karlových Varech. Popsáno podrobně dříve, co se tam odehrálo v souvislosti se cvičením Štít. Po tomto cvičení mi ministr obrany Martin Dzúr povýšil do hodnosti důstojníka. Podporučíka. do stejné hodnosti jakou měl můj otec, když byl vysazen do Protektorátu jako náčelník štábu zpravodajské a diverzní skupiny ARAP, dne 7. října 1944.

Zemřeli dne 20.05.

1313 – Boleslav II Mazovský. Mazovsko – Plocký kníže. Narodil se v roce 1251. B.M. a II. k tomu

1506 – Kryštof Kolumbus. Objevitel Ameriky. Italský mořeplavec. Narodil se v roce 1451. Kryštof bylo církevní jméno biskupa Kryštofa s Československé ortodoxní církve. To je ta co s v jejím kostele v Resslově ulici na Dvojce – Praha 2, ukrývali atentátníci – výsadkáři z Londýna. Svatého Karla Boromejského. Ne Karla Borovského – Ale není to náhoda že Karel Havlíček po kterém je pojmenován Havlíčkův Brod byl Borovský Karel. Tento biskup Kryštof se mnou cestoval do Severní Koreje na Festival mládeže a studentstva. V srpnu 1989. A Kolumbus – do Kolumbária na Olšanských hřbitovech mi vodila matka jako dítě k urně svého prvního manžela.

1949 – Damaskinos Papandreu. Pravoslavný arcibiskup, premiér Řecka. Narodil se 3. března 1891. Papandreu se jmenoval také další řecký předseda vlády. V roce 1990. Sešel jsem se s ním osobně na slavnosti jejich strany PASOK v Aténách v září 1990. ( to je i 19.09. )

1956 – Alois Hitler mladší. Bratr německého diktátora Adolfa Hitlera. Narodil se 13. ledna 1882. Alois Hitler mladší se narodil ve stejný den jako později v roce 1936, zahynuli Vasile Marine a Ion Mota v Mojadahonda u Madridu. Dva rumunští dobrovolníci ve španělské občanské válce na straně fašistického generála Francisco Franko.

1959 – Iraklij Cereteli. Gruzínský menševický politik. Narodil se dne 20. listopadu 1881. I.C. – iniciály jsou také EL CHE.

1965 – Bohumil Opatrný. Generální vikář pražské arcidiecéze. Narodil se dne 10.11. 1880. S jeho nástupcem jsem se setkal v roce 1990. Tehdy jsem předával pražské arcidiecézi Katolický seminář v Praze 6 – Dejvicích. Za totality sídlo OMS – Otázky Míru a Socialismu. V minulém díle, Díl I. velmi podrobně popsáno. Opatrný byl i Vendelín Opatrný. Spolubojovník mého otce v československé armádě pod velením Ludvíka Svobody. Opatrný padl u osady KOREJOVCE ( KOREJA ) při Dukelské Operaci v listopadu 1944. Byl z Týniště nad Orlicí. Tedy z míst kde se pohyboval před válkou otec při stavbách opevnění. Kraj Hradec Králové. Kde se učil Vasil Bilak – Gulla, krejčím.

A co je důležité? Že Bohumil byl prní manžel mojí matky a první manžel mojí sestry. A jeho iniciály jsou B.O. – O.B. Operace Benjamin. Kromě toho je to vodítkem k ruskému napsání Vendelín Opatrný. To jsou iniciály shodné – O.B. Operace Benjamin.

1971 – Waldo Williams. Velšský básník. Narodil se 30. září 1904. Waldo byl Wldemar Matuška – W.M. A Williams je anagram Vasil a Vasil M. Velšský básník je anglicky Wales – zase Vasil. Waldo je i Waldemar. Jako Waldemar Matuška -W.M. Ten byl z Košic, z východního Slovenska. Původně se jmenoval V.M. – Vladimír Matuška a jméno si změnil počátkem sedmdesátých let. Jeho matka byla Mia Malinová, operní zpěvačka. Malina se jmenoval soused přímo pod námi v bytě v ulici Antonína Sochora 1391/4. A operní zpěvačka žila – a i zpívala, to si pamatuji, v bytě vedle našeho bytu v ulici Antonína Sochora 1391/4. Jmenovala se Pechová. Waldemar Matuška emigroval v roce 1986 do USA – srovnej – 1986 a 1989. Jeho poslední manželka byla Olga Blechová – O.B. Ano O.B.!

1973 – Božena Machačová Dostálová. Československá politička a ministryně. Narodila se 25. září 1903. Božena Machač – ová. Iniciály B.M. Otec se s ní znal. A její manžel byl jeho spolubojovník v československé armádě Ludvíka Svobody. Generál Machač byl blízký spolubojovník Ludvíka Svobody. Byl Jaromír jako jeden z mých dvou bývalých nevlastních bratrů. Narodil se v HAVLÍČKŮV BROD. Stejně jako manželka bratra mojí matky Aurélie Schidlak – Fridnava. A Havel Václav. Kromě toho, místopředsedkyně ONV u nás na Praze 7 – Spartanburgu se jmenovala Dostálová. Znal jsem ji osobně a přátelila se s mojí matkou.

Svátky dne 20.05.

Abericinus a Helena. Jsou to svatí Katolické církve. Říká se, že jsou to děti Alphaeus Apoštola. On i ona byli umučeni. On byl vystaven nahý včelímu ubodání a otravě a Helena byla ukamenována. Helena byla Helena Králíčková v bytě přímo nad námi v Antonína Sochora 1391/4. Její otec byl osvětlovač v Laterna Magika – L.M. – Kouzelná lampa – Lucerna. ˇUplně dole pod námi v domě Antonína Sochora 1391/ 4 žila Helena Lemon – ová. Jako Jack Lemon americký herec. Například ho můžete znát z “ Někdo to rád horké „. Helena byla také přítelkyně, spolupracovnice mojí sestry. Ta se stala nakonec manželkou jejich ředitele Majera. Ovoce – Zelenina – O.Z. Praha. Znal jsem je oba osobně. I Majera i Helenu.

Alcuin z Yorku. Také Alkuin, Alch – wine a anglicky Ealtwine – přítel chrámu. Narozen 735 v Yorku – zemřel 19.května v Tours. Byl to učitel a rádce Karla Velikého. Byl opatem v klášteře svatého Martina. A v Tours zorganizoval na přání Karla Velikého školství. Alcuin je pokládán za zakladatele scholastiky. Je jméno má jeden tvar obsahující slovo wine – víno. A v angličtině je tento tvar také. Byl učitelem a zakladatelem scholastiky – tedy pracoval se STUDENTY. A působil v TOURS – naše tree, Thor, toro, turrón, Torino atd. Tours je také známé universitní město a je začátkem Loire Valley – L.V. Loire údolí – Mezihoří. Leží na trati mezi Orleáns a Bordeaux – O.B. Operace Benjamin. Kromě toho v Bordeaux zemřel Francisco Goya de Luciente. Alch wine je také EL CHE WINE. A zemřel 19. května. to je shodné datum s naším 19. srpnem. A to se narodil generál Stěpan Bunzák ze Tří králů – se kterým odešel otec z Volové do SSSR v říjnu 1939.

Aurea of Ostia. V řečtině Chryse. Obě jména znamenají Zlaté děvče. Stejně tak jako jméno manželky bratra mojí matky Aurélie. Říkali jsme jí teta Zlata. Byla z Fridnavy, okres Havlíčkův Brod. Teta byla Němka, ale vyhnána po Druhé světové válce nebyla. Aurea byla vyhnána z Roma – Říma do Ostie, protože byl křesťanka. Tam učinila několik zázraků. Vězněný křesťan byl zbaven okovů zázrakem jen se k němu přiblížila. 17 ( 5 a 2 ) vojáků to vidělo a stali se proto křesťany. Popravil je později Ulpius Romanus. Který i mučil Aureu a pak ji shodil do moře s kamenem na krku – „With a Stone tied around her neck.“ Ostia je město na břehu Tyrrhénského moře. Tyrr – naše Tre, tree, toro, thor, Toronto atd. Ve stejném městě žila a je pochována matka svatého AUGUSTA – svatá Monika.

Austregisilus. Svatý Austregisilus, nebo Outtrille, Aoustrille. Narodil s v Bourges a zemřel tamtéž v roce 624. Tam byl také biskupem. Byl na dvoře krále Gontrama. Chtěl, ale být mnichem a odešel do Lyonu. Kde se stal opatem. A pak se vrátil do Bourges kde se stal biskupem. Bourges je anagram Vasilek. Lyon jsou Louny – L.N. – tam kde seskočil výsadek Vasila Kiše – Kozina. A žila a pracovala tam rodina sestry mojí matky Baranikovi.

Ivo ze Chartres. Yves de Chartres asi v letech 1040 – 1117, zemřel 23.12. Iniciály jeho jména jsou I.C. – EL CHE. Rok narození je 1040 – tedy 14,00 – a to jsou dvě hodiny – DVOJKA. Zemřel 23.12. A to je i americkým způsobem psaní dat 12.23. V tento den byl v roce 1953 popraven Lavrentij Berija ( L.B.). Na základě rozsudku soudu, vedeného maršálem Koněvem Stěpanovičem Ivanem – také I.SK. – I.X. – EL CHE. Je to i moje rodné číslo 123 a jedna DVOJKA je navíc. Je to i datum popravy Slánského a dalších odsouzených v tomto procesu. 12.03. Třetího prosince 1952. Ivo ze Chartres studoval v Normandii ( francouzská letka za Druhé světové války v SSSR – Normandie Němen ). Je známa jeho Trilogie – 1093 Tripartita, 1094 Decretum, 1095 Panormia. Tripartita je naše známé tree, Toronto atd. Pan Ormia je Pan O.R. a M. Pan Otmar Reidl je Dvojka. Decretum může být i Dr. Mates. Vzpomínáte na Malé televizní sázení – velké uši – jako Hurvínek a Spejbl například. H.S. Holly Spirit. Likér Šartreska – český název je barvy ZELENÉ.

Lucifer z Calaris. Lucifer z Cagliari, známý také jako Lucifer Calaritanus byl biskupem v Caglirai a je zde uctíván jako světec katolické církve. Jeho jméno znamená SVĚTLONOSITEL. Jako OR v hebrejštině – Otmar Reidl Operace Benjamin. Lucifer byl členem papežského velvyslanectví na dvoře římského císaře Konstantinuse II. Byl papežským legátem v MILÁNSKÉM synodu. Byl vyhoštěn do Sýrie, pak do Palestiny a nakonec do Egypta. Jeho nekompromisní boj proti Árijcům mu nedovolil aby se s nimi vůbec setkal. Nebyl ochoten ani navštívit Alexandrijskou radu, kterou inicioval Athanasios, nebo doknce přijmout výsledek dohody s Meletiany, i když mu císař Julián dovolil vrátit se do vlasti v roce 362. Místo toho v Antiochii, s Paulinosem, jmenoval vlastního biskupa pro církev, která se držela nicejského vyznání, což prohloubilo antiochojský rozkol. Nebyl významnou osobností jako teolog. Jeho činnost popisuje Hieronymus, jeho protivník přesně. A poskytuje nám tak o Luciferovi přesné informace. Luciferovi spisy jsou důležitými zdroji jazykové historie, protože v nich používal vulgární latinu. Císař byl II. Milano je v Lombardii a je to také mlynář, Müller atd. Byl v Sýrii a Egypte, kde jsem byl také před 1989. A nebyl jsem tehdy v Palestině ale byl jsem na sjezdu palestinských studentů v Alžíru. Popsáno dříve. Byl v Antiochii odkude je svatá Marghareta – v ortodoxní církvi svatá Marine – svátek má dne 17.07. Císař Julián – Jako park Julia Fučíka u nás v Praze 7 – Spartanburgu. Paulinos je Pavlína – možná manželka syna Miloše Jakeše. Také Miloše Jakeše. S tou jsem společně pracoval na MV SSM Praha. Nebo Pavlína Filipovská která často stávala se svým Fiatem u nás na Heřmaňáku a čekala na Petra Spáleného. Tam jsme ji vídali. Meletiani jsou také ti co melou – Mlynář, Müller – Majer – Meier – Machar – Mizera – Megrit – Mogotit – Mohorita. Často používal vulgární latinu ( V.L. – Vasil a Ludmila a Leonardo da Vinci ). Stejně jako já vulgární češtinu. A jako to dělají asi všichni, nebo skoro všichni vojáci.

Saint Sanctan. Byl to v šestém století Manx Biskup – M.B. Přišel ze severu Británie. Jeho otec byl Sawyl Penuchel král Severní Británie. Říká se, že byl bratr Svatého Patrika, ale to není možné doložit. Byl misionářem v Cumbria. Pak byl Biskupem v Cell da les “ Church of the TWO forts“. Neví se ale přesně, kde to bylo. Mohl to být Kill-na-Sanctan v blízkosti Dublinu nebo na Isle of Man, kde je také kostel, který je mu zasvěcený. Manx Biskup je M.B. Také to znamená Biskup z ostrova Man – Isle of Man – I.M. Ivan Mohorita byl také jedním ze Tří králů – z Volové ale z Volové u Chustu. Otec a Stěpan Bunzák byli z jednoho Volové, stejného Volové, okresního města a I.M. Ivan Mohorita, byl také z Volové, ale to byla vesnice u Chustu. Já jsem se na ostrově narodil. Na Štvanici, v Praze 7 – Spartanburgu. Jeho otec byl Sawyl – jasný anagram Wasyl. Bratr byl údajně svatý Patrik. Moje manželka byla Patrik – Vlasta. Byl Biskupem v církvi nebo kostele “ DVĚ PEVNOSTI“. Kill-na-Sanctan je K.S. – X – CHE – EL CHE. Irsko je IR – RI – LI – LEE. Cumbria je vysloveno česky Kumbria – to je anagram Mubarak. V latině je ekvivalentem tohoto arabského jména, jméno Benedict – Ben Edict – ( přísná regulace je EDICT ) Ben jako Benjamin – Operace Benjamin. Otmar Reidl. Znamená to BLESSED – BLAHOSLAVENÝ. Blahoslaví je Vasil a Blaho. Blaho se jmenoval příjmením, jeden ze spolubojovníků mého otce. Víc si ale nepamatuji. Bláha byl generál – legionář v prvorepublikové armádě ,ale také náš soused v Horních Počaplech.

Ve východní ortodoxní liturgii je tento den svátek Svaté Lydie z Thatira. Lýdia byla radiotelegrafistka v otcově skupině ARAP, za Druhé světové války. A je to také jedna z variant jména Ludmila – Lýdia – Lída. Jména mojí matky. Před rozdělením církve na Východní a Západní to také byl svátek Virgin – Martyr Basilla. V.M.B. Basilla – Vasila se jmenovala jedna sestra mého otce. Ve Volovém. Ortodoxie ještě tento vzpomíná Svatého Stěpana opata z Piperi v Srbsku. Stěpan se jmenoval generál Stěpan Bunzák z Volové, otcův přítel. Spolu odešli v říjnu 1939 do SSSR.

Tento den je také Den Emancipace ve státu Florida v USA. 20. května 1865 bylo vyhlášeno ukončení otroctví. 11 dní po ukončení Občanské války a DVA roky po první proklamaci svobody pro otroky presidentem USA Abrahamem Lincolnem. První příjmení mojí matky po jejím prvním manželovi bylo Florián – stejný původ jako Florida. Španělské květ.

Tento den je také od roku 1951 v USA vzpomínán jako den Josephine Baker. Slavné černošské zpěvačky, herečky a tanečnice. A aktivistky v boji za lidská práva. V roce 1925 se odstěhovala do Paříže – Francie. A získala také francouzské občanství. Narodila se dne 3. června v St.Luis, Missouri. Luis je Ludvík jako Svoboda a Missouri je Wasilly jako syn Stalina. Nebo jako Vasil a Vasil. Nebo jako Vasil ly – li – LI – LEE. Kromě toho je Missouri i Mižuri – Miguri – Mogori – Mizery – Machary Majery atd. Josephine je jméno použité ve filmu Někdo to rád horké. A Baker je je Baker Street v Londýně se SOE a bydlištěm Doyle románový detektiv Sherlock Holmes a Dr. Watson. Holmes hrál na housle. Mimochodem, znovu připomínám. A Doyle byl spisovatel ze Skotska. Baker/ vedoucí pekárny, bylo i zaměstnání L.M.B. – Základní klíč v Operaci Benjamin – velitelky tanku , ženy z ruské armády, z Druhé světové války – před chvílí podrobně popisované.

Tento den je také významný den v republice Cameroon – česky Kamerun. V tento den v roce 1972 hlasovali v referendu občané pro vytvoření jednotného státu. do té doby byl Cameroon rozdělen na bývalé území – francouzskou kolonii na severu – French Cameroon, a bývalé území – britskou kolonii – British Southern Cameroon, na jihu. Tento den se spojili z federálního uspořádání v jednotný unitární stát. To, obráceně proběhlo v Československu v roce 1968. K 1. lednu 1969, byla z unitárního státu vytvořena dvojfederace.

Tento den se slaví Mezinárodní den včelařů. Anton Janscha, vynálezce prvního rámu včelařů a ředitel první školy včelařů ve Vídni, dvorní včelař Marie Terezie se narodil v tento den, v roce 1734 ve slovinské Breznici/Greznici. Měl bratra Lorenze a Valentina – Byli Slovinci – ne Slováci. Lorenc (Alois) byl Slovák a Valentin ( Matlovič ) vedoucí mezinárodního oddělení ÚV SSM byl také Slovák. Anton je Antonín. Jako manžel sestry mojí matky a další už mnohokrát uvedení. Vedoucím hospodářského oddělení MV SSM Praha byl Janča. Jméno už si nepamatuji. A Jenčová byla naše sousedka v Horních Počaplech. Byla příbuznou manželky mého bývalého nevlastního bratra Jaromíra. Její iniciály byly stejné jako iniciály jejího otce V.M. Věra Medal a Václav Medal. Na základě činnosti školy včelařů přijali ve Vídni zákon na podporu rozšíření rakouského včelařství. Stalo se to 8. dubna 1775. Můj děda, Karel Gebelt, z Horních Počapel, se narodil 6. dubna – Moravcovou metodou je to shodné datum – plus dva. Rok 1775 je rokem založení US Army, US Navy a US Marine. Vzpomeňte, že dnes první popsaný svatý jménem Abericus ( Abericus a Helena ) byl umučen k smrti, když byl nahý – obnažen ubodán a otráven včelami. A také je třeba připomenout v této souvislosti divadelní hru, kterou napsal můj přítel Pavel Fiala vedoucí klubu DVOJKA. “ Má hlava je včelín“. Vyobrazení včelínů je na vstupních dveřích v původním sídle londýnské Lloyd banky. Určitě sem jednou doplním i fotografie, které jsem tam na místě přímo udělal. Včela je anglicky BEE – vyslovím Bí – To je druhé písmeno abecedy. Latinky, i v Hebrejštině, ale i v Ruštině. Pak už se – od třetího písmene odlišují. DVOJKA. Karel Karas, první místní občan v prostoru působení skupiny ARAP v Beskydech, který byl přijat do skupiny ARAP pěstoval včely. Byl jsem tam a viděl jsem to na vlastní oči, v lesích na samotě nad Starými Hamry.

Tento den je vzpomínán Svatý Bernard ze Sieny. Narodil se 8. září 1380 v Massa Maritima. Zemřel 20. května 1444 v L’Aquila. Jeho otec byl Tollo di Dino di Bando z rodiny Senese degli Albizzechsi. Jeho matka se jmenovala Nera di bindi degli Avveduti. V šesti letech se stal sirotkem a vyrůstal u své tety Diany Avveduti v Massa Maritima. Teta Diana zemřela v roce 1391. Poté se přestěhoval do Sieny, kde žil se svým strýcem Cristoforo. V roce 1402 vstoupil v den svých narozenin do řádu Františkánů. 8. září 1403 složil slib chudoby a stal se knězem. Stejný rok se stal vedoucím Convento del Colombaio v Seggianu. A často pobýva v poustevně na kopci Colle della Capriola. Jeho kázání byla obviněna jako kacířská za papežů Martina V. a Eugena IV. A u koncilu v Basileji v letech 1426, 1431, 1438. Tyto stížnosti byly vždy zamítnuty. Byl učitelem Johannesa Capistrana.

Proč jsem toho tolik opsal z jeho životopisu na Wikipedia? Hned uvidíte. Velmi telegraficky – Bernard – ová byla moje spolupracovnice na OV SSM Praha 2 – Dvojka v domě Valdek na vinohradech. Byl z Massa Maritima a Bernard. B.M.M. Jeho otec byl Dino. Tak se jmenoval manžel dcery mojí ručitelky – neručitelky do KSČ Ladislavy Besserové. Jméno otce obsahuje i slovo Bando – Banda, a Albiszzeschi – Albi – Alba je ve skotské gaelštině název pro Skotsko. A v rumunštině to znamená bílá. A také vévoda z Alby – Alba, ve Španělsku. Ten se jmenoval křestním jménem Fernando a byl třetím vévodou z Tormes. Fernando už znáte a Tormes také. Je to kousek od města Salamanca. Vasil/Anča. Já a moje sestra. Obě místa jsem navštívil. Jejich okolí silně připomíná polabskou krajinu u nás v Čechách. Alba je i naším hebrejským způsobem psaní aLBa. L.B. – Ludmila a Basil/Vasil. A Leonardo da Vinci. Matka svatého Bernada byla Neri – a to je černá barva. Otec byl bílá barva a matka byla černá barva. Přesně jako znak města Siena. Je to pavéza – polovina je černá a druhá polovina je bílá. Že to je všechno pravda, potvrzuje jeho datum narození – 8. září. To je Moravcovou metodou, krát dvě 16. září a to je i 19. září – datum mého narození. Minus dva je to datum narození mého předchůdce ve funkci předsedy ÚV SSM Jaroslav Jenerála – J.J. – zády k sobě je to kotva. To už ale víte. Po smrti rodičů žil u tety Diana. Diana se jmenuje vršek v Karlových Varech. Pak žil u strýce Cristoforo. Vstoupil k Františkánům a byl vedoucím konventu Colombaio. Pozorně čtěte – Cristoforo a Colombaio a Františkán. U Františkánů v Monasterio La Rábida ve městě Palos de la Frontera se připravoval Christofro Colombo k cestě do „Indie“. Přibližně o padesát let později. Také jsem tam byl. I v klášteře i na místě odjezdu Tří lodí ( Tří sester z nichž jedna se potopila ) do „Indie“ – Ameriky. Kázání svatého Bernarda byla kacířská za papežů Martina V. Můžeme psát i jako M.V. Za papeže Eugena – tak se jmenoval soused v bytě přímo naproti nám v ulici Antonína Sochora 1391 ( syn operní zpěvačky nedávno vzpomínané u Waldo ). A byl kritizován na koncilech v Basilei – Basilio. Teta Diana zemřela v roce 1391 – to je číslo popisné našeho domu, v ulici Antonína Sochora. A je to i rok narození Augustýna Husáka 1913, rok narození Borise Jelcina 1931 a rok narození sestry mojí matky, Aleny/Alice. Svatý Bernard byl učitelem Johannesa. Johanes se jmenoval můj spolupracovník – mezinárodní tajemník ÚV SSM v roce 1989. Jeho otec byl ministrem zahraničních věcí ČSSR v té samé době.

Samuel Helbich. Byl to jeden ze Tří pionýrů BASEL Mission ( B.M. )misionářů v Jihozápadní Indii – Canara, Coorg, Jižní MAHRATTA, Malabar a Nilagiri. Společně s Johan Christoph Lehner a Christian Leonard Greiner založili BASEL Mission station. První německou misii v Indi v Mangalore. Samuel Helbich se narodil u ULM , Württemberg v Německu. Společně se dvěma kolegy odcestovali do Malabar a na lodi téhož jména odcestovali dne 15. července 1834 do Kozhikode, také známé jako Calicut. Tam dojeli dne 14. října, téhož roku. Odtud pak dorazili dne 30. října do Mangalore a založili první German Basel Mission v Indii. Brzy se naučili místní jazyky Kannada, Konkani, Tulu a Malayalam. Stanice později expandovali do Belma a Mulki a Udupi a Santhor. V roce 1951 začali využívat tiskárnu. Používali Kannada fonts z Baselu. Samuel Helbich se vrátil po 26 letech zpět do Německa a v roce 1868 zemřel. Jeho jméno je také anagram Samuel – Wasil. Narodil se v ULM – V.L.M. – B.L.M – základní klíč Operace Benjamin. A jména mých rodičů. Bylo to u WÜRTTENBERG – W.B. – z této oblasti Německa pochází jméno Gebelt – the Havel. Byli Tři pionýři – Christoph Lehner – CH a L- EL CHE. a Christian Leonard – CH a L – EL CHE. A dvakrát. Kromě toh se jmenovala ředitelka Domu pionýrů a mládeže na Praze 2 – Dvojka, na Vinohradech Lenert – ová. Byli s námi na patře v domě Valdek. Odcestovali dne 15. července – to je Moravcovou metodou plus dva 17. července, datum popravy cara Nikolaje s rodinou a datum mojí svatby a dalí už několikrát popsané. Dojeli dne 14. října. To je i 14. březen. To se narodila manželka bratra mojí matky Aurélie. A plus dva Moravcovou metodou je to i 16. března. Datum narození mojí sestry. Expandovali do Belma a Mulki a Udupi a Santhoor. B.M.U/V a SanThoor je Svatý Thor – Bůh Vikingů. A naše známé Tree, Tre, Toronto, Torino atd. Působili v Jižní – South Mahratta – S.Mohorita.

Tento den je také World Metrology Day. Je to výročí podepsání Metrické konvence v roce 1875. Touto konvencí se začala zavádět metrická soustava. Slovo Metrology je angram Mogorita L. A staré ruské L je obráceně jako V. Tedy základní klíč Operace Benjamin – V/B.M.L. Kromě toho si všimněte nápadnosti slov Metrology se slovem Meteorology. Také Mogorita L – V.

Datum 22.05.

22. květen je 142 den roku podle gregoriánského kalendáře ( 143 ) v přestupném roce. Do konce roku zbývá 223 dní. Svátek má v českém kalendáři Emil. Ve slovenském pak Juliána a Júlia.

833 – podle kroniky Václava Hájka z Libočan byl jako pátý český kníže korunován pohanský Křesomysl. Václav Hájek – Jeho jméno – iniciály V.H. ,nese dům číslo 10 na Strossmayerově náměstí. Naproti naší škole, vedle kostela svatého Antonína. Tam kde pracoval v samoobsluze vedoucí naší dětské odbojové skupina Tůma a jeho mladší bratr. Na protějším rohu pak pracovala moje matka. A vedlě tohoto domu se v M.U. – Maso uzeniny učila na prodavačku moje sestra. U Šaldy a Víška. S Janou Menzlovou. Hájek byl dlouholetý představený na DVOJCE . Hlavním štábu branné moci československé armády – předchůdce Františka Moravce. Hájek byl otcův nadřízený když sloužil u Vnitřní stráže ( v sekretariátu náměstka ministra Peprný, ministr Štrougal ). Hájek byl můj trenér basketbalu v Meteor Praha, který bydlel v Lucerně. Hájek byl můj první šéf po nástupu do aprátu SSM v Praze a Hájek byl dlouholetý šéf mojí matky.

1246 – Henry Raspe je zvolen jako protikrál v Německém královstí. Jako opozice proti Konrád IV. Henry je Jindřich. Raspe je Sapér – ženista a inženýr. Konrád je IV. – Ivan a Vasil a Ion a Vasile a Václav a Ivan. Kingdom of Germany je K.G. – Karel Gebelt – the Havel.

1347 – Karel IV. potvrzuje svému prastrýci Balduin Lucemburský ( B.L. ) z Trevíru ( Tree,Toronto, Torino atd. a Karel Marx ) všechna práva za jeho hlas při volbě císaře. Sám Balduin byl bratrem budoucího římského krále JINDŘICHA VII ( sedmého ). Jde o jména Karel a iniciály B.L – Basil a Ludmila a Trevír a Jindřich. Rok 1347 je i po našem, 1391 – číslo popisné našeho domu v ulici Antonína Sochora. Atd.

1370 – Židé jsou zmasakrováni nebo vyhnáni z Bruselu. Anglicky je to Brussels Massacre – Belgium. Brusel a Belgie jsou anagramy Vasil. B.M. a Belgium je Basil a M. B.M.

1455 – Bitvou u St. Albans začaly v Anglii Války Růží – mocenský boj dvou feudálních skupin kolem příslušníků rodu Yorků ( Iorků ) Bílá růže a Lancasterů Červená růže. Albans – je Alba – název pro Skotsko. Je to vévoda Alba de Tormes, u Salamanca ve Španělsku, a bílá barva v jazyce Romania – rumunštině. Rosario je název provincie v Argentině, kde se narodil Ernesto Che Guevara. A název rodů? Iork a Lancaster – I.L. – LI – LEE – lee – 199 – 19.09. Datum mého narození anebo rok 1909. Se vším co se vněm odehrálo, vše bylo uvedeno mnohokrát dříve. Kromě toho jsou to základní barvy vína – bílá a červená. A také DVĚ barvy na vlajkách zemí a měst a sportovních klubů spojených s mým příběhem. 14,55 je také 5 minut do 3 hodin. 53 – 35 – 1775 – rok založení US Army a US Navy a US Marine.

1712 – Císař Karel VI. byl korunován v Bratislavě uherským králem. Karel a VI – Vasil a Ivan, Ion a Vasile a Václav a Ivan. Císař je i náměstek ministra školství bydlící u Letenské pláně – můj partner při práci se studenty. Uher byl druhý manžel mojí sestry a je to v maďarštině Magyar – Magyar a latinská koncovka jmen -it, a ruská koncovka u židovských, ženských jmen – a. Magyarita – Magarita – Mogorita – Mohorita. Atd. Bratislava je anagram Brat a Vasil. Přesně.

1762 – Fontána di Trevi je oficiálně uvedena do provozu v Rome – Roma -Římě. Trevi je stálým doprovodem v mém příběhu – Tre VI – tři krát V a I. Vasil a Ivan a Vasile a Ion a Václav a Ivan. Kromě toho je to známé – Tree, turrón, toro, Thor, Toronto, Turzovka atd.

1804 – Lewis a Clark expedice začíná v St. Charles, Missouri. Samostatně popsáno dříve. Obsáhle. Lewis je Wasil a Clark je úředník. Inciály L.C. – EL CHE. Charles je Charlie a Carlos a Karel. Missouri je Mizera, Machar – Mayer – Majer – Müller – Megir – Machir atd.

1849 – Budoucí president USA Abraham Lincoln, získal patent, který umožňoval zvedání plavidel přes útesy a překážky v řekách. Stal se tak jediným presidentem USA, který měl někdy nějaký patent. V angličtině to byl patent pro “ Lift Boats “ L.B. a Rivers – Vasilly.

1906 – The Wright Brothers získali patent číslo 821,393 pro jejich „Flying – Machine“. Wright je anagram Mghrit – Mogorita – Mohorita. Flying Machine je F.M. – František Moravec. A také Létající Mašina. L.M. V tomto případě je Mašina budoucí Airplane – letadlo. Ne Mašina – Lokomotiva. Jak byly nazývány u nás. Wright Brothers anebo Wright Bratři je W.B. – M.B. Bylo to v roce 1906. A to je i rok 1909 a 19.09. datum mého narození.

1946 – Karl Herman Frank byl popraven na nádvoří pankrácké věznice v Praze. Je to na Praze 4. Na Praze 4, byl mým kolegou – předsedou OV SSM Praha 4, Karel Heřman. Heřmanova ulice sousedí s naší Antonína Sochora. Sestra prvního manžela mojí matky byla Jeny Frank. A druhá manželka Karl Herman Frank byla Anna Müller, doktorka – lékařka z mostu. Anna Müller / Mayer – Mohorita se jmenovala druhá manželka mého otce z Karlových varů. Odkud pocházel Karl Herman Frank. Červeno – bílá vlajka města Karlovy Vary.

Narození 22.05.

1770 – narodila se princezna Elisabeth / Alžběta, ve Velké Británii. Stejné jméno jako současná královna Elisabeth II, která kraluje od roku 1952. roku kdy jsem se narodil a kdy se stal generál Eisenhower presidentem USA. Rok 1770 je rokem kdy firma Vincent v Agramonte, Katalánsku začala vyrábět “ chocolate de piedra“. Vincenc byl také můj praděd. Rok 1770 je i rok 1775 kdy začal Vincenc v Agramonte vyrábět Turrón. A je to rok založení US Army a US Navy a US Marine.

1783 – Narodil se William Sturgeon, anglický lékař a vynálezce. Vynalezl electromagnet a elektrický motor. Jeho příjmení je anagram pro slovo Surgeon – Operace, v medicíně. A Sergeant – vojenská hodnost. jako například Sergeant Pepper – Beatles. Samo jméno v nezměněné podobě, je jméno ryby jeseter. Španělsky esturión. Skvělé maso a kaviár. populární v Rusku. Slovo electromagnet je anagram Mogorita elect – zvolený Mohorita. A jsem automechanik. opravář motorů. I když ne elektromotorů. Inicály jeho jména jsou W.S. – Vasil Vasilič 2.

1834 – Narodil se Josef Balcar. Pedagog a autor učebnic Balcar je anagram Vasil/Basil. Balcar byl i jeden můj přítel. Jednou jsem s ním někdy v roce 1969 nebo 1970 flámoval. V okolí Pražského hradu. Při placení stále vykřikoval “ To zaplatí Hitler“. Už jsem ho pak nikdy neviděl. Pokud vím, nastoupil k StB. Pár krát jsem tehdy byl na rande s jeho sestrou.

1859 – Narodil se sir Artur Conan Doyle. Edinburgh, Skotsko. Umístil svého detektiva Sherlock holmes a jeho přítele – doktora, lékaře do Baker Street v Londýně. Kde sídlila SOE, v průběhu Druhé světové války. Sherlock Holmes hrál na housle. Vyřešil záhadu Pes Baskerville – Baskerville se jmenoval vynálezce různých fontů písma, pro tisk knih atd. a ten byl z Birmingham. Města kde sídlila Lunetic society. Jejímž členem byl například James Watt. Doyle se jmenoval policista, s přezdívkou Popey ( Pepek Námořník ), z filmu Francouzská spojka I a II. Hrál ho Gene Hackmann – G.H. A hekající Gene. Také ho naládovali drogami ve Druhém pokračování filmu. Jako mne.

1876 – Narodil se Julius Klinger. Rakouský malíř a ilustrátor. Klinger se jmenovala moje spolužačka ze třídy. Marcela Klinger – ová. Bydlela v Janovského ulici. Přešla do gymnastické třídy a pokud vím, tak později emigrovala. Klinger byl i významný předválečný Národní socialista. Také bytem někde u nás v okolí – Praha 7 – Spartanburg.

1877 – Narodil se Michal Bubnič. Diecézní biskup Rožňavy. Byl M.B. Byl to Míša Bubeník anebo z Buben. Kde jsme bydleli a kde bydlel i syn mojí sestry Michal. Rožňava je známý hornický kraj. Na Východě Slovenska. To jsou ti co pracují v podzemí.

1907 – Narodil se Laurence Olivier. Anglický herec, režisér a producent. Lorenc byl náš soused v domě Antonína Sochora 1391/4. Byl dispečerem pražské tramvajové dopravy. Lorenc byl i generál Lorenc z StB. A kostel Sint Lorenc na náměstí v Rotterdam – s domem Heuwel a sochou Dezider ( Dr. Déži ) Erasmus ( Wassil ) Rotterdamský. ( Loter Megrit ).

1917 – Narodil se Jean Louis Curtis. Francouzský spisovatel. Byl Ludvík – jako Svoboda a můj spolužák Šťastný ze třídy na devítiletce. A Curtis jako Tony ( Antonín ) Curtis, americký herec. a partner Jack Lemmon ve filmu s Marilyn Monroe – Někdo to rád horké.

1926 – Narodil se Michal Byčkov. Sovětský hokejista. Byl B.M. a Byčkov je Býček – býk – Skot.

1928 – Narodil se Serge Dubrovsky. Serge byl Ordžonikidze, komunistický funkcionář SSSR z Gruzie, děda Iosif Ordžonikidze tajemníka sovětského ÚV Komsomolu, který byl v Praze na návštěvě v roce 1989 a se kterým jsem se tehdy setkal. Or – O.R. – Otmar Reidl Operace Benjamin. Dobrovsky byl Luboš Dobrovský. původním jménem Luboš Hamerschlag. Narodil se 3.2. 1932. Tedy 32 – 35 – rok 1775 a vše co k němu patří. A rok 1932 – 123 – moje rodné číslo. Byl to komunistický novinář, zpravodaj v Moskvě. Po Okupaci vyloučen z KSČ. CHartista a disident. Po revoluci ministr obrany Československa. Dobrovský byl i Josef Dobrovský. Národní buditel. Ten se narodil v Maďarsku – Uher – Magyr – dne 17. srpna – Moravcovou metodou plus dva je to 19. srpna. a to se narodil Stěpan Bunzák jeden ze Tří králů z Volové. 17. srpna je také po našem 11. srpna. a to se narodil v Maďarsku Vasil Guyla – Vasil Bilak. Josef Dobrovský zemřel na Tři krále. 6. ledna 1829 v Brně. Moravcovou metodou je 6. ledna i minus dva 4. ledna – to se narodila moje matka Ludmila. A plus dva je to 8. ledna a to byla svatba mých rodičů v roce 1949.

Zvláštní odstavec je třeba, protože chci zvýraznit jméno místa narození Josefa Dobrovského v Uhry – Magyar – Hungary – Maďarsko. Narodil se totiž v Balassagyarmat – Balassa – je Bassily/ Vassily. GyaRMaT je MoGoRiT. Vassily Mogorit – Vasil Mohorita.

1929 – Narodil se Jaromír Obzina. Komunistický politik z dob totality. Křestní jméno je shodné se jménem jednoho ze dvou mých bývalých nevlastních bratrů. A O.B. zina. Operace Benjamin a Zina. Náhoda by to byla, kdybych nějakou dobu nerandil s dívkou jménem Zina. Bylo to dost intenzivní. ale nemělo to dlouhé trvání.

1930 – Narodil se Harvey Milk. Americký politik. Celým jménem Harvey Bernard Milk. Je to klíčová postava v mém příběhu. Narodil se ve Woodmere v New York na Long Island. Otec William a matka Minerva Karna. Byl mladším synem litevských Židů a vnukem obchodníka Morris Milk, který vlastnil obchodní dům a pomohl zorganizovat první synagogu v oblasti. Zakončil Bay Shore High School v roce 1947 a studoval na New York State College for teatcher v Albany, kde vystudoval matematiku. V době Korejské války nastoupil k US Navy. Sloužil na palubě záchranné lodi pro ponorky Kittiwake ASR – 13. Byl důstojníkem potápění. Později byl převelen na základnu Naval Station v San Diego. V roce 1955 odešel z armády v hodnosti podporučíka. V roce 1972 se stal součástí migrační vlny gayů do obvodu Castro v San Francisco. Zapojil se do volební kampaně a byl zvolen do zastupitelstva San Francisca v roce 1977. V úřadě sloužil 11 měsíců a byl dne 27. listopadu 1978 zavražděn spolu se starostou Georgem Mosconem. Vrahem byl Dan White. Anne Kronenberg jeho poslední volební manažerka o něm napsala, že byl velký visionář. Petr Novak z University San Francisco o něm napsal, že byl nejvýznamnějším a nejotevřenějším LGBT politikem, který byl kdy ve Spojených státech zvolen.

A protože, pravděpodobně, už znáte klíč k celému příběhu tak to zkusím tady velmi telegraficky.

Harvey Bernard Milk. Ha B.M. Nebo H.B. a M/2. Obé je možné. Bernard – ová moje spolupracovnice na OV SSM Praha 2 – Valdek, náměstí míru – Vinohrady. Milk je Milch, Moloko, Mléko, Latte, Leche, Chalav. Je to anagram Lemak a Klíma ( Rita má tento den svátek ) Kamil a po našem je to anagram Wasil – Vasil – Basil. Švýcarská firma MILKA byla založena 17. listopadu 1825.

Při této příležitosti zveřejňuji, ( H.B. ) ještě nikde před tím popsanou událost. V Meteor Praha – basketbal, jsme hráli soutěž Pražský přebor. Tedy, jezdili jsme po Praze a dopravovali se sami MHD, na jednotlivá utkání. Pouze jednou jsme jeli hromadně do zahraničí. Na mnohokrát zde vzpomínaný turnaj do Brém v NSR, v říjnu 1969. Výpravu vedl předseda oddílu Svoboda. Této cestě předcházela účast na jednom ( jediném ) turnaji v Československu, mimo Prahu – turnaj byl v Havlíčkově Brodě. Vedl nás tam náš trenér Hájek ( bytem v Lucerně ).

Narozen Woodmere – Wood a Mere – W.M. Vasil Vasilič Mohorita. Otec William a matka Minerva – W.M. Vasil Vasilič Mohorita. Byli to litevští Židé. “ Taxikář “ v Moskvě mi říkal ,že jsem asi Litevec. Jeho dědeček, Morris ( Móric, Moritz atd ) Milk vlastnil obchodní dům. Souvislost s Operací Benjamin je zřejmá proto, že později se Harvey Milk přestěhoval do obvodu CASTRO v San Francisco. Obchodní domy v Praze – Bílá labuť a Letná vlastnili pánové Brouk a Babka před Druhou světovou válkou. Babka je totiž Granma. Loď na které cestovali na Kubu z Mexika kubánští povstalci v čele s bratry CASTRO a Ernesto Che Guevara. Brouk je Beatles – Žuk – Žukov. A aby to vše byla pravda, tak ředitelem Obchodního domu Letná byl švagr mého kmotra generálplukovníka Vasila Valo, z Mukačeva a spolubojovníka mého otce z války. Ten se jmenoval Bomba.

Po ukončení střední škol, pokračoval ve studiu na New York State College for Teatchers v Albany. Teacher je Thacher Margareta, předsedkyně vlády Velké Británie. A Albany je Alba – název v Gaelštině pro SKOTSKO. V rumunštině je to bílá barva. Vévoda Alba de Tormes u Salamanca, ve Španělsku.

V době Korejské války nastoupil v k vojenskému námořnictvu. US Navy. Sloužil na lodi Kittiwake. Její název je převzatý ze jména malého racka – gull. Také to ale můžeme číst jako Kitty Wake – probuzené kotě. Na této lodi sloužil jako potápěč – diver. Dr.V. Potápěči jsou ti „pod vodou“. I podvodníci, se jim může říct. Vodníci – Water Man – W.M. Bylo to v době Korejské války. V srpnu 1989 byl Festival mládeže a studentstva v Koreji ( Severní Koreji ) Španělsky je Correo – pošta. Tedy předávání a zasílání zpráv, nebo informací. Později byl převelen do Naval station v San Diego. Diego je Santiago – Iago – Jacob – Yakov – Jakov – James – Jacqueline – Jakovlev – Jakub a naše české KUBA.

V roce 1977 získal ve volbách místo v zastupitelstvu města San Francisco. V úřadě sloužil 11 měsíců a zasloužil se o vydání vyhlášky zajišťující gayům práva. Bylo to v roce Charty 77 u nás v Československu. Dne 27. listopadu 1978, byl spolu se starostou města zavražděn. Starosta se jmenoval George Moscone. G.M. Vrahem byl Dan White.

Profesor Petr Novak z University San Francisco o něm napsal, že byl ikonou gayů. Petr Novak – shoda jména i příjmení – se mnou sloužil v Litoměřicích, na základní vojenské službě. Přátelili jsme se. Pozval mi tehdy i na svatbu, k němu domů. A já jsem požádal o uvolnění a bylo mi vyhověno a na svatbu jsem za ním jel.

Považuje se za nejotevřenějšího politika LGBT – už to vidíte? Anagram GBLT? GeBeLT – Ano jako moje rodina ze strany matky. Gebelt. Ale také jako v naší řeči The Gabel – The Havel.

1933 – Narodil se Dalimil Klapka. Herec. Připomínám výše uvedeného autora knihy kterou mi darovala matka – Tři muži ve člunu o psu nemluvě. Autor knihy se jmenoval Jerome Klapka Jerome. Anagram Major ( Machor – Mogor atd. ) Klapka a zase Major ( Machor – Mogor – atd.)

1933 – Stejný rok se narodil Ivo Tretera. Český filosof. Tre – Tree – torino – Trojačky – Turrón – toro – Thor atd.

1940 – Narodil se Bernard Shaw. Americký novinář. Ne George Bernard Shaw, anglický spisovatel, který je na albu desky Beatles. Jen Bernard – jako moje spolupracovnice na OV SSM Praha 2 a jako Harvey Bernard Milk. Protože je to jméno Bernard složeno z Bern a Dr. Může to také znamenat Medvěď a Dr. A show. Show Dr. Medvěd – Bear – Oso – Orso – Dov – Bär. Jako zvíře ve znaku Madridu, Berlína, Bernu a Berouna.

1941 – Narodil se Bruce Rowland. Anglický rockový hudebník. Byl to rok, kdy byl vysazen první československý parašutista – Otmar Reidl – Operace Benjamin. Bruce je skotské jméno. Bruce je také anagramBasil – Vasil. A Roland má svátek ve stejný den jako má i Vasil ( za totality v celém Československu nyní už jenom na Slovensku ) Je to den 14. června – den vzniku US Army v roce 1775. A Rockový hudebník jsem byl také. I když jen krátce a to ještě v letech 1971 – 1972 ve škole v Moskvě!

1942 – Narodil se Roger Brown. Americký basketbalista. Určitě lepší než já. Ale Brown – jako generál Braun z Rady tří. A jako zapalovač Braun od mého italského přítele a jako holicí strojek Braun, který jsem si koupil v Merkuria, před odchodem na vojnu.

1946 – Narodil se Andre Marga. Rumunký filosof, politik. Byl to Rumun – tedy Roman – Říman. A byl Marga – MGR – Meger – Mogor – Machir – Macher – Magor – Mogor – it – a. Mohorita.

1954 – Narodila se Věra Bílá. zpěvačka a hudebnice Romské národnosti. Byla to Romka – Roma. Byla Věra jako manželka jednoho ze dvou mých bývalých nevlastních bratrů. A byla Bílá. Iniciály jejích jmen ukazují na shodu V a B. Vasil a Basil, například.

Zemřeli 22.05.

1765 – Václav Haan. Hudební skladatel. Babička z Horních Počapel byla Han, nebo Hahn, nebo i Hon. A letiště ve Frankfurtu nad Mohanem, kde žil v emigraci bratranec Karel Gebelt je Hahn Airport.

1802 – Martha Washington. Druhá manželka presidenta USA. Martha je Maharita. Mohorita.

1859 – Ferdinand II of Two Sicilies. Ferdinand důležité jméno v příběhu a byl II – druhý, dvojka a byl ze DVOU Sicilií.

1878 – Václav Bělský. Český právník, politik a pražský purkmistr. Bílý a Václav – Vasil.

1885 – Victor Hugo. Francouzský spisovatel a politik. Viktor byl můj italský přítel ve škole v Moskvě. Byli to i dva po sobě jdoucí poslední První tajemníci ÚV Komsomolu. Oba jsem znal osobně. Hugo je jako Haag – a H.G. Gus Hull – generální tajemník KS USA a Gustáv Husák. A výsadkový Operace generála Kurt Benny Student v roce 1941.

1887 – Hamerník Josef. J. Hamerník . Český lékař. Emilian Hamerník byl v sedmdesátých a osmdesátých letech ministrem práce a sociálních věcí. Se sídlem na Palackého náměstí Praha 2. Emil byl můj otec za války a působili u Starých Hamer. Moravskoslezské Beskydy. Emil byl i Hácha z Trhových Svin – kde celou válku pracoval Otmar Reidl – Operace Benjamin. V prodejně obuvi Baťa. Hamerník je i horník – podzemí. Jednou se mnou byla ve Skokovy na táboře jeho dcera J. Hamerník. A také mi s otcem později seznámila.

1891 – Ernst Julius Hähnel. Německý sochař. Ernest jako Braunschweig a jako Che Guevara. Julius jako Fučík a jako 7 měsíc. Hähnel jako Hahn, Han, Hon atd.

1925 – Julius Ambros. Advokát a spisovatel. Do ulice Ambrožova, Praha 3 se přestěhoval bratr mojí matky Karel Gebelt z ulice Mladé Gardy, Praha 7.

1934 – Josef Jelinek. Brněnský podnikatel a politik německé národnosti. Jelínek je velmi důležité jméno v mém příběhu. Výše bylo uvedeno více.

1946 – Friedmann Götze. Německý důstojník SS. Fried man je svobodný muž. Götz se jmenoval, ale nejsem si jist, první československý velvyslanec v NSR po normalizaci vztahů v roce 1973.

1946 – Ottokar Slawik. Český skladatel a hudební kritik. Otto kar je osm automobilů a Slawik je Wasilek – Masaryk. Samozřejmě jsou důležité iniciály – O.S. – Strategické Operace.

1964 – Michal Karaszewicz-Tokarzewski. Polský generál. Michal je důležité jméno. Karas se jmenoval spolubojovník otce ze skupiny Arap. Byl za severní Moravy – hranice s Polskem. Tokar je z ruštiny do češtiny přeloženo, soustružník. Jeden Soustružník – příjmením Soustružník, pracoval v aparátu SSM v Praze.

1970 – Jiří Svoboda. Hudební skladatel a pedagog. Nejvíce frekventované a velmi důležité příjmení v mém příběhu.

Svátky dne 22.05.

  • Castus a Emilius. Jsou to svatí a mučedníci Východní ortodoxní a i Římskokatolické církve. Po prvním zatčení byli mučeni, aby se přiznali, že jsou křesťané. Nepřiznali se a mučení vydrželi. Podruhé byli uvězněni a to se ke svému křesťanství přiznali a odmítli ho zavrhnout. Byli upáleni. Emilius je svátek tento den v kalendáři. Je to jméno mého otce v padělaných dokumentech ve Druhé světové válce. A i jméno ministra z Palackého náměstí v Praze 2 – Dvojka. Hamerníka.
  • Saint Fulk. Rusky Folk. Narodil se v Anglii v 7. století a odcestoval na Svatou pouť do Svaté země se svými třemi přáteli. Bernardem, Arduinem a Gerardem. Při návratu zpět se společně zastavili na hoře Gargano v Italii s cílem navštívit jeskyni svatého Michala. ( G.M. ). Jeho přátelé se vraceli zpět do Anglie a on zůstal v městečku Santopadre – dříve Amnen. Žil tam po celý zbytek života, poustevnickým životem u nemocnice. V době morové epidemie pomáhal nezištně v místní nemocnici. Zemřel na konci 7. století. Jeho svatost potvrdil papež Řehoř v roce 1572. Je mu zasvěcen místní kostel. Bylo to vše v 7. století – Praha 7 – Spartanburg. Jeho přátelé byli Bernard jako moje spolupracovnice na Dvojce. Všechna tři jména jeho přátel obsahují zkratku Dr. Rusky Folk je i Polk – Pluk – plukovník. Jako byl můj otec a i Ivan Mohorita. Z Volové.
  • Saint Humility. Italsky Umilta. Narozena 1226, zemřela 22. května 1310. Byla zakladatelkou Vallumbrosan Konventu. A je pokládána za zakladatelku Vallumbrossan sester – jeptišek. Narodila se jako Rosanna Negusanti ve významné rodině ve Faenza. V patnácti letech byla provdána za urozeného muže Ugoletto dei Caccianemici. Porodila dva syny ale oba zemřeli v dětském věku. V roce 1250 se její manžel stal mnichem – monk. Rosanna vstoupila do téhož kláštera – DOUBLE MONASTERY – jménem Saint Perpetua blízko Faenza. Stala se jeptiškou – nun – a přijala jméno Humilitas – Umilta. Stala se poustevnicí v Vallumbrosan kostel Svatého Apolináře ve Faenza. A žila zde 12. let. Založila klášter – Vallumbrosian Monastery. Jednou z jejích nástupkyň byl Blessed Margherita. V roce 1282 založila druhý klášter ve Florencii – Florence – zasvěcenému Saint John Evangelist. Tam také v roce 1310 zemřela přirozenou smrtí. Proslavila se jako skladatelka devíti latinských modliteb a chvalozpěvu zasvěcenému Virgin Mary – Panně Marii. Kanonizována byla dne 27. ledna 1720, papežem Klementem XI. Její ostatky a ostatky její následovnice Blessed Marghareta jsou v klášteře – Monasterio – Spirito Santo ve Varlungo u Florence – Florencie. Velmi důležité v celém mém příběhu. Za prvé se jmenvoval Umilta – to je VM a LT. Vasil Mohorita a jméno města kde jsem sloužil základní vojenskou službu. Vstoupila s manželem do dvojitého – spojeného kláštera pro muže i ženy. Její manžel byl Ugoleto – tedy i Hugoleto – Hugo a LT. Známé Haag – Gus Hall a Gustav Husák. Stala se poustevnicí v klášteře Vallumbrosian. To je název podle místa kde vznikl – latinsky je to Vallis umbrosa. A je to nedaleko Florence. Vidíte sami na první pohled – Vallis – Vasilly a VM a brosa – zase Basil. A blízko Florence. Tam jsme také bydleli v Antonína Sochora, kousek od Florence – autobusového nádraží kde pracoval po odchodu z armády generál Tesařík – hrdina SSSR. A otcův spolubojovník z Druhé světové války. A bylo to také u kostela Svatého Apolináře. Tak jako ulice ve které pracoval u nás na Dvojce – vedle Apolináře – nemocnice Albert Einstein. Celý příběh byl popsán v Díl I. U Apolináře se narodil můj syn Nikola. Řád Vallumbrosian se oddělil od řádu Benediktýnů. Ben – Operace Benjamin. Vallum jsou Valy – Valley – Mezihoří/Volové. Ve svém názvu si ponechali Vallumbrosian zkratku Benediktýnů – Vall O.S.B. – Valy -ministerstvo obrany Československa – Strategické Operace – Operace Ben. Nebo B jako Dvojka – v abecedě. Patří jim klášter San Salvi ve Florence – Salvi – Vasil. Benediktýnům jejichž pravidla si ponechali se říká Black Monks – B.M. – Černí mniši v češtině. Je pochována společně se svou následovnicí v klášteře Spirito Santo et Varlugo, také poblíž Florence. Duch svatý a Varlugo – anagram Vasilly. Její následovnice je Blessed Margherita – Basillio/Vasilly der Mohorita. Italy – iTaLy – L.T. – Litoměřice. Leitmeritz – skoro stejně v češtině i němčině. Město leží na břehu řek Labe – Ohře. Španělé nečtou H tak je to ORe – Otmar Reidl – Operace Benjamin. A kůže a světlo v hebrejštině. A L a B znáte už dobře – Ludmila a Basil/Vasil.
  • Michael Ho Dinh Hy. Byl to vietnamský mandarín. Narodil se v roce 1808 a zemřel 22.05. 1857. Beatifikován byl 5. července 1900 v Basilice Svatého Petra ve Vatikánu Papežem Lev XVIII. Kanonizován dne 19. června 1988, v Basilice Svatého Petra ve Vatikánu Papežem Jan Pavel II, společně s dalšími 116ti “ Vietnamese Martyrs“ – Vietnamskými Mučedníky. V.M. Tedy 117 spolu s ním. Narodil se v North Cochinchina – Kočinčína, v křesťanské rodině. Stal se movitým obchodníkem s hedvábím. Ve věku 21 let, se stal Mandarinem 5. stupně a získal místo Superintendanta v Královském závodu na výrobu hedvábí – Royal Silk Mills. Cestoval za obchodem do Singapuru a Malajsie. Svého syna poslal studovat kněžství do Indonésie. V zemi vládla Nguyen dynastie. A ta byla zaměřena protikřesťansky. Na základě jeho křesťanských aktivit byl zatčen, mučen a popraven. Návrh na jeho prohlášení za svatého podal v roce 1867 Otec Luis Pallard ze Společnosti zahraniční misie v Paříži. Beatifikován byl v roce 1900 Papežem Lev XVIII v Fortissimorum Virorum Seriem. Papež Jan Pavel II ho kanonizoval v roce 1988 mezi celkem 117 Vietnamskými Mučedníky. Jmenoval se Michal. Jeho příjmení můžeme číst jako „hodinky“ Ho Dinh Hy – česky. Byl Vietnamský Mandarín – V.M. Byl Vietnamský mučedník – V.M. A je to stejné jako v angličtině – Vietnamese Martyr. V.M. Byl mandarin 5. stupně – 5 je i 2. Pracoval v Royal Silk Mill – Silk je SLK – LKS – LX – EL CHE. Mill je také Miller – Mayer – Müller – Mlynář. V zemi tehdy vládla dynastie Nguyen. Nguyen se také jmenoval vládce Jižního Vietnamu, který Vietnam opustil po odchodu americké armády v roce 1975. Později žil v USA, Boston Massachusetts – B.M. Michal byl navržen byl Otcem Luis Pallard – Luis je Ludvík. Byl beatifikován dne 5. července 1900. Moravcovou metodou minus dva je to i 3. července a to se narodil manžel sestry mojí matky Antonín Baranikov. Fortissimorum Virorum Serium je F.V.S. – Kdy F je P a to je R a to je L – V.S.L. – Vasil. Byl kanonizován v roce 1988 dne 19. června – 19.06. A to víme je i 19.09. – datum mého narození v roce 52. Vzpomínám jak někdy v roce 1988 za mnou přišel vedoucí mezinárodního oddělení ÚV SSM V.M. – Valentýn Matlovič s návrhem, abych odjel na návštěvu do zemí Cochinchina – Vietnam, Kambodža, Laos. V.K.L. – Vasil. Odmítl jsem to. Proč tvrdím , že můžeme číst jeho jméno Ho Dinh Hy – jako Hodinky – takovou huhňavou češtinou ? Protože mi krátce po svatbě někdy v letech 1976 – 78 darovala moja manželka Vlasta Svoboda hodinky značky FORTIS. ( Fortissimorum Virorum Seriem – Vasil – výše uvedeno ). A pak mi její otec Miroslav Svoboda přivezl z Barmy hodinkyCASIO – japonské a digitální, v té době se u nás takové hodinky neprodávaly – CASIO – C.S. – K.S. – X – CHE – EL CHE. A ve dnech 15-18. dubna 1987 probíhal v Moskvě XX. sjezd Komsomolu XX – je i 2 a 2 a tedy i 5 a 5, Jako přikázaní která dostal Moses na polostrově Sinai ). Byl jsem tam s předsedou Jaroslavem Jenerálem. A dostali jsme jako dárek hodinky. Náhoda by to byla, kdyby sjezd neprobíhal dne 16. dubna. Den kdy byl vysazen do týlu nepřítele první československý parašutista v dějinách vůbec. Otmar Reidl – operace Benjamin z Velké Británie. Vybraný a vycvičený a vyslaný Dvojkou. Setkal se s presidentem Benešem před odletem. Ten samý rok jsem na podzim cestoval s presidentem Husákem – už jako předseda SSM, na oslavy do Moskvy – 70. výročí VŘSR. Bylo to tedy začátkem listopadu. Tam jsem dostal také dárek – hodinky. Všechny tyto hodinky mi ukradli při jedné z mnoha loupeží v mém bytě. Organizovány byly rasistickou a komunistickou StB a KGB. Ale zpět ke geografii. Tři země nacházející se v tomto prostoru jsou Vietnam, Cambodia, Laos. V.C.L. – po našem VaSiL. Nebo také CLV – římskými 155. A to je i 15.05. a to je i 12.08. Datum narození mého otce jménem Vasil. Anebo 08.12. A to je datum narození mojí manželky Svoboda.
  • Santa Quiteria. Narodila se ve DRUHÉM století v Braze – Město Braga v Portugalsku. Všimněte si právě teď jak se v češtině mění G v Z. Braga – Braze. U slova Praha je to H v Z – Praha Praze. to není jazykový koutek. To jenom ukazuji na to proč je G i Z i H ale i K i C i J a naše – originální CH. V různých tvarech v různých použitích. A k tomu samozřejmě patří i všechny možné výslovnosti v dalších jazycích užívaných při Operaci Benjamin. Zpět k Santa – česky vyslovíme Kytería. Ano jako Kytara, nástroj který hrál velkou roli ve druhé polovině dvacátého století v rock kapelách – Beatles a další. A na který jsem hrál i já. Jejím otcem byl tehdejší římský guvernér provincie Braga – Lusitania ( nyní Portugalsko ) B.L. a nyní B.P. – L se mění v P a obráceně. Otec se jmenoval Lucio Castelia Severo. L.C.S. – L.X. EL CHE. Jeho manžela byla Calsia – stejné – CLS – LCS – LX – EL CHE. Narodila se jim devaterčata. Devět dívek. Římanům – tedy IX. – a to je i EL CHE. Matka byla tak uražena, že je jako obyčejná venkovanka nebo dokonce jako zvíře s takovým počtem najednou narozených dětí, že přikázala služebné aby je utopila v řece. Ta to neudělala a předala je na vychování do venkovské křesťanské rodiny. Jména sester byla – velmi pozorně čtěte! Tedy Quiteria a Librada a Marina a Victoria a Germana a Eufemia a Marciana a Genibera a Basilia. A můžeme kombinovat – například je tam Basilia Marina Librada – B.M.L. základní klíč v Operaci Benjamin. Marina je i Marghareta z Antiochie nazývaná ve Východní Orthodoxní církvi jako Marina. Svátek má 17.07. – dne vyvraždění carské rodiny a mojí svatby a narození mého tchána Svoboda a Olgy Havlové – 11.07. Tedy Basilio a US Marine je Librada – Svoboda. Kromě toho jsou tam iniciály G.M. – Germana a Marciana a Genibra a Eufemia G.E. – General Motors a General Electric. Ale i další známé G.M. z mého příběhu – Maxim Gorkij a Mladá Garda a Michail Gorbačov a Michal H/G. German je i Groman – náš soused v Horních Počaplech. A dokonce příbuzný ze strany babičky Hahn – Hon – Han. Je to i další zbrojní firma v USA – Grumman Corporation. Marciana je ženské jméno pro Mars – Marťana, česky. A to byl je Bůh války. A je to také Wasiliana. A nejpovedenější je jméno Genibra. V mužské podobě, kterou si hravě vytvoříme je to Genibro – tedy i Geni Bro. Geňa je ruské jméno Genadij – Tak se jmenoval pracovník ÚV Komsomolu, který měl na starosti styky s Československem. Řadový pracovník. Ale můj přítel. Proč to zvýrazňuji ? Protože zcela v rozporu s tradicemi obsazování míst na postu prvního tajemníka velvyslanectví SSSR v Praze, zodpovědného za spolupráci se SSM, byl vybrán velvyslancem Lomakinem právě on. Všimněte si ,že Lomakin je Lemaken a Kamilin a Wasilin a Weselin. A MILKEN. Česky MLÉČNÝ – a zase dokola Milka založení 17. listopadu 1825 a Harvey Bernard Milk atd. Geni Bro je tedy bratr Geni. V tomto případě jsem to byl já. V partnerském vztahu. Ale jeho příjmení bylo Kudij. Ano, jako slavný přítel a kolega flamendr Jaroslava Haška – Matěj Kuděj – z Plzně. A jsme zpět u První světové války a přes Druhou jsme u té Třetí studené. U jejíhož konce byl B.M. a M.G. Zpátky ke Svaté Quiteře, nebo snad Quiterii. V jejím příběhu se říká že všechny sestry zemřeli mučednickou smrtí. Sama Quitera se po putování Hispánií nakonec objevila ve městě Marjaliza u Toledo. Tam také zemřela. Některé její relikvie jsou uctívány v Marjaliza ( Maria Aliza – Alice/Alena, M.A. nebo Marie a Líza M.L. Jeko moje matka M.L. a moje sestra M.A.) Z Toleda také pochází vévoda Alba de Tormes u Salamanca. Další její relikvie jsou uchovány v Tudela v provincii Navarra – Franta Navara byl spolužák z devítiletky na Strossmayerově náměstí. Bydlel v Heřmanově ulici a hrávali jsme spolu poker na Heřmaňáku. U nás ve Spartanburgu. A nakonec jsou její relikvie také uctívány v Lanuza v provinci Huesca – vyslov česky Vuesca – Veska – Vaska. Jako Vaska Trubačov nebo jako Vasco de Gama – portugalský mořeplavec anebo a to je velmi důležité Vasco de Balboa. Ano jako ROCKY BALBOA – a jeho 6 ( VI.) dílný film. Bude mít samostatné místo v mém příběhu. Rocky ( Skála ) de Balboa. Podle názoru Louise Réaua na Wikipedia, je hlavním městem jejího uctívání Gascuňa. Gaskoňsko – Gas Konec. Gas je zdrobnělina Gustav. A Gaskoněc byl mušketýr číslo čtyři, který ke třem mušketýrům patřil i nepatřil. Je také uctívána v Bordeaux – kde zemřel Francisco Goya de Luciente. A také v Gironda – kde je uctívána v Saint-Laurent-d’Arce v kapli Magrigne. Tedy v Laurent a to je i Lorenc a Magrigne – to je Megrině – Meger – Megrit – Mogorit. Louis Reau tvrdí, že kult Svaté Quieterie zahájil biskup Bernard de Agén, který ji učinil patronem jeho biskupského sídla, španělského města Siguenza – vyslov česko – německy Sieg Venca. Vítezství Venca. Václav. Biskup byl Bernard, jako moje spolupracovnice na OV SSM Praha 2. A byl A.B. jako sestra mojí matky a její manžel a jejich děti. A jako jsou pouze dvě první písmena shodná ve všech abecedách používaných v mém příběhu – latinka – čeština, ruština a hebrejština. Podle pověsti je Quitera patronkou léčení vztekliny. v její blízkosti se prý všichni zuřiví psi uklidnili.
  • Svatá Rita z Cascie. Vlastním jménem Margherita Lotti. Narodila se asi v 1377/1381, v Roccaporena, Itálie. Zemřela 22.05. 1457 v Cascia, Itálie. Pochována je v Bazilika Svaté Rity v Cascia. Beatifikována byla v roce 1627 Papežem Urbanem VII. Kanonizována 24. května 1900 Papežem Lev XIII. Stejným Papežem a ve stejném roce jako byl beatifikován předcházející Michal Ho Dynh Hy. Svatá Rita se chtěla stát již od dětství řeholnicí. Byla však ve věku 14 let provdána za Paolo Mancina. Měly dvojčata – syny. Po 18 letém naželství byl její manžel zabit a také přišla o oba syny. Požádala o přijetí do kláštera Máří Magdaléna v Cascia. Nebyla přijata. Dosáhla usmíření s vrahy svého manžela a pomáhala chudým. Náhle byla do kláštera přijata. Podle legendy se jí zjevil Jan Křtitel a Svatý Augustin a Svatý Mikuláš Toletinský a otevřeli jí dveře kláštera. V roce 1443 se u ní objevila stigmata také na čele rána připomínající rány z Ježíšovi trnové koruny. Po smrti byla v klášteře pochována. Vlastním jménem byl Margherita Lotti – M.L. Jako moje matka, která měla také dva syny – dvojčata. Kromě toho je Margherita – Marghe a Rita – anagram Mohorita/ Mogorita. A je to také svatá Margherita z Antiochia – svatá Marina, která má svátek 17.07. Více bylo dříve uvedeno. Zjevil se jí Jan Křtitel – H.K. – Hradec Králové, kde se učil Vasil Bilak a kde pracoval v kraji na opevněních můj otec v roce 1938. Oba byli narozeni v Augustu – srpnu a Husák nebyl Gustav ale Augustin. Ritě se zjevil svatý Augustin. Zjevil se jí také Svatý Mikuláš. Stejně jako car Nikolaj II popravený 17.07. a jako můj syn Nikola, který se narodil po svatbě, kterou jsem měl s mojí manželkou svoboda dne 17.07. Stigmata se u ní objevila v roce 1443. V roce 1943 se narodili dvojčata – moji dva bývalí nevlastní bratři mojí matce L.M. Kromě toho na chodbě domu v Antonína Sochora 34, kde žila moje matka M.L. žila se svým synem V.M. Rita KLÍMA ( K.L.M. – Lemak ) – ova. Manželka Mlynáře – Müllera – spolužáka Gorbačova Michaila z M.G.U. v Moskvě. Později po okupaci disidenta a Chartisty. Který se stal po emigraci z ČSSR, profesorem na universitě v rakouském Innsbrucku. U kterého „prý omylem“ přistál u vesnice Landeck první československý výsadkář v dějinách. Otmar Reidl – Operace Benjamin. Kromě toho je rita koncovka – druhá polovina jména Moho Rita. Svatá Cascia vstoupila do kláštera Marie Magdalena. Stejné jméno měla Marlene Ditrich. Ta z něj udělala Mar – Lena – Marlene. více o ní je v Díl I. Je vyobrazena desce Sergeanr Pepper spolu s dalšími osobnostmi.
  • Romano ze Subiaco. Narodil se koncem 5. století. Zemřel 22.05. 550. Byl to italský mnich, který se proslavil tím, že pomáhal mladému Benedictovi z Norcie. Romano mu poskytoval po tři roky, jídlo, oblečení a ubytování v jeskyni nad řekou Aniene ( Anna jako moje sestra prababička,babička a teta), kde s ním Benedict žil tři roky. Romano pravděpodobně uprchl z Itálie během Gotické války. Válka vedená mezi Východní římskou říší a Ostrogóty. Byzantské armádě velel generál Belisario. Traduje se, že Romano našel útočiště ve Francii, kde založil malý klášter v Dryes-Fontrouge, poblíž Auxere, kde zemřel. Je spojován se Svatým Romanem z Font Rouge, který je připomínán ve stejný den. Romano je Roman – Roma – nebo Říman. Zemřel v den a rok samých koulí. Celkem 7 – 2205550. Benedict je i Ben jako Benjamin. Byl z Norcia. Font Rouge je červený zdroj – pramen – nebo Fond rouge – červené písmo. Město Auxere je u řeky Yvonne ( jako Přenosilová – česká zpěvačka, která emigrovala ) V Burgundy v blízkosti slavné vinice – vinohradu Chablis.
  • May 22 Eastern Orthodox Liturgics. Mimo jiné je svátek Martyr Basiliscus of Kamani.
  • United States National Maritime Day. Tento je vzpomínán jako den kdy poprvé odcestovala k plavbě přes oceán loď – parník, s parním pohonem. Jmenovala se NS Savannah. Odcestovala ze Savannah, stát Georgia. Den je také dnem amerického obchodního námořnictva. Bylo to v roce 1819. Svátek byl ustanoven Kongresem USA dne 20.05. 1933. Savana je název pro oblasti bez STROMŮ. Pouze s travinatým povrchem – i dva až čtyři metry vysokou, nebo maximálně keři. Georgia je originální název pro Gruzie. Georgia je také Jiříkov. Kde měl náš vojenský útvar odloučené pracoviště. Je to také George – Jiří druhý manžel mojí sestry a jejich syn.National Maritime Day můžeme číst jaké jako N.M.D. – NoMaD – Nomád. Jsou to lidé bez stáleho bydliště. Kočovníci, stále putující. Jako námořníci, nebo vojáci. Třeba z US Marine.
  • Republic Day in Sri Lanka. Kolonizace Sri Lanky začala v 16 století. Nejprve jí kolonizovali Portugalci, poté Holanďané a v roce 1815 se stala British Ceylon. Britskou kolonií. Nezávislost Ceylonu byla deklarována v roce 1948. V roce 1972 se stalo plně samostatnou zemí a změnilo i svůj název z Ceylon na Sri Lanka. To se stalo 22.05.1972. Ceylon a Sri Lanka je C.S.L. – XL – EL CHE. První ji kolonizovali Portugalci a pak Holanďané a Britové – P.H. Horní Počaply a Horní Počernice. A písmeno B. – Dvojka. Vzpomínám, že moje manželka měla v Austrálii v Sydney spolužačku a velkou přítelkyni ze Sri Lanka. Myslím, že to byla ta, co se jí ptala zda její jméno – příjmení Svoboda jí spojuje s rodinou, tehdy presidenta Svoboda. V mém mládí také každé pořádné kolo mělo Three Lanka – Tři lanka. Přední brzda, zadní brzda a přehazovačka. To ale nevím, jestli souvisí se štafetou přátelství kterou jsem absolvoval v roce 1970. Jeli jsme z Prahy do Užhorodu na kolech. Vedoucím výpravy byl pan Šťastný. Jako můj spolužák ze třídy na Strossmayerově náměstí Ludvík Šťastný. Měl jsem tehdy kolo Favorit – služební, ne vlastní – který měla tři lanka. Také na Praha 2 – Dvojka Vinohrady byl jedním z mých aktivních funkcionářů SSM Pavel Laňka – v tomto případě asi malá laň, ne malé lanko. Automobil značky Favorit – služební, ne vlastní – jsem měl v roce 1989 – 1990. Na konci “ Štafety přátelství“. Ale zpět k Sri Lanka. Podívejte se na její barevný obrázek – asi satelitní na Wikipedia. Vypadá přesně jako ovoce Mango – Man Go!!! To je takový pokřik vyzývající muže k akci. Nebo známé v mém příběhu a mnohokrát opakované M.G.
  • Přenesení ostatků Svatého Mikuláše z Myra Lycia, dnešní Turecko do města Bari v Itáli. V roce 1087 započala v Bari výstavba katedrály Svatý Mikuláš/Nikolaj/Nikola/Nicholas. Jeho ostatky byly tajně přemístěny z Myra Lycia do Bari. Základní klíč Operace Benjamin – M.L.B. Nikolaj ruský car a můj syn Nikola. Mikuláš má svátek 6. prosince, což je i 6. ledna a to je plus dva 8. ledna – svatba mých rodičů a minus dva 4. ledna, datum narození mojí matky. 6. prosinec je plus dva 8. prosinec a to se narodila moje manželka Svoboda. a je to americkým způsobem psaní dat – a naším přečtením i 08.12. – 12.08. – datum narození mého otce. Město Bari má stejnou vlajku jako Praha, Karlovy Vary a Polsko. Červenobílou. Jako pražská fotbalová Slavie – Vasile. Stejné barvy jako jsou základní barvy vín – červené a bílé.
  • Abolition Day – Martinique. Francouzská kolonie. Dne 20.05. 1848 byl ve městě Precheur, zatčen otrok jménem Romain. Byl zatčen za to, že hrál na buben – tambour, drum – i přesto, že to bylo zakázáno. Toto zatčení vyprovokovalo další otroky ke hře na buben a k pochodu na město s cílem Romaina osvobodit. Dne 21. 05. byl osvobozen. Otroci byli cestou zpět na plantáže kde žili a pracovali přepadeni plantážníky – otrokáři a asi 60 ozbrojenými námořníky. Celkem 25 otroků bylo zabito a 50 zraněno. Druhý den 22.05. se otroci vrátili a začali vypalovat domy a dokončili rebélii. Vláda hned vyhlásila jejich svobodu v souladu s tehdy platnými francouzskými zákony. Od té doby slaví 22.05. ja Abolition Day. Martinique je také anagram Maquiritine – Mohoritine – Mogorita – Mohorita. Romain je i Říman i Rumun i Roma. Hrál na Buben – Holešovice Bubny a Bubenské náměstí – později a dodnes Strossmayerovo náměstí v Praze 7 Spartanburgu. ( Spartakus – povstání otroků v Římě – Rome ). Buben je anglicky Drum – DR.M. Doktor Mohorita. Měl jsem jako dítě bubínek – Plechový bubínek pochopitelně. a vzpomínám, že jsem byl krajně nepopulární, neboť to byla moje oblíbená hračka. Připomínám i knihu Plechový bubínek – první díl z trilogie německého spisovatele Günter Grass. Kniha byla vydána v roce 1959 a v roce 1979 zfilmována. V hlavní roli hrál David Bennen – Oskar Matzerath. Bennent je Ben a Matzerath je angram Mohorita. O.M. je M.O. – Ministerstvo Obrany. Na konec příběhu se odstěhuje do Düsseldorfu. Tam žil po emigraci z Československa, po Okupaci v roce 1968, náš soused z domu v Antonína Sochora, velký přítel mých rodičů, profesor Mudr. Kafka. Hanuš Kafka. Za Druhé světové války byl v koncentračním táboře. On i jeho manžela Gerta.
  • Julie Korsická. Narodila se v Kartágu, dnes Tunisko a zemřela kolem roku 440 na Korsice, dnes Francie. Podle legendy byla po invazi Vandalů prodána, jako otrokyně syrskému pohanskému obchodníkovi jménem Eusebio. Když dorazila otrokářská loď na Korsiku, probíhaly tam pohanské slavnosti. Odmítla se k nim přidat. Byly jí vytrhány vlasy z hlavy, byla mučena a ukřižována. Podle legendy vystoupala do nebe v podobě holubice. V roce 763 byly její ostatky přenesen do Lombardie, do města Brescia. Je patronkou Korsica, Livorno, Bergamo a Brescia. Je jí zasvěcen kostel svaté Eulalie a svaté Julie v Pyrenés – Orientales v regionu Languedoc – Roussillon. Julie je i Iulia a Corsa – je I.C. – EL.CHE. Julia je i Sedmý měsíc – Praha 7. A park kultury Julia Fučíka právě tam, na Praze 7 – Spartanburgu. Místa mého dětství a mládí. Její ostatky byly přeneseny do města Brescia. Lombardia. Jeden ze dvou mých italských spolužáků ve škole v Moskvě byl z města Brescia. Navštívil jsem ho tam v lednu 1973. Jedna z nejstarších zbrojovek světa je ve mětě Brescia – Beretta. A město leží v Lombardia. Lombardelli se jmenovala moje argentinská přítelkyně ve škole v Moskvě 1971-72. A připomínám Lombard Street v Londýně – s první kavárnou Lloyd a pojišťovnoou Lloyd a s kočkou s houslemi a s ulicí svatého Bartoloměje, která na ni ústí. Vedle Bank of England. Na Korsice sa také narodil v době kdy patřila k italskému Janovskému království Christofor Colombo. Kryštof Kolumbus. Den 22.05. je svátkem Julie na Slovensku.
  • Marion von Klot. Celým jménem Anna Marghret Cecil Erika Marion von Klot. Narodila se dne 30. března 1897, na zámku Puikule u Wolmar, dnes okres Aloja v lotyšsku. Byla to německo – pobaltská šlechtična, zpěvačky. Otec byl Reinhold von Klot a matka byla Albertina Wilhelmine Edith, rozená Frein von Wolff. Po smrti otce se přestěhovali do Rigy. Marion tam studovala zpěv. Ve válce pomáhala v nemocnicích. skládala písně a dál studovala zpěv. 3. ledna 1919 německá vojska opustila Rigu. A do města vstoupila bolševická vojska. Ti pozatýkali příslušníky úřednictva a šlechty. Mezi nimi i matku Marion. Žádala o její propuštění ale byla také uvězněna. Dne 7. dubna. Dne 22.05. měla bolševická vojska město opustit. Před tím popravili 32 vězňů včetně Marion. Pohřbena byla dne 27. května. Její den památky v evangelickém kalendáři je 22.05. Její jméno je Anna Marghret – jako Anna Mghrta – Mogorita a Mohorita. Narodila se v roce 1897 – to je i 1891, kdy se narodil můj děda Karel Gebelt z horních Počaplech. Narodila se u Wolmar – Woll a Mar – W.M. Její matka byla Albertina – jako Albertov a byla Wolff jako Wolfram. Riga je po našem R.G. – L.G.- EL CHE. Popravena byla v roce 1919. V roce kdy se narodil můj otec ve Volové. Byla zpěvačka. Jako naše sousedka na patře v Antonína Sochora 1391/4.
  • Dne 22.05. má svátek Emil. Jméno Emil měl můj otec ve falešných dokumentech ve Druhé světové válce v týlu nepřítele – Protektorátu. Otmar Reidl pracoval celou válku u firmy Baťa v Trhových Svinech, rodišti protektorátního presidenta Emila Háchy. Jméno Emil měli i dva velmi významní a světoznámí podnikatelé – Emil Škoda a Emil Kolben. Emil byl i Emil Zátopek – také plukovník jako můj otec, běžec na dlouhých tratích, olympijský vítěz, který žil v Tróji – Praha 7, Spartanburg. Znal jsem se s ním osobně. Byl to i Emil Vachek – po našem Emil Vašek. Tak říkala celá rodina a přátelé mému otci i mně. Emil je v holandštině Melle. Tak říkají chlapců – hochům. Gogh se vyslovuje jako náš Hoch. Podobně. Otec měl odvod do československé armády v den narození Vincenc van Gogh. A praděd za matčiny strany byl Vincenc. Gebelt z Dřemčic.
  • Datum 25.05.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *